1. Ovaj problem može drugsčije da se postavi,tako da ne sugrriše rešenje problema preko grbače gradjana (recimo,podilaženjem birokratiji i produženjem roka ili nekim protivustavnim ekspresnim otimanjem para).
  1. - da li neko vidi neki razuman razlog da kazna koju vam napišu danas na stigne do pisarnice Suda za 10 dana?
  2. - da li postoji razuman razlog da od prijema prijave prodje više od 7 dana dok ona ne stigne do sudije?
  3. Zašto prvo ročište često bude zakazano 6,7,8 meseci od počinjenog prekršaja?
  Mi imamo skupu državu za održavanje u svim oblastima a svaka vlast izbegava da dirne u osinje gnezdo (bilo koji kolektiv u držsvnoj službi i javnim preduzećima) nego pribegava principu prebacovanja tereta na sve gradjane.
  Možda su kazne tako visoke i toliko se rigidno pristupa kada su "kampanje punjenja budžeta" baš zbog neefikasnosti birokratije - saobraćajac mora da sašije 10 kazni da bi tri bile naplaćene...
  Ubica bude često osudjen za dve godine,brak se razvede za dve,tri godine ako je razvod težak a saobraćajni prekršaj frka?
  I gradjani krivi?
  Birokratija godpodo.
  (Komša, 6. februar 2018 10:38)

  # Link komentara

 2. Pre par godina mi dobijem kaznu, nek je opravdano, iako sam imao sve, pa i rezrrvne sijalice, ali na tehničkom, gde su me poslali, ručna nije dovaljno dobro držala. Platim, ali posle godinu dana dođe patrola da me vodi u zatvor! Srećom, nađem uplatnicu, i još većom srećom ne bacim je posle toga, jer je posle godinu dana još jedna patrola dolazila po mene sa istim
  povodom!!!
   (paja, 5. februar 2018 21:48)

  # Link komentara

 3. Izbegavati koliko god moze, a kada dodje kraja onda platiti advokata. Bolje dati advokatu nego drzavi, jer drzava samo postoji kada joj treba nesto platiti.
   (Aca, 5. februar 2018 21:37)

  # Link komentara

 4. Drugim recima,ako me uhvatis da sam ucinio prekrsaj,kazni me po zakonu,ali nemas pravo da me zaustavljas bez razloga,da bi me drndao za nesto sto ne postoji nacin da si mogao da znas ili uocis da je neispravno !

  Nisam do sada placao mnogo kazni,vec svega nekoliko,ali sam ih platio uredno i na vreme.To sto ce neki da smatraju da sam budala sto sam to ucinio,njihov je problem,ali ja se trudim da prekrsaje ne cinim,da postujem ogranicenje,koliko je to moguce i generalno,da bezbedno vozim.
  Za 18 godina vozackog staza,presao sam preko 500 000 km i dobar sam vozac
  (Dimitrije Pantic, 05. februar 2018 20:28

  A kako će policajac da zna da li si pijan ako te ne zaustavi? Po slobodnoj proceni?
  (Kibo, 05. februar 2018 21:03)

  Zaustavi, testira na alkohol pogleda da li je registrovan auto i DOVIĐENJA ako nije učinjen drugi prekršaj. Imam ja pametnija posla nego da se objašnjavam sa policijom. U Švedskoj npr. jedva da vidiš policajca. Da te zaustavi bez ikakvog božijeg razloga nećeš doživeti situaciju. Ako se kontroliše alkohol, naprave levak i kontrolišu apsolutno sve, ali samo alkohol. Nema alkohola= DOVIĐENJA.
   (Specialist Burnham, 5. februar 2018 21:29)

  # Link komentara

 5. Pretpostavljam da je potpuno legitimno koristiti slabosti sistema.
  (Boki, 5. februar 2018 21:26)

  # Link komentara

 6. Veliki problem kod nas su imbecilni znakovi zabrane i ograničenja kojih ima na desetine na svakih 100m. Na sledećim izborima glasam za onog ko ponudi normalne perspektive saobraćaja, školstva i naplate poreza od spc.
  (miško vozi, 5. februar 2018 21:26)

