Petak, 02.03.2018.

07:22

Putinov govor i mađioničarski trikovi

Ruski predsednik, u govoru o stanju nacije u kome je pokazao najnovije oružje, u najmanju ruku šokirao je svet, prenosi Indeks.hr.

Izvor: index.hr

Putinov govor i maðionièarski trikovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

jasdf

pre 6 godina

@Zoran
Bas dobrovoljno? Stanovnici Novgoroda to najbolje znaju, odnosno znali bi da su preziveli i ostavili potomke. Mozda Nenci imaju neko znanje o tome, ima u onim njihovim poemama "doba pustosenja". Samojedi su dobar primer za tu dobrovoljnost, evo prosle godine su ruski arheolozi poceli opsezna istrazivanja u njihovim nekadasnjim naseljima; sve ukazuje na dobrovoljnu saradnju, ali samo manjeg dela koji nije pobijen. Mozda bi Bugari bili bolji primer, ali gle cuda, nema ih. Slovenski narodi poput Ilmena i Brijanska su takodje svetli primeri te dobrovoljnosti...

I tako

pre 6 godina

(hipokrat, 2. mart 2018 13:16)
Taj cuveni BDP meni nista ne znaci. Ne znaci ni mojim seljacima koji se bave poljoprivredom, stocarstvom,vocarstvom....Porast tog BDP-a je dobar za vlast,birokratiju...one koji pljackaju narod. I na kraju konkretno, znate li koliko znaci BDP stanovniku Cukotije,Tuve....? Nista, njemu znaci samo ono sto odgaji,ono sto samo izraste i ono sto ulovi.Znate li kako zivi narod u Ruskim derevnima,selima,poselocima gorodskog tipa? Bere ono sto mu majka priroda da leti,prodaje gradjanima koji dolaze, od toga zivi celu godinu i jos mu ostane. A dao Bog, sume i poljane prepune borovnice,brusnice,ciste reke prepune zdrave ribe, divljac vrhunskog kvaliteta.....Ne pisem bez veze, ziveo dugo na derevni....Nije zivot samo to sto vi mislite.

Dare

pre 6 godina

Apsoultno ne svatam ljude koji se oduševljavaju na ovakve vesti o mašinama za ubijanje (ne samo ruske, već i za sve ostale). Činjenica je da sve što može napraviti Rusija, mogu napraviti i SAD i Kina, i obrnuto. A i mnoge druge zemlje mogu napraviti slične ubilačke stvari. Pitanje je samo gde će se postaviti granica i da li će se ikada postaviti.
A, ako ikada dođe do upotrebe tog oružja, na zemlji neće preostati niko, pa je sasvim svejedno čije je oružje naprednije i sofisticiranije. Posle više ništa neće biti bitno.

hipokrat

pre 6 godina

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.
(Zoran, 02. mart 2018 12:35)

Sro pre prestanes da individualizujes drzave a kolektivizujes postupke, razjasnice ti se dosta toga. Nemacka nije Hitler, niti Bizmark, vec i Hitler i Bizmark i Hans iz Kelna i Vili Brant i Rentgen i..nastavi niz. Isto tako 'nas' nije Milosevic, Vucic itd vec i oni i Skerlic i Karadjordje i...
Tako je Rusija i Staljin i Putin i Dostojevski, i sve je to mnogo kompleksnije i zanimljivije nego to tvoje volim/mrzim rezonovanje.
A Rusija vs Nemacka? BDP po glavi stanovnika. Danas je samo to relevantno. Sva ta oruzja ionako nikad nece biti upotrebljena.

Andro

pre 6 godina

@Peđa

Sve si u pravu sem u činjenici da zbog svega što si pobrojao ne znači da Rusiju treba uništiti ili joj treba zabraniti da se brani. Da li zbog toga što bi mi pre vozili Audi, treba sve zemlje koje ga ne proizvode ili ne proizvode konkurentne modele treba mrzeti i želeti njihovu propast? Evo ja vozim američki automobil proizveden u Nemačkoj, koristim laptop i mobilni telefon proizveden u Kini ... i više volim Ruse od Kineza, Amerikanaca i stanovnike EU

Zoran

pre 6 godina

@Pedja - postavljač pitanja

Potrebno je pre postavljanja pitanja da se malo poučiš istoriji i da sagledaš kako je došlo do toga da SSSR u jednom trenutku zauzima 22% kopna na zemlji (Rusija sada 17%).
Onda bi znao da je Rusija za vreme Ivana IV krenula u istraživanje istoka i dalekog istoka (1580 i neke). Da joj je prišlo bez ubijanja i masovnih genocida oko 85 drugih naroda i narodnosti.
Znao bi i da svi ti narodi imaju svoj jezik i književnost koja se neguje.
Znao bi i da postoje hramovi ruske crkve u svim zemljama Azije.
Znao bi i zašto je to tako.

Nemačka nam je u prošlom veku baš pokazala koliko nas voli. Hvala joj.

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.

DAVOR

pre 6 godina

Tako je i SSSR 80-ih usao u veliku trku sa zapadom oko podmornica i na kraju stvorio superiornu podmornicu u odnosu na one koje je su imale SAD ali i bankrotirao i raspao se. Bojim se da i u ovoj trci oko interkontinentalnih raketa u okolnostima u kojima se nalazi Rusija Putin dozivi istu sudbinu. Ipak je pogotovo sada Ruija finasijski i na svaki drugi nacin inferiorna u odnosu na vodece sile NATO-a.A kako objasniti toliku euforiju u vojno neutralnoj Srbiji na Putinov govor. Pogotovo sto je on obecao osvetu ako neko izvrsi nuklearni napad na njegovog saveznika, a ne odbranu od tog napada. Izgleda je je tacna teza da smo mi vojno neutralni kao sto je bila i Frankova Spanija za vreme II sv. rata naspram Nemacke.

kraja

pre 6 godina

"Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:"

...evo i za tebe jedno...
...da si 1942. g. mogao da biras izmedju dobro uhranjenog, odlicno naoruzanog, lepo obucenog nemackog vojnika, pred kojim je klecala cela evropa i (sve suprotno) ruskog, koga bi izabrao...???
...hvala...

Miroljub

pre 6 godina

@ (nesss, 08:23)
Sve ove lepe stvari koje ste nabojali pod B), samo su onda OK ako su stečene poštenim radom. Ali, mi ljudi smo ''takva sorta'' da nam je MNOGO lakše da otmemo nego da steknemo. A onda, neminovno, vraćamo se na ono što ste naveli pod A). Iskorak iz ove ''du petlje'', jedino se može naći u svesnom, disciplinovanom i sveobuhvatnom odricanju od svoje loše navade, što je praktično nemoguće.

deki185

pre 6 godina

Ako nisi deo zapada i Americkih interesa, jedino sto moze da te spase je jaka vojska i oruzije.U tom kontekstu je i bio ovaj govor ruskog predsednika.Karte su podeljene odavno.Rusija ce uvek biti amerikancima trn u oku.Jednostavno je tako.Nikakvi oni partneri nece biti.Rat za dominaciju i sirovine odavno traje a Rusija je ipak najbogatija zemlja.To sto imaju , nece uspeti nikad da zadrze nekim pomirljivim ili nedaj boze podanickim stavom prema Americi.Ostaje im vojska .

