1. Znate li koji je deo ultimatuma nezavisna drzava, Kraljevina Srbija odbila da prihvati, sto je Austrougarska iskoristila kao motiv za pocetak rata?
  Izjava doktora S. ne zavredjuje da bude top vest, jer nije izjavio nista bitno, jos manje suvislo. Izjava je pokusaj da se spere krivica onih koji crtaju mete...
  (Krim, 3x (g. Nebojsa, vi radite i na b92 portalu?), 19. januar 2018 11:37)

  # Link komentara

 2. nego ko je ubio pevačicu, aj malo o tome
   (sombor, 19. januar 2018 08:18)

  # Link komentara

 3. Је л' ти то газда написао шта треба да изјавиш ?
  (да да, 19. januar 2018 00:19)

  # Link komentara

 4. Ne prebacujte loptu u tudje dvoriste.
  (Schaumburg Illinois, 18. januar 2018 23:04)

  # Link komentara

 5. Odbijanje Albanaca da u istrazi sudjeluju i istražioci iz Srbije može da se tumačiti na više načina:
  1. nepovjerenje u istražioce iz Srbije koji bi mogli doći sa ciljem ometanja istrage (ako su ubice Srbi)
  2. strah od istražioca iz Srbije (ako su ubice Albanci koje recimo kosovski istražioci žele da zaštite)
  3. zbog slanja političke poruke da su sami sposobni provesti kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu istragu
  4. iz principa ne dopuštaju sudjelovanje srbijanskih istražioca da pokažu da su Albanci tamo vlast.
  5. strah Albanaca da bi ih istražioci iz Srbije lažno optuživali (npr. za neprofesionalnost, ili za prikrivanje ili da bi im napakovali da trag vodi prema Albancima)
  (Gik, 18. januar 2018 21:47)

  # Link komentara

 6. U interesu je obe strane,da počinioci ovog gnusnog zločina budu hitno otkriveni.
  (Marija, 18. januar 2018 21:27)

  # Link komentara

 7. Očekujem oštru reakciju naše strane. Slanje novog zahteva u kome ćemo umesto tačaka koristiti uzvičnike!!!!!!!!
  (Stefan, 18. januar 2018 21:00)

  # Link komentara

 8. Ne nego je ocigledno Kosovo druga drzava.
   (C i n i k, 18. januar 2018 20:31)

  # Link komentara

 9. A vi biste dopustili kosovarima, hrvatima ili drugim komsijama da u istoj situaciji i na svoj zahtev dodju i srbistan da "pomognu" u istrazi?
   (pitam se, 18. januar 2018 20:27)

  # Link komentara

 10. Odlično, sad smo našli odličan izgovor - ako bude Srbin, trag će voditi do beogradskih institucija, pa možemo mirno da odbijemo albanske nalaze tokom potrage. Ako bude Albanac, trag će voditi do kosovskih institucija, pa ćemo se polomiti od rečenica "eto, jesmo lepo rekli da ste vi na Kosovu u stvari kriminalci". Najviše me nerviraju komentari tipa "e vi što sumnjate u Beograd, štetite Srbiji i svom narodu". Pa ''bem ti takav narod koji za poslednjih 25 godina nije naučio da kriminal nema niti granice niti naciju?! Sva ta bagra međusobno odlično sarađuje, jer im je svima od albanske, hrvatske, srpske ili koje god strane, važniji američki dolar ili briselski evro. Za krvavu lovu, nema toga što neće uraditi - kao da je njima bitna država. Svaka organizovana država im smeta - sutra da Kinezi preuzmu Kosmet, i na njih bi bili kivni - našli bi već nešto kod Sun Cua što im ne odgovara, pa moraju da se opašu oružjem... Nađite ko je ubio čoveka, pokažite da poštujete nekakav zakon - onda će nam lakše pasti otimanje dela države. Makar da znamo da će neko o Srbima tamo da vodi osnovnog računa, kad mi već iz Beograda ne vodimo i delimo ih na "naše" i "njihove"...
  (Hmh..., 18. januar 2018 20:13)

  # Link komentara

 11. Šta je nejasno, ministre? Potpisom u Briselskom sporazumu "tužilaštvo i sudstvo Kosova je potpuno nezavisno ". Zar stvarno zaboravljate šta sve potpisujete u Briselu?
   (Novi sad, 18. januar 2018 20:07)

  # Link komentara

 12. Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.
  (Milan, 18. januar 2018 19:21)

