1. "... Руси су код нас политички присути у релативно малом броју странака..."
  (marko, 12. januar 2018 11:20)

  O čemu ti to pišeš života ti?
  Uoči izbora 2016., prema Registru političkih stranaka (registrovano 108 stranaka), pojavljuju se u Srbiji 4 stranke koje u svom nazivu imaju reč "Ruska". Pri tome ima bar još 20-tak koje nemaju tu reč u svom nazivu ali vrlo direktno i jasno propagiraju samo ruski uticaj i politiku (a ne srpski).
  Da li postoji neka registrovana stranka u Srbiji koja u svom nazivu sadrži u bilo kom obliku reč "zapad"?
  (Živko, 12. januar 2018 15:56)
  Ја пишем о томе да у Србији има мали број проруских странака а о чему пишеш и ти исто. А такође пишем о томе да је наша политика у складу са западном, а да се наши закони пишу у скалду са западним што се моѕе и видети по томе како отварамо поглавља где је главно усклађеност закона. А сада додајем још и следеће, да због тога што се много срдиш и бесниш, уопште не расуђујеш рационално, пошто видим да не разумеш и оно што сам напишеш а да не говорим да негираш очигледно у нашем друштву. Батали русе и те неке 4 минорне странке и гледај своје здравље.
  (marko, 12. januar 2018 16:38)

  # Link komentara

 2. "... Руси су код нас политички присути у релативно малом броју странака..."
  (marko, 12. januar 2018 11:20)

  O čemu ti to pišeš života ti?
  Uoči izbora 2016., prema Registru političkih stranaka (registrovano 108 stranaka), pojavljuju se u Srbiji 4 stranke koje u svom nazivu imaju reč "Ruska". Pri tome ima bar još 20-tak koje nemaju tu reč u svom nazivu ali vrlo direktno i jasno propagiraju samo ruski uticaj i politiku (a ne srpski).

  Možeš li da zamisliš da npr. u Rusiji budu registrovane 4 stranke koje u svom nazivu imaju reč "Srpska"?

  Da li postoji neka registrovana stranka u Srbiji koja u svom nazivu sadrži u bilo kom obliku reč "zapad"?
  (Živko, 12. januar 2018 15:56)

  # Link komentara

 3. SVIMA NAMA SA TANKIM ZIVCIMA ... da nam zbog milionskih zrtava u 20-om veku dopuste da se NAORUZAMO ATOMSKIM NAORUZANJEM.
  (4 nasa uslova, 12. januar 2018 09:54)

  Prvo kazes da imamo tanke zivce, a onda da trazis nuklearno naoruzanje. Koliko si nerealan. Za one sa tankim zivcima jedino dopusteno "oruzje" su ukrstene reci.
  (prisli, 12. januar 2018 12:38)

  # Link komentara

 4. rusija je prava i jedina bratska zemlja...kada su nas ameri drzali u celicnom zagrljaju od 48. do 53 g. kada smo imali cak 3 izuzetno susne godine i jos u ratu potpuno porusenu drzavu,samo su nam rusi slali pomoc u hrani i ogrevu...dobro se secam mleka i cokolade u prahu kao i jaja u prahu,takozvanih "Trumanovih jaja"...au,malo vise sam izlapeo,pa to nisu bili rusi...demencija je cudo,a alchajmer je bolest ludih krava....
  (sn, 12. januar 2018 09:52)

  Izvini, greskom sam ti dao minus, nisam citao do kraja.
  (Laufer, 12. januar 2018 12:08)

  # Link komentara

 5. Taj izveštaj je generalno nerealan,nebitan i najobičnija glupost sa ciljem da se spreči bilo kakav mir koji Tramp sprema i želi da ima sa Putinom.
  (Aron, 12. januar 2018 08:06)

  Izveštaj je "nebitan" samo u rusofilskim glavama.. Na osnovu ovakvih izveštaja se kreira američka spoljnja politika, kratkoročno i dugoročno, pa vi vidite..Tako je i Milošević prezrivo komentarisao Zapad pa je popio sankcije i bombardovanje.. Ova zemlja će morati da se opredeli, ili će biti sa Zapadom i u Evropi, gde i svo okruženje. Ili u Putinovoj Evroaziji i izvor problema. Naravno , sa svim posledicanma takvih izbora. Sve je vrlo jednostavno, a zatvaranje očiju pred očiglednim ne pomaže.
  (Voždovac, 12. januar 2018 12:06)

