1. Kad smo kod zastite srpskog naroda prvu stvar treba RTS naterati da emituje ceo program na teritorijama gde zive Srbi. Kako je moguce da je pola dana zatamnjen program RTS-a u Crnoj Gori a HRT i Slivenci sve emituju, kako cete sacuvati srpstvo a ne date im domace serije, informativne emisije i samo iritirate. Ako niste u stanju onda ga ugasite da ne iritirate
  (Mira, 4. januar 2018 07:32)

  # Link komentara

 2. Ovako nesto je 90-tih pisala i sanu i dovela nas do potpunog kraha propasti kolapsa i unistenja iz kog nam nema izlaza vec 27 godina.
  (Milan, 3. januar 2018 11:37)

  # Link komentara

 3. Prava deklaracija o opstanku srpskog naroda bi trebalo da sadrži:
  1. Unapređenje ekonomskog statusa srpskog naroda u Srbiji i R. Srpskoj, iz čega dalje proizilazi
  2. Povećanje nataliteta, borba protiv bijele kuge, a samim tim i
  3. Borba za ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, sprečavanje odliva mozgova i radne snage, i konačno
  4. Nekonfrontacija - Čuvanje srpskih glava i srpske mladosti, širiti kulturu i jezik u susjedstvo, a ne granice, raditi na uzdizanju civilizacije, raditi prije svega NA SEBI

  E to je deklaracija, čak štaviše, treba da bude preambula Ustava.
   (lebovitz, 3. januar 2018 11:21)

  # Link komentara

 4. "Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je pri samom kraju, ali je ostalo da se doteraju neke finese."

  Ljudi, pripazite na svoje novčanike.
  (s., 3. januar 2018 11:06)

  # Link komentara

 5. Vojno-religiozne pretenzije sacice nacionalno onesvescenih demamgoga u formi kratke price sa primesama bajke.
  (besna glista, 3. januar 2018 11:02)

  # Link komentara

 6. Moram da priznam da se dugo nisam plašio u iščekivanju neke vesti.

  Deklaracija oko koje se bilo ko usaglašava sa Dodikom, otvorenim anti-EU lobistom, za nas nikako ne može da valja.

  Dokle će ljudi ovde da koriste srce umesto mozga, meni stvarno nije jasno. Sami ćemo sebe zatreti, do poslednjeg.

  Iskreno se nadam da scenario neće biti poput onog koji je izveo VIktor Janukovič i tako napravio građanski rat u sopstvenoj državi.

  Neka nam je bog u pomoći s ovim deklaracijama.
  (freelancer, 3. januar 2018 10:57)

  # Link komentara

 7. Ima li ovaj narod, sa obe strane Drine, pravo na: brz, efikasan i pravedan pravosudni sistem i administraciju, posao, zdravstvenu zaštitu i školovanje na nivou 21. veka? Ima li pravo na države u kojima ne vlada nepotizam, korupcija, u kojoj se lopovluk i krađa ne zovu "snalaženje"? Manite me više latinice, ćirilice i sličnog zamajavanja. Shvata li Sima Avramović u kojoj meri i zbog čega i vodoinstalateri i doktori nauka, napuštaju ove prostore?
   (Antibot, 3. januar 2018 10:52)

  # Link komentara

 8. Opstao bi srpski narod, i napredovao, da mu sve ovo vreme nisu radili o glavi ovakvi "profesionalni Srbi", koji kod kuce izigravaju velicine, a u svetskim razmerama nikakav doprinos nicemu nisu dali. Onda je tu i udbaski element- klasicni kriminalci koji, posto sami nemaju neke velike intelektualne kapacitete, svoju ogromnu moc stavljaju u sluzbu tih "velikih umova", jer jedni drugima imponuju, pa kud ocevi nacije okom, tu sluzbe skokom. Uz velike profite, naravno.

