1. Mladic je bio oficir u JNA i dobro zna da po zenevskoj konvenciji, streljanje zarobljenika, predstvlja ratni zlocin. To je vazilo i pre ovog suludog rata. Dakle, on bi morao da zna, da to masovno streljanje zabrobljenika u Srebrenici, vodi upravo ovome sto mu se sada desava. U ratu je ubijanje dozvoljeno, ali ne i streljanje. Sve ostale zrtve u tom ratu, bez obzira cije su, nisu bile MASOVNO STRELJANE, vec su sporadicno ubijene. Nemoguce je izjednaciti te zrtve sa ovim zrtvama u Srebrenici i mi kao narod moramo konacno da shvatimo, da je to ucinjeno u nase ime. Ako to prihvatimo i prestanemo da se igramo sa brojevima streljanih, tada ce se stvoriti uslovi da i drugima ukazemo na njihove zlocine. Jesmo li spremni da tako nesto prihvatimo?. Nacionalisti, siguran sam - nisu.
  (Nostradamus, 20. novembar 2017 10:42)

  # Link komentara

 2. Svaki drugi komentator se hvata za Orića koji je OPTUŽEN za ubistvo 3 (slovima, tri!) zarobljenika i oslobođen jer ni to nije dokazano, ali se složno brani monstrum odgovoran za masovna, organizovana ubistva i zatrpavanje bagerima... Stvarno sramota.
   (Damir, 20. novembar 2017 00:36)

  # Link komentara

 3. "Ratko mladic je izucio vojne skole u Titovo vreme a tada su vojnici bili vrhunski i prema tome Ratko Mladic nosi slavno ime i prezime ucice u istoriju kao najbolji general i nevinom mu se sudi."
  (Zorana, 19. novembar 2017 18:44)

  Uci ce u istoriju i to ne samo on, vec svi JNA oficiri koji su se pismeno i dobrovoljno zakleli da ce braniti i odbraniti SFRJ, kako od spoljnog, tako i od UNUTRASNJEG neprijatelja i za to su uzivali ogromne privilegije.

  Drugovi oficiri, da li danas kada brojite pare od lepih penzija u privatizovanim drzavnim stanovima, bar u mislima prebrojavate : mrtve, ranjene, ubogaljene, silovane, raseljene i Vasim ne postupanjem po zakletvi mnogobrojne ojadjene civile koji su Vas "'lebom 'ranili" decenijama pre gradjanskog rata i cije ste zivote i imovinu trebali da stitite!?

  Da ste bar pokusali, onako, "pro forme" - cak ni to.
  (Vojni obveznik, 19. novembar 2017 20:48)

  # Link komentara

 4. Ono sto sam ja uočio za ovih par desetina godina na zapadu je da niko nama nije branio pravo na odbranu, ono stp je nas koštalo je previše eksponirana slika o civilnim zrtvama svake nama suprotne strane. Njima je poturana slika mrtvih civila i odmah posle toga slika miloševića za koga su tvrdili da neće ništa od ponuđenog. Ovo sto se nama dešava je pobeda tuđeg marketinga za tuđe pare, nema veze sa bilo čijom mržnjom.
   (Laguna Seca, 19. novembar 2017 20:48)

  # Link komentara

 5. Neverovatno je koliko uvelicavaju srpske zlocine a minimizuju srpske zrtve. Haski tribunal nema nikakav kredibilitet. Pokazali su koliko su pristrasni, jer niko nije kaznjen zbog najveceg etnickog ciscenja u Evropi posle Drugog svetakog rata. Oric je sa mudzahedinima izvodio teroriaticke napade, a nije odgovarao. Pravda u 21. veku deluje nedostizno.
   (aco, 19. novembar 2017 20:30)

  # Link komentara

 6. Posto primecujem da vecina komentatora staje na stranu ranog zlocinca, onda niko ne bi smeo da se cudi zasto nam je ovako kako nam je. Ako se ubice slave kao heroji, sta biva kada rat prodje i kada u miru nastavimo da zivimo zajedno sa tim ubicama? Kakvo drustveno uredjenje mozemo da ocekujemo u zemlji u kojoj je to moralni ideal? Nema buducnosti za ovaj narod. Na zalost, nema.
  (besna glista, 19. novembar 2017 19:22)

  pa Srbi su jedini i osudjeni zbog zlocina, sta bi hteo da izrucimo i komsijske zlocince? eno ih svi na slobodi, izgradi drustvo tamo.
   (dnevna doza, 19. novembar 2017 20:24)

