Utorak, 13.02.2018.

13:26

Vučić u "klinču" s HR novinarima: Poniznost nećete videti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je u raspravu sa hrvatskim novinarima, koji su u insistirali na njegovom govoru u Glini 1995. godine.

Izvor: B92

Vuèiæ u "klinèu" s HR novinarima: Poniznost neæete videti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Inter

pre 6 godina

Drzak, osion i nevaspitan, bilo gde da se nadje. To jednostavno iskoči iz njega. Nikog ne možeš da vaspitavas sa 45. To se nosi iz kuce, od malena. On to nema. Bilo me je sramota, gledajući ko nas predstavlja. I on će sa nekim da nas pomiri. I on će da bude faktor stabilnosti. Kao što su Srbi platili svaku njegovu izjavi devedesetih, platiće i sada. Baš će da im pomogne.

megatronman

pre 6 godina

Iz ureda predsjednice KGK naređeno (!) je novinarima da gospodinu Vučiću ne postavljaju pitanje o ratnoj odšteti. Prvo, to se ne smije u civiliziranim državana a naravno i u članicama EU, drugo, tko je tako nešto sugerirao? Vučić? Ili je bila hrvatska ideja?

Dubrovacki Pogled

pre 6 godina

A sto ako on intimno I danas misli da je u Glini bio u pravu?

E moj crni Vucicu takvi I slicni govori u okupiranom djelu Hrvatske 90-ih su najvise stete nanijeli nasoj domacoj Srpskoj sirotinji.Bili su izvanredan alibi za Oluju nasim "Vucicima" kojih nam nikad nije nedostajalo.Na zalost moje je misljenje da Vucic I HDZ-ova kamarila ne mogu nikad donijeti pomirenje ovim prostorima. Makar do trenutka dok ne budu u stanju sami sebe sagledati I ograditi se od tragicnih gresaka iz vlastite proslosti.
Do tada valja nam ih gledati I slusati sa gnusanjem I grcem u zeludcu.

Henry Chinasky

pre 6 godina

Dočekao sam da ga neko podseti na izjave i političke stavove pre nego što je postao evropejac. Nije mi jasno zašto ga u Srbiji niko ne podseća na to. Bilo bi interesantno gledati ga kako se ograđuje od samog sebe.

Vuk

pre 6 godina

Da li neko sme predsedniku Srbije da kaže da mu je ponašanje neotesano , nekulturno i arogantno ? Da li postoji takav među vama cenjenim novinarima ?

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Pa kako ne razumete zasto Vucic ne moze da se izvini. Jer ako to uradi, znaci da nije bio u pravu onda, pa zasto bi bio u pravu posle toga i danas. Neko ko nije u pravu nema autoritet potreban da bude predsednik. Pored toga, ako prizna da je rekao to sto je rekao, onda je Srbija duzna da plati odstetu i da resi pitanje granice povoljno po Hrvatsku.

Mnogo jaci odgovor bi bio: " Pa sta? Ja, Vucic sam mnogo voleo Hrvate i Hrvatsku i Jugoslaviju. Oni koji su nas razdvajali su me strasno pogodili onda a i strasno me pogadjaju sada. Zasto ne mogu danas da dodjem u Hrvatsku i da se osecam kao kod svoje kuce? Zasto neko uziva kad me podseca na licne bolove iz proslosti? Ako se ja izvinim da li cemo mi onda opet biti dva bratska naroda kao nekada? Da li zelite vecnu netrpeljivost?" itd.

Kek

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...
(Ko je kompletan idiot?, 13. februar 2018 16:05)

Zamislite Vucica u TV duelu, tacka.

Amerikanac

pre 6 godina

Pozdrav za hrvatske novinare. Kad već ni jedan novinar u Srbiji ne sme da mu postavi takva pitanja, učinite to bar vi.
(Boris, 13. februar 2018 13:41)

U Srbiji su odavno odustali od postavljanja pitanja jer on svako pitanje nekako izbegne da odgovori ili kaze nesto sasvim trece. Hrvatski mediji nisu upoznati sa tim, ali evo, pogledaj kako ih samo spinuje u ovih desetak minuta a nase medije tako 6 godina.

Poslovodja šestorice patuljaka ;

pre 6 godina

@Ante
Da ti pojednostavim:
1)Covjek zeli da ispadne mangup kome ce njegovi glasaci "jednostavnijeg" mentalnog sklopa reci: "Bravo majstore, neka si im rekao".
2)Covjek ima konstantnu potrebu da bude u medijima kako bi na silu odrzavao svoju prisutnost i popularnost. Samo uporedi Tomu i njega.
3)Dok se u normalnim zemljama stavlja akcenat na ekonomiju, privredu, kulturu i obrazovanje, na Balkanu se stavlja akcenat na vjerske, nacionalne i kulturoloske razlike, a po potrebi se izvlace nemila desavanja iz 90-ih i dijeljenje na mi i oni.

Ko je kompletan idiot?

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...