  # Link komentara

 7. Zadnjih godinu dana me nijednom nisu zaustavili.., nit sam ih sretao nesto preterano. Vozim svaki dan. A razlog zasto me nisu zaustavili je jer ne vozim nocu.., od 01 do 05 h. Zna se kad ih ima i gde u bg-u
  (mrk, 5. februar 2018 21:20)

  # Link komentara

 8. Ja sam platio samo jednu kaznu i to 90-tih. Parkiraju autobus koji stoji sa ugasenim svetlima i motorom. Moras da ga obidjes. A iza lepo stoji patrola i naplacuje kazne za obilazenje autobusa u stanici. To je ljudi moji harac a ne kazna. I to je bilo zadnje sto sam im platio.
  Evo od tada vec podosta godina lepo vozim kola po Kanadi i SAD.
  (Dragan, 5. februar 2018 21:19)

  # Link komentara

 9. Da nam je drugacija drzava, mozda bi i placao ali represivnoj drzavi nema sanse da platim.
  (Peki, 5. februar 2018 20:46)

  Drzava koja ne moze da ti naplati kaznu nije represivna nego glupa...
  (Hm, 5. februar 2018 21:12)

  # Link komentara

 10. Drugim recima,ako me uhvatis da sam ucinio prekrsaj,kazni me po zakonu,ali nemas pravo da me zaustavljas bez razloga,da bi me drndao za nesto sto ne postoji nacin da si mogao da znas ili uocis da je neispravno ! 

  Nisam do sada placao mnogo kazni,vec svega nekoliko,ali sam ih platio uredno i na vreme.To sto ce neki da smatraju da sam budala sto sam to ucinio,njihov je problem,ali ja se trudim da prekrsaje ne cinim,da postujem ogranicenje,koliko je to moguce i generalno,da bezbedno vozim. 
  Za 18 godina vozackog staza,presao sam preko 500 000 km i dobar sam vozac
  (Dimitrije Pantic, 05. februar 2018 20:28

  A kako će policajac da zna da li si pijan ako te ne zaustavi? Po slobodnoj proceni?
   (Kibo, 5. februar 2018 21:03)

  # Link komentara

 11. Jednom u životu sam bio kažnjen i platio kaznu i više nikada. Svi su mi se smejali jer sam hteo da budem pošten. Sledeći put maksimalno odlažem i plaćam samo ako stigne poziv za zatvor. Za mnogo gore prekrašaje ljudima su zastarevale kazne.
   (DDD, 5. februar 2018 21:02)

  # Link komentara

 12. evo vam na licnom primeru:

  keva obolela od raka, nije vozac, cale vec upokojen. Ja jedinac, cimam se oko keve plus oko svojih obaveza.

  Noc, na izuzetno osvetljenom delu puta palim auto i krecem (toliko osvetljeno da ne kontam da nemam upaljena svetla) - ne palim svetla, zaustavlja me policija nakon 100m. Pise kaznu. Konsultujem se sa strucnima, kazu - to je 15.000 i 3 meseca bez dozvole. Isti mi kazu - ako se ne pojavis na sudu, ne moze ti niko nista ako te ne nahvataju i uruce kaznu.

  15.000 cu da dam, nije problem. 3 meseca bez dozvole sa kevom obolelom od raka ne dolazi u obzir. To njih naravno ne interesuje.

  I lepo se krijem, ne otvaram vrata ako ne ocekujem nikog. Dodje vreme registracije. Ne daju mi (vodim se na "fiktivnoj adresi"). Vazi. Odlazim u sud, dajem izjavu, sudija mi izdaje potvrdu da sam se pojavio, na osnovo toga registruju mi auto. Nastavljam isto, ali se ne pojavljujem za izrucenje presude. Inace, cujem da sada vise ne mogu da ne registruju auto zbog kazne. Tada su mogli.

  Auto registrovan, 2 godine prolazi, moja keva ima mene i prevoz kako treba.

  Keva na zalost kasnije umire, a kazna je prosla kao zastarela.

