1. Referendum? Pa Srbija je postala država referendumom u Crnoj Gori. Građane Srbije nikada niko ni za šta bitno nije ni pitao. Ali zato posle sve ono oktroisano od beogradske oligarhije zapenjeno brane.

  Podvala sa Kosovom je već uveliko uspešna. Najveći nacionalisti su za ponovno ujedinjenje sa Albancima, a ni reči o ujedinjenju sa Republikom Srpskom. Opet, ako ujedinjenje Srbije i Srpske ne žele u Srpskoj, koliko velika budala je onaj koji misli da će Albanci ikako pristati? I kome to uopšte treba, i oni nama i mi njima?

  Priznavanje Kosova treba usloviti prisajedinjenjem Republike Srpske. Sve osim toga je veleizdaja, a otezanje sa time i najveća veleizdaja.

  Srbi jednom moraju da shvate da interes SPC nije isti kao interes i dužnost Srbije i srpskog naroda. U ovom slučaju je čak direktno u konfliktu.
  (CATAPA, 24. januar 2018 16:43)

  # Link komentara

 2. Da smo bili pametni uz Djindjića bismo već bili deo EU i sa severnim delom Kosova (koji bi bio veći jer tada nije bilo proterivanja Srba). Izgubili smo 20 godina, a izgubićemo i mnogo više teritorije nego što smo mogli. Ode cela mladost zbog nečijih igrarija i etiketiranju drugih kao izdajice i strani plaćenici.
  (Vili, 24. januar 2018 11:48)

  # Link komentara

 3. (gojko, 24. januar 2018 09:07)

  Nije ti lose razmisljanje. Naprotiv! I ne treba se zaustaviti samo na tome, treba podstici svakog preduzetnika sa dobrom idejom da krene da radi i zaradjuje. Da ponovo vratimo prave srpske domacine, bogate seljake i industrijalce na srpsku scenu. Bas kao sto je to bilo u vreme Obrenovica i Karadjordjevica. Samo ekonomski jaka Srbija moze da sacuva Kosovo i to cisto ekonomskim putem. Onog momenta kada bi Srbija bila jaka pitanje Kosova se vise ne bi ni postavljalo, jer bi sami Albanci pristali da zive u bogatoj i uredjenoj Srbiji. Ovako, drzava koju cak i rodjeni Srbi napustajuu i koju rodjeni Srbi pljuju, ne mogu da postuju ni drugi. Postuj sebe, pa ce te i drugi postovati. Prosto!
  (stari Jugosloven, 24. januar 2018 11:13)

  # Link komentara

 4. Da Slobodan Milošević nije izazvao rat na KiM sada nebi bili ovi problemi.
  (Dragan, 23. januar 2018 19:14)

  Varaš se, isti problemi bi i dalje postojali, ali možda bi naša pozicija bila malo ravnopravnija u sukobu. Milošević, kao pojava koja je ostavila ružan trag u istoriji, samo je posledica problema koji su kontinualno postojali na Kosovu, mogli bismo reći, kada bi gledali iz ugla Albanaca, da je Milošević "reakcija na albansku borbu za oslobođenje i ujedinjenje".

  Nema potrebe da se previše posipamo pepelom i prihvatamo krivicu za tuđe (albanske) inicijative (da se izbore da zaokruže "svoje" teritorije).

  JEDINA naša krivica, ALI koja pri tom NIJE MALA, jeste ona za preteranu surovost i represalije nad albanskim civilima.

  Međutim, želja i politika borbe za opstanak i očuvanje svoje zemlje i naroda ugroženih tuđim nacionalnim projektom je U NAČELU opravdana (tu ne postoji nečije preče pravo), premda je umrljana pogrešnim metodama.
  (PWHBDS, 24. januar 2018 10:55)

  # Link komentara

 5. Amfilohije sve objasnio, izdaja se sprema!
  (Crni, 24. januar 2018 10:51)

  # Link komentara

 6. Ako se Srbija na bilo koji nacin odrekne Kosova,da li su to politicari, ne dao bog referendum, ne da cu da se odreknem drzavljanstva, nego ako sutra neko zarati protiv Srba, pozdravicu i pomoci.
  (IlijaZmaj, 24. januar 2018 10:05)

  # Link komentara

 7. Da ih saopsti sad, glat bi izgubio izbore u Beogradu.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bane, 24. januar 2018 09:07) # Link komentara

  A imas li koga drugog da postavis, kad su svi isti i svi su bili na tim mestima. Samo se okrecu u krug.
  (Bob, 24. januar 2018 10:00)

  # Link komentara

 8. Referendum, to je jedino rešenje.

  Protiv ili za eu.
  (alpinista, 24. januar 2018 09:44)

  # Link komentara

 9. Велика Британија која излази из ЕУ поставља услов Србији да се одрекне дела своје територије да би ушла у ЕУ.
  Питање је ко је овде луд?
  (Boško, 24. januar 2018 09:42)

  # Link komentara

 10. Pitam se dokle cemo mi Srbi da lazemo sami sebe?!Ovi sto"placu"za Kosovom,odlicno znaju i gledali su kada su Srbi siptarima prodavali imanja i kuce za ogromne pare,pa i od nasih para iz Srbije?!Svi smo to gledali i cutali,a svaka prodaja siptarima je zapravo izdaja?!Ono sto nije prodato,nesto je proterano,a najsramnije je sto je Milosevic stavljanjem puske u ruke narodu i povlacenjem povukao i sav Srpski narod?!Sta je izdaja ako sve ovo nije?!Generali ako imaju casti,trebali su izvrsiti samoubisvo,a ne da ih velicate u heroje?!Sramota!!!
  (Lana, 24. januar 2018 09:41)

  # Link komentara

 11. Citiraću jedan aforizam.
  "Ultimatum je postavljen, pregovori mogu da počnu."
  (Borko, 24. januar 2018 09:29)

  # Link komentara

 12. kada procitam ove komentare i vidim kako se moramo boriti za kosovo bla bla bla! Alo ljudi, tamo 1.8 miliona stnovnika NE ZELI da zivi unutar Srbije...! Sta jos pricamo o tok Kosovu bre! ulozimo taj trud u bolje svrhe! Decentralizacija, vladavina prava, partijsko zaposljavanje, medicina, skolovanje, BUDUCNOST... a ne sve sto nas je zadnjih 30 godina skoro upropastilo!
  (slavko, 24. januar 2018 09:29)

