Petak, 05.03.2004.

14:07

Jočić potvrdio da je bio osuđen na uslovnu kaznu

Izvor: B92

Joèiæ potvrdio da je bio osuðen na uslovnu kaznu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

dacha

pre 20 godina

Da parafraziram pokojnog Boru Pekica:

SAMO U ZEMLJI CHUDA...
moze Premijer, inace deklarisani Demokrata i anti-komunista, koji godinama gradi svoj politicki kapital i imidz na principijelnosti,legalizmu, patriotizmu a od nedavno i jeftinoj socialnoj demagogiji, da dodeli ministarske fotelje jednom bivsem KRIMINALCU (makar i "nestasnom decaku od 20 godina"), zatim bivsem KOMUNISTICKOM SUDIJI (koji se nisu drzali zakona "ko pijan plota" vec misljenja "Drugova odozgo") ili bivsem JULOVCU (koji su beskrupulozno gazili oko sebe i gradili karijere ulizujuci se "vrhovnoj drugarici sa cvetom u kosi")...

beka

pre 20 godina

Kad je mogo Arkan da bude da bude poslanik,kad je mogo Lukic da bude u takvoj funkciji,kad mogu mnogo drugi da budu u funkciji a koji imaju veliku kriminalnu proslost zasto ne moze jedan sitni ,,lopov,, da bude u toj funkciji,i to je Srbija.

von Schultz

pre 20 godina

Ovde je vrlo bitno razdvojiti dve stvari. Prvo je sam taj cin od pre 25 godina, koji je bio i ne treba covek da to ima ceo zivot kao Damoklov mac nad glavom.
Druga stvar je JUCERASNJA Jociceva izjava da je krivicno delo decji nestasluk. Zbog toga bi Kostunica trebalo SMESTA da ga smeni sa mesta ministra (policije!!!). I jos nesto, vidim da se pominje secerna afera ovde. Da li to sto su "veliki" kriminalci bili na vlasti znaci da sa "malima" sada idemo korak napred? Smesno...

STRANKA legalista

pre 20 godina

i ranije su takvi bili ministri,zar ne?ali iz tudih stranaka/nerodoljupci,izdajice i ne daj boze iz"nenebeske nacije".Svece za reklamu moze svako da drzi.Ali iza toga mora i da stoji nesto.Zar ne Kostunnice?

Danke

pre 20 godina

Svaka cast na priznanju.Veliki udarac za novu vladu vec na pocetku ali dajte coveku malo vremena da se pokaze.Setite se samo kakav je bio prethodni ministar-brzo zaboravljate!

Treba ispitati ko je ove podatke doturio novinarima prvog dana po formiranju vlade i kome je u interesu da Jočić bude prva meta?Verujem u novog ministra i u novu vladu-KRIMINALCI CUVAJTE SE!!!!!!!

Nele

pre 20 godina

To da ministar policije ne sme da bude lopov, je potpuno jasno! Ali pre svega za nesto postoje kazne i resocijalizacija!! Ako se smatra da covek ne moze da se iskupi za svoje grhove, onda treba za sva krivicna dela osudjivati dozivotnom kaznom zatvora. Ako je covek kaznjen uslovno zatvorom, ako kasnije nije pocinio nikakvo krivicno delo, ako zakon nalaze da se ta kazna brise, onda je covek cist. U svakom slucaju obijanje trafike nije obijanje stana! Kod nas ne postoji pravilo, koje nalaze da (bilo kako) osudjivani budu iskljuceni od drzavnih funkcija. Sto se moralne strane tice, cudno je da nama smeta obijanje trafike, a ne smeta genocid, odavanje drzavnih tajni, poziv na mrznju, saradjivanje sa ratnim zlocincima i zastita istih. Svi hoce da na vlasti budu sveci, bezgresni i od Duha svetoga stvoreni. Niko ne shvata, da kod nas takvih andjela sposobnih da vladaju ima veoma malo i da se na putu do vlasti (pogotovo u nasim krajevima) moraju zaprljati ruke (k'o sto rece Ceda).

Dirty

pre 20 godina

Nije to bas decacki nestasluk, gospodin je tad imao 20. godina. Sasvim dovoljno da se odgovara za sopstvene postupke. A o krivolovu se jos uvek suti. Ili se ceka dozvola od Kostunice da se progovori i osude novinari za senzacionalizam. Bio bi to drugi nestasluk inace onog, po sopstvenom misljenju, postenog Jocica. Eeeee Jocicu majstore, drzi se ti starog zanata i sume, mani se ministarstva. Kako bre lopov da suradjuje s murjom? Znas kako su tvrdi momci zavrsili a ne kokosari? Pa neide!

Vladimir

pre 20 godina

Sta ima tu da se raspravlja. Dali je taj covek "uradio" trafiku? Jeste. Ajd' sad svi lepo da prelistamo ustav i zakone o ministarstvima pa da vidimo sta tamo pise, ako je protiv ustava ili nekog zakona onda taj covek ne moze da bude ministar, u protivnom moze. Eto to je vrlo jednostavno. E sad, to sto je nama tesko ili nismo u mogucnosti da prelistamo dokumente od kojih nam zivot zavisi to je jedan drugi problem. Ja licno nemam pojma dali nas ustav i zakon regulisu ovakve stvari, zanima me gde bi mogao da nadjem takvu informaciju, dali postoji neki javni servis u nasoj drzavi koji bi nam pruzio takve informacije. Dali mozda postoji neki site, siguran sam da postoji, gde se nalaze svi nasi zakoni i ustav dostupni svima nama.

viktor

pre 20 godina

Moj poznanik je za obijanje trafike dobio 6 meseci ali zatvora i dan danas se na njega gleda kao na nekog ko je bio u zatvrou. Medjutim, vremena se menjanju i to ne treba da cudi. Sramota je sto je ministar krenuo za zestokim izjavama gluposti u javnost i pri tom rece da je to mladalacka glupost i nepromislejnost. Ako je to tako onda sva deca od 20 godina imaju prava da obiju po samoposlugu ili trafiku i da im se oprosti, mozda bas u njima lezi neki buduci ministar necega u Srbiji? Boze spasi nas i sa ovom vladom kao i sa predhodne dve tri koliko ih je bilo od 1990 godine.

Svetlana /ne Ražnatović/

pre 20 godina

Da se nadovežem na Zorana,advokata-pogotovo je bilo teško izdejstvovati uslovnu osudu, tih godina je kaznena politika bila daleko stroža, uslovnu osudu bi dobio možda nekih 10-15 godina kasnije. A možda je sud cenio olakšavajuće okolnosti pa mu izrekao uslovnu osudu.

Dusan

pre 20 godina

Nisam pristalica nijedne stranke, ali bas mi je drago da novi ministart policije ima tako nekakve mrlje na svom dosijeu. To makar pokazuje da je obican covek kao i svi ostali, neko ko je iskusio kako policija funkcionise u praksi i sa druge strane pendreka. Zbog toga je po mom misljenju jos bolji izbor za ministra. Za razliku od onoga dosadasnjeg, namazanog. Ovaj je kao mladic obio kiosk, a onaj brkati je extra profitirao u doba slobe/DOS-a sa svojim Lutra/Arius kompanijama, a sve osnovanim na novcu koje je dobio da podrzi SPS/JUL sa svojom Novom Demokratijom. Onaj mi je toliko isao na zivce, pogotovo sto je uvek iznalazio nacine da ispliva na povrsinu i nekako ucestvuje u svim garniturama vlasti od saveza komunista pa na dalje. Ovaj je obio kiosk pre dvadeset godina, pa sta? To nije ni za porediti sa malverzacijama koje je Mihajlovic izvodio sa nabavkama IBM racunara, Zippo upaljaca i nozeva za MUP. Bas zbog toga mislim da se moze ocekivati da ce Jocic biti bolji ministar nego onaj pre njega.

Sreten Mirkovic

pre 20 godina

Prenosim vest Glasa javnosti:
Posle razgovora s novinarima Jočić je krenuo, ali se onda ponovo vratio i pitao ko je od novinara i iz kojeg medija postavio pitanje da li bi bilo moralno da sada podnese ostavku. Na to je Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS dobacio: "Jočić se već ponaša kao pravi policajac"."
Vreme je za sanitarni kordon!

Petar

pre 20 godina

Kako moze (sada)vec potvrdjena cinjenica da se proglasi sezacionalizmom ?! To se u pravnoj drzavi zove prosto - cinjenica !!!! To bi gospoda legalisti trebali da znaju . I pazite ovo - oni su prepustili sve finansije G17+, a zapeli za pravdu , policiju ...kad ono ministar pravde sa puterom na glavi, ministar policije sa puterom na glavi ( ono sto se do sada saznalo , a ko zna sta se nece saznati...)tako da ko zna zasto su oni zapeli bas za ova ministarstva...?

Dule UK

pre 20 godina

Velika je sreca kad uspevamo da pravimo razliku izmedju postenih (mene recimo) i nepostenih (svih ostalih recimo).
Sve bi bilo idealno kad bih ja toliko posten da bas i nisam mnogo posten, ali sam sigurno posteniji od svih ostalih (a mozda i nisam, ali nisam lud to da priznam) ...

Trice i kucine raspravljate gospodo.

radovan

pre 20 godina

Desilo se, zar treba ubiti covjeka zbog toga.
Sigurno je posteniji od ostalih iz ove nove
smijesne *vlade*.
Inace sam simpatizer Srpske radikalne stranke.

Rale

pre 20 godina

Da se podsetimo sta je obijac trafika rekao za DS da treba da se napravi sanitarni otklon.
E pa obijacu kada napunis 18 godina vise nisi dete, jer stices pravo da glasas! Ja sam sa 19 godina odsluzio vojsku, a vojnici nisu deca. Mozete li da zamislite policiju ciji je ministar obijac trafika? Sto se tice dosijea da se razumemo, kada si javna licnost nema tajnih dosijea. Nova vlada sa obijacem trafika, staljinistickim sudijama i ko zna jos kakva nas iznenadjenja ocekuju nadam se da nece trajati dugo. Toliko o legalizmu i postenju DSS-a.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Ja bi samo da pitam Marka koji ovde brani Jocica, da li bi ga isto tako branio da je "cenjeni" ministar pre dvadeset i kusur godina umesto trafike recimo odlucio da obije kucu ili stan njegove porodice? Lopov je lopov, i tacka... I ne zaboravite, lopov obicno ne padne na prvoj trafici, vec na petoj, desetoj ili pedesetoj. Da li da verujemo Jocicu da je to bio jedini put kad je pokusao da ukrade ili samo jedna od kradja u kojoj je nesrecno "pao"?

Cinjenica da se sve desilo pre toliko vremena mu sada daje za pravo da seta ulicama i bude slobodni gradjanin, ALI NE I DA BUDE MINISTAR U SRPSKOJ VLADI! Ministar mora da bude besprekorna licnost, bez ijedne mrlje. Ako nismo u stanju da nadjemo 18 takvih ljudi u citavoj Srbiji, onda nema vise sta da se kaze...

milija

pre 20 godina

Ministar policije obijao trafike necuveno .Ostavka odma Koscunice sta cekas sto se ne obracas narodu da nisi bio upoznat sa tim i da je lopov dobrovoljno napustio vladu.

Gojko

pre 20 godina

Decacki nestasluk jeste kada desetogodisnjaci gadjaju grudvama automobile. Kada covek od dvadesetak godina obije trafiku i ukrade tudju imovinu, to se zove malo drugacije. Ova izjava mu je briljantna kao i ona za Hilandar. On ne sme da bude ministar ne samo zbog moralnih vec i zbog IQ razloga.

Milena

pre 20 godina

Neko rece "prekrsajcic"??? Obijanje trafike je "prekrsajcic"??? Ajde da ne poredimo bacanje papirica na ulici i obijanje tudje imovine i kradju!!! Mislim da je sasvim dovoljan taj "prekrsajcic" da se uvidi da gospodin Jocic ima tendenciju ka krsenju zakona. Kad mu se desilo jednom, zasto bi mu IKO poverovao da mu se nece desiti ponovo??? Pogotovu kad se nadje na poziciji sa koje ce moci da prikrije dokaz svake mahinacije, i mnogo mnogo mnogo vece od te koju je pocinio davne 1981. Pa posten covek bi pao u iskusenje da dodje do love kad udje u drzavne vrhove, vidi sve rupe u zakonima i moze da unisti svaki dokaz, a neko ko je vec krsio zakon--100%!!!

posmatracica

pre 20 godina

Kako to zvuci u svetu kad je ministar policije bio osudjen za kradju ? I ovako su nam policija i pravosudje jadni, lopovi, kriminalci ,dileri, ubice,silovatelji , prave sprdnju sa postenim svetom -bivaju osudjeni na sitne kazne ( ako bivaju osudjeni ), i sad povrh toga ministar policije - lopov ! I jos hocemo da nam se dozvoli ovde sudjenje za ratne zlocine !Ma , haj'te molim vas ! I ovaj ministar ne treba da ceka da premijer zatrazi da ode , vec da preda ostavku iz moralnih razloga !

ZORAN

pre 20 godina

Kao dugogodisnji advokat jako mi je dobro poznato da obijanje trafike spada u grupu teskih krivicnih dela protiv imovine /Teska kradja,provaljivanjem,obijanjem,savladjivanjem prepreka.../ i da je nama advokatima,kao braniocima, veoma tesko da kod ovih krivicnih dela za svog branjenika izdejstvujemo uslovnu osudu.Hocu da kazem,radi se o teskom krivicnom delu,a ne "decackom nestasluku".Verujem gospodinu Jocicu da je to jedino sto je pogresno ucinio u zivotu i slazem se da ima legitimno pravo da u nasem drustvu dobija,ako je strucan,vrlo odgovorne poslove,ali dobiti resor ministra policije je
potpuno politicki neprihvatljivo jer je vec prvog dana stupanja na duznost izgubio svaki kredibilitet.On je morao premijeru tu svoju "epizodu" da saopsti.Ako to nije ucinio onda ga je prevario i premijer Kostunica ga mora smeniti,a ako je njemu to saopstio ili je
iz drugih izvora to znao,onda se dovodi u pitanje kredibilitet cele vlade.Razmislite malo,dragi politicari u Srbiji,mozete kod gradjana imati ugled jedino ako ste kristalno cisti,iskreni i posteni.Jednostavno,neko ko je osudjivan za tesku kradju izvrsenu obijanjem ne moze u demoktatskoj drzavi kakva je postala Republika Srbija da bude ni policajac.

