1. Ovo licitiranje o broju albanaca na KiM već smara svakog. Da pojasnim : 1940. god. većinsko stanovništvo na KiM bilo je Srpsko. Za vreme ww2 Srbe su većinom najurili fašističkim zakonima, a komunidti nisu te zakone poništili. Ipak do 1960. možda su Albanci imali nešto veći %. Posle tog periods tito je otvorio granicu prema Albaniji a televizija je snimala kako divizije "jadnih" Albanaca dolazi u obećanu zemlju zbog "terora" Enver Hodže.Lično sam gledao to i zgražavaose. Ostalo je istorija.
   (e, 19. novembar 2017 16:02)

  # Link komentara

 2. Kosovo osvojeno ratom 1913 izgubljeno ratom 1999 gospodo komentatori.
  (SF, 19. novembar 2017 11:56)

  # Link komentara

 3. vise bi nam pomogao Kim i Severna Koreja
   (Vani, 19. novembar 2017 10:43)

  # Link komentara

 4. Cim je Putin dosao na vlast povukao je rusku vojsku sa Kosova, iako niko od Zapadnih NATO drzava to nije trazio. Koliko se secam Putinovih reci sam je rekao da tamo nije ruski uticaj i da ne zele da gube pare na rusku vojsku na Kosovu. To ovi domaci rusofili svesno zaboravljalju i ruski uticaj je jedino da preko srpske grbace upiru prst u oko NATO-u i Zapadu, sto ce na kraju opet skupo koststi Srbiju. Da Kosovo postane deo Srbije sa preko 2,5 milliona albanskog stanvonistva, pa svaki srpski predsednik i premijer SRB bi bio Albanac, jer svi oni glasaju kao jedan.
  (Surova realnost, 19. novembar 2017 10:12)

  # Link komentara

 5. Lepo zbori Titov omladinac.
  (sin lovca na medvede, 19. novembar 2017 10:03)

  # Link komentara

 6. Neki ovde ne razumeju Vlasija.On je jugo kadar i borio se za status Kosova dat ustavom Srbije i SFRJ.Status je ukinut i on se protivio tome.Danas je on samo komentator i neuticajna analiticar.
  Rusija i USA u svim pregovorima jedni drugima ustupaju.EU ne odgovara patronat bilo koje sile.Zato je Mogeroni ljuta.Kosovo je sastavni deo Srbije po vazecoj rezoluciji UN.Samo Srbija može da otcepi Kosovo.Ponuda clanstva u EU nije u zamenu za priznanje i to EU i Nemacka naglašavaju.Nas jedini uslov je da uredimo državu dostojnu prijema u pravno politički i ekonomski okvir EU.Pacoli i bogati Albanci su zadužili,lovom,lobiste(veoma mocne) u kongresu i tu je problem.Pojedini lobisti gube političku moć,a novima treba plaćati ispočetka.Oduzilo se i ponestaje love.Zato se Haradinaju zuri.Zato i lobisti bivaju agresivni.Zato Srpski državni vrh treba vuci mudre poteze.Ne žuriti!!!Vreme radi za Srbiju i pravdu,a ona je na srpskoj strani.Uredjena država je najbolji garant.Zato,kriminalce,tajkune i ostalu zgadiju treba staviti pod jaram zakona u 100%.Tada će snaga Srbije porasti a prijatelji moći da pomognu.
  (Djed Gavrilo, 19. novembar 2017 09:05)

  # Link komentara

 7. Licanin/Kosovo 1913 god je okupirana od srbije,posle pocele kolonama da se nasele,sada polako Europa uzima srbima ono sto je dala,i srbi su svesni da nemoze u tudju teritoriju ostati dugo.
  (prizrenac, 19. novembar 2017 09:04)

  # Link komentara

 8. Gomila: "Uhapsite Vlasija! Uhapsite Vlasija!"
  Milošević: "Ne cujem dobro ali biće uhapšen!"
   (Keke, 19. novembar 2017 09:01)