  A ti ne mislis da smo za podsmevanje? Pa nisu Stefanovic i Vucic osvojili Srbiju ili nasledili tron, njih je narod izglasao.
  I gde su to Albanci danas? Isto beze u EU/USA/CAN/AUS ko i mi
  (4 eyed, 18. januar 2018 20:03)

  # Link komentara

 13. Baš će te pustiti da vodiš istragu.
  Oni Kosovo smatraju nezavisnom državom i za razliku od nas, drže do toga.
  Šuplje priče.
  (Nikola, 18. januar 2018 20:02)

  # Link komentara

 14. Ovo A.Vučić hoće da oponaša Austro-Ugarsku ljeti 1914-te godine! Neće da može - komšije! Još jedan autogol velikoga srpskog vodje!
  (ANTE BAN, 18. januar 2018 18:34)

  Ma kakav autogol, o čemu pričaš.. Pa oni su i zahtevali da učestvuju u istrazi jer su znali da će to biti odbijeno. Treba im alibi i razlog da sada plasiraju priču kako Albanci koče istragu, odbijaju saradnju jer imaju nešto da kriju..I tako se fokus pomera sa onoga što su isti ti pričali o Oliveru Ivanoviću pred izbore na Kosovu. Kao npr. kada Hrvatska nudi Sloveniji razgovor o Piranskom zalivu iako zna da je poražena u sporu i da Slovenija nema razloga da radi bilo šta nego da sačeka izvršenje presude. Sve se radi zbog domaće nacionalističke javnosti. Bitno je bacati prašinu u oči..
  (Vozdovac, 18. januar 2018 19:54)

  # Link komentara

 15. "Vlasnik vozila negde u Srbiji, nacionalnost nepoznata." Verovatno je Papuanac ili Islanđanin...
   (Dragan Jurić, 18. januar 2018 19:47)

  # Link komentara

 16. Ako se ovo sagleda hladne glave - očekivan odgovor Prištine. Naša Vlada je Briselskim sporazumom ukinula sudove i tužilaštvo R.Srbije na severu KiM i dozvolila pravosuđu tzv.R.Kosovo da tamo "uđe" i da za tu teritoriju bude nadležno i odgovorno. Ako tzv.R.Kosovo želi da se pred svojom i stranom javnošću predstavi kao nezavisna država, onda nikako ne može prihvatiti ovakav predlog Srbije. Njihov odgovor - razmena informacija da, ali da tužilac i istražni organi Srbije sprovode istragu na teritoriji Kosova, e to ne može - je, smatram, bio očekivan. Možda sledeća analogija nije najtačnija, ali setimo se našeg ulaska u Prvi svetski rat. Štaviše, ovaj predlog naših vlasti bih nazvao "spinom", jer, kao što rekoh, ista ta vlast je potpisala Briselski sporazum, ista ta vlast je u svakom smislu podržala Srpsku listu koja je koalicioni partner Ramuša Haradinaja, ista ta vlast ne vrši pritisak na Srpsku listu u cilju sprečavanja bujanja kriminala koje se dešava na severu KiM i koji ozbiljno ugrožava bezbednost građana koji tamo žive. I na kraju, ista ta vlast je u vreme izbora na KiM pokojnog Ivanovića označila kao čoveka koji se zalaže za antisrpsku opciju. Apsolutno ne isključujem mogućnost da su u atentat umešane albanske ili neke strane službe, R. Srbija mora sve da učini kako bi zaštitila svoje građane, teritoriju i svoj integritert,ali ne mogu da se otmem utisku da je ova ponuda napravljena tako da bude odbijena.
  (Šumadinac, 18. januar 2018 19:42)

  # Link komentara

 17. Covece mogu da zamislm kako bi ta zajednicka istraga izgledala, gde svi podmecu nogu jedni drugima, ko Tom i Jerry...
   (Demabog, 18. januar 2018 19:40)

  # Link komentara

 18. Vi prvo rešite slučajeve mnogih ubistava u samoj Srbiji. Valjda vam za to ne treba "dozvola" Haradinaja.
  (buron, 18. januar 2018 19:28)

  # Link komentara

 19. Dr Neso iz Beograda, ne kukaj nego pusti ljude da rade. Tako cemo, mozda, saznati ko su pocinioci. Vi ste se "dokazali" na slucaju Savamale i pevacice i Kantrimena i ...
  (Jevrem, 18. januar 2018 19:26)