  # Link komentara

 6. Ali da ovde ljudima i dalje nije jasno na mi nismo bombardovani ni iz cijeg hira ili zato sto je Klinton jednog jutra ustao na levu nogu pa mu doslo tako, nego aman ljudi po zasluzi. Kako smo radili tako smo i prosli. Ali propaganda Rusije je neumoljiva. Pa cekaj sta sada ajde da prestanemo da disemo svi i da se kolektivno samoubijemo zato sto nas je NATO bombardovao Pa zivot ide dalje, a praksa je pokazala, sto dalje od Rusije. Ko je bio sa njima taj je nagrabusio. Sa druge strane isto praksa je pokazala ako prkosis Americi zna se sta te ceka. Ali Srbima to i delje nije jasno. Retko ali retko izracionalan narod.
  (Aleksandar, 12. januar 2018 11:39)

  # Link komentara

 7. Руси су код нас политички присути у релативно малом броју странака. Економски су присутни у НИС-у, ту добро пролазе, и фактички може се рећи да ми њима плаћамо да се немешају пуно. Са друге стране је Запад, који је политички присутан од пада Слободана, чији су пад они и финансирали. Данас су присутни и великом броју странака на страну што се сви закони као и спољна политика усклађују са њиховим захтевима. Економска присутност је таква да преко 50% наше економије припада западним фирмама и банкама. Тако да фактички ми њима плаћамо за све од Слободана. Са обзиром на величину плаћања то би се пре могло рећи отимање са обзиром на одлажење кеша одавде. Све у свему ми смо земља без икакве идеје и вођства, и таљигаћемо овако до неког следећег лома, а онда ћемо вероватно услед наше слабости нестати. Овако дуго да стојимо на размеђи свакако нећемо моћи. ЕУ је нама најближа, али није моћна, ако амери реше у некој консталацији да нестанемо тако ће и бити. Улазак у ЕУ исто није реалан у садашњим околностима, а то нам је можда једини спас, што само додатно отежава наш и онако лош положај. Можда када би ојачали би имали веће шансе, али опет зато и немамо никакве шансе да ојачамо због великог броја фактора. Одакле год да кренеш види се да смо тотално слаби. Одакле више оволико бављење нама?
  (marko, 12. januar 2018 11:20)

  # Link komentara

 8. Juče sam napisao komentar,koji nije objavljen,da je ovaj izveštaj senatora iz redova demokrata napad na Trumpa,a da je Srbija,pa čak i Rusija kolateralna šteta.Rusija je to u kontinuitetu više od godinu dana,od kada su objavljeni mejlovi sa demokratskog kongresa,u kom se članovi pozivaju da podrže Clintonovu u borbi sa Sandersom.Umesto da su se pozabavili sređivanjem odnosa unutar partije i obračun sa svima,koji su kršili demokratski proces,oni su našli neprijatelja u Rusiji i Trumpu,koga optužuju za veze sa tom zemljom.Trump je još u predizbornoj kampanji najavio da će smanjiti državna izdvajanja za finansiranje raznih nevladinih organizacija,lobi grupa,revolucija,pučeva,arapskih proleća...po svetu,za koje je rekao da predstavljaju produkt demokratske stranke i Obamine administracije.On je to i sproveo u delo,pa je novac za to,a radi se o milijardama dolara,značajno smanjen za 2018-u godinu.Zato demokrate pokušavaju da prikažu nekakav veliki uticaj Rusije na ovim prostorima,kako bi se zadržala sredstva,kojima finansiraju svoje grupe i pojedince,a koji su navodno važni za razvoj demokratije.Nisu to samo NGO sektor i političari(partije),već i mediji,novinari,intelektualci...,koji sada ostaju bez značajnih finansija.Sa oko 15 miliona dolara je svake godine Vašington,preko USAID i drugih vladinih i nevladinih organizacija,finansirao razne grupe i pojedince,razne projekte,koje su lobirale u njegovu korist.To je legitimno,ali bi taj novac uložen u privredu značio nekoliko hiljada novih radnih mesta svake godine.Sa druge strane republikanci moraju da podrže demokrate u toj nameri,jer bi u suprotnom bili optuženi za manjak patriotizma i nacionalizma,po čemu su uvek bili ispred demokrata.Tako da je Trump ostao sam,ali to njemu nije problem,jer je i bez podrške partije pobedio na izborima.Isti slučaj je i sa američkim medijima,sa kojima vodi borbu od objavljivanja kandidature.Američki establišment ne može da se pomiri sa tim da je njegova miljenica izgubila izbore.Mediji u Srbiji ne bi trebalo da daju veliki značaj ovim temama,jer je to unutrašnja stvar američke političke scene.
   (stripoteka, 12. januar 2018 11:00)

