1. Naravno olicenje reda i mira.
  (horvat, 22. februar 2018 17:50)

  # Link komentara

 2. Doneli pravilnik koji odvajkada postoji. Bravo! Jos i toplu vodu da izmisle...
   (Gazda Dojkan, 22. februar 2018 14:53)

  # Link komentara

 3. Pa tako je bre prvi utisak se stiče o nekom kad ga pogledaš.. Ako nosi uniformu a istetoviran kao dripac šta čovek da pomisli o njemu... Žandarmi išarani kao školske table na odmoru... Samo još da se sprovede u delo ovo... Od nekud red mora da počne da uvodi!
  (Dr Neša Segamegatrend, 22. februar 2018 10:26)

  # Link komentara

 4. Dokon pop i jariće krsti.
   (Crnobradi c-137, 22. februar 2018 10:18)

  # Link komentara

 5. Kakve veze ima oblik brkova? Pogledajte nemačku, američku, francusku policiju - brade, tetovaže, pirsinzi, frizure po izboru... valjda je bitna efikasnost, a ne boja noktiju!
   (vilenjak, 22. februar 2018 10:17)

  # Link komentara

 6. Znači da je zabranjeno da farbaju brkove upadljivim i fluorescentnim bojama.
   (Radojko, 22. februar 2018 10:16)

  # Link komentara

 7. sve je to normalno u nekoj zemlji ,gde zakoni i kultura vladaju na.mnogo visem.nivou.
  taj policajac je predstavnik drzave.a on ako.je raspojasan,neuredan,mozda pripit,itd..samo pokazuje stanje te policijske stanice gde se nalazi,njegovog nadredjenog,pa dalje prema vrhu do samog ministra..
  svi uniformisani,predstavnici drzave,vlasti,vojske,javnih sluzbi od kojih zavisi funkcionisanje jedne drzave treba da su cisto obuceni,kulturni,bez nekih posebnih vidljivih napadnih detalja,koja imaju pravo da koriste van sluzbe
   (mozaks, 22. februar 2018 10:15)

  # Link komentara

 8. A da li ćete im dati i budžet da plate to peglanje košulja i posete berberu ili ćete im olakšati tako što ćete im još smanjiti već mizernu platu (da li da pominjemo i dnevnice za teren)?
  (sive vijuge, 22. februar 2018 10:01)

  # Link komentara

 9. rajko


  uci se u srednjoj policijskoj ali se ne uci na kursevima za policajce,a takvih je najvise nazalost....
   (panke, 22. februar 2018 09:54)

  # Link komentara

 10. Ja sam policajac u penziji i kazem da je taj pravilnik oduvek postojao. Sto je jos bitnije on se i primenjivao za razliku od danasnjeg vremena. Ne daj boze da setas u uniformi bez sapke na glavi ili da ne pozdravis staresinu ili gradjanina sa kojim ostvarujes sluzbenu radnju...Danas kape nose pod miskom ili ih uopsteni nemaju...sta reci. Jedina novina je pravilnik za dame kojih nekada nije bilo u uniformisanoj policiji...neke od njih mi vise deluju kao starlete, a manje kao policajke.
   (Fenomen, 22. februar 2018 09:52)

  # Link komentara

 11. Naučite ih da ne parkiraju na parking predviđen za osobe sa invaliditetom, da ne sede u kafićima, da ne prolaze pored auta koja su parkirana na pešačkim prelazima, da ne pretiču na punoj liniji, da uključe i oni svetla na službenim vozilima, da vežu pojas, da pomognu vozačima a ne samo da kažnjavaju, da prvo upozore vozače, da kazne one koji telefoniraju u toku vožnje, da kazne i lokalne mafijoze i da se ne druže sa njima, da ne budu korumpirani...
  (l, 22. februar 2018 09:51)

  # Link komentara

 12. Radim u policiji preko 15 godina, ovo sve je vec postojalo i nije nista novo. Dosta osoba u sluzbi i van nje se pridrzava propisanog i civilizovanog, izgleda, ponasanja, ophodjenja i to normalnim nije potrebno objasnjavati...To je stvar vaspitanja, kulture, obrazovanja, svesti i t d, ali ima i mnogo onih kojima je to strano. E, takve treba dovesti u red ili otpustiti, ali za neke je vec kasno. Zbog takvih me je cesto sramota, bruka za castan poziv. I naravno, pitanje je selekcije na prijemu i kasnijeg vrednovanja kroz karijeru, ali nama kao drustvu izgleda nema pomoci, u 21. veku o ovome donositi pravilnike...Potrebna je konstantna kontrola zakonitosti i borba protiv korupcije i javasluka na svim nivoima, a tu nam je potrebna podrska celog drustva, e sad da li to nekima odgovara...
   (Odvojiti zito od kukolja, 22. februar 2018 09:48)

