Sreda, 11.04.2018.

13:27

Tramp Rusiji: I nove rakete i "hajde da obustavimo"

Američki predsednik Donald Tramp poručio danas Rusiji da se spremi za "nove, lepe i pametne rakete" u Siriji.

Izvor: B92

Tramp Rusiji: I nove rakete i "hajde da obustavimo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 6 godina

Dok god nije napadnuta direktno Amerika ili Rusija sa nuklearnim naoružanjem, rata (nuklearnog) neće biti.

Što se tiče Sirije, Rusi testiraju koliko daleko mogu ići, a ukoliko bude potrebe odustati će u pravom trenutku.

To su napravili i sa Srbijom... Rusija se jednostavno neće mješati u otvoreni sukob sa Amerikom i Europom.

Rusija ima vojnu snagu za otvoreni sukob, ali je ekonomski nikakva, i sve osim obrambenog rata na vlastitom teritoriju Rusija bi izgubila, i toga je Putin svjestan.

Putin ima više moći iz sjene nego kod direktnog sukoba.

ja da vam kazem

pre 6 godina

Secam se da su mnogi navijali da Tramp bude izabran posto je Klintonka mnogo agresivnija i odmah bi zaratila sa nekim. Sta sad kazete? Valjda vam je jasno da predsednici nisu po svojoj volji ni miroljubivi ni agresivni, nego su onakvi kako su im gazde iz senke naredile. Manite se teoretisanja nego mislite kako cete da pregurate dan u nebeskoj Srbiji.

gile

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.
(mladen, 11. april 2018 14:00)

Cekaj pa utakmica nije ni pocela a ti si vec proglasio pobednika i rezultat.

Knn

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.
(delaware, 11. april 2018 20:27)

Znalac !!Genije!!??? Znaci 154x 2= 308 u 6 minuta u satu 3080 komada . 24 sata x 3080 =73920komada!!! I tako u nedogled Gosin genije NE radi se to tako? Nego oni krenu da tomahavkom a ovi ( ne daj bože) pošalju jednu " datanu" u u na primer " Pacifik" a sledeća ide na Wasington na primer ( ne daj boze).!Genije i nema nas vise!(((

BOSS

pre 6 godina

Interesantno je da ovdje toliko ljudi brani SAD,zemlju koja je napala barem 30 drzava od drugog svjetskog rata...
I zamisli sad da nekom od njih dodju ovi krimosi i slome mu kucu svu,prebiju ga itd a da ja kazem ovi su bas extraaa,svaka im cast! Totalno su ljudske vrijednosti srozane ili ih uopste nema..

Ante

pre 6 godina

Trump bi najpametnije napravio da odustane od napada, do sad je uvijek Putin pokazivao razum u sprecavanju eskalacije, ako to sad napravi Trump, moze pokupiti koji diplimatski poen, i dati prostora Putinu za sljedeci put da opet popusti.
Ovako, prije ili kasnije, Putin ce reci "dosta", i stvari ce eskalirati. Jeste, u toj eskalaciji ce Rusi proci gore, ali nitko nece biti bez cijene. Naravno, govorim o konvecionalnom sukobu, o nuklearnom necu ni da razmisljam.
Ipak, gledajuci sve parametre, pogotovo eksploziju rasta stanivnistva i ogranicene resurse na planeti, jasno je da nam treba 3 svjetski rat, u sljedecih 30-50 godina..
Cini mi se da se nekom zuri..
Uglavnom, veceras je vatromet.

marija

pre 6 godina

@miro split,

Ovde bi se svi složili da dobiješ srpsko državljanstvo.
Brod parkiraš na Adi Ciganliji ili ispod Kalemegdana pa u Kolarac na kaficu.

Vlada

pre 6 godina

Ja to ovako vidim. Ej imamo neke nove rakete, kaze Tramp Putinu. Hajde da ih testiramo. Ok kaze Putin,taman i mi da isprobamo u realnim uslovima koliko su nasi PVO sistemi i slicno dobri. Dogovoreno kaze Tramp. Ej a gde cemo to da uradimo pita Putin. Daj ne zezaj pa u Siriji kao i prosli put. Aaa ok. Ali daj smiali neki razlog da se kao konfrontiramo i kao zapretimo jedni drugima. Nista ne brini, uradicemo to po starom dobrom isprobanom receptu. Ali mora malo i da zaostrimo odnose, znas cisto da svet misli da se bas ne podnosimo. Znas kao vi ste otrovali bivseg spijuna i njegovu cerku a mi cemo malo da ih zaprasimo necim da im malo kao bude muka nista vise i drzacemo ih podalje od ociju javnosti. Nista ti ne brini to ce moji da zavrse u dogovoru sa britanskom tajnom sluzbom. I moracemo da proteramo izvestan broj vasih diplomata ali ne brini kad se sve slegne i prodje ti i ja se nalazimo i peglamo stvari i svi se vracaju nazad nista ne brini. I takooo..sto kaze bata Radasin..

Astra

pre 6 godina

Režimske snage u Siriji u saradnji sa Rusijom dobijaju rat protiv pobunjenika i bilo je pitanje nedelja kada će rat biti okončan. Tramp je najavljivao povlačenje iz Sirije i odjednom, gle čuda, Asadov režim koristi hemijsko oružje i tim provocira USA da ostane. Da li je ovo logično? Kome je odgovarao ovaj hemijski napad?

delaware

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.

Paul Banyan

pre 6 godina

Ko strada kada se dve budale potuku u kafani, pa gazda i gosti naravno, jadna sirija, odnos din i rublja je 1:1,6 ... a ovi drugi stampaju novac kao Sloba, Kinezi opusteni gledaju iz prikrajka davnih dana imaju nesuglasice i sa Rusim i sa Amerima posebano od momenta kada su Rusi pokusali da drmnu kinesku nuklearku amerima na havaje ima dokumentarac o tome

miro split

pre 6 godina

@Aleksandar Vućić
Kad ću ja dobit srpsko državljanstvo? Oš ti da me ubiju ka natovaca ni krivog ni dužnog? Imat ćeš me na savjesti cili život i neću ti dat spavat po cile noći.
Vidiš čoviće da ovo nije sa božje strane. Svi se spremaju za rat, a Srbi neutralni uživaju u proliću i kavici.
Di to ima da je Slovenac pod punom ratnom spremom, a Srbin sidi u kafiću sa pivicom i misli se šta mu je žena spremila za obid?

Borky

pre 6 godina

Podrzavati nekog ko otrov baca na narod i decu to je bolest
(savo, 11. april 2018 18:21

Nasjedati na jednu te istu jeftinu laz svaki put je zabrinjavajuce i pokazuje jako visok IQ.

Xi

pre 6 godina

Nisu smeli Severnu Koreju da napadnu a mesecima se pričalo o tome, tako da ne verujem da će ulaziti u ozbiljnije sukobe sa Rusijom.

(milenko, 11. april 2018 17:41

Aman, od napada na Severnu Koreju se odustali tek kad je KINA rekla da je rat na njenim granicama neprihvatljiv, a Kina je bitniji igrač od Rusije i njenih saveznika jer drži američku proizvodnju. Samo kad bi htela Kina bi mogla i ovaj sukob da zaustavi i to sa samo jednim saopštenjem

dzoni

pre 6 godina

"Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena."
Ovo uopšte nije tačno ..reko samo ambasador u Libanu ..a tako nešto nije moguće a i da jeste bilo bi preskupo ..jer raketa koja služi za obaranje kosta 10 puta više nego avionska raketa koja se ispali..zato se gadjao avion koji ispaljuje ali to bi onda dovelo do većeg sukoba.

jovan

pre 6 godina

Amerika nikad ne napada ako zna da protivnik može da uzvrati, kad napada prvo dobro se osigura da druga strane 99,9% nema adekvatan odgovor. Bombardovanje Srbije je odloženo od januara za mart jer je jedan naš oficir poslao srpske uniforme koje su obukli ruski vojnici i slikali se u komandi s300 sistema PVO jer im je zima mnogo bolja za bombardovanje teze se krecu tenkovi sve se vidi iz satelita jer nema vegetacije i vojnicima je mnogo teze na velikim minusima ali dok se nisu uverili da je ta slika nastala u Rusiji nisu krenuli u agresorsko zločinački pohod.

Zoran

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .
(luć, 11. april 2018 18:10

Ne lupetaj kad pojma nemas....

Ajmo ovako... 1+1+4+2+0+1+8 = 17 Vauuu...sveti broj Bantua, bice rata...

...a po tvome bi to bilo ovako.. 11 +4 + 20 + 18 = 53 ..ooo.sacekaj..ovo je "sveti" broj pomoravskog okruga, bice rata...

djordje anunaki

pre 6 godina

Moje generacije rodjene pocetkom 21 st.ce najgore proci,nista nismo doziveli,proziveli a ove matore budale sto prete jedna dugoj su pri kraju zivota. Nadam ce da ce Trampov blef proci, bolje i to nego da pecam radioaktivnu ribu koja svetli u mraku hehehe...

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

Još jedan, u nizu, odbrambenih ratova Amerike.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 11. april 2018 14:01)
A koga tvoji komunisti Rusi brane u Siriji??? Rusiju??

Slav

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.
(Bane, 11. april 2018 17:0

To mu između redova znaci... zazmurite i dopustite da izbombardujemo Asada.. da pokazemo svetu da smo još glavni.. a vama ćemo ukinuti sankcije. Ako im Rusija poveruje posle niza prekrsenih dogovora.. onda je kraj svakoj nadi za multipolarnim svetom i nekoj nadi bar prema pravdi malih zemalja. Ako ovi rakeriraju A Rusi budu dosledni i odgovore bar po presretanju raketa.. onda je to veoma blizu putu bez povratka. A ako Rusi odgovore i po obaraju veliki broj raketa i na tome se završi .. onda je to najbolji znak da je politika brutalnosti najbolja stvar.. i velika šansa da se Evropa otrgne iz kandži Amerike i posveti napokon sebi i svojim interesima.

Željko

pre 6 godina

usa je pred ekonomskim kolapsom i neizvjesnom buducnosti, vide rat kao ucvrscenje vlastite valute, riskirat ce zbog situacije u kojoj se nalaze......rusija je pred izvjesnom buducnosti, rastu svih sektora i ne zeli riskirati izvjesnu buducnost......zato trump i nastupa sa pozicije budale da bi se rusi povukli....a njegova prica o poboljsanju odnosa sa rusijom je samo spin za lakovjerne, nebi ti odnosi toliko nisko pali da su namjere bile drugacije, nebi usa uvijek uvodila nove sankcije rusiji da zeli dobre odnose........sve je ovo zbog nove svjetske valute ....kineskog huana i azijski burzi....... propascu dolara propada i usa i zapadna europa

Dejan

pre 6 godina

Čim Rusi ćute i u tajnosti se pripremaju umesto da laju i hvališu se kao Tramp, situacija je veoma ozbiljna i Rusi će sigurno odgovoriti. Rusi se brane i imaju sva prava da oružano odgovore. Amerikanci će morati da računaju na ozbiljne gubitke. To ovde nekim natofilima očigledno nije jasno

edi

pre 6 godina

Dosle su nove generacije rakete i treba ih isprobati, ameri testiraju ucinkovitost napada a rusi obranu, i onda mi neko prodaje maglu kako su ameri gori, svi su isti.

luć

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .

