"Šarčević da smeni Arsenijevića"

Skupštinski odbor za obrazovanje zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića da smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Rektor je PRAVOSNAZNO osudjen od strane Agencije za borbu protiv korupcije. Odbijena mu je zalba i resenje je konacno. Inace bizarna je cinjenica da mu je dokument poslat 02.02, a da je on odbijao da primi dokument, odnosno bezao od isporuke, sve do 08.03. I sada takav treba da izmislja hajke. Da li bi igde u svetu mogao neko da ostane rektor sa 2 presude Agencije za borbu protiv korupcije. Dotakli smo dno. Ko ovo moze da opovrgne i brani ovakvog rektora.
  (Jovica, 13. mart 2018 23:31)

  # Link komentara

 2. Gde je predstavnik studenata? Da čujemo šta parlament kaže na ovo! Sakrio se Djole u mišju rupu dok bura ne prodje
  (Sekula, 13. mart 2018 19:42)

  # Link komentara

 3. Bez ikakvog odugovlačenja. Nadležni Odbor parlamenta je da zadatak Vladi(ministru),ministar to mora da uradi(inspejkcijski nadzor je utvrdio toliko prljavštine,falsifikata službene isprave od strabe Arsenijevića, dekana Čanovića i sekretara Z.Avramović)da protiv svih tužiulaštvco hitno podifgne krivične priojave. U zatvor,pa će se konačno o Univerzitetu u KG. govcoriti kao visokoškolskoj instituciji,a ne leglu nedodirljivog Arsenijevića i njeghove klike.Dosta sa objašnjenjima države o autnomijiji,jer ovo je zloupotreba autonomije,a da ne pominjem fašistuički jezik rektora i javno priznatu diskriminaciju prema ženama,romima i ljudima druge rase.
  (distanca, 13. mart 2018 17:36)

  # Link komentara

 4. nikako ne mogu da razumem ovakav pritisak na Univerzitet u Kragujevcu. Prof Arsenijević iza sebe ima rezultate. Medicinski fakultet u Kragujevcu među 4 najbolje naučne ustanove u Srbiji po objavljivanju radova na sci listi. Klinički centar u Kragujevcu dug smanjio sa 23 miliona na 4 miliona. Inicijativa za izgradnju Centra izvrsnosti je potekla od prof Arsenijevića. Jedini razlog da se smeni prof Arsenijević je u tome da se promovišu i štite strani interesi a direktno urušava domaći javni interes. Samo od Centra za matične ćelije će mesečno oko 1,6 miliona evra ostati u zemlji. Možda mi kao zemlja nemamo slobodu da se borimo za javni interes već kao u svemu drugom da je strani interes suveren za ovu vlast. U tom smislu prof Arsenijević neće biti žrtva već građani Srbije i Kragujevca. razmislite o tome....
  (aleksandar, 13. mart 2018 17:30)

  # Link komentara

 5. Ko ne leči aferu Indeks dobije Arsenijevića za rektora. Nije propas počela juče. Propast je počela nerešavanjem problema, na angažovanjem suda i skrivanjem iza autonomije. Ako su afera Indeks i Rektor Arsenijević deo autonomije univerziteta, onda izvinite...
  (Bojan, 13. mart 2018 16:45)

  # Link komentara

 6. Od svih mogućih i "nemogućih" mahinacija, muvanja, nameštanja i kršenja zakona, vi ste mu našli samo to da je omogućio sinu da podnese nepotpuna dokumеnta za upis na doktorske studije, a da diplomu osnovnih studija preda 2-3 nedelje kasnije?

  PS: Šta bi sa kragujevačkom pravnom aferom iz 2008? Ko beše do sada pravosnažno osuđen i na koju kaznu? A koliko ono beše diploma pravnika prodato i kojim sve sadašnjim kadrovima u kojim državnim institucijama?
  (Rektor ili reaktor?, 13. mart 2018 16:17)

  # Link komentara

 7. Drzava mora uvesti red u visoko obrazovanje. Ne moze to biti polje bahatosti i zloupotreba. Ja se nadam da je ovo pocetak raspleta i vracanje Univerziteta u Kragujevcu na pravi put. Mislim da treba ispraviti greske napravljene neresavanjem afere indeks, odnosno da je potrebno utvrditi odgovornost na svim nivoima Univerziteta u Kragujevcu.
  (Misa, 13. mart 2018 15:45)

  # Link komentara

 8. Ne pravite spansku seriju ili da rektor bude smenjen i odgovara za malverzacije koje mu se stavljaju na teret ili da Ministarstvo prizna da je nemocno i da ministar da ostavku.
  (Milos, 13. mart 2018 15:28)

  # Link komentara