Utorak, 24.04.2018.

08:52

Skandal trese Evropu: "Da li treba zatvoriti radnju?"

Azerbejdžan je naveliko podmićivao poslanike Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, utvrđeno je istragom nezavisnih stručnjaka.

Izvor: Dojèe vele

Skandal trese Evropu: "Da li treba zatvoriti radnju?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Jasdf

pre 6 godina

@Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
(Igor, 24. april 2018 12:13)
Ja danas, u Srbiji, vadio neku potvrdu. Otisao sam u 10 u opstinu, malopre sam se vratio (14), i sutra treba da odem da podignem upravu. Popunio sam 6 uplatnica i predao 3 zahteva.
Da sam kojim slucajem istu potvrdu vadio u Francuskoj, trebalo bi mi da popunim jedan zahtev na sajtu lokalne samouprave, uplatim taksu (elektronski) i istog momenta bi je dobio na elektronsku postu. Toliko o efikasnosti birokratije u zemlji EU i u Srbiji.

evrolicemeri

pre 6 godina

Sef Evropske komisije Junker je organizator najvece poreske utaje na svetu u korist najvecih kompanija sveta preko banana drzave Luksemburg ciji je veciti premijer i ministar finansija bio.

Ali to nije korupcija, to su "evropske vrednosti".

mlekadzija

pre 6 godina

Nista novo, ovaj put na Zapadu...s tim sto nam taj isti Zapad trlja nos po istom pitanju. Neka prvo srede svoje dvoriste pa onda krenu dalje. Neki su pobrkali ove dve institucije (SE i EP), no da podsetim da je pre (cini mi se (dvadesetak godina) smenjena ekspresno citava garnitura predvodjna jednom Francuskinjom na mestu predsednice zbog korupcije (evropske komisije). Naravno bez ikakvih posledica....

Igor

pre 6 godina

Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
A da su korumpirani to svi znamo, zato se svet raspada. Kada uvedete drastične krivične kazne za ovakve stvari u svakoj državi, svet će krenuti na bolje.
Političari su izmislili termin LOBIRANJE što nije ništa drugo nego čist mito, samo preko treće strane. Tome treba stati ma put drastično merama.

Gmaz

pre 6 godina

> Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?

Ja bih, recimo, rekao da se tamo to sazna i odgovarajuće tretira kao negativna pojava. A da se kod nas to podržava i sistematski gaji. Ja bih radije ono prvo.

megi

pre 6 godina

u eu institucijama su plate i dnevnice dovoljno korupcionaske. samo uporedite koliko puta godisnje privatno putujete vi a koliko puta godisnje putuju privatno zaposleni tamo. u mom slucaju odnos je 24 : 1 jer ja 1 odem negde godisnje. to nije normalno.

Sasa

pre 6 godina

Ajde sto oni podmicuju ali novinari sto ne pisete o albanskoj narko mafiji koja iz albanije preko Srbije, Hrvatske, Madjarske nesmetano valja najteze narkotike za celu Evropu i tako truje citave generacije mladih Evropljana a novac koristi za finansiranje terorizma.

Sto ne smete da pisete cihu drogu prodaju? Dai je to veza amerike i njih gde svi cute i ne smeju da se zamere?
Ko im omogucava nesmetan prolazak kroz Srbiju?

Marko

pre 6 godina

Bilo bi dobro da prvo neukom narodu objasnite da Savet Evrope nije telo EU, već ima oko 50 država članica, uključujući Srbiju. Onda pola njih ne bi ni ostavilo komentar.