  # Link komentara

 13. Da ih saopsti sad, glat bi izgubio izbore u Beogradu.
   (bane, 24. januar 2018 09:07)

  # Link komentara

 14. Nago šta će biti sa granicom na Dunavu kod Sombora? Sa Hrvatskom? Kako će se to rešiti. Sto se tiče Kosova ja bi legalizovao marihuanu u Srbiji ili jugu Srbije i preoteo Kosovu tržište, zaposlio ljude, uzimao poreze, napravio centar za istrazivanje leka za rak i proizvodio medicinsko ulje jer smo tamo najviše i bombardovani. Ovo je rešenje koje je promena paradigme a verujem da mi nećete ni komentar objaviti.
  (gojko, 24. januar 2018 09:07)

  # Link komentara

 15. Kako to da su Slovenci i Hrvati primljeni u uniju sa neresenim granicnim sporom? Voleo bih da cujem odgovor na ovo pitanje.
  (Zoran N, 23. januar 2018 19:31)

  Tako što je upravo zbog njih uveden uslov svim kandidatima za članstvo da svi granični sporovi moraju biti rešeni. Naravno, ne mogu sada da primene to pravilo retroaktivno i izbace Hrvatsku iz EU zbog toga.
  (Objavite, 23. januar 2018 19:57)

  -a vec su se prethodno opekli sa kiprom al' nema veeze!
  (majtimajk, 24. januar 2018 09:04)

  # Link komentara

 16. Rešenje postoji.Priznati Kosovo i nastaviti dalje normalnim životom.
   (Andrija, 24. januar 2018 08:54)

  # Link komentara

 17. Hronologija putesestvija Srbije do tu gde jeste:
  - Na talasu potpirenog nacionalizma SPS jase kraj osamdesetih i cele devedesete. Kompletne vladajuce strukture regrutuju kriminalce koji cine okosnicu i danasnjeg vladajuceg rezima a vidimo ih pri svakom derbiju.
  - Svaka sledeca vlast dolazi na tom istom talasu a svima su usta puna Kosova, jer tako se dolazi do glasova a narodu se mazu ocu dok sistem sve dublje zapada u korupciju
  - Dvadeset godina se negira cinjenicno stanje da je granica tu, zvali je administraticna ili ne. Ogromni drzavni novci nestaju u rupi zvanoj Kosovo a sve pod izgovorom "srce Srbije" dok drzava i dalje propada a sve ostale komsije su sve blize EU i stabilnosti.
  - Narod zadojen mrznjom i ksenofobijom i dalje glasa za one cija retorika je puna Kosova a Srbija polako nastavlja u pravcu totalitarizma
  - Na kraju priznajemo Kosovo sto je svako pametan mogao da vidi da je neizbezno a prosecna Srbija je izgubila 20 godina sa prosecnom platom najnizom u regionu.

  Jel to tako treba?
   (rog, 24. januar 2018 08:50)

  # Link komentara

 18. Simo Matavulj
  "Pilipenda je bio hrabri i prkosni dalmatinski seljak pravoslavne vere koji ni po koju cenu nije hteo da proda svoju veru, iako je živeo teškim i mukotrpnim životom. Više je voleo da umre od gladi nego da izda svoja uverenja i izgubi svoju čast..

  Surova zima, neimaština i glad, stavili su Pilipendu pred veliko životno iskušenje, da li da nastavi život u bedi i umre kao pošten i častan čovek sačuvavši svoju veru i svoj obraz ili da prihvati tuđu veru i tako obezbedi sebi i svojoj ženi bolji život. Mnogi njegovi sunarodnici su iz dubokog očaja poklekli pred ovim iskušenjem, ali Pilipenda se nije dao. Bio je odlučan i istrajan čovek, čvrstog karaktera, izražene nacionalne svesti i ogromne duhovne snage jače og golog fizičkog opstanka. Promenu vera radi povlastica smatrao je izdajom i sramotom, a one koji su pod pritiscima poklekli i svoju veru odbacili osuđivao je i duboko prezirao. Njegova uverenja su bila čvrsta i neuništiva, a proisteka su iz njegovog srca i osećanja da je obraz čoveka važniji od punog stomaka."
  Razmislite o ovom odlomku iz pripovetke Pilipenda
  (Aleksandar Mihajlovic, 24. januar 2018 06:56)

  # Link komentara

 19. Ne želim u EU onda.
  (S, 24. januar 2018 06:55)

  # Link komentara

 20. Danas je od patrijarha, visoki orden dobio Grk koji je odbio da ucestvuje u bombardovanju'99. Na zalost ne znam mu ime. Bio je 2,5 godine u zatvoru. Kaze, nije mi zao ni jednog dana na robiji, ponovo bih postupio isto. Vi ste kaze hrabar i ponosan narod, zelim da ucim od vas. Vi ste svetao primer ostalim narodima kako se boriti za slobodu. To je on danas rekao primajuci odlikovanje, prvi put je u Srbiji. Jesmo li mi takav narod kako on prica? Da li se neko stidi od ovog Grka, da li se stidi od rodbine onih vojnika sa Kosara i sa Pastrika?
  (mare, 23. januar 2018 20:17)

  Meni je fascinantno da Vi ili nemate želju da zapamtite/saznate ime Marinosa Ricudisa, što i nije toliki problem, ili ste potpuno funkcionalno nepismeni da izguglate "patrijarh odlikovao". Kako ste uspeli da napišete komentar? Kako ste uopšte našli adresu sajta B92?

  Veća je verovatnoća da Vas je prosto mrzelo da otkrijete ime, čak i za potrebe foliranja da Vas interesuje odlikovani g. Ricudis. Ali kako je moguće da onda imate želju da kucate komentar?
   (E, takav ste Vi narod, 24. januar 2018 06:48)

  # Link komentara

 21. Nije EU nikakav med i mleko... nas izmucen narod hoce u EU, jer oni garantuju elementarnu normalnost zivota, koji ovi nasi politicari za 20 godina ne mogu da uspostave... Narod je zeljan normalnog zivota... da moze da ne samo prezivi nego i da zivi od svog rada... da ne mora da poteze vezu sa svaku sitnicu jer drzava ne funkcionise... mi kad bi imali politicare koji ce od ove zemlje da naprave normalnu zemlju, u kojoj se zakoni postuju i u kojoj institucije funkcionisu nama ne bi ni trebala EU... ovako nam treba da nas uredi jer sami za to nismo sposobni... na zalost... Ne moze zakon selektivno da se postuje, il se postuje ili ne... svi se pozivaju na Ustav, a ovamo ne placaju porez, vrse korupciju, krse zakone... dokle god ne postujemo sebe nece nas ni drugi postovati... a postujemo sebe ne tako sto se busamo u grudi sa "Kosovo je Srbija" i vidi nam Ustav... vec tako sto postujemo zakone drzave u kojoj zivimo i ne stvaramo bezakonje... dok nasi politicari to ne shvate i mi sa njima nama ce EU biti jedina opcija za kakav takav normalan zivot, pa makar i po cenu Kosova... jer sta je onda Kosovo vise nego jos jedan nas ne neispostovan Ustav koji ionako niko ne postuje ni za sta pa sto bi onda i Kosovo bilo izuzetak.
   (Filozof, 24. januar 2018 06:22)

