Četvrtak, 22.03.2018.

08:52

"Hoće da otvorimo vrata Kosovu, moguća je i izolacija..."

Šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da Zapad ne želi da otvori pitanje rešavanja konačnog statusa Kosova jer je za njih to završen proces.

Izvor: Beta

"Hoæe da otvorimo vrata Kosovu, moguæa je i izolacija..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Tomi

pre 6 godina

Dragi sunarodnici, da li znate da bi sa Kosovom otišla i trećina Kopaonika.
Za neupućene, Pančićev Vrh se nalazi na samo 88 metara od kosovske granice.
Koje bi to posledice imalo za bezbednost, turizam i uopšte postojanje Ssbije ne bih ovom prilikom.

Zoran Simic

pre 6 godina

(abc, 22. mart 2018 20:24)
Pa pobogu covece, naravno da bi bilo isto, to nema nikakve veze. Pa Tadic je odbio Merkelovu kada mu je trazila ono sto je posle uradio Vucic. Tadic je tada odbio, pa posle izgubio izbore. Nije to tema...Nazalost...

Na žalost

pre 6 godina

Zagovornici puštanja KiM niz vodu od strane Srbije (de jure; de fakto Srbija na KiM nema iinstitucije ni uticaj), ne shvataju da će Medveđa, Bujanovac i Preševo odmah tražiti odcepljenje od RS i prisajedinjenje novoj državi. Po cenu rata sa Srbijom. Sve separatističke težnje u Srbiji će ojačati - u Raškoj oblasti, Vojvodini...
Nekada je bilo 'dajte Miloševića, pa vas neće više boleti glava', pa onda 'dajte Karadžića...', pa 'dajte Mladića...'.
Dali smo, i?
Zar vam nije jasno da nema kraja ucenama?

zimzeleni

pre 6 godina

Mislio sam da smo sa ovakvim "strucnjacima" i "politicarima" zavrsili 1999. kad su "odbranili" Kosovo... ali ajde da mi neko od njihovih ovde iskreno objasni sta znaci konstrukcija "jednostranim ponašanjem Prištine". Recimo, u prvom delu Drecun kaze da Pristina sve radi u dogovoru sa Zapadom. Ko vise pije tu pricu?

Ivana

pre 6 godina

1.Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike. Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije
2.Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz.
(Pera, 22. mart 2018 15:37)

1.Da li je urodilo plodom to što je Albanija poslednjih 29 godina uz Ameriku, tj. obrnuto? Preko milion Albanaca je napustilo Albaniju u poslednjih 10 godina i oko 700,000 Albanaca Kosovo. Takođe i natalitet im pada.
2.Stvari nisu tako jednostavne. Reč je o okupaciji i ako se odrekneš jednog dela svoje teritorije, svi će želiti da se rasparčavanje nastavi i niko neće imati poštovanja prema tebi. Za njih bi podela bila otvaranje Pandorine kutije a za nas bi to bilo priznanje.

..............

pre 6 godina

Toooooooo!!!!! Izolacija!!!!
To nam treba.
Taman onda i ovo malo naroda što je ostalo da pobegne a onda da vidim ko će da im rađa za 100 000 din i ko će da glasa za njih.

Zato sam uz Ameriku i NATO.
Što pre treba da nas oteraju odavde pa onda neka se oni krdžumaju sa Kosovom

abc

pre 6 godina

Ajde recite vi sto pametujete,sta bi se desilo da je na primer na vlasti neko od tzv demokrata. Sta bi se trazilo od Srbije? Sta bi se Srbiji ponudilo? Isto sto i sad gospodo,nazalost. Vucic nas primprema na to da je bezbolnije sami da priznamo nezavisnost nego da prozivljavamo opet sankcije i sl. To mu je zadatak. Zato je doveden na vlast. Ko to ne razume?

