Nedelja, 25.02.2018.

11:07

Zvona Hrama i Žiče objavila rođenje novog Karađorđevića

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se, a u čast rođenja potomka porodice Karađorđević oglasilo se 49 zvona na Hramu Svetog Save

Izvor: B92

Zvona Hrama i Žièe objavila roðenje novog Karaðorðeviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

.орг

pre 6 godina

честитке родитељима!
везано за вест:
"Sulejman Kučević je umro 2008. godine, a kumstvo sa Karađorđevićima sada čuvaju njegovi sinovi Bajro, Muamer i Seljam i Seljamova ćerka Razija koja živi u Beogradu...".
машала!
чекамо крштење и кумове.
p.s. република је илузија.

beogradjanin

pre 6 godina

Nikada vise Karadjordjevici! Nikada vise! skupo ste nas kostali. Platili smo krvlju i suzama! Reke krvi i suza! Za vas nema mesta na "prestolu"! Nikada vise! Obrenovici su bili prosvetitelji, modernisti, kulturni, skromni, razumni... Odlicni odnosi sa Becom i Pestom. Nikada problemi sa hrvatima, nikada problemi sa katolicanstvom... A vi?!? Katastrofa!!! Unistavali ste substancu, zivo bice ovog naroda. E pa nikada vise! Iselite se iz Belog Dvora. Tamo ne pripadate krvopije. Ne placate racune... To vama ne pripada... s obzirom na "zasluge". U kakve ste nas katastrofe gurnuli, i to ne jednom... Obrenovici su jedina prava i bogom dana srpska dinastija. Od trenutka kada su ubijeni od strane ruskih agenata, nama srbima ide lose. Jako lose. Obrenovici, gde ste? Ako je iko pretekao neka se javi.

Mihajlo

pre 6 godina

Karađorđevići!? Ma nema šanse! Posle onoga što ste učinili svom narodu, pa nema nikakvih šansi da se vratite na "presto". Obrenovici DA! Vi NE! Pa da nas je istovremeno pogodio super vulkan, cunami i katastrofalni zemljotres, više bi nas bilo danas, i u puno boljem položaju nego što smo danas! Vi Karađorđevići ste bili katastrofalni za srpski narod. Narod o kome ste trebali da brinete, da ga čuvate... Dakle, ako ima iko od Obrenovica, ako je iko opstao, neka se javi. A za vas Karađorđeviće ništa! Budite sretni što niste u zatvoru. Eto, toliko.

Смена страже

pre 6 godina

Срамота за цркву и храм... дете неке је живио и здраво, али без самозване титуле.

lebovitz

pre 6 godina

Zar nisu Karađorđevići kraljevi Jugoslavije, a ne Srbije? Posljednji Karađorđević koji je službeno krunisan je Aleksandar, i to kao kralj države Srba, Hrvata i Slovenaca (kasnije Jugoslavije), 1921.g. Možda mi je promaklo kada su to Karađorđevići krunisani ponovo za kraljeve Srbije. Dakle, kojeg prestola je ovaj prestolonasljednik? Jugoslovenskog jedino, ne znam kako bi mogao biti srpskog...

idi kod prababa-kume u London

pre 6 godina

Trampov sin je više princ od Slovenije nego što je ovaj "prestolonaslednik Kraljevine Jugoslavije" princ Srbije.

Kljukana dinastija

pre 6 godina

fantasticno! to sto vam rade je izuzetno i, bar iz civilizacijske perspektive, potpuno egzoticno! Karadjoredjivici majstori, preko noci od svinjara do kraljeva i od opanaka do cipela! ps - deca da im budu zdrava, vesela i dobra, i da porastu u postene i skromne gradjane koji nece prositi tudjinsku milostinju niti vaditi iz usta od sopstvenog siromasnog naroda.

Vojke

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A sta bi rekao Karadjordje da vidi te svoje potomke?

1244

pre 6 godina

Још једно велико разочарење у црквене власти.Сматрао сам да већу бруку од венчања аркана у цркви нећу доживети , кад ово данас......
Бунимо се што су нам цркве празне,што се народ одбио од цркава и манастира.И треба јер су црквене власти,својим бахатим и безбожничким понашањем , томе допринеле.
Позив правим верницима да се,у време наших старих празника,окупљамо испод наших изворних цркава/ЗАПИСА,где их још увек нису посекли.

Marija

pre 6 godina

Redosled nasleđivanja je takav da sin najstarijeg bude prestolonaslednik. Ovo jeste vest, ali ništa u ovom smislu, i bila bije prava vest da je objavljeno i da je mlada trudna onda kada i jeste bila trudna, ali se to krilo, isto, deluje, iz nekih zastarelih razloga.

Ana

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.
(#logika, 25. februar 2018 12:59)

Princevi i princeze postoje u bajkama :) a ovo jeste jedna velika prica za malu decu, od religije do politikem ne znam sta ti tu nije jasno, il se prilagodi il bezi :)

nije Srbija počela sa Karađorđem, neznalico

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A šta bi tek Sveti Sava rekao da čuje za kim zvone zvona na mestu spaljivanja njegovih moštiju...