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Da je Putin kao Jelcinj i da je ekonomija kao 90tih nikada se ne bi ni obazirali na Rusiju i ne bi je toliko omalozavali vec bi je voleli besprekorno kao sto su ih tada voleli kada su bili u blatu. Kada god pricaju da je Rusija u problemu i da nemaju da jedu znam da onda nesto ne stima i da im nije po volji. Uostalom, sami su priznali da nije Putin kriv zbog slabljenje ekonomije vec Amerika i Evropa.

serboni

pre 6 godina

u najmanju ruku šokirao je svet, prenosi Index.hr.@,Index.hr. je sve preneo sem najvaznijeg da Putin zbog srbskog bratsva i jedinstva prema susedima nije javno spomenuo iako mu je bilo na spisku SRBSKU MANGULICU - SUMADIJA koja je dugacka citavih 13 metara i koja moze ako se dobro nategne da dobaci svaku tacku na balkanu i napravi veliki dar mar,to je iz uvidjajnosti prema susedima precutao a Index.hr. nije preneo,bas steta.....

Bivsi administrator

pre 6 godina

Ako je u Rusiji diktatura,nisu slobodni izbori,onda je mogao da prica i o leptiricima? Ako je hakerisao izbore u Americi,mogao je da prica i da je unistio Rusiju i sve najgore o sebi,opet bi pobedio? Zameraju mu sto im nije obelodanio i tehnicke detalje,ono sto njima nije jasno kako su Rusi uspeli,nego 2/3vremena olakoobecavao,to im nije bilo interesantno. Toliko ih ne interesuje govor a storine psihologa,analiza tela,mimika,redosled reci,pustanja buva po medijima cekajuci reakcije? Iz svog iskustva,svog okeana lazi,ne vole ni da cuju istinu,pa moraju i oni da brinu o zapadnim nacionalistima kojih je doduse mnogo manje jer samo2-3% onih u Americi moze da se pohvali da im je deda rodjen tamo,ali to nadoknadjuju nacional/janjicarima.

T

pre 6 godina

@Vladimir Postoje britanski nacionalisti. Jedna od tih partija je dobila svojih 5 minuta slave kada je Tramp retvitovao njihove anti-muslimanske tvitove, inače su prilično nebitna partija u UK. Taj isti BBC ih spominje kao ultradesničare i isto tako u negativnom kontekstu. Tako da ne vidim razlog za kritiku BBC-ja ovde.

Nemanja

pre 6 godina

Nevezano za ove gluposti koje su napisane u analizi moram da kazem da je najvece iznenadjenje bila raketa Kinzal (Dagger), to je ali bukvalno proboj na polju raketa, pomorsko ratovanje je zavrseno kakvo smo znali do sada. Za sve ostalo se manje vise znalo ali Dagger je revolucija. Vise nisu potrebne podmornice da bi se unistio neprijatelj na moru nosac/razarac/...ova raketa je...nemam reci. Amerikancima je bolje da smisljaju pandan njoj nego da placaju ratove sa strane.

Pedja

pre 6 godina

Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:
1. Sta rusko imate u kuci ili na sebi
2. Nabrojte 3 ruske robne marke siroke potrosnje (namenjene obicnim ljudima)
3. Objasnite kako i zasto je Rusija povrsinski toliko velika i seze cak do Japana i Kine?
4. Kako se zove drugi najveci ruski grad i na kom je to jeziku?
5. Zasto postoje ruske crkve u Njujorku, Parizu, Nici, Monte Karlu i sl. a ne recimo u Mongoliji, Vijetnamu, Mijanmaru - mnogo blizim zemljama Rusiji?
6. Gde vam zivi tetka? U Nemackoj ili u Rusiji?
7. Gde saljete decu na studije u inostranstvo?
8. Da li vozite ruski auto ili nemacki ili neki drugi?
9. Zasto se na ruskom dvoru govorio francuski jezik?
10. Da li znate koliko zemalja su rusi porobili i koliko ratova i konflikata su izazvali u svetu?
11. Gde je nastao komunizam, celicna zavesa, gulazi, Sibir, zabrana izlaska iz zemlje, nepostojanje privatnog vlasnistva itd itd?

Radovan

pre 6 godina

Naravno da se Putin dobro hrani. Ostali Rusi mogu te atomske bombe da mažu na hleb. U trci oko naoružanja je propao Sovjetski Savez. Bilo je bombi a za hranu jok.

Jung

pre 6 godina

Voleti Rusiju znaci biti nacinalist, a ako recimo volis Ameriku onda si domoljub.
(sin lovca na medvede, 02. mart 2018 07:55)
Lakse je upecati medveda nego Vas obavestiti da je lepo voleti svoju zemlju a gadno biti rusofil ili megaloman kao tamo neko u Kremlju. Razikujte nacionalista od šovena i njog autokrate.

Vladimir

pre 6 godina

BBC pominje "ruske nacionaliste" u negativnoj konotaciji. Mene interesuje da li postoje "Britanski ili engleski nacionalisti" i šta to u stvari znači. Ukoliko je ikada postojalo, "nepristrasno novinarstvo" je svakako umrlo. Sve je to samo propaganda i ništa više, odakle god stizala. A po pravilu primenjuje se princip "držite lopova".

Demagog

pre 6 godina

Doktrina da su svi svetski prirodni resursi u stvari vlasništvo zapada i da onaj koji je slabiji ima da ćuti kad mu nešto otimaju teško će da prođe kod Rusa. Rusi su se sklanjali dok su mogli ali kad budu dovedeni do zida neće biti dobro ni za koga.

Pjer

pre 6 godina

Na žalost jedino diktator može spasiti Rusiju. Šta znači uvesti zapadne principe i dozvoliti da Nemci, Englezi, Francuzi idrugi nameću svoja merila i načine ponašanja. Pogledajte zemlje bivše Jugoslavije, takva bi bila Rusija. Zapadni kapital je najveće zlo, koje je zadesilo Zemlju. To je zlo koje hoda, pohlepa svemirskih razmera, razarajuća kriminalna oluja. Zato Putin, zna ume i može....Za Putina uvek, jer i nama će biti bolje dok on postoji.