Baba Vanga

pre 6 godina

Manite se SAD i EU! Njihovo vreme polako ali sigurno prolazi sto se vidi iz njihove vanjske politike koju vode
u svetu. Sve vise su nervozni uvodjenjem porez na celik, aluminij, a uskoro i na automobile, izlaska iz EU,
te sankcijama svojim protivnicima koje ne donose zeljene efekte. Rusija i Kina se i dalje razvijaju, jacaju, kako
ekonomski tako i vojno, sto znaci ako nam ostanu privrezni, Kosovo ce opet biti nase.
Ako smo cekali 20 godina, mozemo i jos koju godinu, ali Kosovo ce opet biti srpsko.

Pera

pre 6 godina

Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike.

Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije. Zar ne mislite da bismo trebali da probamo nesto drugo, a to je da budemo sa Amerikom, jer je i deci jasno da ona vuce sve konce? Zar ne razumete da ce nas sledeca izolacija apsolutno unistiti? Zar ne razumete da je za Zapad Kosovo zavrsena prica?

Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz. Mi se 19 godina, jednu citavu generaciju, maltretiramo, samoubedjujemo i mrcvarimo oko onoga sto smo izgubili u ratu pre 19 godina, jer ne priznajemo poraz i da je Kosovo otislo. Otislo je, vec davno, okrenimo se onome sto je ostalo nase!!!

radijator

pre 6 godina

Odlicno, to nam treba...dajte sankcije, uvedite vize, moze i bombardovanje. Sto da ne...pa glasali smo da nam Radikal bude predsednik, ocigledno je da to i zelimo. Tu nema dileme.

boj

pre 6 godina

Ako dodje do bombardovanja,predlazes da opet hvatamo tomahavk mrezom i da palimo vatru ispod njegove putanje,ne bi li pobrkao softver i umesto na kasarnu pao na naseljeno mesto!!!
Eeee,Srbijo ovo si ti uvela u skupstinu!!!

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovo status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

DexR

pre 6 godina

Vi na vlasti-inflacija.
Vi na vlasti-ratovi.
Vi na vlasti-sankcije.
Vi na vlasti-bombardovanje.
Vi na vlasti-ponovo izolacija.
Sklonite se ako Boga znate.
Pa zar ne vidite da ste nesposobni?
Sram Vas bilo.

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovu status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

Predo

pre 6 godina

Sjajno , da se osloni na Rusiju,Kinu...bravo, bas smo naucili mnogo iz nedavne proslosti.

Blago nama kad nas Rusija i Kina brane, zavrsicemo kao Sirija, u najboljem slucaju kao Ukrajina
Kao sto su stigle neki dan pretnje iz Moskve,koje prete Srbiji Ukrajinskim scenariom.

Kosovo je nezavisno, to je cena nase gluposti, inacenja zdravom razumu, idolopoklonstva prema komunistickim i diktatorskim rezimima po svetu....Za sve se placa cena.

Ajde!?

pre 6 godina

Za sve normalne je to zavrsen proces. Mozete da se obratite ravnozemljašima i antivakcinašima i ostalima, verovatno ćete kod njih naići na razumevanje. Ostalima ste već dosadili drndajući istu priču 200 godina, i oplus, ne vidim zašto vas to sa tim kosovom onemogućava da očistite ulice od sve vrste đubreta koje ste tu nabacali od 1987. Kakve to veze ima jedno sa drugim?

cukce

pre 6 godina

Definitivno poraz naše diplomatije, ko stigne sa našom diplomatijom briše patos. Dačiću odmah ostavka, kao šefu diplomatije koji se mlatio sa Zanzibarom, Mauricijusom, Surinamom i ostalim zemljama trećeg sveta a nije otišo ni u jednu svetsku sili ili sa nekom članicom EU. Marko Đurić odmah ostavka, pre koju godinu reče 5:0 za nas protiv pri Prištine, koja obmana naroda i javnosti! Davno je oko KIM sve rešeno još 1999. godine, ali sadašnja nesposobna diplomatija samo je ubrzala proces da Srbija mora da prizna Kosovo.

