1. ovi koji komentarisu kako Srbija ne moze bez luke na Jadranu, da ih obavestim da je Dunav plovan i da se roba odavno transportuje iz Nemacke Dunavom, sve do severnog mora, a sto se tice luke morske, luka Konstanca je glavna, jer Dunavom brodovi uplovljavaju u luku Beograd, tako da ne sirite neistine, nama nije potrebna luka Drac.
  (seljadin, 28. novembar 2017 09:19)

  # Link komentara

 2. Car Dusan nikad nije sanjao o izlasku na Jadran jer prosto Raska koju je on nasledio je vec bila na Jadranu, cak je i prodao deo obale Raguzanima. Njegov san je bio da vlada ili bar zasnuje carstvo koje bi zamenilo Vizantiju, carstvo Srba i Grka. Dracom nije ovladao iz prostog razloga jer je to bio posed Anzujaca, jednog ogranka vladajuce francuske dinastije koji je vladao Sicilijom (Napuljem konkretno), a jedan od pripadnika te loze nasledio je i krunu mocne Ugarske pa mu nisu trebali problemi oko jednog malog nebitnog grada. Dusan je bacio oko na Konstantinopolj, Mramorno i Crno more...
  (Shaman, 27. novembar 2017 19:56)

  # Link komentara

 3. Meverovatno koliko dezinformacija i netacnih podataka pa i predrasuda u srpskoj javnosti,naime,autoput je davno izgradjen i zavrsen iz Draca pa do Pristine i od tuda prema Merdarima.Ono sto ostaje je da se pocne izgraditi samo sa,srpskw strana,dakle od Metdara do Nisa a to je posao srpske strane a ne albanske ili Kosovske.Druga stvar je,luka Drac uma dosta kapaciteta e ne morq,nista,tu srpska strana da izgradi nego samo da naplati takse za iskoriscavanje i tacka ,kao trece, stvar je u tome da srpskoj drzavi uvek je bilo vazno da iskoristi luke na jadranu a da ne mora platiti e sad nije moguce negi mora da plati taksu za iskoriscavanje i tako
  (abit, 27. novembar 2017 18:35)

  # Link komentara

 4. Српски краљ Душан? Душан силни је био цар, за почетак, друго, сан о изласку на море? Његово царство је излазило на три мора, тако да о Драчу није ни размишљао, а треће, његов сан је био да освоји Константинопољ!
  (Igy, 27. novembar 2017 17:14)

  # Link komentara

 5. српски аутогол......
   (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 27. novembar 2017 17:05)

  # Link komentara

 6. Pročitao sam članak i komentare , niko nije napisao da je auto put izgradjen ,nije izgradjena samo deonica do same granice prema Srbiji.Priština - Durs je u funkciji 6-7 godina.
  (Soni, 27. novembar 2017 16:27)

  # Link komentara

 7. @letece pero
  Skadar su gradili srbi i albanci jedino u epskim pjesmama.Skadar je mnogo stariji.
   (zex777, 27. novembar 2017 16:23)

  # Link komentara

 8. @letece pero, mi smo na Jadranu bili samo ili kao okupatori ili kao turisti. Sve ostalo je mitologija.
  (mitolosko guslanje, 27. novembar 2017 16:12)

  # Link komentara

 9. Naprotiv. Ratom smo došli do mora.
  Jedino što su ovi sa velikim penzijama taj i ostale ratove izgubili.
  (bolo, 27. novembar 2017 16:00)

  # Link komentara

 10. Autoput je skoro izgradjen, treba samo jos Nis-Merdarem povezati. Imate li predstavu u kojem je to periodu autoput izgradjen? Svaki autoput je dobro dosao, al‘ ce sve manje ljudi ostati i sa jedne i sa druge strane.
  (Dek, 27. novembar 2017 15:50)

  # Link komentara

 11. Ali Srbima ne treba taj izlaz. Luka Solun je jedino i najbolje resenje. Zato treba modernizovati zeleznicu, puteve i sa Kinezima prokopati kanal Dunav, Juzna Morava, Vardar i luka Solun.
  (Stojko, 27. novembar 2017 15:47)

  # Link komentara

 12. Gradi se put i trose milijarde gradjana Srbije da bi se povezalo ono sto se zove sever tzv.velike Albanije. Luka Drac je neopremljna i malih kapaciteta u odnosu na Solun ili Konstancu. Valjda bi smo trebali i luku da im izgradimo.
  (Zoki, 27. novembar 2017 15:32)

  # Link komentara

 13. Neće Srbi na Jadran, već Albanci i NATO u Niš
  (Ivo, 27. novembar 2017 15:18)

  # Link komentara

 14. Srbi iz Boke kotorske su na Jadranu više od 1000 godina tako da mi nije najjasnije čemu služi ovaj tekst.
  (aleksandarO, 27. novembar 2017 15:14)

  # Link komentara

 15. Cime se ovaj ministar zanosi.
  (Dragan sa, 27. novembar 2017 14:16)

  # Link komentara

 16. Ko kaže da se posledice ratnih razaranja ne mogu sanirati u rekordnom roku? Nema lepšeg poklona na pragu treće decenije 21. stoleća od autoputa mira, izgrađenog u rekordnom roku, po evropskim i svetskim standardima.
  (Centralni komitet, 27. novembar 2017 14:13)

  # Link komentara

 17. Ma samo vi pravite Albancima auto-put,svaka cast...mislim, Srbija toliko izvozi da nam treba jos jedna luka u okruzenju,pored Soluna,Bara,Konstance i Rijeke. Zamislite koliko cemo tek sada izvoziti,ima da prsti. Pa nama je i jedna luka dovoljna,a sada jos moramo da pravimo auto-put do druge. I do Soluna i do Rijeke imamo direktni auto-put, pravimo ga i do Crne Gore,ali ne,najveceoj izvoznickoj zemlji u Evropi,treba jos jedna luka i jos jedan auto-put kako bi sve moglo da stigne na vreme.
  (laza, 27. novembar 2017 14:08)

  # Link komentara

 18. Vidi se koliko pojma nemaju ni o cemu pa ni o najprostijpj geografoji.Svakp ko pogleda kartu moze da vidi da su Merdare izmedu Nisa oi Pristine, tacnije neposredno pre Podujeva, ali sta znaju cobani sta je put, a kamo li auto put. Srbi su davno izasli na Jadran. Ko je gradio Skadar na Bojani? Gde se Bojana uliva o koliko ima od Skadra do mora, cak da zanemarimo da je teritorija oko Skadra od preko nekoliko desetina kilometara bila u rukama srpske vlastele ukljucujuci i obalu. Sta se kasnije kroz istoriju dogadjalo drugi je par rukava i ko je koju teritoriju zaposeo i na koji nacin.
   (letece pero, 27. novembar 2017 14:02)

  # Link komentara