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Količina neznanja, i pretpostavljam najobičnijeg rojalističkog lupetanja, u jednom broju komentara je za divljenje. Ili, što je možda i verovatnije, za analizu i posmatranje. Prestolonaslednik? Kakav effing prestolonaslednik - ne postoji nekakav presto koji bi taj građanin Karađorđević mogao naslediti. Srbija je srećom republika, a ne monarhija. Građaninu Karađorđeviću u biti ne možemo nijekati titulu princa, ali on nije, niti može biti, prestolonaslednik. Srećom. SPC i njene predstavnike bi trebalo biti sramota - trebaju se stiditi ovog čina. Čime rođenje novog člana porodice Karađorđević zavređuje oglašavanje zvona na Hramu Svetog Save? Po čemu ta beba zavređuje nekakav specijalni tretman, šta ju čini posebnom? Zašto se na isti način ne bi obeležavalo rođenje bilo kog drugog deteta, čiji su roditelji vernici SPC, podrazumeva se? Mada je sam čin arhaičan i zbilja ne bi trebao, pa, imati mesta u savremenom društvu. No, sve sam skloniji poverovati u to da effing commies uopšte nisu pogrešili kada su onomad oduzeli prava Karađorđevićima i zabranili njihov povratak u zemlju.

Mica

pre 6 godina

E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!
(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44)
Princ Nikola Petrovic koji je rodjen 1944. je direktan potomak crnogorskog kralja Nikole, a i brata knjaz Milosa, Jevrema Obrenovica ciji su potomci i kralj Milan, i kralj Aleksandar Obrenovic...

Matoro Zakeralo

pre 6 godina

Izgleda da samo meni 'bode oci' to sto je svadba bila pre nekih 4 meseca, ako se ne varam... U svakom slucaju, cesitke roditeljima i neka je mali ziv i zdrav!

Milica Vukčević

pre 6 godina

Честитам од срца Њиховим Краљевским Височанствима на рођењу сина првенца. Да нам је мали принц жив и здрав 100 година. Живела Србија!

Џони

pre 6 godina

@Han Solo


О родоначелнику сељачке династије писали су студије, још од 19. века, немачки, француски и италијански путописци и интелектуалци, француски ђаци 1920-их и 1930-их година учили су о њему на часовима историје, његов унук и праунук имају споменик у центру Париза, и, ако је веровати забелешци М. Црњанског, његову ратну стратегију изучавао је Хитлер лично.

Last but not least, захваљујући сељачкој династији ти и ја не комуницирамо на турском. Хвала админу на објави овог.

John

pre 6 godina

Cestitam malom prestolonasledniku.
Sve naj bolje.
(Petars, 25. februar 2018 13:50)

Objasni molim te kako sin drugog sina prestolonaslednika može biti prestolonaslednik?
Kao kad bi za sina princa Harija rekao da je prestolonaslednik...
Uzgred, piše se "najbolje".

Nolan Smith

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem pa ti Karadjordjevici su jedina svetla tačka naša sada i u istoriji pa jedino Srbija ima kraljevskog pretendenta na presto. I ako se budemo opet ujedinili biće to pod Karadjordjevicima Bože pravde.
@(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44) To sto pišeš nije istina a nije ni bitno jer Karadjordjevici postoje i množe se Bogu hvala. Samo sa jakom figurom Srbi idu napred tako je bilo ranije sa Kraljem i sa Titom tako je sada sa Vucicem. Definitivno je budućnost svetlija kada si kum sa engleskom kraljicom. Kraljevine su i Norveska, Japan, Holandija, Španija, Svedska tj sve ozbiljne zemlje.

milokvanac

pre 6 godina

Nerazumem ovde nista...a izgleda da kod nas I treba tako!
Niti je drzava kraljevina a I crkva I drzava su valjda odvojene.
Ako je I trebalo negde da zvone onda je to na Oplencu.

Srecno roditeljima I sve najbolje bebi.

Влада

pre 6 godina

Честитке. Нек је мали жив и здрав. Краљевина никад више, поготову не под Карађорђевићима.

srpski a ne jugoslovenski kralj

pre 6 godina

Ако је Србији уопште потребан краљ (а мислим да не) он би требало да се презива Обреновић а не Карађорђевић.

pseudo_slucajno

pre 6 godina

Srbin sam, pravoslavac.
Ovim potezom, patrijarh i njegova bratija su pokazali da pred Bogom nisu svi jednaki, pa cak ni po rodjenju.
Vere se odreci necu al donaciju crkva i bratija od mene dobiti nece. Dacu sirotinji, davacu novac onima koji nemaju novca da plate krstenje, a neka oni nastave da zvone u cast deteta. Neka je mali Karadjordjevic ziv i zdrav ocu i majci svojoj na radost porodici, ali ovo je vrhunac pokazivanja crkve da nismo svi pred Bogom jednaki.

alo

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца. 
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!
(Рајко Четник, 25. februar 2018 11:10)

Rajko, Ustav u sake - princ bez monarhije ne postoji.

Obrenovicevac

pre 6 godina

Dok smo bili sa Obrenovicima (prava dinastija), Srbija je stvorena, napredovala i bila prosvetiteljska, okrenuta radu, stvaranju i obrazovanju... U miru sa susedima, postovani u Evropi. A onda je ruska agentura "Crna Ruka" brutalno ubila Kralja Aleksandra i dragu Masin i nihovo nerodjeno dete, u majcinoj utrobi. Isekli ih sve na komade. Instalirali su pro-ruskog Petra karadjordjevica. Od tog trenutka imali smo sukob sa AU, pa ubistvo Princa Ferdinanda (opet crna ruka!), pa prvi svetski rat, pogibiju 1/3 muske populacije, brutalnu okupaciju Srbije, pa Jugoslaviju (koja je bila sve samo ne demokratska), ubistva u parlamentu, diktaturu, sukob sa hrvatima, drugi svetski rat, slom, raspad, gradjanski rat, preko milion mrtvih na podruciju bivse drzave, NDH, logori... A Karadjordjevici prethodno zbrisali iz Jugoslavije! Sa zlatom. Tokom svoje kratke vlasti u SHS su od seljacke porodice postali jedna od najbogatijih u Evropi, a SHS/Jugoslavija je bila jedna od najsiromasnijih. A onda je dosao komunizam... E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!

