Evropom se širi svinjska kuga

Svinjska kuga se prvi put pojavila 90-ih godina u Gruziji, Španiji i Portugaliji. Sada se raširila posebno u Baltičkim zemljama pa sve do Ukrajine.

Izvor: Dojče vele
Pošaljite komentar
 1. Naravno da je važno šta se dešava u okruženju, ali da li autor texta ili urednik ako je text samo preveden, zna da je u Rumuniji koja se dobrim delom graniči sa Srbijom, proglašena crna zona zbog prisustva ASF i da je pitanje dana ili sata , a možda se već desilo, da je ASF u SRbiji! Da li naši organi preduzimaju nešto, nisam siguran ako je suprotno onda neka nas obaveste da im se izvinimo! Inači na seminaru u Beču u oktobru 2017. na kom sam učestvovao kao zaposlen u jednoj danskoj firmi iz ove oblasti, je rečeno da nije pitanje da li će ASF doći u svaku zemlju u Evropi, već kada će doći, a to znači totalna propast svinjogojstva ili u najboljem slučaju svođenje proizvodnje na ograničene količine sa vrlo teško održivom ekonomskom računicom zbog rizika i gubitaka kao i zaštite tovljenika od ove pošasti?!
  (Munja, 11. januar 2018 10:41)

  # Link komentara

 2. evropom svinjska kuga,amerikom opasan virus,ostali zdravi ko dren?
  (navali narode, 11. januar 2018 10:10)

  # Link komentara

 3. Nama zabranjujete izvoz svinjetine decenijama zbog svinjske kuge. Sada to radite Ukrajini i Gruziji, kako bi vi mogli da prodajete vase svinje.
  (nemacki trol, 11. januar 2018 10:01)

  # Link komentara