DAVOR

pre 6 godina

Pogresna ilustracija sa pogresnim parlamentom. Zar treba jos vise ocrniti ovde vec toliko ocrnjenu EU i za ono sto nije kriva. Mozda su korumpirani poslanici u SE bas iz zemalja koje nisu clanice EU.

ceca

pre 6 godina

sto se mi pravimo blesavi? imamo spomenik njihovom diktatoru u centru grada na tasmajdanu. jel on neki zasluzan gradjanin za srbiju, sta li? rusi nam daju gagarinovu bistu, a karici i vesic ne znaju ni postament da naprave, al onoga na tasu lickaju svaki dan

diskriminacija

pre 6 godina

a sto su ovim izvestajem diskriminasini one birokrate koji primaju pare of korporacija da guraju zakone koji odgavaraju korporacijama a ne ljudima, u cemu je razlika?na zalost kao I svaki sstem, kad dodje na kraju do coveka sve sto je mozda I dobro zamisljeno pada pred ljudksim slabostima

Slobodan Petrovic

pre 6 godina

Da,da Junker i Tusk nisu korumpirani.Drga moja Srbijo,sestre Srpkinje i braco Srbi.Opipavam puls i osecam da smo protivu ulaska u EU!!!Samo tako da nastavimo,zar Brisel da mi bude glavni grad. Pre mi je Zagreb blizi nego ti nabednjeni demokrati,liberali iz Brisela.NEU.

crni sin

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Урош, 24. april 2018 08:57) # Link komentara
evo ja cu da ti kazem, kao prvo savet evrope nema veze sa EU, vec su njegove clanice sve zemlje evrope, pa cak i rusija, posto je jasno da ni to ne znas. drugo, ta korupcija je otkrivena, javno se o njoj govori i budi siguran da ce oni koji su bili korumpirani za to i odgovarati. pa nije to divlji istok da se sve predstavlja divno i krasno, vec je to ozbiljan pravni sistem u kome se otvoreno i javno prica i o problemima koji se desavaju. korupcija postoji cak i u zemljama poput japana ili singapura, pa tako i u razvijenim zemljama EU, samo sto ima mnogo manje razmere od one korupcije koja vlada u "nepravnim" drzavam, poput one na ciju vodenicu navodis vodu, a u kojoj su razmere korupcije takve da drzava sama funkcionise na taj nacin

Dušan

pre 6 godina

Ocigledno je da velika vecina onih koji su komentarisali ovu vest ne zna da Savet Evrope nema blage veze sa EU. Dobro, neznanje nije greh. Ali ne mogu da verujem da su zaposleni koji rade na prenosenju i uredjivanju vesti toliko neinformisani.

Stole

pre 6 godina

Ali mi se i dalje ložimo na njihovu demokratiju i ceo sistem generalno. Nikako da skontamo da oni nas ubeđuju da smo mi loši da bi oni mogli da rade to što rade. Jedino u čemu su bolji nas je to što imaju mnogo para(ako je to toliko bitno uopšte). A imaju para zato što su takvi kakvi su. Pare su im bitnije od svega, od zdravlja, od prijatelja, od čoveka. Tamo provodim puno vremena, pa imam i iskustva nešto.

Draža

pre 6 godina

Kako li je tek kod nas, Bože sačuvaj. Ovo što slušamo o Air Serbia/Etihad, kako su samo iznajmljivanje jednog aviona preplatili $3 miliona, to je samo jedan slučaj a ko zna kolko takvih ima. Taj novac je otišao u privatne džepove onih koji su to smislili i imali moć da to sprovedu - oni koji raspolažu državnim resursima a ne odgovaraju nikom krijući se iza “poslovnih tajni” i tajnih ugovora. Šta tek rade EPS, Telekom i ostali.
Kamo sreće da mi imamo nekog ko bi to sve istraživao a ne samo Insajder.

Sine ratio

pre 6 godina

Sad se tu sugerira da je to EU, međutim to nema veze s EU, radi se o organizaciji od 47 država čiji je i Srbija član.
Očekivao sam komentar o Albancima, kad se malo izanalizira situacija Srbija treba težiti da dostigne nivo korupcije i organiziranog kriminala ko u Albaniji i/ili na Kosovu, oni su za Srbiju plišani medvjedići!

Markoni

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
(Урош, 24. april 2018 08:57)

Drugim recima hoces da kazes: sta cemo mi u eu, samo će da nam pokvare politicare :)

Moca

pre 6 godina

Ko će da pohvata sve ove institucije? Pazi, postoji Savet Evrope i Evropski savet (?) a tu je i Savet Evropske Unije i na kraju Evropska komisija. Izgleda da je politika najunosniji biznis svuda, ne samo na Balkanu.

