Srbi Putinu veruju kao da su Rusi

Beograd -- Predsednik Rusije Vladimir Putin uživa najveće poverenje građana Srbije, pokazuje istraživanje koje su sproveli "Politika" i "Faktor plus".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ja ne poznajem nikog ko ne voli Putina.
   (Kimi, 14. mart 2018 13:10)

  # Link komentara

 2. Pozivanje na legalnost bombardovanja je glavna odbrana od preispitivanja uzroka bombardovanja i marketinski proizvod SPS/SRS/JUL glasaca da sa sebe skinu odgovornost za ono sto se desilo. Pre svega je neistina da je bombardovanje nelegalan akt jer tada u UN nije trebala nikakva saglasnost da se krene u vojnu intervenciju posto su postojali clanovi na koje su mogli da se pozovu bez Saveta Bezbednosti. Danas tih clanova u UN nema na snazi.

  Jos jedna od tih neistina koji SPS/SRS/JUL glasaci spinuju da je naziv same akcije "Milosrdni Adjeo" i mozda najveca neistina je da po rezoluciji 1244 i ostalim rezolucijama na koje se poziva 1244 Kosovo nema pravo na samoopredeljenje. To je sve izaslo iz njihove marketinske kuhinja kako se nikada ne bi poteglo pitanje zbog cega je doslo do bombardovanja.

  A uzrok bombardovanja je politika koju su SPS/SRS/JUL glasaci podrzavali i koja je SRJ uvela u 3 rata za svega deset godina. Srbija je bila ucesnik prvog, drugog i treceg rata na tlu Evrope posle drugog svetskog rata. Neko je tome morao da stane na kraj posto gradjani Srbije nisu mogli to da urade. A to nisu mogli da urade od parazitske, ratno profiterske SPS/SRS/JUL masinerije koju su cinili njihovi glasaci.
  (Bane, 14. mart 2018 12:55)

  # Link komentara

 3. Sebe bi mogao da definišem kao osobu naklonjenu zapadnim vrijednostima,a po meni su te vrijednosti prije svega i civilizacijske vrijednosti kao ljudska prava,jednakost,slobode,jaka pravna država,uređeno društvo,određene etičke norme (npr.ostavka državnog dužnosnika),ekološka osviješćenost i organizacione sposobnosti.Nisam zaslijepljen i zapad nije idealan i bajkovit i kada uzimam zapad za uzor tu mislim na zapadnu unutrašnju politiku i uređenje,nikako na spoljašnju politiku koja je blago rečeno svakakva,te dvije stvari uvijek treba razlučiti,kao što i narode ne treba poistovjećivati sa njihovim režimima i političarima.Ja iako nisam pobornik tih vrijednosti sam daleko više impresioniran jednom Kinom nego li Rusijom,jer je Kina mnogo organizovanija i ozbiljnija država od Rusije,i trebala bi da je mnogo više za uzor za one koji su naklonjeni istoku,oni grade svoju moć na realnim ekonomskim osnovama,a ne na pukom gomilanju naoružanja i energetskim ucjenama,meni se sviđa ta njihova istočnjačka pragmatičnost i marljivost koja ih je dovela tu gdje jesu,za razliku od Rusa,gdje provincijalci žive poprilično bijedno na balkanskom nivou,a to znam iz iskustva komunikacije sa određenim Rusima i čija je ekonomija previše oslonjena na cijenu sirovina sa kojima raspolažu obilato.Ne želim ja nikome da razbijam mit o Rusiji i Putinu,niti je većini takvih moguće razbiti njihove mitove,dobar dio onih kojima je Putin danas idol su isti oni kojima je i jedan Milošević bio idol.
  (PeruN, 14. mart 2018 12:48)

  # Link komentara

 4. Nema od ovog naroda ništa. Mene zanima ima li onih koji su rekli „Šta imam njima da verujem“. Sve ove treba poštovati jer su predstavnici velikih sila koje mogu da nas zbrišu na razne načine, ali nikakvo verovanje, slavljenje rođendana i sl. gluposti ne treba da postoje. Nas ovi naši treba da ubede da im makar malo verujemo, a šta radi svetska bulumenta me vrlo malo zanima.
  (Gde ja živim, 14. mart 2018 12:33)

  # Link komentara

 5. Sto niste u anketi postavili pitanje da li Srbi vise vole dolar, svajcarac, evro ili rublju? Da li iz ljudi iz Srbije odlaze da zive u Rusiju ili zlu Ameriku i mrski zapad? Da li vise vole da voze nemacke ili ruske automobile? Da li bi decu skolovali na zapadu ili u Rusiji? Tako bi dobili prave odgovore.
   (ArtuDitu, 14. mart 2018 11:59)

