1. Mi imamo nesposobne ljude gde god da se okrenemo,jedna dr.Danica ne moze nista, pa makar bila i najsposobnija u Srbiji.Tuzno je, sto politicari i pored ovakve tragedije koja nas je snasla, daju prioritet licnoj koristi a na stetu naroda.
  (Dobi, 19. februar 2018 12:16)

  # Link komentara

 2. Vlada ima da ispuni domaći zadatak vezano za Kosovo, briga za zdravlje gradjana im nikada i nije bila prioritet, da je drugačije ne bi toliko lekara napustilo Srbiju.
  (Neo, 19. februar 2018 09:05)

  # Link komentara

 3. "...ostalo samo na rečima."
  Nije džabe gospodar imao sastanak sd senatorom iz USA. No no! Ni Tadić a ni ovaj sad nemaju petlju za tako nešto!
  (Pera, 19. februar 2018 08:30)

  # Link komentara

 4. @ljuba markovic
  Od kada to Danska ima nuklearnu elektranu?
   (jasdf, 18. februar 2018 17:33)

  # Link komentara

 5. Gospodja doktor bi trebala da obrati paznju na hranu koju jedemo...potsetio bih je na aflatoksin u mleku...sta je drzava uradila da bi smanjila procenat aflatoksina u mleku...ministar je jednostavno podigao dozvoljeni procenat i "resio" stvar...o buradima sa otrovima koji se nalaze sirom Srbije sta reci...dijagnostika i pocetak lecenja su nesto sto ne bi smelo da se tolerise...lekovi koje se koriste zastareli su..."liste cekanja za lecenje"smanjene su samo u dnevniku RTS-a...o otrovima koje poljoprivrednici koriste na njivama i nacinu upotrebe istih...uzgred jedan mnogo opasniji dogadjaj desio se u rusiji Cernobilj ali to niko ne pominje...ima jos ali ovo je dovoljno za pocetak diskusije?
  (pprvi dan skole u Svedskoj, 18. februar 2018 14:28)

  # Link komentara

 6. Avram Izrael je svojevremeno izneo podatak da je prilikom bombardovanja Beograda jedna NATO bomba pala u blizini ogromnih buradi sa ne znam
  koliko tona sumporne kiseline, sto je moglo da izazove katastrofu jer da je bomba pogodila neko od tih buradi bilo bi nekoliko stotina hiljada mrtvih. Srpske "pametne" vlasti su onda naredile da se sva ta kiselina sledece noci prospe u Savu koliko se secam, a sto je najgore to je uradjeno na mestu koje je kako je Avram naveo uzvodno od izvorista vode, pa se covek u emisiji zapitao da li mozda opste pogorsanje zdravlja u Srbiji ima neke veze i sa tim. Kad sagledam sve ove slucajeve zakopavanja kancerogenog otpada, aflatoksina, torti iznesenih sa deponije, pomenute sumporne kiseline itd. meni se takodje cini da je srpski narod neuporedivo vise od bilo kog svog neprijatelja doprineo konstantnom pogorsanju svog kolektivnog zdravlja, time sto je od svoje drzave napravio i fizicku i moralnu deponiju.
  (Asabajlis, 18. februar 2018 13:06)

  # Link komentara

 7. BSN, 17. februar 2018 23:51)

  Ti treba da popiješ tužbu kao ovi antivakcinaši, pa dokazuj svoje tvrdnje na sudu. Sram te bilo.
   (ferdinand, 18. februar 2018 12:34)

  # Link komentara

 8. u mislima smo sa Vama
  i molicemo za Vas
  (i tako to, 18. februar 2018 10:42)

  # Link komentara

 9. Pre svega da bi pricali o necijem dodatnom honoraru morate biti upoznati sa njegovim radom. Svako ko je bio pacijent dr Grujicic zna koliko je posvecena svom poslu i kako njeno odeljenje izgleda! Takodje ovo nije jedina stvar za koju se zalaze nego i promena zdravstvenog sistema pre svega primarne zdr. zastite, tako da umesto zadruga,parova,raznih zvezdica procitajte nesto pametno uvece pred spavanje. Doktorko samo budite uporni, neka posledice i nisu "velike" kako neki kazu ali mora da se zna kakve su...
  (RS, 18. februar 2018 10:38)