  # Link komentara

 7. Sramota svih nas!
   (VladoBL, 19. novembar 2017 20:22)

  # Link komentara

 8. vazno da su oric i gotovina heroji.
   (miki, 19. novembar 2017 20:09)

  # Link komentara

 9. Komunjara bezosećajna
  (Ljiljana, 19. novembar 2017 19:43)

  # Link komentara

 10. covek monstrum.
   (pazar novi, 19. novembar 2017 19:36)

  # Link komentara

 11. Napad na Krajinu i R Srpsku pod UN mnadat nije bio zakonit,vi nemate medjunarodni osnov za tumacenje.
  (Traper, 19. novembar 2017 19:31)

  # Link komentara

 12. Posto primecujem da vecina komentatora staje na stranu ranog zlocinca, onda niko ne bi smeo da se cudi zasto nam je ovako kako nam je. Ako se ubice slave kao heroji, sta biva kada rat prodje i kada u miru nastavimo da zivimo zajedno sa tim ubicama? Kakvo drustveno uredjenje mozemo da ocekujemo u zemlji u kojoj je to moralni ideal? Nema buducnosti za ovaj narod. Na zalost, nema.
  (besna glista, 19. novembar 2017 19:22)

  # Link komentara

 13. Na osnovu broja ubijenih Srba 90ih, i broja osudjenih Hrvata i Bosnjaka, moze se zakljuciti da su se Srbi sami ubijali, ili da je bilo legalno njihovo ubijanje. Po svemu sudeci trenutno nema treceg objasnjenja. I posle se pitaju zasto mi nepostujemo Haski tribunal.
  (Nikola, 19. novembar 2017 19:13)

  # Link komentara

 14. Kao zgodno zaborave da napomenu šta su ti isti muslimani iz zaštićene zone radili tokom rata!Koliko su žena,dece i staraca na zverski način ubili ti isti muslimani iz zaštićene zone?
  (hdehncg, 19. novembar 2017 19:09)

  # Link komentara

 15. Malo je bezveze da pisu clanke oni koji su izvrsili najveci genocid od kad covecanstvo postoji. Ovog ne branim, samo kazem da je bezveze.
   (Goran, 19. novembar 2017 19:06)

  # Link komentara

 16. Zivim u Njemackoj vec godinama, pokusavam se sto bolje integrisati u njemacko drustvo i sistem. Cak sam na rucun toga pomalo i zapostavio „zemljake“ . Pratim politicku situaciju , pratim medije i politacare jer zelim da kao njemcki drzavljanin na izborima dam svoj glas onima koji to po mom misljenju i zasluzuju. Ponekad se cak zapitam , da li sam kao Srbin (iz Hrvatske) mozda nerealan i vidim samo „crno“ kako mediji i politacari(osim partije LINKE) govore o ratu u SFRJ i krivicu vide samo na jednoj strani.
  I onda shvatim da je to jednostavno tako... postoje dezurni krivci(Srbi, Rusi i svi ruski saveznici) , drzave koje se ne dira (Izrael, USA) i postoje drzave i narodi kojima se moze tu i tamo nesto prebaciti(Turska kao dobar primjer u zadnje vrijeme).
  I onda kad to vidis, srusi ti se sav taj "demokratski" sistem kako kula od karata pred ocima i dodje ti muka.
  (yugosvaba, 19. novembar 2017 18:36) # Link komentara

  Ako zivis u Nemackoj i ako to tako vidis onda si ti mnogo, mnogo kako da ti blago Kazem evo recimo NEOBAVESTEN covek...Pozdrav od zemljaka koji o u Nemckoj zivi od 1996...
  (Gastarbeiter, 19. novembar 2017 18:58)

  # Link komentara

 17. @Gastarbeiter

  Zna obican narod, al onaj ko treba da zna ocigledno ne zna i cini istu stvar samo sada malo upakovanije.... Nemacka politika se nikada nece promeniti ona je ista od kada postoje....
   (banne, 19. novembar 2017 18:57)

  # Link komentara

 18. А јесу ли Немци свесни кривице коју нам више од 60 година праве и толико нашег народа и деце побише?
  (Сале, 19. novembar 2017 16:58) # Link komenta