  Najgore je to sto, ni posle najveceg i najkompletnijeg sunovrata u istoriji, koji i dalje traje, takvi i dalje postoje i pitaju se za nesto. Umesto da smo nakon pada Milosevica za ovih 18 godina izgradili ekonomiju i jake, transparentne demokratske institucije (videti pod: skoro cela istocna Evropa za mnogo manje vremena), kada je jedini istinski reformator sa vizijom koga je Srbija imala na vlasti u zadnjih sto godina ubijen od strane profesionalnih Srba, brze-bolje smo krenuli da opet tapkamo u mestu i branimo srpstvo, cirilicu, i, kako ne, proklete teritorije. Ova deklaracija je samo logican imbecilni ishod imbecilnih odluka koje kao narod, drustvo i drzava u kontinuitetu donosimo vec predugo. Sprem'te se sprem'te na jos nekoliko decenija OVOGA, kad vam je bilo malo.
  (Nemoj nas vise braniti..., 3. januar 2018 10:35)

  # Link komentara

 9. Treba biti opasno bolestan,pa da ti ovakve stvari u 21. veku padaju na pamet. Niste mozda razmisljali o tome kako da ovo postane prosperitetna regija,koja sirom otvorenih oci pronalazi svoje mesto u okruzenju,koristi komparativne prednosti,prilagodjava se tehnologijama, novim okolnostima ? Ne nudite resenja kako ocistiti reke,sume i zemljista,ali bi zato da masete zastavom do iznemoglosti i granice iritantnosti. Bitange nijedne...
  (Predragg, 3. januar 2018 10:35)

  # Link komentara

 10. Uzas kakva demagogija i zamajavanje sirokih narodnih masa.Ratni profiteri bi opet da ratuju.
   (BgHQ, 3. januar 2018 10:34)

  # Link komentara

 11. Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!
  (ljubomir, 3. januar 2018 08:38)

  Secam se i jednog "Memoranduma", koji nas je doveo do ivice egzistencije i prosjackog stapa, l koji nam je prilepio epitet "divljeg i genocidnog naroda" u svetu, ljagu koju cemo jos vekovima nositi, ako nas uopste bude!

  Ljudi, ne verujte nacionalistima, jedan zivot imate, niko ne sme da vam natura ideologije, zivite svoj zivot, pisite pismom koje sami odaberete, postujte pravu kulturu Srbije, ali i kulture drugih, verujte, NISMO NEBESKI NAROD!!!
  (Tarabicka, 3. januar 2018 10:28)

  # Link komentara

 12. Dr Avramovic danas Dr Avramov u vreme cika Slobe,

  Memorandum onda, pa sada Deklaracija, sada je vec lakse vidi

  se da se nadlezni i dalje staraju o nama bezumnicima zabludelim

  sto tipkamo na zlehudom latinskom pismu.

  Lenstine i neradnici koje mrzi da promene pismo & odtipkaju

  reci podrske dikt, ovaj Predsedniku pismom reformatora Vuka.

  Ipak te specijalne veze bas su fancy, onako dodaju na

  znacaju ovog intelektualnog poduhvata, upucuju na historijski

  odklon od zasedaja u Jajcu i drevnost tih umova koji su

  u potpisu ove Deklaracije koja iznova preti da obelezi jos

  jednu Epohu migracija.

  Podignimo ruku ili bar prst podrske ovim doajenima nase

  kulture & pravopisa.
  (dati im prst, 3. januar 2018 10:27)