Vlajko

pre 6 godina

Šta nas plaše. Za zapad je pitanje Kosova rešeno, reče neko juče, a svi to znamo već 19 godina. Sada nam prete izolacijom ako ne pristanemo na njihove uslove. Pa i to znamo kako izgleda. Da li se neko nadao od aktuelne vlasti da će nešto biti drugačije? Ako jeste treba da odstupi jer nije kvalifikovan da procenjuje racionalno stvari na globalnoj političkoj sceni. U svakom slučaju, neka nas ne pripremaju za priznanje Kosova. Imaće unutar Srbije goru situaciju nego da popiju izolaciju od zapada. Nismo priznali Turke pa smo se izborili posle 500 godina, pa ćemo tako i sa teroristima i okupatorima na Kosovu. Treba samo sačekati pravi trenutak.

realnost

pre 6 godina

"On je naveo da Beograd u rešavanju kosovskog problema mora da se osloni na zemlje koje razumeju poziciju Srbije, a to su Rusija, Kina, Španija... "

Alo Drecune, ne može ništa ni Rusija, ni Kina a ni Spanija da se promeni stav Kosova oko nezavisnosti. To je kao verovanje u supermena. Supermen ne postoji, osim u filmovima.

Ali stvarni život nija kao u filmovima.

Kada Kosovo dobilo priznanje od SAD, Velike Britanije, Francuske (ka stalne članice Saveta Bezbednosi s pravom VETA) onda tu se završila priča.

Zašto?

Pa zato što po rezoluciji 1244, Srbija NE MOZE da bude prisutna na Kosovo, ni vojno ni admministrativno. Ne može danas, sutra, posle 10 godina ili 100 godina.

Srbija može biti prisutna na Kosovo u onoj meri koju dozvoljavaju institucije Kosova i međunarodne zajednice. Ako Srbija neće sporazum o Kosovu u UN onda nema nastavka dijaloga i prisustvo Srbije će biti svedeno na nuli.

A ko tu gubi? Pa naravno pre svega srpsko stanovništvo Kosova.

Zoran Simic

pre 6 godina

Cuj, cini mu se da Kosovo sve radi u saradnji sa zapadom...ma jok, super inteligentni izbacivac iz svajcarskih diskoteka Ramus sve poteze unapred smislja...daj, prestanite da se glupirate i da folirate ovaj narod. Kosovo smo izgubili u ratu '99. I nemojte vise da nas trujete sa lazima. Ili pristanite sta trazi Glavni Sef planete SAD I krenite napred ili zovite Putina da posalje vojsku u Severnu Mitrovicu (ako on na to uopste pristane) I spremajte decu za jos jedan veliki rat.

DexR

pre 6 godina

Vi na vlasti-inflacija.
Vi na vlasti-ratovi.
Vi na vlasti-sankcije.
Vi na vlasti-bombardovanje.
Vi na vlasti-ponovo izolacija.
Sklonite se ako Boga znate.
Pa zar ne vidite da ste nesposobni?
Sram Vas bilo.

radijator

pre 6 godina

Odlicno, to nam treba...dajte sankcije, uvedite vize, moze i bombardovanje. Sto da ne...pa glasali smo da nam Radikal bude predsednik, ocigledno je da to i zelimo. Tu nema dileme.

cukce

pre 6 godina

Definitivno poraz naše diplomatije, ko stigne sa našom diplomatijom briše patos. Dačiću odmah ostavka, kao šefu diplomatije koji se mlatio sa Zanzibarom, Mauricijusom, Surinamom i ostalim zemljama trećeg sveta a nije otišo ni u jednu svetsku sili ili sa nekom članicom EU. Marko Đurić odmah ostavka, pre koju godinu reče 5:0 za nas protiv pri Prištine, koja obmana naroda i javnosti! Davno je oko KIM sve rešeno još 1999. godine, ali sadašnja nesposobna diplomatija samo je ubrzala proces da Srbija mora da prizna Kosovo.

boj

pre 6 godina

Ako dodje do bombardovanja,predlazes da opet hvatamo tomahavk mrezom i da palimo vatru ispod njegove putanje,ne bi li pobrkao softver i umesto na kasarnu pao na naseljeno mesto!!!
Eeee,Srbijo ovo si ti uvela u skupstinu!!!