Stefan

pre 6 godina

Skandal koji trese mene je ubistvo momka u Banjaluci, zbog koga ljudi tamo protestuju mesec dana, a mi smo iz medija to culi tek juce! Pravda za Davida!

Haha

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.
(Markoni, 24. april 2018 09:13)

Kako je sistem “uredjen” ako ima korupciju najvisih drzavnih sluzbenika?

Naravoucenije je da nismo nista veca banana od Zapadne Evrope, samo oni imaju vise para (koje su napljackali osvajackim ratovima, a sad se prave fini).

Stojko

pre 6 godina

Ови Азербејџанци изгледа нису намирили све које су требали. Сад је очигледно да су грешком неке прескочили.

joške

pre 6 godina

U ljudskoj je prirodi nepoverenje u druge ljude. Zašto da ja budem ispravan i da se umorim od rada ako neko drugi za to vreme uzima i lepo živi? A mandat je kratak, posle njega sledi povratak u bazu bez para. Naravno da će uzeti mito.

GagaNb

pre 6 godina

Da li treba nagovestiti kako i na koji nacin "lobira" tkz. lazna država kosovo. Sa kojim kakvim i od cega novcem koga potkupljuju i zasto mi kao drzava imamo problem koji vec decenijama ne mozemo da resimo....

Na fotografiji treba da bude Parlamentarna skupština Saveta Evrope, a ne Parlament EU

pre 6 godina

Poštovani,

Molim Vas da postavite adekvatnu fotografiju koja prati članak.
Postavljena fotografija predstavlja Parlament Evropske unije, a ne Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope. A razlika je velika.

S poštovanjem,

ijao

pre 6 godina

Ne hapse nikog,jer svi imaju poslanicki imunitet. Ali poslanici EP nisu najveci kriminalci sa imunitetom. To su radnici Evropske Centralne Banke. Jednog ce dana napraviti inflaciju svima i otici na rajsko ostrvo...a "evropljani" neka vide sta ce onda....

Smuleco

pre 6 godina

A šta "ima da traži" u SE, npr. Nemačka, ako već "nema šta da traži" Rusija?? Držite i dalje Rusiju u SE, samo zato, što vam treba njihov gas! Bez njega, tj. bez Rusije, možete da se "pozdravite", sa vašom industijom, koja bi trenutno stala, kada bi ovi, zavrnuli slavine!

goran

pre 6 godina

A nama se godinama servira priča i ispiraju mozgovi kako je EU uređena bez korupcije i kriminala, kako je oličenje vladavine prava i zakona i što je najgore narod se prima na te priče

Moca

pre 6 godina

Ko će da pohvata sve ove institucije? Pazi, postoji Savet Evrope i Evropski savet (?) a tu je i Savet Evropske Unije i na kraju Evropska komisija. Izgleda da je politika najunosniji biznis svuda, ne samo na Balkanu.

Stojko

pre 6 godina

Ови Азербејџанци изгледа нису намирили све које су требали. Сад је очигледно да су грешком неке прескочили.

Markoni

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.

goran

pre 6 godina

A nama se godinama servira priča i ispiraju mozgovi kako je EU uređena bez korupcije i kriminala, kako je oličenje vladavine prava i zakona i što je najgore narod se prima na te priče

ijao

pre 6 godina

Ne hapse nikog,jer svi imaju poslanicki imunitet. Ali poslanici EP nisu najveci kriminalci sa imunitetom. To su radnici Evropske Centralne Banke. Jednog ce dana napraviti inflaciju svima i otici na rajsko ostrvo...a "evropljani" neka vide sta ce onda....

evrolicemeri

pre 6 godina

Sef Evropske komisije Junker je organizator najvece poreske utaje na svetu u korist najvecih kompanija sveta preko banana drzave Luksemburg ciji je veciti premijer i ministar finansija bio.