  Do danas ni trunke krivice. I hvala upucenima sto su pomogli meni i kevi.
  (iz prve ruke i hvala dovidjenja, 5. februar 2018 20:57)

  # Link komentara

 13. Ima i bolja stvar, bahatim vozacima besnih automobila se kazne ni ne pisu.
   (momke, 5. februar 2018 20:56)

  # Link komentara

 14. Decenijama gledamo kako pravna lica u Srbiji odlazu svoje obaveze i ne placaju poreze, zarade i doprinose zaposlenima pa ne vidim razlog da ja ispadam magarac. U ovoj zemlji si budala ako se ponasas normalno. Ljudi, pa ja sam placao preplatu RTS-u redovno i sta sam dobio na kraju.. da je oprosten dug svima a nama budalama ni hvala a kamoli povrat novca. Dosta je bilo, sledecu kaznu odlazem dok mogu.
   (Ukinite fudbal u Srbiji, 5. februar 2018 20:46)

  # Link komentara

 15. U mom zivotu nikad kaznu nisam platio, sve mi je zastarelo i to apsolutno zastarelo a imao sam ih jedno 10 sigurno.
  Sreca moja pa poznajem dobro zakon, znam da delimicna nastupa nakon godinu dana a apsolutna nakon 2godine.
  Kada je delimicna zastarelost vec tu nemaju nikakva prava, ides ka apsolutnoj veoma lako jer obavestis sud o zastarelosti kazne a godinu dana je stvarno mali period jer ja tek tad i dobijem poziv za sud.
  Da nam je drugacija drzava, mozda bi i placao ali represivnoj drzavi nema sanse da platim.
  (Peki, 5. februar 2018 20:46)

  # Link komentara

 16. pa fala bogu... da ima reda i pravde placali bi svi i niko se ne bi bunio. do tad-CAO
   (zapex, 5. februar 2018 20:37)

  # Link komentara

 17. Možda imamo preterano puno prekršaja i preterano visoke kazne pa je sistem izgubio smisao
   (Princip, 5. februar 2018 20:34)

  # Link komentara

 18. Ne znam kako te 2/3 uspeva da izbegne kaznu, ali meni poprilično ekspresno stiglo rešenje iz suda u kome navode da mi se zaboravljena novčana kazna menja za zatvor. Naravno, rešenje se "poništava" u slučaju da ipak platim kaznu. Eh?
  (Master, 5. februar 2018 20:33)

  # Link komentara

 19. Evo prosle godine su mi zastarele dve i veoma sam srecan. Uopste se i ne pojavljujem u sud. Dodji jedanput-dvaput na stan, ostave zeni broj na koji da se javim "za moje dobro" i to je to. Posle pravosnaznosti presude za dve godine zastareva izvrsenje.Kazu da ce nesto da produzuju, a neke su i vec vracali sa granica.
   (ucha, 5. februar 2018 20:32)

  # Link komentara

 20. Kad moze policija da ne placa autobuske karte u javnom prevozu sto bi mi placali kazne?
  (Mikaz, 5. februar 2018 20:31)

  # Link komentara

 21. Drzava je neefikasna i to uzima danak.Dovoljno je samo da se donese jedna uredba i da se ukine zastarevanje kazni,te je problem resen.Nista nije veca kazna,kada ti stigne da platis neku sumu ,za prekrsaj na koji si vec zaboravio....

  Nije samo problem u gradjanima,vec i u policiji.
  Naime,apsolutno podrzavam kaznjavanje svake vrste za napravljeni prekrsaj,ali bih najstrozije zabranio tzv."rutinske kontrole",gde policija nasumicno zaustavlja vozace,koji nisu napravili nikakav prekrsaj,te onda na svaki nacin pokusava da nadje nesto sto bi naplatila,a obicno je to prva pomoc ili vec neka slicna glupost.
  Nikada mi nece biti jasno,koji zakon im daje pravo da to rade i zasto on nije ukinut?
  Drugim recima,ako me uhvatis da sam ucinio prekrsaj,kazni me po zakonu,ali nemas pravo da me zaustavljas bez razloga,da bi me drndao za nesto sto ne postoji nacin da si mogao da znas ili uocis da je neispravno !