Zoran,Advokat.

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Kakav vas decacki nestasluk, vi ste gospodine Jocicu krivicno gonjeni i osudjivani, vi gospodine odmah izvolite da podnesete OSTAVKU!

sajberkurajber

pre 20 godina

Pa niko ne sumnja valjda da je Jocic posten,ali nije u tome problem.Politicki i moralno nije bas sjajna ideja da osudjivan covek bude ministar.Cela njegova retorika je problematicna i pogresna:nista lose nije od tada ucinio?Pa dobro ali pred zakonom se naziva istim imenom i onaj ko ukrade paklo cigareta i onaj ko ukrade pare iz recimo banke.Naravo da tezina cina nije ista,ali-principijelno oni su isti.Drugo,dosta je bilo tih glupih prica svih ovih 15-tak godina da neko hoce i moze da ugrozi sigurnost drzave napadom na jednog coveka,pa makar kako se on zvao i na kojoj funkciji bio.Trece ministri nisu deca pa da treba da pitaju tatu(premijera)za misljenje oko ostavke,boze pa punoletni su.Sve u svemu,bojim se da ce ova Vlada komunicirati na ovaj nacin i dalje sa javnoscu,sto je mora se priznati korak unazad u odnosu na proslu.

Tvrtko

pre 20 godina

Srbija jos uvijek zivi u najmracnijoj medijskoj blokadi. Ovolika buka oko ministra sto je obio trafiku a niko ni da se pocese sto cijela ministratstva stite zlocince odgovorne za smrt 250,000 ljudi vec cijelo desetljece.

persa

pre 20 godina

Ne znam koliko se obijanje kioska moze nazvati nestaslukom .I jedan ministar policije sigurno ne bi smeo da ima takve vrte nestasluka ! Kakav je sada njegov kredibilitet u svetu , medju kolegama ? Ili ce mozda dozvoljavati samo kriminalcima da ga zovu - kolega ?

100`s но Шугар

pre 20 godina

Изгледа да је то место министра стварно малерозно. Видите ви ко све ту није седео. Нек каже неко Коштуници да је и Кристијан без функције. Њему би лепо легла фотеља министра прабде или још боље просвете.

Aca

pre 20 godina

Ako je nesto SENZACIJA - onda je to LOPOV na mestu MINISTRA POLICIJE. Zato smatram da Kostunica ne treba da reaguje.

Jedini problem je sto time rusi sve mostove prema SRS-u, jer zna se koliko su njima trafike utkane u program.

Miloš

pre 20 godina

Gospodine ministre, svi imamo dečačke nestašluke ali oni se obično završavaju grdnjom kod roditelja, gađanjem peskom i sličnim naivnim stvarima - a ne krivičnom osudom.

U "zlatno vreme", početkom osamdesetih, čovek od 21 godine obija kiosk da bi ukrao cigarete. To puno govori - to nije bilo doba kada neko tog uzrasta nije mogao da se zaposli preko zadruge i zaradi ozbiljne pare ili da radi kao sezonac i zaradi za zimovanje ili letovanje.

Ovaj dečački nestaškul možda može da prođe u nekoj fabrici, ali u vladi... Preporučio bih ministru da proba da se zaposli kao običan pozornik u policiji pa da vidi kako će se gledati na taj nestašluk.

Beka

pre 20 godina

Obio trafiku, kaznjen, dosije ne postoji... vraga ne postoji. Neko ga je cuvao, i cije sve dosijee cuvaju - ko i zasto?
Malo je trapavo za ministra policije staviti coveka koji je obijao trafiku (i Bus je kaznjen za voznju u pripitom stanju, pa drzi prst iznad jako vaznog dugmeta).
Jedino sto ga moze oprati je da privede razne koji su maznuli kamione cigara (neplaceni porezi na sverc), one sto su prepakivali secer, sto su trpali u dzepove i ojadili zemlju, sto su ubijali bahato (Stambolic, Curuvija...).... i ako proceslja policiju. Ako ga ovo (protivzakonito izneto u javnost) obijanje zaustavi u poslu, e onda je objavljivanje obijanja trafike na sva zvona - pogodilo cilj - jos jedan ministar policije koji samo prima platu i nicemu ne sluzi

Andrej

pre 20 godina

Ovo je veliki problem za Vladu. Jednostavno, ne bi bilo dobro da Jocic ostane na tom mestu. Verujem da Kostunica ne bi mogao to da podnese. Ali videcemo.

Gordaana

pre 20 godina

Postovana gospodo cistih ruku,
stidm se sto se bavimo istom profesijom, da ste tako "njuskali"ranije ne bi bio ubijen premijer, ne bi bilo Soluna, Bodruma, Kolesara, Janjusevica, Bebe i ostalih. Zar neznate da je ovo sto sste uradili krivicno delo i Vase i onih koji su Vamdali podatke. Zar jos uvek radite kao placenici. Dali ste "dobro' oruzje ne samo DS-u i SRS vec i celom svetu.

Milan

pre 20 godina

Pre otprilike 20tak godina, moje drustvo i ja vracajuci se u rano jutro(!) sa zurke pokupili smo, onako redom, par kartona jogurta i mleka, uredno poredanih ispred, jos uvek neotvorene prodavnice. Bili smo mamurni ali i zeljni avanture. Takodje smo "maznuli" po novine ispred kioska i u studentskom domu u svojim sobama se rasirili citajuci novine i pijuci jogurt! Cista studentska avantura!
Je li ovo kriminal? Jeste, naravno! Ali smo tada to smatrali za cool. Nismo nikada uhvaceni i danas nas je vecina ugledni gradjani- doktori, inzenjeri, profesori...
Jaka stvar! Ostavite coveka na miru, a sudite mu samo za posao koji obavlja.

IvanS

pre 20 godina

Dobro, Jocic je bio osudjen i tu nema nikakve dileme posto je to i sam priznao. Hajde sad da vidimo ko je to ucinio krivicni prekrsaj i izneo ove podatke u javnost? Neko je morao da ima pristup policijskim i sudskim dosijeima da bi "provalio" ovakvu vest. Taj neko treba da se pojavi pred sudom za svoje krivicno delo.

komentar iz UK

pre 20 godina

U Engleskoj ne mozes da otvoris pab ako nemas besprekorno cistu biografiju a u Srbiji sa obijanjem trafike u 21-oj godini u tadasnjoj Jugoslaviji (sto je sigurno veci skandal nego u danasnjoj CSG) mozes da budes ministar policije. Cudno, blago receno.

boki

pre 20 godina

Eto nam DSS-ovih strucnjaka. Najpogodniji lik za ministra unutrasnjih poslova pljackao trafike.
I posle se cudimo kako nas npr. Interpol ne postuje. Pa vide ljudi da smo banana drzava i da sa ovakvim ljudima ocigledno to i zelimo da ostanemo.

sasa jokic

pre 20 godina

Ne radi se ovde o tezini prekrsaja, vec o moralu. Moralan covek bi u najmanju ruku odustao od mesta ministra policije, jer ovako je stvarno licemerno, jer sto neko rece, ovo je poruka klincima, udrite po trafikama, to su deciji nestasluci. U jedno pravno uredjenoj drzavi( sto nije nas slucaj) pala bi cela Vlada zbog ovoga( jer je vest skandalozna), a u ovako pravno ne sredjenoj drzavi, trebao bi barem Jocic da podnese ostavku. I sta reci o Kostunici nakon izjave da on ima apsolutno poverenje u svoje ministre?! Opet se vracamo na komunisticku filozofiju, ako si clan moje partije, ne sme dlaka da ti fali s' glave. Svaki civilizovan covek se stidi od ovakvih stvari, ovo nema veze sa stranackim opredeljenjem, vec sa civilizacijskim standardima. Ali jedino dobro iz svega ovoga je sto se polako na povrsinu iznosi istina o DSS-ovom legalizmu!

Mirko

pre 20 godina

Nebojša Popov i ostali disidenti su mlatili praznu slamu održavajući tribine i štampajuci knjige protiv komunizma. Tako su samo aterali poštene sudije, kao npr. Zorana Stojkovica da ih, po tadašnjim zakonima, osudjuju na robiju i da ih spaljuju (knjige). Uvidjajući besperpektivnost takvih akcija jedan mladić je shvatio da se protiv komunizma jedino može boriti uništavanjem materijalne osnove sistema i ne oklevajući je krenuo na kiosk. Predlazem (ako nije neumesno na jedan dan pošto je goreo Hilandar i ako nije senzacionalistički) da se na mestu dogadjaja postavi spomen ploča. Sva sreća da je neki kolega Zorana Stojkovića jos u to vreme prepoznao budućeg ministra policije i nije bio previše strog.

nikola

pre 20 godina

potpuno neverovatno! prvo sam mislio da je u pitanju sitna laz, i da ce je novi ministar brzo demantovati. medjutim, ovo me je jos vise sokiralo. ministar ne samo da je porekao, vec obijanje trafike naziva "decijim nestaslukom". gospodine ministre, i ja sam bio decak i bio sam nestasan, ali trafike nisam obijao. mislio sam da je ovakvim stvari dosao kraj, ali izgleda da sam se po ko zna koji put prevario.

Milos

pre 20 godina

Da li je neko pomislio da je ono sto su ucinili mediji i oni koji su im podatke dostavili - zapravo krivicno delo!? Ako ovo prodje nekaznjeno za one koji ovakve gluposti doturaju medijima i one koji to objavljuju, necemo daleko dogurati ni kao narod ni kao drzava.
Ako neko pocini neku glupost (decacko obijanje trafike da se uzme boks cigareta svakako nije ni pljacka ni razbojnistvo)u ranoj mladosti, obaveza drustva je da ucini sve da takvo lice to i slicna dela ne ponovi. Sa stavom onih koji otkopavaju i objavljuju ovakve podatke, koji su uzgred i zabranjeni za javnost jer je delo brisano a time i njegove posledice, ispalo bi da je u ovom drustvu nemoguca ni resocijalizacija ni generalna ni specijalna prevencija. Znaci, po njima, poruka svakom mladom prestupniku bila bi: ucinio si nesto lose, e pa, lose ti se pise za ceo zivot, drugim recima od tebe se nista drugo i ne ocekuje - nego nastavi sa obijanjem trafika!

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Ne razumem zasto se Mihajlovic ogradjuje ? Bilo je i logicno, ne da procuri iz policije vec da je dato zvanicno saopstenje ... Uostalom , ko izdaje potvrde da nismo krivicno gonjeni i osudjivani ako ne policija. Ili se apriori verovalo na rec Kostunicinom pulenu kada je biran za ministra ili je Kostunica naredio...

Nevena

pre 20 godina

Ja znam decake koji su u 21-oj dogini svog zivota cinili strasne ''nestasluke'', odgovorno su radili i stvarali, ili su uzorno studirali. Narocito na ''trulom Zapadu'' u tim godinama cine ''nestasluke'' gde kada se zaposljavaju moraju da predaju besprekoran CURICULUM VITAE i da daju reference koje njihovu licnost znaju u tancine. Svaki komentar na ovaj NESTASLUK NOVE VLADE da na celo policije stavi coveka sa ovakvom flekom u proslosti je vrhunac cinizma. QUO VADIS, SRBIJO?

milka

pre 20 godina

Pa ako je kao mlad pogresio ne treba zbog toga sad da ispasta, narocito sto se u textu dalje kaze da vazi za postenog coveka. neko pogresi pa nauci da to nije dobro a nekome su lopovluci zivotni moto. Setite se samo zbog cega je prethodna vlada najurena!
Licno bih uvek verovala takvom coveku nego, recimo Mihajlovicu, koji se lizao sa svakom vladom, ili Cedomiru Jovanovicu Mihajlovicevom prijatelju u nevolji.

Zoran

pre 20 godina

Samo u danasnjoj Srbiji se ljudi od 23 godine zovu decom a krivicno delo kradje nestaslukom.
I onda ti koji imaju takav odnos prema moralu i zakonima obecavaju moralnu obnovu i vladavinu zakona. Dosli su na vlast optuzujuci druge da su lopovi i prevaranti a sada se ispostavlja da se radi o dokazanim (osudjivanim) lopovima.

Zoran

pre 20 godina

Jedno je kradja, a drugo je pljacka i obijanje.

Naravno, da je i jedno i drugo protivzakonito, ali je po meni ovaj drugi prekrsaj mnogo tezi.

Jer pretpostavlja, da je Jocic pripremao razbojnistvo. I za to je bio OSUDJEN !!!!!

i nije imao 10 godina, vec 21-u ..

Nema sta .... DSS .. Legitimizam, postovanje zakona, ciste ruke ... kakvi li su tek oni sa prljavim rukama iz DSS-a :)

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Za svaku osudu "nestasluk" ministra ali budimo iskreni: Koliko li je onih koji nikada nece biti osudjeni a doveli su narod do toga da zaista razmislja o pljacki ali ne kioska i banaka vec prodavnica hrane.

Rolex Miloradovic

pre 20 godina

Pitanje je da li je on obio samo jednu trafiku,ili je tek uhvacen kada je obio desetu po redu.Sto se tica kazne i ona moze biti rezultat veza njogovog oca ili nekog prijatelja da mu se da uslovna kazna.Imao sam koleginicu ciji je sin obio ,takodje trafiku i on je bio kaznjen zzatvorom,a ne uslovno,i izdrzao kaznu.To su bili komunisticki sudovi koji su radili sta su hteli i zeleli,pa su i daleko vece prekrsaje kaznjavali oslobadjajucom kaznom,tj.ko je imao dobre "veze".Hteo bih da znam ko je za njega "proteziraoRolex

nada

pre 20 godina

Vi nemozete da imate kredibilitet za jednu Vladu. Dajte ostavku, bolje nego da g.Kostunica bude primoran da Vas skloni. A to ce morati, koliko god da je spor.