Murta

pre 6 godina

Rusija sve vise lici na Severnu Koreju. Dok Putin preti nekim tajnim “super-mocnim” raketama, narod mu gladuje. Od prosle godine Rusi su jeftinija radna snaga od Kineza tj. standard, minimalna i prosecna plata su manji nego u Kini.

касните 50 година

pre 6 godina

Овакве изјаве западних медија служе само за смиривање њихове јавности, док је у Бриселу, Пентагону... Загребу паника.

Alek

pre 6 godina

Mene samo interesuje, da li bi Rusija bila ista, bolja ili losija da nije Putina. Da li bi ostala kao pod Jelcinom ili bi imala jos jaci progres nego sto joj je Putin doneo. Da li bi je Rokfeleri raskidali i rasprodali ili bi bila jos sloznija i jaca nego sad. To cemo saznati tek kada jednog dana skinu Putina s trona. Ali kad ga budu skidali niko se nece setiti Gadafija, Sadama, Africkog proleca, Iraka i Ukrajne, Jugoslavije.

nesss

pre 6 godina

Ajmo napred svi koji se lože na:
-oružje, posebno nuklearno
-svetski rat i sve druge ratove, sukobe i konflikte uključujući i one sa komšijama
-pretnje uništenjem sveta i mrske amerike
-autoritarne ličnosti i doživotne predsednike
-laži i madjionačarske trikove
-rijaliti predsednike

Stop svi oni koji hoće:
-dobru platu
-nov automobil
-stan ili kuću
-letovanja i zimovanja
-obrazovanje za sebe i decu
-decu i njihovo srećno detinjstvo
-provod, restorane, klubove, kafiće, šoping centre
-uštedjevine, sigurnost, bezbednost i mir
-vlast koja se menja svake 4 a najviše 8 godina

sajber pulsar

pre 6 godina

Ne znam dal' zapad potcenjuje Rusiju zato da bi utesili svoje gradjanstvo, ili jednostavno to je neka inercija koja ih drzi jos iz 90-ih godina?! Definitivno da Putin, kao i svaki ovozemaljski predsednik, verovatno voli negde i da pretera zarad politickih poena, ali definitivno se u Rusiji niti zivi tako lose kao sto to zapad predstavlja, a ubedjen sam da ne preteruje sto se tice naoruzanja. Samo kad se setim pre 2. godine koliko je zapad potcenio Rusiju kad je usla u Siriju, pa je ubrzo zatim usledio sok (koji nisu krili) u pogledu ruskog modernog naoruzanja. Zapadu ce verovatno trebati jos dosta vremena da shvati i da prihvati, da ovo vise nije unipolaran svet i da je Rusija, a i Kina pre svega, velesila sa kojima nece moci vise da se razgovara ni arogantno, ni sa pozicija sile.

lažnevesti

pre 6 godina

Ovi engleski "analitičari" su genijalci..., "nije mu preostalo ništa" a čovek ima preko 80% podrške, ili se rpave idioti ili su stvarno idioti, čovek im je lepo i jasno rekao da uklone NATO trupe iz istočne evrope i šta će se desiti ukoliko to ne urade. Takođe je jasno rekao koji su delovi tog naoružanja u operativnoj upotrebi, koji u proizvodnji, a koji u razvojnoj fazi.

Takođe, čovek je pričao o ekonomskim pitanjima preko sat i po, a svega 20-ak minuta (možda manje) je govorio o naoružanju, gledao sam ceo snimak, objavljeno na mnogim kanalima..., a već drugi put čitam kako je "većinu govora posvetio naoružanju" na ovom sajtu, jednom prilikom od strane urednika ovog sajta, drugom prilikom ovde citirajući "analitičara" bez mozga.

Dakle, prestanite sa lažnim vestima.

ThoR

pre 6 godina

"Navodi se i da je jedino to i preostalo Putinu, budući da je ruska privreda znatno oslabljena zbog pada cena nafte i američko-evropskih sankcija nametnutih zemlji, koje su srušile putinovo obećanje s prethodnih izbora o boljem životu građana."

Znači nije Putin kriv za sunovrat privrede, već američko-evropske sankcije, a one su uvedene jer se Rusija umešala u američko-evropsko mešanje i nasilno rušenje legitimno izabrane vlasti u Ukrajini. Koliko god duboko da se kopa, uvek se dođe do činjenice da je ruska akcija u stvari reakcija na američko zveckanje oružjem. Najdraža im je bila Rusija u vreme onog ljubitelja vodke Jeljcina, kada je bila na kolenima i kada im je bilo dozvoljeno da kupuju i eksploatišu sirovine kako god su hteli.

ex

pre 6 godina

da ga nema, pa da zavlada med i mleko na planeti zemlji, standard bi nam odmah skocio 300%... kao da drugih tema i oroblema Nema na ovoj planeti....

lažnevesti

pre 6 godina

Ovi engleski "analitičari" su genijalci..., "nije mu preostalo ništa" a čovek ima preko 80% podrške, ili se rpave idioti ili su stvarno idioti, čovek im je lepo i jasno rekao da uklone NATO trupe iz istočne evrope i šta će se desiti ukoliko to ne urade. Takođe je jasno rekao koji su delovi tog naoružanja u operativnoj upotrebi, koji u proizvodnji, a koji u razvojnoj fazi.

Takođe, čovek je pričao o ekonomskim pitanjima preko sat i po, a svega 20-ak minuta (možda manje) je govorio o naoružanju, gledao sam ceo snimak, objavljeno na mnogim kanalima..., a već drugi put čitam kako je "većinu govora posvetio naoružanju" na ovom sajtu, jednom prilikom od strane urednika ovog sajta, drugom prilikom ovde citirajući "analitičara" bez mozga.

Dakle, prestanite sa lažnim vestima.

Vladimir

pre 6 godina

BBC pominje "ruske nacionaliste" u negativnoj konotaciji. Mene interesuje da li postoje "Britanski ili engleski nacionalisti" i šta to u stvari znači. Ukoliko je ikada postojalo, "nepristrasno novinarstvo" je svakako umrlo. Sve je to samo propaganda i ništa više, odakle god stizala. A po pravilu primenjuje se princip "držite lopova".

ThoR

pre 6 godina

"Navodi se i da je jedino to i preostalo Putinu, budući da je ruska privreda znatno oslabljena zbog pada cena nafte i američko-evropskih sankcija nametnutih zemlji, koje su srušile putinovo obećanje s prethodnih izbora o boljem životu građana."

Znači nije Putin kriv za sunovrat privrede, već američko-evropske sankcije, a one su uvedene jer se Rusija umešala u američko-evropsko mešanje i nasilno rušenje legitimno izabrane vlasti u Ukrajini. Koliko god duboko da se kopa, uvek se dođe do činjenice da je ruska akcija u stvari reakcija na američko zveckanje oružjem. Najdraža im je bila Rusija u vreme onog ljubitelja vodke Jeljcina, kada je bila na kolenima i kada im je bilo dozvoljeno da kupuju i eksploatišu sirovine kako god su hteli.