Ante

pre 6 godina

Pa g. Predsjednice, ja vas ne razumijem.. taj vas govor i izjava u Glini 95-te, je jedini argument zasto vas u Hrvatskoj napadaju, i zasto je tesko uspostaviti povjerenje izmedju vas i Hrvatskog naroda. Upravo zato sto izbjegavate odgovor na to, vecina nas misli da Vulin nastavlja govoriti ono sto vi zelite reci, ali necete, jer vam je potreban drukciji imidz danas..
Pa pobogu, dosta hrvatskih politicara je tada govorili sto puta gore stvari, doduse, vecina danas nisu u politici, ali sve sto ste mogli reci, mladost-ludost, zelio sam dignuti moral svom narodu, ili ono NAJVAZNIJE, "vise nemam takav stav", i vi biste isti tren rijesili 90% problema s percepcijom vase licnosti u Hrvatskoj. Ne shvacam zasto to izbjegavate. Nista ne gubite, jer vec ionako priznajete Hrvatsku u ovim granicama, zalazete se za mir, suradnju. U cemu je problem onda.
Zapusite usta svim ovim "desnicarima" u Hrvatskoj. Osim ako vam nisu potrebni, da imate kome "skresati u brk".
Steta, jer se ima dojam da ste jako pozitivan lik sada, sto se tice suradnje, cini se da ste spremniji na suradnju nego Tadic, to jest, imate vecu moc da sprovedete dogovoreno nego sto je imao on.
Svejedno, podrska vasoj posjeti, i nadam se da ce Kolinda uzvratiti.
A vi da ce te razmisliti da napokon razjasnite tu nesretnu epizodu iz Gline 95-te, to je vasa osobna stvar, i zato ne bi trebalo biti tesko da se razjasni vec jednom.

MIROSLAV

pre 6 godina

Meni je stvarno cudno da jedan predsjednik nemoze jednostavno da izadje iz neprijatne situacije u tim nasim balkanskim zemljama. Dovoljno bi bilo samo da kaze da su u onoj situaciji devedesetih godina i jedni i drugi davali svakakve izjave, bio je to nagli prokret politicke situacije, svi su bili mladi i neiskusni, euforicni nacionalizmom, ratna situacija i to je sve, sve je ostalo iza nas i vreme je da svi gledamo napred prema saradnji i medjusobnim postovanjem. Otvaranjem debate o temama iz proslosti samo moze da pogorsa tenzije a ideja te posete je bila poboljsanja odnosa izmedju dve zemlje.

Wtf

pre 6 godina

Verujte samo svojim ocima i usima. Zato pravac Youtube i kucajte "Aleksandar Vucic u okupiranoj Glini 1995." i eto ga govor gde se jasno vidi da je rekao to sto sad tvrdi da nije. Lako se nalazi, ima preko 220.000 pregleda. Pa sad vidite ko i zasto laze.

Za one koje mrzi da traze, evo ga transkript: "Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada Srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće".

Nije tesko proveriti, zar ne?

jelena

pre 6 godina

Radikal se presvukao u Evropejca, al' radikalsko odelo viri na sve strane. Ne treba nama YouTube, pamtimo mi dobro najcrnji period novije istorije bivših jugoslovenskih naroda,negde je on bio jedan od onih koji su žarili i palili.

jolly

pre 6 godina

Zar se nije vec izvinio pred Klintonom, poprilicno ponizno, za neke stvari koje je ranije govorio i mislio? Zasto mu je sada odjednom tesko da overi izvinjenje?

Dex

pre 6 godina

Mora da je nezgodno to kad novinari postavljaju pitanja. Dugo mu se nije desilo, izasao je malo iz forme. Bez brige gospodine predsednice, vracate se u svoju Srbiju jos danas. Tu ce biti nezni prema vama.

Čemu čuđenje?

pre 6 godina

Predsjesnik lagano reče da su novinari izmislili dio iz govora u Glini 1995. Jedino je problem što postoji snimka tog govora koja ga demantira. Bez srama!

DekINs

pre 6 godina

Naš predsednik je aktivno 15 godina vodio politiku Velike Srbije čije su granice završavale na Karlobag - Ogulin - Virovitica - Karlovac.

Da li on misli da ta politika nije ostavila nikakvog trga na odnose Srbije i Hrvatske ?

Bio je sekretar u stranci koju su vodile četničke vojvode, do skora je Ratko Mladić bio heroj kome je kako je Vučić govorio skuppština Srbije "sigurna kuća".

Ado

pre 6 godina

Vučić se ponaša oholo i nadmeno. A mogao je jednostavno reći, izvinjavam se zbog svega što sam rekao '95. Bio sam mlad i glup i pod uticajem najvećih nacionalista u tadašnjoj vladi bio učen da prihvatam pogrešne moralne i političke principe kao da su nešto dobro i kao da tako treba raditi. Izvinjavam se, jer sam uvideo da sam grešio, prevazišao sam takvo razmisljanje jer mi je stalo da ispravimo greške iz prošlosti. Mogao je tako odgovoriti i svi bi bili mirni jednom zauvek, jer to je jedini put napretka. Ali očigledno da on ne misli da je grešio pa shodno tome i dalje stoji iza svojih stavova koji se, nažalost i nisu promenili. I još nešto, mnogo za svoje greške stavlja i "srpski narod" u isti koš. Za njegovu neodgovornost ne sme kriviti sve nas. Mi kao narod nismo želeli da budemo u ratu već njegovi tadašnji šefovi.

Minijaturni mozak

pre 6 godina

Zaista je začuđujuće, da ni jednom nije potegao ono čuveno izvrdavanje, koje se često koristi - o "krađi identiteta" - jer te izjave, o kojima su ga ti novinari pokušali izbaciti iz ravnoteže, ustvari nije on ni izgovorio - bio je to neki drugi AV...

MisterNo

pre 6 godina

Na sta to lici! Postavljati pitanja i ocekivati odgovore. I jos insistirati na odgovoru... Pa sramotno za novinarsku profesiju... Ako je to ta Evropa u koju srljamo, onda nam nema nade...

