1. U ovom ( nasilnickom ) svetu - odnosi funkcionisu po sistemu Sila Boga ne moli ! To nam svakodnevno demonstriraju vlade vecine zemalja na planeti !! Medjuljudski odnosi su po principu - ako imas novac sve se moze resiti - odnos medju polovima je po principu - Od ljubavi do mrznje samo korak nas deli ! Nema tog zakona koji ce da urazumi nekoga u Afektu, sistematsko maltretiranje kojem smo cesto svedoci ne tice se u principu nikoga , obicno se zlurado komentarise ! Kada po prijavi za nasilje nad zenom izlazi patrola u njoj bi obavezno morala da bude i zenska osoba ! Muskarci su obicno na strani muskaraca - instiktivno osecaju da su to situacije u kojima ce se i oni koliko sutra naci ! I osnovno, kada je stanje toliko napeto da preti tesko nasilje bilo bi pametno otici iz stana makar do sutra a prreduzeti mere koje bi razresile odnos dok su jos uvek glave citave ! Dug jezik za svadju je zadnje sto treba a izgleda da bas to zene ne mogu da shvate !
  (Matori Kesa, 17. april 2018 08:22)

  # Link komentara

 2. @sanjuro
  Znači zakon ne valja, da ga ukinemo, pa da ubistva i zlostavljanja stanu? Stvarno? Ne, nego treba povećati psihološku i logističku pomoć, da u slučaju nasilja oboje moraju da posećuju psihoterapiju ili psihijatra, da imate više obučenih terapeuta za porodičnu terapiju. Jer iz nefunkcionalne porodice izlaze deca sa poremećajima ponašanja, krug se samo nastavlja... Zakon je dobar, ali se ne privodi dobro.
   (Jelena, 16. april 2018 19:58)

  # Link komentara

 3. Kako primeniti stroge zakone na ljude kojima nije stalo ni do sopstvenog zivota? jedan od razloga za skok broja ovakih slucajeva je upravo novi zakon. Ipak, daleko je lakse okriviti sve muskarce srednjih godina.
   (sanjuro, 16. april 2018 19:35)

  # Link komentara