  Naravno da jesu...Dosao sam u Nemacku da zivim 1996 i prvo sto mi je poalo u oci je da su svako vece na po nekom kanalu prikazivali nekakve dokumentarne filmove o ratu gde su bili jakojako objektivni i realni...Prikazali su ama svako nedelo Koje su sami uradili...ama bas sve sto sam znao i 100 puta vise...I to tako do dana danasnjeg tako da svaki nemac hteo ili nehteo zna sva sta su radili na svakom delu zemaljske kugle...i svaki nemac zna koliki su zlocin i genocid napravili...
  (Gastarbeiter, 19. novembar 2017 18:47)

  # Link komentara

 19. Ratko mladic je izucio vojne skole u Titovo vreme a tada su vojnici bili vrhunski i prema tome Ratko Mladic nosi slavno ime i prezime ucice u istoriju kao najbolji general i nevinom mu se sudi.
   (Zorana, 19. novembar 2017 18:44)

  # Link komentara

 20. Ovo je novinarstvo...Bravo za Nemce...Gole cinjenice...
  (Gastarbeiter, 19. novembar 2017 18:42)

  # Link komentara

 21. Nemci lece komplekse, oni su i dalje lideri ratnih zlocina i dele prvo mesto sa britancima ,hrvatima,islamskim teroristima, srbi su 100 mesta ispod njih , po nacinu, svesti, obimu, organizovanosti,....., ovi koje dele prvo mesto su svesni bili sta rade , i jos uvek to rade, menjajuci tehnologiju zlocina, nacin, i izvrsenje, po obimu su i dalje neprikosnoveni.
  (LoL, 19. novembar 2017 18:37)

  # Link komentara

 22. Zivim u Njemackoj vec godinama, pokusavam se sto bolje integrisati u njemacko drustvo i sistem. Cak sam na rucun toga pomalo i zapostavio „zemljake“ . Pratim politicku situaciju , pratim medije i politacare jer zelim da kao njemcki drzavljanin na izborima dam svoj glas onima koji to po mom misljenju i zasluzuju. Ponekad se cak zapitam , da li sam kao Srbin (iz Hrvatske) mozda nerealan i vidim samo „crno“ kako mediji i politacari(osim partije LINKE) govore o ratu u SFRJ i krivicu vide samo na jednoj strani.
  I onda shvatim da je to jednostavno tako... postoje dezurni krivci(Srbi, Rusi i svi ruski saveznici) , drzave koje se ne dira (Izrael, USA) i postoje drzave i narodi kojima se moze tu i tamo nesto prebaciti(Turska kao dobar primjer u zadnje vrijeme).
  I onda kad to vidis, srusi ti se sav taj "demokratski" sistem kako kula od karata pred ocima i dodje ti muka.
  (yugosvaba, 19. novembar 2017 18:36)

  # Link komentara

 23. @Radovan: Slažem se u potpunosti sa komentarom. Da je haški sud osudio i hrvatske zločince, albanske i bošnjačke zločine mnogi nebi osporavali njegov legitimitet. Ovako, Gotovina nije kriv, Haradinaj nije kriv, Orić nije kriv, pa šta ste očekivali? Opet, najgore od svega što se Zapad umješao u ove naše stvari pa presudama prema Srbima pere svoju NEVINOST, možete misliti!? Bezobrazno i zlonamjerno. Usto kako onda mogu da budu objektivni i neutralni u svemu tome, osim LICEMJERI i zle namere prema Srpskom narodu. Zato i dan danas Srbe blate, omalovažavaju i vrijeđaju te ostrašćene komšije,cijelu Srpsku istoriju baš oni koji su se tom DRSKOM Zapadu uvukli pod kožu.
  Ovaj Sud je radio isključivo protiv Srbskog naroda.
  (prellee, 19. novembar 2017 18:34)