Mix

pre 6 godina

Ko zna da cita diplomatski recnik,vidi da ni Tramp ni Putin,ne pominju jedan drugog.Ovde ce nazalost ljudi u Siriji najvise da stradaju.

vidoviti samouki analitičar sa podužim životnim iskustvom

pre 6 godina

Tramp samo pokušava da ubedi svoje sunarodnike i "jastrebove" da nije prijatelj sa Rusima i da mu oni nisu pomogli da pobedi na izborima. Rusima se ne isplati da troše svoje rakete S-300 i S-400 na obaranje Tomahavka, pa će Tramp i Ameri posle akcije da likuju i da se hvale kako su njihovi novi Tomahavci mnogo "pametniji" od onih koje su ispaljivali u prethodnom napadu na Siriju, kada ih je više od polovine promašilo ciljeve "zbog smetnji na satelitskim vezama", dok su istovremeno Rusi prethodno obaveštavani o ciljevima napada. I na kraju će biti i vuk sit i ovce na broju, a mi ostali smrtnici srećni što se sve mirno završilo ;)

MiRa

pre 6 godina

Ako je i bilo kakvog hemijskog oružja, to su im podmetnuli ameri, samo da bi imali povod za bombardovanje. Na žalost već isproban sistem, Iraq, Libija...

nevski

pre 6 godina

citam nesto danas stampu,domacu,stranu i slazem se,ako Rusija sad ne uzvrati,nama konacno treba da bude jasno koliko je dva+dva. Pritom sam nepopravljiv rusofil,ali,ne znam....Znam samo da ce ameri udariti,to je sigurno!

goran

pre 6 godina

Mislim da u ovom trenutku nikom netreba rat ali ako sad ameri bombarduju siriju a Rusi ne uzvrate,mislim da je sve jasno i mi treba da pevamo drugu pesmu.

hrkljus

pre 6 godina

(Bane, 11. april 2018 17:06)

Itekako pocinju ratovi na ovaj nacin. Ta zapaljiva retorika i to vecito NATovo podbadanje Rusije se iz godine u godinu povecava. Rusi su pre neki dan testirali R-36M vrlo gadnu balisticku raketu, USA zna da je besmisleno sahranio milijarde u anti raketni sistem u Evropi, kad ta raketa udje u upotrebu iduce godine. Tramp jeste dileja, ali lud nije. Zna on dobro da je trenutna situacija " sad il nikad ", medjutim pored R-36M, Rusija ima jos desetine nacina da sravni Ameriku sa zemljom i Trampu je samo neko javio da se ne zanosi previse misleci da ce Putinu nalupati samare i da ce ovaj pobeci u cosak placuci. Imali su oni vec prilike da se susretnu sa letecom kanturinom SU 24, posle susreta sa njim NATO razarač Ross se jedva dobauljao do luke. Rusi decenijama razvijaju sisteme za unistavanje elektronskih uredjaja, i Ross je imao prilike da vidi kako to izgleda u stvarnosti. I Ameri nisu bili mnogo srecni onim sto su videli.

Obelix

pre 6 godina

Neko spominje Americki budzet?! To je neuporedivo sa drugim budzetima. Zasto?! Pa Amerika ima taj luksuz da je Dolar glavna svetska valuta, a Amerika stampa taj isti Dolar i moze da ga stampa koliko hoce. Sam usvoje zakon o javnom dugu i povecaju taj limit i kraj price. Drugo, koliko god Americi ne treba rat sa Rusima, toliko isto i u obrnutom slucaju. Nista manje, nista vise. Zasto?! Pa Nuklearna bomba. Mogu oni negde malo da se zaigraju, ali sto bi mi rekli 1 na 1, bas tesko. Bar ne u dogledno vreme.

Marko

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Mislis kao sto USA razmesta svoje kapacitete po Evropi? Toliko o tim divnim Amerikancima.

bob rock

pre 6 godina

odavno pricam da su budalu doveli na poziciju predsednika da odradi ono sto niko pametan nece...bojim se da sada nema vise nazad...vidimo se u nekom drugom filmu..

Pera

pre 6 godina

Definitivno sam bio u zabludi - u Americi nema veze ko je predsednik (na Zapadu, inace), a ja sam bio protiv vestice Klinton. Danas nesto kontam:"A koja je razlika?"

Nenad

pre 6 godina

@Predrag,
Procitaj nesto pre nego sto pocnes da pises komentare. Prvo je NATO postavio rakete u Turskoj tik uz granicu tadasnjeg SSSR a pa onda kao odgovor Rusi postavili rakete na Kubi. Uopste nisam rusofil, zivim u Kanadi ali to me ne sprecava da probam da razumem svaciju reakciju. Mozda bi mogao i ove tvitove da razumes, samo kad bi citao- dali ce Rusi pustiti Siriju niz vodu radi ukidanja ekonomskih sankcija? Ne znam dali iko moze verovati nekom na rec, narocito ako je rec u peoslosti vide puta prekrsena - pa i onda kad su rakete uprkos sporazumima postavljane u Tursku.....

gulag

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Kubanska kriza je bila zato što je Amerika tajno postavila nuklearne glave u Tursku, iako po sporazumu s Varšavskim paktom to nije smjela napraviti.

Oficir

pre 6 godina

Ovim tupavim da objasnim. Kada padne 5 aviona nastane strah. A da ne govorimo o 100 inama. Ko ce poletjeti. Niko naravno. A drugo pa zar ti mislis da nece biti potapanja brodova, ciljeva na zemlji itd itd.
Uvek je u prednosti onaj ko se brani od osvajaca.

bandiera rossa

pre 6 godina

Osecam da je bilo... Sta, oni meni da sruse sve rakete. Sad cu da im twitnem, ima da se puse... i napisa on twit o novim, pametnim raketama, a onda mu se javio neko iz generalstaba i rekao mu da oni nemaju nove rakete i da ih nece biti dok se ne potrose stare. Tako i dodje do ovog drugog twita.

Sportista

pre 6 godina

ovi ratuju preko twitera i fb....vise ih niko ne shvata ozbiljno...na cnn danima se prati afera oko FB, Sirija se skoro i ne pominje....berzanski indexi "flat"...tako da opusteno, nece tu biti nicega....samo se masa pali....

Dante

pre 6 godina

Ne znam da li je korišćen bojni otrov u Siriji, ali strepim da će se broj nevinih žrtava u toj nesretnoj zemlji, a možda i šire, silno uvećati ovih dana. Svetski komitet sociopata i idiota priprema još jedan krvavi realiti koji će za rad tehničke probe najsavremenijeg naoružanja i druge vojne opreme direktno i indirektno ugroziti živote i budućnost još nekoliko miliona ljudi. Verna zombirana publika, sa bezbednih udaljenosti, već priprema kokice, čips i pivo za praćenje kablovskog direktnog prenosa pakla u 4K rezoluciji. To je zapravo ona ista publika koja je debilno podrigivala u led tv, tokom bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, a koja nikako ne shvata da se njena bezbedna udaljenost od zgarišta ubrzano smanjuje, Tada niie bilo 4K tehnologije i zakrivljenih ekrana, pa je tv slika bila znatno siromašnija. Nagradno pitanje za nju na početku novog serijala je da li će Rusija odgovoriti ???...Pitanje je, čini se, više tehničke prirode, kao i ranije !!!!..

MM

pre 6 godina

Twitter ratovanje. Da se malo podignu tenzije, pa da i jedni i drugi prodaju što više naoružanja onim trećim koji se u svemu ništa ne pitaju, osim da izbroje novac kad im se isporuči račun. I za jedne i za druge rat je samo biznis.

Bane

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.

Predrag

pre 6 godina

@Klovn... Kako je Kenedi dobro i odmereno radio tokom Kubanske krize, nek se ugleda na njega...

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.

Zoran

pre 6 godina

Slusham jednog vojnog analitichara, bivseg generala britanske armije, ovde u U.K, te covek kaze da se Tramp ponasa, sudeci po njegovim tviterima, kao neki vodja bande iz istocnog Londona i da to ne dolikuje predsedniku jedne drzave, te se nada da ce ljudi iz vojnog kompleksa da mu odrze lekciju iz zatvorenih vrata i dovedu situaciju u mirnije vode.

Setimo se samo njegovih tvitera prema S.Koreji. Shta bi..?? Pa svi se plase atomskog oruzja, a shta reci koliko ga tek Rusi imaju i koje je razorne moci. Nema tog ludaka koji ce njih da napadne.

Ovde moze biti da su se oni dogovorili da naprave jedan manji sukob i oprobaju odredjene vojne sisteme, a svet drze dodatno u strahu. Niko tu nije poshten.

Miroslav

pre 6 godina

Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije.
(DeadEnd, 11. april 2018 15:50)

Budzet im je toliki zbog velikog broja baza po svetu. To je jako skup sport.

jigoni

pre 6 godina

Zadnjih godina Ameri samo uvode sankcije. Rusija jaca sve vise i vise i razvija sopstvene resurse.
Pre podne bi da ih gadja pametnim bombama, poslepodne bi da im satro pomaze. Odluci se covece aman, da znamo da li da pravimo zalihe hrane i vode pre konacnog krljanja ili da planiramo letovanje. Otisla i diplomatija u tri lepe danas.

DeadEnd

pre 6 godina

Jako je smesno kad citam neke komentare. Dok Rusija ima manji godisnji budjet nego Austria, nema tu neke sile. Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije. Pricamo samo o Amerikamcima, a tu je i NATO.
Ima S400, S500 koga briga. Ameri kad zapale na stotine i stotine raketa, ko ce njih da zaustavi. Srbija je borbardirana sa 3500 aviona. To da su pesadija su mnogo, a ne avioni. Nek srusi 100, a sta ce da rade oni drugi sto su na hiljade. Amerika se ne plasi Ruske vojske, nego nuklearke.

neobavezno

pre 6 godina

Samo prazne pretnje koje ukazuju da SAD nemaju cime da pariraju Rusiji. Putin mudro cuti i ceka, sa samo njemu svojstvenim strpljenjem. Neka istresu sav svoj bes jer to je jedino sto im je ostalo u odbrani sopstvenpg ponizenja i nemoci.

Gde ces biciklom na Rusiju

pre 6 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Jao Trampe, evo braća ruje se baš uznemirili od tih silnih nosača aviona i raketica. Dzabe. S 400 je mnogo dobar i sve će da obori, a Erdogan i Turska će da kupi isti. Vaš Nato saveznik :D I molim vas nemojte donositi više demokratiju nikome ;)

Kontras

pre 6 godina

Ovaj kao da nije predsednik ozbiljne drzave vec neki klinja koji kaze: "videcete vi ko je jaci, samo da odem do kuce."

Neverovatno, kakav cirkus.

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Čitam ovdje komentare čiji je osnovni smisao da će Rusija izgubiti kredibilitet vojne super-sile, ako ne odgovori na eventualni napad na nju direktno ili na njene saveznike.
Ja sam međutim drugačijeg mišljenja, nakon ovako grubog i bahatog Trampovog oglašavanja, kredibilitet super-sile će Rusi moći zadržati samo ako sada napadnu prvi, jer samo i isključivo bi to bio odgovor koji bi pokazao da sa se njima nema ne smije igrati, i da su ravnopravna vojna sila sa Nato-paktom.
Sve drugo je u domenu iznuđenih poteza i Rusiju svrstava u drugu klasu , klasu vojno dobro opremljenih zemalja, gdje po meni realno i pripada, i ni grama više od toga

U Gvadalahari kante ne govore

pre 6 godina

Koristim ovo mesto i priliku da se javno izvinim scenaristi, reditelju i produkciji filma "Dve karte za Holivud", jer u vreme kada sam gledao pomenuti film, pre jedno dvadesetak godina, mislio sam da je on totalno tivijalan i da ne pripada mentalnom i psihičkom sklopu Srba, pa sam ga kao takvog sa indignacijom odbacio kao vrstu ikakve umetnosti.
Čitajući komentare proteklih dana i nedelja i "prepucavanja" Anglofila i Rusofila na ovom i ostalim sajtovima u Srbiji, došao sam do zaključka da smo mi, ipak, iščašena nacija. Siromašna slepadija sa rupama na gaćama kojoj je vlast namenila motanje kablova, kao vrhunac intelektualnog rada za 250 evrića mesečno, "gadja" se balističkim raketama i morskim flotama ,avionima i podmornicama preko tastature u Srbiji. Ljudi, sredjujte prvo stvari u svojoj kući!