Goran Matić -Split

pre 6 godina

"Srpski predsednik je rekao i da je "izmišljen deo o Velikoj Srbiji u tom govoru", "...
A sad molim cijenjene komentatore da odu na Youtube, upišu u pretrazi "Aleksandar Vučić u okupiranoj Glini 1995" i poslušaju čitav govor, a posebno da se fokusiraju na zadnjih 25 sekundi tog govora.

Miroslav

pre 6 godina

Možda Vučić ne voli da se priseća šta je ranije govorio, ali novinari Imaju legitimno pravo da ga pitaju.
Mislim da bi pokazao više hrabrosti, na koju se voli pozivati, da je govorio o Glini, jer to je bio njegov govor , njegov tadašnji stav.
U tom govoru je obmanuo Srbe, a on nema hrabrosti da to prizna, jer je izgradio mit o sebi kao nepogrešivom, i sada beži od pitanja , jer kao to vređa narod i instituciju predsednika.

mali zeleni

pre 6 godina

Nisu upoznati hrvatski novinari da taj Vučić iz 1995. g nije ovaj Vučić koji je pred njima. Ovaj Vučić nema ništa sa onim i čak ga ni ne poznaje...

Nikola

pre 6 godina

Mera demagogije koju prosipa ovaj covek je neverovatna. Umesto izvinjenja ukoliko je nesposoban da kaze tu tesku rec izvini mogao je makar da kaze da je pogresio. Nisu spremni Hrvati na ovakvo izvrdavanje.

pilo

pre 6 godina

Lik i tamo spinuje. Umesto da odgovori sa "da, izvinjavam se zbog te izjave" ili sa "ne, ne izvinjavam se zbog te izjave" on odgovara nesto trece. Ponekad pomislim da on to nenamerno radi vec jednostavno da je naucio da tako odgovara. Uostalom ja bih nega pitao da li je reci izvini ponizenje? Prihvati jednom odgovornost za svoje reci i progutaj to izvini. A srpski narod ostavi na miru i to tvoje licno izvini ne dovodi u vezu sa srpskim narodom.

panzer general

pre 6 godina

Ako sam ja shvatio dobro, čovjek stoji iza svojih izjava od prije 20 godina.
OK. Samo da svi onda znaju da je ovo danas čisto prenemaganje i glumatanje.

Bobmark SRB

pre 6 godina

Da se razumemo...ne verujem ni jednom politicaru pa neka je i Predsednik RSrb ali ovaj Vucic tacno zna kada sta treba da kaze i to na odgovarajuci nacin ...ako nesto postujem onda je to ponos i Srpska cast...ima covek talenta...

Dexter

pre 6 godina

Rece neko ko je pre par godina rekao da ce spavati na podu u Briselu, ko se nece rukovati sa Tacijem, ko prima proalbanske americke senatore, ko je ucestvovao u razaranju bivse zemlje...Narod ovde previse brzo zaboravlja neke stvari. Pa ti si nas bre ponizio da nema vise gde.

Shirobon

pre 6 godina

Odlicna poseta, treba da ide nedeljno 5X samo da ga rasturaju sa realnostima ko je i sta je i gde mu je mesto. Zanese se lako covek ovde, sa pinkom i cirilicom. Mislis svugde mozes sa pljeskavicom, 100 autobusa i kalendarima da vladas kao ovde, e moj sine radikalski.

Aca

pre 6 godina

Srbin sam rodjen u Pakracu i sa familijom pobegao 1995 prvo u Banja Luku pa u Vojvodinu.Sve nam je uništeno u ratu a ipak ne mogu da mrzim celi narod nego pojedince.Danas me je bila sramota slušajući mog predsednika kako laže i nema mu*a da se izvine za nešto u šta je verovao tih godina a veeuje još.Ljudi, dok Srbija isto kao i Hrvatska ne prodje katarzu i suoči se sa zločinima koje su uradili netvori u ime jedne nacije naša deca će odlaziti u svet i neće se vraćati.Hvala

mali zeleni

pre 6 godina

Nisu upoznati hrvatski novinari da taj Vučić iz 1995. g nije ovaj Vučić koji je pred njima. Ovaj Vučić nema ništa sa onim i čak ga ni ne poznaje...

pilo

pre 6 godina

Lik i tamo spinuje. Umesto da odgovori sa "da, izvinjavam se zbog te izjave" ili sa "ne, ne izvinjavam se zbog te izjave" on odgovara nesto trece. Ponekad pomislim da on to nenamerno radi vec jednostavno da je naucio da tako odgovara. Uostalom ja bih nega pitao da li je reci izvini ponizenje? Prihvati jednom odgovornost za svoje reci i progutaj to izvini. A srpski narod ostavi na miru i to tvoje licno izvini ne dovodi u vezu sa srpskim narodom.

Shirobon

pre 6 godina

Odlicna poseta, treba da ide nedeljno 5X samo da ga rasturaju sa realnostima ko je i sta je i gde mu je mesto. Zanese se lako covek ovde, sa pinkom i cirilicom. Mislis svugde mozes sa pljeskavicom, 100 autobusa i kalendarima da vladas kao ovde, e moj sine radikalski.

