Dejtonski sporazum - 22 godine posle

Beograd -- Na današnji dan pre 22 godine u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, čime je okončan rat u BiH.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pozitivna strana Dejtona je to što je zaustavio rat i ubijanja! No- ima i negativnu stranu što nije pravedan! A neptravedan mir može biti povod za novi rat. Jer- RS su djelomično priznati rezultati etničkog čišćenja, pošto po nijednom pravilu nije trebala dobiti više od 36% teritorija!
  (ANTE BAN, 21. novembar 2017 18:34)

  # Link komentara

 2. ДМС је испунио своју сврху, зауставио је ратна страдања, те поставио темеље новој творевини, државној заједници БиХ, а анекс 4 је и (октроисани) устав ове државне заједнице.

  Како и увијек бива, након рата, иде наставак, онај подмуклији рат, вербални, пропагандни, оружје су замјениле ријечи, и они који нису остварили своје ратне циљеве, сада то сталним вербалним насртајима покушавају у миру.

  Присутни су константни атаци на Српску, накотило се погани, политичка бошњачка елита, задојени фанатици који воле мало и мазнути пара од донација, сарајевски медији, острашћени коментатори сиромашног рјечника, плитког ума и још сиромашнијег духа, активни су, предани у клеветању и опогањивању Српске, мало кмече, мало пријете, петљају, преплићу се и саплићу у лажима, арлаучу, ричу на ову нам Срску, и наравно неуспјешни су.
  Провлаче како овако не може, како је ДМС превазиђен, измишљају свакојака решења, у правилу будалаштине. Уређују и преуређују ову државну заједницу. Па кад већ тако упиру, фино се одвоје, одцијепе од ове наше Српске, па нек уреде свој простор како им воља и ћеиф. И свима добро.
  (Khal Drogo, 21. novembar 2017 11:57)

  # Link komentara