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Gledam i slusam ove predsednike sa zapada sta sve govore i kako olako koriste zapaljive reci naspram Ruskog i Kineskog predsednika da je to neverovatno. Kao da su zavrsili samo osnovnu skolu i kao da je sve to rijaliti.. kao da uopste nisu svesni svojih reci za tako neke ljude na najvaznijim funkcijama na svetu. Kao neka deca... Od ovoga nista nece biti, samo se dize nepotrebna paranoja.

Zeljko

pre 6 godina

Pre nego sto krenete da velicate snagu jedne ili druge strane i pisete bajke po komentarima treba da budete svesni da je to kraj. Bilo kakav direktan sukob Rusije i USA ce se zavrsiti samo na jedan nacin a to je kraj planete zemlje i covecanstva. Zato ne lupajte gluposti i pisete bajke cija je rateta veca i ko ima vece resurse u Siriji. Sve to je nebitno i irelevantno pritisak na jedno dugme znaci kraj za sve nas...

Aron

pre 6 godina

Pa, to je to. Ovde nema kompromisnog rešenja i nekome će ozbiljno biti narušen ugled, ili će Tramp ispasti kukavica što nije napao ili Putin što nije reagovao.

Marko

pre 6 godina

e sad da vidimo taj s 400 famozni. vreme je...
(ratar, 11. april 2018 13:51)
@ S400 je za obaranje aviona a ne krstarećih projektila za to je zadužen Pancir-s pošto je Tramp indirektno najavio napad Tomahavk raketama.

karma

pre 6 godina

kao deca u obdaništu... kao da nisu atomske sile u pitanju... svet je dosegao sveopšti minimum i moguće je da će da nas ovakvi dovedu i do svetskog rata

Mujo11

pre 6 godina

Posto Trump izgleda da ozbilno govori i preti, mene ne ostaje drugo samo da izlazim na moj balkon i da gledam kako lete one americke lepe i pametne rakete?! Zasto ne pa da ih vidim isto i one ruske rakete kako lete?! Da gledam ovu igru sa raketima, i ako znam da to nije bas igra! Na zalost!

U.S of America

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?
(Torrente, 11. april 2018 13:39)

Rusija je okruzena od strane vojnih baza USA a ne samo USA nego i njegovih saveznicima .

dragan

pre 6 godina

Ako su odlucili da napadnu, onda su u opciji samo dve mogucnosti: ili imaju oruzje koje moze iz bezbedne udaljenosti da odradi svoju namenu a Rusi i Sirijci ne mogu nista protiv tog oruzja ili je postignut dogovor da ne gadjaju ruske baze, a da se Rusi ne mesaju. Ako je namera da ponize Ruse i da pred svetom pokazu da su superiorni i da mogu sta god pozele, onda smo u ozbiljnom problemu. Svi. A ne samo Sirijci. Jer, Rusi moraju da odgovore ako ista padne u ili uz samu bazu. Prosto, ne moze bilo koja zemlja da tada ne reaguje i da ne stiti svoje vojnike. SAd eracubaju da su blikirali Ruse medijski i ekonomski i da mogu sta god pozele. Tramp tu niej bitan. On nista ne odlucuje u vojnim i vanjskopolitičkim poslovima, to je valjda jasno. I da, nazalost, SP u fudbalu mozemo smatrati - propalim.A i to je bio jedan od ciljeva, jer su Rusi ulozili ogromne pare. Ali, to je najmanji problem.

pazarac

pre 6 godina

Znači na to će da se svede. Ameri će da gadjaju. Rusi će da probaju da obore rakete. Oboriće 1 od 100. Ostalih 99 će da pada po glavama sirijaca. Mnogo kolateralne štete će da bude. Rusi će da se hvale kako su oborili američke rakete. (ko u srbiji sa oborenim jednim avionom od nekoliko hiljada koji su nadleteli srbiju). Ameri će da pričaju kako su im rusi oborili zanemarljivo mali broj raketa. Sirijci će da stradaju.

a

pre 6 godina

Nema nikakvog rata,Amerika ce da uradi to sto je naumila,a Kremlj ce da izrazi "duboku zabrinutost". Ovde ce u sta nema sumnje sve biti prikazano kao pobeda Putina.

mladen

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Cist primer 'primene sile', napad hemijskim oruzjem nije ni dokazan, samo je rekla-kazala sistem, inace vec oproban vise puta-svi znamo za Irak, pa Gadafija... No USA je odlucila da ratuje a povod je vise-manje nebitan, cisto sumnjam da se Trump toliko brine za Siriju i njihov narod, treba novo zariste, treba nekog bombardovati, treba potrositi rakete i naoruzanje i napraviti novi kontigent istog jer vojni budzet za sledeci kvartal treba jos vise 'uvecati'. Nisam rusofil, nisam ni na strani Amerike, ali kad ne bi bilo ovih 'nervoznih' sila Svet bi bio mnogo mirnije mesto...

Dejan

pre 6 godina

Hajde ovako. A sta bi se na primer desilo kada bi Rusi oborili "lepe rakete", potopili razarac ili dva i tesko ostetili ili cak potopili nosac aviona? Da li bi im ugled skocio ili bi Amerikanci aktivirali nuklearno oruzje. Stvarno ne razumem kupovinu karata za Holivud.

Mib

pre 6 godina

Ovo ukazuje na vrlo ozbiljan nivo diletantizma i moze imati tragicne posledice ako misli da Rusi valjda imaju pracke i strele, kao njihovi Indijanci nekad? Postavlja se sad samo pitanje hoceli Rusi uopste cekati da skupljaju ispaljene rakete ili ce pre toga unistiti njihove lansere i nosioce, sto je mnogo efikasnije. Bice problem ako se pokaze tacna informacija iz Turske, da je meta i ruska baza u Tartusu...

Berkut

pre 6 godina

Rusija će sa S400 oboriti svaku raketu kojoj meta bude ruska vojna baza.Pošto ruska vojna baza neće biti meta SAD raketa i bombardera Rusija će nemo posmatrati udare po Asadovim snagama.

Još jedno poniženje za Rusiju koja će se na kraju i sama odreći Asada i pristati na neku buduću prelaznu Vladu u Siriji pod uslovom da joj garantuju da Ruske vojne baze u Siriji ostaju u narednih 20-30 godina to jest onoliko koliko Putin još namerava da vlada.

Živi i pusti druge da žive

pre 6 godina

Zašto ljudi ne žive mirno i srećno na teritoriji na kojoj žive? Zašto se zadevaju sa komšijama? Zar im je miliji rat od mira? Zar su sve svoje probleme lepo rešili pa se uželeli avanture da rešavaju tuđe probleme?

Torrente

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?

U Gvadalahari kante ne govore

pre 6 godina

Koristim ovo mesto i priliku da se javno izvinim scenaristi, reditelju i produkciji filma "Dve karte za Holivud", jer u vreme kada sam gledao pomenuti film, pre jedno dvadesetak godina, mislio sam da je on totalno tivijalan i da ne pripada mentalnom i psihičkom sklopu Srba, pa sam ga kao takvog sa indignacijom odbacio kao vrstu ikakve umetnosti.
Čitajući komentare proteklih dana i nedelja i "prepucavanja" Anglofila i Rusofila na ovom i ostalim sajtovima u Srbiji, došao sam do zaključka da smo mi, ipak, iščašena nacija. Siromašna slepadija sa rupama na gaćama kojoj je vlast namenila motanje kablova, kao vrhunac intelektualnog rada za 250 evrića mesečno, "gadja" se balističkim raketama i morskim flotama ,avionima i podmornicama preko tastature u Srbiji. Ljudi, sredjujte prvo stvari u svojoj kući!

Torrente

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?

Mib

pre 6 godina

Ovo ukazuje na vrlo ozbiljan nivo diletantizma i moze imati tragicne posledice ako misli da Rusi valjda imaju pracke i strele, kao njihovi Indijanci nekad? Postavlja se sad samo pitanje hoceli Rusi uopste cekati da skupljaju ispaljene rakete ili ce pre toga unistiti njihove lansere i nosioce, sto je mnogo efikasnije. Bice problem ako se pokaze tacna informacija iz Turske, da je meta i ruska baza u Tartusu...

Kontras

pre 6 godina

Ovaj kao da nije predsednik ozbiljne drzave vec neki klinja koji kaze: "videcete vi ko je jaci, samo da odem do kuce."

Neverovatno, kakav cirkus.

Miroslav

pre 6 godina

Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije.
(DeadEnd, 11. april 2018 15:50)

Budzet im je toliki zbog velikog broja baza po svetu. To je jako skup sport.

Aron

pre 6 godina

Pa, to je to. Ovde nema kompromisnog rešenja i nekome će ozbiljno biti narušen ugled, ili će Tramp ispasti kukavica što nije napao ili Putin što nije reagovao.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Cist primer 'primene sile', napad hemijskim oruzjem nije ni dokazan, samo je rekla-kazala sistem, inace vec oproban vise puta-svi znamo za Irak, pa Gadafija... No USA je odlucila da ratuje a povod je vise-manje nebitan, cisto sumnjam da se Trump toliko brine za Siriju i njihov narod, treba novo zariste, treba nekog bombardovati, treba potrositi rakete i naoruzanje i napraviti novi kontigent istog jer vojni budzet za sledeci kvartal treba jos vise 'uvecati'. Nisam rusofil, nisam ni na strani Amerike, ali kad ne bi bilo ovih 'nervoznih' sila Svet bi bio mnogo mirnije mesto...

Pera

pre 6 godina

Definitivno sam bio u zabludi - u Americi nema veze ko je predsednik (na Zapadu, inace), a ja sam bio protiv vestice Klinton. Danas nesto kontam:"A koja je razlika?"

Marko

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Mislis kao sto USA razmesta svoje kapacitete po Evropi? Toliko o tim divnim Amerikancima.

Zeljko

pre 6 godina

Pre nego sto krenete da velicate snagu jedne ili druge strane i pisete bajke po komentarima treba da budete svesni da je to kraj. Bilo kakav direktan sukob Rusije i USA ce se zavrsiti samo na jedan nacin a to je kraj planete zemlje i covecanstva. Zato ne lupajte gluposti i pisete bajke cija je rateta veca i ko ima vece resurse u Siriji. Sve to je nebitno i irelevantno pritisak na jedno dugme znaci kraj za sve nas...

dragan

pre 6 godina

Ako su odlucili da napadnu, onda su u opciji samo dve mogucnosti: ili imaju oruzje koje moze iz bezbedne udaljenosti da odradi svoju namenu a Rusi i Sirijci ne mogu nista protiv tog oruzja ili je postignut dogovor da ne gadjaju ruske baze, a da se Rusi ne mesaju. Ako je namera da ponize Ruse i da pred svetom pokazu da su superiorni i da mogu sta god pozele, onda smo u ozbiljnom problemu. Svi. A ne samo Sirijci. Jer, Rusi moraju da odgovore ako ista padne u ili uz samu bazu. Prosto, ne moze bilo koja zemlja da tada ne reaguje i da ne stiti svoje vojnike. SAd eracubaju da su blikirali Ruse medijski i ekonomski i da mogu sta god pozele. Tramp tu niej bitan. On nista ne odlucuje u vojnim i vanjskopolitičkim poslovima, to je valjda jasno. I da, nazalost, SP u fudbalu mozemo smatrati - propalim.A i to je bio jedan od ciljeva, jer su Rusi ulozili ogromne pare. Ali, to je najmanji problem.