Demagog

pre 6 godina

Doktrina da su svi svetski prirodni resursi u stvari vlasništvo zapada i da onaj koji je slabiji ima da ćuti kad mu nešto otimaju teško će da prođe kod Rusa. Rusi su se sklanjali dok su mogli ali kad budu dovedeni do zida neće biti dobro ni za koga.

касните 50 година

pre 6 godina

Овакве изјаве западних медија служе само за смиривање њихове јавности, док је у Бриселу, Пентагону... Загребу паника.

sajber pulsar

pre 6 godina

Ne znam dal' zapad potcenjuje Rusiju zato da bi utesili svoje gradjanstvo, ili jednostavno to je neka inercija koja ih drzi jos iz 90-ih godina?! Definitivno da Putin, kao i svaki ovozemaljski predsednik, verovatno voli negde i da pretera zarad politickih poena, ali definitivno se u Rusiji niti zivi tako lose kao sto to zapad predstavlja, a ubedjen sam da ne preteruje sto se tice naoruzanja. Samo kad se setim pre 2. godine koliko je zapad potcenio Rusiju kad je usla u Siriju, pa je ubrzo zatim usledio sok (koji nisu krili) u pogledu ruskog modernog naoruzanja. Zapadu ce verovatno trebati jos dosta vremena da shvati i da prihvati, da ovo vise nije unipolaran svet i da je Rusija, a i Kina pre svega, velesila sa kojima nece moci vise da se razgovara ni arogantno, ni sa pozicija sile.

Alek

pre 6 godina

Mene samo interesuje, da li bi Rusija bila ista, bolja ili losija da nije Putina. Da li bi ostala kao pod Jelcinom ili bi imala jos jaci progres nego sto joj je Putin doneo. Da li bi je Rokfeleri raskidali i rasprodali ili bi bila jos sloznija i jaca nego sad. To cemo saznati tek kada jednog dana skinu Putina s trona. Ali kad ga budu skidali niko se nece setiti Gadafija, Sadama, Africkog proleca, Iraka i Ukrajne, Jugoslavije.

Murta

pre 6 godina

Rusija sve vise lici na Severnu Koreju. Dok Putin preti nekim tajnim “super-mocnim” raketama, narod mu gladuje. Od prosle godine Rusi su jeftinija radna snaga od Kineza tj. standard, minimalna i prosecna plata su manji nego u Kini.

nesss

pre 6 godina

Ajmo napred svi koji se lože na:
-oružje, posebno nuklearno
-svetski rat i sve druge ratove, sukobe i konflikte uključujući i one sa komšijama
-pretnje uništenjem sveta i mrske amerike
-autoritarne ličnosti i doživotne predsednike
-laži i madjionačarske trikove
-rijaliti predsednike

Stop svi oni koji hoće:
-dobru platu
-nov automobil
-stan ili kuću
-letovanja i zimovanja
-obrazovanje za sebe i decu
-decu i njihovo srećno detinjstvo
-provod, restorane, klubove, kafiće, šoping centre
-uštedjevine, sigurnost, bezbednost i mir
-vlast koja se menja svake 4 a najviše 8 godina

ex

pre 6 godina

da ga nema, pa da zavlada med i mleko na planeti zemlji, standard bi nam odmah skocio 300%... kao da drugih tema i oroblema Nema na ovoj planeti....

Zoran

pre 6 godina

@Pedja - postavljač pitanja

Potrebno je pre postavljanja pitanja da se malo poučiš istoriji i da sagledaš kako je došlo do toga da SSSR u jednom trenutku zauzima 22% kopna na zemlji (Rusija sada 17%).
Onda bi znao da je Rusija za vreme Ivana IV krenula u istraživanje istoka i dalekog istoka (1580 i neke). Da joj je prišlo bez ubijanja i masovnih genocida oko 85 drugih naroda i narodnosti.
Znao bi i da svi ti narodi imaju svoj jezik i književnost koja se neguje.
Znao bi i da postoje hramovi ruske crkve u svim zemljama Azije.
Znao bi i zašto je to tako.

Nemačka nam je u prošlom veku baš pokazala koliko nas voli. Hvala joj.

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.

deki185

pre 6 godina

Ako nisi deo zapada i Americkih interesa, jedino sto moze da te spase je jaka vojska i oruzije.U tom kontekstu je i bio ovaj govor ruskog predsednika.Karte su podeljene odavno.Rusija ce uvek biti amerikancima trn u oku.Jednostavno je tako.Nikakvi oni partneri nece biti.Rat za dominaciju i sirovine odavno traje a Rusija je ipak najbogatija zemlja.To sto imaju , nece uspeti nikad da zadrze nekim pomirljivim ili nedaj boze podanickim stavom prema Americi.Ostaje im vojska .

Pjer

pre 6 godina

Na žalost jedino diktator može spasiti Rusiju. Šta znači uvesti zapadne principe i dozvoliti da Nemci, Englezi, Francuzi idrugi nameću svoja merila i načine ponašanja. Pogledajte zemlje bivše Jugoslavije, takva bi bila Rusija. Zapadni kapital je najveće zlo, koje je zadesilo Zemlju. To je zlo koje hoda, pohlepa svemirskih razmera, razarajuća kriminalna oluja. Zato Putin, zna ume i može....Za Putina uvek, jer i nama će biti bolje dok on postoji.

kraja

pre 6 godina

"Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:"

...evo i za tebe jedno...
...da si 1942. g. mogao da biras izmedju dobro uhranjenog, odlicno naoruzanog, lepo obucenog nemackog vojnika, pred kojim je klecala cela evropa i (sve suprotno) ruskog, koga bi izabrao...???
...hvala...

Pedja

pre 6 godina

Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:
1. Sta rusko imate u kuci ili na sebi
2. Nabrojte 3 ruske robne marke siroke potrosnje (namenjene obicnim ljudima)
3. Objasnite kako i zasto je Rusija povrsinski toliko velika i seze cak do Japana i Kine?
4. Kako se zove drugi najveci ruski grad i na kom je to jeziku?
5. Zasto postoje ruske crkve u Njujorku, Parizu, Nici, Monte Karlu i sl. a ne recimo u Mongoliji, Vijetnamu, Mijanmaru - mnogo blizim zemljama Rusiji?
6. Gde vam zivi tetka? U Nemackoj ili u Rusiji?
7. Gde saljete decu na studije u inostranstvo?
8. Da li vozite ruski auto ili nemacki ili neki drugi?
9. Zasto se na ruskom dvoru govorio francuski jezik?
10. Da li znate koliko zemalja su rusi porobili i koliko ratova i konflikata su izazvali u svetu?
11. Gde je nastao komunizam, celicna zavesa, gulazi, Sibir, zabrana izlaska iz zemlje, nepostojanje privatnog vlasnistva itd itd?