  # Link komentara

 9. Ne, nego, eto rešenja!
  (Kapetan Kuka, 19. novembar 2017 08:22)

  # Link komentara

 10. Rusi su pobegli sa Kosova i nema povratka
  (Aljosa....., 19. novembar 2017 08:00)

  # Link komentara

 11. Ако буде уважен Хардинајев захтев за укључење Американаца, Србија треба да инсистира на укључењу не само Руса него и Кинеза. На тај начин би у процес било укључено свих пет сталних чланова Савета безбедности Уједињених нација. Британци и Французи су већ укључени, као чланови ЕУ. При томе ствари иду нама на руку, јер ће се Британци сами нехотице искључити, ако до краја спроведу Брегзиз у наредне две године и престану да буду држава чланица Европске уније. И то је вероватно један од узрока зашто нас притискају да убрзамо ствари и потпишемо правно обавезујући споразум уз арбитрирање ЕУ док су још и они њен саставни део.
  (Pantagruel, 19. novembar 2017 07:35)

  # Link komentara

 12. Koliko se ja secam oni su trazili da se iz UN razgovori prenesu u EU... Ako hoce nazad u UN to je dobra vest.
  (Milan, 19. novembar 2017 01:08

  Koliko Srbi imaju KRATKO pamćenje...kao kišne gliste...nije ni čudo što uvek izvučemo deblji kraj...

  Seća li se iko od vas "Zajedničke rezolucije Srbije i EU" u kojoj Srbija (predsednik Tadić i vlada na čelu sa demokratama) traži da se "razgovor" sa Prištinom izmesti iz UN (gde bi Rusi i Kinezi mogli da stave veto na svaku ucenu ili loš predlog po Srbiju) i prebaci u Brisel (gde samovoljno odlučuju oni koji su nas bombardovali i oteli teritoriju)!!!?
  (zemlja teletabisa, 19. novembar 2017 07:35)

  # Link komentara

 13. Srbija ne treba da insistira samo na uključivanju Rusije, nego i Kine. Kosovo i Metohija nisu samo evropski, nego svetski problem i ne može se rešavati isključivim uticajem zainteresovanih strana. Kina je u ovom slučaju neutralna i može da pomogne.
  (Zoki, 19. novembar 2017 07:11)

  # Link komentara

 14. Ima li neka penzija za ovog Titovog omladinca?
   (Superhik, 19. novembar 2017 06:57)

  # Link komentara

 15. Vlasi se dosetio...
   (Zema, 19. novembar 2017 06:49)

  # Link komentara

 16. Azem Vlasi nema veze sa životom. Šanse da se puste Rusi u pregovore su ravni nuli.
  Oni imaju svoje pregovore oko primene Minskog sporazuma za Ukrajinu i međunarodne sankcije. Zemlja pod sankcijama se ne zove da bude arbitar u drugim konfliktima.
  Čak su i šanse da se pregovori nastave u UN nikakve, jer su EU/KS/US protiv toga.
  ---…--
  I sta onda nece biti pregovora,Srbija nece u EU i koliko primecujem velika vecina nece kukati zbog toga a ovi sto su tamo nisu sposobni da proizvedu materijalnu dobit nikakvce vrste lagano ce da odu,lagano vreme radi za Srbe,ne zuriti nigde,ne prenagljivati.Centar moci se pomera za desetak godina koje ce brzo proci situacija ce biti potpuno okrenuta na drugu stranu.
  (WD40, 19. novembar 2017 04:20)

  # Link komentara

 17. Ja bih zeleo da nas Rusi stvarno toliko stite kao sto zapadnjaci i albanci govore.
   (Srba, 19. novembar 2017 02:52)

  # Link komentara

 18. Srbi nisu savrseni, to je cinjenica .
  Ali ovakvo licemerje i cinicnost srpskih suseda , budi u nama revolt koji zapadnjaci nazivaju "srpskim nacionalizmom".Eeej uzimas jednoma narodu teritoriju , i jos ga povrh toga zelis da arbitriraju oni sto su to naredili , to je cist bezobrazluk.
   (Licanin, 19. novembar 2017 02:47)

  # Link komentara

 19. Naravno da se situacija komplikuje.. Ucesce SAD uz posredovanje EU znaci prutisak da Srbija prihvati sve sto joj se ispostavi dok ucescem Rusije kao cuvara ledja Srbije ce postaviti stvari tako da svako pomalo izgubi da bi se dogovor napravio. Jer dogovor nije dogovor dok sve strane nesto ne daju...
   (nesa, 19. novembar 2017 02:40)