  # Link komentara

 6. Jedno pitanje za sve one koji kritikuju osobe koje veruju Putinu: da li su svi oni koji veruju npr. Makronu ili Trampu ista bolji ili pametniji??? Rusofili i natofili mogu ruku pod ruku...
  (mlekadzija, 14. mart 2018 11:21)

  Mrzim Putina, ali ne volim ni Makrona ni Trampa.
  Ne vređaj.
  (Solunac, 14. mart 2018 11:42)

  # Link komentara

 7. Rusi nemaju nikakve veze sa nama, nikad nisu ni imali. Zašto smo mi progutali tu priču o "slovenskoj braći", nikad mi neće biti jasno. Koji god se Rus obogatio, odmah je otišao na taj isti Zapad da živi i da tamo školuje decu i kupuje nektetnine. Da su nam nekad pomogli, nisu, da su nas nekad napali nisu, mada se pamti šta su radili po Beogradu (silovali i pljačkali) dok su ga "oslobađali". I dan danas većina Srba veruje nekom samozaljubljenom, izoperisanom diktatoru, koji po stoti put namešta izbore, ne bi li vladao doživotno. Zapadne zvaničnike i njihovu "demokratiju" ne bih ni da komentarišem, jer oni nisu tema. Ali zašto se onda ovaj narod zamlaćuje Evropom, zašto jednostavno ne prekinemo pregovore, otvoreno postanemo protektorat Rusije i "uživamo" u svom izboru? Možda nekad i ulete na Kosovo, pa nam ga vrate, ko zna.
  (dr, 14. mart 2018 11:38)

  # Link komentara

 8. Da li Srbi vole Ruse i Rusiju , ili samo Putina ?
   (ljubomir, 14. mart 2018 11:35)

  # Link komentara

 9. Pola evrope vise veruje putinu, nego svojim politicarima.
  (aha, 14. mart 2018 11:33)

  # Link komentara

 10. Putin I Si Đinping, dva gospodina.
  Svi ostali nisu vredni spominjanja.
   (Direktor Fontane, 14. mart 2018 11:31)

  # Link komentara

 11. @Srdjan
  Komentator @ Nažalost Srbin ti je ne odgovorio,nego nscrtao koliko su pogrešni tvoji stavovi.
  Rusiju možeš voleti ili ne ali je ,isto kao i SAD moraš uvažavati kao veliku svetsku silu i dooobro paziti da im na senku ne staneš - dobro bi bilo da Srbija svoje interese brani tako da im se ne zamera previše.Jer smo toliko sitni da je njihova packa za nas šamarčina.
  Za SAD neću objašnjavati - sećanjacsu još živa ,ali bih skrenuo pažnju na Rusiju.
  Kod nas je ustaljeno mišljenje da je Milošević bio rusofil.Njegova veza sa Rusijom nije slovenska,niti pravoslavna,dakle nema veze sa kulturnom bliskošću dva naroda - on je bio komunista i njegova jedina veza sa Rusijom je bila veza sa komunističkom psrtijom.Čovek je podržao puč - pokušaj boljševičke kontrarevolucije u Moskvi.Čak du ,zahvaljujući pogrešnim izveštajima otvarali šampanjac na Dedinju i slali čestitke.Taj diplomatski gaf se slabo pominje kod nas.
  Usledila je packa za nekih 6 meseci (Rusi nikom ne ostaju dužni) - Rusija je priznala Hrvatsku...onda je Rusija glasala za sankcije...onda su nam "pomogli" u daljem periodu...Tek kada se Milošević direktno sukobio da NATO Rusi su ga "prihvatili".
  Naravoučenije - Ne na Moskvu! Ne bi trebalo da budemo Gubernija ali nema razloga za antirusku histeriju.
  Kao Garašanin - svaka čast svima ali nsš interes na prvom mestu.
  (Komša, 14. mart 2018 11:29)

  # Link komentara

 12. A, kako se ti razlikujes od rusofila? Tvoje slepo verovanje zapadu i fascinacija NATO-om i EU je u najmanju ruku podjednako stupidna kao i njihova slepa rusofilija.
  (Nazalost Srbin, 14. mart 2018 10:23)
  @
  Politika "nesvrstanosti" je ipak najstupidnija. Tako postajemo poligon za sve a to nikada ne prolazi dobro. Cela Evropa je luda zato sto se okrenula EU i NATO samo smo mi pametni i necemo uz staro koketiranje sa Rusijom. Nije pitanje fascinacije i poverenja vec zdravorazumskog izbora u cilju spasavanja nacije od daljeg urusavanja.
   (Nina Istok Nina Zapad, 14. mart 2018 11:29)