  Nisam do sada placao mnogo kazni,vec svega nekoliko,ali sam ih platio uredno i na vreme.To sto ce neki da smatraju da sam budala sto sam to ucinio,njihov je problem,ali ja se trudim da prekrsaje ne cinim,da postujem ogranicenje,koliko je to moguce i generalno,da bezbedno vozim.
  Za 18 godina vozackog staza,presao sam preko 500 000 km i dobar sam vozac
  (Dimitrije Pantic, 5. februar 2018 20:28)

  # Link komentara

 22. Polivicija radi po ucinku i svaki mora da napise odredjeni broj prekrsaja da bi zaradio platu
  A vozaci su toliko bahati da ih saobracajni propisi ne zanimaju.Od parkiranja gde im padne na pamet, do nepostovanja semafora,a o pesackim prelazima izlisno je davati bilo kakav komentar.Cast izuzetcima, ali ih je nazalost jako malo.Za sve treba opsta kultura a kod nas je to vec postao luksuz
  (Ko je gori, 5. februar 2018 20:27)

  # Link komentara

 23. (Boban, 5. februar 2018 20:05)

  Baš naprotiv. Prava edukacija je udarati Srbe po džepovima jer ih to najviše boli.
  Kada te edukativno rebnu mesečno 30 000+ din za prekršaje da vidiš kako ćeš se edukativno za primer ponašati sledeći put
  (lajavi krelac, 5. februar 2018 20:24)

  # Link komentara

 24. Vi verujete njima da se 2/3 kazni ne naplati?

  Ja mislim da to uopste nije tacno i da je ovo najava novih nameta ili neke represije, pa prave uvod. U fazonu - eto, morali smo.
  (mbođ, 5. februar 2018 20:23)

  # Link komentara

 25. Organizacija saobraćaja u Beogradu, a i drugim gradovima je katastrofa. Vozim po madjarskoj Austriji italiji putnicki automobil bar 3 - 4 meseca godišnje i nije ne niko zaustavio godinama. Ovde ne prođe mesec bez bar 2 zaustavljanja.
   (mi, 5. februar 2018 20:17)

  # Link komentara

 26. hvala na savetu
  (borivoje surdilovic, 5. februar 2018 20:09)

  # Link komentara

 27. Ne znam kako u Srbiji, ali u Rep. Srpskoj nema šanse da registruješ, prodaš ili bilo šta da uradiš sa autom dok ne platiš kaznu.
   (kele, 5. februar 2018 20:09)

  # Link komentara

 28. Dve reči: policijska država! Prave sačekuše samo iz razloga punjenja budžeta, nikave edukacije vozača nema. Propise prilagođavaju sebi a ne realnosti na terenu. Umesto da su 24h preventivno na mestima na kojima se dešavaju nezgode oni su na pravcima gde svi idu malo brže ali ne ugrožavaju nikoga. I posle su im sudovi krivi što ne stignu da obrade sve njihove prijave. 90% tih prijava ne predstavlja nikakvo ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju već samo otimanje para od vozača.
   (Boban, 5. februar 2018 20:05)

  # Link komentara

 29. U Srbiji je sve nakazno i nakaradno - normalno. Zašto bi ovo bilo izuzetak?
   (XXL, 5. februar 2018 20:04)

  # Link komentara

 30. Vidim svi savjetuju Urosu da postuje pravila i nema kazni, ima itekako ja vozim auto od 500e sve po propisu ogranicene, pojas, svjetla, oprema...policija me posalje na vanredni tehnicki pregled i naravno kazna. Tako da neplacam kazne a auto registrujem na babu, njoj odbiju od penzije ako je neka kazna tipa parking ili nesta sto nije meni licno napisano.
   (takotijepatividi, 5. februar 2018 20:03)

  # Link komentara

 31. Nzn sad tacnu poentu teksta ali sudeci po onome sto pise na kraju, izgleda da su opet advokati krivi? Pa to je valjda i najlakse da se konstatuje?
  A ne pitate se uopste kako je moguce da je Srbija propisala tako drakonske novcane kazne za prekrsaje?!
  U zemlji gde je prosecna plata 400 e rezim propisuje kaznu za pogresno parkiranje 100e? Da ne idemo dalje..
  Pa u DE je kazna niza, u GR takodje i to visestruko. Pa kako onda da se narod ne krije od zuluma?
   (C i n i k, 5. februar 2018 20:03)