  # Link komentara

 20. Prvo Vučić potpiše Briselski sporazum kojim potpuno kontrolu nad policijom, carinom, sudstvom i poreskim sistemom na severu Kosova da Albancima (a zauzvrat ne dobije ništa)... pa se onda kao čudi što nam ne daju da istražujemo po Kosovu.
  Kakvi nesposobnjakovići nam vode državu.
  (Maki, 18. januar 2018 19:24)

  # Link komentara

 21. @ANTE BAN
  Ne poznavanje historije. Ni Srbija se nije protivila učešću Austro-ugarskih istražitelja u istrazi, već njihovim Ultimativnim zahtevima da samostalno sprovodi istragu, hapsi i isleđuje uhapšene, što ne bi prihvatila niti jedna normalna zemlja. Srbija je tražila da dobija kopije-slika, dokaza i podataka do kojih su Albanci došli u toku dosadašnje istrage i da učestvuju u istrazi, što svakako nije Ultimatum, jer mi poštujemo privremene pokrajinske organe. Koliko sam čuo Albanci traže od Srbije da sarađuje u istrazi jer je navodno poslednji kupac auta na pijaci na KiM neko sa teritorije uže Srbije. Ako se uzme u obzir da je prvo veče plasiran podatak da je Oliver ubijen iz Zastavine duge devetke onda je sasvim razumljivo da bi Srbija u istrazi pružila ne merljivi doprinos, a sve je to samo segment normalizacije odnosa i u ulozi je jačanja poverenja strana u pregovorima. Ovako ne znam kako će ovo odbijanje normalizovati odnose. Bok.
  (Pop Đujić, 18. januar 2018 19:22)

  # Link komentara

 22. Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.
   (Milan, 18. januar 2018 19:21)

  # Link komentara

 23. I naravno, sada se javljaju brojni komentatori koji tvrde da je "kosovska nezavisnost" realna situacija. Ako bi sutra Amerika donela odluku da poništi tu takozvanu državu, onda bi oni preko noći postali najveće patriote. Kako vetar duva, tako se menjaju i naši stavovi.Nevezano za stav takozvane "vlasti" u Prištini, Srbija ima dovoljno snage da sama istraži ubistvo našeg uglednog političara. "Vlast" u Prištini samo prenosi zvanične stavove Amerike, ništa oni samostalno ne odlučuju.To ne mora nas da spreči da uložimo napor i saznamo ko stoji iza ovog zločina.
  (Pera, 18. januar 2018 19:18)

  # Link komentara

 24. Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.
  (Pek, 18. januar 2018 19:02)

  Jesu vala naši brzi, ubistvo pevačice rešiše od petka do ponedeljka, ma tri dana... eksperti.
   (kam, 18. januar 2018 19:14)

  # Link komentara

 25. Eto izvanredne prilike za jos jedan monotoni monolog o nama i njima. Znate na koga mislim.
  (Nikodije IV, 18. januar 2018 19:07)

  # Link komentara

 26. A možda... eto, samo možda... ne žele da im se iko meša u istragu na njihovoj teritoriji i u njihovo sudstvo... Baš ono što im je omogućeno da imaju briselskim sporazumom.
  Ne sećam se sad, ko ga je ono beše potpisao?
  (Powerslave, 18. januar 2018 19:06)

  # Link komentara

 27. Koji idiotizam. Prvo potpišu Briselski sporazum a onda se prave blesavi i traže nešto što i sami znaju da nije izvodljivo. Zaključak? Alibi i samo alibi. Grozno.
   (Bukova daska, 18. januar 2018 19:03)

  # Link komentara

 28. Hteli mi to da priznamo, ili ne, odigrano je maestralno sa Srpske strane. Dakle, nudimo im zajednicku istragu. Kosovo* cuti. Onda se Kosovo* nemusto oglasava da je vlasnik spaljenog i vise puta preprodavanog vozila koje je sluzilo za beg ubica na teritoriji Srbije. Zatim Ramus zabija ekser u Kosovo* izjavom da odbija zajednicku istragu sa Srbijom. Sada je senka sumnje definitivno nad Kosovom*.
   (Strawdog, 18. januar 2018 19:02)

  # Link komentara

 29. Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.
   (Pek, 18. januar 2018 19:02)

  # Link komentara

 30. Problem je što policija pod vođstvom Nebijše iz Beograda već skoro dve godine ne može da otkrije ko je rušio u Savamali. Kakvog onda kredibiliteta imaju da rešavaju mnogo ozbiljniju stvar kao što je ubistvo?
   (Domaćin, 18. januar 2018 19:01)