Из грешке у грешку

pre 6 godina

Чиме су нас задужили Карађорђевићи да им показујемо толику захвалност. Осим оног на Опленцу не знам нешто значајније осим Југославије чије стварање је било катастрофално по Србију. Па Београд је пун оставштина Обреновића па и тај много помињани устав и ништа.

Rade

pre 6 godina

Alo bre popovi...!!! Koliko vam je vremena potrebno da shavtite da neće narod Karađorđeviće! Opredelite se više.... Ili ste crkva u službi naroda ili ste porodična prćija potomaka kraljevih ubica, a posebno ne od onog bahatog nahijskog švercera!
Ne treba nam preskupa dinastija za pokaz jer takva izložba nikoga odavno ne zanima! Preči su vam Karađorđevići od svih nas ostalih.

Cipiripi

pre 6 godina

Naša crkva je odavno sebi odabrala društvo: Karađorđevići, Nikolići, Karići, estrada, političari. Sačuvaj Bože da patrijarh ili neki vladika zađe među običan narod ili gde su siromašni i bolesni.

John

pre 6 godina

A hram da zvoni za svako dete koje se rodi. Svi smo mi isti i jednaki pred bogom. Svi.
(Pera Peric vas verni citalac, 25. februar 2018 13:10)

Pa, nije zvonio Bog, zvonila je crkva. A pred crkvom su neki malo jednakiji od drugih.

NoName

pre 6 godina

@Rajko Cetnik

Neko zivi u 20-om veku, neko u 21-om.

Sta je bre vise s' vama? Svrake popile mozak ili to od rodjenja? To su sve obicni ljudi i nista vise.

#logika

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.

borisdj

pre 6 godina

Bas bi bilo zgodno da Srbija, prva u svetu, uvede novo drzavno uredjenje - monarhisticku republiku. Pa, kako kad kome odgovara, i monarhija i republika. Jer cesto pomislim, kad procitam, ne tako retke vesti, da sam nesto prespavao i da je Srbija monarhija. Dokle god ne naucimo da istoriju prepustimo proslosti, ne da nam nece biti bolje, nego cemo propadati sve vise. Sve vlasti su to znale, ali podilazenje delu birackog tela, malom ali nekad odlucujcem, kao i sve uticajnijoj i osionioj SPC, koci progres koji je ova zemlja zasluzila. Imamo republiku, a ponosimo se monarhijom. Zar nasa monarhija moze da se meri sa, npr. francuskom? A Francuzi jesu ponosni na svoje monarhe, ali ih ostavljaju tamo gde jesu - u istoriji, dok je svetinja republika.

Han Solo

pre 6 godina

Po čemu je za Srbiju bitno da se rodio novi "princ" iz seljačke "dinastije" koji su bili 38 godina na vlasti i na koju su došli kad su u 20. VEKU na dvoru pobili Obrenoviće?!

Monarhista

pre 6 godina

Mladim roditeljima sve cestitke. Ipak ne kapiram zasto svako novorodjence nije pocastvovano zvonima sa najlepseg mesta na kugli zemaljskoj. Mozda imaju neku "protekciju"?

jesam li nešto prespavao?

pre 6 godina

detetu želim dobro zdravlje i dug život u radosti, a bradate muškarce u haljinama bih da obavestim da je 2018. i da srbija nije kraljevina pod karađorđevićima.

Рајко Четник

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца.
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!

sidji do reke

pre 6 godina

koji sam ja idiot. da. ja sam idiot. kad sam prosle godine bio u Hramu dao sam prilog za izgradnju hrama i kupio sveće. i sad sa mojim prilogom (ne samo mojim, razume se) Hram zvoni za rodjenje novog Karadjordjevića. Hram i SPC su za mene mrtvi za sva vremena.

Cipiripi

pre 6 godina

Naša crkva je odavno sebi odabrala društvo: Karađorđevići, Nikolići, Karići, estrada, političari. Sačuvaj Bože da patrijarh ili neki vladika zađe među običan narod ili gde su siromašni i bolesni.

Han Solo

pre 6 godina

Po čemu je za Srbiju bitno da se rodio novi "princ" iz seljačke "dinastije" koji su bili 38 godina na vlasti i na koju su došli kad su u 20. VEKU na dvoru pobili Obrenoviće?!

alo

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца. 
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!
(Рајко Четник, 25. februar 2018 11:10)

Rajko, Ustav u sake - princ bez monarhije ne postoji.

Рајко Четник

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца.
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!

jesam li nešto prespavao?

pre 6 godina

detetu želim dobro zdravlje i dug život u radosti, a bradate muškarce u haljinama bih da obavestim da je 2018. i da srbija nije kraljevina pod karađorđevićima.

#logika

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.

sidji do reke

pre 6 godina

koji sam ja idiot. da. ja sam idiot. kad sam prosle godine bio u Hramu dao sam prilog za izgradnju hrama i kupio sveće. i sad sa mojim prilogom (ne samo mojim, razume se) Hram zvoni za rodjenje novog Karadjordjevića. Hram i SPC su za mene mrtvi za sva vremena.

Obrenovicevac

pre 6 godina

Dok smo bili sa Obrenovicima (prava dinastija), Srbija je stvorena, napredovala i bila prosvetiteljska, okrenuta radu, stvaranju i obrazovanju... U miru sa susedima, postovani u Evropi. A onda je ruska agentura "Crna Ruka" brutalno ubila Kralja Aleksandra i dragu Masin i nihovo nerodjeno dete, u majcinoj utrobi. Isekli ih sve na komade. Instalirali su pro-ruskog Petra karadjordjevica. Od tog trenutka imali smo sukob sa AU, pa ubistvo Princa Ferdinanda (opet crna ruka!), pa prvi svetski rat, pogibiju 1/3 muske populacije, brutalnu okupaciju Srbije, pa Jugoslaviju (koja je bila sve samo ne demokratska), ubistva u parlamentu, diktaturu, sukob sa hrvatima, drugi svetski rat, slom, raspad, gradjanski rat, preko milion mrtvih na podruciju bivse drzave, NDH, logori... A Karadjordjevici prethodno zbrisali iz Jugoslavije! Sa zlatom. Tokom svoje kratke vlasti u SHS su od seljacke porodice postali jedna od najbogatijih u Evropi, a SHS/Jugoslavija je bila jedna od najsiromasnijih. A onda je dosao komunizam... E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!