Nemanja

pre 6 godina

Nevezano za ove gluposti koje su napisane u analizi moram da kazem da je najvece iznenadjenje bila raketa Kinzal (Dagger), to je ali bukvalno proboj na polju raketa, pomorsko ratovanje je zavrseno kakvo smo znali do sada. Za sve ostalo se manje vise znalo ali Dagger je revolucija. Vise nisu potrebne podmornice da bi se unistio neprijatelj na moru nosac/razarac/...ova raketa je...nemam reci. Amerikancima je bolje da smisljaju pandan njoj nego da placaju ratove sa strane.

Andro

pre 6 godina

@Peđa

Sve si u pravu sem u činjenici da zbog svega što si pobrojao ne znači da Rusiju treba uništiti ili joj treba zabraniti da se brani. Da li zbog toga što bi mi pre vozili Audi, treba sve zemlje koje ga ne proizvode ili ne proizvode konkurentne modele treba mrzeti i želeti njihovu propast? Evo ja vozim američki automobil proizveden u Nemačkoj, koristim laptop i mobilni telefon proizveden u Kini ... i više volim Ruse od Kineza, Amerikanaca i stanovnike EU

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Da je Putin kao Jelcinj i da je ekonomija kao 90tih nikada se ne bi ni obazirali na Rusiju i ne bi je toliko omalozavali vec bi je voleli besprekorno kao sto su ih tada voleli kada su bili u blatu. Kada god pricaju da je Rusija u problemu i da nemaju da jedu znam da onda nesto ne stima i da im nije po volji. Uostalom, sami su priznali da nije Putin kriv zbog slabljenje ekonomije vec Amerika i Evropa.

Bivsi administrator

pre 6 godina

Ako je u Rusiji diktatura,nisu slobodni izbori,onda je mogao da prica i o leptiricima? Ako je hakerisao izbore u Americi,mogao je da prica i da je unistio Rusiju i sve najgore o sebi,opet bi pobedio? Zameraju mu sto im nije obelodanio i tehnicke detalje,ono sto njima nije jasno kako su Rusi uspeli,nego 2/3vremena olakoobecavao,to im nije bilo interesantno. Toliko ih ne interesuje govor a storine psihologa,analiza tela,mimika,redosled reci,pustanja buva po medijima cekajuci reakcije? Iz svog iskustva,svog okeana lazi,ne vole ni da cuju istinu,pa moraju i oni da brinu o zapadnim nacionalistima kojih je doduse mnogo manje jer samo2-3% onih u Americi moze da se pohvali da im je deda rodjen tamo,ali to nadoknadjuju nacional/janjicarima.

Radovan

pre 6 godina

Naravno da se Putin dobro hrani. Ostali Rusi mogu te atomske bombe da mažu na hleb. U trci oko naoružanja je propao Sovjetski Savez. Bilo je bombi a za hranu jok.

Jung

pre 6 godina

Voleti Rusiju znaci biti nacinalist, a ako recimo volis Ameriku onda si domoljub.
(sin lovca na medvede, 02. mart 2018 07:55)
Lakse je upecati medveda nego Vas obavestiti da je lepo voleti svoju zemlju a gadno biti rusofil ili megaloman kao tamo neko u Kremlju. Razikujte nacionalista od šovena i njog autokrate.

serboni

pre 6 godina

u najmanju ruku šokirao je svet, prenosi Index.hr.@,Index.hr. je sve preneo sem najvaznijeg da Putin zbog srbskog bratsva i jedinstva prema susedima nije javno spomenuo iako mu je bilo na spisku SRBSKU MANGULICU - SUMADIJA koja je dugacka citavih 13 metara i koja moze ako se dobro nategne da dobaci svaku tacku na balkanu i napravi veliki dar mar,to je iz uvidjajnosti prema susedima precutao a Index.hr. nije preneo,bas steta.....

DAVOR

pre 6 godina

Tako je i SSSR 80-ih usao u veliku trku sa zapadom oko podmornica i na kraju stvorio superiornu podmornicu u odnosu na one koje je su imale SAD ali i bankrotirao i raspao se. Bojim se da i u ovoj trci oko interkontinentalnih raketa u okolnostima u kojima se nalazi Rusija Putin dozivi istu sudbinu. Ipak je pogotovo sada Ruija finasijski i na svaki drugi nacin inferiorna u odnosu na vodece sile NATO-a.A kako objasniti toliku euforiju u vojno neutralnoj Srbiji na Putinov govor. Pogotovo sto je on obecao osvetu ako neko izvrsi nuklearni napad na njegovog saveznika, a ne odbranu od tog napada. Izgleda je je tacna teza da smo mi vojno neutralni kao sto je bila i Frankova Spanija za vreme II sv. rata naspram Nemacke.

hipokrat

pre 6 godina

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.
(Zoran, 02. mart 2018 12:35)

Sro pre prestanes da individualizujes drzave a kolektivizujes postupke, razjasnice ti se dosta toga. Nemacka nije Hitler, niti Bizmark, vec i Hitler i Bizmark i Hans iz Kelna i Vili Brant i Rentgen i..nastavi niz. Isto tako 'nas' nije Milosevic, Vucic itd vec i oni i Skerlic i Karadjordje i...
Tako je Rusija i Staljin i Putin i Dostojevski, i sve je to mnogo kompleksnije i zanimljivije nego to tvoje volim/mrzim rezonovanje.
A Rusija vs Nemacka? BDP po glavi stanovnika. Danas je samo to relevantno. Sva ta oruzja ionako nikad nece biti upotrebljena.

T

pre 6 godina

@Vladimir Postoje britanski nacionalisti. Jedna od tih partija je dobila svojih 5 minuta slave kada je Tramp retvitovao njihove anti-muslimanske tvitove, inače su prilično nebitna partija u UK. Taj isti BBC ih spominje kao ultradesničare i isto tako u negativnom kontekstu. Tako da ne vidim razlog za kritiku BBC-ja ovde.

Dare

pre 6 godina

Apsoultno ne svatam ljude koji se oduševljavaju na ovakve vesti o mašinama za ubijanje (ne samo ruske, već i za sve ostale). Činjenica je da sve što može napraviti Rusija, mogu napraviti i SAD i Kina, i obrnuto. A i mnoge druge zemlje mogu napraviti slične ubilačke stvari. Pitanje je samo gde će se postaviti granica i da li će se ikada postaviti.
A, ako ikada dođe do upotrebe tog oružja, na zemlji neće preostati niko, pa je sasvim svejedno čije je oružje naprednije i sofisticiranije. Posle više ništa neće biti bitno.