  # Link komentara

 13. Davljenik se i za slamku hvata.
  (bondstil, 14. mart 2018 11:26)

  # Link komentara

 14. Srbi se nadaju da će svemogući Putin doći ovamo sa velikom silom, pobediti sve naše neprijatelje a onda nama dozvoliti da kao gubernatori vladamo nad komšijama koje mrzimo. Ta rusofilija je pokazatelj naše svesti o sopstvenoj nemoći.
  (Psiholog, 14. mart 2018 11:24)

  # Link komentara

 15. Da l' je moguće da neko ima poverenje u Terezu Mej? :D
   (Stole, 14. mart 2018 11:22)

  # Link komentara

 16. Nista mudrije nisam ni ocekivao.Ipak ovaj narod voli drzavnike od kojih mu drhte noge,veruju da smo nebeski narod,mitomanija je omiljena disciplina a rijalitiji programi porodicna zabava.
  Kad bi prosecan rusofil znao da bi kod Putina morao da radi i da odgovara ako nesto zabrlja a takodje i da Rusi bas ne veruju u bratstvo sa Srbima,mislim da bi mu procenti bili znatno nizi.Ali da to je jedna od mitomanija ovog naroda.
   (BgHQ, 14. mart 2018 11:22)

  # Link komentara

 17. Jedno pitanje za sve one koji kritikuju osobe koje veruju Putinu: da li su svi oni koji veruju npr. Makronu ili Trampu ista bolji ili pametniji??? Rusofili i natofili mogu ruku pod ruku...
  (mlekadzija, 14. mart 2018 11:21)

  # Link komentara

 18. Neoliko stvari u novijoj istoriji koje su više puta potvrdjene kao činjenice
  1. Rusi tj. većinom Ukrainci su oslobodili Beograd/Srbiju od Nemaca 40-ih
  2. Posle odbija okupacije od SSSR se uspostavljaju solidni ekonomski, vojni i drugi odnosi
  3. Srpska zastava je ustvari ruska okrenuta naopako
  4. Veliki i jedini minus Rusiji ide za njeno glasanje ZA uvodjenje sankcija Srbiji tj. SR Jugoslaviji pocetkom 90-ih kad je Kina jedina bila uzdržana
  5. Pomoć Rusa neposredno po završetku NATO bombardovanja

  JEDINA ZEMLJA KOJA NAS NIJE NAPADALA NITI INDIREKTNO POMAGALA NAŠE NAPADAČE. Npr. Rumuni i Bugari su dozvolili prelete NATO aviona preko svoje teritorije, sve zemlje oko bivse SFRJ su učestvovale direktno ili indirektno u bombardovanju, priznavanju Kosova i u drugim akcijama protiv nas. Tu je i Grcka, Italija , Francuska pa i Španija.

  Pretpostavljam da je šteta od bombardovanja daleko veća od količine pomoću uložene od EU dakle onih koji su nas bombardovali. Nijedna zemlja EU nije osudila agresiju niti odbila da ucestvuje u istoj!

  Zašto bi trebali da mrzimo trenutnu rusku politiku prema Srbiji?
  (Mr X, 14. mart 2018 11:20)

  # Link komentara

 19. Ne mogu Srbi bez diktatora, pa to ti je?
   (pa, 14. mart 2018 11:19)

  # Link komentara

 20. Napišite "većina" ili "veliki broj" ili ne znam ti ja šta. Ovo je uvreda za sve nas, koji imamo još malo mozga.
  (brza fotografija, 14. mart 2018 08:49)

  Ukrade mi misao!
  Što je najgore, od svih mojih poznanika i prijatelja, znam možda samo dvoje-troje koji su Putinoljupci!
  Siguran sam da se u Srbiji vrši propaganda najgore vrste!
  Sve nekakve izjave tipa "večno bratstvo, večne kulturne veze, neraskidivo prijateljstvo"... Ima nas koji nismo veverice i koji imamo više od 50 godina! I smem odgovorno da kažem da je sve to laž i da samo budale nasedaju!
  (Rezident, 14. mart 2018 11:17)

  # Link komentara

 21. Pitanje za sve...Kada nas Putin toliko kao voli,kao neki od nas njega,zasto onda imamo najskuplje gorivo?
   (Mita, 14. mart 2018 11:16)

  # Link komentara

 22. @ I nikada necu razumeti fenomen da se ljutim vise na nekog sto me nije branio, nego na onog sto me je tukao, i to u grupi, u paroli 25 na jednog.
  (Goran, 14. mart 2018 09:58)