  # Link komentara

 32. Sramota su ovi komentari da ne treba praviti prekrsaje kako se ne bi placali kazne. Ovde policija samo dzudzi po budzacima i iza coskova gde znaju da vozac moze nepropisno skrenuti, ili naplacivanje besmislenih prekoracenja brzine poput ogranicenja 50km/h na Pupinovom mostu. Evo konkretan primer - stojim u koloni vozila u Francuskoj, nizbrdo, na uglu sa Siminom dok iz suprotnog pravca nema nikog. Posto skrecem levo dole u Dusanovu, kako ne bih pravio dodatnu guzvu i stajao u redu vozila, skrenem odmah levo u Siminu, na cijoj raskrsnici sam i stajao. Naravno istog trenutka izlece skriveni policajac kod holandske ambasade i pise kaznu za nepropisno skretanje. Ako to nije kvarno, ne znam sta jeste. Pritom na toj raskrsnici ima isprekidana linija.
  (r53, 5. februar 2018 19:59)

  # Link komentara

 33. Sta cemo sa bahatoscu drzave, rade kako i sta zele? Jos malo i vazduh ima da placamo.
   (Hanibal, 5. februar 2018 19:57)

  # Link komentara

 34. Ja prekrsaje ne pravim,bas me briga kolike su kazne. Pozzz
  (doktor, 5. februar 2018 19:56)

  # Link komentara

 35. Ne dozvoliti "pametnjakovicima" koji angazuju "advokate" bilo kakvu mogucnost da izvrse godisnju registraciju auta dok ne izmire kazne. Kad bi se to sprovelo striktno napravio bi se mali otklon od Srbistana. Ovako...
  (komnen barjaktar, 5. februar 2018 19:55)

  # Link komentara

 36. Advokat uzme od drzave 18 000 kad slucaj zastari. TUGA.
  (Lepi Cane, 5. februar 2018 19:54)

  # Link komentara

 37. Meni je najbolje ono "u poslednje vreme". To se radi vec sto godina, davno poznat metod izbegavanja placanja kazni. Pojedinci prirodno koriste svaku rupu u sistemu kroz koju mogu da se provuku a na drzavi je da te rupe zatvori. Znam da moze kada hoce.
   (Etat, 5. februar 2018 19:53)

  # Link komentara

 38. Ne podrzavam pravljenje prekrsaja daleko od toga i licno ih ne pravim. Radi se o tome da su kazne previsoke za nas standard i da je obicnom coveku mnogo da plati 100 evra kaznu dok radi za 250 mesecno. Desava se da ljudi voze decu ili stare i bolesne roditelje kod lekara a zive u gradovima gde jednostavno nema mesta za parking ili dolaze iz unutrasnjosti i ne znaju gde da stanu. Odnese ih pauk i sledi kuknjava a stvarno se ne radi o bahatosti i aroganciji u saobracaju koje po meni treba da budu osnovni predmet kaznjavanja. Velik procenat ljudi koji plate kaznu to ucine sporazumno u roku od sedam dana kada se iznos kazne prepolovi.
   (iskustvo, 5. februar 2018 19:48)

  # Link komentara

 39. @Pa koliko to se isplati da platis adcokata kada su skupi do besvesti?
  (Miroslav, 05. februar 2018 19:35)

  Covece ima advokata milion, ne placa ga nista, vec na kraju advokat naplati svoje troskove od drzave po zvanicnom cenovniku.
   (navijac, 5. februar 2018 19:47)

  # Link komentara

 40. jel moze neko da mi kaze posle koliko zastari kazna?
   (IamZlatanIbrahimovic, 5. februar 2018 19:47)

  # Link komentara

 41. Нису криви грађани већ неспособна држава.
   (гокси, 5. februar 2018 19:38)

  # Link komentara

 42. Pa, naravno da izbegavaju. Ja to radim već više od 20 godina. Potpuno je normalno da se koriste sva moguća sredstva da se eskivira plaćanje kazne. Ima i onih koji se uplaše i plate odmah, ali oni snalažljiviji angažuju advokata i sebi uštede plaćanje kazne, a advokatu donesu premiju od naplaćenih troškova posle zastarevanja. 
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 5. februar 2018 18:33) 