Ali to nije korupcija, to su "evropske vrednosti".

joške

pre 6 godina

U ljudskoj je prirodi nepoverenje u druge ljude. Zašto da ja budem ispravan i da se umorim od rada ako neko drugi za to vreme uzima i lepo živi? A mandat je kratak, posle njega sledi povratak u bazu bez para. Naravno da će uzeti mito.

Stefan

pre 6 godina

Skandal koji trese mene je ubistvo momka u Banjaluci, zbog koga ljudi tamo protestuju mesec dana, a mi smo iz medija to culi tek juce! Pravda za Davida!

Draža

pre 6 godina

Kako li je tek kod nas, Bože sačuvaj. Ovo što slušamo o Air Serbia/Etihad, kako su samo iznajmljivanje jednog aviona preplatili $3 miliona, to je samo jedan slučaj a ko zna kolko takvih ima. Taj novac je otišao u privatne džepove onih koji su to smislili i imali moć da to sprovedu - oni koji raspolažu državnim resursima a ne odgovaraju nikom krijući se iza “poslovnih tajni” i tajnih ugovora. Šta tek rade EPS, Telekom i ostali.
Kamo sreće da mi imamo nekog ko bi to sve istraživao a ne samo Insajder.

Igor

pre 6 godina

Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
A da su korumpirani to svi znamo, zato se svet raspada. Kada uvedete drastične krivične kazne za ovakve stvari u svakoj državi, svet će krenuti na bolje.
Političari su izmislili termin LOBIRANJE što nije ništa drugo nego čist mito, samo preko treće strane. Tome treba stati ma put drastično merama.

Haha

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.
(Markoni, 24. april 2018 09:13)

Kako je sistem “uredjen” ako ima korupciju najvisih drzavnih sluzbenika?

Naravoucenije je da nismo nista veca banana od Zapadne Evrope, samo oni imaju vise para (koje su napljackali osvajackim ratovima, a sad se prave fini).

GagaNb

pre 6 godina

Da li treba nagovestiti kako i na koji nacin "lobira" tkz. lazna država kosovo. Sa kojim kakvim i od cega novcem koga potkupljuju i zasto mi kao drzava imamo problem koji vec decenijama ne mozemo da resimo....

Na fotografiji treba da bude Parlamentarna skupština Saveta Evrope, a ne Parlament EU

pre 6 godina

Poštovani,

Molim Vas da postavite adekvatnu fotografiju koja prati članak.
Postavljena fotografija predstavlja Parlament Evropske unije, a ne Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope. A razlika je velika.

S poštovanjem,

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
(Урош, 24. april 2018 08:57)

Drugim recima hoces da kazes: sta cemo mi u eu, samo će da nam pokvare politicare :)

Dušan

pre 6 godina

Ocigledno je da velika vecina onih koji su komentarisali ovu vest ne zna da Savet Evrope nema blage veze sa EU. Dobro, neznanje nije greh. Ali ne mogu da verujem da su zaposleni koji rade na prenosenju i uredjivanju vesti toliko neinformisani.

crni sin

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Урош, 24. april 2018 08:57) # Link komentara
evo ja cu da ti kazem, kao prvo savet evrope nema veze sa EU, vec su njegove clanice sve zemlje evrope, pa cak i rusija, posto je jasno da ni to ne znas. drugo, ta korupcija je otkrivena, javno se o njoj govori i budi siguran da ce oni koji su bili korumpirani za to i odgovarati. pa nije to divlji istok da se sve predstavlja divno i krasno, vec je to ozbiljan pravni sistem u kome se otvoreno i javno prica i o problemima koji se desavaju. korupcija postoji cak i u zemljama poput japana ili singapura, pa tako i u razvijenim zemljama EU, samo sto ima mnogo manje razmere od one korupcije koja vlada u "nepravnim" drzavam, poput one na ciju vodenicu navodis vodu, a u kojoj su razmere korupcije takve da drzava sama funkcionise na taj nacin

ceca

pre 6 godina

sto se mi pravimo blesavi? imamo spomenik njihovom diktatoru u centru grada na tasmajdanu. jel on neki zasluzan gradjanin za srbiju, sta li? rusi nam daju gagarinovu bistu, a karici i vesic ne znaju ni postament da naprave, al onoga na tasu lickaju svaki dan