Aca

pre 6 godina

Srbin sam rodjen u Pakracu i sa familijom pobegao 1995 prvo u Banja Luku pa u Vojvodinu.Sve nam je uništeno u ratu a ipak ne mogu da mrzim celi narod nego pojedince.Danas me je bila sramota slušajući mog predsednika kako laže i nema mu*a da se izvine za nešto u šta je verovao tih godina a veeuje još.Ljudi, dok Srbija isto kao i Hrvatska ne prodje katarzu i suoči se sa zločinima koje su uradili netvori u ime jedne nacije naša deca će odlaziti u svet i neće se vraćati.Hvala

Nikola

pre 6 godina

Mera demagogije koju prosipa ovaj covek je neverovatna. Umesto izvinjenja ukoliko je nesposoban da kaze tu tesku rec izvini mogao je makar da kaze da je pogresio. Nisu spremni Hrvati na ovakvo izvrdavanje.

panzer general

pre 6 godina

Ako sam ja shvatio dobro, čovjek stoji iza svojih izjava od prije 20 godina.
OK. Samo da svi onda znaju da je ovo danas čisto prenemaganje i glumatanje.

Dex

pre 6 godina

Mora da je nezgodno to kad novinari postavljaju pitanja. Dugo mu se nije desilo, izasao je malo iz forme. Bez brige gospodine predsednice, vracate se u svoju Srbiju jos danas. Tu ce biti nezni prema vama.

Čemu čuđenje?

pre 6 godina

Predsjesnik lagano reče da su novinari izmislili dio iz govora u Glini 1995. Jedino je problem što postoji snimka tog govora koja ga demantira. Bez srama!

Dexter

pre 6 godina

Rece neko ko je pre par godina rekao da ce spavati na podu u Briselu, ko se nece rukovati sa Tacijem, ko prima proalbanske americke senatore, ko je ucestvovao u razaranju bivse zemlje...Narod ovde previse brzo zaboravlja neke stvari. Pa ti si nas bre ponizio da nema vise gde.

Goran Matić -Split

pre 6 godina

"Srpski predsednik je rekao i da je "izmišljen deo o Velikoj Srbiji u tom govoru", "...
A sad molim cijenjene komentatore da odu na Youtube, upišu u pretrazi "Aleksandar Vučić u okupiranoj Glini 1995" i poslušaju čitav govor, a posebno da se fokusiraju na zadnjih 25 sekundi tog govora.

Ado

pre 6 godina

Vučić se ponaša oholo i nadmeno. A mogao je jednostavno reći, izvinjavam se zbog svega što sam rekao '95. Bio sam mlad i glup i pod uticajem najvećih nacionalista u tadašnjoj vladi bio učen da prihvatam pogrešne moralne i političke principe kao da su nešto dobro i kao da tako treba raditi. Izvinjavam se, jer sam uvideo da sam grešio, prevazišao sam takvo razmisljanje jer mi je stalo da ispravimo greške iz prošlosti. Mogao je tako odgovoriti i svi bi bili mirni jednom zauvek, jer to je jedini put napretka. Ali očigledno da on ne misli da je grešio pa shodno tome i dalje stoji iza svojih stavova koji se, nažalost i nisu promenili. I još nešto, mnogo za svoje greške stavlja i "srpski narod" u isti koš. Za njegovu neodgovornost ne sme kriviti sve nas. Mi kao narod nismo želeli da budemo u ratu već njegovi tadašnji šefovi.

DekINs

pre 6 godina

Naš predsednik je aktivno 15 godina vodio politiku Velike Srbije čije su granice završavale na Karlobag - Ogulin - Virovitica - Karlovac.

Da li on misli da ta politika nije ostavila nikakvog trga na odnose Srbije i Hrvatske ?

Bio je sekretar u stranci koju su vodile četničke vojvode, do skora je Ratko Mladić bio heroj kome je kako je Vučić govorio skuppština Srbije "sigurna kuća".

Wtf

pre 6 godina

Verujte samo svojim ocima i usima. Zato pravac Youtube i kucajte "Aleksandar Vucic u okupiranoj Glini 1995." i eto ga govor gde se jasno vidi da je rekao to sto sad tvrdi da nije. Lako se nalazi, ima preko 220.000 pregleda. Pa sad vidite ko i zasto laze.

Za one koje mrzi da traze, evo ga transkript: "Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada Srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće".

Nije tesko proveriti, zar ne?

jelena

pre 6 godina

Radikal se presvukao u Evropejca, al' radikalsko odelo viri na sve strane. Ne treba nama YouTube, pamtimo mi dobro najcrnji period novije istorije bivših jugoslovenskih naroda,negde je on bio jedan od onih koji su žarili i palili.

Ko je kompletan idiot?

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...

Miroslav

pre 6 godina

Možda Vučić ne voli da se priseća šta je ranije govorio, ali novinari Imaju legitimno pravo da ga pitaju.
Mislim da bi pokazao više hrabrosti, na koju se voli pozivati, da je govorio o Glini, jer to je bio njegov govor , njegov tadašnji stav.
U tom govoru je obmanuo Srbe, a on nema hrabrosti da to prizna, jer je izgradio mit o sebi kao nepogrešivom, i sada beži od pitanja , jer kao to vređa narod i instituciju predsednika.

Amerikanac

pre 6 godina

Pozdrav za hrvatske novinare. Kad već ni jedan novinar u Srbiji ne sme da mu postavi takva pitanja, učinite to bar vi.
(Boris, 13. februar 2018 13:41)

U Srbiji su odavno odustali od postavljanja pitanja jer on svako pitanje nekako izbegne da odgovori ili kaze nesto sasvim trece. Hrvatski mediji nisu upoznati sa tim, ali evo, pogledaj kako ih samo spinuje u ovih desetak minuta a nase medije tako 6 godina.

Kek

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...
(Ko je kompletan idiot?, 13. februar 2018 16:05)

Zamislite Vucica u TV duelu, tacka.

Vuk

pre 6 godina

Da li neko sme predsedniku Srbije da kaže da mu je ponašanje neotesano , nekulturno i arogantno ? Da li postoji takav među vama cenjenim novinarima ?