  # Link komentara

 13. Srbija se ponasa kao Njemacka nakon 1.w.w.- i tada je Njemacka bas kao i danas Srbija pisala deklaracije o ugrozenosti Nijemaca i njemackog gospodarstva, doduse u slucaju Srbije gospodarstvo nije u prvom planu jer je ipak svijest Njemaca i Srba ponesto drugacija. Nakon toga je nastupio 2.w.w. u reziji Njemacke i znamo svi kako je zavrsio. Nece Srbija putem Njemacke iz 39' godine, jer nema snage za to, ali ju ova pamflet od tkz. deklaracije svakako jos vise udaljuje od EU i demokratskih vrijednosti kojima se ona navodno zeli prikljuciti. Zelim kazati da bi neki novi konflikt u reziji Srbije, u BiH prije svega znacio kraj RS a vjerojatno i velike turbulencije u Vojvodini. Za direktni sukob Srbija nema snage a nakon toga bi prosla kao Njemacka u kasno proljece 45' godine. Steta, vrtite se u krug a to na koncu nikome ne odgovara, pa ni nama u HR, jer nam je potrebna demokratska i stabilna Srbija a ne drzava Niagara. Lp.
  (Frane, 3. januar 2018 10:25)

  # Link komentara

 14. Dok vi pišete deklaracije, pametan svijet odlazi i iz Srbije i iz Bosne, u zemlje gdje nema deklaracija, ali gdje ima dobrih plata i posla za sve, i gdje se ne gleda koje si vjere i nacije, već kakav si čovjek i radnik.
  (Bosanac, 3. januar 2018 10:18)

  # Link komentara

 15. Lijepa inicijativa, svakako potrebna nasem osamucenom narodu.
  (Dragan Rs, 3. januar 2018 07:27)

  Nema 'leba od deklaracija. Samo standard, standard i opet standard.
  (Pedja, 3. januar 2018 10:14)

  # Link komentara

 16. Slobodarska tradicija mi je najsmesnija stavka u svemu ovome. Ne smemo na ulicu od dilera i krimosa, sada ce jos i deklaraciju da dobiju za svoje napore.
   (svasta, 3. januar 2018 10:06)

  # Link komentara

 17. "Deklaracija o opstanku srpskog naroda",opet "ugrozeni" ili kako opstati sa 200 EUR-a plate..
  (most, 3. januar 2018 10:06)

  # Link komentara

 18. Umesto obecanog rasta i boljeg zivota dobijamo paprnatu deklaraciju u nase lice, pravo medju oci. Mi kao drustvo zaostajemu u svemu od ostatka Evrope jer volimo proslost, volimo da smo napaceni jer tako skidamo odgovornost sa sebe da bi nam neko drugi uvek bio kriv za stanje iz kojeg ne mozemo da se iskobeljamo od 1989 i cuvenih reci "niko ne sme da vasa bije". Mada i batine smo dobijali otada. DOsta proslosti jer ostadosmo na pustom ostrvu ili crnoj rupi na tepihu Evrope kako rece jedan od ucesnika u strmoglavu.
  (lalo, 3. januar 2018 10:01)

  # Link komentara

 19. Zar nije cilj svakog naroda na svetu da opstane? Cemu deklaracija?
  (Zagor, 3. januar 2018 09:56)

  # Link komentara

 20. Srpski narod i kutura su postojale i pre pokrštavanja Srba i pre ćirilice. Zašto se o tome ćuti? Zašto se aktivno radi na zatiranje naših tragova i brojanju istorije od krsta pa na ovamo?

  Srbi su na balkan došli bez krsta.

  Molim objavite komentar.
  (sustina je bitna, 3. januar 2018 09:53)

  # Link komentara

 21. Највећа претња опстанку српског народа су политичари који га воде. Толико се брину о народу да су све што вреди отерали на запад. Поготово младе и паметне људе. Како мисле да народ опстане без интелектуалне елите, и то праве елите? Без умних људи народ је само стадо које лута.
   (милош, 3. januar 2018 09:46)