Sasa

pre 6 godina

Ajde sto oni podmicuju ali novinari sto ne pisete o albanskoj narko mafiji koja iz albanije preko Srbije, Hrvatske, Madjarske nesmetano valja najteze narkotike za celu Evropu i tako truje citave generacije mladih Evropljana a novac koristi za finansiranje terorizma.

Sto ne smete da pisete cihu drogu prodaju? Dai je to veza amerike i njih gde svi cute i ne smeju da se zamere?
Ko im omogucava nesmetan prolazak kroz Srbiju?

Smuleco

pre 6 godina

A šta "ima da traži" u SE, npr. Nemačka, ako već "nema šta da traži" Rusija?? Držite i dalje Rusiju u SE, samo zato, što vam treba njihov gas! Bez njega, tj. bez Rusije, možete da se "pozdravite", sa vašom industijom, koja bi trenutno stala, kada bi ovi, zavrnuli slavine!

Sine ratio

pre 6 godina

Sad se tu sugerira da je to EU, međutim to nema veze s EU, radi se o organizaciji od 47 država čiji je i Srbija član.
Očekivao sam komentar o Albancima, kad se malo izanalizira situacija Srbija treba težiti da dostigne nivo korupcije i organiziranog kriminala ko u Albaniji i/ili na Kosovu, oni su za Srbiju plišani medvjedići!

Gmaz

pre 6 godina

> Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?

Ja bih, recimo, rekao da se tamo to sazna i odgovarajuće tretira kao negativna pojava. A da se kod nas to podržava i sistematski gaji. Ja bih radije ono prvo.

Stole

pre 6 godina

Ali mi se i dalje ložimo na njihovu demokratiju i ceo sistem generalno. Nikako da skontamo da oni nas ubeđuju da smo mi loši da bi oni mogli da rade to što rade. Jedino u čemu su bolji nas je to što imaju mnogo para(ako je to toliko bitno uopšte). A imaju para zato što su takvi kakvi su. Pare su im bitnije od svega, od zdravlja, od prijatelja, od čoveka. Tamo provodim puno vremena, pa imam i iskustva nešto.

Slobodan Petrovic

pre 6 godina

Da,da Junker i Tusk nisu korumpirani.Drga moja Srbijo,sestre Srpkinje i braco Srbi.Opipavam puls i osecam da smo protivu ulaska u EU!!!Samo tako da nastavimo,zar Brisel da mi bude glavni grad. Pre mi je Zagreb blizi nego ti nabednjeni demokrati,liberali iz Brisela.NEU.

Marko

pre 6 godina

Bilo bi dobro da prvo neukom narodu objasnite da Savet Evrope nije telo EU, već ima oko 50 država članica, uključujući Srbiju. Onda pola njih ne bi ni ostavilo komentar.

mlekadzija

pre 6 godina

Nista novo, ovaj put na Zapadu...s tim sto nam taj isti Zapad trlja nos po istom pitanju. Neka prvo srede svoje dvoriste pa onda krenu dalje. Neki su pobrkali ove dve institucije (SE i EP), no da podsetim da je pre (cini mi se (dvadesetak godina) smenjena ekspresno citava garnitura predvodjna jednom Francuskinjom na mestu predsednice zbog korupcije (evropske komisije). Naravno bez ikakvih posledica....

diskriminacija

pre 6 godina

a sto su ovim izvestajem diskriminasini one birokrate koji primaju pare of korporacija da guraju zakone koji odgavaraju korporacijama a ne ljudima, u cemu je razlika?na zalost kao I svaki sstem, kad dodje na kraju do coveka sve sto je mozda I dobro zamisljeno pada pred ljudksim slabostima

Jasdf

pre 6 godina

@Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
(Igor, 24. april 2018 12:13)
Ja danas, u Srbiji, vadio neku potvrdu. Otisao sam u 10 u opstinu, malopre sam se vratio (14), i sutra treba da odem da podignem upravu. Popunio sam 6 uplatnica i predao 3 zahteva.
Da sam kojim slucajem istu potvrdu vadio u Francuskoj, trebalo bi mi da popunim jedan zahtev na sajtu lokalne samouprave, uplatim taksu (elektronski) i istog momenta bi je dobio na elektronsku postu. Toliko o efikasnosti birokratije u zemlji EU i u Srbiji.