Ante

pre 6 godina

Pa g. Predsjednice, ja vas ne razumijem.. taj vas govor i izjava u Glini 95-te, je jedini argument zasto vas u Hrvatskoj napadaju, i zasto je tesko uspostaviti povjerenje izmedju vas i Hrvatskog naroda. Upravo zato sto izbjegavate odgovor na to, vecina nas misli da Vulin nastavlja govoriti ono sto vi zelite reci, ali necete, jer vam je potreban drukciji imidz danas..
Pa pobogu, dosta hrvatskih politicara je tada govorili sto puta gore stvari, doduse, vecina danas nisu u politici, ali sve sto ste mogli reci, mladost-ludost, zelio sam dignuti moral svom narodu, ili ono NAJVAZNIJE, "vise nemam takav stav", i vi biste isti tren rijesili 90% problema s percepcijom vase licnosti u Hrvatskoj. Ne shvacam zasto to izbjegavate. Nista ne gubite, jer vec ionako priznajete Hrvatsku u ovim granicama, zalazete se za mir, suradnju. U cemu je problem onda.
Zapusite usta svim ovim "desnicarima" u Hrvatskoj. Osim ako vam nisu potrebni, da imate kome "skresati u brk".
Steta, jer se ima dojam da ste jako pozitivan lik sada, sto se tice suradnje, cini se da ste spremniji na suradnju nego Tadic, to jest, imate vecu moc da sprovedete dogovoreno nego sto je imao on.
Svejedno, podrska vasoj posjeti, i nadam se da ce Kolinda uzvratiti.
A vi da ce te razmisliti da napokon razjasnite tu nesretnu epizodu iz Gline 95-te, to je vasa osobna stvar, i zato ne bi trebalo biti tesko da se razjasni vec jednom.

MIROSLAV

pre 6 godina

Meni je stvarno cudno da jedan predsjednik nemoze jednostavno da izadje iz neprijatne situacije u tim nasim balkanskim zemljama. Dovoljno bi bilo samo da kaze da su u onoj situaciji devedesetih godina i jedni i drugi davali svakakve izjave, bio je to nagli prokret politicke situacije, svi su bili mladi i neiskusni, euforicni nacionalizmom, ratna situacija i to je sve, sve je ostalo iza nas i vreme je da svi gledamo napred prema saradnji i medjusobnim postovanjem. Otvaranjem debate o temama iz proslosti samo moze da pogorsa tenzije a ideja te posete je bila poboljsanja odnosa izmedju dve zemlje.

Minijaturni mozak

pre 6 godina

Zaista je začuđujuće, da ni jednom nije potegao ono čuveno izvrdavanje, koje se često koristi - o "krađi identiteta" - jer te izjave, o kojima su ga ti novinari pokušali izbaciti iz ravnoteže, ustvari nije on ni izgovorio - bio je to neki drugi AV...

Poslovodja šestorice patuljaka ;

pre 6 godina

@Ante
Da ti pojednostavim:
1)Covjek zeli da ispadne mangup kome ce njegovi glasaci "jednostavnijeg" mentalnog sklopa reci: "Bravo majstore, neka si im rekao".
2)Covjek ima konstantnu potrebu da bude u medijima kako bi na silu odrzavao svoju prisutnost i popularnost. Samo uporedi Tomu i njega.
3)Dok se u normalnim zemljama stavlja akcenat na ekonomiju, privredu, kulturu i obrazovanje, na Balkanu se stavlja akcenat na vjerske, nacionalne i kulturoloske razlike, a po potrebi se izvlace nemila desavanja iz 90-ih i dijeljenje na mi i oni.

MisterNo

pre 6 godina

Na sta to lici! Postavljati pitanja i ocekivati odgovore. I jos insistirati na odgovoru... Pa sramotno za novinarsku profesiju... Ako je to ta Evropa u koju srljamo, onda nam nema nade...

Bobmark SRB

pre 6 godina

Da se razumemo...ne verujem ni jednom politicaru pa neka je i Predsednik RSrb ali ovaj Vucic tacno zna kada sta treba da kaze i to na odgovarajuci nacin ...ako nesto postujem onda je to ponos i Srpska cast...ima covek talenta...

jolly

pre 6 godina

Zar se nije vec izvinio pred Klintonom, poprilicno ponizno, za neke stvari koje je ranije govorio i mislio? Zasto mu je sada odjednom tesko da overi izvinjenje?

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Pa kako ne razumete zasto Vucic ne moze da se izvini. Jer ako to uradi, znaci da nije bio u pravu onda, pa zasto bi bio u pravu posle toga i danas. Neko ko nije u pravu nema autoritet potreban da bude predsednik. Pored toga, ako prizna da je rekao to sto je rekao, onda je Srbija duzna da plati odstetu i da resi pitanje granice povoljno po Hrvatsku.

Mnogo jaci odgovor bi bio: " Pa sta? Ja, Vucic sam mnogo voleo Hrvate i Hrvatsku i Jugoslaviju. Oni koji su nas razdvajali su me strasno pogodili onda a i strasno me pogadjaju sada. Zasto ne mogu danas da dodjem u Hrvatsku i da se osecam kao kod svoje kuce? Zasto neko uziva kad me podseca na licne bolove iz proslosti? Ako se ja izvinim da li cemo mi onda opet biti dva bratska naroda kao nekada? Da li zelite vecnu netrpeljivost?" itd.