I tako

pre 6 godina

(hipokrat, 2. mart 2018 13:16)
Taj cuveni BDP meni nista ne znaci. Ne znaci ni mojim seljacima koji se bave poljoprivredom, stocarstvom,vocarstvom....Porast tog BDP-a je dobar za vlast,birokratiju...one koji pljackaju narod. I na kraju konkretno, znate li koliko znaci BDP stanovniku Cukotije,Tuve....? Nista, njemu znaci samo ono sto odgaji,ono sto samo izraste i ono sto ulovi.Znate li kako zivi narod u Ruskim derevnima,selima,poselocima gorodskog tipa? Bere ono sto mu majka priroda da leti,prodaje gradjanima koji dolaze, od toga zivi celu godinu i jos mu ostane. A dao Bog, sume i poljane prepune borovnice,brusnice,ciste reke prepune zdrave ribe, divljac vrhunskog kvaliteta.....Ne pisem bez veze, ziveo dugo na derevni....Nije zivot samo to sto vi mislite.

Miroljub

pre 6 godina

@ (nesss, 08:23)
Sve ove lepe stvari koje ste nabojali pod B), samo su onda OK ako su stečene poštenim radom. Ali, mi ljudi smo ''takva sorta'' da nam je MNOGO lakše da otmemo nego da steknemo. A onda, neminovno, vraćamo se na ono što ste naveli pod A). Iskorak iz ove ''du petlje'', jedino se može naći u svesnom, disciplinovanom i sveobuhvatnom odricanju od svoje loše navade, što je praktično nemoguće.

jasdf

pre 6 godina

@Zoran
Bas dobrovoljno? Stanovnici Novgoroda to najbolje znaju, odnosno znali bi da su preziveli i ostavili potomke. Mozda Nenci imaju neko znanje o tome, ima u onim njihovim poemama "doba pustosenja". Samojedi su dobar primer za tu dobrovoljnost, evo prosle godine su ruski arheolozi poceli opsezna istrazivanja u njihovim nekadasnjim naseljima; sve ukazuje na dobrovoljnu saradnju, ali samo manjeg dela koji nije pobijen. Mozda bi Bugari bili bolji primer, ali gle cuda, nema ih. Slovenski narodi poput Ilmena i Brijanska su takodje svetli primeri te dobrovoljnosti...

Murta

pre 6 godina

Rusija sve vise lici na Severnu Koreju. Dok Putin preti nekim tajnim “super-mocnim” raketama, narod mu gladuje. Od prosle godine Rusi su jeftinija radna snaga od Kineza tj. standard, minimalna i prosecna plata su manji nego u Kini.

nesss

pre 6 godina

Ajmo napred svi koji se lože na:
-oružje, posebno nuklearno
-svetski rat i sve druge ratove, sukobe i konflikte uključujući i one sa komšijama
-pretnje uništenjem sveta i mrske amerike
-autoritarne ličnosti i doživotne predsednike
-laži i madjionačarske trikove
-rijaliti predsednike

Stop svi oni koji hoće:
-dobru platu
-nov automobil
-stan ili kuću
-letovanja i zimovanja
-obrazovanje za sebe i decu
-decu i njihovo srećno detinjstvo
-provod, restorane, klubove, kafiće, šoping centre
-uštedjevine, sigurnost, bezbednost i mir
-vlast koja se menja svake 4 a najviše 8 godina

Pedja

pre 6 godina

Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:
1. Sta rusko imate u kuci ili na sebi
2. Nabrojte 3 ruske robne marke siroke potrosnje (namenjene obicnim ljudima)
3. Objasnite kako i zasto je Rusija povrsinski toliko velika i seze cak do Japana i Kine?
4. Kako se zove drugi najveci ruski grad i na kom je to jeziku?
5. Zasto postoje ruske crkve u Njujorku, Parizu, Nici, Monte Karlu i sl. a ne recimo u Mongoliji, Vijetnamu, Mijanmaru - mnogo blizim zemljama Rusiji?
6. Gde vam zivi tetka? U Nemackoj ili u Rusiji?
7. Gde saljete decu na studije u inostranstvo?
8. Da li vozite ruski auto ili nemacki ili neki drugi?
9. Zasto se na ruskom dvoru govorio francuski jezik?
10. Da li znate koliko zemalja su rusi porobili i koliko ratova i konflikata su izazvali u svetu?
11. Gde je nastao komunizam, celicna zavesa, gulazi, Sibir, zabrana izlaska iz zemlje, nepostojanje privatnog vlasnistva itd itd?

касните 50 година

pre 6 godina

Овакве изјаве западних медија служе само за смиривање њихове јавности, док је у Бриселу, Пентагону... Загребу паника.

Radovan

pre 6 godina

Naravno da se Putin dobro hrani. Ostali Rusi mogu te atomske bombe da mažu na hleb. U trci oko naoružanja je propao Sovjetski Savez. Bilo je bombi a za hranu jok.

Demagog

pre 6 godina

Doktrina da su svi svetski prirodni resursi u stvari vlasništvo zapada i da onaj koji je slabiji ima da ćuti kad mu nešto otimaju teško će da prođe kod Rusa. Rusi su se sklanjali dok su mogli ali kad budu dovedeni do zida neće biti dobro ni za koga.

Jung

pre 6 godina

Voleti Rusiju znaci biti nacinalist, a ako recimo volis Ameriku onda si domoljub.
(sin lovca na medvede, 02. mart 2018 07:55)
Lakse je upecati medveda nego Vas obavestiti da je lepo voleti svoju zemlju a gadno biti rusofil ili megaloman kao tamo neko u Kremlju. Razikujte nacionalista od šovena i njog autokrate.

Vladimir

pre 6 godina

BBC pominje "ruske nacionaliste" u negativnoj konotaciji. Mene interesuje da li postoje "Britanski ili engleski nacionalisti" i šta to u stvari znači. Ukoliko je ikada postojalo, "nepristrasno novinarstvo" je svakako umrlo. Sve je to samo propaganda i ništa više, odakle god stizala. A po pravilu primenjuje se princip "držite lopova".

ThoR

pre 6 godina

"Navodi se i da je jedino to i preostalo Putinu, budući da je ruska privreda znatno oslabljena zbog pada cena nafte i američko-evropskih sankcija nametnutih zemlji, koje su srušile putinovo obećanje s prethodnih izbora o boljem životu građana."