  Jaci uvek tuce iz ovog ili onog razloga,na kraju tebi je sve jedno kada dobijes batine koji je razlog.I normalno je da se ljutis na nekoga,sto ti nije pritrcao u pomoc a smatras ga bliskim i prijateljskim.Tako su u skoroj proslosti ljudi funkcionisali i takve su bile moralne norme. Ono u fazonu svi za jednoga jedan za sve,nekad bilo.
   (drug, 14. mart 2018 11:07)

  # Link komentara

 23. Ma ni Rusi mu toliko ne veruruju koliko Srbi.
   (haren, 14. mart 2018 11:06)

  # Link komentara

 24. zato se i pitam zasto vi uopste hocete u EU ?? pravite se veci zaadnjaci od zapadnjaca a u srcu ste uvek protiv.
  (faton, 14. mart 2018 11:04)

  # Link komentara

 25. srbin sam i ne verujem mu nista!
  (bob, 14. mart 2018 11:02)

  # Link komentara

 26. Ja ipak vise verujem Orbanu.
  (jedite kolače raci, 14. mart 2018 10:58)

  # Link komentara

 27. Живим у Русији,моје окружење не воли Путина баш много,али сви воле своју земљу.Срби,без обзира да ли су проруски или прозападни,имају заједничко да Србију не миришу.Тако да вам је мој савет,xајте полако где вам срцу мило!
  (Кубан у срцу, 14. mart 2018 10:58)

  # Link komentara

 28. Mene ne čudi. Uvek nam je bio potreban čoban.
  (Stojko, 14. mart 2018 10:58)

  # Link komentara

 29. Kakva je ova lista bez Kim Dzong Un-a ?
  (IQ=0, 14. mart 2018 10:52)

  # Link komentara

 30. Veruju Putku, ali bi radije ziveli na zlocinackom i robovlasnickom zapadu. Jos samo da mi neko kaze, da li zna i jednu drzavu u Evropi pored nas da vodi ovakvu politiku? Ljudi, ko je god pobego od Rusa, a i od nas, zivi mnogo bolje.
   (Ivan NG, 14. mart 2018 10:44)

  # Link komentara

 31. Putin je pragmatican politicar. Pozitivan stav o njemu nije uopste cudan. Druga je stvar sto mi mislimo da je njemu bitan interes Srbije. Srbija treba da se okrene sebi bez idolopoklonstva ni prema istoku ni prema zapadu.
  (jagodinac, 14. mart 2018 10:38)

  # Link komentara

 32. Pa kako moze neko da veruje politicaru pa bio on i Vladimir Putin?
   (ceva, 14. mart 2018 10:34)

  # Link komentara

 33. Srbi bili i ostali naivni..
   (joel, 14. mart 2018 10:32)

  # Link komentara

 34. Srbi su narod u kojem dominira autoritarna politička kultura. Ovde nisu bitne institucije, nego vođa/vožd. Vođa će sve da reši.
  Naš svet je u ambisu totalne katastrofe od 1989. Poraz do poraza na svakom polju. Putin većini ovde dođe kao nekakava slamka, naravno, realno nepostojeća, za koju se narod hvata u želji da mu bude bolje.
  Većina ne shvata da je Rusija bez većeg potencijala, pre svega ekonomskog, pa je nemoguće očekivati bilo što veliko od nje.
  Rusiji manjkaju institucije. Još je Tokvil pre 180 godina pisao da je rđavo tamo gde se klanja vođi, a ne instituciji.
  Zato je zapad i uspeo. Uz sve manjkavosti, npr sistema USA, to je splet snažnih institucija i jasnih procedura. Tamo pojedinac, pa makar je i sa snažnim polugama vlasti, nije ništa u poređenju sa institucijom.
  U nedostatku demokratske političke kulture, većina Srba vezuje se za despote, kakav je Putin ili u Srbiji Vučić, pre toga Milošević, a pre toga Tito, a pre toga Kralj Aleksandar.
  Rešenje je u obrazovanju i demokratizaciji školskog sistema. Bez toga, mrka kapa!
  (Darko, 14. mart 2018 10:26)

  # Link komentara

 35. Ima li neko mesto gde možemo da odemo mi, zapadno, proevropski orijentisani Srbi, mi koji smatramo da je uticaj Rusije na Balkanu opasan, mi koji želimo Srbiju u NATO, mi koji smatramo da priču sa Kosovom treba okončati, mi za koje Milošević, Karadžić i Mladić nisu heroji nego najveća ljaga naše istorije? Možemo li mi negde da se sklonimo od ove stupidne i sramne rusofilije?
  (Srdjan, 14. mart 2018 08:57)