  # Link komentara

 10. 77 dana su nas sipali bombama i krstarecim raketama i ko zna jos cime,taman i da nije bilo osiromasenog uranijuma to je vise nego dovoljno za bolesti raznih vrsta.Mojoj sestri je sin 7.godina posle Nato napada sin u 19.godini preminuo od raka,a ovi komentari da se u pojedinim zemljama pojavljuje vise obolelih od Kancera vrlo je lako objasniti,pa sve te pomenute zemlje imaju nuklearne centrale koje hteli oni to ili ne zrace i direktno uticu na zdravljr stanovnistva,setite se kako je Novi Sad izgledao posle napada i kako je zemlja penila prilikom navodnjavanja ili zalivanja baste,zato Ovoj Doktorki treba zahvaliti sto je pokrenula inicijativu kao i Advokatima iz Nisa.
  (ljuba markovic, 18. februar 2018 10:35)

  # Link komentara

 11. Pitajte doktorku da li je tačno da je 2005. napušteno sistematsko prikupljanje doakaza i praćenje posledica, što je OSNOVNI dokaz za evetualnu tužbu.
  (Pera Detlic, 18. februar 2018 10:32)

  # Link komentara

 12. Ista ekipa ko i oni antivakcinasi.
  Rusko udbaska antinato filijala.
  Treba da odradi uglavnom propagandni posao, benefita po zdravlje gradjana nece biti uopste.
  (malo morgen, 18. februar 2018 10:11)

  # Link komentara

 13. Respekt!
   (petar popara, 18. februar 2018 08:31)

  # Link komentara

 14. ''Znam da kod zlikovaca ne možemo izazvati osećaj griže savesti...
  (Zašto država ćuti..., 18. februar 2018 08:17)

  # Link komentara

 15. nema nameru da ćuti?? doktor koji ima tezu da je konoplja droga koja mozak pretvara u kašu mi kaze da nece da ćuti o bombama od pre 20 godina..mi postajemo polako ali sigurno zemlja zombija. sve se zna, kao što su bombe smrt sve da su i od čokolade, kao i da je konoplja život, moja Srbijo..medju šljivama i ludacima
  (postenje, 18. februar 2018 07:57)

  # Link komentara

 16. Petnaest godina unazad, pa sve do pre sest meseci, nisam znao NIKOG iz mog okruzenja ko je oboleo i umro od raka. SVI smrtni slucajevi, a nije ih bilo malo, su bili infarkt i mozdani udar.
  Osiromaseni uranijum je najopasniji u trenutku udara protivoklopnog zrna, kada se uranijumska prasina i krhotine zapale i preziveli udahnu taj dim, jer se alfa-emiter U238 unosi u pluca, gde je najskodljiviji. U Zalivskom ratu su neki americki vojnici kao rezultat "prijateljske vatre" zaradili gelere osiromasenog uranijuma u telu, od kojih neki nisu mogli biti izvadjeni. Do sada niko od njih nije oboleo od kancera.
  Zrna koja ne pogode oklop se zariju duboko u zemlju i uranijum polako korodira i zagadi zemljiste oko udara. Nesto od toga dopre u vodotokove ali ne prelazi daleko vec se talozi u blizini.
  Municija koja je gadjala tenkove na Kosovu nema blage veze sa povecanjem raka u bilo kom delu Srbije. Histerija oko osiromasenog uranijuma se koristi kao politicka alatka koja nema utemeljenje u nauci. Mnoge razvijenije zemlje imaju vecu stopu obolevanja od raka, ali manju stopu smrtnosti zbog boljeg zdravstvenog sistema. Zato se ovakve histerije koriste da se skrene paznja sa pravog uzroka veoma loseg zdravstvenog stanja nacije.
  (PS da, NATO treba tuziti, ali zbog kriminalnog nasrtaja na suverenu drzavu koja nikom nije objavila rat. Ili smo mi ono odustali od tuzbe? ups...)
   (BSN, 17. februar 2018 23:51)