  Pa koliko to se isplati da platis adcokata kada su skupi do besvesti?
   (Miroslav, 5. februar 2018 19:35)

  # Link komentara

 43. Banana drzava, sta drugo reci.
  (joy, 5. februar 2018 19:31)

  # Link komentara

 44. Dve trecine zastari? Onda su ovi sto placaju kazne ludi. Banana drzava.
  (Devla, 5. februar 2018 19:19)

  # Link komentara

 45. @Uros
  Prijatelju, lepo si nam predocio svoju finansijsku situaciju i tu je sve ok..jedino mi nije jasno zbog cega pljujes drzavu??? Sto nemas od cega da platis KAZNU? A sto pravis prekrsaje, ne razumem? Ako nemas love onda ni u ludilu ne pravis prekrsaje ni u nekoj nedodjiji i problem resen.
   (Pera, 5. februar 2018 19:18)

  # Link komentara

 46. Uroše, da li ti je palo na pamet da, kada već nemaš para, ne praviš prekršaje? Mene su za 17 godina vožnje i preko 150.000 km zaustavili dvaput. Jednom sam prekoračio brzinu za 7 na sat, rado sam platio. Drugi put si hteli da mi iznude mito za izmišljen prekršaj. Rekao sam im da slobodno pišu prijavu, oni odustali. Niste mi jasni ti i tebi slični. Ako ništa drugo, jurcanjem trošiš više goriva, motor se više haba (pogotovo ako ga forsiraš hladnog), trošiš kočnice, gume i kvačilo. O kaznama i potencijalnoj šteti za koju bi mogao da odgovaraš - da ne pričam.
   (Nemanja NS, 5. februar 2018 19:17)

  # Link komentara

 47. Samo kada je meni stiglo da idem 2 dana u pritvor zbog 1.500 dinara, sto je bila 1/4 kazne koju sam čak i platio, a kod sudije za prekršaje nisu evidentirali... "Trebali ste da donesete priznanicu o izvršenoj uplati", to su mi rekli... Sva sreća pa sam iz nekog razloga sačuvao sve te uplatnice, inače bi došli da me vode u pritvor zbog toga što sam platio kaznu na vreme.
   (Neko iz mase, 5. februar 2018 19:16)

  # Link komentara

 48. Meni samo nije jasno sa kojim parama da vam platim kaznu ? Plata mi je 31.000, a supruzi 24.000. Stan od 36 kvadrata kirija + računi za stan 24.000 i ode plata od supruge. Idemo dalje mesečno mi za bebu ide 3 aptamila 5000+ pelene 5000 + plus ostale stvari za bebče još 5000 i sad ostade od moje plate 16.000. Gde su moj i njen telefon po 1000 din, gde je hrana, kupovina obuće, odeće itd. Kako ih bre nije sramota. U životu neću platiti kaznu ovoj nakaradnoj državi !
  (Uroš, 05. februar 2018 18:49)

  A da poštuješ saobraćajne propise? Nema šta da plaćaš.
   (Marx, 5. februar 2018 19:13)

  # Link komentara

 49. Drzava nije dovoljno jaka da se u ovom momentu pozabavi prestupnicima. Da li vam je poznato to? Ali zato klepajte posten narod.
   (MarkooOoOoooOooOooOOOOoooOO, 5. februar 2018 19:13)

  # Link komentara

 50. Pa, naravno da izbegavaju. Ja to radim već više od 20 godina. Potpuno je normalno da se koriste sva moguća sredstva da se eskivira plaćanje kazne. Ima i onih koji se uplaše i plate odmah, ali oni snalažljiviji angažuju advokata i sebi uštede plaćanje kazne, a advokatu donesu premiju od naplaćenih troškova posle zastarevanja.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 5. februar 2018 18:33)

  Petre, nama je lose upravo zbog takvog razmisljanja. Svima nama. Nadam se da ce takav mentalitet nestati sa novijim generacijama. Ili se bar nadam da ce drugaciji biti u stanju da pobegnu.
  (MiM, 5. februar 2018 19:13)