Henry Chinasky

pre 6 godina

Dočekao sam da ga neko podseti na izjave i političke stavove pre nego što je postao evropejac. Nije mi jasno zašto ga u Srbiji niko ne podseća na to. Bilo bi interesantno gledati ga kako se ograđuje od samog sebe.

Inter

pre 6 godina

Drzak, osion i nevaspitan, bilo gde da se nadje. To jednostavno iskoči iz njega. Nikog ne možeš da vaspitavas sa 45. To se nosi iz kuce, od malena. On to nema. Bilo me je sramota, gledajući ko nas predstavlja. I on će sa nekim da nas pomiri. I on će da bude faktor stabilnosti. Kao što su Srbi platili svaku njegovu izjavi devedesetih, platiće i sada. Baš će da im pomogne.

Dubrovacki Pogled

pre 6 godina

A sto ako on intimno I danas misli da je u Glini bio u pravu?

E moj crni Vucicu takvi I slicni govori u okupiranom djelu Hrvatske 90-ih su najvise stete nanijeli nasoj domacoj Srpskoj sirotinji.Bili su izvanredan alibi za Oluju nasim "Vucicima" kojih nam nikad nije nedostajalo.Na zalost moje je misljenje da Vucic I HDZ-ova kamarila ne mogu nikad donijeti pomirenje ovim prostorima. Makar do trenutka dok ne budu u stanju sami sebe sagledati I ograditi se od tragicnih gresaka iz vlastite proslosti.
Do tada valja nam ih gledati I slusati sa gnusanjem I grcem u zeludcu.

megatronman

pre 6 godina

Iz ureda predsjednice KGK naređeno (!) je novinarima da gospodinu Vučiću ne postavljaju pitanje o ratnoj odšteti. Prvo, to se ne smije u civiliziranim državana a naravno i u članicama EU, drugo, tko je tako nešto sugerirao? Vučić? Ili je bila hrvatska ideja?

Bobmark SRB

pre 6 godina

Da se razumemo...ne verujem ni jednom politicaru pa neka je i Predsednik RSrb ali ovaj Vucic tacno zna kada sta treba da kaze i to na odgovarajuci nacin ...ako nesto postujem onda je to ponos i Srpska cast...ima covek talenta...

mali zeleni

pre 6 godina

Nisu upoznati hrvatski novinari da taj Vučić iz 1995. g nije ovaj Vučić koji je pred njima. Ovaj Vučić nema ništa sa onim i čak ga ni ne poznaje...

Ko je kompletan idiot?

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Pa kako ne razumete zasto Vucic ne moze da se izvini. Jer ako to uradi, znaci da nije bio u pravu onda, pa zasto bi bio u pravu posle toga i danas. Neko ko nije u pravu nema autoritet potreban da bude predsednik. Pored toga, ako prizna da je rekao to sto je rekao, onda je Srbija duzna da plati odstetu i da resi pitanje granice povoljno po Hrvatsku.

Mnogo jaci odgovor bi bio: " Pa sta? Ja, Vucic sam mnogo voleo Hrvate i Hrvatsku i Jugoslaviju. Oni koji su nas razdvajali su me strasno pogodili onda a i strasno me pogadjaju sada. Zasto ne mogu danas da dodjem u Hrvatsku i da se osecam kao kod svoje kuce? Zasto neko uziva kad me podseca na licne bolove iz proslosti? Ako se ja izvinim da li cemo mi onda opet biti dva bratska naroda kao nekada? Da li zelite vecnu netrpeljivost?" itd.

Amerikanac

pre 6 godina

Pozdrav za hrvatske novinare. Kad već ni jedan novinar u Srbiji ne sme da mu postavi takva pitanja, učinite to bar vi.
(Boris, 13. februar 2018 13:41)

U Srbiji su odavno odustali od postavljanja pitanja jer on svako pitanje nekako izbegne da odgovori ili kaze nesto sasvim trece. Hrvatski mediji nisu upoznati sa tim, ali evo, pogledaj kako ih samo spinuje u ovih desetak minuta a nase medije tako 6 godina.

Vuk

pre 6 godina

Da li neko sme predsedniku Srbije da kaže da mu je ponašanje neotesano , nekulturno i arogantno ? Da li postoji takav među vama cenjenim novinarima ?

jelena

pre 6 godina

Radikal se presvukao u Evropejca, al' radikalsko odelo viri na sve strane. Ne treba nama YouTube, pamtimo mi dobro najcrnji period novije istorije bivših jugoslovenskih naroda,negde je on bio jedan od onih koji su žarili i palili.

Nikola

pre 6 godina

Mera demagogije koju prosipa ovaj covek je neverovatna. Umesto izvinjenja ukoliko je nesposoban da kaze tu tesku rec izvini mogao je makar da kaze da je pogresio. Nisu spremni Hrvati na ovakvo izvrdavanje.

Kek

pre 6 godina

Kad pročitam ovakvu ili sličnu vest, padne mi na pamet ideja: zamislite TV duel Vučić, do 2008. protiv Vučića posle 2008.
Ala bi tu prštalo...
(Ko je kompletan idiot?, 13. februar 2018 16:05)

Zamislite Vucica u TV duelu, tacka.

pilo

pre 6 godina

Lik i tamo spinuje. Umesto da odgovori sa "da, izvinjavam se zbog te izjave" ili sa "ne, ne izvinjavam se zbog te izjave" on odgovara nesto trece. Ponekad pomislim da on to nenamerno radi vec jednostavno da je naucio da tako odgovara. Uostalom ja bih nega pitao da li je reci izvini ponizenje? Prihvati jednom odgovornost za svoje reci i progutaj to izvini. A srpski narod ostavi na miru i to tvoje licno izvini ne dovodi u vezu sa srpskim narodom.