  A, kako se ti razlikujes od rusofila? Tvoje slepo verovanje zapadu i fascinacija NATO-om i EU je u najmanju ruku podjednako stupidna kao i njihova slepa rusofilija.
   (Nazalost Srbin, 14. mart 2018 10:23)

  # Link komentara

 36. Ja sam okoreli Srbin, i ne volim da vidim očima Putina...
   (Neshvaćen, 14. mart 2018 10:22)

  # Link komentara

 37. Zato nam je ovako kako nam je. Pametnom dosta.
  (besna glista, 14. mart 2018 10:18)

  # Link komentara

 38. Ako je tako onda neka se zove srbija-ruska srbija a ne samo srbija!
  (Ahmet karas, 14. mart 2018 10:17)

  # Link komentara

 39. Srbi veruju u kult ličnosti, a ne u sistem satkan od jakih institucija, sistema vrednosti. Uticaj Rusije na Srbiju je ogroman, najviše kroz propagandu kroz razne organizacije, crkvu, medije.
   (Kinaski, 14. mart 2018 10:15)

  # Link komentara

 40. sta je cudno...slican smo mentalitet... sloveni (:
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ica, 14. mart 2018 08:33)
  To nije tacno. Po toj logici bi i Cesi, Poljaci, Slovaci, Bugari, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci bili za Putina. A nisu. Jedino su mozda Belorusi i istocni Ukrajinci za Putina. I mi Srbi. Mediji, u kombinaciji sa neprosvescenoscu naroda, su cudo.
  (milos, 14. mart 2018 10:06)

  # Link komentara

 41. Neverovatno je da baš niko od komentatora ne komentariše visokih 42 posto Angele Merkel. Za Putina je i logično, što zbog sveprisutne rusofilije, što zbog njegovog fascinantnog ličnog marketinga već 18 godina, ne samo kod nas, nego i u svetu. Ali 42 posto nemačke kancelarke ne svedoči samo o moći državnih medija, već i o pritajenom germanofilstvu Srba, uprkos čitavom 20. veku. Ipak je za nas Nemačka (i Austrija) vekovima bila Evropa, i u toj percepciji se malo šta promenilo.
  (cinik ovdašnji, 14. mart 2018 10:06)

  # Link komentara

 42. 58+42+34+22+16+16+7 = 195% ispitanika...Kako?
  (Jovan, 14. mart 2018 10:05)

  # Link komentara

 43. Nekoliko razloga uslovljava dobijeni rezultat.
  Naš narod misli da smo Rusi i mi sličnog mentaliteta... i veoma greši.
  Naš narod u velikoj meri zapad osuđuje za situaciju u kojoj se nalazi... i u određenoj meri greši.
  Naš narod glorifikuje onog ko se suprostavi najjačem... i pokazuje nezrelost
  (Sremac, 14. mart 2018 10:02)

  # Link komentara

 44. Ono kad ti daju da biraš najmanje zlo ... I izbor je realan. Jer sem Rusa svi su nas tukli po glavi. Nije da nas nisu iskorišćavali ali nastukli nisu. Mada za iskorišćavanje nisu oni krivi nego mi sami što smo dozvoljavali.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sorabija, 14. mart 2018 08:12)

  Tukli su nas i Rusi, i to i te kako, samo što se to nije smelo objaviti svojevremno. Dakle '48, pa sve do uspostavljanja "normalnih odnosa" sa Rusijom za vreme Hruščova, su ubijali naše graničare, naravno posredno. To su radili Bugari, Albanci, Rumuni (nešta manje), ali po naređenju "braće Rusa", pošto oni nisu mogli "direktno", zato što se ne graničimo sa njima.
  (ogledalo naroda, 14. mart 2018 09:59)

  # Link komentara

 45. Znam da se NATO mrzi jer nas je bombardovao, ali gde smo tu našli ljubav prema Rusiji koja NIJE uložila veto da spreči bomabardovanje Srbije.
  PS: 2016 Rusija jeste aktivirala Veto na bombardovanje Alepa u Siriji.
  (Sputnjik javlja, 14. mart 2018 08:59)

  Decko, bombardovani smo van odobrenja Ujedinjenih Nacija, bez bilo kakve rezolucije.
  Za ovu informaciju ti ne treba Sputnjik.