DAVOR

pre 6 godina

Pogresna ilustracija sa pogresnim parlamentom. Zar treba jos vise ocrniti ovde vec toliko ocrnjenu EU i za ono sto nije kriva. Mozda su korumpirani poslanici u SE bas iz zemalja koje nisu clanice EU.

megi

pre 6 godina

u eu institucijama su plate i dnevnice dovoljno korupcionaske. samo uporedite koliko puta godisnje privatno putujete vi a koliko puta godisnje putuju privatno zaposleni tamo. u mom slucaju odnos je 24 : 1 jer ja 1 odem negde godisnje. to nije normalno.

crni sin

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Урош, 24. april 2018 08:57) # Link komentara
evo ja cu da ti kazem, kao prvo savet evrope nema veze sa EU, vec su njegove clanice sve zemlje evrope, pa cak i rusija, posto je jasno da ni to ne znas. drugo, ta korupcija je otkrivena, javno se o njoj govori i budi siguran da ce oni koji su bili korumpirani za to i odgovarati. pa nije to divlji istok da se sve predstavlja divno i krasno, vec je to ozbiljan pravni sistem u kome se otvoreno i javno prica i o problemima koji se desavaju. korupcija postoji cak i u zemljama poput japana ili singapura, pa tako i u razvijenim zemljama EU, samo sto ima mnogo manje razmere od one korupcije koja vlada u "nepravnim" drzavam, poput one na ciju vodenicu navodis vodu, a u kojoj su razmere korupcije takve da drzava sama funkcionise na taj nacin

DAVOR

pre 6 godina

Pogresna ilustracija sa pogresnim parlamentom. Zar treba jos vise ocrniti ovde vec toliko ocrnjenu EU i za ono sto nije kriva. Mozda su korumpirani poslanici u SE bas iz zemalja koje nisu clanice EU.

Slobodan Petrovic

pre 6 godina

Da,da Junker i Tusk nisu korumpirani.Drga moja Srbijo,sestre Srpkinje i braco Srbi.Opipavam puls i osecam da smo protivu ulaska u EU!!!Samo tako da nastavimo,zar Brisel da mi bude glavni grad. Pre mi je Zagreb blizi nego ti nabednjeni demokrati,liberali iz Brisela.NEU.

Dušan

pre 6 godina

Ocigledno je da velika vecina onih koji su komentarisali ovu vest ne zna da Savet Evrope nema blage veze sa EU. Dobro, neznanje nije greh. Ali ne mogu da verujem da su zaposleni koji rade na prenosenju i uredjivanju vesti toliko neinformisani.

Sine ratio

pre 6 godina

Sad se tu sugerira da je to EU, međutim to nema veze s EU, radi se o organizaciji od 47 država čiji je i Srbija član.
Očekivao sam komentar o Albancima, kad se malo izanalizira situacija Srbija treba težiti da dostigne nivo korupcije i organiziranog kriminala ko u Albaniji i/ili na Kosovu, oni su za Srbiju plišani medvjedići!

goran

pre 6 godina

A nama se godinama servira priča i ispiraju mozgovi kako je EU uređena bez korupcije i kriminala, kako je oličenje vladavine prava i zakona i što je najgore narod se prima na te priče

Haha

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.
(Markoni, 24. april 2018 09:13)

Kako je sistem “uredjen” ako ima korupciju najvisih drzavnih sluzbenika?