Ado

pre 6 godina

Vučić se ponaša oholo i nadmeno. A mogao je jednostavno reći, izvinjavam se zbog svega što sam rekao '95. Bio sam mlad i glup i pod uticajem najvećih nacionalista u tadašnjoj vladi bio učen da prihvatam pogrešne moralne i političke principe kao da su nešto dobro i kao da tako treba raditi. Izvinjavam se, jer sam uvideo da sam grešio, prevazišao sam takvo razmisljanje jer mi je stalo da ispravimo greške iz prošlosti. Mogao je tako odgovoriti i svi bi bili mirni jednom zauvek, jer to je jedini put napretka. Ali očigledno da on ne misli da je grešio pa shodno tome i dalje stoji iza svojih stavova koji se, nažalost i nisu promenili. I još nešto, mnogo za svoje greške stavlja i "srpski narod" u isti koš. Za njegovu neodgovornost ne sme kriviti sve nas. Mi kao narod nismo želeli da budemo u ratu već njegovi tadašnji šefovi.

Ante

pre 6 godina

Pa g. Predsjednice, ja vas ne razumijem.. taj vas govor i izjava u Glini 95-te, je jedini argument zasto vas u Hrvatskoj napadaju, i zasto je tesko uspostaviti povjerenje izmedju vas i Hrvatskog naroda. Upravo zato sto izbjegavate odgovor na to, vecina nas misli da Vulin nastavlja govoriti ono sto vi zelite reci, ali necete, jer vam je potreban drukciji imidz danas..
Pa pobogu, dosta hrvatskih politicara je tada govorili sto puta gore stvari, doduse, vecina danas nisu u politici, ali sve sto ste mogli reci, mladost-ludost, zelio sam dignuti moral svom narodu, ili ono NAJVAZNIJE, "vise nemam takav stav", i vi biste isti tren rijesili 90% problema s percepcijom vase licnosti u Hrvatskoj. Ne shvacam zasto to izbjegavate. Nista ne gubite, jer vec ionako priznajete Hrvatsku u ovim granicama, zalazete se za mir, suradnju. U cemu je problem onda.
Zapusite usta svim ovim "desnicarima" u Hrvatskoj. Osim ako vam nisu potrebni, da imate kome "skresati u brk".
Steta, jer se ima dojam da ste jako pozitivan lik sada, sto se tice suradnje, cini se da ste spremniji na suradnju nego Tadic, to jest, imate vecu moc da sprovedete dogovoreno nego sto je imao on.
Svejedno, podrska vasoj posjeti, i nadam se da ce Kolinda uzvratiti.
A vi da ce te razmisliti da napokon razjasnite tu nesretnu epizodu iz Gline 95-te, to je vasa osobna stvar, i zato ne bi trebalo biti tesko da se razjasni vec jednom.

Wtf

pre 6 godina

Verujte samo svojim ocima i usima. Zato pravac Youtube i kucajte "Aleksandar Vucic u okupiranoj Glini 1995." i eto ga govor gde se jasno vidi da je rekao to sto sad tvrdi da nije. Lako se nalazi, ima preko 220.000 pregleda. Pa sad vidite ko i zasto laze.

Za one koje mrzi da traze, evo ga transkript: "Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada Srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće".

Nije tesko proveriti, zar ne?

Poslovodja šestorice patuljaka ;

pre 6 godina

@Ante
Da ti pojednostavim:
1)Covjek zeli da ispadne mangup kome ce njegovi glasaci "jednostavnijeg" mentalnog sklopa reci: "Bravo majstore, neka si im rekao".
2)Covjek ima konstantnu potrebu da bude u medijima kako bi na silu odrzavao svoju prisutnost i popularnost. Samo uporedi Tomu i njega.
3)Dok se u normalnim zemljama stavlja akcenat na ekonomiju, privredu, kulturu i obrazovanje, na Balkanu se stavlja akcenat na vjerske, nacionalne i kulturoloske razlike, a po potrebi se izvlace nemila desavanja iz 90-ih i dijeljenje na mi i oni.

panzer general

pre 6 godina

Ako sam ja shvatio dobro, čovjek stoji iza svojih izjava od prije 20 godina.
OK. Samo da svi onda znaju da je ovo danas čisto prenemaganje i glumatanje.

Dex

pre 6 godina

Mora da je nezgodno to kad novinari postavljaju pitanja. Dugo mu se nije desilo, izasao je malo iz forme. Bez brige gospodine predsednice, vracate se u svoju Srbiju jos danas. Tu ce biti nezni prema vama.

Aca

pre 6 godina

Srbin sam rodjen u Pakracu i sa familijom pobegao 1995 prvo u Banja Luku pa u Vojvodinu.Sve nam je uništeno u ratu a ipak ne mogu da mrzim celi narod nego pojedince.Danas me je bila sramota slušajući mog predsednika kako laže i nema mu*a da se izvine za nešto u šta je verovao tih godina a veeuje još.Ljudi, dok Srbija isto kao i Hrvatska ne prodje katarzu i suoči se sa zločinima koje su uradili netvori u ime jedne nacije naša deca će odlaziti u svet i neće se vraćati.Hvala

DekINs

pre 6 godina

Naš predsednik je aktivno 15 godina vodio politiku Velike Srbije čije su granice završavale na Karlobag - Ogulin - Virovitica - Karlovac.

Da li on misli da ta politika nije ostavila nikakvog trga na odnose Srbije i Hrvatske ?