  # Link komentara

 31. Ne verujem vam nista!
  (Daniele, 18. januar 2018 18:59)

  # Link komentara

 32. Jedinstvena prilika u karijeri dr Stefanovića kada se lično slažem sa ovom njegovom konstatacijom. Tačka.
  (Saša, 18. januar 2018 18:57)

  # Link komentara

 33. Sprecavaju... Ili ne zele mesanje tudje drzave...
  (Xeni, 18. januar 2018 18:57)

  # Link komentara

 34. Kako nam fino/kulturno daju do znanja gde nam je mesto.
  (mali zeleni, 18. januar 2018 18:55)

  # Link komentara

 35. Znaci,nema sanse da se zataska...a u Nemanjinoj muk...
  (Vojkan, 18. januar 2018 18:55)

  # Link komentara

 36. Pre nekoliko meseci je postignut ,,Sporazum"o pravosuđu.Bila je udarna vest na svim Srpskim medijima.Nije mi baš jasno kakav je kompromis postignut.
  (Ognjen, 18. januar 2018 18:55)

  # Link komentara

 37. Procitajte izjavu Marka Jaksica i sve ce vam biti jasno.
  (miki, 18. januar 2018 18:54)

  # Link komentara

 38. I mi onomad odbismo Austrougarsku 1914-e. Ne miriše na dobro.
   (Samo trenutak, dva i stiže naplata, 18. januar 2018 18:54)

  # Link komentara

 39. Pa valjda ima razlike izmedju saradnje u istrazi i mešanja u istragu...Zašto dižete frku? Priština ne isključuje saradnju, ali neće da se ovi naši mešaju...verovatno "da ih ne bije maler"... Jer kad naša policija uzme da rešava neko slično ubistvo- piši propalo...stvar u ruke uzimaju Informer, Alo, Kurir i drugi "istražni organi"...
   (Mister Hajd, 18. januar 2018 18:53)

  # Link komentara

 40. Zasto danas nije proglasen Dan zalosti???
  (N, 18. januar 2018 18:53)

  # Link komentara

 41. A sta ste mislili? Da ce da prihvate?
   (Mister No, 18. januar 2018 18:48)

  # Link komentara

 42. Ponizio si nas Vuvicu, Potpuno ponizio...
   (Pecanac, 18. januar 2018 18:46)

  # Link komentara

 43. Za nas kao narod je i bolje da Albanci rade istragu. Jer ako se umesa keramicar i njegove sluzbe, ne da nikada necemo saznati ko je ubio Olivera, nego bi verovatno opet smislili neku laz. Ovako Albanci nas mozda i dovedu do nalogodavca sto je mnogo bitnije od onoga ko je povukao obarac. Inace, ako ste primetili "Laki je malo nervozan".
  (Hex, 18. januar 2018 18:44)

  # Link komentara

 44. Ako se ikad otkrije pravi ubica, pre ću verovati Albanskim/Kosovskim institucijama nego našim
   (pfd, 18. januar 2018 18:43)

  # Link komentara

 45. Ko je mislio drugacije,taj treba odmah da ide kod doktora po terapiju.
   (BOSS, 18. januar 2018 18:40)

  # Link komentara

 46. Evo prilike da vidimo da li je Kosovo deo Srbije ili vise ne. A mozda je vlast izabrala da nam na ovaj nacin zvanicno saopsti da nije...
  (Istinunavidelo, 18. januar 2018 18:39)

  # Link komentara

 47. Uz svo poštovanje prema funkciji predsednika Srbije, mada sam monarhista,
  da li si lud da veruješ Tačiju i Haradinaju???
  (marija, 18. januar 2018 18:36)

  # Link komentara

 48. kako ce biti sjajno kad pristina pokaze prstom u srpski DB:):)
   (djidji govedina, 18. januar 2018 18:36)

  # Link komentara

 49. Ne znam sta da mislim.....

  Da verujem da ce ubice naci oni koji su ga lazno optuzenog drzali u zatvoru 3 godine?!?

  Da verujem da ce ubice naci oni koji vec skoro 2 godine samo sto nisu nasli ubicu one nesretne pevacice....?

  Oni koji nikad nisu otkrili pozadinu Zoranovog ubistva, a nisu ni blizu da nadju ubice Curuvije, novinara Pantica, novinarke Dade Vujasinovic, ubice vojnika u Topcideru,.....(ima jos puno,...Zoran Todorovic Kundak, Arkan, Djordje Bozovic-Giska,....) Oni ce da nadju Oliverove ubice?!?