  I nikada necu razumeti fenomen da se ljutim vise na nekog sto me nije branio, nego na onog sto me je tukao, i to u grupi, u paroli 25 na jednog.
  (Goran, 14. mart 2018 09:58)

  # Link komentara

 46. Srdjan, 14. mart 2018 08:57

  gde god hoces!
  samo treba da ispunis uslove.
  sa svojih 42 sam pored diplome (ekonom) se prekvalifikovao u vozaca (lako , brzo i jednostavno ) naucio malo jezik spakovali se sa zenom i detetom i sada smo u francuskoj.
  zasada radim kao vozac vec 2 godine. treba se potruditi i pristati raditi nesto sto se trazi a ne ono za cega si studirao ili ucio. mogu svima da preporucim. finansijski nismo bili prinudjeni da odemo. ali zbog buducnosti deteta. povratak - ni u ludilu.
   (grunf, 14. mart 2018 09:55)

  # Link komentara

 47. Dovoljno je da odes sedam dana u Moskvu i shvatis da nemamo nista zajednicko niti zelis da imas nesto zahednicko sa njima. Zbog Rusofilskih politicara mi imamo takav osecaj, ali se varamo da su nam Rusi braca.
   (Laloš, 14. mart 2018 09:55)

  # Link komentara

 48. Vise mu veruju nego sami Rusi.
   (Gale, 14. mart 2018 09:53)

  # Link komentara

 49. Znam da se NATO mrzi jer nas je bombardovao, ali gde smo tu našli ljubav prema Rusiji koja NIJE uložila veto da spreči bomabardovanje Srbije.
  PS: 2016 Rusija jeste aktivirala Veto na bombardovanje Alepa u Siriji.
  (Sputnjik javlja, 14. mart 2018 08:59)

  Mala korekcija ako dozvolite.

  Ne moze da se ulozi veto od strane Rusije u Savetu bezbednosti UN kada rezolucija nije ni stavljena na sto, niti je postojala kao predlog u vezi bombardovanja nase zemlje - tada Jugoslavije.
  Rat u Siriji pratim redovno, ali -
  2016. nisam cuo za postojanje neke rezoluciju SBUN o bombardovanju Alepa u Siriji i po vasim navodima nekakvog veta - to nikada nije bilo.
  (Kosta, 14. mart 2018 09:50)

  # Link komentara

 50. Ti isti koji veruju Putinu su verovali da će Tramp da poništi priznanje Kosova kad pobedi na izborima. Sećate se onoga: Trampe Srbine
   (igor, 14. mart 2018 09:48)

  # Link komentara

 51. To je sve zasluga propagandnog tima ruske tajne sluzbe.
  (umadbro, 14. mart 2018 08:14)
  Da li se vi zemljaci pravite naivni? Kakvi diktatori,kakva propaganda... mi koji volimo Putina vidimo tracak nade ovoj svetskoj nepravdi,vidimo zastitnika sto je mozda i pogresno. Ali prirodno je da volimo vise drzavu koja nije priznala Kosovo,koja nas nije bombardovala,koja nas nije nikada ucenjivala(bar ne javno i drsko kao ovi drugi)..sve to su dovoljni razlozi da vecina naseg naroda bude na strani Rusa a ne ove druge strane o kojima je suvisno bilo sta reci,jer svi znamo koliki su nam oni ,,prijatelji,,
   (Gavro, 14. mart 2018 09:43)

  # Link komentara

 52. @(Sputnjik javlja, 14. mart 2018 08:59)
  Da si "pratio fabulu" znao bi da je Nato zaobisao savet bezbednosti un jer je znao da ce Rusija uloziti veto. Zato Rusija nije ni mogla da ulizi veto jer nije ni bilo sednice na kojoj bi veto bio ulozen. Ali je ulozila protest i Cernomirdin je dok je leteo prema Americi odustao od posete i vratio avion u Moskvu. To je jedino u tom trenutku sto su mogli da urade. Osim mozda da zbog Srbije koja nije clanica Ruske federacije zapocne 3 svetski rat sa Natom.
  (Radovan III, 14. mart 2018 09:41)

  # Link komentara

 53. Prirodno je sto Srbi veruju Putinu, ali je uzrok tome je divan tretman Zapada prema srpskom narodu. Ja sam prvi bio prozapadno orijentisan sve do 1999. Cak i za vreme rata u Bosni i Hrvatskoj. Ali 1999. nije smela da se dogodi. I dalje ne razumem, ako zelis da sprecis humanitarnu katastrofu na Kosovu, zasto bombardujes fabriku u Subotici i ubijes nocnog cuvara te fabrike koji je, da ironija bude veca, Madjar. Eto, zato sam prestao da verujem Zapadu. Mozda nam Rusi i nisu prijatelji, ali bar nas nisu nikada ubijali...
   (autor, 14. mart 2018 09:38)

