1. "...takva "raskopavanja Beograda" predstavljaju "klasično ispumpavanje novca" poreskih obveznika iz gradskog budžeta, čime se grad i njegovi stanovnici "zakucavaju u siromaštvo".

  Nije to baš tako jednostavno, jer to nije klasično ispumpavanje novca iz budžeta, već zaduživanje u vidu novih tzv. razvojno-infrastrukturnih kredita. A da bi se ti krediti otplaćivali, Poreska uprava ima najstrože moguće instrukcije, prvenstveno u pogledu oporezivanja nekretnina, po analogiji sa "Prozor noćas mora pasti". A današnje gradske vlasti imale su od koga i da nauče zanat. Niko ne pominje analogiju između Mosta na Adi i Beograda na vodi. I jedno i drugo početo je da se gradi bez kompletnog građevinskog projekta celine, već se projektovanju pristupalo sukcesivno, kako je tekla gradnja, fazu po fazu. Most na Adi ni dan-danas nije u potpunosti izgrađen kao celina, sa kompletiranom saobraćajnicom na levoj obali Save, a veliki je znak pitanja da li će ikada i biti dovršen kao celovita, potpuno funkcionalna saobraćajnica. Slično je i sa Beogradom na vodi, uz razliku što je celishodnost ovog građevinskog poduhvata veoma upitna, a šta će se sve još graditi i kada će se izgraditi, niko živi ne zna.
  (Gde ja stadoh, ti produži..., 13. februar 2018 22:08)

  # Link komentara

 2. @Предраг

  Управо тако. Додао бих и Пожешку и улице Ратка Митровића и Јабланичка које су се сваке године радиле све док се нису урадиле људски како треба. Ове 3 улице су урађене одмах по завршетку Булевара.
   (Живчан_неки_лик, 13. februar 2018 19:00)

  # Link komentara

 3. A to sto je asfalt poceo da se raspada oko tramvajskih sina je posebna prica. Ja cu svoj glas dati Djilasu, a navescu vam jedan prost primer zbog cega.Bulevar Kralja Aleksandra je rekonstruisan pre 10 godina, ne secam se da je od tada bilo kada renoviran, menjan asfalt ili nesto slicno. Poenta je uraditi kvalitetno a ne fusariti kao sto ovi rade.
  (predrag, 13. februar 2018 17:50)

  # Link komentara

 4. Evo, imamo prilike sad da ih skinemo s vlasti u nadi da ce biti malo bolje sa nekim drugim. Djilas ima najvise sanse, strateski gledano, ali su mi najuverljiviji,kao nova snaga, mladi iz Ne Davimo Bgd.
  (Minja, 13. februar 2018 17:37)

  # Link komentara

 5. Najluđe se biciklističke staze u Ruzveltovoj - po troroaru iscrtane, već poluobrisane linije, voziš a onda autobuska stanica, linija se prekida, 20 metara dalje, nastavlja se, voziš, po sred staze kontejner...to ni Monti Pajton ne bi smislio.
  (Mrtvi biciklista, 13. februar 2018 17:30)

  # Link komentara

 6. Ima u Beogradu para šta je to za beograđane ...
  (XXL, 13. februar 2018 17:10)

  # Link komentara

 7. Кимлометар ауто пута,у пуном профилу,у равничарским крајевима кошта 3 милиона
  евра.У брдско планинском подручју,тунели,мостови иде до 10 милиона.Рузвелтова,
  сад сам прошао,идући са сахране на Новом Гробљу,није аутопут.Као ни Краљице
  Марије,Џорџа Вашингтона и Душанова.Та цифре су умоболне.
  (артиљерац, 13. februar 2018 16:58)

  # Link komentara