  # Link komentara

 22. Човече о каквом решењу причаш,УСТАВ Републике Србије је јасан...па невероватно шта он ради.
   (смена страже, 24. januar 2018 03:05)

  # Link komentara

 23. Haha. Rešio čovek da ostane upamćen kao najveći izdajnik na svetu. Niko se dosad nije dobrovoljno odrekao sopstvene teritorije, ali to će izgleda biti Vučić, prvi i jedini čovek na svetu i to predsednik jedne države, nažalost. Između države i nekakve Unije on bira potonje i još kao razmišlja godinama. Bili smo mi u svakakvim unijma, znamo kako se sve to završilo.
  (Dragan, 24. januar 2018 02:57)

  # Link komentara

 24. (Boban, 23. januar 2018 21:58) 

  Bobane sve si lepo objasnio osim kako cemo da mazemo priznanje Kosova na hleb.
  (A kamo pasteta, 24. januar 2018 02:37)

  # Link komentara

 25. Citam komentare tipa hocu da zivim lepo, patriotizam se na hleb ne maze, dosta mi je ?eranja inate sa jacima... i pitam se da li oni koji to pricaju i pisu znaju da su bas od takvih pod turcima nastale poturice tj muslimani a da su oni potomci onih koji su bili drugog stava i
  pitam se da li ih je sramota te cinjenice ?
  jer da su svi Srbi kroz istoriju tako razmisljali danas nas bukvalno ne bi bilo, odavno bi bili deo turske nacije....
   (DrHouse, 24. januar 2018 02:32)

  # Link komentara

 26. Po botovskim komentarima vidim da će Kosovo biti priznato i to potvrđeno na referendumu. Za tih dva, dva i po meseca će otvorenim pismima u pauzama između Zadruge i Parova zombijima biti objašnjeno da tako mora biti i za šta treba glasati na referendumu.
  (Pera, 24. januar 2018 00:56)

  # Link komentara

 27. Bobane, ako budemo vaspitavali decu kao ti tvoju, nas Srba nece biti za 50god. Nego lepo ti odmah pakuj kofere pa brisi odavde, takvi komentari kao sto su tvoji, ohrabruju takve kao sto su Albanci, stoga nije ni čudo sto svi imaju pretenziju ka nasoj teritoriji. Za budućnost svoje dece i egzistenciju se bori na drugi način, kroz istoriju ako si je učio se borilo za teritoriju i boriće se dok god postoji čovečanstvo, te nemoj da zloupotrebljavas rec patriotizam kad ne znas sta to znači.
  A ja i jos neki kao ja cu se boriti da Pašaluka ne bude pa makar po cenu života, ako nista makar cu svojoj deci ostaviti parče zemlje.
  Pozdrav
   (Pedja, 24. januar 2018 00:40)

  # Link komentara

 28. I vi Srbi pa i Albanci vec odavno znaju da je jedino resenje razmena teritorija, kompletna Presevska Dolina za kompletan severni deo Kosova sa kvadratnom teritorijom dva i pol puta vecom, mada je geostrateski Presevska Dolina daleko vaznija, i upravo za to Amerikanci su ti koji odlucuju o tome jer nece dozvoliti da njihov Bondstil bude samo 20 KM daleko od granice.
  (Rea Silva, 24. januar 2018 00:33)

  # Link komentara

 29. ...ili, kad prodju izbori...
  Ovako nesto nismo imali nikada.
  (Svaki dan novo cudo, 24. januar 2018 00:27)

  # Link komentara

 30. Nije mi jasno zašto se od Srbije traži da reši problem Kosmeta već 2019. godine, a EVENTUALNI ulazak u EU tek 2025., dakle 6 godina pre.
  Šta se dešava ako ni tada ne postanemo članica, pa prolongiraju do 2030. godine.
  Normalno bi bilo da neposredno pre odluke EU da su spremni da za naš prijem da potpišemo nešto kao uslov prijema.
   (stiven k., 24. januar 2018 00:23)

  # Link komentara

 31. Dobro rješenje je uređena država, vladavina prava i poštivanje individualnih prava. Problem je samo što takvo razmišljanje ne stanuje na Balkanu, posebno ne nakon godina i godina ispiranja "mozaka".
  (Alan Ford, 24. januar 2018 00:11)

  # Link komentara

 32. Obično nemam neku reakciju na Vučića, ali ovo što je rekao prevazilazi svaki nivo arogancije. ON će da saopšti narodu rešenje za Kosovo. E pa neće moći, ustav je definisao okvire koje mora da poštuje, a ako hoće da prevarom i manipulacijama promeni ustav, to će ovaj režim koštati vlasti, do koje im je toliko stalo. Problem Kosova nije ništa lakši od problema Palestine i Izraela, Kipra i nema brzih rešenja. Ne mora Srbija po svaku cenu da uđe u EU, a ne mora ni Vučić u istoriji da ostane zabeležen kao drugi Vuk Branković. Ali, ako ovako nastavi, biće....
  (sokva, 23. januar 2018 23:35)

  # Link komentara

 33. Mnogi su pali na tom ispitu.
  (roki, 23. januar 2018 23:26)

  # Link komentara

 34. Референдум? Што ми ово звучи познато?
   (Anonimus, 23. januar 2018 23:26)

  # Link komentara

 35. (Boban, 23. januar 2018 21:58)
  Opet te price, kao nepriznavanje Kosova te sprecava da normalno zivis, a kad ga priznamo ima da nam sve procveta. Laz i prevara. Jos jedan demagog kao i ovaj Vucic.
  (Djordje, 23. januar 2018 23:09)

  # Link komentara

 36. Ja sam za referendum. Ali da se jasno kazu posledice, ako kazemo da ga nedamo, pristajemo na ne ulazak u EU, na ukidanje EU subvencija koje su veoma velike, na ukidanje bezviznog rezima, na ukidanje bezcarinskoe trgovine sa EU, na sankcije, na produbljivanje tenzija na jugu Srbije i novih sukoba sa muslimanskom populacijom dole. Ma putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas, nama je lepo, taman kako smo i zasluzili.
   (MarkoNS, 23. januar 2018 22:44)