Skeptik

pre 20 godina

Ako se ne varam, svi dosijei maloletnika osudjenih uslovno se, kada napune 18 godina, a ne ponove krivicno delu - BRISU!!! Ako je gospodin Jocic tada bio maloletan, onda to moze da znaci samo dve stvari:
1) jos nesto je"zabrljao" (mada ne verujem), i
2) dosijei nestasne dece se ne unistavaju (ovo je verovatnije).
Dalje: ako je i obo tragfiku nije mogao da uzme velike pare, za razliku od komunista, socijalista i demokrata koji kradu na veliko!!!

Djole

pre 20 godina

Samo da obavestim postovanog gospodina ministra da nije "svako od nas imao decacke nestasluke" te vrste-niti ja niti bilo ko od mojih prijatelja-kamo srece da jesmo, verovatno bi smo bolje prosli u zivotu...

mijo

pre 20 godina

Pa sto smo tako sitnicavi,obio trafiku,pa sta ,nije obio banku.Nacelnik policije do juce Lukic okrivljen za zlocine,pa niko nije govorio nista.A i to je bilo davno ,to je vec zaboravljeno,masa zlocinaca se seta slobodno,a oni navalili na coveka koji je obio samo trafiku,ma daj bre on je izabran od legaliste.Europljanin

G.

pre 20 godina

S obzirom da je glavno oruzje protivnika DS bilo iskopavanje raznoraznih stvarnih i manje stvarnih afera (pri tome predstavljajuci te afere vrhuncem nemoralnosti i zlocinastva!)sad bi gospoda DSS-G17+SPO-NS=0 i ostali trebali da ocekuju da ce isto tako i njihova (ne)dela, pa bila i ona i decacki nestasluci, izaci na videlo. Samo su to trazili. Apsolutno se ne slazem sa takvim principom vrednosti jer se u Srbiji u poslednjih godinu dana desilo to da se zataskaju stvarni zlocini neopisivih razmera pocinejnih od strane bivseg rezima (koji se ponovo vraca u polituku umesto da robija!) kao zastita i prikrivanje ratnih zlocinaca haskih optuzenika od strane DSS i slicnih. Vaznije im je bilo to sto su nekoliko pojedinaca iz DS kompromitovani, te Kolesar i Janusevic (+Neda)postadose najozloglaseniji kriminalci a o sumnjivcu Cedi da i ne govorimo. Eto ti sad novog sistem vrednosti!

Zapanjena

pre 20 godina

Samo ako premijer to od njega trazi? U prevodu, njegova moralna nacela su tako visoka da smatra da TREBA da bude ministar policije? Ma vi ste komedija, gospodo iz DSS-a. Bruka i sramota!

Sanja (dodji juce)

pre 20 godina

Od "legalista" nismo mogli nista drugo ni da ocekujemo. Da je, ne daj boze, u toj pljacki nekoga ubio ili osakatio da li bi i to nazvao "decackim nestaslukom". Dok su bili u opoziciji jedini argumenti protiv prethodne vlade su bili "pa pisu sve novine" a sada kada te iste novine, na koje su se pozivali, pisu o njihovom "prljavom vesu" pricaju o novinsrskom senzacionalizmu.Jadni smo mi kad nam je ministar policije bivsi lopov. Nek nam je bog u pomoci!

glasac DSS-a

pre 20 godina

Lopta je krenula na Jocica. Ovo je bio nekakav blok, jeste da mu je trebalo malo vremena da se seti. Jocic dodaje Kostunici ( kaze da ce se povuci, ako to premijer zatrazi). I sad postovani gledaoci, Voja je na potezu. Da li ce poentirati (tako sto ce povuci Jocica) i pokazati da je igrac na pravom mestu (odgovoran i principijelan). Ili ce pustiti da lopta padne na njegov deo terena, praveci se da ne cuje coktanje svojih nevicnih saigraca , postavljajuci neodgovornost i dobro slaganje s njim kao princip igre svoje ekipe. Ovo su prvi trenuci meca, igraci upoznaju igru saigraca, taktiku i slabosti protivnika, sad je trenutak da se preuzme inicijativa, sad je trenutak da se postave jasni principi, podigne duh ekipe. Jocic je etiketiran, na njega ce odsad stalno ici lopta. Ovo je Srbija, nas srpski mentalitet nece zaboraviti trafiku, ona ce uvek biti post scriptum svakog Jocicevog poteza kao sefa policije.

Boban Joksimovic

pre 20 godina

"Svako od nas je imao dečačke nestašluke". Kojih to "nas" Jocicu? Da li mislis na clanove vlade ili na citavu javnost. Ako je ovo drugo u pitanju ja mogu komotno da ga tuzim za klevetu jer NIKADA U ZIVOTU NISAM IMAO TAKAV NESTASLUK. Ja nisam osudjivan nizasta, nemam kriminalni dosije, ma ni za prelazak ulice van pesackog! Kako neko ko se nacelno bori za postovanje zakona daje sebi za pravo da pljacku naziva nestaslukom? Mene su ucili da je nestasluk razbijanje prozora loptom, a sada ministar policije pljacku trafike naziva nestaslukom! Samo sto ne kaze, "slobodno vi deco odradite koju trafiku, moja policija ce to tretirati kao nestasluk". I samo njegovo imenovanje na tu poziciju je presedan od velike opasnosti po zdravlje drustva. Potpuno je izbrisana linija preko koje neko ne sme preci ako zeli da bude javna licnost. Zasto sad neko ko je obio banku ne moze biti ministar? Pljacka je pljacka, banka ili trafika, kakva je razlika. Mozda i postoji zakon koji zabranjuje obavljanje javnih funkcija osobama sa kriminalnom prosloscu. Ali nije problem u zakonskim ogranicenjima, vec u moralnim. Kolesar, Janjusevic, Raseta... Toliko ste kukali na njih. Ipak, prosla vlada nije zaposlila nikoga ko je vec prekrsio zakon. Kada su to uradili bili su razreseni. A ovi postavljaju za Ministra policije osobu sklonu kradji!

Dex

pre 20 godina

Prijatelju, obio si trafiku i pokrao robu kad si imao 21 godinu, kakav je to decacki nestasluk? Sa 18 ides u vojsku i daju ti oruzje kojim mozes da ubijes coveka, sa 21 nisi dete.
Ljudski je gresiti ali ne moze taj covek biti ministar MUP-a! Neka bude nesto drugo u zivotu. Mislio sam da ne moze biti gori ministar od D.Mihajlovica, ali stvarnost zna da bude surova...

Sasa UK

pre 20 godina

Nemaju bas svi "decacke nestasluke" takve vrste da bivaju osudjivani. Naprotiv, vecina normalnog sveta nije obijala trafike i radila slicne stvari. Novinari i publika ne bi smeli da progutaju to - to daje i sasvim jasnu poruku danasnjim mladima da je savrseno uredu da obijaju i pljackaju jer eto to "svi rade kad su mladi".
Naravno, sasvim je moguce da se Gospodin posle toga promenio i da je sad model i uzor postenja u svakom pogledu - ljudi se menjaju. Nista ne bi bilo neobicno da je on sa takvom istorijom sada ministar za puteve ili sumarstvo ili cak za spoljne poslove (pogotovu ako je strucnjak za te oblasti), ali ipak je malo neumesno da bude bas ministar policije. Zar u DSS-u nema niko ko nije bio osudjivan u mladosti za pljacke i razbijnistva.

Aleksa

pre 20 godina

Gospodine ministre, krivicno delo se tesko moze podvesti pod "decacki "nestasluk" ... osim naravno u danasnjoj Srbiji. Najpametnije bi bilo da ustupite mesto nekome ko vise zna o poslovima bezbednosti. Mozda bi lepo izgledalo kao filmska prica ali bivsim delinkventima nije mesto na polozaju ministra policije.

POZICIONAR

pre 20 godina

Svaka čast na priznanju! Iako nije baš pohvalno za jednog ministra policije, krađu cigareta sa 20 godina starosti ne smatram za neki greh. Mnogo je teže krivično delo kopati po tuđim dosijeima, verovatno ucenjivati i objavljivati u štampi nešto što bi trebalo biti službena tajna, korišćena isključivo u slučaju ponovljenog prestupa, kao što u zakonu i piše. Malo bi bilo neprijatno procesuirati sada ovo nisko i podmuklo delovanje političkih protivnika, ali verujem da ih čekate na "jeste" :&) Samo napred, ako uhapsite i osudite one koji su ukrali 100.000 tona šećera, spreman sam da vam oprostim par paklica cigareta... Puna podrška!

Mira M.

pre 20 godina

Lična karta G-dina Jočića, prvi dan u Vladi,
prvi dan njegova prava slika. G-dine Jočiću, obijanje trafike i kaznu od 6 meseci, smatrate dečijim nestašlucima,ko će da Vam veruje? šta li ćete radititi u Vladi i resoru na čijem ste čelu. Kako ćeto to nazvati, da li će to biti adolescenti nestašluci? Ministre policije, "blago ovome narodu sa Vama". Optužujete, sad već bivšu vladu za sve i svašta, a ko radi taj i greši, a Vi ministre ako ste lagali nas, zašto lažete svoga šefa Koštunicu, ali kako svi izgledate, izgleda da ste svi adolescenti, ali kazna će vam stići vrlo brzo. Gradjani Vam neće oprostiti.

Dex

pre 20 godina

Prijatelju, obio si trafiku i pokrao robu kad si imao 21 godinu, kakav je to decacki nestasluk? Sa 18 ides u vojsku i daju ti oruzje kojim mozes da ubijes coveka, sa 21 nisi dete.
Ljudski je gresiti ali ne moze taj covek biti ministar MUP-a! Neka bude nesto drugo u zivotu. Mislio sam da ne moze biti gori ministar od D.Mihajlovica, ali stvarnost zna da bude surova...

sajberkurajber

pre 20 godina

Pa niko ne sumnja valjda da je Jocic posten,ali nije u tome problem.Politicki i moralno nije bas sjajna ideja da osudjivan covek bude ministar.Cela njegova retorika je problematicna i pogresna:nista lose nije od tada ucinio?Pa dobro ali pred zakonom se naziva istim imenom i onaj ko ukrade paklo cigareta i onaj ko ukrade pare iz recimo banke.Naravo da tezina cina nije ista,ali-principijelno oni su isti.Drugo,dosta je bilo tih glupih prica svih ovih 15-tak godina da neko hoce i moze da ugrozi sigurnost drzave napadom na jednog coveka,pa makar kako se on zvao i na kojoj funkciji bio.Trece ministri nisu deca pa da treba da pitaju tatu(premijera)za misljenje oko ostavke,boze pa punoletni su.Sve u svemu,bojim se da ce ova Vlada komunicirati na ovaj nacin i dalje sa javnoscu,sto je mora se priznati korak unazad u odnosu na proslu.

POZICIONAR

pre 20 godina

Svaka čast na priznanju! Iako nije baš pohvalno za jednog ministra policije, krađu cigareta sa 20 godina starosti ne smatram za neki greh. Mnogo je teže krivično delo kopati po tuđim dosijeima, verovatno ucenjivati i objavljivati u štampi nešto što bi trebalo biti službena tajna, korišćena isključivo u slučaju ponovljenog prestupa, kao što u zakonu i piše. Malo bi bilo neprijatno procesuirati sada ovo nisko i podmuklo delovanje političkih protivnika, ali verujem da ih čekate na "jeste" :&) Samo napred, ako uhapsite i osudite one koji su ukrali 100.000 tona šećera, spreman sam da vam oprostim par paklica cigareta... Puna podrška!

Mira M.

pre 20 godina

Lična karta G-dina Jočića, prvi dan u Vladi,
prvi dan njegova prava slika. G-dine Jočiću, obijanje trafike i kaznu od 6 meseci, smatrate dečijim nestašlucima,ko će da Vam veruje? šta li ćete radititi u Vladi i resoru na čijem ste čelu. Kako ćeto to nazvati, da li će to biti adolescenti nestašluci? Ministre policije, "blago ovome narodu sa Vama". Optužujete, sad već bivšu vladu za sve i svašta, a ko radi taj i greši, a Vi ministre ako ste lagali nas, zašto lažete svoga šefa Koštunicu, ali kako svi izgledate, izgleda da ste svi adolescenti, ali kazna će vam stići vrlo brzo. Gradjani Vam neće oprostiti.

Aleksa

pre 20 godina

Gospodine ministre, krivicno delo se tesko moze podvesti pod "decacki "nestasluk" ... osim naravno u danasnjoj Srbiji. Najpametnije bi bilo da ustupite mesto nekome ko vise zna o poslovima bezbednosti. Mozda bi lepo izgledalo kao filmska prica ali bivsim delinkventima nije mesto na polozaju ministra policije.

Boban Joksimovic

pre 20 godina

"Svako od nas je imao dečačke nestašluke". Kojih to "nas" Jocicu? Da li mislis na clanove vlade ili na citavu javnost. Ako je ovo drugo u pitanju ja mogu komotno da ga tuzim za klevetu jer NIKADA U ZIVOTU NISAM IMAO TAKAV NESTASLUK. Ja nisam osudjivan nizasta, nemam kriminalni dosije, ma ni za prelazak ulice van pesackog! Kako neko ko se nacelno bori za postovanje zakona daje sebi za pravo da pljacku naziva nestaslukom? Mene su ucili da je nestasluk razbijanje prozora loptom, a sada ministar policije pljacku trafike naziva nestaslukom! Samo sto ne kaze, "slobodno vi deco odradite koju trafiku, moja policija ce to tretirati kao nestasluk". I samo njegovo imenovanje na tu poziciju je presedan od velike opasnosti po zdravlje drustva. Potpuno je izbrisana linija preko koje neko ne sme preci ako zeli da bude javna licnost. Zasto sad neko ko je obio banku ne moze biti ministar? Pljacka je pljacka, banka ili trafika, kakva je razlika. Mozda i postoji zakon koji zabranjuje obavljanje javnih funkcija osobama sa kriminalnom prosloscu. Ali nije problem u zakonskim ogranicenjima, vec u moralnim. Kolesar, Janjusevic, Raseta... Toliko ste kukali na njih. Ipak, prosla vlada nije zaposlila nikoga ko je vec prekrsio zakon. Kada su to uradili bili su razreseni. A ovi postavljaju za Ministra policije osobu sklonu kradji!