  # Link komentara

 51. Meni samo nije jasno sa kojim parama da vam platim kaznu ? Plata mi je 31.000, a supruzi 24.000. Stan od 36 kvadrata kirija + računi za stan 24.000 i ode plata od supruge. Idemo dalje mesečno mi za bebu ide 3 aptamila 5000+ pelene 5000 + plus ostale stvari za bebče još 5000 i sad ostade od moje plate 16.000. Gde su moj i njen telefon po 1000 din, gde je hrana, kupovina obuće, odeće itd. Kako ih bre nije sramota. U životu neću platiti kaznu ovoj nakaradnoj državi !
  (Uroš, 5. februar 2018 18:49)

  Resenje je krajnje jednostavno. Nemojte praviti prekrsaje.
  (123, 5. februar 2018 19:11)

  # Link komentara

 52. Kao prvo u ovoj zemlji su ograničenja brzine apsolutna glupost. Na putu sa dve trake imate ograničenje brzine od 60 km/h. Da li je to normalno? Onda po pravilu tu negde čuči neki puntić sa civilnim tablicama i čeka. Ljudi, novi automobili ne mogu da se voze brzinama koje su kod nas propisane!!! Pa naravno da ću da eskiviram. Živeo svako ko eskivira!
  (Ryan, 5. februar 2018 19:08)

  # Link komentara

 53. Da se zna gde pare idu, nema problema. Ovako plaćamo partijske parazite, lopovluk, javasluk. Podržavam ljude koji izbegavaju plaćanje, ja lično platim kad mora, suprug plati u roku od 8 dana jer je zbog posla podložan policiji kao vozač.
   (Mila, 5. februar 2018 19:07)

  # Link komentara

 54. Nije glavni razlog prenatrpanost srpskih sudova nego javasluk i nerad partijskih kadrova uhlebljenih u tom istom srpskom pravosudju
   (tehnicar, 5. februar 2018 18:58)

  # Link komentara

 55. Problem nefunkcionalne države. Očigledno je da sistem ne valja, a tu nije kriv onaj što koristi takav sistem već onaj što ne ume da ga popravi.
  Napravite nešto što radi efikasno (ili barem radi, za početak) pa građani neće moći da ga zloupotrebljavaju
  (Powerslave, 5. februar 2018 18:57)

  # Link komentara

 56. Prvo, nije tacno da u prekrsajnom postupku imas ista prava kao krivicnom. U prekrsajnom ti mozes da trazis suocenje, vestacenje a sudija moze, ALI NE MORA da izadje u susret tvojim zahtevima. Sudija jedino mora da uzme tvoju izjavu pre nego sto presudi i zato je svakom sudiji cilj samo da te dovuku da das izjavu. Sta ces da kazes ili trazis nije bitno.....presuda uvek glasi "sud polazi od pretpostavke da sluzbeno lice nema razloga da laze" tako da sta god rekao, sta god trazio ili kakve god dokaze pokusao da dostavis stize ti resenje da si kriv...naravno niko ti ne izlazi u susret zahtevima za vestacenje ili suocenje.
  Jedini nacin da se izvuces je da izbegavas prvo urucenje poziva, potom policiju koja dolazi da te privede kod sudije a potom i da preuzmes resenje. Samo sto su se oni i tu usavrsili, pa sada za neke mandatne prekrsaje sudija moze da ti presudi i bez tvog dolaska da das izjavu, takodje policija ako te dva puta ne nadje kuci stavi ti fiktivnu adresu i posle imas grdnih administrativnih problema sta god da pokusas, u poslednje vreme su cak poceli da praktikuju i poternicu da raspisuju pa gde god te zaustave mogu da te privedu, takodje i resenje vise ne moras da potpises da si i kada primio (jer tek od tada tece rok za zalbu bez obzira kada je resenje pravljeno) vec pokusaju dva puta da ti ga uruce a posle okace na oglasnu tablu u sudu i posle 7 dana se racuna da si upoznat sa resenjem i tece rok za zalbu po cijem isticanju stupa pravosnaznost.
   (Bane, 5. februar 2018 18:55)