Marko

pre 6 godina

e sad da vidimo taj s 400 famozni. vreme je...
(ratar, 11. april 2018 13:51)
@ S400 je za obaranje aviona a ne krstarećih projektila za to je zadužen Pancir-s pošto je Tramp indirektno najavio napad Tomahavk raketama.

neobavezno

pre 6 godina

Samo prazne pretnje koje ukazuju da SAD nemaju cime da pariraju Rusiji. Putin mudro cuti i ceka, sa samo njemu svojstvenim strpljenjem. Neka istresu sav svoj bes jer to je jedino sto im je ostalo u odbrani sopstvenpg ponizenja i nemoci.

gulag

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Kubanska kriza je bila zato što je Amerika tajno postavila nuklearne glave u Tursku, iako po sporazumu s Varšavskim paktom to nije smjela napraviti.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Gledam i slusam ove predsednike sa zapada sta sve govore i kako olako koriste zapaljive reci naspram Ruskog i Kineskog predsednika da je to neverovatno. Kao da su zavrsili samo osnovnu skolu i kao da je sve to rijaliti.. kao da uopste nisu svesni svojih reci za tako neke ljude na najvaznijim funkcijama na svetu. Kao neka deca... Od ovoga nista nece biti, samo se dize nepotrebna paranoja.

Živi i pusti druge da žive

pre 6 godina

Zašto ljudi ne žive mirno i srećno na teritoriji na kojoj žive? Zašto se zadevaju sa komšijama? Zar im je miliji rat od mira? Zar su sve svoje probleme lepo rešili pa se uželeli avanture da rešavaju tuđe probleme?

jigoni

pre 6 godina

Zadnjih godina Ameri samo uvode sankcije. Rusija jaca sve vise i vise i razvija sopstvene resurse.
Pre podne bi da ih gadja pametnim bombama, poslepodne bi da im satro pomaze. Odluci se covece aman, da znamo da li da pravimo zalihe hrane i vode pre konacnog krljanja ili da planiramo letovanje. Otisla i diplomatija u tri lepe danas.

Gde ces biciklom na Rusiju

pre 6 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Jao Trampe, evo braća ruje se baš uznemirili od tih silnih nosača aviona i raketica. Dzabe. S 400 je mnogo dobar i sve će da obori, a Erdogan i Turska će da kupi isti. Vaš Nato saveznik :D I molim vas nemojte donositi više demokratiju nikome ;)

Dejan

pre 6 godina

Čim Rusi ćute i u tajnosti se pripremaju umesto da laju i hvališu se kao Tramp, situacija je veoma ozbiljna i Rusi će sigurno odgovoriti. Rusi se brane i imaju sva prava da oružano odgovore. Amerikanci će morati da računaju na ozbiljne gubitke. To ovde nekim natofilima očigledno nije jasno

karma

pre 6 godina

kao deca u obdaništu... kao da nisu atomske sile u pitanju... svet je dosegao sveopšti minimum i moguće je da će da nas ovakvi dovedu i do svetskog rata

Dejan

pre 6 godina

Hajde ovako. A sta bi se na primer desilo kada bi Rusi oborili "lepe rakete", potopili razarac ili dva i tesko ostetili ili cak potopili nosac aviona? Da li bi im ugled skocio ili bi Amerikanci aktivirali nuklearno oruzje. Stvarno ne razumem kupovinu karata za Holivud.

Zoran

pre 6 godina

Slusham jednog vojnog analitichara, bivseg generala britanske armije, ovde u U.K, te covek kaze da se Tramp ponasa, sudeci po njegovim tviterima, kao neki vodja bande iz istocnog Londona i da to ne dolikuje predsedniku jedne drzave, te se nada da ce ljudi iz vojnog kompleksa da mu odrze lekciju iz zatvorenih vrata i dovedu situaciju u mirnije vode.

Setimo se samo njegovih tvitera prema S.Koreji. Shta bi..?? Pa svi se plase atomskog oruzja, a shta reci koliko ga tek Rusi imaju i koje je razorne moci. Nema tog ludaka koji ce njih da napadne.

Ovde moze biti da su se oni dogovorili da naprave jedan manji sukob i oprobaju odredjene vojne sisteme, a svet drze dodatno u strahu. Niko tu nije poshten.

Oficir

pre 6 godina

Ovim tupavim da objasnim. Kada padne 5 aviona nastane strah. A da ne govorimo o 100 inama. Ko ce poletjeti. Niko naravno. A drugo pa zar ti mislis da nece biti potapanja brodova, ciljeva na zemlji itd itd.
Uvek je u prednosti onaj ko se brani od osvajaca.

pazarac

pre 6 godina

Znači na to će da se svede. Ameri će da gadjaju. Rusi će da probaju da obore rakete. Oboriće 1 od 100. Ostalih 99 će da pada po glavama sirijaca. Mnogo kolateralne štete će da bude. Rusi će da se hvale kako su oborili američke rakete. (ko u srbiji sa oborenim jednim avionom od nekoliko hiljada koji su nadleteli srbiju). Ameri će da pričaju kako su im rusi oborili zanemarljivo mali broj raketa. Sirijci će da stradaju.

goran

pre 6 godina

Mislim da u ovom trenutku nikom netreba rat ali ako sad ameri bombarduju siriju a Rusi ne uzvrate,mislim da je sve jasno i mi treba da pevamo drugu pesmu.

Nenad

pre 6 godina

@Predrag,
Procitaj nesto pre nego sto pocnes da pises komentare. Prvo je NATO postavio rakete u Turskoj tik uz granicu tadasnjeg SSSR a pa onda kao odgovor Rusi postavili rakete na Kubi. Uopste nisam rusofil, zivim u Kanadi ali to me ne sprecava da probam da razumem svaciju reakciju. Mozda bi mogao i ove tvitove da razumes, samo kad bi citao- dali ce Rusi pustiti Siriju niz vodu radi ukidanja ekonomskih sankcija? Ne znam dali iko moze verovati nekom na rec, narocito ako je rec u peoslosti vide puta prekrsena - pa i onda kad su rakete uprkos sporazumima postavljane u Tursku.....

Bane

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.

a

pre 6 godina

Nema nikakvog rata,Amerika ce da uradi to sto je naumila,a Kremlj ce da izrazi "duboku zabrinutost". Ovde ce u sta nema sumnje sve biti prikazano kao pobeda Putina.

mladen

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.

bob rock

pre 6 godina

odavno pricam da su budalu doveli na poziciju predsednika da odradi ono sto niko pametan nece...bojim se da sada nema vise nazad...vidimo se u nekom drugom filmu..

bandiera rossa

pre 6 godina

Osecam da je bilo... Sta, oni meni da sruse sve rakete. Sad cu da im twitnem, ima da se puse... i napisa on twit o novim, pametnim raketama, a onda mu se javio neko iz generalstaba i rekao mu da oni nemaju nove rakete i da ih nece biti dok se ne potrose stare. Tako i dodje do ovog drugog twita.

Dante

pre 6 godina

Ne znam da li je korišćen bojni otrov u Siriji, ali strepim da će se broj nevinih žrtava u toj nesretnoj zemlji, a možda i šire, silno uvećati ovih dana. Svetski komitet sociopata i idiota priprema još jedan krvavi realiti koji će za rad tehničke probe najsavremenijeg naoružanja i druge vojne opreme direktno i indirektno ugroziti živote i budućnost još nekoliko miliona ljudi. Verna zombirana publika, sa bezbednih udaljenosti, već priprema kokice, čips i pivo za praćenje kablovskog direktnog prenosa pakla u 4K rezoluciji. To je zapravo ona ista publika koja je debilno podrigivala u led tv, tokom bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, a koja nikako ne shvata da se njena bezbedna udaljenost od zgarišta ubrzano smanjuje, Tada niie bilo 4K tehnologije i zakrivljenih ekrana, pa je tv slika bila znatno siromašnija. Nagradno pitanje za nju na početku novog serijala je da li će Rusija odgovoriti ???...Pitanje je, čini se, više tehničke prirode, kao i ranije !!!!..

Borky

pre 6 godina

Podrzavati nekog ko otrov baca na narod i decu to je bolest
(savo, 11. april 2018 18:21

Nasjedati na jednu te istu jeftinu laz svaki put je zabrinjavajuce i pokazuje jako visok IQ.

hrkljus

pre 6 godina

(Bane, 11. april 2018 17:06)

Itekako pocinju ratovi na ovaj nacin. Ta zapaljiva retorika i to vecito NATovo podbadanje Rusije se iz godine u godinu povecava. Rusi su pre neki dan testirali R-36M vrlo gadnu balisticku raketu, USA zna da je besmisleno sahranio milijarde u anti raketni sistem u Evropi, kad ta raketa udje u upotrebu iduce godine. Tramp jeste dileja, ali lud nije. Zna on dobro da je trenutna situacija " sad il nikad ", medjutim pored R-36M, Rusija ima jos desetine nacina da sravni Ameriku sa zemljom i Trampu je samo neko javio da se ne zanosi previse misleci da ce Putinu nalupati samare i da ce ovaj pobeci u cosak placuci. Imali su oni vec prilike da se susretnu sa letecom kanturinom SU 24, posle susreta sa njim NATO razarač Ross se jedva dobauljao do luke. Rusi decenijama razvijaju sisteme za unistavanje elektronskih uredjaja, i Ross je imao prilike da vidi kako to izgleda u stvarnosti. I Ameri nisu bili mnogo srecni onim sto su videli.

MiRa

pre 6 godina

Ako je i bilo kakvog hemijskog oružja, to su im podmetnuli ameri, samo da bi imali povod za bombardovanje. Na žalost već isproban sistem, Iraq, Libija...

Zoran

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .
(luć, 11. april 2018 18:10

Ne lupetaj kad pojma nemas....

Ajmo ovako... 1+1+4+2+0+1+8 = 17 Vauuu...sveti broj Bantua, bice rata...

...a po tvome bi to bilo ovako.. 11 +4 + 20 + 18 = 53 ..ooo.sacekaj..ovo je "sveti" broj pomoravskog okruga, bice rata...

Astra

pre 6 godina

Režimske snage u Siriji u saradnji sa Rusijom dobijaju rat protiv pobunjenika i bilo je pitanje nedelja kada će rat biti okončan. Tramp je najavljivao povlačenje iz Sirije i odjednom, gle čuda, Asadov režim koristi hemijsko oružje i tim provocira USA da ostane. Da li je ovo logično? Kome je odgovarao ovaj hemijski napad?

Mujo11

pre 6 godina

Posto Trump izgleda da ozbilno govori i preti, mene ne ostaje drugo samo da izlazim na moj balkon i da gledam kako lete one americke lepe i pametne rakete?! Zasto ne pa da ih vidim isto i one ruske rakete kako lete?! Da gledam ovu igru sa raketima, i ako znam da to nije bas igra! Na zalost!

Željko

pre 6 godina

usa je pred ekonomskim kolapsom i neizvjesnom buducnosti, vide rat kao ucvrscenje vlastite valute, riskirat ce zbog situacije u kojoj se nalaze......rusija je pred izvjesnom buducnosti, rastu svih sektora i ne zeli riskirati izvjesnu buducnost......zato trump i nastupa sa pozicije budale da bi se rusi povukli....a njegova prica o poboljsanju odnosa sa rusijom je samo spin za lakovjerne, nebi ti odnosi toliko nisko pali da su namjere bile drugacije, nebi usa uvijek uvodila nove sankcije rusiji da zeli dobre odnose........sve je ovo zbog nove svjetske valute ....kineskog huana i azijski burzi....... propascu dolara propada i usa i zapadna europa

miro split

pre 6 godina

@Aleksandar Vućić
Kad ću ja dobit srpsko državljanstvo? Oš ti da me ubiju ka natovaca ni krivog ni dužnog? Imat ćeš me na savjesti cili život i neću ti dat spavat po cile noći.
Vidiš čoviće da ovo nije sa božje strane. Svi se spremaju za rat, a Srbi neutralni uživaju u proliću i kavici.
Di to ima da je Slovenac pod punom ratnom spremom, a Srbin sidi u kafiću sa pivicom i misli se šta mu je žena spremila za obid?