Sasa UK

pre 20 godina

Nemaju bas svi "decacke nestasluke" takve vrste da bivaju osudjivani. Naprotiv, vecina normalnog sveta nije obijala trafike i radila slicne stvari. Novinari i publika ne bi smeli da progutaju to - to daje i sasvim jasnu poruku danasnjim mladima da je savrseno uredu da obijaju i pljackaju jer eto to "svi rade kad su mladi".
Naravno, sasvim je moguce da se Gospodin posle toga promenio i da je sad model i uzor postenja u svakom pogledu - ljudi se menjaju. Nista ne bi bilo neobicno da je on sa takvom istorijom sada ministar za puteve ili sumarstvo ili cak za spoljne poslove (pogotovu ako je strucnjak za te oblasti), ali ipak je malo neumesno da bude bas ministar policije. Zar u DSS-u nema niko ko nije bio osudjivan u mladosti za pljacke i razbijnistva.

Djole

pre 20 godina

Samo da obavestim postovanog gospodina ministra da nije "svako od nas imao decacke nestasluke" te vrste-niti ja niti bilo ko od mojih prijatelja-kamo srece da jesmo, verovatno bi smo bolje prosli u zivotu...

glasac DSS-a

pre 20 godina

Lopta je krenula na Jocica. Ovo je bio nekakav blok, jeste da mu je trebalo malo vremena da se seti. Jocic dodaje Kostunici ( kaze da ce se povuci, ako to premijer zatrazi). I sad postovani gledaoci, Voja je na potezu. Da li ce poentirati (tako sto ce povuci Jocica) i pokazati da je igrac na pravom mestu (odgovoran i principijelan). Ili ce pustiti da lopta padne na njegov deo terena, praveci se da ne cuje coktanje svojih nevicnih saigraca , postavljajuci neodgovornost i dobro slaganje s njim kao princip igre svoje ekipe. Ovo su prvi trenuci meca, igraci upoznaju igru saigraca, taktiku i slabosti protivnika, sad je trenutak da se preuzme inicijativa, sad je trenutak da se postave jasni principi, podigne duh ekipe. Jocic je etiketiran, na njega ce odsad stalno ici lopta. Ovo je Srbija, nas srpski mentalitet nece zaboraviti trafiku, ona ce uvek biti post scriptum svakog Jocicevog poteza kao sefa policije.

Sanja (dodji juce)

pre 20 godina

Od "legalista" nismo mogli nista drugo ni da ocekujemo. Da je, ne daj boze, u toj pljacki nekoga ubio ili osakatio da li bi i to nazvao "decackim nestaslukom". Dok su bili u opoziciji jedini argumenti protiv prethodne vlade su bili "pa pisu sve novine" a sada kada te iste novine, na koje su se pozivali, pisu o njihovom "prljavom vesu" pricaju o novinsrskom senzacionalizmu.Jadni smo mi kad nam je ministar policije bivsi lopov. Nek nam je bog u pomoci!

G.

pre 20 godina

S obzirom da je glavno oruzje protivnika DS bilo iskopavanje raznoraznih stvarnih i manje stvarnih afera (pri tome predstavljajuci te afere vrhuncem nemoralnosti i zlocinastva!)sad bi gospoda DSS-G17+SPO-NS=0 i ostali trebali da ocekuju da ce isto tako i njihova (ne)dela, pa bila i ona i decacki nestasluci, izaci na videlo. Samo su to trazili. Apsolutno se ne slazem sa takvim principom vrednosti jer se u Srbiji u poslednjih godinu dana desilo to da se zataskaju stvarni zlocini neopisivih razmera pocinejnih od strane bivseg rezima (koji se ponovo vraca u polituku umesto da robija!) kao zastita i prikrivanje ratnih zlocinaca haskih optuzenika od strane DSS i slicnih. Vaznije im je bilo to sto su nekoliko pojedinaca iz DS kompromitovani, te Kolesar i Janusevic (+Neda)postadose najozloglaseniji kriminalci a o sumnjivcu Cedi da i ne govorimo. Eto ti sad novog sistem vrednosti!

mijo

pre 20 godina

Pa sto smo tako sitnicavi,obio trafiku,pa sta ,nije obio banku.Nacelnik policije do juce Lukic okrivljen za zlocine,pa niko nije govorio nista.A i to je bilo davno ,to je vec zaboravljeno,masa zlocinaca se seta slobodno,a oni navalili na coveka koji je obio samo trafiku,ma daj bre on je izabran od legaliste.Europljanin

Skeptik

pre 20 godina

Ako se ne varam, svi dosijei maloletnika osudjenih uslovno se, kada napune 18 godina, a ne ponove krivicno delu - BRISU!!! Ako je gospodin Jocic tada bio maloletan, onda to moze da znaci samo dve stvari:
1) jos nesto je"zabrljao" (mada ne verujem), i
2) dosijei nestasne dece se ne unistavaju (ovo je verovatnije).
Dalje: ako je i obo tragfiku nije mogao da uzme velike pare, za razliku od komunista, socijalista i demokrata koji kradu na veliko!!!

Zapanjena

pre 20 godina

Samo ako premijer to od njega trazi? U prevodu, njegova moralna nacela su tako visoka da smatra da TREBA da bude ministar policije? Ma vi ste komedija, gospodo iz DSS-a. Bruka i sramota!

Rolex Miloradovic

pre 20 godina

Pitanje je da li je on obio samo jednu trafiku,ili je tek uhvacen kada je obio desetu po redu.Sto se tica kazne i ona moze biti rezultat veza njogovog oca ili nekog prijatelja da mu se da uslovna kazna.Imao sam koleginicu ciji je sin obio ,takodje trafiku i on je bio kaznjen zzatvorom,a ne uslovno,i izdrzao kaznu.To su bili komunisticki sudovi koji su radili sta su hteli i zeleli,pa su i daleko vece prekrsaje kaznjavali oslobadjajucom kaznom,tj.ko je imao dobre "veze".Hteo bih da znam ko je za njega "proteziraoRolex

nada

pre 20 godina

Vi nemozete da imate kredibilitet za jednu Vladu. Dajte ostavku, bolje nego da g.Kostunica bude primoran da Vas skloni. A to ce morati, koliko god da je spor.

milka

pre 20 godina

Pa ako je kao mlad pogresio ne treba zbog toga sad da ispasta, narocito sto se u textu dalje kaze da vazi za postenog coveka. neko pogresi pa nauci da to nije dobro a nekome su lopovluci zivotni moto. Setite se samo zbog cega je prethodna vlada najurena!
Licno bih uvek verovala takvom coveku nego, recimo Mihajlovicu, koji se lizao sa svakom vladom, ili Cedomiru Jovanovicu Mihajlovicevom prijatelju u nevolji.

Zoran

pre 20 godina

Jedno je kradja, a drugo je pljacka i obijanje.

Naravno, da je i jedno i drugo protivzakonito, ali je po meni ovaj drugi prekrsaj mnogo tezi.

Jer pretpostavlja, da je Jocic pripremao razbojnistvo. I za to je bio OSUDJEN !!!!!

i nije imao 10 godina, vec 21-u ..

Nema sta .... DSS .. Legitimizam, postovanje zakona, ciste ruke ... kakvi li su tek oni sa prljavim rukama iz DSS-a :)

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Za svaku osudu "nestasluk" ministra ali budimo iskreni: Koliko li je onih koji nikada nece biti osudjeni a doveli su narod do toga da zaista razmislja o pljacki ali ne kioska i banaka vec prodavnica hrane.

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Ne razumem zasto se Mihajlovic ogradjuje ? Bilo je i logicno, ne da procuri iz policije vec da je dato zvanicno saopstenje ... Uostalom , ko izdaje potvrde da nismo krivicno gonjeni i osudjivani ako ne policija. Ili se apriori verovalo na rec Kostunicinom pulenu kada je biran za ministra ili je Kostunica naredio...

Nevena

pre 20 godina

Ja znam decake koji su u 21-oj dogini svog zivota cinili strasne ''nestasluke'', odgovorno su radili i stvarali, ili su uzorno studirali. Narocito na ''trulom Zapadu'' u tim godinama cine ''nestasluke'' gde kada se zaposljavaju moraju da predaju besprekoran CURICULUM VITAE i da daju reference koje njihovu licnost znaju u tancine. Svaki komentar na ovaj NESTASLUK NOVE VLADE da na celo policije stavi coveka sa ovakvom flekom u proslosti je vrhunac cinizma. QUO VADIS, SRBIJO?

Zoran

pre 20 godina

Samo u danasnjoj Srbiji se ljudi od 23 godine zovu decom a krivicno delo kradje nestaslukom.
I onda ti koji imaju takav odnos prema moralu i zakonima obecavaju moralnu obnovu i vladavinu zakona. Dosli su na vlast optuzujuci druge da su lopovi i prevaranti a sada se ispostavlja da se radi o dokazanim (osudjivanim) lopovima.

nikola

pre 20 godina

potpuno neverovatno! prvo sam mislio da je u pitanju sitna laz, i da ce je novi ministar brzo demantovati. medjutim, ovo me je jos vise sokiralo. ministar ne samo da je porekao, vec obijanje trafike naziva "decijim nestaslukom". gospodine ministre, i ja sam bio decak i bio sam nestasan, ali trafike nisam obijao. mislio sam da je ovakvim stvari dosao kraj, ali izgleda da sam se po ko zna koji put prevario.

sasa jokic

pre 20 godina

Ne radi se ovde o tezini prekrsaja, vec o moralu. Moralan covek bi u najmanju ruku odustao od mesta ministra policije, jer ovako je stvarno licemerno, jer sto neko rece, ovo je poruka klincima, udrite po trafikama, to su deciji nestasluci. U jedno pravno uredjenoj drzavi( sto nije nas slucaj) pala bi cela Vlada zbog ovoga( jer je vest skandalozna), a u ovako pravno ne sredjenoj drzavi, trebao bi barem Jocic da podnese ostavku. I sta reci o Kostunici nakon izjave da on ima apsolutno poverenje u svoje ministre?! Opet se vracamo na komunisticku filozofiju, ako si clan moje partije, ne sme dlaka da ti fali s' glave. Svaki civilizovan covek se stidi od ovakvih stvari, ovo nema veze sa stranackim opredeljenjem, vec sa civilizacijskim standardima. Ali jedino dobro iz svega ovoga je sto se polako na povrsinu iznosi istina o DSS-ovom legalizmu!

Milos

pre 20 godina

Da li je neko pomislio da je ono sto su ucinili mediji i oni koji su im podatke dostavili - zapravo krivicno delo!? Ako ovo prodje nekaznjeno za one koji ovakve gluposti doturaju medijima i one koji to objavljuju, necemo daleko dogurati ni kao narod ni kao drzava.
Ako neko pocini neku glupost (decacko obijanje trafike da se uzme boks cigareta svakako nije ni pljacka ni razbojnistvo)u ranoj mladosti, obaveza drustva je da ucini sve da takvo lice to i slicna dela ne ponovi. Sa stavom onih koji otkopavaju i objavljuju ovakve podatke, koji su uzgred i zabranjeni za javnost jer je delo brisano a time i njegove posledice, ispalo bi da je u ovom drustvu nemoguca ni resocijalizacija ni generalna ni specijalna prevencija. Znaci, po njima, poruka svakom mladom prestupniku bila bi: ucinio si nesto lose, e pa, lose ti se pise za ceo zivot, drugim recima od tebe se nista drugo i ne ocekuje - nego nastavi sa obijanjem trafika!

Milan

pre 20 godina

Pre otprilike 20tak godina, moje drustvo i ja vracajuci se u rano jutro(!) sa zurke pokupili smo, onako redom, par kartona jogurta i mleka, uredno poredanih ispred, jos uvek neotvorene prodavnice. Bili smo mamurni ali i zeljni avanture. Takodje smo "maznuli" po novine ispred kioska i u studentskom domu u svojim sobama se rasirili citajuci novine i pijuci jogurt! Cista studentska avantura!
Je li ovo kriminal? Jeste, naravno! Ali smo tada to smatrali za cool. Nismo nikada uhvaceni i danas nas je vecina ugledni gradjani- doktori, inzenjeri, profesori...
Jaka stvar! Ostavite coveka na miru, a sudite mu samo za posao koji obavlja.

boki

pre 20 godina

Eto nam DSS-ovih strucnjaka. Najpogodniji lik za ministra unutrasnjih poslova pljackao trafike.
I posle se cudimo kako nas npr. Interpol ne postuje. Pa vide ljudi da smo banana drzava i da sa ovakvim ljudima ocigledno to i zelimo da ostanemo.

IvanS

pre 20 godina

Dobro, Jocic je bio osudjen i tu nema nikakve dileme posto je to i sam priznao. Hajde sad da vidimo ko je to ucinio krivicni prekrsaj i izneo ove podatke u javnost? Neko je morao da ima pristup policijskim i sudskim dosijeima da bi "provalio" ovakvu vest. Taj neko treba da se pojavi pred sudom za svoje krivicno delo.