  # Link komentara

 20. Azem Vlasi nema veze sa životom. Šanse da se puste Rusi u pregovore su ravni nuli.
  Oni imaju svoje pregovore oko primene Minskog sporazuma za Ukrajinu i međunarodne sankcije. Zemlja pod sankcijama se ne zove da bude arbitar u drugim konfliktima.
  Čak su i šanse da se pregovori nastave u UN nikakve, jer su EU/KS/US protiv toga.
   (Johnny, 19. novembar 2017 02:06)

  # Link komentara

 21. Naravno da će se Rusija sigurno umešati u pregovore ako se kojim slučajem USA uključe na insistiranje albanske strane.To bi bilo odlično za nas Srbe i naravno da Vlasi to zna zeli to da izbegne po svaku cenu.Sama EU nije složna po pitanju statusa KiM uz uključivanje Rusije te zemlje bi imale jači glas u samoj EU a pogotovu nakon desavanja u Kataloniji.
   (inside, 19. novembar 2017 01:59)

  # Link komentara

 22. Jedino sto ne rece to je da je sasvim normalan sled dogadjaja,za razliku od proslih vremena sada ce se morati slusati i Rusija.
  Ej veliki brate pomazi,ti sto si veci od oboje,ne da delis pravdu nego da delis nama..
  E pa okrenuo se curak...
   (Idi begaj, 19. novembar 2017 01:57)

  # Link komentara

 23. Kakav intelektualac...Dobra ideja,pa se na kraju ipak setio da bi to moglo da izazove još veći problem.
  (dade, 19. novembar 2017 01:43)

  # Link komentara

 24. Politički analitičar nalaže da oni zovu svog starijeg brata u svađu, a kad srbi zovu svoje onda to komplikuje stvari.
  Gdin analitičar, vi lepo zovite ceo nato da opali još jedared po Srbiji pa onda da bude fer pregovor?
  Evropa polako kapira šta je napravila...
   (Gunđalo, 19. novembar 2017 01:25)

  # Link komentara

 25. Ovo me podseća na ono kada smo bili klinci, pa krenu svađa i pretnja u fazonu: "Videćeš ti dovešću ja mog starijeg brata - Ti ima da vidiš, dovešću ja mog ujaka, završio vojsku"
  (Poenta je da smo mali, 19. novembar 2017 01:08)

  # Link komentara

 26. Koliko se ja secam oni su trazili da se iz UN razgovori prenesu u EU... Ako hoce nazad u UN to je dobra vest.
  (Milan, 19. novembar 2017 01:08)

  # Link komentara

 27. A moze li malo da ostavimo po strani i Ruse i Amere i EU pa da mi porazgovaramo jer mi zivimo jedni pored drugih a oni su daleeekoo.
   (realno, 19. novembar 2017 01:08)

  # Link komentara

 28. Vreme sada radi za nas! Kosovo se prazni. EU neće ponuditi nikome članstvo dok ne reši svoje probleme, a to će potrajati. Tako da Kosovo mora da traži kompromis. Verujem da će Srbija pristati ina varijantu Z4.
  (mihajlo, 19. novembar 2017 00:55)

  # Link komentara

 29. Nije ovo ona Amerika od pre 20 godina. Desila im se velika finansijska kriza, serija nepotrebnih ratova od kojih ni jedan nisu dobili i sada su na rubu novog rata sa Severnom Korejom. Zadnje sto im treba je da gube vreme sa Kosovom. Kako da guraju Kosovo u Unesko kada su sami izasli iz Uneska. Sa druge strane, tada Kina nije predstavljala nista a sada je supersila i kao za inat, Srbija ima odlicne odnose sa Kinom. Znaci, sve se okrenulo tumbe za Kosovo.
  (Goran, 19. novembar 2017 00:55)

  # Link komentara

 30. ne bi bilo nikakvih problema da haspsite svoje ZLOČINCE kao Srbi. a ne da ih čuvate za sledeće avanture.!!!!
   (Dragan Stojanović, 19. novembar 2017 00:49)

  # Link komentara

 31. Jes' kad bi stari komunisticki lisac smeo da kritikuje "svoje" mafijase...
  (Zox, 19. novembar 2017 00:47)

  # Link komentara

 32. Mesto pregovaranja nije Brisel vec je mesto u UN!
  (Зоран, 19. novembar 2017 00:42)

  # Link komentara

 33. Jel stvarno ovo izjavio?
  (., 19. novembar 2017 00:41)

  # Link komentara

 34. ..."Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim rečima, moglo da se dogodi na zahtev Beograda, posle zahteva Haradinaja." ...