John

pre 6 godina

A hram da zvoni za svako dete koje se rodi. Svi smo mi isti i jednaki pred bogom. Svi.
(Pera Peric vas verni citalac, 25. februar 2018 13:10)

Pa, nije zvonio Bog, zvonila je crkva. A pred crkvom su neki malo jednakiji od drugih.

NoName

pre 6 godina

@Rajko Cetnik

Neko zivi u 20-om veku, neko u 21-om.

Sta je bre vise s' vama? Svrake popile mozak ili to od rodjenja? To su sve obicni ljudi i nista vise.

srpski a ne jugoslovenski kralj

pre 6 godina

Ако је Србији уопште потребан краљ (а мислим да не) он би требало да се презива Обреновић а не Карађорђевић.

John

pre 6 godina

Cestitam malom prestolonasledniku.
Sve naj bolje.
(Petars, 25. februar 2018 13:50)

Objasni molim te kako sin drugog sina prestolonaslednika može biti prestolonaslednik?
Kao kad bi za sina princa Harija rekao da je prestolonaslednik...
Uzgred, piše se "najbolje".

pseudo_slucajno

pre 6 godina

Srbin sam, pravoslavac.
Ovim potezom, patrijarh i njegova bratija su pokazali da pred Bogom nisu svi jednaki, pa cak ni po rodjenju.
Vere se odreci necu al donaciju crkva i bratija od mene dobiti nece. Dacu sirotinji, davacu novac onima koji nemaju novca da plate krstenje, a neka oni nastave da zvone u cast deteta. Neka je mali Karadjordjevic ziv i zdrav ocu i majci svojoj na radost porodici, ali ovo je vrhunac pokazivanja crkve da nismo svi pred Bogom jednaki.

Rade

pre 6 godina

Alo bre popovi...!!! Koliko vam je vremena potrebno da shavtite da neće narod Karađorđeviće! Opredelite se više.... Ili ste crkva u službi naroda ili ste porodična prćija potomaka kraljevih ubica, a posebno ne od onog bahatog nahijskog švercera!
Ne treba nam preskupa dinastija za pokaz jer takva izložba nikoga odavno ne zanima! Preči su vam Karađorđevići od svih nas ostalih.

Влада

pre 6 godina

Честитке. Нек је мали жив и здрав. Краљевина никад више, поготову не под Карађорђевићима.

Из грешке у грешку

pre 6 godina

Чиме су нас задужили Карађорђевићи да им показујемо толику захвалност. Осим оног на Опленцу не знам нешто значајније осим Југославије чије стварање је било катастрофално по Србију. Па Београд је пун оставштина Обреновића па и тај много помињани устав и ништа.

borisdj

pre 6 godina

Bas bi bilo zgodno da Srbija, prva u svetu, uvede novo drzavno uredjenje - monarhisticku republiku. Pa, kako kad kome odgovara, i monarhija i republika. Jer cesto pomislim, kad procitam, ne tako retke vesti, da sam nesto prespavao i da je Srbija monarhija. Dokle god ne naucimo da istoriju prepustimo proslosti, ne da nam nece biti bolje, nego cemo propadati sve vise. Sve vlasti su to znale, ali podilazenje delu birackog tela, malom ali nekad odlucujcem, kao i sve uticajnijoj i osionioj SPC, koci progres koji je ova zemlja zasluzila. Imamo republiku, a ponosimo se monarhijom. Zar nasa monarhija moze da se meri sa, npr. francuskom? A Francuzi jesu ponosni na svoje monarhe, ali ih ostavljaju tamo gde jesu - u istoriji, dok je svetinja republika.

Monarhista

pre 6 godina

Mladim roditeljima sve cestitke. Ipak ne kapiram zasto svako novorodjence nije pocastvovano zvonima sa najlepseg mesta na kugli zemaljskoj. Mozda imaju neku "protekciju"?

milokvanac

pre 6 godina

Nerazumem ovde nista...a izgleda da kod nas I treba tako!
Niti je drzava kraljevina a I crkva I drzava su valjda odvojene.
Ako je I trebalo negde da zvone onda je to na Oplencu.

Srecno roditeljima I sve najbolje bebi.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Količina neznanja, i pretpostavljam najobičnijeg rojalističkog lupetanja, u jednom broju komentara je za divljenje. Ili, što je možda i verovatnije, za analizu i posmatranje. Prestolonaslednik? Kakav effing prestolonaslednik - ne postoji nekakav presto koji bi taj građanin Karađorđević mogao naslediti. Srbija je srećom republika, a ne monarhija. Građaninu Karađorđeviću u biti ne možemo nijekati titulu princa, ali on nije, niti može biti, prestolonaslednik. Srećom. SPC i njene predstavnike bi trebalo biti sramota - trebaju se stiditi ovog čina. Čime rođenje novog člana porodice Karađorđević zavređuje oglašavanje zvona na Hramu Svetog Save? Po čemu ta beba zavređuje nekakav specijalni tretman, šta ju čini posebnom? Zašto se na isti način ne bi obeležavalo rođenje bilo kog drugog deteta, čiji su roditelji vernici SPC, podrazumeva se? Mada je sam čin arhaičan i zbilja ne bi trebao, pa, imati mesta u savremenom društvu. No, sve sam skloniji poverovati u to da effing commies uopšte nisu pogrešili kada su onomad oduzeli prava Karađorđevićima i zabranili njihov povratak u zemlju.