Mirko

pre 20 godina

Nebojša Popov i ostali disidenti su mlatili praznu slamu održavajući tribine i štampajuci knjige protiv komunizma. Tako su samo aterali poštene sudije, kao npr. Zorana Stojkovica da ih, po tadašnjim zakonima, osudjuju na robiju i da ih spaljuju (knjige). Uvidjajući besperpektivnost takvih akcija jedan mladić je shvatio da se protiv komunizma jedino može boriti uništavanjem materijalne osnove sistema i ne oklevajući je krenuo na kiosk. Predlazem (ako nije neumesno na jedan dan pošto je goreo Hilandar i ako nije senzacionalistički) da se na mestu dogadjaja postavi spomen ploča. Sva sreća da je neki kolega Zorana Stojkovića jos u to vreme prepoznao budućeg ministra policije i nije bio previše strog.

komentar iz UK

pre 20 godina

U Engleskoj ne mozes da otvoris pab ako nemas besprekorno cistu biografiju a u Srbiji sa obijanjem trafike u 21-oj godini u tadasnjoj Jugoslaviji (sto je sigurno veci skandal nego u danasnjoj CSG) mozes da budes ministar policije. Cudno, blago receno.

Andrej

pre 20 godina

Ovo je veliki problem za Vladu. Jednostavno, ne bi bilo dobro da Jocic ostane na tom mestu. Verujem da Kostunica ne bi mogao to da podnese. Ali videcemo.

Miloš

pre 20 godina

Gospodine ministre, svi imamo dečačke nestašluke ali oni se obično završavaju grdnjom kod roditelja, gađanjem peskom i sličnim naivnim stvarima - a ne krivičnom osudom.

U "zlatno vreme", početkom osamdesetih, čovek od 21 godine obija kiosk da bi ukrao cigarete. To puno govori - to nije bilo doba kada neko tog uzrasta nije mogao da se zaposli preko zadruge i zaradi ozbiljne pare ili da radi kao sezonac i zaradi za zimovanje ili letovanje.

Ovaj dečački nestaškul možda može da prođe u nekoj fabrici, ali u vladi... Preporučio bih ministru da proba da se zaposli kao običan pozornik u policiji pa da vidi kako će se gledati na taj nestašluk.

Beka

pre 20 godina

Obio trafiku, kaznjen, dosije ne postoji... vraga ne postoji. Neko ga je cuvao, i cije sve dosijee cuvaju - ko i zasto?
Malo je trapavo za ministra policije staviti coveka koji je obijao trafiku (i Bus je kaznjen za voznju u pripitom stanju, pa drzi prst iznad jako vaznog dugmeta).
Jedino sto ga moze oprati je da privede razne koji su maznuli kamione cigara (neplaceni porezi na sverc), one sto su prepakivali secer, sto su trpali u dzepove i ojadili zemlju, sto su ubijali bahato (Stambolic, Curuvija...).... i ako proceslja policiju. Ako ga ovo (protivzakonito izneto u javnost) obijanje zaustavi u poslu, e onda je objavljivanje obijanja trafike na sva zvona - pogodilo cilj - jos jedan ministar policije koji samo prima platu i nicemu ne sluzi

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Kakav vas decacki nestasluk, vi ste gospodine Jocicu krivicno gonjeni i osudjivani, vi gospodine odmah izvolite da podnesete OSTAVKU!

Tvrtko

pre 20 godina

Srbija jos uvijek zivi u najmracnijoj medijskoj blokadi. Ovolika buka oko ministra sto je obio trafiku a niko ni da se pocese sto cijela ministratstva stite zlocince odgovorne za smrt 250,000 ljudi vec cijelo desetljece.

Gordaana

pre 20 godina

Postovana gospodo cistih ruku,
stidm se sto se bavimo istom profesijom, da ste tako "njuskali"ranije ne bi bio ubijen premijer, ne bi bilo Soluna, Bodruma, Kolesara, Janjusevica, Bebe i ostalih. Zar neznate da je ovo sto sste uradili krivicno delo i Vase i onih koji su Vamdali podatke. Zar jos uvek radite kao placenici. Dali ste "dobro' oruzje ne samo DS-u i SRS vec i celom svetu.

100`s но Шугар

pre 20 godina

Изгледа да је то место министра стварно малерозно. Видите ви ко све ту није седео. Нек каже неко Коштуници да је и Кристијан без функције. Њему би лепо легла фотеља министра прабде или још боље просвете.

Aca

pre 20 godina

Ako je nesto SENZACIJA - onda je to LOPOV na mestu MINISTRA POLICIJE. Zato smatram da Kostunica ne treba da reaguje.

Jedini problem je sto time rusi sve mostove prema SRS-u, jer zna se koliko su njima trafike utkane u program.

persa

pre 20 godina

Ne znam koliko se obijanje kioska moze nazvati nestaslukom .I jedan ministar policije sigurno ne bi smeo da ima takve vrte nestasluka ! Kakav je sada njegov kredibilitet u svetu , medju kolegama ? Ili ce mozda dozvoljavati samo kriminalcima da ga zovu - kolega ?

Petar

pre 20 godina

Kako moze (sada)vec potvrdjena cinjenica da se proglasi sezacionalizmom ?! To se u pravnoj drzavi zove prosto - cinjenica !!!! To bi gospoda legalisti trebali da znaju . I pazite ovo - oni su prepustili sve finansije G17+, a zapeli za pravdu , policiju ...kad ono ministar pravde sa puterom na glavi, ministar policije sa puterom na glavi ( ono sto se do sada saznalo , a ko zna sta se nece saznati...)tako da ko zna zasto su oni zapeli bas za ova ministarstva...?

posmatracica

pre 20 godina

Kako to zvuci u svetu kad je ministar policije bio osudjen za kradju ? I ovako su nam policija i pravosudje jadni, lopovi, kriminalci ,dileri, ubice,silovatelji , prave sprdnju sa postenim svetom -bivaju osudjeni na sitne kazne ( ako bivaju osudjeni ), i sad povrh toga ministar policije - lopov ! I jos hocemo da nam se dozvoli ovde sudjenje za ratne zlocine !Ma , haj'te molim vas ! I ovaj ministar ne treba da ceka da premijer zatrazi da ode , vec da preda ostavku iz moralnih razloga !

radovan

pre 20 godina

Desilo se, zar treba ubiti covjeka zbog toga.
Sigurno je posteniji od ostalih iz ove nove
smijesne *vlade*.
Inace sam simpatizer Srpske radikalne stranke.

Milena

pre 20 godina

Neko rece "prekrsajcic"??? Obijanje trafike je "prekrsajcic"??? Ajde da ne poredimo bacanje papirica na ulici i obijanje tudje imovine i kradju!!! Mislim da je sasvim dovoljan taj "prekrsajcic" da se uvidi da gospodin Jocic ima tendenciju ka krsenju zakona. Kad mu se desilo jednom, zasto bi mu IKO poverovao da mu se nece desiti ponovo??? Pogotovu kad se nadje na poziciji sa koje ce moci da prikrije dokaz svake mahinacije, i mnogo mnogo mnogo vece od te koju je pocinio davne 1981. Pa posten covek bi pao u iskusenje da dodje do love kad udje u drzavne vrhove, vidi sve rupe u zakonima i moze da unisti svaki dokaz, a neko ko je vec krsio zakon--100%!!!

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Ja bi samo da pitam Marka koji ovde brani Jocica, da li bi ga isto tako branio da je "cenjeni" ministar pre dvadeset i kusur godina umesto trafike recimo odlucio da obije kucu ili stan njegove porodice? Lopov je lopov, i tacka... I ne zaboravite, lopov obicno ne padne na prvoj trafici, vec na petoj, desetoj ili pedesetoj. Da li da verujemo Jocicu da je to bio jedini put kad je pokusao da ukrade ili samo jedna od kradja u kojoj je nesrecno "pao"?

Cinjenica da se sve desilo pre toliko vremena mu sada daje za pravo da seta ulicama i bude slobodni gradjanin, ALI NE I DA BUDE MINISTAR U SRPSKOJ VLADI! Ministar mora da bude besprekorna licnost, bez ijedne mrlje. Ako nismo u stanju da nadjemo 18 takvih ljudi u citavoj Srbiji, onda nema vise sta da se kaze...

Rale

pre 20 godina

Da se podsetimo sta je obijac trafika rekao za DS da treba da se napravi sanitarni otklon.
E pa obijacu kada napunis 18 godina vise nisi dete, jer stices pravo da glasas! Ja sam sa 19 godina odsluzio vojsku, a vojnici nisu deca. Mozete li da zamislite policiju ciji je ministar obijac trafika? Sto se tice dosijea da se razumemo, kada si javna licnost nema tajnih dosijea. Nova vlada sa obijacem trafika, staljinistickim sudijama i ko zna jos kakva nas iznenadjenja ocekuju nadam se da nece trajati dugo. Toliko o legalizmu i postenju DSS-a.

milija

pre 20 godina

Ministar policije obijao trafike necuveno .Ostavka odma Koscunice sta cekas sto se ne obracas narodu da nisi bio upoznat sa tim i da je lopov dobrovoljno napustio vladu.

Sreten Mirkovic

pre 20 godina

Prenosim vest Glasa javnosti:
Posle razgovora s novinarima Jočić je krenuo, ali se onda ponovo vratio i pitao ko je od novinara i iz kojeg medija postavio pitanje da li bi bilo moralno da sada podnese ostavku. Na to je Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS dobacio: "Jočić se već ponaša kao pravi policajac"."
Vreme je za sanitarni kordon!

Dule UK

pre 20 godina

Velika je sreca kad uspevamo da pravimo razliku izmedju postenih (mene recimo) i nepostenih (svih ostalih recimo).
Sve bi bilo idealno kad bih ja toliko posten da bas i nisam mnogo posten, ali sam sigurno posteniji od svih ostalih (a mozda i nisam, ali nisam lud to da priznam) ...

Trice i kucine raspravljate gospodo.

ZORAN

pre 20 godina

Kao dugogodisnji advokat jako mi je dobro poznato da obijanje trafike spada u grupu teskih krivicnih dela protiv imovine /Teska kradja,provaljivanjem,obijanjem,savladjivanjem prepreka.../ i da je nama advokatima,kao braniocima, veoma tesko da kod ovih krivicnih dela za svog branjenika izdejstvujemo uslovnu osudu.Hocu da kazem,radi se o teskom krivicnom delu,a ne "decackom nestasluku".Verujem gospodinu Jocicu da je to jedino sto je pogresno ucinio u zivotu i slazem se da ima legitimno pravo da u nasem drustvu dobija,ako je strucan,vrlo odgovorne poslove,ali dobiti resor ministra policije je
potpuno politicki neprihvatljivo jer je vec prvog dana stupanja na duznost izgubio svaki kredibilitet.On je morao premijeru tu svoju "epizodu" da saopsti.Ako to nije ucinio onda ga je prevario i premijer Kostunica ga mora smeniti,a ako je njemu to saopstio ili je
iz drugih izvora to znao,onda se dovodi u pitanje kredibilitet cele vlade.Razmislite malo,dragi politicari u Srbiji,mozete kod gradjana imati ugled jedino ako ste kristalno cisti,iskreni i posteni.Jednostavno,neko ko je osudjivan za tesku kradju izvrsenu obijanjem ne moze u demoktatskoj drzavi kakva je postala Republika Srbija da bude ni policajac.

Zoran,Advokat.

Gojko

pre 20 godina

Decacki nestasluk jeste kada desetogodisnjaci gadjaju grudvama automobile. Kada covek od dvadesetak godina obije trafiku i ukrade tudju imovinu, to se zove malo drugacije. Ova izjava mu je briljantna kao i ona za Hilandar. On ne sme da bude ministar ne samo zbog moralnih vec i zbog IQ razloga.

Vladimir

pre 20 godina

Sta ima tu da se raspravlja. Dali je taj covek "uradio" trafiku? Jeste. Ajd' sad svi lepo da prelistamo ustav i zakone o ministarstvima pa da vidimo sta tamo pise, ako je protiv ustava ili nekog zakona onda taj covek ne moze da bude ministar, u protivnom moze. Eto to je vrlo jednostavno. E sad, to sto je nama tesko ili nismo u mogucnosti da prelistamo dokumente od kojih nam zivot zavisi to je jedan drugi problem. Ja licno nemam pojma dali nas ustav i zakon regulisu ovakve stvari, zanima me gde bi mogao da nadjem takvu informaciju, dali postoji neki javni servis u nasoj drzavi koji bi nam pruzio takve informacije. Dali mozda postoji neki site, siguran sam da postoji, gde se nalaze svi nasi zakoni i ustav dostupni svima nama.

Svetlana /ne Ražnatović/

pre 20 godina

Da se nadovežem na Zorana,advokata-pogotovo je bilo teško izdejstvovati uslovnu osudu, tih godina je kaznena politika bila daleko stroža, uslovnu osudu bi dobio možda nekih 10-15 godina kasnije. A možda je sud cenio olakšavajuće okolnosti pa mu izrekao uslovnu osudu.

Dusan

pre 20 godina

Nisam pristalica nijedne stranke, ali bas mi je drago da novi ministart policije ima tako nekakve mrlje na svom dosijeu. To makar pokazuje da je obican covek kao i svi ostali, neko ko je iskusio kako policija funkcionise u praksi i sa druge strane pendreka. Zbog toga je po mom misljenju jos bolji izbor za ministra. Za razliku od onoga dosadasnjeg, namazanog. Ovaj je kao mladic obio kiosk, a onaj brkati je extra profitirao u doba slobe/DOS-a sa svojim Lutra/Arius kompanijama, a sve osnovanim na novcu koje je dobio da podrzi SPS/JUL sa svojom Novom Demokratijom. Onaj mi je toliko isao na zivce, pogotovo sto je uvek iznalazio nacine da ispliva na povrsinu i nekako ucestvuje u svim garniturama vlasti od saveza komunista pa na dalje. Ovaj je obio kiosk pre dvadeset godina, pa sta? To nije ni za porediti sa malverzacijama koje je Mihajlovic izvodio sa nabavkama IBM racunara, Zippo upaljaca i nozeva za MUP. Bas zbog toga mislim da se moze ocekivati da ce Jocic biti bolji ministar nego onaj pre njega.

viktor

pre 20 godina

Moj poznanik je za obijanje trafike dobio 6 meseci ali zatvora i dan danas se na njega gleda kao na nekog ko je bio u zatvrou. Medjutim, vremena se menjanju i to ne treba da cudi. Sramota je sto je ministar krenuo za zestokim izjavama gluposti u javnost i pri tom rece da je to mladalacka glupost i nepromislejnost. Ako je to tako onda sva deca od 20 godina imaju prava da obiju po samoposlugu ili trafiku i da im se oprosti, mozda bas u njima lezi neki buduci ministar necega u Srbiji? Boze spasi nas i sa ovom vladom kao i sa predhodne dve tri koliko ih je bilo od 1990 godine.

