Jerkov: Neka Šešelj prvo meni razbije nos

Beograd -- Poslanica DS Aleksandra Jerkov pitala je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će Vojislavu Šešelju, osuđenom "ratnom zločincu", biti oduzet mandat.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ""Ne odlučujujete Vi, već građani na izborima, a pravno tumačenje ćete dobiti u roku koji je definisan poslovnikom", rekao je Milićević."  ...besramna laz... 
  ...narod nije izabrao ni jednog poslanika koji sedi u skupstini... 
  ...to su partijski poslanici, a ne narodni...(kraja, 17. april 2018 13:55)To što u Srbiji nije većinski,već proporcionalni izborni sistem ne znači da poslanici nisu reprezenti naroda.U većini evropskih zemalja je proporcionalni sistem.Partije sastavljaju listu poslanika,koje dostavlaju republičkoj izbornoj komisiji i prema tom redosledu se ulaze u parlamenta.To mogu i glasači da vide pre glasanja.Druga stvar je što narod glasa za jake lidere stranaka,a ne za programe i ljude,koji su na listama.
   (depos, 17. april 2018 15:19)

  # Link komentara

 2. Tek da opomenem gospodina Rističevića. U parlamentu nema mesta ni za osuđenog ni za osuđivanog.
  Za skoro svako radno mesto se traži potvrda od suda da dotična osoba nije osuđivana ili pod istragom , osim za parlament Republike Srbije.
  (Aleks, 17. april 2018 14:04)

  # Link komentara

 3. Rističević izbegava suštinu: i osuđeni i osuđivani su počinili zločin. Dakle, Šešelj jeste ZLOČINAC.
  (Istoričar, 17. april 2018 14:03)

  # Link komentara

 4. I koja je to razlika izmedju "osudjenog" i "osudjivanog"?
  (T, 17. april 2018 13:57)

  # Link komentara

 5. ""Ne odlučujujete Vi, već građani na izborima, a pravno tumačenje ćete dobiti u roku koji je definisan poslovnikom", rekao je Milićević."

  ...besramna laz...
  ...narod nije izabrao ni jednog poslanika koji sedi u skupstini...
  ...to su partijski poslanici, a ne narodni...
  (kraja, 17. april 2018 13:55)

  # Link komentara

 6. "Poručio joj da ona nije ta koja odlučuje ko će sedeti u Narodnoj skupštini i ko će biti poslanik. Ne odlučujujete Vi, već građani na izborima, a pravno tumačenje ćete dobiti u roku koji je definisan poslovnikom", rekao je Milićević.

  Ovo je ozbiljan paradoks u Srbiji. Kada bi se poimenice glasalo za poslanike a ne za stranke, mnogi tu ne bi bili. Mnogi se kriju iza drugih imena. Narod glasa za vođu a on posle postavlja u skupštinu koga hoće. Jer ih je narod birao naravno a nije. Kao recimo sad za gradončelnika, nije narod taj koji odlučuje ko će da bude što bi valjda bilo normalno već odbornici koje opet postavlja vođa.
  (Bane, 17. april 2018 13:48)

  # Link komentara

 7. "Mi smo ozbiljna država", reče Marjan Rističević. Jedva zadržavajući smeh!
  (Lacerta, 17. april 2018 13:23)

  # Link komentara