  # Link komentara

 24. @Radovan
  Odavno nisam procitao kvalitetniji i precizniji komentar na temu rata u BiH.
  Srbi su bili konstitutivan narod u BiH. Bilo im je garantovano da ih niko ne moze preglasavati ( ostala 2 naroda BiH ) ni na kakav nacin, za bilo koje pitanje. Problem je nastao kada su nas ustav i razna "prava" poceli da tumace Britanci, USA prije svega i na kraju Njemci koji su nas ojadili kao sto niko nije u istoriji. A Ratko Mladic neka odgovara za sve za sta je kriv svojim cinjenjem ili necinjenem sto je jos gore. Jer je znao da ce biti puno zarobljenika, i da ce vjerovatno biti ubijeni. Ali to ne gasi RS, i ni na kakav nacin je ne vezuje za BiH. Kroz istoriju ih je vezivalo Osmansko carstvo, pa Austrougari, pa na kraju USA i ovaj novi pokvareni svjetski poredak koji je pun duplih standarda. Ali se istorija konstantno mijenja. Tako ce i situacija na terenu. Osim ako neko ne planira da protjera milion ljudi ili da ih nekako kulturno porobi ? Mislim da nece moci.
  (Nikola, 19. novembar 2017 18:27)

  # Link komentara

 25. Posle svega nije bitno kakva će presuda biti.Šta god da su oni (šiptari,hrvati,bošnjaci) radili, general(baba) je jedan od onih koji su nam upropastili i isprljali pogled na srpsku istoriju.
  (zoran, 19. novembar 2017 17:38)

  # Link komentara

 26. Samo nisu rekli da je Mladić imao šlogove i da je dementan.
  Rastao se s pameću, ako je ikad imao.
  On ne zna šta je bilo juče.
  Ne znam zašto se nije ubio.

  Jevreji kažu da nije bio genocid i tu je kraj priče za svakog dobronamernog.
  (marija, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 27. Niko ne želi da priča o svojoj krivici u Srbiji.Naš predsednik je govorio "za jednog srbina,ubićemo sta njihovih" danas je on predsdsednik i to mi se ne dopada.Mislim da se treba voditi otvoreni dijalog o sopstvenoj krivici u tom užasnom ratu koji se desio.
   (Banderaš, 19. novembar 2017 17:11)

  # Link komentara

 28. Gotovina,Mladić,Orić i Haradinaj.Ništa manje a ni više.3 " heroja " i jedan zločinac.Neće da bidne.
  (4 konja debila, 19. novembar 2017 17:10)

  # Link komentara

 29. Ako Orić, Gotovina, Tuđman, Izetbegović nisu krivi, nije ni Mladić.
  (Mladjen, 19. novembar 2017 17:04)

  # Link komentara

 30. Nemcima bi trebalo objasniti da za razliku od njih koji su redovno išli u tuđu kuću da ratuju i ubijaju, Srbi devedesetih nisu ratovali nigde gde nisu živeli, to da li je Srpska politika i izbor rukovodstva u ti vreme bila dobra ili nije apsolutno nema nikakve veze sa ovom o čemu se priča, ne znam kako je iko mislio da Bosna može da opstane kao nezavisna država bez da se za to pita trećina stanovnika koji su većina na više od 50% teritorije. U takvoj situaciji referendum o nezavisnosti bi mogao da bude legitiman samo ako bi za njega glasalo više od pola pripadnika od sve tri nacije, a ne više od pola ukupnog stanovništva. Onaj ko je mislio da će takav glup trik da mu prođe i da će na osnovu njega imati legitimnost i izgovor sprovodi vlast nad Srbima protivno njihovoj volji, e taj je počeo rat i kriv za sve što se kasnije dogodilo a ne oficiri koji su izvršavali svoju dužnost.
  (Radovan, 19. novembar 2017 16:59)

  # Link komentara

 31. А јесу ли Немци свесни кривице коју нам више од 60 година праве и толико нашег народа и деце побише?
   (Сале, 19. novembar 2017 16:58)

  # Link komentara

 32. dok god sud selektivno osuđuje samo jedne, makar i krive, a druge krive ne, on nije pravedan.
   (disko nindža, 19. novembar 2017 16:57)

  # Link komentara

 33. Pa da je haški sud osudio i hrvatsko, albanske i bošnjačke zločine onda niko u Srbiji ne bi osporavao njegov legitimitet. Ovako, Gotovina nije kriv, Haradinaj nije kriv, Orić nije kriv, pa šta ste očekivali?
  (aca44, 19. novembar 2017 16:52)

  # Link komentara

 34. Osim casnih izuzetaka cela nacija je nesvesna ili polusvesna...
  (Filozof, 19. novembar 2017 16:45)

  # Link komentara

 35. Kolektivno pomračenje uma i ljudskih vrednosti nebeskog naroda na čelu sa ratnohuškačkom ekipom 90. godina.
  (Na šta ste spali, 19. novembar 2017 16:37)

  # Link komentara