Џони

pre 6 godina

@Han Solo


О родоначелнику сељачке династије писали су студије, још од 19. века, немачки, француски и италијански путописци и интелектуалци, француски ђаци 1920-их и 1930-их година учили су о њему на часовима историје, његов унук и праунук имају споменик у центру Париза, и, ако је веровати забелешци М. Црњанског, његову ратну стратегију изучавао је Хитлер лично.

Last but not least, захваљујући сељачкој династији ти и ја не комуницирамо на турском. Хвала админу на објави овог.

Matoro Zakeralo

pre 6 godina

Izgleda da samo meni 'bode oci' to sto je svadba bila pre nekih 4 meseca, ako se ne varam... U svakom slucaju, cesitke roditeljima i neka je mali ziv i zdrav!

Kljukana dinastija

pre 6 godina

fantasticno! to sto vam rade je izuzetno i, bar iz civilizacijske perspektive, potpuno egzoticno! Karadjoredjivici majstori, preko noci od svinjara do kraljeva i od opanaka do cipela! ps - deca da im budu zdrava, vesela i dobra, i da porastu u postene i skromne gradjane koji nece prositi tudjinsku milostinju niti vaditi iz usta od sopstvenog siromasnog naroda.

Milica Vukčević

pre 6 godina

Честитам од срца Њиховим Краљевским Височанствима на рођењу сина првенца. Да нам је мали принц жив и здрав 100 година. Живела Србија!

Vojke

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A sta bi rekao Karadjordje da vidi te svoje potomke?

nije Srbija počela sa Karađorđem, neznalico

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A šta bi tek Sveti Sava rekao da čuje za kim zvone zvona na mestu spaljivanja njegovih moštiju...

Nolan Smith

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem pa ti Karadjordjevici su jedina svetla tačka naša sada i u istoriji pa jedino Srbija ima kraljevskog pretendenta na presto. I ako se budemo opet ujedinili biće to pod Karadjordjevicima Bože pravde.
@(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44) To sto pišeš nije istina a nije ni bitno jer Karadjordjevici postoje i množe se Bogu hvala. Samo sa jakom figurom Srbi idu napred tako je bilo ranije sa Kraljem i sa Titom tako je sada sa Vucicem. Definitivno je budućnost svetlija kada si kum sa engleskom kraljicom. Kraljevine su i Norveska, Japan, Holandija, Španija, Svedska tj sve ozbiljne zemlje.

1244

pre 6 godina

Још једно велико разочарење у црквене власти.Сматрао сам да већу бруку од венчања аркана у цркви нећу доживети , кад ово данас......
Бунимо се што су нам цркве празне,што се народ одбио од цркава и манастира.И треба јер су црквене власти,својим бахатим и безбожничким понашањем , томе допринеле.
Позив правим верницима да се,у време наших старих празника,окупљамо испод наших изворних цркава/ЗАПИСА,где их још увек нису посекли.

Mica

pre 6 godina

E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!
(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44)
Princ Nikola Petrovic koji je rodjen 1944. je direktan potomak crnogorskog kralja Nikole, a i brata knjaz Milosa, Jevrema Obrenovica ciji su potomci i kralj Milan, i kralj Aleksandar Obrenovic...

idi kod prababa-kume u London

pre 6 godina

Trampov sin je više princ od Slovenije nego što je ovaj "prestolonaslednik Kraljevine Jugoslavije" princ Srbije.

lebovitz

pre 6 godina

Zar nisu Karađorđevići kraljevi Jugoslavije, a ne Srbije? Posljednji Karađorđević koji je službeno krunisan je Aleksandar, i to kao kralj države Srba, Hrvata i Slovenaca (kasnije Jugoslavije), 1921.g. Možda mi je promaklo kada su to Karađorđevići krunisani ponovo za kraljeve Srbije. Dakle, kojeg prestola je ovaj prestolonasljednik? Jugoslovenskog jedino, ne znam kako bi mogao biti srpskog...

Ana

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.
(#logika, 25. februar 2018 12:59)

Princevi i princeze postoje u bajkama :) a ovo jeste jedna velika prica za malu decu, od religije do politikem ne znam sta ti tu nije jasno, il se prilagodi il bezi :)

Marija

pre 6 godina

Redosled nasleđivanja je takav da sin najstarijeg bude prestolonaslednik. Ovo jeste vest, ali ništa u ovom smislu, i bila bije prava vest da je objavljeno i da je mlada trudna onda kada i jeste bila trudna, ali se to krilo, isto, deluje, iz nekih zastarelih razloga.

Смена страже

pre 6 godina

Срамота за цркву и храм... дете неке је живио и здраво, али без самозване титуле.