Naravoucenije je da nismo nista veca banana od Zapadne Evrope, samo oni imaju vise para (koje su napljackali osvajackim ratovima, a sad se prave fini).

Marko

pre 6 godina

Bilo bi dobro da prvo neukom narodu objasnite da Savet Evrope nije telo EU, već ima oko 50 država članica, uključujući Srbiju. Onda pola njih ne bi ni ostavilo komentar.

Gmaz

pre 6 godina

> Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?

Ja bih, recimo, rekao da se tamo to sazna i odgovarajuće tretira kao negativna pojava. A da se kod nas to podržava i sistematski gaji. Ja bih radije ono prvo.

Stefan

pre 6 godina

Skandal koji trese mene je ubistvo momka u Banjaluci, zbog koga ljudi tamo protestuju mesec dana, a mi smo iz medija to culi tek juce! Pravda za Davida!

Markoni

pre 6 godina

U ovoj nasoj banana drzavi mi je razumljiva ovolika kolicina otimacine i korupcije, ali kad ti u uredjenom sistemu imas korupciju najvisih drzavnih sluzbenika onda je to katastrofa.

Moca

pre 6 godina

Ko će da pohvata sve ove institucije? Pazi, postoji Savet Evrope i Evropski savet (?) a tu je i Savet Evropske Unije i na kraju Evropska komisija. Izgleda da je politika najunosniji biznis svuda, ne samo na Balkanu.

Stole

pre 6 godina

Ali mi se i dalje ložimo na njihovu demokratiju i ceo sistem generalno. Nikako da skontamo da oni nas ubeđuju da smo mi loši da bi oni mogli da rade to što rade. Jedino u čemu su bolji nas je to što imaju mnogo para(ako je to toliko bitno uopšte). A imaju para zato što su takvi kakvi su. Pare su im bitnije od svega, od zdravlja, od prijatelja, od čoveka. Tamo provodim puno vremena, pa imam i iskustva nešto.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Где су сад они што се куну у ЕУ? Шта би рекли на ову корупцију?
(Урош, 24. april 2018 08:57)

Drugim recima hoces da kazes: sta cemo mi u eu, samo će da nam pokvare politicare :)

Smuleco

pre 6 godina

A šta "ima da traži" u SE, npr. Nemačka, ako već "nema šta da traži" Rusija?? Držite i dalje Rusiju u SE, samo zato, što vam treba njihov gas! Bez njega, tj. bez Rusije, možete da se "pozdravite", sa vašom industijom, koja bi trenutno stala, kada bi ovi, zavrnuli slavine!

ijao

pre 6 godina

Ne hapse nikog,jer svi imaju poslanicki imunitet. Ali poslanici EP nisu najveci kriminalci sa imunitetom. To su radnici Evropske Centralne Banke. Jednog ce dana napraviti inflaciju svima i otici na rajsko ostrvo...a "evropljani" neka vide sta ce onda....

Jasdf

pre 6 godina

@Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
(Igor, 24. april 2018 12:13)
Ja danas, u Srbiji, vadio neku potvrdu. Otisao sam u 10 u opstinu, malopre sam se vratio (14), i sutra treba da odem da podignem upravu. Popunio sam 6 uplatnica i predao 3 zahteva.
Da sam kojim slucajem istu potvrdu vadio u Francuskoj, trebalo bi mi da popunim jedan zahtev na sajtu lokalne samouprave, uplatim taksu (elektronski) i istog momenta bi je dobio na elektronsku postu. Toliko o efikasnosti birokratije u zemlji EU i u Srbiji.