Bio je sekretar u stranci koju su vodile četničke vojvode, do skora je Ratko Mladić bio heroj kome je kako je Vučić govorio skuppština Srbije "sigurna kuća".

MIROSLAV

pre 6 godina

Meni je stvarno cudno da jedan predsjednik nemoze jednostavno da izadje iz neprijatne situacije u tim nasim balkanskim zemljama. Dovoljno bi bilo samo da kaze da su u onoj situaciji devedesetih godina i jedni i drugi davali svakakve izjave, bio je to nagli prokret politicke situacije, svi su bili mladi i neiskusni, euforicni nacionalizmom, ratna situacija i to je sve, sve je ostalo iza nas i vreme je da svi gledamo napred prema saradnji i medjusobnim postovanjem. Otvaranjem debate o temama iz proslosti samo moze da pogorsa tenzije a ideja te posete je bila poboljsanja odnosa izmedju dve zemlje.

Miroslav

pre 6 godina

Možda Vučić ne voli da se priseća šta je ranije govorio, ali novinari Imaju legitimno pravo da ga pitaju.
Mislim da bi pokazao više hrabrosti, na koju se voli pozivati, da je govorio o Glini, jer to je bio njegov govor , njegov tadašnji stav.
U tom govoru je obmanuo Srbe, a on nema hrabrosti da to prizna, jer je izgradio mit o sebi kao nepogrešivom, i sada beži od pitanja , jer kao to vređa narod i instituciju predsednika.

Goran Matić -Split

pre 6 godina

"Srpski predsednik je rekao i da je "izmišljen deo o Velikoj Srbiji u tom govoru", "...
A sad molim cijenjene komentatore da odu na Youtube, upišu u pretrazi "Aleksandar Vučić u okupiranoj Glini 1995" i poslušaju čitav govor, a posebno da se fokusiraju na zadnjih 25 sekundi tog govora.

Shirobon

pre 6 godina

Odlicna poseta, treba da ide nedeljno 5X samo da ga rasturaju sa realnostima ko je i sta je i gde mu je mesto. Zanese se lako covek ovde, sa pinkom i cirilicom. Mislis svugde mozes sa pljeskavicom, 100 autobusa i kalendarima da vladas kao ovde, e moj sine radikalski.

Čemu čuđenje?

pre 6 godina

Predsjesnik lagano reče da su novinari izmislili dio iz govora u Glini 1995. Jedino je problem što postoji snimka tog govora koja ga demantira. Bez srama!

Minijaturni mozak

pre 6 godina

Zaista je začuđujuće, da ni jednom nije potegao ono čuveno izvrdavanje, koje se često koristi - o "krađi identiteta" - jer te izjave, o kojima su ga ti novinari pokušali izbaciti iz ravnoteže, ustvari nije on ni izgovorio - bio je to neki drugi AV...

MisterNo

pre 6 godina

Na sta to lici! Postavljati pitanja i ocekivati odgovore. I jos insistirati na odgovoru... Pa sramotno za novinarsku profesiju... Ako je to ta Evropa u koju srljamo, onda nam nema nade...

Dexter

pre 6 godina

Rece neko ko je pre par godina rekao da ce spavati na podu u Briselu, ko se nece rukovati sa Tacijem, ko prima proalbanske americke senatore, ko je ucestvovao u razaranju bivse zemlje...Narod ovde previse brzo zaboravlja neke stvari. Pa ti si nas bre ponizio da nema vise gde.

jolly

pre 6 godina

Zar se nije vec izvinio pred Klintonom, poprilicno ponizno, za neke stvari koje je ranije govorio i mislio? Zasto mu je sada odjednom tesko da overi izvinjenje?

Henry Chinasky

pre 6 godina

Dočekao sam da ga neko podseti na izjave i političke stavove pre nego što je postao evropejac. Nije mi jasno zašto ga u Srbiji niko ne podseća na to. Bilo bi interesantno gledati ga kako se ograđuje od samog sebe.

Inter

pre 6 godina

Drzak, osion i nevaspitan, bilo gde da se nadje. To jednostavno iskoči iz njega. Nikog ne možeš da vaspitavas sa 45. To se nosi iz kuce, od malena. On to nema. Bilo me je sramota, gledajući ko nas predstavlja. I on će sa nekim da nas pomiri. I on će da bude faktor stabilnosti. Kao što su Srbi platili svaku njegovu izjavi devedesetih, platiće i sada. Baš će da im pomogne.

megatronman

pre 6 godina

Iz ureda predsjednice KGK naređeno (!) je novinarima da gospodinu Vučiću ne postavljaju pitanje o ratnoj odšteti. Prvo, to se ne smije u civiliziranim državana a naravno i u članicama EU, drugo, tko je tako nešto sugerirao? Vučić? Ili je bila hrvatska ideja?

Dubrovacki Pogled

pre 6 godina

A sto ako on intimno I danas misli da je u Glini bio u pravu?

E moj crni Vucicu takvi I slicni govori u okupiranom djelu Hrvatske 90-ih su najvise stete nanijeli nasoj domacoj Srpskoj sirotinji.Bili su izvanredan alibi za Oluju nasim "Vucicima" kojih nam nikad nije nedostajalo.Na zalost moje je misljenje da Vucic I HDZ-ova kamarila ne mogu nikad donijeti pomirenje ovim prostorima. Makar do trenutka dok ne budu u stanju sami sebe sagledati I ograditi se od tragicnih gresaka iz vlastite proslosti.
Do tada valja nam ih gledati I slusati sa gnusanjem I grcem u zeludcu.