  # Link komentara

 13. Bolje ih platite bar 1000 evra. I sredili bi se, a ne bi bilo tolike korupcije... Ko želi da za 300-400 evra rizikuje život i još da mora da se “mondira”? Samo šminka, hoće policajce u reality show, izgleda. Platite ih malo poštenije, manje će nas sve koštati (koliko treba, cirka 1% budžeta? sramota da nema, pogotovo kad vidimo za šta ima).
  (1966, 22. februar 2018 09:42)

  # Link komentara

 14. Kakve budalastine, evo ovde u Austriji policija prepuna tetovaza, ima ih raznih, sa bradom, brkovima, bey brade i brkova, sa dugom kosom, kratkom kosom, sa cirokijem ako treba, zene sa lakiranim noktima, pa sta, njihova stvar i deo privatnog zivota kako ce da izgledaju. Cisti su i ciste su im uniforme, ponasaju se po pravilima dok su na poslu i ne smrde i pogotovo je bitno kako se ponasaju, kako se ophode i kako pricaju sa ljudima, tu su besprekorni. Dakle kada te Srpska policija zaustavi, da sve adresira sa Gospodine i Gospodjo i da se sa postovanjem ophode, a da li imaju brkove, tetovazu ili lakirani nozni prst, bili muski ili zenski, bas me briga, njihova privatna stvar.

  Srpska posla, na fasadu obracamo paznju, a ne na sustinu, kao i za one slogane za povecanje nataliteta. Bizarna smo nacija postali!
  (Pera, 22. februar 2018 09:40)

  # Link komentara

 15. pravilnik kao i do sada, umesto da se ide ka poboljsanju ovde je sve isto. Na primer brkovi mogu a umetnicka bradica ne, smesno, ko od mladih policajaca nosi zastarele brkove, niko, na hiljadu starijih mozda jedan ima brkove.
   (isti, 22. februar 2018 09:34)

  # Link komentara

 16. Pa jel to policija ili vojska sa regrutima? Sta je problem da čovek ima tetovažu na vidnom mestu? Ne sme da pruži ruku nadredjenom? Mora prvi da pozdravi višeg službenika? Pa ovo je sve ponižavajuće....
   (znam 100%, 22. februar 2018 09:30)

  # Link komentara

 17. Kolko sam zapazio u većim gradovima što se tiče ponašanja da se dosta napredovalo, u mom gradu je katastrofa, kad policajci uđu u kafić službeno, da opmenu zbog glasne muzike prvo se izljube sa gazdom kafića zatim sa konobarima na kraju i sa velikim brojem gostiju, većina njih non stop visi i druži se sa lokalnim kriminalcima! Ovo nije samo do policajaca već do cele opštinske službe, naime trotore su zauzeli kafići, a zbog krova bašte jednog kafića semafor je iskrvljen a saobraćajni znak se nalazi pod krovom bašte i policija i opštinari gledaju svakodnevno ovu abnormalnu pojavu i ne reaguju!
  (Kuršumličanin, 22. februar 2018 09:30)

  # Link komentara

 18. Ajmo srediti ali od nazad. Odnos prema nama smrtnicima katastrofa. Strani jezici? Vozila koja dobiju, bahatoscu uniste a i odrzavanje im zanimjivo. Meni meri dubinu sare a on na tri razlicite gume i sa neispravnom signalizacijom. Staju gde hoce, ispred pekara i slicno. Dobro je sto ce sad biti zabranjeno farbanje brkova u boju po izboru!!!
   (fert 14, 22. februar 2018 09:17)

  # Link komentara

 19. A da svracaju u kladionicu i u kafanu to je ok.
   (zlatko, 22. februar 2018 09:00)

  # Link komentara

 20. Za komunikaciju se slazem, brkovi i ostalo su glupost. Skoro me je zaustavio policajac u BG-u i bio sam zaprepascen (pozitivno) sto me je non stop oslovljavao sa gospodine i bio neverovatno kulturan. Inace radim kao vozac i mogu reci da nisam ovo doziveo dugo godina. Inace isti policajac je na moja pitanja odgovarao sa strpljenjem i objasnjavao mi je neke stvari koje nije morao. U pitanju je nesto sto nije tesko, a to je biti kulturan.
  (Ja, 22. februar 2018 08:58)

  # Link komentara

 21. Bolje da su uradili reorganizaciju posla kako ljudi ne bi čekali satima da završe odredjene poslove. Ponašanje pojedinih službenika pri policijskom stanicama širom Srbije je sramotno, a nijedan posao se ne može završiti bez višesatnog čekanja u redovima i šetanja od jedne do druge kancelarije.
   (zone, 22. februar 2018 08:55)

  # Link komentara

 22. Izgleda da je najvaznija forma, uostalom kao i za sve ostalo. Ko mari za sustinu. U sodove se ne ulazi nonsalatno obucen, nije vazno sto sporovi traju po deset i vise godina, i sto su presude takve kakve su, za pojedine. Itd, itd.
  (wal, 22. februar 2018 08:54)