  # Link komentara

 22. Dokon pop i jariće krsti
  (Doktor direktor, 3. januar 2018 09:42)

  # Link komentara

 23. Bolje popravite zube narodu.
  (Labud, 3. januar 2018 09:40)

  # Link komentara

 24. Vise bi eventualnom opstanku Srba doneo zakon prema kome bi minimalac bio 400 evra, nego ovakve devetnaestovekovne koještarije.
  Problem su PARE!!! Sve drugo je u našoj situaciji nevažno. Momci i devojke se ne uzimaju i nemaju decu jer nemaju para, nemaju gde da žive, frustrirani su bez posla, ne vide bilo kakvo svetlo na kraju tunela, rade, ako uopšte rade, za nikakav novac (uz par procenata onih koji mogu pristojno da zarade)... nema čoveka koji ne bi sutra pristao da se iseli i nikada ovde ne vrati. Ogroman broj mladih između 20 i 35 godina luta besciljno, potpuno zombirani ljudi, ubijeni u pojam u godinama i kojima bi trebalo da su najsrećniji, sa najvećim elanom, željom za stvarnjem porodica... Ko god se dočepa inostranstva i sredi papire kao da se ponovo rodio, propisu ljudi, shvate koji je Mordor Srbija
  To su realni problemi, a ne poštovanje ilu nepostojanje deklaracije
  (V, 3. januar 2018 09:37)

  # Link komentara

 25. Zadivljena sam kolicinom komentatora koji apsolutno ne razmisljaju. Narod koji izgubi svoj jezik, kulturu i tradiciju je osudjen na propast, jer je izgubio svoj nacionalni identitet. U tom slucaju je svejedno da li je asimilovan ili zaista i bioloski nestao.
   (zena-zmaj, 3. januar 2018 09:21)

  # Link komentara

 26. А шта ћемо са белом кугом? Зашто држава не улети неке паре да стимулише младе парове да имају двоје или више деце? Не треба нам декларација коју за 50 година неће имати ко да чита.
  (НикоБитан, 3. januar 2018 09:16)

  # Link komentara

 27. kako pred planetu bez deklaracije, ok je to, a to je pise, koji deo je kome poveren za pisanje I sprovodjenje u delo, ako to nije regulisano onda pisi propalo, samo ce okolnim politicarima sluziti da zadrze svoje pozicije
   (cypress, 3. januar 2018 09:14)

  # Link komentara

 28. Pročitajte ovaj tekst još jednom. Mada je (NAMERNO!) dodatno iskomplikovan, on NE MOŽE da sakrije suštinu koja se zove IZUMIRANJE SRPSKOG NARODA; samo postojanje ovog teksta je dokaz da je taj proces došao skoro do ZAVRŠNE FAZE.

  Pogledajte i sami, "DEKLARACIJA O OPSTANKU SRPSKOG NARODA", BAŠ TO PIŠE!!!

  Akt koji je donešen DEKLARATIVNO nema NIKAKVOG značaja kada je u pitanju genetika, primera radi. Zatim, taj akt je tako formulisan da ne može da ponudi NI MRVU ISTINE I REALNOSTI, svojom čudnom formom navodi na zaključak da ni osobe čije je ovo "sočinjenije" NE RAZUMEJU situaciju u kojoj se danas nalazi srpski narod pa stoga nisu u mogućnosti ni da zauzmu adekvatan stav prema istoj situaciji. Neodoljivo podseća na komunističke panegirike s kraja prošlog veka što ne treba da čudi. Citiram: " Formalni dokument će se zvati Aneks sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama..." Ovo podseća na "SPORAZUM O VOJNO - TEHNIČKOJ SARADNJI" za koji se ni danas NE ZNA KO GA JE POTPISAO sa jugoslovenske strane (tadašnje SRJ); njegova ZBRKANA formulacija ne služi da nešto objavi ili objasni, već da prikrije BEZUSLOVNU KAPITULACIJU.
  Baš je takva namena ovog akta.

  On suštinski ne objašnjava ništa niti ima ikakvu upotrebnu vrednost, osim ako oni koji su ga "nemušto" napisali nisu dobili neki honorar za to.

  On nije tu ni zbog famozne "bele kuge".

  On je tu da prikrije nešto što se zove "GALOPIRAJUĆE IZUMIRANJE".