Mihajlo

pre 6 godina

Karađorđevići!? Ma nema šanse! Posle onoga što ste učinili svom narodu, pa nema nikakvih šansi da se vratite na "presto". Obrenovici DA! Vi NE! Pa da nas je istovremeno pogodio super vulkan, cunami i katastrofalni zemljotres, više bi nas bilo danas, i u puno boljem položaju nego što smo danas! Vi Karađorđevići ste bili katastrofalni za srpski narod. Narod o kome ste trebali da brinete, da ga čuvate... Dakle, ako ima iko od Obrenovica, ako je iko opstao, neka se javi. A za vas Karađorđeviće ništa! Budite sretni što niste u zatvoru. Eto, toliko.

beogradjanin

pre 6 godina

Nikada vise Karadjordjevici! Nikada vise! skupo ste nas kostali. Platili smo krvlju i suzama! Reke krvi i suza! Za vas nema mesta na "prestolu"! Nikada vise! Obrenovici su bili prosvetitelji, modernisti, kulturni, skromni, razumni... Odlicni odnosi sa Becom i Pestom. Nikada problemi sa hrvatima, nikada problemi sa katolicanstvom... A vi?!? Katastrofa!!! Unistavali ste substancu, zivo bice ovog naroda. E pa nikada vise! Iselite se iz Belog Dvora. Tamo ne pripadate krvopije. Ne placate racune... To vama ne pripada... s obzirom na "zasluge". U kakve ste nas katastrofe gurnuli, i to ne jednom... Obrenovici su jedina prava i bogom dana srpska dinastija. Od trenutka kada su ubijeni od strane ruskih agenata, nama srbima ide lose. Jako lose. Obrenovici, gde ste? Ako je iko pretekao neka se javi.

.орг

pre 6 godina

честитке родитељима!
везано за вест:
"Sulejman Kučević je umro 2008. godine, a kumstvo sa Karađorđevićima sada čuvaju njegovi sinovi Bajro, Muamer i Seljam i Seljamova ćerka Razija koja živi u Beogradu...".
машала!
чекамо крштење и кумове.
p.s. република је илузија.

Рајко Четник

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца.
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!

sidji do reke

pre 6 godina

koji sam ja idiot. da. ja sam idiot. kad sam prosle godine bio u Hramu dao sam prilog za izgradnju hrama i kupio sveće. i sad sa mojim prilogom (ne samo mojim, razume se) Hram zvoni za rodjenje novog Karadjordjevića. Hram i SPC su za mene mrtvi za sva vremena.

Nolan Smith

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem pa ti Karadjordjevici su jedina svetla tačka naša sada i u istoriji pa jedino Srbija ima kraljevskog pretendenta na presto. I ako se budemo opet ujedinili biće to pod Karadjordjevicima Bože pravde.
@(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44) To sto pišeš nije istina a nije ni bitno jer Karadjordjevici postoje i množe se Bogu hvala. Samo sa jakom figurom Srbi idu napred tako je bilo ranije sa Kraljem i sa Titom tako je sada sa Vucicem. Definitivno je budućnost svetlija kada si kum sa engleskom kraljicom. Kraljevine su i Norveska, Japan, Holandija, Španija, Svedska tj sve ozbiljne zemlje.

Han Solo

pre 6 godina

Po čemu je za Srbiju bitno da se rodio novi "princ" iz seljačke "dinastije" koji su bili 38 godina na vlasti i na koju su došli kad su u 20. VEKU na dvoru pobili Obrenoviće?!

alo

pre 6 godina

Бог благословио новорођеног принца. 
С вером у Бога, за Краља и отаџбину!
(Рајко Четник, 25. februar 2018 11:10)

Rajko, Ustav u sake - princ bez monarhije ne postoji.

#logika

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.

srpski a ne jugoslovenski kralj

pre 6 godina

Ако је Србији уопште потребан краљ (а мислим да не) он би требало да се презива Обреновић а не Карађорђевић.

jesam li nešto prespavao?

pre 6 godina

detetu želim dobro zdravlje i dug život u radosti, a bradate muškarce u haljinama bih da obavestim da je 2018. i da srbija nije kraljevina pod karađorđevićima.

Cipiripi

pre 6 godina

Naša crkva je odavno sebi odabrala društvo: Karađorđevići, Nikolići, Karići, estrada, političari. Sačuvaj Bože da patrijarh ili neki vladika zađe među običan narod ili gde su siromašni i bolesni.

Obrenovicevac

pre 6 godina

Dok smo bili sa Obrenovicima (prava dinastija), Srbija je stvorena, napredovala i bila prosvetiteljska, okrenuta radu, stvaranju i obrazovanju... U miru sa susedima, postovani u Evropi. A onda je ruska agentura "Crna Ruka" brutalno ubila Kralja Aleksandra i dragu Masin i nihovo nerodjeno dete, u majcinoj utrobi. Isekli ih sve na komade. Instalirali su pro-ruskog Petra karadjordjevica. Od tog trenutka imali smo sukob sa AU, pa ubistvo Princa Ferdinanda (opet crna ruka!), pa prvi svetski rat, pogibiju 1/3 muske populacije, brutalnu okupaciju Srbije, pa Jugoslaviju (koja je bila sve samo ne demokratska), ubistva u parlamentu, diktaturu, sukob sa hrvatima, drugi svetski rat, slom, raspad, gradjanski rat, preko milion mrtvih na podruciju bivse drzave, NDH, logori... A Karadjordjevici prethodno zbrisali iz Jugoslavije! Sa zlatom. Tokom svoje kratke vlasti u SHS su od seljacke porodice postali jedna od najbogatijih u Evropi, a SHS/Jugoslavija je bila jedna od najsiromasnijih. A onda je dosao komunizam... E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!

Milica Vukčević

pre 6 godina

Честитам од срца Њиховим Краљевским Височанствима на рођењу сина првенца. Да нам је мали принц жив и здрав 100 година. Живела Србија!

NoName

pre 6 godina

@Rajko Cetnik

Neko zivi u 20-om veku, neko u 21-om.