Predo

pre 6 godina

Sjajno , da se osloni na Rusiju,Kinu...bravo, bas smo naucili mnogo iz nedavne proslosti.

Blago nama kad nas Rusija i Kina brane, zavrsicemo kao Sirija, u najboljem slucaju kao Ukrajina
Kao sto su stigle neki dan pretnje iz Moskve,koje prete Srbiji Ukrajinskim scenariom.

Kosovo je nezavisno, to je cena nase gluposti, inacenja zdravom razumu, idolopoklonstva prema komunistickim i diktatorskim rezimima po svetu....Za sve se placa cena.

Zoran Simic

pre 6 godina

Cuj, cini mu se da Kosovo sve radi u saradnji sa zapadom...ma jok, super inteligentni izbacivac iz svajcarskih diskoteka Ramus sve poteze unapred smislja...daj, prestanite da se glupirate i da folirate ovaj narod. Kosovo smo izgubili u ratu '99. I nemojte vise da nas trujete sa lazima. Ili pristanite sta trazi Glavni Sef planete SAD I krenite napred ili zovite Putina da posalje vojsku u Severnu Mitrovicu (ako on na to uopste pristane) I spremajte decu za jos jedan veliki rat.

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovu status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

Ajde!?

pre 6 godina

Za sve normalne je to zavrsen proces. Mozete da se obratite ravnozemljašima i antivakcinašima i ostalima, verovatno ćete kod njih naići na razumevanje. Ostalima ste već dosadili drndajući istu priču 200 godina, i oplus, ne vidim zašto vas to sa tim kosovom onemogućava da očistite ulice od sve vrste đubreta koje ste tu nabacali od 1987. Kakve to veze ima jedno sa drugim?

Pera

pre 6 godina

Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike.

Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije. Zar ne mislite da bismo trebali da probamo nesto drugo, a to je da budemo sa Amerikom, jer je i deci jasno da ona vuce sve konce? Zar ne razumete da ce nas sledeca izolacija apsolutno unistiti? Zar ne razumete da je za Zapad Kosovo zavrsena prica?

Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz. Mi se 19 godina, jednu citavu generaciju, maltretiramo, samoubedjujemo i mrcvarimo oko onoga sto smo izgubili u ratu pre 19 godina, jer ne priznajemo poraz i da je Kosovo otislo. Otislo je, vec davno, okrenimo se onome sto je ostalo nase!!!

realnost

pre 6 godina

"On je naveo da Beograd u rešavanju kosovskog problema mora da se osloni na zemlje koje razumeju poziciju Srbije, a to su Rusija, Kina, Španija... "

Alo Drecune, ne može ništa ni Rusija, ni Kina a ni Spanija da se promeni stav Kosova oko nezavisnosti. To je kao verovanje u supermena. Supermen ne postoji, osim u filmovima.

Ali stvarni život nija kao u filmovima.

Kada Kosovo dobilo priznanje od SAD, Velike Britanije, Francuske (ka stalne članice Saveta Bezbednosi s pravom VETA) onda tu se završila priča.

Zašto?

Pa zato što po rezoluciji 1244, Srbija NE MOZE da bude prisutna na Kosovo, ni vojno ni admministrativno. Ne može danas, sutra, posle 10 godina ili 100 godina.

Srbija može biti prisutna na Kosovo u onoj meri koju dozvoljavaju institucije Kosova i međunarodne zajednice. Ako Srbija neće sporazum o Kosovu u UN onda nema nastavka dijaloga i prisustvo Srbije će biti svedeno na nuli.