  # Link komentara

 37. @Boban
  vidi, da smo imali takvu logiku razmišljanja tokom naše istorije ne bi sad ni postojali. Odavno bi nas pojeo neki veći i jači jer takvih uvek ima. Teška su vremena ali našim precima su bila još teža pa se nisu predavali. Konačno u stvari uviđam da je za Srbiju izgleda najbolje da budemo kraljevina jer mora da ima neko ko će da kaže ne dam to je moje. Ovako stranci tutnu nekom pare u džep, postave ga na vlast i onda od njega traže svašta nešto.
   (Bankar, 23. januar 2018 22:40)

  # Link komentara

 38. Nikada nije kasno za novi početak u traženju dobrog rešenja, koje je prihvatljvo za obe strane, kakda je u pitanju konačni status Kosova. Bolni kompromisi su nužnost. Mislim da je srpsko društvo sazrelo za zrelu oduku, koja će ptužiti bolju perspektivu za suživot na ovim prostorima.
  (Zvezdana, 23. januar 2018 22:40)

  # Link komentara

 39. Em ti uzmu 15% teritorije, em ti traze da resis sa njima granicna pitanja :D Carevi :D
  (D10S, 23. januar 2018 22:37)

  # Link komentara

 40. Pitanje granica se jednom za svagda mora rešiti.
  (Anica, 23. januar 2018 22:34)

  # Link komentara

 41. Ponuditi podelu. Ako ne pristanu, zabraniti prelaz preko ostatka Srbije svim albancima, za vek vekova.
   (Drug Crni, 23. januar 2018 22:33)

  # Link komentara

 42. Nazalost Kosovo je vec odavno prodano.Vucic vas priprema lagano filozofski Na Balkanu zadnjih trideset god je na sceni samo pljacka,tj borba za nacionalne interese.Nema ni u BiH ni u Srbiji pravde ni prava .Neobrazovani idioti vode drzavu.A u EU mozemo samo biti robovi tako da ne znam gdje zurimo.Ekonomija na razini Afrixkih zemalja.Pozz iz Bosne
   (Denboy, 23. januar 2018 22:29)

  # Link komentara

 43. za sve ono sto su napadali predhonu vlast i izvodili ljude na ulicu da pale i ruse beograd, i zbog cega su dosli na vlast pricajuci narodu sve suprotno sad ce sve to da potpisu, e moja Srbijo
  (bee, 23. januar 2018 22:28)

  # Link komentara

 44. Dvadeset godina nisu ciste granice sa susednim drzavama a o Kosovu i da ne pocinjemo
  (d, 23. januar 2018 22:02)

  # Link komentara

 45. Mozda bi doslo i do promene granica zbog teritorija ali uz sve do sada i to moramo resiti
  (d, 23. januar 2018 22:01)

  # Link komentara

 46. (filip, 23. januar 2018 20:44)

  Vidi,ja taj "patriotizam" ne mogu da namažem na hleb i da dam deci da jedu.
  Isto tako ne mogu patriotizam da sipam u rezervoar kola i da vozim na njega.
  Patriotizam mi neće platiti račune za vrtić,školu i sve ostalo.
  Prošlo je vreme patriotizma.
  Ja hoću NORMALAN život u uređenjoj državi.
  Kosovo me ne interesuje.
  Moja deca niti znaju,niti će znati za Kosovo.
  Ako ostane ovakvo nerešeno pitanje gledaću da decu šaljem što pre i što dalje od Srbije.
  Pa kada se svi koje Kosovo ne zanima i kada ostane 1 milion srba u celoj Srbiji da vidimo da li će vam i dalje biti Kosovo Srbija i sl mantre.

  Manite se više toga.

  Molim redakciju da mi objavi komentar
  (Boban, 23. januar 2018 21:58)

  # Link komentara

 47. interesanto je da komentare za priznavanje kosova potpisuju ljudi sa dosta je bilo i djb!srbija nije saka pirinca da je zoba svaka vrana!mi ako priznamo kosovo mozemo priznati da i nemamo drzavu mi ako glasamo za sns moramo priznati da imamo izdajnicku drzavu!mi ako o ovome raspravljamo mi smo smesni!
   (azra!ravno do dna, 23. januar 2018 21:57)

  # Link komentara

 48. Francuski ambasador nam je jasno rekao da bez resavanja Kosova nema napretka
  (s, 23. januar 2018 21:53)

  # Link komentara

 49. Kosovo je zavrsena prica samo ne jos I formalno priznato od Srbije.
  Cemu toliko natezanja I prolongirati problem za koje nema drugacijeg izhoda nego odcepljenje.
  (london 94, 23. januar 2018 21:48)

  # Link komentara

 50. Uveren sam da ce vucic naci pravo resenje
  (marko, 23. januar 2018 19:41)

  Bot bez inspiracije. Ja mislio da je poenta EU usaglasavanje drzavnih institucija sa pozitivnom praksom EU a da samo clanstvo je samo vrhunac tog procesa. A ono cela prica je pravo resenje AV za KiM.
  Pa g. predsednice ako ste naucili da ono sto niste zaradili poklanjate drugima (stan od 120kvm) nemate prava da se zauvek odreknete moje kuce. Mozda ce se za 50 ili 100 godina naci neko pametniji od svih nas i imati pravo resenje. Svojom vizijom vi resavate problem Albancima da oni mogu dalje, a ne Srbima.
   (pseudo_slucajno, 23. januar 2018 21:44)

  # Link komentara

 51. Politika mira,stabilnosti,napretka i odabira najboljeg resenja i za dugogodisnji problem Kosova, i jedan od najtezih od koga svi beze, ostavljeno je Vucicu da resi, a njegova politika ce doneti najbolje resenje!
  (ceca, 23. januar 2018 21:38)

  # Link komentara

 52. @
  (Vinilin, 23. januar 2018 19:54)

  E kad bi Srbija imala makar jednog vladajućeg političara koji je tako obrazovan kako su Tači, Haradinaj i Pacoli...
  Tači završio fakultet u Prištini i međunarodne odnose u Cirihu, Haradinaj prištinski fakultet i još Rochester, jedan od najjačih američkih i svjetskih univerziteta, Pacoli završio nekakve ekonomske studije, marketinge i menadžmente u Hamburgu i Cirihu, priča nekih 5-6 jezika, napisao knjigu na italijanskom, počasni gradonačelnik Baton Rouge u SAD-u i ima švajcarsko državljanstvo, oni koji žive tamo znaju kako oni teško daju nekom strancu državljanstvo.
  Njihovi svi funkcioneri na bitnim položajima su super obrazovani, završavaju prestižne univerzitete, govore jezike, nemaju niti jednog Dačićevog, Vulinovog ili Stefanovićevog kalibra na odgovornim funkcijama, takvi su kod njih portiri i metu ulice.
  (Zlatni dukat, 23. januar 2018 21:36)

