1. Џаба и њему и теби да читате, кад се не разумете у ресоре којима управљате! Само у овој нашој банана држави може 1 човек (наравно, партијаш) да буде министар одбране, па након тога, министар за рад, већ сутра економије, па културе итд. Тако је у свим ресорима. Готово да нема тренутно министра који је у својој каријери био министар "само" једног ресора!
   (Тата спалио Ђенку, 13. januar 2018 07:44)

  # Link komentara

 2. A kvote u pravosuđu? Barem 40% muškaraca, ako smo stvarno za rodnu ravnopravnost!
   (aleksander, 13. januar 2018 00:43)

  # Link komentara

 3. Podržavam ministarku. Mi ne možemo da donesemo ni zakon o ravnopravnosti pri zapošljavanju, a kada mislimo da izjednačimo muškarcima i ženama plate? Island je izjednačio.

  Reč je o ekonomskoj neravnopravnosti, koja počinje nasleđivanjem po muškoj liniji u porodici, manjom šansom za zaposlenje u odraslom dobu, nastavlja se otkazom zbog rađanja deteta, i kulminira porodičnim nasiljem. Preterujem? Pogledajte crnu hroniku.

  Zašto ne možemo da se dogovorimo? Neznanje, nazadno vaspitanje ili prosto sklonost siledžijstvu?

  Udvaranje kineskim investitorima možda jeste razlog ministra Đorđevića, ali bolje da to ne pominje, kao ni ono nesrećno proveravanje bolovanja.

  Pljuštaće i tužbe i odštete jer je Srbija potpisnica Povelje UN o ljudskim pravima, još od 1984. Jedan ministar rada bi to trebalo da zna.

  Ne priznavati drugome ljudska prava je NASILJE. Nasilje je čin agresije, sa namerom da se drugome nanese šteta. Šteta je konkretna kategorija i ima svoju vrednost u novcu. Velikom novcu.

  Zato, dragi osiromašeni građani, glasajmo za ravnopravnost. (Ako ni zbog čega drugog.)
  (Ženska prava, 13. januar 2018 00:33)

  # Link komentara

 4. Po cemu ustanove i organizacije u obrazovanju, nauci, kulturi, informisanju i sportu, političke stranke, sindikalne organizacije i strukovna udruženja zasluzuju strozi tretman i striktnija rodna pravila od ostalih ekonomskih i drustvenih entiteta? Gde je logika i drustveni interese i koliko kosta implementacija regulative da, na primer, lokalni bokserski klub ima 40% zena u svom nadzornom telu?
  ("Da se popune rupe u budzetu", 12. januar 2018 23:25)

  # Link komentara

 5. Ne zna se ko je gori. Da li ovaj Đorđević koji ništa ne radi ili Mihajlovićka koja je napravila veliku štetu sa svojim zakonima - npr. Zakon o ozakonjenju je ostavio stravičan prostor za divlju gradnju koje nikad nije bilo više.
  (mr no, 12. januar 2018 23:10)

  # Link komentara

 6. Nista ta zena nije uradila za sve ove godine na vlasti!Obecala je brzu legalizaciju divlje gradnje,da bi za vise od dve godine samo 5,3% slucajeva resila!Rokove za zavrsetak koridora 10 i 11 pomera vec tri godine i vec se po bajkama izjednacila sa Mrkonjicem.Vreme je da bude zamenjena nekim novim
  i sposobnijim covekom!
  (brando, 12. januar 2018 22:34)

  # Link komentara

 7. Kako je samo loša ova izjava o tome da više inspektora znači više kazni i time više novca za državu?! Smisao inspekcijskog rada nije naplaćivanje kazni i time punjenje budžeta države već uređivanje određene oblasti života. Kazne nisu same sebi svrha?! ...
  Inače, kvote kada je u pitanju zastupljenost žena u telima koja donose odluke jeste potrebna, jer se istorijska nepravda patrijarhalnog društva nije uvela voljom ili dogovorom žena i muškaraca već nametanjem. Nametnuta nepravda može da se ukloni samo nametanjem drugačijih pravila. To što žena u organima odlučivanja ima uvek mnogo manje nego muškaraca posledica je patrijarhalne tradicije u kojoj je žena bila i rob i svojina muškarca.
  (apsolutno, 12. januar 2018 22:33)

  # Link komentara