Sta je bre vise s' vama? Svrake popile mozak ili to od rodjenja? To su sve obicni ljudi i nista vise.

borisdj

pre 6 godina

Bas bi bilo zgodno da Srbija, prva u svetu, uvede novo drzavno uredjenje - monarhisticku republiku. Pa, kako kad kome odgovara, i monarhija i republika. Jer cesto pomislim, kad procitam, ne tako retke vesti, da sam nesto prespavao i da je Srbija monarhija. Dokle god ne naucimo da istoriju prepustimo proslosti, ne da nam nece biti bolje, nego cemo propadati sve vise. Sve vlasti su to znale, ali podilazenje delu birackog tela, malom ali nekad odlucujcem, kao i sve uticajnijoj i osionioj SPC, koci progres koji je ova zemlja zasluzila. Imamo republiku, a ponosimo se monarhijom. Zar nasa monarhija moze da se meri sa, npr. francuskom? A Francuzi jesu ponosni na svoje monarhe, ali ih ostavljaju tamo gde jesu - u istoriji, dok je svetinja republika.

Rade

pre 6 godina

Alo bre popovi...!!! Koliko vam je vremena potrebno da shavtite da neće narod Karađorđeviće! Opredelite se više.... Ili ste crkva u službi naroda ili ste porodična prćija potomaka kraljevih ubica, a posebno ne od onog bahatog nahijskog švercera!
Ne treba nam preskupa dinastija za pokaz jer takva izložba nikoga odavno ne zanima! Preči su vam Karađorđevići od svih nas ostalih.

Влада

pre 6 godina

Честитке. Нек је мали жив и здрав. Краљевина никад више, поготову не под Карађорђевићима.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Količina neznanja, i pretpostavljam najobičnijeg rojalističkog lupetanja, u jednom broju komentara je za divljenje. Ili, što je možda i verovatnije, za analizu i posmatranje. Prestolonaslednik? Kakav effing prestolonaslednik - ne postoji nekakav presto koji bi taj građanin Karađorđević mogao naslediti. Srbija je srećom republika, a ne monarhija. Građaninu Karađorđeviću u biti ne možemo nijekati titulu princa, ali on nije, niti može biti, prestolonaslednik. Srećom. SPC i njene predstavnike bi trebalo biti sramota - trebaju se stiditi ovog čina. Čime rođenje novog člana porodice Karađorđević zavređuje oglašavanje zvona na Hramu Svetog Save? Po čemu ta beba zavređuje nekakav specijalni tretman, šta ju čini posebnom? Zašto se na isti način ne bi obeležavalo rođenje bilo kog drugog deteta, čiji su roditelji vernici SPC, podrazumeva se? Mada je sam čin arhaičan i zbilja ne bi trebao, pa, imati mesta u savremenom društvu. No, sve sam skloniji poverovati u to da effing commies uopšte nisu pogrešili kada su onomad oduzeli prava Karađorđevićima i zabranili njihov povratak u zemlju.

Monarhista

pre 6 godina

Mladim roditeljima sve cestitke. Ipak ne kapiram zasto svako novorodjence nije pocastvovano zvonima sa najlepseg mesta na kugli zemaljskoj. Mozda imaju neku "protekciju"?

pseudo_slucajno

pre 6 godina

Srbin sam, pravoslavac.
Ovim potezom, patrijarh i njegova bratija su pokazali da pred Bogom nisu svi jednaki, pa cak ni po rodjenju.
Vere se odreci necu al donaciju crkva i bratija od mene dobiti nece. Dacu sirotinji, davacu novac onima koji nemaju novca da plate krstenje, a neka oni nastave da zvone u cast deteta. Neka je mali Karadjordjevic ziv i zdrav ocu i majci svojoj na radost porodici, ali ovo je vrhunac pokazivanja crkve da nismo svi pred Bogom jednaki.

Из грешке у грешку

pre 6 godina

Чиме су нас задужили Карађорђевићи да им показујемо толику захвалност. Осим оног на Опленцу не знам нешто значајније осим Југославије чије стварање је било катастрофално по Србију. Па Београд је пун оставштина Обреновића па и тај много помињани устав и ништа.

Џони

pre 6 godina

@Han Solo


О родоначелнику сељачке династије писали су студије, још од 19. века, немачки, француски и италијански путописци и интелектуалци, француски ђаци 1920-их и 1930-их година учили су о њему на часовима историје, његов унук и праунук имају споменик у центру Париза, и, ако је веровати забелешци М. Црњанског, његову ратну стратегију изучавао је Хитлер лично.

Last but not least, захваљујући сељачкој династији ти и ја не комуницирамо на турском. Хвала админу на објави овог.

Mica

pre 6 godina

E pa gore dinastije od Karadjordjevica nema! Ako cemo da budemo monarhija, onda samo pod Obrenovicima. A posto su oni pobijeni od strane Karadjordjevica, onda samo i jedino REPUBLIKA. Dosta vise sa tim stetocinama i teskim parazitima. Neka plate racune za struju i vodu koju potrose na tom svom "dvoru". Pa to im sve mi, gradjani, placamo. Dosta!
(Obrenovicevac, 25. februar 2018 13:44)
Princ Nikola Petrovic koji je rodjen 1944. je direktan potomak crnogorskog kralja Nikole, a i brata knjaz Milosa, Jevrema Obrenovica ciji su potomci i kralj Milan, i kralj Aleksandar Obrenovic...

milokvanac

pre 6 godina

Nerazumem ovde nista...a izgleda da kod nas I treba tako!
Niti je drzava kraljevina a I crkva I drzava su valjda odvojene.
Ako je I trebalo negde da zvone onda je to na Oplencu.

Srecno roditeljima I sve najbolje bebi.

John

pre 6 godina

Cestitam malom prestolonasledniku.
Sve naj bolje.
(Petars, 25. februar 2018 13:50)

Objasni molim te kako sin drugog sina prestolonaslednika može biti prestolonaslednik?
Kao kad bi za sina princa Harija rekao da je prestolonaslednik...
Uzgred, piše se "najbolje".