A ko tu gubi? Pa naravno pre svega srpsko stanovništvo Kosova.

Vlajko

pre 6 godina

Šta nas plaše. Za zapad je pitanje Kosova rešeno, reče neko juče, a svi to znamo već 19 godina. Sada nam prete izolacijom ako ne pristanemo na njihove uslove. Pa i to znamo kako izgleda. Da li se neko nadao od aktuelne vlasti da će nešto biti drugačije? Ako jeste treba da odstupi jer nije kvalifikovan da procenjuje racionalno stvari na globalnoj političkoj sceni. U svakom slučaju, neka nas ne pripremaju za priznanje Kosova. Imaće unutar Srbije goru situaciju nego da popiju izolaciju od zapada. Nismo priznali Turke pa smo se izborili posle 500 godina, pa ćemo tako i sa teroristima i okupatorima na Kosovu. Treba samo sačekati pravi trenutak.

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovo status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

Ivana

pre 6 godina

1.Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike. Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije
2.Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz.
(Pera, 22. mart 2018 15:37)

1.Da li je urodilo plodom to što je Albanija poslednjih 29 godina uz Ameriku, tj. obrnuto? Preko milion Albanaca je napustilo Albaniju u poslednjih 10 godina i oko 700,000 Albanaca Kosovo. Takođe i natalitet im pada.
2.Stvari nisu tako jednostavne. Reč je o okupaciji i ako se odrekneš jednog dela svoje teritorije, svi će želiti da se rasparčavanje nastavi i niko neće imati poštovanja prema tebi. Za njih bi podela bila otvaranje Pandorine kutije a za nas bi to bilo priznanje.

..............

pre 6 godina

Toooooooo!!!!! Izolacija!!!!
To nam treba.
Taman onda i ovo malo naroda što je ostalo da pobegne a onda da vidim ko će da im rađa za 100 000 din i ko će da glasa za njih.

Zato sam uz Ameriku i NATO.
Što pre treba da nas oteraju odavde pa onda neka se oni krdžumaju sa Kosovom

Na žalost

pre 6 godina

Zagovornici puštanja KiM niz vodu od strane Srbije (de jure; de fakto Srbija na KiM nema iinstitucije ni uticaj), ne shvataju da će Medveđa, Bujanovac i Preševo odmah tražiti odcepljenje od RS i prisajedinjenje novoj državi. Po cenu rata sa Srbijom. Sve separatističke težnje u Srbiji će ojačati - u Raškoj oblasti, Vojvodini...
Nekada je bilo 'dajte Miloševića, pa vas neće više boleti glava', pa onda 'dajte Karadžića...', pa 'dajte Mladića...'.
Dali smo, i?
Zar vam nije jasno da nema kraja ucenama?

zimzeleni

pre 6 godina

Mislio sam da smo sa ovakvim "strucnjacima" i "politicarima" zavrsili 1999. kad su "odbranili" Kosovo... ali ajde da mi neko od njihovih ovde iskreno objasni sta znaci konstrukcija "jednostranim ponašanjem Prištine". Recimo, u prvom delu Drecun kaze da Pristina sve radi u dogovoru sa Zapadom. Ko vise pije tu pricu?

abc

pre 6 godina

Ajde recite vi sto pametujete,sta bi se desilo da je na primer na vlasti neko od tzv demokrata. Sta bi se trazilo od Srbije? Sta bi se Srbiji ponudilo? Isto sto i sad gospodo,nazalost. Vucic nas primprema na to da je bezbolnije sami da priznamo nezavisnost nego da prozivljavamo opet sankcije i sl. To mu je zadatak. Zato je doveden na vlast. Ko to ne razume?