  # Link komentara

 9. Ma koliko god se Rusi mesali, a jadne SAD to "nemocno" posmatraju izdaleka, niciji uticaj pa ni Ruski ne moze biti toliko maligan koliko americki osiromaseni uranijum. Nazalost, americki osvajaci i agresori su spremni na svaku vrstu prljave propagande i upotrebe svih sredstava da bi ostvarili svoje interese. Srecom dok je Putina mogu samo da laju.
   (miki, 12. januar 2018 10:18)

  # Link komentara

 10. Jadan li je onaj kome su rusi prijatelji i kome oni dođu pomoći.Amen!
  (Objektivan, 12. januar 2018 10:00)

  # Link komentara

 11. SLAZEM SE da njihova borba treba da pocne u Beogradu time sto ce AMerika POVUCI PRIZNANJE KOSOVA ili zauzvrat PRIZNATI REPUBLIKU SRPSKU KRAJINU u Hrvatskoj,dakle ili jedno ili drugo,kao prvi korak,drugi korak bi bila isplata ODSTETE za bombardovanje SVIMA NAMA SA TANKIM ZIVCIMA ali tako da svako od nas dobije po 10.000 evra NA RUKE,dovoljno je iako bi trebalo vise,ostatak im oprastamo.
  Treci korak bi bio da se SAD i BRITANIJA uz NEMACKU,BUGARSKU i TURSKU obav ezu da nas NECE NAPADATI U SLEDECIH 100 godina sta god se desilo u svetu.
  Cetvrta je da nam zbog milionskih zrtava u 20-om veku dopuste da se NAORUZAMO ATOMSKIM NAORUZANJEM.
  Tek onda mozemo da budemo prijatelji.
  (4 nasa uslova, 12. januar 2018 09:54)

  # Link komentara

 12. rusija je prava i jedina bratska zemlja...kada su nas ameri drzali u celicnom zagrljaju od 48. do 53 g. kada smo imali cak 3 izuzetno susne godine i jos u ratu potpuno porusenu drzavu,samo su nam rusi slali pomoc u hrani i ogrevu...dobro se secam mleka i cokolade u prahu kao i jaja u prahu,takozvanih "Trumanovih jaja"...au,malo vise sam izlapeo,pa to nisu bili rusi...demencija je cudo,a alchajmer je bolest ludih krava....
   (sn, 12. januar 2018 09:52)

  # Link komentara

 13. Diplomata Vladislav Jovanović kaže za Sputnjik --Auuu Milosevicev diplomata koji nije potipsao Rambuje i zbog toga ode 15% teritorije zemlje ima nesto da kaze. Pa taj ne zna sta je diplomatija, samo sprovodi sta mu Moskva naredi, kao sto mu je '99 Igor Ivanov rekao da ne potpise Rambuje a svi znamo kakve su posledice toga, i kao su nas Rusi ''branili''.
  (Ivan, 12. januar 2018 09:15)

  # Link komentara

 14. Sigurno da Amerikanci ne bi bili zadovoljni sve dok se ne ustoliči stabilna marionetska vlast u Srbiji, ali to ni malo ne menja činjenicu da to Rusi imaju od atentata na Đinđića i državnog udara koji je ruske špijune doveo na vlast.
  (CATAPA, 12. januar 2018 08:53)

  # Link komentara

 15. Braćo Ameri spašavajte nas od rusa kako znate i umete. Izumiremo zbog njihove "ljubavi"
   (lajavi krelac, 12. januar 2018 08:52)