Znači nije Putin kriv za sunovrat privrede, već američko-evropske sankcije, a one su uvedene jer se Rusija umešala u američko-evropsko mešanje i nasilno rušenje legitimno izabrane vlasti u Ukrajini. Koliko god duboko da se kopa, uvek se dođe do činjenice da je ruska akcija u stvari reakcija na američko zveckanje oružjem. Najdraža im je bila Rusija u vreme onog ljubitelja vodke Jeljcina, kada je bila na kolenima i kada im je bilo dozvoljeno da kupuju i eksploatišu sirovine kako god su hteli.

lažnevesti

pre 6 godina

Ovi engleski "analitičari" su genijalci..., "nije mu preostalo ništa" a čovek ima preko 80% podrške, ili se rpave idioti ili su stvarno idioti, čovek im je lepo i jasno rekao da uklone NATO trupe iz istočne evrope i šta će se desiti ukoliko to ne urade. Takođe je jasno rekao koji su delovi tog naoružanja u operativnoj upotrebi, koji u proizvodnji, a koji u razvojnoj fazi.

Takođe, čovek je pričao o ekonomskim pitanjima preko sat i po, a svega 20-ak minuta (možda manje) je govorio o naoružanju, gledao sam ceo snimak, objavljeno na mnogim kanalima..., a već drugi put čitam kako je "većinu govora posvetio naoružanju" na ovom sajtu, jednom prilikom od strane urednika ovog sajta, drugom prilikom ovde citirajući "analitičara" bez mozga.

Dakle, prestanite sa lažnim vestima.

sajber pulsar

pre 6 godina

Ne znam dal' zapad potcenjuje Rusiju zato da bi utesili svoje gradjanstvo, ili jednostavno to je neka inercija koja ih drzi jos iz 90-ih godina?! Definitivno da Putin, kao i svaki ovozemaljski predsednik, verovatno voli negde i da pretera zarad politickih poena, ali definitivno se u Rusiji niti zivi tako lose kao sto to zapad predstavlja, a ubedjen sam da ne preteruje sto se tice naoruzanja. Samo kad se setim pre 2. godine koliko je zapad potcenio Rusiju kad je usla u Siriju, pa je ubrzo zatim usledio sok (koji nisu krili) u pogledu ruskog modernog naoruzanja. Zapadu ce verovatno trebati jos dosta vremena da shvati i da prihvati, da ovo vise nije unipolaran svet i da je Rusija, a i Kina pre svega, velesila sa kojima nece moci vise da se razgovara ni arogantno, ni sa pozicija sile.

kraja

pre 6 godina

"Pozivam sve rusofile da odgovore na sledeca pitanja:"

...evo i za tebe jedno...
...da si 1942. g. mogao da biras izmedju dobro uhranjenog, odlicno naoruzanog, lepo obucenog nemackog vojnika, pred kojim je klecala cela evropa i (sve suprotno) ruskog, koga bi izabrao...???
...hvala...

DAVOR

pre 6 godina

Tako je i SSSR 80-ih usao u veliku trku sa zapadom oko podmornica i na kraju stvorio superiornu podmornicu u odnosu na one koje je su imale SAD ali i bankrotirao i raspao se. Bojim se da i u ovoj trci oko interkontinentalnih raketa u okolnostima u kojima se nalazi Rusija Putin dozivi istu sudbinu. Ipak je pogotovo sada Ruija finasijski i na svaki drugi nacin inferiorna u odnosu na vodece sile NATO-a.A kako objasniti toliku euforiju u vojno neutralnoj Srbiji na Putinov govor. Pogotovo sto je on obecao osvetu ako neko izvrsi nuklearni napad na njegovog saveznika, a ne odbranu od tog napada. Izgleda je je tacna teza da smo mi vojno neutralni kao sto je bila i Frankova Spanija za vreme II sv. rata naspram Nemacke.

Alek

pre 6 godina

Mene samo interesuje, da li bi Rusija bila ista, bolja ili losija da nije Putina. Da li bi ostala kao pod Jelcinom ili bi imala jos jaci progres nego sto joj je Putin doneo. Da li bi je Rokfeleri raskidali i rasprodali ili bi bila jos sloznija i jaca nego sad. To cemo saznati tek kada jednog dana skinu Putina s trona. Ali kad ga budu skidali niko se nece setiti Gadafija, Sadama, Africkog proleca, Iraka i Ukrajne, Jugoslavije.

ex

pre 6 godina

da ga nema, pa da zavlada med i mleko na planeti zemlji, standard bi nam odmah skocio 300%... kao da drugih tema i oroblema Nema na ovoj planeti....

hipokrat

pre 6 godina

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.
(Zoran, 02. mart 2018 12:35)

Sro pre prestanes da individualizujes drzave a kolektivizujes postupke, razjasnice ti se dosta toga. Nemacka nije Hitler, niti Bizmark, vec i Hitler i Bizmark i Hans iz Kelna i Vili Brant i Rentgen i..nastavi niz. Isto tako 'nas' nije Milosevic, Vucic itd vec i oni i Skerlic i Karadjordje i...
Tako je Rusija i Staljin i Putin i Dostojevski, i sve je to mnogo kompleksnije i zanimljivije nego to tvoje volim/mrzim rezonovanje.
A Rusija vs Nemacka? BDP po glavi stanovnika. Danas je samo to relevantno. Sva ta oruzja ionako nikad nece biti upotrebljena.

T

pre 6 godina

@Vladimir Postoje britanski nacionalisti. Jedna od tih partija je dobila svojih 5 minuta slave kada je Tramp retvitovao njihove anti-muslimanske tvitove, inače su prilično nebitna partija u UK. Taj isti BBC ih spominje kao ultradesničare i isto tako u negativnom kontekstu. Tako da ne vidim razlog za kritiku BBC-ja ovde.

Zoran

pre 6 godina

@Pedja - postavljač pitanja

Potrebno je pre postavljanja pitanja da se malo poučiš istoriji i da sagledaš kako je došlo do toga da SSSR u jednom trenutku zauzima 22% kopna na zemlji (Rusija sada 17%).
Onda bi znao da je Rusija za vreme Ivana IV krenula u istraživanje istoka i dalekog istoka (1580 i neke). Da joj je prišlo bez ubijanja i masovnih genocida oko 85 drugih naroda i narodnosti.
Znao bi i da svi ti narodi imaju svoj jezik i književnost koja se neguje.
Znao bi i da postoje hramovi ruske crkve u svim zemljama Azije.
Znao bi i zašto je to tako.

Nemačka nam je u prošlom veku baš pokazala koliko nas voli. Hvala joj.

Informišimo se o osnovnim stvarima pre nego što se pravimo pametni na mrežama.

Pjer

pre 6 godina

Na žalost jedino diktator može spasiti Rusiju. Šta znači uvesti zapadne principe i dozvoliti da Nemci, Englezi, Francuzi idrugi nameću svoja merila i načine ponašanja. Pogledajte zemlje bivše Jugoslavije, takva bi bila Rusija. Zapadni kapital je najveće zlo, koje je zadesilo Zemlju. To je zlo koje hoda, pohlepa svemirskih razmera, razarajuća kriminalna oluja. Zato Putin, zna ume i može....Za Putina uvek, jer i nama će biti bolje dok on postoji.