  # Link komentara

 53. Od Srbije ne mogu da ocekuju da prizna KiM, to se nece dogoditi.
  (Samoja, 23. januar 2018 21:34)

  # Link komentara

 54. Zasto kazete da "Srbija ima nerešene granične sporove sa skoro svim susednim zemljama sa kojima je nekada bila u zajedničkoj državi", mozda te drzave imaju problem.
  Srbija radi na resavanju svih problema, za razliku od drugih.
  (Bojan, 23. januar 2018 21:28)

  # Link komentara

 55. Nista to meni nije jasno..ratovalo se za Kosovo, izginuo toliki narod..onda politicari dozvolise da dole pocne da gazduje ko vec gazduje, dobili himnu, zastavu, priznalo ih dosta zemalja..i sad, posto su politicari sve prokockali, prodali, poklonili onda kao narodu kome se Kosovo i sve oko njega zgadilo poslednjih godina serviraju kao neki referendum da kao mi prelomimo..ma daj..
   (Pera, 23. januar 2018 21:27)

  # Link komentara

 56. U celoj ovoj drami oko ulaska Srbije u EU se mozda negde i zaboravilo na sve one nevine ljude,Srbe,koji se bore za egzistenciju.Najvise se mora raditi na tom problemu.
  (Joka, 23. januar 2018 21:06)

  # Link komentara

 57. nece vucic priznati kosovo nemojte biti naivni, niti bi to ucinio jankovic, jeremic ili bilo ko drugi... svako ko prati situaciju vidi da za ameriku balkan i kosovo nisu prioritet a svako ko prati malo dublje situaciju na kosovu zna da se albanci masovno iseljavaju zbog teskih ekonomskih uslova...prema tome iskulirajte
  (lord, 23. januar 2018 21:06)

  # Link komentara

 58. Ustavom Republike Srbije , definisan je status KiM ! Za svako drugo rešavanje statusa KiM , neophodno je promeniti Ustav , i ono što je mnogo važnije , politički i nacionalni konsenzus građana Srbije !!
   (ljubomir, 23. januar 2018 21:04)

  # Link komentara

 59. Referendum je izbegavanje odgovornosti... Samo "žuti lopovi" nisu imali teferendum(imao ga je Milišević, Koštunica) i sada će ovi! Zato jer nemaju viziju i neveruju u svoje odluke!!!
  (dare 011, 23. januar 2018 21:02)

  # Link komentara

 60. Ja ne razumem zašto se u opšte poteže pitanje statusa Kosova. AP Kosovo i Metohija je i po našem Ustavu i po rezoluciji Saveta bezbednosti UN deo Republike Srbije. To što su neke države priznale njihovu tzv. nezavisnost, to je njihova stvar. I naša država bi tako mogla da prizna nezavisnost npr. Foklandskih ostrva, pa se niko ne bi obazirao na to.
  (Muškarac 37, 23. januar 2018 20:09)

  U pravu si, niko se na to ne bi obazirao, jednako kako se niko ne obazire na povlačenje priznanja priznanja Kosova od strane Surinama ili Gvineje Bisao, ali na francusko, englesko, njemačko i američko priznanje Kosova se svijet itekako obazire!
  (Unglaublich!, 23. januar 2018 20:59)

  # Link komentara

 61. Kao prvo nije predsednik dobio u nasledsvo Srbiju kao da mu je tata ostavio pa da on odlucuje sta ce sa njom. Prosto me sramota kad cujem ovako nesto jos od pravnika. Cuj on ce za dva tri meseca da odluci koje resenje ce da odabere.
  Evo ja mu nudim najbolje resenje medjunarodni letovi karta u jednom pravcu a narod nek odluci sam. Mislim da je fer necemo mu gledati u kofere ipak nas je zaduzio svojim zalaganjem.
  (Spasoje, 23. januar 2018 20:59)

  # Link komentara

 62. Neko ce morati da prizna nezavisnost Kosova. Jednog dana. Ako AV i ekipa ne zele to da urade, onda ce morati brze da odu s vlasti nego sto su mislili. A da bi ostali na vlasti, jedini izlaz im je referendum o Kosovu u narodu. Postupiti po rezultatima. Ako je odgovor da se Kosovo ne da, onda se vracamo na pocetak. Ako je ljudima jednostavno dosta Kosova koje nikad i nisu videli i koje je puno najgorih evropskih kriminalaca, a, bogami, i islamista, sledi manja revolucija. Medjunarodni pritisak ce navesti Vucica na neku glupu gresku i nece opstati.
  Nema lakog odgovora, ali referendum i post-referendum su sansa narodu Srbije da odraste.
  (Zvoncica, 23. januar 2018 20:56)

  # Link komentara

 63. srbija ne zaostaje za evropom i to bez e.u nema u e.u sta nema u srbiji dobice srbija ulazom u evropo 100 evra vise ali izgubice sve ostalo ponos pariotizam obraz itd kad ste poceli da trazite e.u sve vise i vise tajkuna droge itd e.u je 1000 puta goranego srbija sad nema slobodni medija nema demokratije sve je zabranjeno samo gejevi i islam se tolerisu ja sam italijan rodjen u parizu i mogu da vam kazem nikako u e.u budite slobodni a ne da se prodate za 100 evra u francuskoj 25 posto nezaposljeni jos malo pa penzija nece postojati i traze zakon kad umres da ti se sve oduzme za drzavu na nasledstvo nestane jer su toliki dugovi drzave da je srbija za e.u svajcarska ali srbima nazalost mozak je ispran i sanjate o evropskoj uniji koja je sve mafija do mafije samo sto su u odelima et kravatama e.uH
  (filip, 23. januar 2018 20:44)

  # Link komentara

 64. @Objavite, 23. januar 2018 19:57
  Pa ako je tako onda prvo da resimo spor sa Hrvatskom i BiH. Koliko znam nemamo granicnih problema sa Albanijom, CG i Makedonijom? Ili imamo?
  (Ne podmecite kukavicja jaja, 23. januar 2018 20:41)

  # Link komentara

 65. Što EU isto tako nije tražila od Kipra da reši svoje granice ili što ga ne uslovljava sa sporazumom o normalizaciji odnosa sa nepriznatim sev. Kiprom? Nego samo Srbija mora da ispunjava njihove nemoguće uslove.
  (servantes, 23. januar 2018 20:39)