  TO MU JE NAMENA.
  (sturmmann, 3. januar 2018 09:03)

  # Link komentara

 29. Znaci, ode i RS... Da li je sledeca Vojvodina ili Sandzak?
  (Sima II Strahota, 3. januar 2018 08:48)

  # Link komentara

 30. Elem ovako. Da se razumemo, ja sam srbin 100%. Trenutno ne vidim neku preteranu spoljnu opasnost koja bi uticala na "opstanak" srpskog naroda. Najveći uticaj na ne-opsanak srbalja na ovim prostorima imaju baš pilitičari i "viskoko umnici" ne čineću ništa da mladi ne beže odavde (a ni iz Srpske). Po logici stvari, najviše uticaja na opstanak, bilo kog naroda, pa i srpskog, mogu imati samo muškarci i žene pripadnici tog naroda. Ili se varam? Manite nas politike i političara. Političari, manite se srba. MAKE LOVE NOT WAR!
   (Gonzo, 3. januar 2018 08:47)

  # Link komentara

 31. Gluposti, srpska kultura, kao i sve ostale je puna stranih običaja i jezik stranih reči . Zašto ne mogu biti srbin i pisati latinicom, zar me jezik ograničava da budem ono što jesam? To samo služi da bi se konfliki održavali i da bi ljudi na vlasti opstali, uskoro nam sledi isti scenario kao i u austriji gde je svaki drugi stranac, multi etničko društvo.
   (sale, 3. januar 2018 08:41)

  # Link komentara

 32. Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!
   (ljubomir, 3. januar 2018 08:38)

  # Link komentara

 33. A ko ce uzivati u blagodetima dekleracije. Trebate je promovisati u Nemackoj,Austriji ... Ovde nam nece ni trebati.
  (Milutin, 3. januar 2018 08:33)

  # Link komentara

 34. Novosti napominju da deklaracija treba da obuhvati pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravno na izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturnoistorijskog nasleđa i pravno na informisanje na srpskom jeziku.


  Na nesreću našu mi u Srbiji pričamo turski, pišemo kineskim pismom izučavamo istoriju Finske, a tradiciju Nikaragve, kulturu bušmanskih plemena pustinje Namib....


  Baš nam jedna ovakva deklaracija treba...
  (Boye se ne boye, 3. januar 2018 08:26)

  # Link komentara

 35. Srpski narod je nestao po volji svog Kralja. Zatim je Kralj nestao po volji svog naroda. Od tada lutamo u mraku, bez prošlosti i bez budućnosti.
   (Urbano samo urbano, 3. januar 2018 08:16)

  # Link komentara

 36. Kad pročitam tekst ovakve tematike, u mislima mi se uobliči rečenica sa ježom i leđima
   (cinik, 3. januar 2018 08:15)

  # Link komentara

 37. Nastavak granice Virovitica - Karlovac - Karlobag...
  (keja, 3. januar 2018 08:14)

  # Link komentara

 38. uh dobro je, konacno mozemo da odahnemo. bio sam uplasen da ovaj narod sa obe strane drine nema buducnost ali sad kad donesemo deklaraciju ima da nam krene, sigurno. jedino nam je deklaracija falila, jasno je da bez deklaracije ne ide i da ce bez nje i dalje cvetati korupcija, nepotizam, bahatost, lopovluk, pronevere,sveopsta apatija. zivela deklaracija!!!
  (crno je sve, 3. januar 2018 08:10)

  # Link komentara

 39. Takve su se deklaracije pisale 91 u Beogradu pa smo krenuli u ratove, u režiji je bila ista ekipa..
  (Lada, 3. januar 2018 07:45)

  # Link komentara

 40. Ovo pozdravljam!
  (Željko, 3. januar 2018 07:41)

  # Link komentara

 41. Lijepa inicijativa, svakako potrebna nasem osamucenom narodu.
  (Dragan Rs, 3. januar 2018 07:27)

  # Link komentara

 42. Besposlen pop i jarice krsti.
  (mico, 3. januar 2018 07:27)

  # Link komentara