BOSS

pre 6 godina

Interesantno je da ovdje toliko ljudi brani SAD,zemlju koja je napala barem 30 drzava od drugog svjetskog rata...
I zamisli sad da nekom od njih dodju ovi krimosi i slome mu kucu svu,prebiju ga itd a da ja kazem ovi su bas extraaa,svaka im cast! Totalno su ljudske vrijednosti srozane ili ih uopste nema..

Berkut

pre 6 godina

Rusija će sa S400 oboriti svaku raketu kojoj meta bude ruska vojna baza.Pošto ruska vojna baza neće biti meta SAD raketa i bombardera Rusija će nemo posmatrati udare po Asadovim snagama.

Još jedno poniženje za Rusiju koja će se na kraju i sama odreći Asada i pristati na neku buduću prelaznu Vladu u Siriji pod uslovom da joj garantuju da Ruske vojne baze u Siriji ostaju u narednih 20-30 godina to jest onoliko koliko Putin još namerava da vlada.

MM

pre 6 godina

Twitter ratovanje. Da se malo podignu tenzije, pa da i jedni i drugi prodaju što više naoružanja onim trećim koji se u svemu ništa ne pitaju, osim da izbroje novac kad im se isporuči račun. I za jedne i za druge rat je samo biznis.

Sportista

pre 6 godina

ovi ratuju preko twitera i fb....vise ih niko ne shvata ozbiljno...na cnn danima se prati afera oko FB, Sirija se skoro i ne pominje....berzanski indexi "flat"...tako da opusteno, nece tu biti nicega....samo se masa pali....

Obelix

pre 6 godina

Neko spominje Americki budzet?! To je neuporedivo sa drugim budzetima. Zasto?! Pa Amerika ima taj luksuz da je Dolar glavna svetska valuta, a Amerika stampa taj isti Dolar i moze da ga stampa koliko hoce. Sam usvoje zakon o javnom dugu i povecaju taj limit i kraj price. Drugo, koliko god Americi ne treba rat sa Rusima, toliko isto i u obrnutom slucaju. Nista manje, nista vise. Zasto?! Pa Nuklearna bomba. Mogu oni negde malo da se zaigraju, ali sto bi mi rekli 1 na 1, bas tesko. Bar ne u dogledno vreme.

nevski

pre 6 godina

citam nesto danas stampu,domacu,stranu i slazem se,ako Rusija sad ne uzvrati,nama konacno treba da bude jasno koliko je dva+dva. Pritom sam nepopravljiv rusofil,ali,ne znam....Znam samo da ce ameri udariti,to je sigurno!

jovan

pre 6 godina

Amerika nikad ne napada ako zna da protivnik može da uzvrati, kad napada prvo dobro se osigura da druga strane 99,9% nema adekvatan odgovor. Bombardovanje Srbije je odloženo od januara za mart jer je jedan naš oficir poslao srpske uniforme koje su obukli ruski vojnici i slikali se u komandi s300 sistema PVO jer im je zima mnogo bolja za bombardovanje teze se krecu tenkovi sve se vidi iz satelita jer nema vegetacije i vojnicima je mnogo teze na velikim minusima ali dok se nisu uverili da je ta slika nastala u Rusiji nisu krenuli u agresorsko zločinački pohod.

DeadEnd

pre 6 godina

Jako je smesno kad citam neke komentare. Dok Rusija ima manji godisnji budjet nego Austria, nema tu neke sile. Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije. Pricamo samo o Amerikamcima, a tu je i NATO.
Ima S400, S500 koga briga. Ameri kad zapale na stotine i stotine raketa, ko ce njih da zaustavi. Srbija je borbardirana sa 3500 aviona. To da su pesadija su mnogo, a ne avioni. Nek srusi 100, a sta ce da rade oni drugi sto su na hiljade. Amerika se ne plasi Ruske vojske, nego nuklearke.

djordje anunaki

pre 6 godina

Moje generacije rodjene pocetkom 21 st.ce najgore proci,nista nismo doziveli,proziveli a ove matore budale sto prete jedna dugoj su pri kraju zivota. Nadam ce da ce Trampov blef proci, bolje i to nego da pecam radioaktivnu ribu koja svetli u mraku hehehe...

Slav

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.
(Bane, 11. april 2018 17:0

To mu između redova znaci... zazmurite i dopustite da izbombardujemo Asada.. da pokazemo svetu da smo još glavni.. a vama ćemo ukinuti sankcije. Ako im Rusija poveruje posle niza prekrsenih dogovora.. onda je kraj svakoj nadi za multipolarnim svetom i nekoj nadi bar prema pravdi malih zemalja. Ako ovi rakeriraju A Rusi budu dosledni i odgovore bar po presretanju raketa.. onda je to veoma blizu putu bez povratka. A ako Rusi odgovore i po obaraju veliki broj raketa i na tome se završi .. onda je to najbolji znak da je politika brutalnosti najbolja stvar.. i velika šansa da se Evropa otrgne iz kandži Amerike i posveti napokon sebi i svojim interesima.

vidoviti samouki analitičar sa podužim životnim iskustvom

pre 6 godina

Tramp samo pokušava da ubedi svoje sunarodnike i "jastrebove" da nije prijatelj sa Rusima i da mu oni nisu pomogli da pobedi na izborima. Rusima se ne isplati da troše svoje rakete S-300 i S-400 na obaranje Tomahavka, pa će Tramp i Ameri posle akcije da likuju i da se hvale kako su njihovi novi Tomahavci mnogo "pametniji" od onih koje su ispaljivali u prethodnom napadu na Siriju, kada ih je više od polovine promašilo ciljeve "zbog smetnji na satelitskim vezama", dok su istovremeno Rusi prethodno obaveštavani o ciljevima napada. I na kraju će biti i vuk sit i ovce na broju, a mi ostali smrtnici srećni što se sve mirno završilo ;)

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

Još jedan, u nizu, odbrambenih ratova Amerike.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 11. april 2018 14:01)
A koga tvoji komunisti Rusi brane u Siriji??? Rusiju??

Vlada

pre 6 godina

Ja to ovako vidim. Ej imamo neke nove rakete, kaze Tramp Putinu. Hajde da ih testiramo. Ok kaze Putin,taman i mi da isprobamo u realnim uslovima koliko su nasi PVO sistemi i slicno dobri. Dogovoreno kaze Tramp. Ej a gde cemo to da uradimo pita Putin. Daj ne zezaj pa u Siriji kao i prosli put. Aaa ok. Ali daj smiali neki razlog da se kao konfrontiramo i kao zapretimo jedni drugima. Nista ne brini, uradicemo to po starom dobrom isprobanom receptu. Ali mora malo i da zaostrimo odnose, znas cisto da svet misli da se bas ne podnosimo. Znas kao vi ste otrovali bivseg spijuna i njegovu cerku a mi cemo malo da ih zaprasimo necim da im malo kao bude muka nista vise i drzacemo ih podalje od ociju javnosti. Nista ti ne brini to ce moji da zavrse u dogovoru sa britanskom tajnom sluzbom. I moracemo da proteramo izvestan broj vasih diplomata ali ne brini kad se sve slegne i prodje ti i ja se nalazimo i peglamo stvari i svi se vracaju nazad nista ne brini. I takooo..sto kaze bata Radasin..

U.S of America

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?
(Torrente, 11. april 2018 13:39)

Rusija je okruzena od strane vojnih baza USA a ne samo USA nego i njegovih saveznicima .

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Čitam ovdje komentare čiji je osnovni smisao da će Rusija izgubiti kredibilitet vojne super-sile, ako ne odgovori na eventualni napad na nju direktno ili na njene saveznike.
Ja sam međutim drugačijeg mišljenja, nakon ovako grubog i bahatog Trampovog oglašavanja, kredibilitet super-sile će Rusi moći zadržati samo ako sada napadnu prvi, jer samo i isključivo bi to bio odgovor koji bi pokazao da sa se njima nema ne smije igrati, i da su ravnopravna vojna sila sa Nato-paktom.
Sve drugo je u domenu iznuđenih poteza i Rusiju svrstava u drugu klasu , klasu vojno dobro opremljenih zemalja, gdje po meni realno i pripada, i ni grama više od toga

Mix

pre 6 godina

Ko zna da cita diplomatski recnik,vidi da ni Tramp ni Putin,ne pominju jedan drugog.Ovde ce nazalost ljudi u Siriji najvise da stradaju.

gile

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.
(mladen, 11. april 2018 14:00)

Cekaj pa utakmica nije ni pocela a ti si vec proglasio pobednika i rezultat.

edi

pre 6 godina

Dosle su nove generacije rakete i treba ih isprobati, ameri testiraju ucinkovitost napada a rusi obranu, i onda mi neko prodaje maglu kako su ameri gori, svi su isti.

Ante

pre 6 godina

Trump bi najpametnije napravio da odustane od napada, do sad je uvijek Putin pokazivao razum u sprecavanju eskalacije, ako to sad napravi Trump, moze pokupiti koji diplimatski poen, i dati prostora Putinu za sljedeci put da opet popusti.
Ovako, prije ili kasnije, Putin ce reci "dosta", i stvari ce eskalirati. Jeste, u toj eskalaciji ce Rusi proci gore, ali nitko nece biti bez cijene. Naravno, govorim o konvecionalnom sukobu, o nuklearnom necu ni da razmisljam.
Ipak, gledajuci sve parametre, pogotovo eksploziju rasta stanivnistva i ogranicene resurse na planeti, jasno je da nam treba 3 svjetski rat, u sljedecih 30-50 godina..
Cini mi se da se nekom zuri..
Uglavnom, veceras je vatromet.

luć

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .

delaware

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.

dzoni

pre 6 godina

"Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena."
Ovo uopšte nije tačno ..reko samo ambasador u Libanu ..a tako nešto nije moguće a i da jeste bilo bi preskupo ..jer raketa koja služi za obaranje kosta 10 puta više nego avionska raketa koja se ispali..zato se gadjao avion koji ispaljuje ali to bi onda dovelo do većeg sukoba.

marija

pre 6 godina

@miro split,

Ovde bi se svi složili da dobiješ srpsko državljanstvo.
Brod parkiraš na Adi Ciganliji ili ispod Kalemegdana pa u Kolarac na kaficu.

Knn

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.
(delaware, 11. april 2018 20:27)

Znalac !!Genije!!??? Znaci 154x 2= 308 u 6 minuta u satu 3080 komada . 24 sata x 3080 =73920komada!!! I tako u nedogled Gosin genije NE radi se to tako? Nego oni krenu da tomahavkom a ovi ( ne daj bože) pošalju jednu " datanu" u u na primer " Pacifik" a sledeća ide na Wasington na primer ( ne daj boze).!Genije i nema nas vise!(((

Xi

pre 6 godina

Nisu smeli Severnu Koreju da napadnu a mesecima se pričalo o tome, tako da ne verujem da će ulaziti u ozbiljnije sukobe sa Rusijom.