Danke

pre 20 godina

Svaka cast na priznanju.Veliki udarac za novu vladu vec na pocetku ali dajte coveku malo vremena da se pokaze.Setite se samo kakav je bio prethodni ministar-brzo zaboravljate!

Treba ispitati ko je ove podatke doturio novinarima prvog dana po formiranju vlade i kome je u interesu da Jočić bude prva meta?Verujem u novog ministra i u novu vladu-KRIMINALCI CUVAJTE SE!!!!!!!

STRANKA legalista

pre 20 godina

i ranije su takvi bili ministri,zar ne?ali iz tudih stranaka/nerodoljupci,izdajice i ne daj boze iz"nenebeske nacije".Svece za reklamu moze svako da drzi.Ali iza toga mora i da stoji nesto.Zar ne Kostunnice?

Dirty

pre 20 godina

Nije to bas decacki nestasluk, gospodin je tad imao 20. godina. Sasvim dovoljno da se odgovara za sopstvene postupke. A o krivolovu se jos uvek suti. Ili se ceka dozvola od Kostunice da se progovori i osude novinari za senzacionalizam. Bio bi to drugi nestasluk inace onog, po sopstvenom misljenju, postenog Jocica. Eeeee Jocicu majstore, drzi se ti starog zanata i sume, mani se ministarstva. Kako bre lopov da suradjuje s murjom? Znas kako su tvrdi momci zavrsili a ne kokosari? Pa neide!

beka

pre 20 godina

Kad je mogo Arkan da bude da bude poslanik,kad je mogo Lukic da bude u takvoj funkciji,kad mogu mnogo drugi da budu u funkciji a koji imaju veliku kriminalnu proslost zasto ne moze jedan sitni ,,lopov,, da bude u toj funkciji,i to je Srbija.

von Schultz

pre 20 godina

Ovde je vrlo bitno razdvojiti dve stvari. Prvo je sam taj cin od pre 25 godina, koji je bio i ne treba covek da to ima ceo zivot kao Damoklov mac nad glavom.
Druga stvar je JUCERASNJA Jociceva izjava da je krivicno delo decji nestasluk. Zbog toga bi Kostunica trebalo SMESTA da ga smeni sa mesta ministra (policije!!!). I jos nesto, vidim da se pominje secerna afera ovde. Da li to sto su "veliki" kriminalci bili na vlasti znaci da sa "malima" sada idemo korak napred? Smesno...

Nele

pre 20 godina

To da ministar policije ne sme da bude lopov, je potpuno jasno! Ali pre svega za nesto postoje kazne i resocijalizacija!! Ako se smatra da covek ne moze da se iskupi za svoje grhove, onda treba za sva krivicna dela osudjivati dozivotnom kaznom zatvora. Ako je covek kaznjen uslovno zatvorom, ako kasnije nije pocinio nikakvo krivicno delo, ako zakon nalaze da se ta kazna brise, onda je covek cist. U svakom slucaju obijanje trafike nije obijanje stana! Kod nas ne postoji pravilo, koje nalaze da (bilo kako) osudjivani budu iskljuceni od drzavnih funkcija. Sto se moralne strane tice, cudno je da nama smeta obijanje trafike, a ne smeta genocid, odavanje drzavnih tajni, poziv na mrznju, saradjivanje sa ratnim zlocincima i zastita istih. Svi hoce da na vlasti budu sveci, bezgresni i od Duha svetoga stvoreni. Niko ne shvata, da kod nas takvih andjela sposobnih da vladaju ima veoma malo i da se na putu do vlasti (pogotovo u nasim krajevima) moraju zaprljati ruke (k'o sto rece Ceda).

dacha

pre 20 godina

Da parafraziram pokojnog Boru Pekica:

SAMO U ZEMLJI CHUDA...
moze Premijer, inace deklarisani Demokrata i anti-komunista, koji godinama gradi svoj politicki kapital i imidz na principijelnosti,legalizmu, patriotizmu a od nedavno i jeftinoj socialnoj demagogiji, da dodeli ministarske fotelje jednom bivsem KRIMINALCU (makar i "nestasnom decaku od 20 godina"), zatim bivsem KOMUNISTICKOM SUDIJI (koji se nisu drzali zakona "ko pijan plota" vec misljenja "Drugova odozgo") ili bivsem JULOVCU (koji su beskrupulozno gazili oko sebe i gradili karijere ulizujuci se "vrhovnoj drugarici sa cvetom u kosi")...

POZICIONAR

pre 20 godina

Svaka čast na priznanju! Iako nije baš pohvalno za jednog ministra policije, krađu cigareta sa 20 godina starosti ne smatram za neki greh. Mnogo je teže krivično delo kopati po tuđim dosijeima, verovatno ucenjivati i objavljivati u štampi nešto što bi trebalo biti službena tajna, korišćena isključivo u slučaju ponovljenog prestupa, kao što u zakonu i piše. Malo bi bilo neprijatno procesuirati sada ovo nisko i podmuklo delovanje političkih protivnika, ali verujem da ih čekate na "jeste" :&) Samo napred, ako uhapsite i osudite one koji su ukrali 100.000 tona šećera, spreman sam da vam oprostim par paklica cigareta... Puna podrška!

Mira M.

pre 20 godina

Lična karta G-dina Jočića, prvi dan u Vladi,
prvi dan njegova prava slika. G-dine Jočiću, obijanje trafike i kaznu od 6 meseci, smatrate dečijim nestašlucima,ko će da Vam veruje? šta li ćete radititi u Vladi i resoru na čijem ste čelu. Kako ćeto to nazvati, da li će to biti adolescenti nestašluci? Ministre policije, "blago ovome narodu sa Vama". Optužujete, sad već bivšu vladu za sve i svašta, a ko radi taj i greši, a Vi ministre ako ste lagali nas, zašto lažete svoga šefa Koštunicu, ali kako svi izgledate, izgleda da ste svi adolescenti, ali kazna će vam stići vrlo brzo. Gradjani Vam neće oprostiti.

Aleksa

pre 20 godina

Gospodine ministre, krivicno delo se tesko moze podvesti pod "decacki "nestasluk" ... osim naravno u danasnjoj Srbiji. Najpametnije bi bilo da ustupite mesto nekome ko vise zna o poslovima bezbednosti. Mozda bi lepo izgledalo kao filmska prica ali bivsim delinkventima nije mesto na polozaju ministra policije.

Dex

pre 20 godina

Prijatelju, obio si trafiku i pokrao robu kad si imao 21 godinu, kakav je to decacki nestasluk? Sa 18 ides u vojsku i daju ti oruzje kojim mozes da ubijes coveka, sa 21 nisi dete.
Ljudski je gresiti ali ne moze taj covek biti ministar MUP-a! Neka bude nesto drugo u zivotu. Mislio sam da ne moze biti gori ministar od D.Mihajlovica, ali stvarnost zna da bude surova...

Boban Joksimovic

pre 20 godina

"Svako od nas je imao dečačke nestašluke". Kojih to "nas" Jocicu? Da li mislis na clanove vlade ili na citavu javnost. Ako je ovo drugo u pitanju ja mogu komotno da ga tuzim za klevetu jer NIKADA U ZIVOTU NISAM IMAO TAKAV NESTASLUK. Ja nisam osudjivan nizasta, nemam kriminalni dosije, ma ni za prelazak ulice van pesackog! Kako neko ko se nacelno bori za postovanje zakona daje sebi za pravo da pljacku naziva nestaslukom? Mene su ucili da je nestasluk razbijanje prozora loptom, a sada ministar policije pljacku trafike naziva nestaslukom! Samo sto ne kaze, "slobodno vi deco odradite koju trafiku, moja policija ce to tretirati kao nestasluk". I samo njegovo imenovanje na tu poziciju je presedan od velike opasnosti po zdravlje drustva. Potpuno je izbrisana linija preko koje neko ne sme preci ako zeli da bude javna licnost. Zasto sad neko ko je obio banku ne moze biti ministar? Pljacka je pljacka, banka ili trafika, kakva je razlika. Mozda i postoji zakon koji zabranjuje obavljanje javnih funkcija osobama sa kriminalnom prosloscu. Ali nije problem u zakonskim ogranicenjima, vec u moralnim. Kolesar, Janjusevic, Raseta... Toliko ste kukali na njih. Ipak, prosla vlada nije zaposlila nikoga ko je vec prekrsio zakon. Kada su to uradili bili su razreseni. A ovi postavljaju za Ministra policije osobu sklonu kradji!

Sasa UK

pre 20 godina

Nemaju bas svi "decacke nestasluke" takve vrste da bivaju osudjivani. Naprotiv, vecina normalnog sveta nije obijala trafike i radila slicne stvari. Novinari i publika ne bi smeli da progutaju to - to daje i sasvim jasnu poruku danasnjim mladima da je savrseno uredu da obijaju i pljackaju jer eto to "svi rade kad su mladi".
Naravno, sasvim je moguce da se Gospodin posle toga promenio i da je sad model i uzor postenja u svakom pogledu - ljudi se menjaju. Nista ne bi bilo neobicno da je on sa takvom istorijom sada ministar za puteve ili sumarstvo ili cak za spoljne poslove (pogotovu ako je strucnjak za te oblasti), ali ipak je malo neumesno da bude bas ministar policije. Zar u DSS-u nema niko ko nije bio osudjivan u mladosti za pljacke i razbijnistva.

Djole

pre 20 godina

Samo da obavestim postovanog gospodina ministra da nije "svako od nas imao decacke nestasluke" te vrste-niti ja niti bilo ko od mojih prijatelja-kamo srece da jesmo, verovatno bi smo bolje prosli u zivotu...

glasac DSS-a

pre 20 godina

Lopta je krenula na Jocica. Ovo je bio nekakav blok, jeste da mu je trebalo malo vremena da se seti. Jocic dodaje Kostunici ( kaze da ce se povuci, ako to premijer zatrazi). I sad postovani gledaoci, Voja je na potezu. Da li ce poentirati (tako sto ce povuci Jocica) i pokazati da je igrac na pravom mestu (odgovoran i principijelan). Ili ce pustiti da lopta padne na njegov deo terena, praveci se da ne cuje coktanje svojih nevicnih saigraca , postavljajuci neodgovornost i dobro slaganje s njim kao princip igre svoje ekipe. Ovo su prvi trenuci meca, igraci upoznaju igru saigraca, taktiku i slabosti protivnika, sad je trenutak da se preuzme inicijativa, sad je trenutak da se postave jasni principi, podigne duh ekipe. Jocic je etiketiran, na njega ce odsad stalno ici lopta. Ovo je Srbija, nas srpski mentalitet nece zaboraviti trafiku, ona ce uvek biti post scriptum svakog Jocicevog poteza kao sefa policije.

Sanja (dodji juce)

pre 20 godina

Od "legalista" nismo mogli nista drugo ni da ocekujemo. Da je, ne daj boze, u toj pljacki nekoga ubio ili osakatio da li bi i to nazvao "decackim nestaslukom". Dok su bili u opoziciji jedini argumenti protiv prethodne vlade su bili "pa pisu sve novine" a sada kada te iste novine, na koje su se pozivali, pisu o njihovom "prljavom vesu" pricaju o novinsrskom senzacionalizmu.Jadni smo mi kad nam je ministar policije bivsi lopov. Nek nam je bog u pomoci!

G.

pre 20 godina

S obzirom da je glavno oruzje protivnika DS bilo iskopavanje raznoraznih stvarnih i manje stvarnih afera (pri tome predstavljajuci te afere vrhuncem nemoralnosti i zlocinastva!)sad bi gospoda DSS-G17+SPO-NS=0 i ostali trebali da ocekuju da ce isto tako i njihova (ne)dela, pa bila i ona i decacki nestasluci, izaci na videlo. Samo su to trazili. Apsolutno se ne slazem sa takvim principom vrednosti jer se u Srbiji u poslednjih godinu dana desilo to da se zataskaju stvarni zlocini neopisivih razmera pocinejnih od strane bivseg rezima (koji se ponovo vraca u polituku umesto da robija!) kao zastita i prikrivanje ratnih zlocinaca haskih optuzenika od strane DSS i slicnih. Vaznije im je bilo to sto su nekoliko pojedinaca iz DS kompromitovani, te Kolesar i Janusevic (+Neda)postadose najozloglaseniji kriminalci a o sumnjivcu Cedi da i ne govorimo. Eto ti sad novog sistem vrednosti!

mijo

pre 20 godina

Pa sto smo tako sitnicavi,obio trafiku,pa sta ,nije obio banku.Nacelnik policije do juce Lukic okrivljen za zlocine,pa niko nije govorio nista.A i to je bilo davno ,to je vec zaboravljeno,masa zlocinaca se seta slobodno,a oni navalili na coveka koji je obio samo trafiku,ma daj bre on je izabran od legaliste.Europljanin

Skeptik

pre 20 godina

Ako se ne varam, svi dosijei maloletnika osudjenih uslovno se, kada napune 18 godina, a ne ponove krivicno delu - BRISU!!! Ako je gospodin Jocic tada bio maloletan, onda to moze da znaci samo dve stvari:
1) jos nesto je"zabrljao" (mada ne verujem), i
2) dosijei nestasne dece se ne unistavaju (ovo je verovatnije).
Dalje: ako je i obo tragfiku nije mogao da uzme velike pare, za razliku od komunista, socijalista i demokrata koji kradu na veliko!!!

Zapanjena

pre 20 godina

Samo ako premijer to od njega trazi? U prevodu, njegova moralna nacela su tako visoka da smatra da TREBA da bude ministar policije? Ma vi ste komedija, gospodo iz DSS-a. Bruka i sramota!