  # Link komentara

 16. Kad ovaj prizna Kosovo, doće na red rusofili sa tajnim računima. Biće bježanije za Moskvu.
   (brza fotografija, 12. januar 2018 08:47)

  # Link komentara

 17. Jednostavno, neki lideri i drustva nakon odredjenog iskustva krenu dalje ma kako bolno ono bilo (Japan, Nemacka, Francuska...) ali ne i mi. Sada je ispalo da je jedina nepravda bila bombardovanje zemlje koja je za 10 godina ratovala sa tri cetiri suseda, sukobila se sa Zapadom, u kojoj je na delu teritorije konstantno bilo vanredno stanje, gorivo se tocilo na ulici, ubijali se politicki protivnici, hladnjace isporucivale leseve itd. Dok se danas za socijalu bore poslanici drugih drzava u Evropskom parlamentu (koji pitaju Brnabicku za smanjenje penzija), ovde je ljudima lepo, raspredaju kafanski nacionalizam i filozofiju "lezi lebu da te jedem". Krenuli smo istim starim putem i znamo kako ce se to zavrsiti.
  (zimzeleni, 12. januar 2018 08:39)

  # Link komentara

 18. Mislim da je glavna izjava ona da je 1999 definisana politika SAD prema Srbiji. Vise od 17 hiljada bombi je baceno na nas i svaka bomba je sve vise udaljivala Ameriku od nas. Nastavili smo da gledamo americke filmove i da se druzimo sa americkim narodom ali americka drzava od tada vise nije srpski prijatelj. Ovaj izvestaj samo pokazuje koliko je to cinjenica.
  (Sumadinac, 12. januar 2018 08:31)

  # Link komentara

 19. Ovaj Sputnik i Rusi hoce jos da nas ubede da smo mi uživali 90ih i treba da mrzimo zapad i amerikance što su nam pomogli da ga svrgnemo Milosevica.

  Sa druge strane hoce da nas ubede i da volimo Rusiju što su Milosevica čuvali do poslednjeg dana i smestili mu i obezbedili familiju u moskvu.

  Ako pomažeš neku u familiju, pitanje zbog čega to moskva radi i kakve su to miloševićeve zasluge, da bi mu rusija pomagala.
  Da nije možda razbio jugoslaviju da jugoslavija ne bi ušla u Evropsku uniju i odložio trideset godina ulazak država balkana u NATO.
  (Lebriti, 12. januar 2018 08:15)

  # Link komentara

 20. ne znam ko koga napada, ali znam da su sanse da cemo nagrabusiti ako prkosimo amerikancima i da nam rusi opet nece priteci u pomoc ako nam pomoc zatreba 100%
  (crni sin, 12. januar 2018 08:14)

  # Link komentara

 21. Taj izveštaj je generalno nerealan,nebitan i najobičnija glupost sa ciljem da se spreči bilo kakav mir koji Tramp sprema i želi da ima sa Putinom. Što je i najavljivao tokom svoje predizborne kampanje naglašavajući kao prioritet svoje neprijateljstvo prema muslimanskom ekstremizmu.Tako da deo koji se odnosi na Srbiju treba gledati u istom kontekstu. Ovakve "rezoluciije" imaju nameru da se bilo kakvo otopljavanje odnosa između dve sile indirektno prestavi kao "izdajnički čin". To nema veze samo sa Demokratama već sa celokupnom partiskom elitom. Na primer senat je sa samo dva glasa protiv izglasao novi set sankcija prema Rusiji. Ta taktika ide tako daleko da se primenjuju metode "lova na veštice" kao za vreme Hladnog rata. Čak je kongres formirao komitet za ispitivanje o navodnoj vezi Trampa i njegovih ljudi sa vrhom ruske vlasti. Što podseća na mekartijev komitet protivameričke aktivnosti iz 50-ih godina, čega se stide većina današnjih Amerikanaca. Kao što su se tada tražili i satanizovali "Crveni", sada se to radi sa navodnim "Putinovim agentima". Jezivo je to da se i danas i tada koriste isti razlozi za rusofobiju tipa "podrivanje demokratskih vrednosti" i "ljudskih prava i sloboda". Što je istoriski kontradiktorno jer Rusija danas ima isti društveni i ekonomski sistem kao i Amerika.
  (Aron, 12. januar 2018 08:06)

  # Link komentara