  # Link komentara

 57. Meni samo nije jasno sa kojim parama da vam platim kaznu ? Plata mi je 31.000, a supruzi 24.000. Stan od 36 kvadrata kirija + računi za stan 24.000 i ode plata od supruge. Idemo dalje mesečno mi za bebu ide 3 aptamila 5000+ pelene 5000 + plus ostale stvari za bebče još 5000 i sad ostade od moje plate 16.000. Gde su moj i njen telefon po 1000 din, gde je hrana, kupovina obuće, odeće itd. Kako ih bre nije sramota. U životu neću platiti kaznu ovoj nakaradnoj državi !
  (Uroš, 5. februar 2018 18:49)

  # Link komentara

 58. Ma sram ih bilo, ahahha :)
   (navijac, 5. februar 2018 18:48)

  # Link komentara

 59. "u posl. vreme" ? Tako je od kada se socijalizam raspao.
   (Labud, 5. februar 2018 18:48)

  # Link komentara

 60. Netačno. Odavno još sud ima pravo da osudi optuženog u odsustvu, a da se presuda smatra urucenom ako se objavi na oglasnoj tabli suda. Uostalom, sud ima pravo da sudi čak i kad je nastupila zastarelost, a ako se optuženi ne žali na presudu, ona postaje pravosnažna. Upravo se to meni desilo, živim u inostranstvu, na poslednjoj adresi ne živi niko ko me zna. Optužen, i osudjen, sve bez mog saznanja i posle nastupanja zastarelosti optužbe. Kada sam saznao i otišao u sud, mogao sam samo da budem srećan sto nisam otišao u zatvor nego sam mogao da platim kaznu.
  (Smoki, 5. februar 2018 18:47)

  # Link komentara

 61. E ako,u ovoj rapaloj drzavi samo tako mozes da im doakas nakon svih dazbina koje im placas.
  (braca, 5. februar 2018 18:46)

  # Link komentara

 62. a nije Vam palo na pamet da automobil NE MOZE da se registruje ako nije kazna izmirena? ili je to za nase pravosudje i zakone svemirska operacija...hajde da me neko ubedi da su ti svi koji "cekaju docnju" sada u neregistrovanim automobilima...ma vazi
  (Zarko SAVESNI VOZAC, 5. februar 2018 18:41)

  # Link komentara

 63. Pa, naravno da izbegavaju. Ja to radim već više od 20 godina. Potpuno je normalno da se koriste sva moguća sredstva da se eskivira plaćanje kazne. Ima i onih koji se uplaše i plate odmah, ali oni snalažljiviji angažuju advokata i sebi uštede plaćanje kazne, a advokatu donesu premiju od naplaćenih troškova posle zastarevanja.
   (Petar, 5. februar 2018 18:33)

  # Link komentara

 64. Niste nista napisali o mahinaciji kojom se sluzi MUP, gde kod zastare izvrsenja koja je takodje 2 godine, ne postuje zakon vec smatra da i posle 2 godine od donosenja odluke u prekrsajnom postupku moze da izvrsi kaznu oduzimanja vozacke dozvole.
  Dosta se ova drzava prema gradjanima odnosila kao prema bankomatu, kad god zafali ko ce prvi, dal sudije, dal notari, dal policajac sa zelenim prslukom, ko te prvi udari tog meseca po dzepu, taj uzme najvise. Zato podrzavam svakog ko uspe da se izvuce na zastaru.
  Ovaj komentar je aspolutno apolitican, nema veze sa trenutnom politickom situacijom, vec sistemskom korupcijom i nacinom razmisljanja ljudi koji sprovode drzavnu vlast!
  (NokiJa, 5. februar 2018 18:31)

  # Link komentara

 65. A kod krivice, parnice, privrede, gde suprotna okrivljena strana podmicuje sudije, advokate suprotne strane i sto se predmeti zbog toga razvlace po 10 i vise godina, to nikom nista?
   (NoName, 5. februar 2018 18:30)

  # Link komentara

 66. Da, da...građani su krivi.Smeh.
  (Bora, 5. februar 2018 18:25)

  # Link komentara