(milenko, 11. april 2018 17:41

Aman, od napada na Severnu Koreju se odustali tek kad je KINA rekla da je rat na njenim granicama neprihvatljiv, a Kina je bitniji igrač od Rusije i njenih saveznika jer drži američku proizvodnju. Samo kad bi htela Kina bi mogla i ovaj sukob da zaustavi i to sa samo jednim saopštenjem

Predrag

pre 6 godina

@Klovn... Kako je Kenedi dobro i odmereno radio tokom Kubanske krize, nek se ugleda na njega...

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.

Paul Banyan

pre 6 godina

Ko strada kada se dve budale potuku u kafani, pa gazda i gosti naravno, jadna sirija, odnos din i rublja je 1:1,6 ... a ovi drugi stampaju novac kao Sloba, Kinezi opusteni gledaju iz prikrajka davnih dana imaju nesuglasice i sa Rusim i sa Amerima posebano od momenta kada su Rusi pokusali da drmnu kinesku nuklearku amerima na havaje ima dokumentarac o tome

ja da vam kazem

pre 6 godina

Secam se da su mnogi navijali da Tramp bude izabran posto je Klintonka mnogo agresivnija i odmah bi zaratila sa nekim. Sta sad kazete? Valjda vam je jasno da predsednici nisu po svojoj volji ni miroljubivi ni agresivni, nego su onakvi kako su im gazde iz senke naredile. Manite se teoretisanja nego mislite kako cete da pregurate dan u nebeskoj Srbiji.

hm

pre 6 godina

Dok god nije napadnuta direktno Amerika ili Rusija sa nuklearnim naoružanjem, rata (nuklearnog) neće biti.

Što se tiče Sirije, Rusi testiraju koliko daleko mogu ići, a ukoliko bude potrebe odustati će u pravom trenutku.

To su napravili i sa Srbijom... Rusija se jednostavno neće mješati u otvoreni sukob sa Amerikom i Europom.

Rusija ima vojnu snagu za otvoreni sukob, ali je ekonomski nikakva, i sve osim obrambenog rata na vlastitom teritoriju Rusija bi izgubila, i toga je Putin svjestan.

Putin ima više moći iz sjene nego kod direktnog sukoba.

mladen

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.

DeadEnd

pre 6 godina

Jako je smesno kad citam neke komentare. Dok Rusija ima manji godisnji budjet nego Austria, nema tu neke sile. Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije. Pricamo samo o Amerikamcima, a tu je i NATO.
Ima S400, S500 koga briga. Ameri kad zapale na stotine i stotine raketa, ko ce njih da zaustavi. Srbija je borbardirana sa 3500 aviona. To da su pesadija su mnogo, a ne avioni. Nek srusi 100, a sta ce da rade oni drugi sto su na hiljade. Amerika se ne plasi Ruske vojske, nego nuklearke.

pazarac

pre 6 godina

Znači na to će da se svede. Ameri će da gadjaju. Rusi će da probaju da obore rakete. Oboriće 1 od 100. Ostalih 99 će da pada po glavama sirijaca. Mnogo kolateralne štete će da bude. Rusi će da se hvale kako su oborili američke rakete. (ko u srbiji sa oborenim jednim avionom od nekoliko hiljada koji su nadleteli srbiju). Ameri će da pričaju kako su im rusi oborili zanemarljivo mali broj raketa. Sirijci će da stradaju.

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Čitam ovdje komentare čiji je osnovni smisao da će Rusija izgubiti kredibilitet vojne super-sile, ako ne odgovori na eventualni napad na nju direktno ili na njene saveznike.
Ja sam međutim drugačijeg mišljenja, nakon ovako grubog i bahatog Trampovog oglašavanja, kredibilitet super-sile će Rusi moći zadržati samo ako sada napadnu prvi, jer samo i isključivo bi to bio odgovor koji bi pokazao da sa se njima nema ne smije igrati, i da su ravnopravna vojna sila sa Nato-paktom.
Sve drugo je u domenu iznuđenih poteza i Rusiju svrstava u drugu klasu , klasu vojno dobro opremljenih zemalja, gdje po meni realno i pripada, i ni grama više od toga

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

Još jedan, u nizu, odbrambenih ratova Amerike.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 11. april 2018 14:01)
A koga tvoji komunisti Rusi brane u Siriji??? Rusiju??

Berkut

pre 6 godina

Rusija će sa S400 oboriti svaku raketu kojoj meta bude ruska vojna baza.Pošto ruska vojna baza neće biti meta SAD raketa i bombardera Rusija će nemo posmatrati udare po Asadovim snagama.

Još jedno poniženje za Rusiju koja će se na kraju i sama odreći Asada i pristati na neku buduću prelaznu Vladu u Siriji pod uslovom da joj garantuju da Ruske vojne baze u Siriji ostaju u narednih 20-30 godina to jest onoliko koliko Putin još namerava da vlada.

a

pre 6 godina

Nema nikakvog rata,Amerika ce da uradi to sto je naumila,a Kremlj ce da izrazi "duboku zabrinutost". Ovde ce u sta nema sumnje sve biti prikazano kao pobeda Putina.

Predrag

pre 6 godina

@Klovn... Kako je Kenedi dobro i odmereno radio tokom Kubanske krize, nek se ugleda na njega...

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.

U.S of America

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?
(Torrente, 11. april 2018 13:39)

Rusija je okruzena od strane vojnih baza USA a ne samo USA nego i njegovih saveznicima .

delaware

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.

luć

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .

U Gvadalahari kante ne govore

pre 6 godina

Koristim ovo mesto i priliku da se javno izvinim scenaristi, reditelju i produkciji filma "Dve karte za Holivud", jer u vreme kada sam gledao pomenuti film, pre jedno dvadesetak godina, mislio sam da je on totalno tivijalan i da ne pripada mentalnom i psihičkom sklopu Srba, pa sam ga kao takvog sa indignacijom odbacio kao vrstu ikakve umetnosti.
Čitajući komentare proteklih dana i nedelja i "prepucavanja" Anglofila i Rusofila na ovom i ostalim sajtovima u Srbiji, došao sam do zaključka da smo mi, ipak, iščašena nacija. Siromašna slepadija sa rupama na gaćama kojoj je vlast namenila motanje kablova, kao vrhunac intelektualnog rada za 250 evrića mesečno, "gadja" se balističkim raketama i morskim flotama ,avionima i podmornicama preko tastature u Srbiji. Ljudi, sredjujte prvo stvari u svojoj kući!

Gde ces biciklom na Rusiju

pre 6 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Jao Trampe, evo braća ruje se baš uznemirili od tih silnih nosača aviona i raketica. Dzabe. S 400 je mnogo dobar i sve će da obori, a Erdogan i Turska će da kupi isti. Vaš Nato saveznik :D I molim vas nemojte donositi više demokratiju nikome ;)

neobavezno

pre 6 godina

Samo prazne pretnje koje ukazuju da SAD nemaju cime da pariraju Rusiji. Putin mudro cuti i ceka, sa samo njemu svojstvenim strpljenjem. Neka istresu sav svoj bes jer to je jedino sto im je ostalo u odbrani sopstvenpg ponizenja i nemoci.

Torrente

pre 6 godina

Rusija trenutno u i oko Sirije ima dosta manje tehnike od kauboja, ali iz svoje baze u Tartusu u slučaju sukoba može da potopi apsolutno svako plovilo u krugu od 400 km.
I šta ćemo onda? Da de ide do kraja?

edi

pre 6 godina

Dosle su nove generacije rakete i treba ih isprobati, ameri testiraju ucinkovitost napada a rusi obranu, i onda mi neko prodaje maglu kako su ameri gori, svi su isti.

Xi

pre 6 godina

Nisu smeli Severnu Koreju da napadnu a mesecima se pričalo o tome, tako da ne verujem da će ulaziti u ozbiljnije sukobe sa Rusijom.

(milenko, 11. april 2018 17:41

Aman, od napada na Severnu Koreju se odustali tek kad je KINA rekla da je rat na njenim granicama neprihvatljiv, a Kina je bitniji igrač od Rusije i njenih saveznika jer drži američku proizvodnju. Samo kad bi htela Kina bi mogla i ovaj sukob da zaustavi i to sa samo jednim saopštenjem

Marko

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Mislis kao sto USA razmesta svoje kapacitete po Evropi? Toliko o tim divnim Amerikancima.

jigoni

pre 6 godina

Zadnjih godina Ameri samo uvode sankcije. Rusija jaca sve vise i vise i razvija sopstvene resurse.
Pre podne bi da ih gadja pametnim bombama, poslepodne bi da im satro pomaze. Odluci se covece aman, da znamo da li da pravimo zalihe hrane i vode pre konacnog krljanja ili da planiramo letovanje. Otisla i diplomatija u tri lepe danas.

Željko

pre 6 godina

usa je pred ekonomskim kolapsom i neizvjesnom buducnosti, vide rat kao ucvrscenje vlastite valute, riskirat ce zbog situacije u kojoj se nalaze......rusija je pred izvjesnom buducnosti, rastu svih sektora i ne zeli riskirati izvjesnu buducnost......zato trump i nastupa sa pozicije budale da bi se rusi povukli....a njegova prica o poboljsanju odnosa sa rusijom je samo spin za lakovjerne, nebi ti odnosi toliko nisko pali da su namjere bile drugacije, nebi usa uvijek uvodila nove sankcije rusiji da zeli dobre odnose........sve je ovo zbog nove svjetske valute ....kineskog huana i azijski burzi....... propascu dolara propada i usa i zapadna europa

Dejan

pre 6 godina

Čim Rusi ćute i u tajnosti se pripremaju umesto da laju i hvališu se kao Tramp, situacija je veoma ozbiljna i Rusi će sigurno odgovoriti. Rusi se brane i imaju sva prava da oružano odgovore. Amerikanci će morati da računaju na ozbiljne gubitke. To ovde nekim natofilima očigledno nije jasno

Zeljko

pre 6 godina

Pre nego sto krenete da velicate snagu jedne ili druge strane i pisete bajke po komentarima treba da budete svesni da je to kraj. Bilo kakav direktan sukob Rusije i USA ce se zavrsiti samo na jedan nacin a to je kraj planete zemlje i covecanstva. Zato ne lupajte gluposti i pisete bajke cija je rateta veca i ko ima vece resurse u Siriji. Sve to je nebitno i irelevantno pritisak na jedno dugme znaci kraj za sve nas...

Marko

pre 6 godina

e sad da vidimo taj s 400 famozni. vreme je...
(ratar, 11. april 2018 13:51)
@ S400 je za obaranje aviona a ne krstarećih projektila za to je zadužen Pancir-s pošto je Tramp indirektno najavio napad Tomahavk raketama.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Gledam i slusam ove predsednike sa zapada sta sve govore i kako olako koriste zapaljive reci naspram Ruskog i Kineskog predsednika da je to neverovatno. Kao da su zavrsili samo osnovnu skolu i kao da je sve to rijaliti.. kao da uopste nisu svesni svojih reci za tako neke ljude na najvaznijim funkcijama na svetu. Kao neka deca... Od ovoga nista nece biti, samo se dize nepotrebna paranoja.

dragan

pre 6 godina

Ako su odlucili da napadnu, onda su u opciji samo dve mogucnosti: ili imaju oruzje koje moze iz bezbedne udaljenosti da odradi svoju namenu a Rusi i Sirijci ne mogu nista protiv tog oruzja ili je postignut dogovor da ne gadjaju ruske baze, a da se Rusi ne mesaju. Ako je namera da ponize Ruse i da pred svetom pokazu da su superiorni i da mogu sta god pozele, onda smo u ozbiljnom problemu. Svi. A ne samo Sirijci. Jer, Rusi moraju da odgovore ako ista padne u ili uz samu bazu. Prosto, ne moze bilo koja zemlja da tada ne reaguje i da ne stiti svoje vojnike. SAd eracubaju da su blikirali Ruse medijski i ekonomski i da mogu sta god pozele. Tramp tu niej bitan. On nista ne odlucuje u vojnim i vanjskopolitičkim poslovima, to je valjda jasno. I da, nazalost, SP u fudbalu mozemo smatrati - propalim.A i to je bio jedan od ciljeva, jer su Rusi ulozili ogromne pare. Ali, to je najmanji problem.