Baba Vanga

pre 6 godina

Manite se SAD i EU! Njihovo vreme polako ali sigurno prolazi sto se vidi iz njihove vanjske politike koju vode
u svetu. Sve vise su nervozni uvodjenjem porez na celik, aluminij, a uskoro i na automobile, izlaska iz EU,
te sankcijama svojim protivnicima koje ne donose zeljene efekte. Rusija i Kina se i dalje razvijaju, jacaju, kako
ekonomski tako i vojno, sto znaci ako nam ostanu privrezni, Kosovo ce opet biti nase.
Ako smo cekali 20 godina, mozemo i jos koju godinu, ali Kosovo ce opet biti srpsko.

Zoran Simic

pre 6 godina

(abc, 22. mart 2018 20:24)
Pa pobogu covece, naravno da bi bilo isto, to nema nikakve veze. Pa Tadic je odbio Merkelovu kada mu je trazila ono sto je posle uradio Vucic. Tadic je tada odbio, pa posle izgubio izbore. Nije to tema...Nazalost...

Tomi

pre 6 godina

Dragi sunarodnici, da li znate da bi sa Kosovom otišla i trećina Kopaonika.
Za neupućene, Pančićev Vrh se nalazi na samo 88 metara od kosovske granice.
Koje bi to posledice imalo za bezbednost, turizam i uopšte postojanje Ssbije ne bih ovom prilikom.

realnost

pre 6 godina

"On je naveo da Beograd u rešavanju kosovskog problema mora da se osloni na zemlje koje razumeju poziciju Srbije, a to su Rusija, Kina, Španija... "

Alo Drecune, ne može ništa ni Rusija, ni Kina a ni Spanija da se promeni stav Kosova oko nezavisnosti. To je kao verovanje u supermena. Supermen ne postoji, osim u filmovima.

Ali stvarni život nija kao u filmovima.

Kada Kosovo dobilo priznanje od SAD, Velike Britanije, Francuske (ka stalne članice Saveta Bezbednosi s pravom VETA) onda tu se završila priča.

Zašto?

Pa zato što po rezoluciji 1244, Srbija NE MOZE da bude prisutna na Kosovo, ni vojno ni admministrativno. Ne može danas, sutra, posle 10 godina ili 100 godina.

Srbija može biti prisutna na Kosovo u onoj meri koju dozvoljavaju institucije Kosova i međunarodne zajednice. Ako Srbija neće sporazum o Kosovu u UN onda nema nastavka dijaloga i prisustvo Srbije će biti svedeno na nuli.

A ko tu gubi? Pa naravno pre svega srpsko stanovništvo Kosova.

Vlajko

pre 6 godina

Šta nas plaše. Za zapad je pitanje Kosova rešeno, reče neko juče, a svi to znamo već 19 godina. Sada nam prete izolacijom ako ne pristanemo na njihove uslove. Pa i to znamo kako izgleda. Da li se neko nadao od aktuelne vlasti da će nešto biti drugačije? Ako jeste treba da odstupi jer nije kvalifikovan da procenjuje racionalno stvari na globalnoj političkoj sceni. U svakom slučaju, neka nas ne pripremaju za priznanje Kosova. Imaće unutar Srbije goru situaciju nego da popiju izolaciju od zapada. Nismo priznali Turke pa smo se izborili posle 500 godina, pa ćemo tako i sa teroristima i okupatorima na Kosovu. Treba samo sačekati pravi trenutak.

radijator

pre 6 godina

Odlicno, to nam treba...dajte sankcije, uvedite vize, moze i bombardovanje. Sto da ne...pa glasali smo da nam Radikal bude predsednik, ocigledno je da to i zelimo. Tu nema dileme.

Predo

pre 6 godina

Sjajno , da se osloni na Rusiju,Kinu...bravo, bas smo naucili mnogo iz nedavne proslosti.

Blago nama kad nas Rusija i Kina brane, zavrsicemo kao Sirija, u najboljem slucaju kao Ukrajina
Kao sto su stigle neki dan pretnje iz Moskve,koje prete Srbiji Ukrajinskim scenariom.

Kosovo je nezavisno, to je cena nase gluposti, inacenja zdravom razumu, idolopoklonstva prema komunistickim i diktatorskim rezimima po svetu....Za sve se placa cena.