  Ma daj....da se ne zezamo.
   (milly...., 18. januar 2018 18:36)

  # Link komentara

 50. kao da bi Srbija dozvolila da dodju na njenu teritoriju kosovski policajci i istrazuju neko ubistvo!?
   (abc, 18. januar 2018 18:35)

  # Link komentara

 51. pa ni mi ne bismo dozvolili mesanje druge drzave u nase unutrasnje stvari...ne odbijaju informacije od nas vec ne dozvoljavaju da nasi inspektori vrsljaju po njihovoj zemlji....
   (realnost, 18. januar 2018 18:35)

  # Link komentara

 52. Leglo kriminala je na severnom delu Kosova i Metohije. Upravo je Boris Tadić rekao da nisu smele da se rasformiraju četiri srpske opštine jer su imale sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast. Sad nemaju ni srpsku policiju ni srpsko pravosuđe i to kriminalcima pogoduje.
   (Goran, 18. januar 2018 18:35)

  # Link komentara

 53. Kakvo iznenadjenje!
  (M, 18. januar 2018 18:35)

  # Link komentara

 54. Ovo A.Vučić hoće da oponaša Austro-Ugarsku ljeti 1914-te godine! Neće da može - komšije! Još jedan autogol velikoga srpskog vodje!
  (ANTE BAN, 18. januar 2018 18:34)

  # Link komentara

 55. Ala ih pobeđujemo, svaka nam čast!
   (srbija do tokija, 18. januar 2018 18:33)

  # Link komentara

 56. Bilo je i za očekivati.Javite Predsedniku da javi našem tužilaštvu.
   (dragan, 18. januar 2018 18:32)

  # Link komentara

 57. Ali kako? Vulin nije molio, vec zahtevao!?
   (kiler, 18. januar 2018 18:31)

  # Link komentara

 58. kako je tuzno kad ovo moram da kazem, ali pametan potez, postojala bi samo podmetacina...
   (ljubisha, 18. januar 2018 18:30)

  # Link komentara

 59. Ne vidim u čemu je problem da se svi uključe u pronalaženje atentatora pa i države u regionu. Od saznanja i od viška glava ne boli.
   (Jovan, 18. januar 2018 18:30)

  # Link komentara

 60. Zar ste mislili da ce prihvatiti?
   (miljas, 18. januar 2018 18:29)

  # Link komentara

 61. Koliko kuzim oni odprilike pretpostavljaju ko je atentator a to je Srbin.
   (Zoran, 18. januar 2018 18:28)

  # Link komentara

 62. KOSOVO JE SRBIJA!
  Aha, ali cekaj prvo da pitamo albanca da li nam dozvoljava na nasoj teritoriji da razotkrijemo ubistvo...
  (Petar, 18. januar 2018 18:27)

  # Link komentara

 63. Ocekivano, mogu da rade sta god zele i imaju podrsku celog zapada za to.
  (simpson, 18. januar 2018 18:27)

  # Link komentara

 64. Normalno, a ovoga će da prime na Kosovo samo preko vikenda, kao turistu.
   (zluradi, 18. januar 2018 18:27)

  # Link komentara

 65. Ocekivano , gde je vodja da ga pitam sta bi sa onim Kosovo je Srbija .
   (Gaga, 18. januar 2018 18:27)

  # Link komentara

 66. Samo se pozvati na rezoluciju 1244 i poslati naše policajce...
   (mali zeleni, 18. januar 2018 18:26)

  # Link komentara

 67. Nemoguce! Presjednice, molim te da sazoves konferenciju za stampu...
  (zoran, 18. januar 2018 18:26)

  # Link komentara

 68. Znači ima šanse da saznamo ko je ubica.
   (Josarian, 18. januar 2018 18:25)

  # Link komentara

 69. Pa oni su svoje rekli i od toga ne ostupaju.
   (Boban, 18. januar 2018 18:25)

  # Link komentara

 70. Nije Pristina nego Republika Kosovo, nemojte vise da lazete narod. Znam tesko je i meni da to priznam, ali na tome zahvalite politicarima.
   (whhwwh, 18. januar 2018 18:24)

  # Link komentara

 71. To je jedina šansa za rešenje slučaja.
  (mr čović i dr terzić, 18. januar 2018 18:23)

  # Link komentara

 72. Ocekivano jer I time nam stavljaju do znanja da su nezavisni!
   (Mojsinjski, 18. januar 2018 18:22)

  # Link komentara