Rolex Miloradovic

pre 20 godina

Pitanje je da li je on obio samo jednu trafiku,ili je tek uhvacen kada je obio desetu po redu.Sto se tica kazne i ona moze biti rezultat veza njogovog oca ili nekog prijatelja da mu se da uslovna kazna.Imao sam koleginicu ciji je sin obio ,takodje trafiku i on je bio kaznjen zzatvorom,a ne uslovno,i izdrzao kaznu.To su bili komunisticki sudovi koji su radili sta su hteli i zeleli,pa su i daleko vece prekrsaje kaznjavali oslobadjajucom kaznom,tj.ko je imao dobre "veze".Hteo bih da znam ko je za njega "proteziraoRolex

nada

pre 20 godina

Vi nemozete da imate kredibilitet za jednu Vladu. Dajte ostavku, bolje nego da g.Kostunica bude primoran da Vas skloni. A to ce morati, koliko god da je spor.

milka

pre 20 godina

Pa ako je kao mlad pogresio ne treba zbog toga sad da ispasta, narocito sto se u textu dalje kaze da vazi za postenog coveka. neko pogresi pa nauci da to nije dobro a nekome su lopovluci zivotni moto. Setite se samo zbog cega je prethodna vlada najurena!
Licno bih uvek verovala takvom coveku nego, recimo Mihajlovicu, koji se lizao sa svakom vladom, ili Cedomiru Jovanovicu Mihajlovicevom prijatelju u nevolji.

Zoran

pre 20 godina

Jedno je kradja, a drugo je pljacka i obijanje.

Naravno, da je i jedno i drugo protivzakonito, ali je po meni ovaj drugi prekrsaj mnogo tezi.

Jer pretpostavlja, da je Jocic pripremao razbojnistvo. I za to je bio OSUDJEN !!!!!

i nije imao 10 godina, vec 21-u ..

Nema sta .... DSS .. Legitimizam, postovanje zakona, ciste ruke ... kakvi li su tek oni sa prljavim rukama iz DSS-a :)

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Za svaku osudu "nestasluk" ministra ali budimo iskreni: Koliko li je onih koji nikada nece biti osudjeni a doveli su narod do toga da zaista razmislja o pljacki ali ne kioska i banaka vec prodavnica hrane.

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Ne razumem zasto se Mihajlovic ogradjuje ? Bilo je i logicno, ne da procuri iz policije vec da je dato zvanicno saopstenje ... Uostalom , ko izdaje potvrde da nismo krivicno gonjeni i osudjivani ako ne policija. Ili se apriori verovalo na rec Kostunicinom pulenu kada je biran za ministra ili je Kostunica naredio...

Nevena

pre 20 godina

Ja znam decake koji su u 21-oj dogini svog zivota cinili strasne ''nestasluke'', odgovorno su radili i stvarali, ili su uzorno studirali. Narocito na ''trulom Zapadu'' u tim godinama cine ''nestasluke'' gde kada se zaposljavaju moraju da predaju besprekoran CURICULUM VITAE i da daju reference koje njihovu licnost znaju u tancine. Svaki komentar na ovaj NESTASLUK NOVE VLADE da na celo policije stavi coveka sa ovakvom flekom u proslosti je vrhunac cinizma. QUO VADIS, SRBIJO?

Zoran

pre 20 godina

Samo u danasnjoj Srbiji se ljudi od 23 godine zovu decom a krivicno delo kradje nestaslukom.
I onda ti koji imaju takav odnos prema moralu i zakonima obecavaju moralnu obnovu i vladavinu zakona. Dosli su na vlast optuzujuci druge da su lopovi i prevaranti a sada se ispostavlja da se radi o dokazanim (osudjivanim) lopovima.

nikola

pre 20 godina

potpuno neverovatno! prvo sam mislio da je u pitanju sitna laz, i da ce je novi ministar brzo demantovati. medjutim, ovo me je jos vise sokiralo. ministar ne samo da je porekao, vec obijanje trafike naziva "decijim nestaslukom". gospodine ministre, i ja sam bio decak i bio sam nestasan, ali trafike nisam obijao. mislio sam da je ovakvim stvari dosao kraj, ali izgleda da sam se po ko zna koji put prevario.

sasa jokic

pre 20 godina

Ne radi se ovde o tezini prekrsaja, vec o moralu. Moralan covek bi u najmanju ruku odustao od mesta ministra policije, jer ovako je stvarno licemerno, jer sto neko rece, ovo je poruka klincima, udrite po trafikama, to su deciji nestasluci. U jedno pravno uredjenoj drzavi( sto nije nas slucaj) pala bi cela Vlada zbog ovoga( jer je vest skandalozna), a u ovako pravno ne sredjenoj drzavi, trebao bi barem Jocic da podnese ostavku. I sta reci o Kostunici nakon izjave da on ima apsolutno poverenje u svoje ministre?! Opet se vracamo na komunisticku filozofiju, ako si clan moje partije, ne sme dlaka da ti fali s' glave. Svaki civilizovan covek se stidi od ovakvih stvari, ovo nema veze sa stranackim opredeljenjem, vec sa civilizacijskim standardima. Ali jedino dobro iz svega ovoga je sto se polako na povrsinu iznosi istina o DSS-ovom legalizmu!

Milos

pre 20 godina

Da li je neko pomislio da je ono sto su ucinili mediji i oni koji su im podatke dostavili - zapravo krivicno delo!? Ako ovo prodje nekaznjeno za one koji ovakve gluposti doturaju medijima i one koji to objavljuju, necemo daleko dogurati ni kao narod ni kao drzava.
Ako neko pocini neku glupost (decacko obijanje trafike da se uzme boks cigareta svakako nije ni pljacka ni razbojnistvo)u ranoj mladosti, obaveza drustva je da ucini sve da takvo lice to i slicna dela ne ponovi. Sa stavom onih koji otkopavaju i objavljuju ovakve podatke, koji su uzgred i zabranjeni za javnost jer je delo brisano a time i njegove posledice, ispalo bi da je u ovom drustvu nemoguca ni resocijalizacija ni generalna ni specijalna prevencija. Znaci, po njima, poruka svakom mladom prestupniku bila bi: ucinio si nesto lose, e pa, lose ti se pise za ceo zivot, drugim recima od tebe se nista drugo i ne ocekuje - nego nastavi sa obijanjem trafika!

Milan

pre 20 godina

Pre otprilike 20tak godina, moje drustvo i ja vracajuci se u rano jutro(!) sa zurke pokupili smo, onako redom, par kartona jogurta i mleka, uredno poredanih ispred, jos uvek neotvorene prodavnice. Bili smo mamurni ali i zeljni avanture. Takodje smo "maznuli" po novine ispred kioska i u studentskom domu u svojim sobama se rasirili citajuci novine i pijuci jogurt! Cista studentska avantura!
Je li ovo kriminal? Jeste, naravno! Ali smo tada to smatrali za cool. Nismo nikada uhvaceni i danas nas je vecina ugledni gradjani- doktori, inzenjeri, profesori...
Jaka stvar! Ostavite coveka na miru, a sudite mu samo za posao koji obavlja.

boki

pre 20 godina

Eto nam DSS-ovih strucnjaka. Najpogodniji lik za ministra unutrasnjih poslova pljackao trafike.
I posle se cudimo kako nas npr. Interpol ne postuje. Pa vide ljudi da smo banana drzava i da sa ovakvim ljudima ocigledno to i zelimo da ostanemo.

IvanS

pre 20 godina

Dobro, Jocic je bio osudjen i tu nema nikakve dileme posto je to i sam priznao. Hajde sad da vidimo ko je to ucinio krivicni prekrsaj i izneo ove podatke u javnost? Neko je morao da ima pristup policijskim i sudskim dosijeima da bi "provalio" ovakvu vest. Taj neko treba da se pojavi pred sudom za svoje krivicno delo.

Mirko

pre 20 godina

Nebojša Popov i ostali disidenti su mlatili praznu slamu održavajući tribine i štampajuci knjige protiv komunizma. Tako su samo aterali poštene sudije, kao npr. Zorana Stojkovica da ih, po tadašnjim zakonima, osudjuju na robiju i da ih spaljuju (knjige). Uvidjajući besperpektivnost takvih akcija jedan mladić je shvatio da se protiv komunizma jedino može boriti uništavanjem materijalne osnove sistema i ne oklevajući je krenuo na kiosk. Predlazem (ako nije neumesno na jedan dan pošto je goreo Hilandar i ako nije senzacionalistički) da se na mestu dogadjaja postavi spomen ploča. Sva sreća da je neki kolega Zorana Stojkovića jos u to vreme prepoznao budućeg ministra policije i nije bio previše strog.

komentar iz UK

pre 20 godina

U Engleskoj ne mozes da otvoris pab ako nemas besprekorno cistu biografiju a u Srbiji sa obijanjem trafike u 21-oj godini u tadasnjoj Jugoslaviji (sto je sigurno veci skandal nego u danasnjoj CSG) mozes da budes ministar policije. Cudno, blago receno.

Andrej

pre 20 godina

Ovo je veliki problem za Vladu. Jednostavno, ne bi bilo dobro da Jocic ostane na tom mestu. Verujem da Kostunica ne bi mogao to da podnese. Ali videcemo.

Miloš

pre 20 godina

Gospodine ministre, svi imamo dečačke nestašluke ali oni se obično završavaju grdnjom kod roditelja, gađanjem peskom i sličnim naivnim stvarima - a ne krivičnom osudom.

U "zlatno vreme", početkom osamdesetih, čovek od 21 godine obija kiosk da bi ukrao cigarete. To puno govori - to nije bilo doba kada neko tog uzrasta nije mogao da se zaposli preko zadruge i zaradi ozbiljne pare ili da radi kao sezonac i zaradi za zimovanje ili letovanje.

Ovaj dečački nestaškul možda može da prođe u nekoj fabrici, ali u vladi... Preporučio bih ministru da proba da se zaposli kao običan pozornik u policiji pa da vidi kako će se gledati na taj nestašluk.

Beka

pre 20 godina

Obio trafiku, kaznjen, dosije ne postoji... vraga ne postoji. Neko ga je cuvao, i cije sve dosijee cuvaju - ko i zasto?
Malo je trapavo za ministra policije staviti coveka koji je obijao trafiku (i Bus je kaznjen za voznju u pripitom stanju, pa drzi prst iznad jako vaznog dugmeta).
Jedino sto ga moze oprati je da privede razne koji su maznuli kamione cigara (neplaceni porezi na sverc), one sto su prepakivali secer, sto su trpali u dzepove i ojadili zemlju, sto su ubijali bahato (Stambolic, Curuvija...).... i ako proceslja policiju. Ako ga ovo (protivzakonito izneto u javnost) obijanje zaustavi u poslu, e onda je objavljivanje obijanja trafike na sva zvona - pogodilo cilj - jos jedan ministar policije koji samo prima platu i nicemu ne sluzi

sajberkurajber

pre 20 godina

Pa niko ne sumnja valjda da je Jocic posten,ali nije u tome problem.Politicki i moralno nije bas sjajna ideja da osudjivan covek bude ministar.Cela njegova retorika je problematicna i pogresna:nista lose nije od tada ucinio?Pa dobro ali pred zakonom se naziva istim imenom i onaj ko ukrade paklo cigareta i onaj ko ukrade pare iz recimo banke.Naravo da tezina cina nije ista,ali-principijelno oni su isti.Drugo,dosta je bilo tih glupih prica svih ovih 15-tak godina da neko hoce i moze da ugrozi sigurnost drzave napadom na jednog coveka,pa makar kako se on zvao i na kojoj funkciji bio.Trece ministri nisu deca pa da treba da pitaju tatu(premijera)za misljenje oko ostavke,boze pa punoletni su.Sve u svemu,bojim se da ce ova Vlada komunicirati na ovaj nacin i dalje sa javnoscu,sto je mora se priznati korak unazad u odnosu na proslu.

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Kakav vas decacki nestasluk, vi ste gospodine Jocicu krivicno gonjeni i osudjivani, vi gospodine odmah izvolite da podnesete OSTAVKU!

Tvrtko

pre 20 godina

Srbija jos uvijek zivi u najmracnijoj medijskoj blokadi. Ovolika buka oko ministra sto je obio trafiku a niko ni da se pocese sto cijela ministratstva stite zlocince odgovorne za smrt 250,000 ljudi vec cijelo desetljece.

Gordaana

pre 20 godina

Postovana gospodo cistih ruku,
stidm se sto se bavimo istom profesijom, da ste tako "njuskali"ranije ne bi bio ubijen premijer, ne bi bilo Soluna, Bodruma, Kolesara, Janjusevica, Bebe i ostalih. Zar neznate da je ovo sto sste uradili krivicno delo i Vase i onih koji su Vamdali podatke. Zar jos uvek radite kao placenici. Dali ste "dobro' oruzje ne samo DS-u i SRS vec i celom svetu.

100`s но Шугар

pre 20 godina

Изгледа да је то место министра стварно малерозно. Видите ви ко све ту није седео. Нек каже неко Коштуници да је и Кристијан без функције. Њему би лепо легла фотеља министра прабде или још боље просвете.

Aca

pre 20 godina

Ako je nesto SENZACIJA - onda je to LOPOV na mestu MINISTRA POLICIJE. Zato smatram da Kostunica ne treba da reaguje.

Jedini problem je sto time rusi sve mostove prema SRS-u, jer zna se koliko su njima trafike utkane u program.

persa

pre 20 godina

Ne znam koliko se obijanje kioska moze nazvati nestaslukom .I jedan ministar policije sigurno ne bi smeo da ima takve vrte nestasluka ! Kakav je sada njegov kredibilitet u svetu , medju kolegama ? Ili ce mozda dozvoljavati samo kriminalcima da ga zovu - kolega ?