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovu status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

Ajde!?

pre 6 godina

Za sve normalne je to zavrsen proces. Mozete da se obratite ravnozemljašima i antivakcinašima i ostalima, verovatno ćete kod njih naići na razumevanje. Ostalima ste već dosadili drndajući istu priču 200 godina, i oplus, ne vidim zašto vas to sa tim kosovom onemogućava da očistite ulice od sve vrste đubreta koje ste tu nabacali od 1987. Kakve to veze ima jedno sa drugim?

DexR

pre 6 godina

Vi na vlasti-inflacija.
Vi na vlasti-ratovi.
Vi na vlasti-sankcije.
Vi na vlasti-bombardovanje.
Vi na vlasti-ponovo izolacija.
Sklonite se ako Boga znate.
Pa zar ne vidite da ste nesposobni?
Sram Vas bilo.

Realista

pre 6 godina

Znaci odbijamo ponudu zapada , Kosovo status pomastraca u UN a onda mozda 2025 clanstvo u UN, Srbija u EU 2025 ( bez priznanja Kosova u oba slucaja= ,nego se odlucujemo budemo ruska kolonija i da opet Srbija dozivi 90 te godine, sankcije, vize....

boj

pre 6 godina

Ako dodje do bombardovanja,predlazes da opet hvatamo tomahavk mrezom i da palimo vatru ispod njegove putanje,ne bi li pobrkao softver i umesto na kasarnu pao na naseljeno mesto!!!
Eeee,Srbijo ovo si ti uvela u skupstinu!!!

Zoran Simic

pre 6 godina

Cuj, cini mu se da Kosovo sve radi u saradnji sa zapadom...ma jok, super inteligentni izbacivac iz svajcarskih diskoteka Ramus sve poteze unapred smislja...daj, prestanite da se glupirate i da folirate ovaj narod. Kosovo smo izgubili u ratu '99. I nemojte vise da nas trujete sa lazima. Ili pristanite sta trazi Glavni Sef planete SAD I krenite napred ili zovite Putina da posalje vojsku u Severnu Mitrovicu (ako on na to uopste pristane) I spremajte decu za jos jedan veliki rat.

cukce

pre 6 godina

Definitivno poraz naše diplomatije, ko stigne sa našom diplomatijom briše patos. Dačiću odmah ostavka, kao šefu diplomatije koji se mlatio sa Zanzibarom, Mauricijusom, Surinamom i ostalim zemljama trećeg sveta a nije otišo ni u jednu svetsku sili ili sa nekom članicom EU. Marko Đurić odmah ostavka, pre koju godinu reče 5:0 za nas protiv pri Prištine, koja obmana naroda i javnosti! Davno je oko KIM sve rešeno još 1999. godine, ali sadašnja nesposobna diplomatija samo je ubrzala proces da Srbija mora da prizna Kosovo.

Pera

pre 6 godina

Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike.

Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije. Zar ne mislite da bismo trebali da probamo nesto drugo, a to je da budemo sa Amerikom, jer je i deci jasno da ona vuce sve konce? Zar ne razumete da ce nas sledeca izolacija apsolutno unistiti? Zar ne razumete da je za Zapad Kosovo zavrsena prica?

Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz. Mi se 19 godina, jednu citavu generaciju, maltretiramo, samoubedjujemo i mrcvarimo oko onoga sto smo izgubili u ratu pre 19 godina, jer ne priznajemo poraz i da je Kosovo otislo. Otislo je, vec davno, okrenimo se onome sto je ostalo nase!!!