  # Link komentara

 66. Kako to da su Slovenci i Hrvati primljeni u uniju sa neresenim granicnim sporom? Voleo bih da cujem odgovor na ovo pitanje.
  (Zoran N, 23. januar 2018 19:31)

  Tako što je upravo zbog njih uveden uslov svim kandidatima za članstvo da svi granični sporovi moraju biti rešeni. Naravno, ne mogu sada da primene to pravilo retroaktivno i izbace Hrvatsku iz EU zbog toga.
   (Objavite, 23. januar 2018 20:38)

  # Link komentara

 67. Bolje 1000 dana pregovorati nego jedan dan priznati Kosovo !
   (goran, 23. januar 2018 20:33)

  # Link komentara

 68. LDP podrzavao Ahtisarijev plan,pa su bili proglaseni izdajnicima.
  (marehajduk, 23. januar 2018 20:28)

  # Link komentara

 69. Molim vas objavite mi komentar, mene samo zanima sta ce se desiti u slucaju da Srbija prizna Kosovo a Spanija, Rusija, Kina, Indija ga ne priznaju jer njima to ne odgovara ne zbog nas vec zbog njihovih teritorija. Zato se to mora lepo objasniti Kosovarima, to sto imaju podrsku Amerike ne znaci automatski i podrsku celog sveta jer to pitanje otvara Pandorinu kutiju za sukobe svuda po svetu. Treba biti mudar i uključiti i Kinu i Rusiju u pregovore i zajedno sa njima izaci sa trajnim resenjem.
   (Miler, 23. januar 2018 20:17)

  # Link komentara

 70. Danas je od patrijarha, visoki orden dobio Grk koji je odbio da ucestvuje u bombardovanju'99. Na zalost ne znam mu ime. Bio je 2,5 godine u zatvoru. Kaze, nije mi zao ni jednog dana na robiji, ponovo bih postupio isto. Vi ste kaze hrabar i ponosan narod, zelim da ucim od vas. Vi ste svetao primer ostalim narodima kako se boriti za slobodu. To je on danas rekao primajuci odlikovanje, prvi put je u Srbiji. Jesmo li mi takav narod kako on prica? Da li se neko stidi od ovog Grka, da li se stidi od rodbine onih vojnika sa Kosara i sa Pastrika?
  (mare, 23. januar 2018 20:17)

  # Link komentara

 71. Trebalo je u BG da se odrzi protest sa najmanje 100.000 ljudi.Svi da ponesu stiropor i na najmirniji moguci naci sedeti do god ovo ruglo od vlasti ne ode.
   (Bosko, 23. januar 2018 20:17)

  # Link komentara

 72. Ja sam već ubedio dosta ljudi u svom okruženju da na referendumu glasaju ZA EU, kakvo god pitanje bilo! I dalje ću da utičem na što više ljudi, jer od kako znam za sebe, Srbija ima probleme zbog Kosova! Vama kao da nije bilo dovoljno patnje i smrti. Shvatite da Kosovo nikada nećemo moći da povratimo bez novog krvoprolića! E pa, moja deca NEĆE krvariti ni zbog koga i ni zbog čega i TAČKA! Bude li se desilo da ovaj ludi narod na referendumu izabere i dalje teranje kontre celom svetu, kunem se da se neću smiriti dok ne odvedem svoju porodicu u neku normalnu zemlju! A posle toga, moja draga braćo Srbi, vi jurišajte na vetrenjače doveka, kad već toliko volite!!!
   (Dosta je bilo, 23. januar 2018 20:10)

  # Link komentara

 73. Nema vremena za bolju buducnost. Mi smo nacija prosecne starosti od 47 godina. Najvise zahvaljujuci ratovima i smrti koja je ovde stizala na jedan ili drugi nacin. Najpametnine sta sada mozemo da uradimo je da tretiramo Kosovo kao gangrenu.
  Ako to nw uradimo dovoljno brzo...sve au sanse, necemo se izvuci.
   (DB, 23. januar 2018 20:09)

  # Link komentara

 74. Ja ne razumem zašto se u opšte poteže pitanje statusa Kosova. AP Kosovo i Metohija je i po našem Ustavu i po rezoluciji Saveta bezbednosti UN deo Republike Srbije. To što su neke države priznale njihovu tzv. nezavisnost, to je njihova stvar. I naša država bi tako mogla da prizna nezavisnost npr. Foklandskih ostrva, pa se niko ne bi obazirao na to. Nama je najvažnije da međunarodna zajednica u celini (čitaj Ujedinjene Nacije) ne priznaju njihovu tzv. nezavisnost. Suština pregovora bi trebalo da bude oblik autonomije AP KiM u okviru Republike Srbije, na šta upućuju i Ustav RS i Rezolucija SB UN 1244. A, što se realnosti na terenu tiče, ona je vrlo promenjljiva kategorija. Realnost je bila i da je Hitler došao do Staljingrada, pa se zna kako je na kraju završio. Ne sme se gubiti nada, već se treba svaki dinar ulagati u Vojsku Srbije, kao garanta naše dobre pozicije za buduće pregovore.
   (Muškarac 37, 23. januar 2018 20:09)

  # Link komentara

 75. Normalizacija odnosa mora postojati i mora se raditi na njij,ali se nadam da vlast nikada nece priznati Kosovo kao nezavisnu zemlju.
  (Iva, 23. januar 2018 20:09)

  # Link komentara

 76. Kakve su to gluposti! Pa onda i svi susedi imaju s nama nerešene odnose pa i Hrvatska koja je u EU! Prema tome zdravo!
  (genijalno, 23. januar 2018 20:08)

  # Link komentara

 77. Nadam se da će predsednk Vučić naći najbolje rešenje,jer njegova politika je za mir i stabilnost u regionu.
  (Dobrila, 23. januar 2018 20:07)

  # Link komentara

 78. 'Ajde pa da se konacno oslobodimo i tog Kosova, dozlogrdilo je vise i bogu i narodu.
  (besna glista, 23. januar 2018 20:07)

  # Link komentara

 79. Решење за Косово може једино и искључиво да саопшти Српски народ! Ни Ти, ни ти ико од политичара неможете о томе да одлучујете. Искључуво о ономе што си сам стекао илу си добио у наследство можеш да располажеш.
   (Miki kontiki, 23. januar 2018 20:06)

  # Link komentara

 80. Najbitnije je da je konačno jedan Predsednik skupio petlju da se krene u unutrašnji i međunarodni dijalog radi postizanja trajnog rešenja problema KiM. Ipak će narod na kraju na referendumu doneti konačnu odluku.
  (Peđa, 23. januar 2018 20:06)