John

pre 6 godina

A hram da zvoni za svako dete koje se rodi. Svi smo mi isti i jednaki pred bogom. Svi.
(Pera Peric vas verni citalac, 25. februar 2018 13:10)

Pa, nije zvonio Bog, zvonila je crkva. A pred crkvom su neki malo jednakiji od drugih.

Matoro Zakeralo

pre 6 godina

Izgleda da samo meni 'bode oci' to sto je svadba bila pre nekih 4 meseca, ako se ne varam... U svakom slucaju, cesitke roditeljima i neka je mali ziv i zdrav!

Kljukana dinastija

pre 6 godina

fantasticno! to sto vam rade je izuzetno i, bar iz civilizacijske perspektive, potpuno egzoticno! Karadjoredjivici majstori, preko noci od svinjara do kraljeva i od opanaka do cipela! ps - deca da im budu zdrava, vesela i dobra, i da porastu u postene i skromne gradjane koji nece prositi tudjinsku milostinju niti vaditi iz usta od sopstvenog siromasnog naroda.

Vojke

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A sta bi rekao Karadjordje da vidi te svoje potomke?

nije Srbija počela sa Karađorđem, neznalico

pre 6 godina

Sta bi Karadjordje rekao da cuje sta mu srbi pricaju za potomke. Sram Vas bilo Srbi!
(Vladan, 25. februar 2018 15:58)

A šta bi tek Sveti Sava rekao da čuje za kim zvone zvona na mestu spaljivanja njegovih moštiju...

Ana

pre 6 godina

Meni ovde nista nije jasno, kakav princ, kakva princeza, kakvi prestolonaslednici? U republici ne postoje princevi, princeze i prestolonaslednici. A sto se tice SPC, sramotan potez, ali dobro od njih stvarno nisam bolje ni ocekivao.
(#logika, 25. februar 2018 12:59)

Princevi i princeze postoje u bajkama :) a ovo jeste jedna velika prica za malu decu, od religije do politikem ne znam sta ti tu nije jasno, il se prilagodi il bezi :)

idi kod prababa-kume u London

pre 6 godina

Trampov sin je više princ od Slovenije nego što je ovaj "prestolonaslednik Kraljevine Jugoslavije" princ Srbije.

1244

pre 6 godina

Још једно велико разочарење у црквене власти.Сматрао сам да већу бруку од венчања аркана у цркви нећу доживети , кад ово данас......
Бунимо се што су нам цркве празне,што се народ одбио од цркава и манастира.И треба јер су црквене власти,својим бахатим и безбожничким понашањем , томе допринеле.
Позив правим верницима да се,у време наших старих празника,окупљамо испод наших изворних цркава/ЗАПИСА,где их још увек нису посекли.

lebovitz

pre 6 godina

Zar nisu Karađorđevići kraljevi Jugoslavije, a ne Srbije? Posljednji Karađorđević koji je službeno krunisan je Aleksandar, i to kao kralj države Srba, Hrvata i Slovenaca (kasnije Jugoslavije), 1921.g. Možda mi je promaklo kada su to Karađorđevići krunisani ponovo za kraljeve Srbije. Dakle, kojeg prestola je ovaj prestolonasljednik? Jugoslovenskog jedino, ne znam kako bi mogao biti srpskog...

beogradjanin

pre 6 godina

Nikada vise Karadjordjevici! Nikada vise! skupo ste nas kostali. Platili smo krvlju i suzama! Reke krvi i suza! Za vas nema mesta na "prestolu"! Nikada vise! Obrenovici su bili prosvetitelji, modernisti, kulturni, skromni, razumni... Odlicni odnosi sa Becom i Pestom. Nikada problemi sa hrvatima, nikada problemi sa katolicanstvom... A vi?!? Katastrofa!!! Unistavali ste substancu, zivo bice ovog naroda. E pa nikada vise! Iselite se iz Belog Dvora. Tamo ne pripadate krvopije. Ne placate racune... To vama ne pripada... s obzirom na "zasluge". U kakve ste nas katastrofe gurnuli, i to ne jednom... Obrenovici su jedina prava i bogom dana srpska dinastija. Od trenutka kada su ubijeni od strane ruskih agenata, nama srbima ide lose. Jako lose. Obrenovici, gde ste? Ako je iko pretekao neka se javi.

Mihajlo

pre 6 godina

Karađorđevići!? Ma nema šanse! Posle onoga što ste učinili svom narodu, pa nema nikakvih šansi da se vratite na "presto". Obrenovici DA! Vi NE! Pa da nas je istovremeno pogodio super vulkan, cunami i katastrofalni zemljotres, više bi nas bilo danas, i u puno boljem položaju nego što smo danas! Vi Karađorđevići ste bili katastrofalni za srpski narod. Narod o kome ste trebali da brinete, da ga čuvate... Dakle, ako ima iko od Obrenovica, ako je iko opstao, neka se javi. A za vas Karađorđeviće ništa! Budite sretni što niste u zatvoru. Eto, toliko.

Marija

pre 6 godina

Redosled nasleđivanja je takav da sin najstarijeg bude prestolonaslednik. Ovo jeste vest, ali ništa u ovom smislu, i bila bije prava vest da je objavljeno i da je mlada trudna onda kada i jeste bila trudna, ali se to krilo, isto, deluje, iz nekih zastarelih razloga.

Смена страже

pre 6 godina

Срамота за цркву и храм... дете неке је живио и здраво, али без самозване титуле.

.орг

pre 6 godina

честитке родитељима!
везано за вест:
"Sulejman Kučević je umro 2008. godine, a kumstvo sa Karađorđevićima sada čuvaju njegovi sinovi Bajro, Muamer i Seljam i Seljamova ćerka Razija koja živi u Beogradu...".
машала!
чекамо крштење и кумове.
p.s. република је илузија.