  # Link komentara

 54. Nas narod je jako podlozan idolopoklonstvu, kojekavim diktatorima "velikim vodjama" iracionalnoj "ljubavi" prema kvazi harizmaticnim likovima. Ta karakteristika je i razlog sveokupnog mentalnog endemskog haosa u kome se nalazi srpski nacionalni identitet i neobjasnjiva potreba da se ima vodja u bilo kom obliku, racionalnom ili iracionalnom.
  (Ciudadano Espa?ol, 14. mart 2018 08:36)
  Kada mi neko napise da smo mi kao narod podlozni idolopoklonstvu , ljubavi prema diktatorima ,ja se najezim.
  News flash druze to nije odlika samo naseg naroda nego ljudi uopste. Tako npr Anerikanci prave od svojih predsednika prave svece ili najvece zlocince , Rusi takodje bi danas Staljina pravili od blata( koliko taj podatak bio nemoguc ,ali da to je tacno, veliki broj Rusa zali za Staljinom), Kubanci obozavaju Kastra , barem vecina itd itd veliki broj slucajeva kroz istoriju. Mene nervira uopste ta generilizacija naroda uopste .
   (mare, 14. mart 2018 09:34)

  # Link komentara

 55. Srbi su izgubili identitet i sami neznanju šta su. Lepe etikete drugima da su im drugo oko u glavi, opet drugim da su bivši Srbi i da govorimo istim jezikom. Nije se devedesetih Jugoslavija skoro deceniju spašavala bezveze pod Miloševićem i ljudima koji du danas opet na vlasti u Srbiji. Odgovor potražite u krizi identiteta koji je decenijskim životom u lažima doveo do ovog stanja koje danas imamo da su takvi postali veći Rusi od samih Rusa.
  (Beli luk, 14. mart 2018 09:32)

  # Link komentara

 56. Ma ovo je bre tužna vest...
   (mikiFR, 14. mart 2018 09:31)

  # Link komentara

 57. U prevodu: Rusija je uspela u onome što je i nameravala.
  Napori ruskog establišmenta da na balkanu obezbedi barem jednu državu-guberniju.
  Za to je imala ogromnu pomoć nekoliko srpskih medija i nekoliko političara koji su u vrhu skoro svake srpske Vlade u poslednjih 20 godina.
  Znam da se NATO mrzi jer nas je bombardovao, ali gde smo tu našli ljubav prema Rusiji koja NIJE uložila veto da spreči bomabardovanje Srbije.
  PS: 2016 Rusija jeste aktivirala Veto na bombardovanje Alepa u Siriji.
  (Sputnjik javlja, 14. mart 2018 08:59)

  # Link komentara

 58. Ima li neko mesto gde možemo da odemo mi, zapadno, proevropski orijentisani Srbi, mi koji smatramo da je uticaj Rusije na Balkanu opasan, mi koji želimo Srbiju u NATO, mi koji smatramo da priču sa Kosovom treba okončati, mi za koje Milošević, Karadžić i Mladić nisu heroji nego najveća ljaga naše istorije? Možemo li mi negde da se sklonimo od ove stupidne i sramne rusofilije?
  (Srdjan, 14. mart 2018 08:57)

  # Link komentara

 59. Dokaz vise koliko je ovaj narod neuk i potpuno van vremena i prostora. Mozda je i odgovornost na sistemu obrazovanja ali onda kad vidim da prosvetni radnici imaju stvarno male plate,razumem i da ce retko ko da bude motivisan da jos kod male dece stvori podlogu za kriticko razmisljanje i prosudjivanje. Odgovornost je ogromna i na rezimu, oni svesno afirmisu pricu da smo ruska gubernija,mnogi od njih za tu propagandu primaju i dobre pare,zatvorili su medije i pustili rijalitije,Putina predstavljaju kao bozanstvo i nigde ne mozete da cujete nijednu rec kritike na ono sto je Putin uradio u Ukrajini ili na ono sto radi sopstvenom narodu. To je zato sto se ustvari ovde od strane Sns pravi kopija tog sistema iz Rusije.Najgoreg moguceg sistema.EU cuti jer misli da ce resenjem Kosova da kasnije ispravi gresku, ali grese. Nije iskljuceno uopste da opet Srbija zarati sa Nato.I da opet stradamo.
   (C i n i k, 14. mart 2018 08:55)

  # Link komentara

 60. Uvek smo bili poltronski narod, sklon gajenju kulta ličnosti.Glavu svoju nikada nismo koristili, vazda nam je trebao neki "vođa", da to radi mesto nas.
   (Kadar s' Megatrend', 14. mart 2018 08:50)