  # Link komentara

 81. Ne može jedan čovek da rešava to pitanje. Referendum će se pokrasti, napraviće neko uvijeno pitanje a onda će se terati narod da izađe i da zaokruži po direktivi. Nema refderenduma dok nema slobode medija, slobode društva i slobode čoveka.
  (posmatrac, 23. januar 2018 20:05)

  # Link komentara

 82. @Srbin iz Hercegovine,
  E bas zato nama treba EU da nas prisili da se uredimo. Sami nismo u stanju ni za sto, dvesta ili milenijum da to napravimo.
  (ja Srbijanac, 23. januar 2018 20:04)

  # Link komentara

 83. Пропаганда! Ништа не треба потписивати, ништа! Сарадња, трговина, мир и развој, културна размена, све може али потпис на отимачину то не може. И Европа ће морати да призна да су двоструки аршини и кршење међународног права неприхватљиви!
   (НикОла, 23. januar 2018 20:03)

  # Link komentara

 84. Ima logike u tome sto EU trazi da resimo sporove oko granica da ne bi sa pridruzivanjem uneli te probleme.Normalizacija odnosa svakako mora postojati.
  (Hana, 23. januar 2018 20:03)

  # Link komentara

 85. Kada citam komentare ne mogu da se nacudim. Kaze covek ne.mogu da se odreknem dela svoje zemlje zbog obecanja boljeg zivota??? Cega se u stvari odrices? Na Kosovu zivi albanski narod u ogromnoj vecini, nacin zivota albanaca je sirenje i sirenje. Nema jedno dete, dva i ne mogu vise, ocu da zive ko ljudi. Za to vreme mi bez evropske perspektive trbuhom za kruhom saljemo decu na taj isti zapad. Mi smo narod koji vec vise dve decenije zivi u svojevrsnoj izolaciji od sveta ali na zalost i od realnosti. Pitanje Kosova se.mora zatvoriti jer ako ne krenemo napred za deceniju ili dve necemo resavati pitanje Kosova nego.pitanje opstanka Srbije. Postacemo manjina.u svojoj zemlji. Zemlja staraca i ljudi bez perspektive. To smo sada nemojmo dozvoliti da tako i.ostane.
   (Gorana, 23. januar 2018 20:02)

  # Link komentara

 86. Mirjana, kako neki ljudi ne shvataju da svet nije statican.
  Nekada nije ni postojala vozacka dozvola i nekada si mogao voziti sa neograncenom promilima alkohola pa vise nije. Ljudi nauce nesto na greskama pa ih koriguju. Samo Srbin ne.
  (na greskama se uci, 23. januar 2018 19:58)

  # Link komentara

 87. Vlast može da traži samo ona rešenja koja su u okviru Ustava Srbije.
  Bez potpisa.
  Neka otmu ako hoće.Jači su,možr im se.
  Ali bez dobrovoljnog pristanka u bilo kom obliku.
  (Komša, 23. januar 2018 19:58)

  # Link komentara

 88. Kako to da su Slovenci i Hrvati primljeni u uniju sa neresenim granicnim sporom? Voleo bih da cujem odgovor na ovo pitanje.
  (Zoran N, 23. januar 2018 19:31)

  Tako što je upravo zbog njih uveden uslov svim kandidatima za članstvo da svi granični sporovi moraju biti rešeni. Naravno, ne mogu sada da primene to pravilo retroaktivno i izbace Hrvatsku iz EU zbog toga.
   (Objavite, 23. januar 2018 19:57)

  # Link komentara

 89. To je Vucic trebao reci Srbima na Kosovu.
   (Zarko, 23. januar 2018 19:56)

  # Link komentara

 90. ne damo Kosovo i Metohiju
   (fmpmijesvefmpzivotje, 23. januar 2018 19:55)

  # Link komentara

 91. Treba pitati narod, nek krivica bude kolektivna.
  (makica, 23. januar 2018 19:55)

  # Link komentara

 92. Uredjene drzave a nisu clanice EU su Norveska, Svajcarska mozemo i mi biti slican primer, ne mogu nas izmestiti sa evropskog kontinenta.
  (Srbin iz Hercegovine,

  Svajcarska 700 god.nije ratovala.
  Nije okruzena "neprijateljima"
  90 MILIARDE$ godisnji izvoz!!
  (balkancaffe, 23. januar 2018 19:55)

  # Link komentara

 93. Milošević nam se smeje iz pakla.
  Kada je potpisivao Kumanovski sporazum, on je znao da je priča sa Kosovom završena: kada tuđa vojska uđe na teritoriju na kojoj živi narod koji ne želi da se naša vojska vrati, to je bio definitivan kraj Srbije na Kosovu. Da je NATO pojačao bombardovanje još dve nedelje, dogodio bi se totalni kolaps iz kog on nije video rešenje. On je, kao čovek koji je samo željan vlasti, tražio taj kobajagi rok od 10 godina do konačnog rešenja statusa Kosova, po principu: za 10 godina, ko živ- ko mrtav. Ispostavilo se da je on mrtav, a da je 2009. bio na vlasti, već bi se postarao da nas za 10 godina ubedi kako je za nas najbolje da Kosovo ode, ili bi zakuvao u Sandžaku ili Vojvodini, pa sad bilo: pusti Kosovo, daj da branimo Sandžak... te mehanizme njegove vlasti smo jako dobro videli kako izgledaju.
  Naša nesreća se zove VOJISLAV KOŠTUNICA. On je, pošto je Đinđić bio evropejac, zauzeo tu nacionalističku crtu, da bi privukao tu nacionalističku većinu i folirao nas da je sve onako kako nas je Sloba ubeđivao na RTS dnevniku. A nije tako. Predali smo Kosovo! Da Šiptari nisu tako nepismeni, kriminogeni i neorganizovani, kao što jesu, NATO bi im odavno predao i severni deo, ovako, pustili su Srbe da koliko-toliko nešto drže, da ne bi nastao još veći haos.
  Sada postoje samo dve dobre stvari:
  1. da ulazak u EU bude kvazi povod da se to mrcvarenje i foliranje da nije sve izgubljeno završi
  2. da ga i formalno otpiše ekipa koja ga je realno i predala sa Slobom.
  (Vinilin, 23. januar 2018 19:54)

  # Link komentara

 94. Kosovski vrući krompir prebacuje se iz jedne vlasti na drugu vlast i niko neće da ga zadrži a kamoli pojede jer bi bio osuđen od celokupne srpske javnosti.
  (Goksi, 23. januar 2018 19:45)