  Još samo kad bi Vučić na to smeo i da pomisli.
   (marko_sthlm, 19. novembar 2017 00:37)

  # Link komentara

 35. Traziti preko Brisela da se ukljuce i Kinezi.
   (Niko bez ja, 19. novembar 2017 00:35)

  # Link komentara

 36. За коју албанску добробит било коме народу се залажеш Власи ?
  (Милош, 19. novembar 2017 00:33)

  # Link komentara

 37. Ajde vise... Tovari i Ruse,i da se resava vise.
  (Nebojsa, 19. novembar 2017 00:33)

  # Link komentara

 38. BAs tako Azeme, Beograd ce da trazi ukljucivanje Rusije i eto problema....
  (mlekadzija, 19. novembar 2017 00:32)

  # Link komentara

 39. Ja ne znam šta se ovi stranci mešaju. Pustite nas na miru da se mrzimo kako valja i trebuje.
  (Ifinus, 19. novembar 2017 00:32)

  # Link komentara

 40. Da, ali vreme radi za albance.
  (Mamer N'goj, 19. novembar 2017 00:29)

  # Link komentara

 41. Kosovo je u Srbiji, gospodine Vlasi. Toliko.
  (Miki, 19. novembar 2017 00:17)

  # Link komentara

 42. Sta ima da se obrati amerima pa oni su ga i poslali.
   (sile, 19. novembar 2017 00:11)

  # Link komentara

 43. Mislim da je osnovna kocnica dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu. Tu je kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvine se porodicama zrtava. Dobro je sto je specijalni sud za zlocine UCK osnovan i sto to vode stranci.To ce jedno vreme destabilizovati tamosnje politicke prilike, ali ce dugorocno pomoci Albancima i dati im sansu da se suoce sa istinom i odstrane svoj kukolj. Tu sansu Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu u potpunosti iskoristili, jer je izostala konstruktivna uloga svih vlasti i drustvene i verske elite. Zato se i danas, dve decenije nakon Dejtona , prepucavamo slicnim recnikom koji je dominirao u godinama ratnog ludila i haosa devedesetih godina. Zbog takve atmosvere. ali i ekonomskih razloga Hrvatsku, Srbiju, BiH i Kosovo napustaju masovno mladi i obrazovani ljudi.
  (Zemun grad SPO, 19. novembar 2017 00:10)

  # Link komentara

 44. Mudro zboriš Azeme.
  (qwerty, 19. novembar 2017 00:06)

  # Link komentara

 45. Sad će Ameri da potrče,baš ih zabole...
  (džegodin siti, 19. novembar 2017 00:03)

  # Link komentara

 46. U dijalog onda traziti da se ukljuce Kina Rusija Spanija a ne samo Rusija.
  (Filip, 19. novembar 2017 00:02)

  # Link komentara

 47. Što Rusiju? Šta će biti ako se pozove Kim?
   (Milo, 19. novembar 2017 00:01)

  # Link komentara

 48. Ti si, druže Vlasi, bio PRVI i jedan od najomiljenijih Titinih SKOJ-evaca i kleo si se da ćeš kao zenicu oka čuvati Bratstvo i Jedinstvo i da ćeš i svoj život dati za očuvanje zajdenice naroda i narodnosti Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije...

  Vlasi, oličenje licemerja jednog CELOG naroda!!!!!


  Na morate da objavite! BAŠ ME BRIGA A I VI ZNATE DA JE OVO TAČNO 100%
  (Zoran, 19. novembar 2017 00:01)

  # Link komentara

 49. A sta, kada udu amerikanci to nije problem samo ako rusi udu, e bad si smijesan covjeve
  (zz top, 19. novembar 2017 00:01)

  # Link komentara