  # Link komentara

 61. Napišite "većina" ili "veliki broj" ili ne znam ti ja šta. Ovo je uvreda za sve nas, koji imamo još malo mozga.
   (brza fotografija, 14. mart 2018 08:49)

  # Link komentara

 62. Nas narod je jako podlozan idolopoklonstvu, kojekavim diktatorima "velikim vodjama" iracionalnoj "ljubavi" prema kvazi harizmaticnim likovima. Ta karakteristika je i razlog sveokupnog mentalnog endemskog haosa u kome se nalazi srpski nacionalni identitet i neobjasnjiva potreba da se ima vodja u bilo kom obliku, racionalnom ili iracionalnom.
  (Ciudadano Español, 14. mart 2018 08:36)

  # Link komentara

 63. Ja mu nista ne verujem. Verujem jedino da gleda svoje interese.
   (Das, 14. mart 2018 08:36)

  # Link komentara

 64. Daleko bilo, ima li glupljeg naroda od nas?
  (aha, 14. mart 2018 08:36)

  # Link komentara

 65. Primer efikasnog ispiranja mozga. Iskompleksiran narod koji uvek mora da nadje nekog kome ce da se uvlaci i s kim ce da se poistovecuje.
  (ufff, 14. mart 2018 08:34)

  # Link komentara

 66. sta je cudno...slican smo mentalitet... sloveni (:
   (ica, 14. mart 2018 08:33)

  # Link komentara

 67. Verovati bilo kom političaru tako visokog ranga, koji je tako dugo na funkciji je blago rečeno debilno.

  Da li zaista neko veruje da on je došao na vlast zato što ima bilo kakve moralne kvalitete da bi mu se moglo verovati. Naprotiv, taj je gazio preko leševa i prodaće svakoga pa i Srbiju ako mu bude u interesu. To rade i naši političari, možete da zamislite kako tek njega zabole uvo za Srbiju.

  Ali dobro, pre par dana smo po stoti put pokazali koliko smo glup narod pa što da ne i ovo.
  (Vax, 14. mart 2018 08:29)

  # Link komentara

 68. Kako ne verovati čoveku i lideru koji se golim rukama bori sa medvedom i pliva u zaledjenom jezeru, kako?
   (žika, 14. mart 2018 08:28)

  # Link komentara

 69. Ja mislim da u Srb ima vise od 60% lagano
   (Candyman, 14. mart 2018 08:23)

  # Link komentara

 70. Ne svi!
   (Charlie, 14. mart 2018 08:20)

  # Link komentara

 71. Hvala bogu nisam srbin - već Jugosloven
  (Tores, 14. mart 2018 08:16)

  # Link komentara

 72. To je sve zasluga propagandnog tima ruske tajne sluzbe.
  (umadbro, 14. mart 2018 08:14)

  # Link komentara

 73. mnogo se mi braco uzdamo u te ruse.. glupi smo ka' noc!
   (seljo, 14. mart 2018 08:14)

  # Link komentara

 74. Oduvek se Srbin divio diktatorima, to samo dokazuje koliko smo daleko od normalnog zivota...
   (dumpster diving championship, 14. mart 2018 08:13)

  # Link komentara

 75. Ono kad ti daju da biraš najmanje zlo ... I izbor je realan. Jer sem Rusa svi su nas tukli po glavi. Nije da nas nisu iskorišćavali ali nastukli nisu. Mada za iskorišćavanje nisu oni krivi nego mi sami što smo dozvoljavali.
   (Sorabija, 14. mart 2018 08:12)

  # Link komentara

 76. A ja NE VERUJEM NIKOME!!!
   (gojko, 14. mart 2018 08:11)

  # Link komentara

 77. Na osnovu cega mu Srbi veruju kada ne zive u Rusiji? Na osnovu informacija koje se plasiraju u nasim medijima o Putinu. Informacije o Putinu koje se plasiraju u nasim medijima nisu objektivne one su pristrasne i cilj im je upravo rezultat koji je dobijen. Nista novo, to se u svetu zove propaganda, izgradnja kulta licnosti, manipulacija javnim mnjenjem, kako hocete.
  (Svetislav, 14. mart 2018 08:10)

  # Link komentara

 78. E kad bi ziveli pod njim, pitao bih ih onda!
   (oborknez, 14. mart 2018 08:09)

  # Link komentara

 79. nije prvi put
   (soko zove orla, 14. mart 2018 08:07)

  # Link komentara

 80. Srbi su verovali i Staljinu isto tako. Indoktrinacija je čudo.
   (PEPE IMAZ, 14. mart 2018 08:00)

  # Link komentara

 81. Ja mu ne verujem nista.
  (Srbin, 14. mart 2018 07:57)

  # Link komentara