  # Link komentara

 95. Na Kosovu vlada mafija. Prekinite razgovore vec jednom sa njima i prestanite uzimati pare od zapada. Kad ste dolazili(SNS) na vlast sve ste znali, trpeli smo vas samo tako, sad "...mi ne mozemo, sve smo iscpreli, ajde narod da odluci, pa sta mi sad da radimo..." U stvari vi nemate tri cuke u glavi i samo vas vlast zanima i sad kad bi vam to neko rekao u lice vi bi svi dali ostavke jer jedva cekate da se sklonite iz zivog peska koji ste vi napravili.
  (Predrag, 23. januar 2018 19:44)

  # Link komentara

 96. Uveren sam da ce vucic naci pravo resenje
  (marko, 23. januar 2018 19:41)

  # Link komentara

 97. Istina je ovo da su dobra resenja odavno potreosena, ostalo je da biramo manje losa, to narod mora da shvati.
  (elena, 23. januar 2018 19:40)

  # Link komentara

 98. Nema referenduma nema diranja Srpskog Kosova.Kome smeta neka podnese ostavku i ide u politicku hladovinu.
   (Mihajlo, 23. januar 2018 19:38)

  # Link komentara

 99. Kakva bre EU, ne mogu da verujem da cemo se i formalno odreci 20% teritorije zbog clanstva u EU!!!! Savez drzava koji realno nema nikakvu perspektivu treba da nam bude uslov odricanja od teritorije koja je jedan od stubova nacionalnog identiteta. Taman da nikada vise nijedna institucija ove zemlje ne zazivi dole ne treba se formalno odreci, a svakako da treba normalizovati odnose vodeci racuna o nacionalnom interesu. Ali se plasim da ce Vucic priznati Kosovo, mi npr. udjemo u tu uniju ili nas cak ni tad nepuste, a ona se i formalno raspadne a vec je u fazi uznapredovalog bolesnika.
   (box, 23. januar 2018 19:37)

  # Link komentara

 100. Kod Marića je rekao da se njegovo rešenje za KiM neće dopasti mnogima, da će zbog toga verovatno sići sa vlasti, nema tu nikave misterije šta je time hteo da kaže! Rekao je kako mu tata govori da ne postpisuje ništa, a ovaj mu odgovara da neko mora da preuzme odgovornost. Mene interesuje koje su poledice te " odogvornosti " ?! Niste Vi gospodine Vučiću mesija, uozbiljite se i smanjite doživljaj.
  (Mirjana K, 23. januar 2018 19:31)

  # Link komentara

 101. Kako to da su Slovenci i Hrvati primljeni u uniju sa neresenim granicnim sporom? Voleo bih da cujem odgovor na ovo pitanje.
  (Zoran N, 23. januar 2018 19:31)

  # Link komentara

 102. Da Slobodan Milošević nije izazvao rat na KiM sada nebi bili ovi problemi.
  (Dragan, 23. januar 2018 19:14)

  # Link komentara

 103. dobro je što se razmišlja da narod kaže svoje
  (milica, 23. januar 2018 19:14)

  # Link komentara

 104. Zašto Srbija ne traži ratnu odštetu od EU i NATO?
  Ok, to je nerealno.
  A zašto onda ne traži kompletan otpis duga?
  Eto, ako nam oproste sve dugove priznajemo Kosovo i mir u kući.
  Mislim, zašto bi mi poklonili 15% svoje teritorije?Ok, mi nemamo vlast na Kosovu ali ako ga ne priznamo nikada neće dobiti stolicu u UN i moćićemo da povratimo našu teritoriju makar i za 300 godina.
   (Samo bez foliranja, 23. januar 2018 19:14)

  # Link komentara

 105. Treba da se odreknemo dela NASE teritorije zbog cega?
  Zbog moguceg ulaska u EU i to mozda 2025?
  Sta je sledece cega treba da se odreknemo ? Vojvodina republika? Raska?
  Nemojte da se igrate bre!
  20 godina patimo i trpimo zbog Kosmeta i sad kad se vidi kraj jednopolarnog sveta mi treba da popustimo?!

  NEMA SANSE!!!
   (draganche, 23. januar 2018 19:12)

  # Link komentara

 106. Hrvatska nema rešene granične sporove ni sa jednom državom sa kojom se graniči, i po tome je jedina i svetu. Ipak uđe u EU. Uglavnom, EU mi je suviše nestabilna da bih se odrekao Šar planine nje.
   (Bole, 23. januar 2018 19:12)

  # Link komentara

 107. Nama EU nije ni potrebna ovakva kakva je.
  Sami treba da se sredimo, uredimo drzavu, gradove, ekoloski postanemo svesniji itd. EU kada ima interes prima nove clanove bez ijednog uslova ( Rumunija, Bugarska ) i dozvoli upotrebu svoje monete ( Crna Gora i Kosovo i Metohija ) isto bez mnogo uslova itd.

  Uredjene drzave a nisu clanice EU su Norveska, Svajcarska mozemo i mi biti slican primer, ne mogu nas izmestiti sa evropskog kontinenta.
   (Srbin iz Hercegovine, 23. januar 2018 19:10)

  # Link komentara

 108. Апсолутно сам против било каквих даљих уступака у вези Косова и Метохије и такав став ће ми бити и на референдуму без обзира на испирање мозга које ће се вероватно покушати у наредним годинама, а кроз „ширу дебату" као и медијску артиљерију. Таман ће и деца добити право гласа и породично ћемо сви гласати ПРОТИВ. No pasaran! Нема цене за продају отаџбине!
   (Тоша, 23. januar 2018 19:08)

  # Link komentara

 109. Pokojni Djindjic kada je predlagao podelu Kosova cini mi se '96, dok je to jos i bilo moguce, Seselj i ostali si ga nazivali izdajnikom i stranim placenikom. Sada bi nam ta podela izgledala kao apsolutna pobeda. To je samo jedan od dokaza koliko je taj covek bio ispred svog vremena.
   (xyz, 23. januar 2018 19:07)

  # Link komentara

 110. Ma da za dva i po meseca isto kao i sva druga obecanja, na primer da ce naci ubicu pevacice itd. itd. Ako zna resenje sada neka ga kaze ako ne, nek cuti
   (zoki, 23. januar 2018 19:06)

  # Link komentara

 111. И после Ристо луд, бесан, зао или шта већ. Једини је смео да каже да је Цар го.
  (Владичић, 23. januar 2018 19:03)

  # Link komentara

 112. Prijem o neku od svetskih organizacija vodi ka još boljem upoznavanju naše zemlje i naših ljudi.
  (Goksi, 23. januar 2018 19:02)

  # Link komentara