Dejan

pre 6 godina

Hajde ovako. A sta bi se na primer desilo kada bi Rusi oborili "lepe rakete", potopili razarac ili dva i tesko ostetili ili cak potopili nosac aviona? Da li bi im ugled skocio ili bi Amerikanci aktivirali nuklearno oruzje. Stvarno ne razumem kupovinu karata za Holivud.

hrkljus

pre 6 godina

(Bane, 11. april 2018 17:06)

Itekako pocinju ratovi na ovaj nacin. Ta zapaljiva retorika i to vecito NATovo podbadanje Rusije se iz godine u godinu povecava. Rusi su pre neki dan testirali R-36M vrlo gadnu balisticku raketu, USA zna da je besmisleno sahranio milijarde u anti raketni sistem u Evropi, kad ta raketa udje u upotrebu iduce godine. Tramp jeste dileja, ali lud nije. Zna on dobro da je trenutna situacija " sad il nikad ", medjutim pored R-36M, Rusija ima jos desetine nacina da sravni Ameriku sa zemljom i Trampu je samo neko javio da se ne zanosi previse misleci da ce Putinu nalupati samare i da ce ovaj pobeci u cosak placuci. Imali su oni vec prilike da se susretnu sa letecom kanturinom SU 24, posle susreta sa njim NATO razarač Ross se jedva dobauljao do luke. Rusi decenijama razvijaju sisteme za unistavanje elektronskih uredjaja, i Ross je imao prilike da vidi kako to izgleda u stvarnosti. I Ameri nisu bili mnogo srecni onim sto su videli.

Mib

pre 6 godina

Ovo ukazuje na vrlo ozbiljan nivo diletantizma i moze imati tragicne posledice ako misli da Rusi valjda imaju pracke i strele, kao njihovi Indijanci nekad? Postavlja se sad samo pitanje hoceli Rusi uopste cekati da skupljaju ispaljene rakete ili ce pre toga unistiti njihove lansere i nosioce, sto je mnogo efikasnije. Bice problem ako se pokaze tacna informacija iz Turske, da je meta i ruska baza u Tartusu...

Vlada

pre 6 godina

Ja to ovako vidim. Ej imamo neke nove rakete, kaze Tramp Putinu. Hajde da ih testiramo. Ok kaze Putin,taman i mi da isprobamo u realnim uslovima koliko su nasi PVO sistemi i slicno dobri. Dogovoreno kaze Tramp. Ej a gde cemo to da uradimo pita Putin. Daj ne zezaj pa u Siriji kao i prosli put. Aaa ok. Ali daj smiali neki razlog da se kao konfrontiramo i kao zapretimo jedni drugima. Nista ne brini, uradicemo to po starom dobrom isprobanom receptu. Ali mora malo i da zaostrimo odnose, znas cisto da svet misli da se bas ne podnosimo. Znas kao vi ste otrovali bivseg spijuna i njegovu cerku a mi cemo malo da ih zaprasimo necim da im malo kao bude muka nista vise i drzacemo ih podalje od ociju javnosti. Nista ti ne brini to ce moji da zavrse u dogovoru sa britanskom tajnom sluzbom. I moracemo da proteramo izvestan broj vasih diplomata ali ne brini kad se sve slegne i prodje ti i ja se nalazimo i peglamo stvari i svi se vracaju nazad nista ne brini. I takooo..sto kaze bata Radasin..

Ante

pre 6 godina

Trump bi najpametnije napravio da odustane od napada, do sad je uvijek Putin pokazivao razum u sprecavanju eskalacije, ako to sad napravi Trump, moze pokupiti koji diplimatski poen, i dati prostora Putinu za sljedeci put da opet popusti.
Ovako, prije ili kasnije, Putin ce reci "dosta", i stvari ce eskalirati. Jeste, u toj eskalaciji ce Rusi proci gore, ali nitko nece biti bez cijene. Naravno, govorim o konvecionalnom sukobu, o nuklearnom necu ni da razmisljam.
Ipak, gledajuci sve parametre, pogotovo eksploziju rasta stanivnistva i ogranicene resurse na planeti, jasno je da nam treba 3 svjetski rat, u sljedecih 30-50 godina..
Cini mi se da se nekom zuri..
Uglavnom, veceras je vatromet.

vidoviti samouki analitičar sa podužim životnim iskustvom

pre 6 godina

Tramp samo pokušava da ubedi svoje sunarodnike i "jastrebove" da nije prijatelj sa Rusima i da mu oni nisu pomogli da pobedi na izborima. Rusima se ne isplati da troše svoje rakete S-300 i S-400 na obaranje Tomahavka, pa će Tramp i Ameri posle akcije da likuju i da se hvale kako su njihovi novi Tomahavci mnogo "pametniji" od onih koje su ispaljivali u prethodnom napadu na Siriju, kada ih je više od polovine promašilo ciljeve "zbog smetnji na satelitskim vezama", dok su istovremeno Rusi prethodno obaveštavani o ciljevima napada. I na kraju će biti i vuk sit i ovce na broju, a mi ostali smrtnici srećni što se sve mirno završilo ;)

gulag

pre 6 godina

Kubanska kriza je bila to što je SSSR dopremio nuklearne rakete u stranu zemlju (Kubu) na 150 km od USA. Toliko o tim divnim Rusima.
(Predrag, 11. april 2018 16:51)

Kubanska kriza je bila zato što je Amerika tajno postavila nuklearne glave u Tursku, iako po sporazumu s Varšavskim paktom to nije smjela napraviti.

MiRa

pre 6 godina

Ako je i bilo kakvog hemijskog oružja, to su im podmetnuli ameri, samo da bi imali povod za bombardovanje. Na žalost već isproban sistem, Iraq, Libija...

Oficir

pre 6 godina

Ovim tupavim da objasnim. Kada padne 5 aviona nastane strah. A da ne govorimo o 100 inama. Ko ce poletjeti. Niko naravno. A drugo pa zar ti mislis da nece biti potapanja brodova, ciljeva na zemlji itd itd.
Uvek je u prednosti onaj ko se brani od osvajaca.

Živi i pusti druge da žive

pre 6 godina

Zašto ljudi ne žive mirno i srećno na teritoriji na kojoj žive? Zašto se zadevaju sa komšijama? Zar im je miliji rat od mira? Zar su sve svoje probleme lepo rešili pa se uželeli avanture da rešavaju tuđe probleme?

Zoran

pre 6 godina

Slusham jednog vojnog analitichara, bivseg generala britanske armije, ovde u U.K, te covek kaze da se Tramp ponasa, sudeci po njegovim tviterima, kao neki vodja bande iz istocnog Londona i da to ne dolikuje predsedniku jedne drzave, te se nada da ce ljudi iz vojnog kompleksa da mu odrze lekciju iz zatvorenih vrata i dovedu situaciju u mirnije vode.

Setimo se samo njegovih tvitera prema S.Koreji. Shta bi..?? Pa svi se plase atomskog oruzja, a shta reci koliko ga tek Rusi imaju i koje je razorne moci. Nema tog ludaka koji ce njih da napadne.

Ovde moze biti da su se oni dogovorili da naprave jedan manji sukob i oprobaju odredjene vojne sisteme, a svet drze dodatno u strahu. Niko tu nije poshten.

jovan

pre 6 godina

Amerika nikad ne napada ako zna da protivnik može da uzvrati, kad napada prvo dobro se osigura da druga strane 99,9% nema adekvatan odgovor. Bombardovanje Srbije je odloženo od januara za mart jer je jedan naš oficir poslao srpske uniforme koje su obukli ruski vojnici i slikali se u komandi s300 sistema PVO jer im je zima mnogo bolja za bombardovanje teze se krecu tenkovi sve se vidi iz satelita jer nema vegetacije i vojnicima je mnogo teze na velikim minusima ali dok se nisu uverili da je ta slika nastala u Rusiji nisu krenuli u agresorsko zločinački pohod.

Mujo11

pre 6 godina

Posto Trump izgleda da ozbilno govori i preti, mene ne ostaje drugo samo da izlazim na moj balkon i da gledam kako lete one americke lepe i pametne rakete?! Zasto ne pa da ih vidim isto i one ruske rakete kako lete?! Da gledam ovu igru sa raketima, i ako znam da to nije bas igra! Na zalost!

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Cist primer 'primene sile', napad hemijskim oruzjem nije ni dokazan, samo je rekla-kazala sistem, inace vec oproban vise puta-svi znamo za Irak, pa Gadafija... No USA je odlucila da ratuje a povod je vise-manje nebitan, cisto sumnjam da se Trump toliko brine za Siriju i njihov narod, treba novo zariste, treba nekog bombardovati, treba potrositi rakete i naoruzanje i napraviti novi kontigent istog jer vojni budzet za sledeci kvartal treba jos vise 'uvecati'. Nisam rusofil, nisam ni na strani Amerike, ali kad ne bi bilo ovih 'nervoznih' sila Svet bi bio mnogo mirnije mesto...

Miroslav

pre 6 godina

Amerika je prosle nedelje aprovirao budjet za vojsku 700 miliardi dollara, sto je 5 godina budjet drzave Rusije.
(DeadEnd, 11. april 2018 15:50)

Budzet im je toliki zbog velikog broja baza po svetu. To je jako skup sport.

Borky

pre 6 godina

Podrzavati nekog ko otrov baca na narod i decu to je bolest
(savo, 11. april 2018 18:21

Nasjedati na jednu te istu jeftinu laz svaki put je zabrinjavajuce i pokazuje jako visok IQ.

BOSS

pre 6 godina

Interesantno je da ovdje toliko ljudi brani SAD,zemlju koja je napala barem 30 drzava od drugog svjetskog rata...
I zamisli sad da nekom od njih dodju ovi krimosi i slome mu kucu svu,prebiju ga itd a da ja kazem ovi su bas extraaa,svaka im cast! Totalno su ljudske vrijednosti srozane ili ih uopste nema..

Bane

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.

djordje anunaki

pre 6 godina

Moje generacije rodjene pocetkom 21 st.ce najgore proci,nista nismo doziveli,proziveli a ove matore budale sto prete jedna dugoj su pri kraju zivota. Nadam ce da ce Trampov blef proci, bolje i to nego da pecam radioaktivnu ribu koja svetli u mraku hehehe...

gile

pre 6 godina

Kraj ere Putinizma. Ako odgovore na napade, dobice teske batine, ako ne odgovore izgubice svaku verodostojnost Rusi. Sta god da urade - gotovo je. Putin nije ocekivao da ce SAD drektno napasti Siriju. A sada ne zna sta bi. Pa on se ne oglašava vec nekoliko dana o ovome uopste. Sve sto Rusi mogu da urade jeste da sute, da sacekaju da se Amerikanci ispucaju, da im ne daju povoda da i njih gađaju i da to ne traje vise od dan-dva. Ako bi zaista probali da sruse neki americki avion ili da gadjaju nosače aviona - baze bi im bile zbrisane. Sto se tice nuklearnog rata - za to niko nema petlje. To je van svake opcije. Ovo je tezak udarac za Putina i Ruse - uz ekonomske sankcije sledi vojno ponizenje, ma koliko ce se oni truditi da to sakriju... Ulatak u Siriju je klopka u koju su sami upali. Pentagon je procenio da mogu da udare i udarice. Da nisu superioni - ne bi udarili. Nikada ne bi rizikovali ravnopravan rat.
(mladen, 11. april 2018 14:00)

Cekaj pa utakmica nije ni pocela a ti si vec proglasio pobednika i rezultat.