Petar

pre 20 godina

Kako moze (sada)vec potvrdjena cinjenica da se proglasi sezacionalizmom ?! To se u pravnoj drzavi zove prosto - cinjenica !!!! To bi gospoda legalisti trebali da znaju . I pazite ovo - oni su prepustili sve finansije G17+, a zapeli za pravdu , policiju ...kad ono ministar pravde sa puterom na glavi, ministar policije sa puterom na glavi ( ono sto se do sada saznalo , a ko zna sta se nece saznati...)tako da ko zna zasto su oni zapeli bas za ova ministarstva...?

posmatracica

pre 20 godina

Kako to zvuci u svetu kad je ministar policije bio osudjen za kradju ? I ovako su nam policija i pravosudje jadni, lopovi, kriminalci ,dileri, ubice,silovatelji , prave sprdnju sa postenim svetom -bivaju osudjeni na sitne kazne ( ako bivaju osudjeni ), i sad povrh toga ministar policije - lopov ! I jos hocemo da nam se dozvoli ovde sudjenje za ratne zlocine !Ma , haj'te molim vas ! I ovaj ministar ne treba da ceka da premijer zatrazi da ode , vec da preda ostavku iz moralnih razloga !

radovan

pre 20 godina

Desilo se, zar treba ubiti covjeka zbog toga.
Sigurno je posteniji od ostalih iz ove nove
smijesne *vlade*.
Inace sam simpatizer Srpske radikalne stranke.

Milena

pre 20 godina

Neko rece "prekrsajcic"??? Obijanje trafike je "prekrsajcic"??? Ajde da ne poredimo bacanje papirica na ulici i obijanje tudje imovine i kradju!!! Mislim da je sasvim dovoljan taj "prekrsajcic" da se uvidi da gospodin Jocic ima tendenciju ka krsenju zakona. Kad mu se desilo jednom, zasto bi mu IKO poverovao da mu se nece desiti ponovo??? Pogotovu kad se nadje na poziciji sa koje ce moci da prikrije dokaz svake mahinacije, i mnogo mnogo mnogo vece od te koju je pocinio davne 1981. Pa posten covek bi pao u iskusenje da dodje do love kad udje u drzavne vrhove, vidi sve rupe u zakonima i moze da unisti svaki dokaz, a neko ko je vec krsio zakon--100%!!!

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Ja bi samo da pitam Marka koji ovde brani Jocica, da li bi ga isto tako branio da je "cenjeni" ministar pre dvadeset i kusur godina umesto trafike recimo odlucio da obije kucu ili stan njegove porodice? Lopov je lopov, i tacka... I ne zaboravite, lopov obicno ne padne na prvoj trafici, vec na petoj, desetoj ili pedesetoj. Da li da verujemo Jocicu da je to bio jedini put kad je pokusao da ukrade ili samo jedna od kradja u kojoj je nesrecno "pao"?

Cinjenica da se sve desilo pre toliko vremena mu sada daje za pravo da seta ulicama i bude slobodni gradjanin, ALI NE I DA BUDE MINISTAR U SRPSKOJ VLADI! Ministar mora da bude besprekorna licnost, bez ijedne mrlje. Ako nismo u stanju da nadjemo 18 takvih ljudi u citavoj Srbiji, onda nema vise sta da se kaze...

Rale

pre 20 godina

Da se podsetimo sta je obijac trafika rekao za DS da treba da se napravi sanitarni otklon.
E pa obijacu kada napunis 18 godina vise nisi dete, jer stices pravo da glasas! Ja sam sa 19 godina odsluzio vojsku, a vojnici nisu deca. Mozete li da zamislite policiju ciji je ministar obijac trafika? Sto se tice dosijea da se razumemo, kada si javna licnost nema tajnih dosijea. Nova vlada sa obijacem trafika, staljinistickim sudijama i ko zna jos kakva nas iznenadjenja ocekuju nadam se da nece trajati dugo. Toliko o legalizmu i postenju DSS-a.

milija

pre 20 godina

Ministar policije obijao trafike necuveno .Ostavka odma Koscunice sta cekas sto se ne obracas narodu da nisi bio upoznat sa tim i da je lopov dobrovoljno napustio vladu.

Sreten Mirkovic

pre 20 godina

Prenosim vest Glasa javnosti:
Posle razgovora s novinarima Jočić je krenuo, ali se onda ponovo vratio i pitao ko je od novinara i iz kojeg medija postavio pitanje da li bi bilo moralno da sada podnese ostavku. Na to je Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS dobacio: "Jočić se već ponaša kao pravi policajac"."
Vreme je za sanitarni kordon!

Dule UK

pre 20 godina

Velika je sreca kad uspevamo da pravimo razliku izmedju postenih (mene recimo) i nepostenih (svih ostalih recimo).
Sve bi bilo idealno kad bih ja toliko posten da bas i nisam mnogo posten, ali sam sigurno posteniji od svih ostalih (a mozda i nisam, ali nisam lud to da priznam) ...

Trice i kucine raspravljate gospodo.

ZORAN

pre 20 godina

Kao dugogodisnji advokat jako mi je dobro poznato da obijanje trafike spada u grupu teskih krivicnih dela protiv imovine /Teska kradja,provaljivanjem,obijanjem,savladjivanjem prepreka.../ i da je nama advokatima,kao braniocima, veoma tesko da kod ovih krivicnih dela za svog branjenika izdejstvujemo uslovnu osudu.Hocu da kazem,radi se o teskom krivicnom delu,a ne "decackom nestasluku".Verujem gospodinu Jocicu da je to jedino sto je pogresno ucinio u zivotu i slazem se da ima legitimno pravo da u nasem drustvu dobija,ako je strucan,vrlo odgovorne poslove,ali dobiti resor ministra policije je
potpuno politicki neprihvatljivo jer je vec prvog dana stupanja na duznost izgubio svaki kredibilitet.On je morao premijeru tu svoju "epizodu" da saopsti.Ako to nije ucinio onda ga je prevario i premijer Kostunica ga mora smeniti,a ako je njemu to saopstio ili je
iz drugih izvora to znao,onda se dovodi u pitanje kredibilitet cele vlade.Razmislite malo,dragi politicari u Srbiji,mozete kod gradjana imati ugled jedino ako ste kristalno cisti,iskreni i posteni.Jednostavno,neko ko je osudjivan za tesku kradju izvrsenu obijanjem ne moze u demoktatskoj drzavi kakva je postala Republika Srbija da bude ni policajac.

Zoran,Advokat.

Gojko

pre 20 godina

Decacki nestasluk jeste kada desetogodisnjaci gadjaju grudvama automobile. Kada covek od dvadesetak godina obije trafiku i ukrade tudju imovinu, to se zove malo drugacije. Ova izjava mu je briljantna kao i ona za Hilandar. On ne sme da bude ministar ne samo zbog moralnih vec i zbog IQ razloga.

Vladimir

pre 20 godina

Sta ima tu da se raspravlja. Dali je taj covek "uradio" trafiku? Jeste. Ajd' sad svi lepo da prelistamo ustav i zakone o ministarstvima pa da vidimo sta tamo pise, ako je protiv ustava ili nekog zakona onda taj covek ne moze da bude ministar, u protivnom moze. Eto to je vrlo jednostavno. E sad, to sto je nama tesko ili nismo u mogucnosti da prelistamo dokumente od kojih nam zivot zavisi to je jedan drugi problem. Ja licno nemam pojma dali nas ustav i zakon regulisu ovakve stvari, zanima me gde bi mogao da nadjem takvu informaciju, dali postoji neki javni servis u nasoj drzavi koji bi nam pruzio takve informacije. Dali mozda postoji neki site, siguran sam da postoji, gde se nalaze svi nasi zakoni i ustav dostupni svima nama.

Svetlana /ne Ražnatović/

pre 20 godina

Da se nadovežem na Zorana,advokata-pogotovo je bilo teško izdejstvovati uslovnu osudu, tih godina je kaznena politika bila daleko stroža, uslovnu osudu bi dobio možda nekih 10-15 godina kasnije. A možda je sud cenio olakšavajuće okolnosti pa mu izrekao uslovnu osudu.

Dusan

pre 20 godina

Nisam pristalica nijedne stranke, ali bas mi je drago da novi ministart policije ima tako nekakve mrlje na svom dosijeu. To makar pokazuje da je obican covek kao i svi ostali, neko ko je iskusio kako policija funkcionise u praksi i sa druge strane pendreka. Zbog toga je po mom misljenju jos bolji izbor za ministra. Za razliku od onoga dosadasnjeg, namazanog. Ovaj je kao mladic obio kiosk, a onaj brkati je extra profitirao u doba slobe/DOS-a sa svojim Lutra/Arius kompanijama, a sve osnovanim na novcu koje je dobio da podrzi SPS/JUL sa svojom Novom Demokratijom. Onaj mi je toliko isao na zivce, pogotovo sto je uvek iznalazio nacine da ispliva na povrsinu i nekako ucestvuje u svim garniturama vlasti od saveza komunista pa na dalje. Ovaj je obio kiosk pre dvadeset godina, pa sta? To nije ni za porediti sa malverzacijama koje je Mihajlovic izvodio sa nabavkama IBM racunara, Zippo upaljaca i nozeva za MUP. Bas zbog toga mislim da se moze ocekivati da ce Jocic biti bolji ministar nego onaj pre njega.

viktor

pre 20 godina

Moj poznanik je za obijanje trafike dobio 6 meseci ali zatvora i dan danas se na njega gleda kao na nekog ko je bio u zatvrou. Medjutim, vremena se menjanju i to ne treba da cudi. Sramota je sto je ministar krenuo za zestokim izjavama gluposti u javnost i pri tom rece da je to mladalacka glupost i nepromislejnost. Ako je to tako onda sva deca od 20 godina imaju prava da obiju po samoposlugu ili trafiku i da im se oprosti, mozda bas u njima lezi neki buduci ministar necega u Srbiji? Boze spasi nas i sa ovom vladom kao i sa predhodne dve tri koliko ih je bilo od 1990 godine.

Danke

pre 20 godina

Svaka cast na priznanju.Veliki udarac za novu vladu vec na pocetku ali dajte coveku malo vremena da se pokaze.Setite se samo kakav je bio prethodni ministar-brzo zaboravljate!

Treba ispitati ko je ove podatke doturio novinarima prvog dana po formiranju vlade i kome je u interesu da Jočić bude prva meta?Verujem u novog ministra i u novu vladu-KRIMINALCI CUVAJTE SE!!!!!!!

STRANKA legalista

pre 20 godina

i ranije su takvi bili ministri,zar ne?ali iz tudih stranaka/nerodoljupci,izdajice i ne daj boze iz"nenebeske nacije".Svece za reklamu moze svako da drzi.Ali iza toga mora i da stoji nesto.Zar ne Kostunnice?

Dirty

pre 20 godina

Nije to bas decacki nestasluk, gospodin je tad imao 20. godina. Sasvim dovoljno da se odgovara za sopstvene postupke. A o krivolovu se jos uvek suti. Ili se ceka dozvola od Kostunice da se progovori i osude novinari za senzacionalizam. Bio bi to drugi nestasluk inace onog, po sopstvenom misljenju, postenog Jocica. Eeeee Jocicu majstore, drzi se ti starog zanata i sume, mani se ministarstva. Kako bre lopov da suradjuje s murjom? Znas kako su tvrdi momci zavrsili a ne kokosari? Pa neide!

beka

pre 20 godina

Kad je mogo Arkan da bude da bude poslanik,kad je mogo Lukic da bude u takvoj funkciji,kad mogu mnogo drugi da budu u funkciji a koji imaju veliku kriminalnu proslost zasto ne moze jedan sitni ,,lopov,, da bude u toj funkciji,i to je Srbija.

von Schultz

pre 20 godina

Ovde je vrlo bitno razdvojiti dve stvari. Prvo je sam taj cin od pre 25 godina, koji je bio i ne treba covek da to ima ceo zivot kao Damoklov mac nad glavom.
Druga stvar je JUCERASNJA Jociceva izjava da je krivicno delo decji nestasluk. Zbog toga bi Kostunica trebalo SMESTA da ga smeni sa mesta ministra (policije!!!). I jos nesto, vidim da se pominje secerna afera ovde. Da li to sto su "veliki" kriminalci bili na vlasti znaci da sa "malima" sada idemo korak napred? Smesno...

Nele

pre 20 godina

To da ministar policije ne sme da bude lopov, je potpuno jasno! Ali pre svega za nesto postoje kazne i resocijalizacija!! Ako se smatra da covek ne moze da se iskupi za svoje grhove, onda treba za sva krivicna dela osudjivati dozivotnom kaznom zatvora. Ako je covek kaznjen uslovno zatvorom, ako kasnije nije pocinio nikakvo krivicno delo, ako zakon nalaze da se ta kazna brise, onda je covek cist. U svakom slucaju obijanje trafike nije obijanje stana! Kod nas ne postoji pravilo, koje nalaze da (bilo kako) osudjivani budu iskljuceni od drzavnih funkcija. Sto se moralne strane tice, cudno je da nama smeta obijanje trafike, a ne smeta genocid, odavanje drzavnih tajni, poziv na mrznju, saradjivanje sa ratnim zlocincima i zastita istih. Svi hoce da na vlasti budu sveci, bezgresni i od Duha svetoga stvoreni. Niko ne shvata, da kod nas takvih andjela sposobnih da vladaju ima veoma malo i da se na putu do vlasti (pogotovo u nasim krajevima) moraju zaprljati ruke (k'o sto rece Ceda).

dacha

pre 20 godina

Da parafraziram pokojnog Boru Pekica:

SAMO U ZEMLJI CHUDA...
moze Premijer, inace deklarisani Demokrata i anti-komunista, koji godinama gradi svoj politicki kapital i imidz na principijelnosti,legalizmu, patriotizmu a od nedavno i jeftinoj socialnoj demagogiji, da dodeli ministarske fotelje jednom bivsem KRIMINALCU (makar i "nestasnom decaku od 20 godina"), zatim bivsem KOMUNISTICKOM SUDIJI (koji se nisu drzali zakona "ko pijan plota" vec misljenja "Drugova odozgo") ili bivsem JULOVCU (koji su beskrupulozno gazili oko sebe i gradili karijere ulizujuci se "vrhovnoj drugarici sa cvetom u kosi")...