Nemanja

pre 6 godina

Nevezano za ove gluposti koje su napisane u analizi moram da kazem da je najvece iznenadjenje bila raketa Kinzal (Dagger), to je ali bukvalno proboj na polju raketa, pomorsko ratovanje je zavrseno kakvo smo znali do sada. Za sve ostalo se manje vise znalo ali Dagger je revolucija. Vise nisu potrebne podmornice da bi se unistio neprijatelj na moru nosac/razarac/...ova raketa je...nemam reci. Amerikancima je bolje da smisljaju pandan njoj nego da placaju ratove sa strane.

deki185

pre 6 godina

Ako nisi deo zapada i Americkih interesa, jedino sto moze da te spase je jaka vojska i oruzije.U tom kontekstu je i bio ovaj govor ruskog predsednika.Karte su podeljene odavno.Rusija ce uvek biti amerikancima trn u oku.Jednostavno je tako.Nikakvi oni partneri nece biti.Rat za dominaciju i sirovine odavno traje a Rusija je ipak najbogatija zemlja.To sto imaju , nece uspeti nikad da zadrze nekim pomirljivim ili nedaj boze podanickim stavom prema Americi.Ostaje im vojska .

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Da je Putin kao Jelcinj i da je ekonomija kao 90tih nikada se ne bi ni obazirali na Rusiju i ne bi je toliko omalozavali vec bi je voleli besprekorno kao sto su ih tada voleli kada su bili u blatu. Kada god pricaju da je Rusija u problemu i da nemaju da jedu znam da onda nesto ne stima i da im nije po volji. Uostalom, sami su priznali da nije Putin kriv zbog slabljenje ekonomije vec Amerika i Evropa.

Dare

pre 6 godina

Apsoultno ne svatam ljude koji se oduševljavaju na ovakve vesti o mašinama za ubijanje (ne samo ruske, već i za sve ostale). Činjenica je da sve što može napraviti Rusija, mogu napraviti i SAD i Kina, i obrnuto. A i mnoge druge zemlje mogu napraviti slične ubilačke stvari. Pitanje je samo gde će se postaviti granica i da li će se ikada postaviti.
A, ako ikada dođe do upotrebe tog oružja, na zemlji neće preostati niko, pa je sasvim svejedno čije je oružje naprednije i sofisticiranije. Posle više ništa neće biti bitno.

Andro

pre 6 godina

@Peđa

Sve si u pravu sem u činjenici da zbog svega što si pobrojao ne znači da Rusiju treba uništiti ili joj treba zabraniti da se brani. Da li zbog toga što bi mi pre vozili Audi, treba sve zemlje koje ga ne proizvode ili ne proizvode konkurentne modele treba mrzeti i želeti njihovu propast? Evo ja vozim američki automobil proizveden u Nemačkoj, koristim laptop i mobilni telefon proizveden u Kini ... i više volim Ruse od Kineza, Amerikanaca i stanovnike EU

Bivsi administrator

pre 6 godina

Ako je u Rusiji diktatura,nisu slobodni izbori,onda je mogao da prica i o leptiricima? Ako je hakerisao izbore u Americi,mogao je da prica i da je unistio Rusiju i sve najgore o sebi,opet bi pobedio? Zameraju mu sto im nije obelodanio i tehnicke detalje,ono sto njima nije jasno kako su Rusi uspeli,nego 2/3vremena olakoobecavao,to im nije bilo interesantno. Toliko ih ne interesuje govor a storine psihologa,analiza tela,mimika,redosled reci,pustanja buva po medijima cekajuci reakcije? Iz svog iskustva,svog okeana lazi,ne vole ni da cuju istinu,pa moraju i oni da brinu o zapadnim nacionalistima kojih je doduse mnogo manje jer samo2-3% onih u Americi moze da se pohvali da im je deda rodjen tamo,ali to nadoknadjuju nacional/janjicarima.

serboni

pre 6 godina

u najmanju ruku šokirao je svet, prenosi Index.hr.@,Index.hr. je sve preneo sem najvaznijeg da Putin zbog srbskog bratsva i jedinstva prema susedima nije javno spomenuo iako mu je bilo na spisku SRBSKU MANGULICU - SUMADIJA koja je dugacka citavih 13 metara i koja moze ako se dobro nategne da dobaci svaku tacku na balkanu i napravi veliki dar mar,to je iz uvidjajnosti prema susedima precutao a Index.hr. nije preneo,bas steta.....

jasdf

pre 6 godina

@Zoran
Bas dobrovoljno? Stanovnici Novgoroda to najbolje znaju, odnosno znali bi da su preziveli i ostavili potomke. Mozda Nenci imaju neko znanje o tome, ima u onim njihovim poemama "doba pustosenja". Samojedi su dobar primer za tu dobrovoljnost, evo prosle godine su ruski arheolozi poceli opsezna istrazivanja u njihovim nekadasnjim naseljima; sve ukazuje na dobrovoljnu saradnju, ali samo manjeg dela koji nije pobijen. Mozda bi Bugari bili bolji primer, ali gle cuda, nema ih. Slovenski narodi poput Ilmena i Brijanska su takodje svetli primeri te dobrovoljnosti...

I tako

pre 6 godina

(hipokrat, 2. mart 2018 13:16)
Taj cuveni BDP meni nista ne znaci. Ne znaci ni mojim seljacima koji se bave poljoprivredom, stocarstvom,vocarstvom....Porast tog BDP-a je dobar za vlast,birokratiju...one koji pljackaju narod. I na kraju konkretno, znate li koliko znaci BDP stanovniku Cukotije,Tuve....? Nista, njemu znaci samo ono sto odgaji,ono sto samo izraste i ono sto ulovi.Znate li kako zivi narod u Ruskim derevnima,selima,poselocima gorodskog tipa? Bere ono sto mu majka priroda da leti,prodaje gradjanima koji dolaze, od toga zivi celu godinu i jos mu ostane. A dao Bog, sume i poljane prepune borovnice,brusnice,ciste reke prepune zdrave ribe, divljac vrhunskog kvaliteta.....Ne pisem bez veze, ziveo dugo na derevni....Nije zivot samo to sto vi mislite.

Miroljub

pre 6 godina

@ (nesss, 08:23)
Sve ove lepe stvari koje ste nabojali pod B), samo su onda OK ako su stečene poštenim radom. Ali, mi ljudi smo ''takva sorta'' da nam je MNOGO lakše da otmemo nego da steknemo. A onda, neminovno, vraćamo se na ono što ste naveli pod A). Iskorak iz ove ''du petlje'', jedino se može naći u svesnom, disciplinovanom i sveobuhvatnom odricanju od svoje loše navade, što je praktično nemoguće.