Nenad

pre 6 godina

@Predrag,
Procitaj nesto pre nego sto pocnes da pises komentare. Prvo je NATO postavio rakete u Turskoj tik uz granicu tadasnjeg SSSR a pa onda kao odgovor Rusi postavili rakete na Kubi. Uopste nisam rusofil, zivim u Kanadi ali to me ne sprecava da probam da razumem svaciju reakciju. Mozda bi mogao i ove tvitove da razumes, samo kad bi citao- dali ce Rusi pustiti Siriju niz vodu radi ukidanja ekonomskih sankcija? Ne znam dali iko moze verovati nekom na rec, narocito ako je rec u peoslosti vide puta prekrsena - pa i onda kad su rakete uprkos sporazumima postavljane u Tursku.....

Zoran

pre 6 godina

Udar je večeras do ponoći jer masoni pridaju velik značaj numerologiji ,a danas je 11.04.2018. što daje 11+4+18=33 ili broj nad brojevima .
(luć, 11. april 2018 18:10

Ne lupetaj kad pojma nemas....

Ajmo ovako... 1+1+4+2+0+1+8 = 17 Vauuu...sveti broj Bantua, bice rata...

...a po tvome bi to bilo ovako.. 11 +4 + 20 + 18 = 53 ..ooo.sacekaj..ovo je "sveti" broj pomoravskog okruga, bice rata...

Obelix

pre 6 godina

Neko spominje Americki budzet?! To je neuporedivo sa drugim budzetima. Zasto?! Pa Amerika ima taj luksuz da je Dolar glavna svetska valuta, a Amerika stampa taj isti Dolar i moze da ga stampa koliko hoce. Sam usvoje zakon o javnom dugu i povecaju taj limit i kraj price. Drugo, koliko god Americi ne treba rat sa Rusima, toliko isto i u obrnutom slucaju. Nista manje, nista vise. Zasto?! Pa Nuklearna bomba. Mogu oni negde malo da se zaigraju, ali sto bi mi rekli 1 na 1, bas tesko. Bar ne u dogledno vreme.

goran

pre 6 godina

Mislim da u ovom trenutku nikom netreba rat ali ako sad ameri bombarduju siriju a Rusi ne uzvrate,mislim da je sve jasno i mi treba da pevamo drugu pesmu.

nevski

pre 6 godina

citam nesto danas stampu,domacu,stranu i slazem se,ako Rusija sad ne uzvrati,nama konacno treba da bude jasno koliko je dva+dva. Pritom sam nepopravljiv rusofil,ali,ne znam....Znam samo da ce ameri udariti,to je sigurno!

Slav

pre 6 godina

Ljudi, kao prvo ratovi ili napadi se ne najavljuju niti objavljuju twiterom. To sta je jedan lakrdijas na funkciji predsednika SAD bez trunke diplomatskog i protokularnog znanja ili vaspitanja nazvrljao na twiteru poput neke starlete koga briga. Lik koji zove direktno telefonom predsednika Kine u pola noci da mu kaze kako ce mu j**ati mater i slicni gafovi Trampa sa pocetka mandata ma daj. Znaci jedan dan napise odosmo iz Sirije neka se drugi njome bave, drugi dan salje nove, lepe, pametne rakete, isti dan popodne nudi ekonomsku pomoc Rusiji???? Jel vam to ne lici na sizofrenicnu siparicu. Pa ovim bi Putin obrisao nos i bacio preko ramena.
(Bane, 11. april 2018 17:0

To mu između redova znaci... zazmurite i dopustite da izbombardujemo Asada.. da pokazemo svetu da smo još glavni.. a vama ćemo ukinuti sankcije. Ako im Rusija poveruje posle niza prekrsenih dogovora.. onda je kraj svakoj nadi za multipolarnim svetom i nekoj nadi bar prema pravdi malih zemalja. Ako ovi rakeriraju A Rusi budu dosledni i odgovore bar po presretanju raketa.. onda je to veoma blizu putu bez povratka. A ako Rusi odgovore i po obaraju veliki broj raketa i na tome se završi .. onda je to najbolji znak da je politika brutalnosti najbolja stvar.. i velika šansa da se Evropa otrgne iz kandži Amerike i posveti napokon sebi i svojim interesima.

Paul Banyan

pre 6 godina

Ko strada kada se dve budale potuku u kafani, pa gazda i gosti naravno, jadna sirija, odnos din i rublja je 1:1,6 ... a ovi drugi stampaju novac kao Sloba, Kinezi opusteni gledaju iz prikrajka davnih dana imaju nesuglasice i sa Rusim i sa Amerima posebano od momenta kada su Rusi pokusali da drmnu kinesku nuklearku amerima na havaje ima dokumentarac o tome

Dante

pre 6 godina

Ne znam da li je korišćen bojni otrov u Siriji, ali strepim da će se broj nevinih žrtava u toj nesretnoj zemlji, a možda i šire, silno uvećati ovih dana. Svetski komitet sociopata i idiota priprema još jedan krvavi realiti koji će za rad tehničke probe najsavremenijeg naoružanja i druge vojne opreme direktno i indirektno ugroziti živote i budućnost još nekoliko miliona ljudi. Verna zombirana publika, sa bezbednih udaljenosti, već priprema kokice, čips i pivo za praćenje kablovskog direktnog prenosa pakla u 4K rezoluciji. To je zapravo ona ista publika koja je debilno podrigivala u led tv, tokom bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, a koja nikako ne shvata da se njena bezbedna udaljenost od zgarišta ubrzano smanjuje, Tada niie bilo 4K tehnologije i zakrivljenih ekrana, pa je tv slika bila znatno siromašnija. Nagradno pitanje za nju na početku novog serijala je da li će Rusija odgovoriti ???...Pitanje je, čini se, više tehničke prirode, kao i ranije !!!!..

dzoni

pre 6 godina

"Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena."
Ovo uopšte nije tačno ..reko samo ambasador u Libanu ..a tako nešto nije moguće a i da jeste bilo bi preskupo ..jer raketa koja služi za obaranje kosta 10 puta više nego avionska raketa koja se ispali..zato se gadjao avion koji ispaljuje ali to bi onda dovelo do većeg sukoba.

Aron

pre 6 godina

Pa, to je to. Ovde nema kompromisnog rešenja i nekome će ozbiljno biti narušen ugled, ili će Tramp ispasti kukavica što nije napao ili Putin što nije reagovao.

Kontras

pre 6 godina

Ovaj kao da nije predsednik ozbiljne drzave vec neki klinja koji kaze: "videcete vi ko je jaci, samo da odem do kuce."

Neverovatno, kakav cirkus.

bob rock

pre 6 godina

odavno pricam da su budalu doveli na poziciju predsednika da odradi ono sto niko pametan nece...bojim se da sada nema vise nazad...vidimo se u nekom drugom filmu..

bandiera rossa

pre 6 godina

Osecam da je bilo... Sta, oni meni da sruse sve rakete. Sad cu da im twitnem, ima da se puse... i napisa on twit o novim, pametnim raketama, a onda mu se javio neko iz generalstaba i rekao mu da oni nemaju nove rakete i da ih nece biti dok se ne potrose stare. Tako i dodje do ovog drugog twita.

Knn

pre 6 godina

Rusofili što se lože na S-300 i S-400 samo za informaciju. Američka podmornica klase Ohio ispaljuje 154 Tomahawka u 6 minuta, cela Rusija nema toliko protiv raketa a kamo li u Siriji, dve su usidrene kod Malte.
(delaware, 11. april 2018 20:27)

Znalac !!Genije!!??? Znaci 154x 2= 308 u 6 minuta u satu 3080 komada . 24 sata x 3080 =73920komada!!! I tako u nedogled Gosin genije NE radi se to tako? Nego oni krenu da tomahavkom a ovi ( ne daj bože) pošalju jednu " datanu" u u na primer " Pacifik" a sledeća ide na Wasington na primer ( ne daj boze).!Genije i nema nas vise!(((

Astra

pre 6 godina

Režimske snage u Siriji u saradnji sa Rusijom dobijaju rat protiv pobunjenika i bilo je pitanje nedelja kada će rat biti okončan. Tramp je najavljivao povlačenje iz Sirije i odjednom, gle čuda, Asadov režim koristi hemijsko oružje i tim provocira USA da ostane. Da li je ovo logično? Kome je odgovarao ovaj hemijski napad?

karma

pre 6 godina

kao deca u obdaništu... kao da nisu atomske sile u pitanju... svet je dosegao sveopšti minimum i moguće je da će da nas ovakvi dovedu i do svetskog rata

MM

pre 6 godina

Twitter ratovanje. Da se malo podignu tenzije, pa da i jedni i drugi prodaju što više naoružanja onim trećim koji se u svemu ništa ne pitaju, osim da izbroje novac kad im se isporuči račun. I za jedne i za druge rat je samo biznis.

Pera

pre 6 godina

Definitivno sam bio u zabludi - u Americi nema veze ko je predsednik (na Zapadu, inace), a ja sam bio protiv vestice Klinton. Danas nesto kontam:"A koja je razlika?"

miro split

pre 6 godina

@Aleksandar Vućić
Kad ću ja dobit srpsko državljanstvo? Oš ti da me ubiju ka natovaca ni krivog ni dužnog? Imat ćeš me na savjesti cili život i neću ti dat spavat po cile noći.
Vidiš čoviće da ovo nije sa božje strane. Svi se spremaju za rat, a Srbi neutralni uživaju u proliću i kavici.
Di to ima da je Slovenac pod punom ratnom spremom, a Srbin sidi u kafiću sa pivicom i misli se šta mu je žena spremila za obid?

marija

pre 6 godina

@miro split,

Ovde bi se svi složili da dobiješ srpsko državljanstvo.
Brod parkiraš na Adi Ciganliji ili ispod Kalemegdana pa u Kolarac na kaficu.

Sportista

pre 6 godina

ovi ratuju preko twitera i fb....vise ih niko ne shvata ozbiljno...na cnn danima se prati afera oko FB, Sirija se skoro i ne pominje....berzanski indexi "flat"...tako da opusteno, nece tu biti nicega....samo se masa pali....

Mix

pre 6 godina

Ko zna da cita diplomatski recnik,vidi da ni Tramp ni Putin,ne pominju jedan drugog.Ovde ce nazalost ljudi u Siriji najvise da stradaju.

ja da vam kazem

pre 6 godina

Secam se da su mnogi navijali da Tramp bude izabran posto je Klintonka mnogo agresivnija i odmah bi zaratila sa nekim. Sta sad kazete? Valjda vam je jasno da predsednici nisu po svojoj volji ni miroljubivi ni agresivni, nego su onakvi kako su im gazde iz senke naredile. Manite se teoretisanja nego mislite kako cete da pregurate dan u nebeskoj Srbiji.

hm

pre 6 godina

Dok god nije napadnuta direktno Amerika ili Rusija sa nuklearnim naoružanjem, rata (nuklearnog) neće biti.

Što se tiče Sirije, Rusi testiraju koliko daleko mogu ići, a ukoliko bude potrebe odustati će u pravom trenutku.

To su napravili i sa Srbijom... Rusija se jednostavno neće mješati u otvoreni sukob sa Amerikom i Europom.

Rusija ima vojnu snagu za otvoreni sukob, ali je ekonomski nikakva, i sve osim obrambenog rata na vlastitom teritoriju Rusija bi izgubila, i toga je Putin svjestan.

Putin ima više moći iz sjene nego kod direktnog sukoba.