Muhamed peto najpopularnije ime u Beču

Beč -- Islamsko ime Mohamad ili Muhamed je već na petom mestu najčešćih dečijih imena u austrijskoj prestonici, piše "Kronen cajtung".

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. jel' to sad dobra ili neka druga vest?
  (wienerwalzer, 21. novembar 2017 10:25)

  # Link komentara

 2. Kao što je beli čovek porobljavao i tlačio u Aziji, Africi tako sada Afrika i Azija uzvraćaju. Stopa rađanja i sve dužeg životnog veka vodi ka tome da će Evropa izgubiti belog čoveka vremenom i svesti ga na manjinu. Primat će preuzeti ostale rase sa razlikom da tu muslimani dominiraju. Nema razloga za ljutnju i bes jer prosto se namestilo i jasno je da beli čovek gubi bitku. Najveći problem će nastati čim pređu psihološku granicu i dobiju mogućnost da donose odluke. Tada će doći do toga da se urušava evropski sistem, a gradi njihov sistem što znači i gubitak načina života koji je danas, a koji i muslimani uživaju. Da li će svi muslimani biti za tako nešto? Naravno da ne, ali ako glasna manjina uspe u tome većini muslimana ništa neće značiti.
  (Ono, 21. novembar 2017 10:00)

  # Link komentara

 3. Zasto ovaj tekst ima negativan prizvuk? Sasvim je normalno da ljudi daju svoja izvorna imena deci. To rade i nasi imigranti. I pritom cesto tradicionalna, stara i za zivot u inostranstvu neprakticna imena...
  Ali to nije vest, jer nam je to ok.
  (mia, 21. novembar 2017 09:51)

  # Link komentara

 4. Masala
   (Sasa, 21. novembar 2017 09:48)

  # Link komentara

 5. Da je Sulejman ziv bas bi se obradovao.
  (koki, 21. novembar 2017 09:40)

  # Link komentara

 6. iako nas ima koliko hoces tamo, srpska imena neces videti. Mi se potpuno asimiliramo. Zovemo nasu decu Jirgen, Hans, Klaus itd.

  Pozdrav iz minhena

  PS: malo se salim
   (Ziv je Draza, 21. novembar 2017 09:34)

  # Link komentara

 7. Ni jedno nemačko ime!
   (Jela, 21. novembar 2017 09:32)

  # Link komentara

 8. i u engleskoj je Muhamed najpopularnije ime, ako se spoje razlicite verzije (Mohammed, Mohammad, i sl.). razlog nije to sto ima puno muslimana, vec sto prvom sinu tradicionalno daje to ime, tako da je ono dispropircionalno cesto u muslimanskim familijama...
   (dale cooper, 21. novembar 2017 09:26)

  # Link komentara

 9. Машала и аферим.
   (Јабучило, 21. novembar 2017 09:14)

  # Link komentara

 10. Kronen Zeitung - alternative facts. Ukoliko statistike grada pokazuju da se ime Muhamed ne nalazi na listi, stvarno mi nije jasno kako su ove novine dosle do takvih podataka... Fake news sa cijem da stvore strah od tzv. "isalmizacije" Evrope.
  (Red Knight, 21. novembar 2017 09:13)

  # Link komentara

 11. Pa? Srbija Srbima, Austrija Austrijancima? Nema potrebe za iscudjavanjem oko ovakvih stvari. Austrija je decenijama meka za razlicite narode koji uhlebljenje (u, cinjenica je, nisko placenim ali i nisko kvalifikovanim poslovima) nalaze bas tu. Koliko Zivorada, Miomira, Milorada ili Dragomira ima u Becu? Koliko hoces.

  Mozemo da pricamo sta hocemo, Austrija, austrijanci, beclije...su retko, reeetko gostoprimljivi ljudi, otvoreni i bez predrasuda. Narod koji je mnogima omogucio da zive bolji zivot nego u zemljama iz kojih dolaze i na tome im treba skinuti kapu.

  Ziveo sam u Becu godinu i po, selim se ponovo poslom na leto sledece godine i mogu samo da kazem da jedva cekam.
  (Misha, 21. novembar 2017 09:12)

  # Link komentara

 12. A trece i cetvrto najpopularnije je Janos i Jovan.
  (ivan hrvat bunjevac, 21. novembar 2017 09:12)

  # Link komentara

 13. Kladio bih se da na listi nisu imena Pol, Tobajas, Bendžamin, već Paul, Tobijas i Benjamin. Ne znam iz kojeg bi razloga Austrijanci davali svojoj deci anglosaksonske varijante ovih imena, i zašto bi ih izgovarali na engleskom a ne na nemačkom.
  (Jedan čovek, 21. novembar 2017 09:09)

  # Link komentara