Ivana

pre 6 godina

1.Poslednjih 29 godina smo uz Rusiju i Kinu, a protiv Amerike. Da li je to urodilo plodom? Ocigledno nije
2.Izgubiti rat je strasna stvar, ali je jos gore ako ne priznas poraz.
(Pera, 22. mart 2018 15:37)

1.Da li je urodilo plodom to što je Albanija poslednjih 29 godina uz Ameriku, tj. obrnuto? Preko milion Albanaca je napustilo Albaniju u poslednjih 10 godina i oko 700,000 Albanaca Kosovo. Takođe i natalitet im pada.
2.Stvari nisu tako jednostavne. Reč je o okupaciji i ako se odrekneš jednog dela svoje teritorije, svi će želiti da se rasparčavanje nastavi i niko neće imati poštovanja prema tebi. Za njih bi podela bila otvaranje Pandorine kutije a za nas bi to bilo priznanje.

Baba Vanga

pre 6 godina

Manite se SAD i EU! Njihovo vreme polako ali sigurno prolazi sto se vidi iz njihove vanjske politike koju vode
u svetu. Sve vise su nervozni uvodjenjem porez na celik, aluminij, a uskoro i na automobile, izlaska iz EU,
te sankcijama svojim protivnicima koje ne donose zeljene efekte. Rusija i Kina se i dalje razvijaju, jacaju, kako
ekonomski tako i vojno, sto znaci ako nam ostanu privrezni, Kosovo ce opet biti nase.
Ako smo cekali 20 godina, mozemo i jos koju godinu, ali Kosovo ce opet biti srpsko.

Na žalost

pre 6 godina

Zagovornici puštanja KiM niz vodu od strane Srbije (de jure; de fakto Srbija na KiM nema iinstitucije ni uticaj), ne shvataju da će Medveđa, Bujanovac i Preševo odmah tražiti odcepljenje od RS i prisajedinjenje novoj državi. Po cenu rata sa Srbijom. Sve separatističke težnje u Srbiji će ojačati - u Raškoj oblasti, Vojvodini...
Nekada je bilo 'dajte Miloševića, pa vas neće više boleti glava', pa onda 'dajte Karadžića...', pa 'dajte Mladića...'.
Dali smo, i?
Zar vam nije jasno da nema kraja ucenama?

..............

pre 6 godina

Toooooooo!!!!! Izolacija!!!!
To nam treba.
Taman onda i ovo malo naroda što je ostalo da pobegne a onda da vidim ko će da im rađa za 100 000 din i ko će da glasa za njih.

Zato sam uz Ameriku i NATO.
Što pre treba da nas oteraju odavde pa onda neka se oni krdžumaju sa Kosovom

abc

pre 6 godina

Ajde recite vi sto pametujete,sta bi se desilo da je na primer na vlasti neko od tzv demokrata. Sta bi se trazilo od Srbije? Sta bi se Srbiji ponudilo? Isto sto i sad gospodo,nazalost. Vucic nas primprema na to da je bezbolnije sami da priznamo nezavisnost nego da prozivljavamo opet sankcije i sl. To mu je zadatak. Zato je doveden na vlast. Ko to ne razume?

Tomi

pre 6 godina

Dragi sunarodnici, da li znate da bi sa Kosovom otišla i trećina Kopaonika.
Za neupućene, Pančićev Vrh se nalazi na samo 88 metara od kosovske granice.
Koje bi to posledice imalo za bezbednost, turizam i uopšte postojanje Ssbije ne bih ovom prilikom.

zimzeleni

pre 6 godina

Mislio sam da smo sa ovakvim "strucnjacima" i "politicarima" zavrsili 1999. kad su "odbranili" Kosovo... ali ajde da mi neko od njihovih ovde iskreno objasni sta znaci konstrukcija "jednostranim ponašanjem Prištine". Recimo, u prvom delu Drecun kaze da Pristina sve radi u dogovoru sa Zapadom. Ko vise pije tu pricu?

Zoran Simic

pre 6 godina

(abc, 22. mart 2018 20:24)
Pa pobogu covece, naravno da bi bilo isto, to nema nikakve veze. Pa Tadic je odbio Merkelovu kada mu je trazila ono sto je posle uradio Vucic. Tadic je tada odbio, pa posle izgubio izbore. Nije to tema...Nazalost...