  # Link komentara

 17. Ne znam da li ovoliki broj obolelih od malignih bolesti ima veze sa bombardovanjem, ali znam da ima toliko bolesnih da je to zastrašujuće.Imam ličnog, porodicnog iskustva, otac, ujak,sestra...roditelji mojih prijatelja, moji prijatelji,kumovi...Na žalost mnogi od njih su izgubili borbu s bolešću.Trebaju nam pre svega dobri doktori,oprema, bolnice, lekovi novije generacije,psiholoska podrska obolelima i porodicama obolelih,pravo da se svako leči gde želi,bolja organizacija,da se ne čeka na preglede i terapije mesecima....ali na žalost mislim da ćemo poumirati svi dok država ne resi da nešto uradi po tom pitanju.
  (Dragana, 17. februar 2018 23:36)

  # Link komentara

 18. Može li meni pomenetu doktorka da objasni kako su npr Danska,Francuska,Australija,Belgija,Južna Koreja i još neke daleko /ali daleko/ razvijenije države od Srbije prve u svetu po broju oboljenja od kancera a kod njih nije bilo ni bombardovanja ni osiromašenog uranijuma? Kako je to moguće? Zašto se npr ne ispita uticaj zakopavanja buradi sa radioaktivnim otpadom u zemlju i kakve to veze ima na stanovništvo? Da se krene prvo od sopstvenog dvorišta(...….. , 17. februar 2018 23:01)Nije samo uranijum izazivač kancera.Ove zemlje koje si nabrojao pre svega imaju kvalitetan zdravstveni sistem i savesne građane,koji vode računa o zdravlju i preventivi.Zato je kod njih daleko veći stepen izlečenja nego u Srbiji,gde ljudi odlaze kasno kod lekara.Nisam siguran ni da je u Srbiji postoji prava statistika obolelih od kancera.Bitno je utvrditi realno stanje,odnosno koliko je povećano oboljenje od kancera u Srbiji u zadnjih 20 godina,pošto smo svi svedoci toga.A onda utvrditi koji su razlozi za to kako bi se oni otklonili ukoliko je to moguće.Ne radi se to zbog Nato pakta ili neke odštete,već zbog budućnosti ovog naroda.
   (galeb, 17. februar 2018 23:35)

  # Link komentara

 19. Izmišljaju besmislen posao i dodatni honorar koji država treba da plati, a rezultat se zna unapred, ništa se ne može dokazati i ništa se ne može naplatiti kao ošteta. Broj kacera raste svuda po svetu, svuda po Evropi, svuda po Balkanu. Broj smrti od kancera na Balkanu je veći zbog ratova, zbog stresova, zbog loše medicine, zbog slabih aparata, zbog slabe preventive, zbog lošeg životnog stila, premalo kretanja, previše pušenja, previše alkohola.
  (shizza, 17. februar 2018 23:10)

  # Link komentara

 20. Može li meni pomenetu doktorka da objasni kako su npr Danska,Francuska,Australija,Belgija,Južna Koreja i još neke daleko /ali daleko/ razvijenije države od Srbije prve u svetu po broju oboljenja od kancera a kod njih nije bilo ni bombardovanja ni osiromašenog uranijuma?

  Kako je to moguće?

  Zašto se npr ne ispita uticaj zakopavanja buradi sa radioaktivnim otpadom u zemlju i kakve to veze ima na stanovništvo?
  Da se krene prvo od sopstvenog dvorišta
  (............, 17. februar 2018 23:01)

  # Link komentara

 21. Svaka cast. Ali kako sa ovom vlascu ne znam kako .Oni sve rade zbog broja glasova . Posle uguraju pod tepih i nikom nista.
  (Milutin, 17. februar 2018 22:37)

  # Link komentara

 22. Mozda se boje da ce rezultati biti katastrofalni pa nece da dizu paniku i strah kod stanovnistva.Pored svih hemikalija od bombardovanja mozda bi nasli i aluminijum,barijum,stroncijum,itd od dobrih aviona koji nas prelecu.Mozda i jos hemije od silnog prskanja svega sto proizvodimo cime se hranimo i dicimo.
   (Steva, 17. februar 2018 22:18)

  # Link komentara

 23. Puna podrska doktorki Grujicic i saznanju istine!
   (Mare, 17. februar 2018 21:55)

  # Link komentara

 24. Svaka cast hrabra i odgovorna zeno!!!…!!
  (Bojan, 17. februar 2018 21:52)

  # Link komentara