  # Link komentara

 23. "Među novim pravilima je i da službenici na radno mesto dolaze u čistoj i ispeglanoj odeći" ... Po starim je znači moglo da se dolazi u prljavoj i neispeglanoj odeći? A što se tetovaža tiče, u Švici videh policajca sa tetovažom na vratu i policajku s pirsingom u nosu. Doduše mala tetovaza i mali pirsing ali ipak uočljivi. Njima to ne smeta da obavljaju posao. Veća smetnja u obavljanju posla policijskog službenika su kumstva i rodbinske veze s kriminalcima, političkim partijama. One koji ove veze.nemaju imaju loš zakon koji ih ne štiti ama baš ništa. Svako ko ima iza sebe nekog krimosa ili političara može nad policajcem.da se iživljava kako mu padne na pamet i zbog toga oni biraju da se ne zameraju. I tako imamo ekipu koja jeuz krimose, ekipu koja im se ne zamera jer nema zaledjinu a zbog svega strada obican svet. A što se tiče civilnih sluzbenika u MUP-u, e tu bi.trebalo.da.se.procesljaju šalterše, sekretarice i slične jer neke od njih dolaze na posao kao da su krenule u nocni izlazak na splavove. Jednom priliko videh jednu u plutanim cipelama sa olatformom, mini suknjom i bluzom u cvetnom aranzmanu kao da je.na.plazu krenula. Nokti naravno nadogradjeni oko čoveku da iskopaju, a karmin naravno drečavo roze. Ja mislio da su je priveli kad ono ona zaposlena kod njih.
   (Krenimo od svog, 22. februar 2018 08:48)

  # Link komentara

 24. Znači, još samo da ispoštuju ovaj Pravilnik, neke detaljcice, i eto nama savršene policije! cccc. . .
   (mirko, 22. februar 2018 08:42)

  # Link komentara

 25. Mozda da vezu pojas u sluzbenim kolima
  (Milan, 22. februar 2018 08:42)

  # Link komentara

 26. negde se ne pominje kontrola na alkohoh, cesto prmetim kada me zaustave saobracajci da im se oseti alkohoh iz usta... i druga bitna stvar naucite ih kako da komuniciraju sa narodom, kada me zaustavi da mi se obraca sa duznim postovanjem...
  (maxim, 22. februar 2018 08:34)

  # Link komentara

 27. Dobro je da su se setili. To u Pravilu službe u vojsci piše ima 50 godina. I oni se setili tek sad. Pa se posle cude što o policajcima ima 1000 viceva. Resavska škola počela da radi. Izmislite nešto novo, a ne da prepisujete od starijeg brata.
  (ljiški čačanin, 22. februar 2018 08:33)

  # Link komentara

 28. staljinizam nikada ne prolazi.
   (ljusha, 22. februar 2018 08:30)

  # Link komentara

 29. A korupciju podignite , ako je moguce , na jos visi nivo...
  (Dragan, 22. februar 2018 08:25)

  # Link komentara

 30. znaci sad ce lepsi i uredniji policajci da šuruju sa krimosima, da obezbedjuju iste, cuvaju klubove i uteruju dugove...bas lepo....
  jel mi moze neko reci, da li postoji i jedna organizovana kriminalna grupa a da u njenoj strukturi nije makar jedan policajac?
  estetika na prvom mestu....
  (Dr Mr, 22. februar 2018 08:21)

  # Link komentara

 31. O stomacima i razdrljenim košuljama ni reči....
  (igor, 22. februar 2018 08:07)

  # Link komentara

 32. Pa valjda se ponašanje, izgled... uci u srednjoj policiskoj skoli ili akademiji, a ne da se vec postojecim pripadnicim propisuje ponasanje, oblacenje... nakon sto stupe na dužnost i pocnu da obavljaju posao tj. ovo pokazuje da su u policiji primani ljudi koji nisu obuceni...ili nisu im bili strucni predavači, jedno od tog dvoje je tačno.
   (Rajko, 22. februar 2018 08:05)

  # Link komentara

 33. sad smirgle u ruke i guli tetovaze ....
   (lazarevic, 22. februar 2018 08:04)

  # Link komentara

 34. Baš da vidim to dovođenje u red, pola policajaca iz mog grada ne može da pretrči 100 metara. To su trajno zapušteni ljudi sa pivskim stomacima i jedino što stvarno mogu je da dovedu brkove u red.
   (@j_t1_crowd, 22. februar 2018 07:58)

  # Link komentara

 35. A surovanje sa kriminalcima ili bavljenje kriminalom nije problem? Bitniji su upadljiva sminka i brkovi. Policija nije bila ovoliko partijska i kriminalna ni za vreme SKJ ili Milosevica
  (Stojkovic, 22. februar 2018 07:55)

  # Link komentara

 36. Zar takav pravilnik do sada nije postojao ?????
  (Mirko, 22. februar 2018 07:51)

  # Link komentara

 37. Konačno.
   (nergal, 22. februar 2018 07:51)

  # Link komentara