Igor

pre 6 godina

Ne postoji skuplja, gora i nesposobnija birokratija od evropske u svetu.
A da su korumpirani to svi znamo, zato se svet raspada. Kada uvedete drastične krivične kazne za ovakve stvari u svakoj državi, svet će krenuti na bolje.
Političari su izmislili termin LOBIRANJE što nije ništa drugo nego čist mito, samo preko treće strane. Tome treba stati ma put drastično merama.

ceca

pre 6 godina

sto se mi pravimo blesavi? imamo spomenik njihovom diktatoru u centru grada na tasmajdanu. jel on neki zasluzan gradjanin za srbiju, sta li? rusi nam daju gagarinovu bistu, a karici i vesic ne znaju ni postament da naprave, al onoga na tasu lickaju svaki dan

mlekadzija

pre 6 godina

Nista novo, ovaj put na Zapadu...s tim sto nam taj isti Zapad trlja nos po istom pitanju. Neka prvo srede svoje dvoriste pa onda krenu dalje. Neki su pobrkali ove dve institucije (SE i EP), no da podsetim da je pre (cini mi se (dvadesetak godina) smenjena ekspresno citava garnitura predvodjna jednom Francuskinjom na mestu predsednice zbog korupcije (evropske komisije). Naravno bez ikakvih posledica....

joške

pre 6 godina

U ljudskoj je prirodi nepoverenje u druge ljude. Zašto da ja budem ispravan i da se umorim od rada ako neko drugi za to vreme uzima i lepo živi? A mandat je kratak, posle njega sledi povratak u bazu bez para. Naravno da će uzeti mito.

megi

pre 6 godina

u eu institucijama su plate i dnevnice dovoljno korupcionaske. samo uporedite koliko puta godisnje privatno putujete vi a koliko puta godisnje putuju privatno zaposleni tamo. u mom slucaju odnos je 24 : 1 jer ja 1 odem negde godisnje. to nije normalno.

Na fotografiji treba da bude Parlamentarna skupština Saveta Evrope, a ne Parlament EU

pre 6 godina

Poštovani,

Molim Vas da postavite adekvatnu fotografiju koja prati članak.
Postavljena fotografija predstavlja Parlament Evropske unije, a ne Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope. A razlika je velika.

S poštovanjem,

Stojko

pre 6 godina

Ови Азербејџанци изгледа нису намирили све које су требали. Сад је очигледно да су грешком неке прескочили.

evrolicemeri

pre 6 godina

Sef Evropske komisije Junker je organizator najvece poreske utaje na svetu u korist najvecih kompanija sveta preko banana drzave Luksemburg ciji je veciti premijer i ministar finansija bio.

Ali to nije korupcija, to su "evropske vrednosti".

Sasa

pre 6 godina

Ajde sto oni podmicuju ali novinari sto ne pisete o albanskoj narko mafiji koja iz albanije preko Srbije, Hrvatske, Madjarske nesmetano valja najteze narkotike za celu Evropu i tako truje citave generacije mladih Evropljana a novac koristi za finansiranje terorizma.

Sto ne smete da pisete cihu drogu prodaju? Dai je to veza amerike i njih gde svi cute i ne smeju da se zamere?
Ko im omogucava nesmetan prolazak kroz Srbiju?

Draža

pre 6 godina

Kako li je tek kod nas, Bože sačuvaj. Ovo što slušamo o Air Serbia/Etihad, kako su samo iznajmljivanje jednog aviona preplatili $3 miliona, to je samo jedan slučaj a ko zna kolko takvih ima. Taj novac je otišao u privatne džepove onih koji su to smislili i imali moć da to sprovedu - oni koji raspolažu državnim resursima a ne odgovaraju nikom krijući se iza “poslovnih tajni” i tajnih ugovora. Šta tek rade EPS, Telekom i ostali.
Kamo sreće da mi imamo nekog ko bi to sve istraživao a ne samo Insajder.

GagaNb

pre 6 godina

Da li treba nagovestiti kako i na koji nacin "lobira" tkz. lazna država kosovo. Sa kojim kakvim i od cega novcem koga potkupljuju i zasto mi kao drzava imamo problem koji vec decenijama ne mozemo da resimo....

diskriminacija

pre 6 godina

a sto su ovim izvestajem diskriminasini one birokrate koji primaju pare of korporacija da guraju zakone koji odgavaraju korporacijama a ne ljudima, u cemu je razlika?na zalost kao I svaki sstem, kad dodje na kraju do coveka sve sto je mozda I dobro zamisljeno pada pred ljudksim slabostima