1. Ovakva postrojenja postoje u zemljama EU ne par komada već mnogo , mnogo više poštovani studente !
  Otpad kao gorivo a time i izvor energije koriste i toplane kao i većina cementara !
  Ugrađen filteri i višestepeno sagorevianje onemogućuju bilo kakvo širenje neprijatnog mirisa a zagađenje prirode maltene ne postoji !
  Ovo iz prve ruke jer živim pored jedne manje cementare u gradiću sa pet-šest hiljade stanovnika a sama cementara je locirana u njemu !
  I ovde su ljudi u početku bili protiv i rezervisani što se zagađenja tiče, ali vremenom su se uverili da je zahvaljujući visokoj tehnologiji sagorevanja sve uredu !
  Iz dimnjaka manje dima nego iz dva-TRI "smederevca" !
  Za cementara je u gornjoj austriji u gradiću kirchdorf (kirchdorf) pored rečice krems na četrdesetak kilometara od industrijskog grada linca (linz) !
  POZDR.
  (s.nikolić , austrija, 15. novembar 2017 06:18)

  # Link komentara

 2. Podrška za Irig.
   (GAD, 14. novembar 2017 21:32)

  # Link komentara

 3. sta ti je srbin !!! gusi se u smecu , deponije na otvorenom, pokraj reka zagadjuju vodu, zivotnu sredinu a on protestuje jer ce se napraviti postrojenje za unistavanje / spaljivanje smeca !? Idite malo na sever evrope npr. Holandija nema deponije, smece se spaljuje. izgleda da neki politirari nisu izvukli [remiju za u svoj dzep pa n apujdavaju ljude.
  (tamo neo, 14. novembar 2017 18:26)

  Ti, tamo neki, da smo mi Holandija, ne bismo se bunili, ali smo mi drzava u kojoj Ministar ubedjuje ljude da treba da piju otrovno mleko, gde se iz cesme u Vranju izliva plava voda, u Novom Sadu u Dunav uliva crvena voda!

  O cemu pricas, apsolutno ne, ne bi niko kontrolisao, a cak i kad bi neko kontrolisao, istina nikad ne bi izasla u javnost! Zato, podrska gradjanima Kosjerica, ne dajte politicarima i mangupima da se bogate na vas racun!
  (makar sta!, 14. novembar 2017 20:16)

  # Link komentara

 4. Ok, ne morate da spaljujete smece, nastavite da zivite u njemu. Nema modernije i vise rabljene reci od "kancera". Smejurija.
  (besna glista, 14. novembar 2017 20:04)

  # Link komentara

 5. Ne razumem zasto se kod nas fabrike grade u gradovima i gusto naseljenim mestima, bilo bi logicnije da fabrike koje ispustaju neki dim u vazduh isele u ne naseljena mesta i onda ne bi bilo ovakvih protesta a radnici mogu busom ili autom na posao...
   (Šojić, 14. novembar 2017 19:57)

  # Link komentara

 6. Ali zato ni Kosjerci , a ni ostali , ne reaguju kad se loži motorno ulje, kad se zadimljavaju malinjaci upaljenim traktorskim gumama, kad je Skrapež, a i druge reke, pune plastičnih flaša, kada iscepane kese vise sa grana, kada crknute životinje trule pored puta, kada se asvalt prilikom krpljenja rupa baca pored puta, kada se malina prska nekontolisano samo radi veće zarade. Samo na Balkanu možete prepoznati da prilazite naseljenom mestu time što raste broj divljih deponija pored puta što ste bliže naselju. Ovo je politička ujdurma desničarskih stranaka.
  (negotinac, 14. novembar 2017 19:26)

  # Link komentara

 7. (ne damo svoje djubre, 14. novembar 2017 18:20)

  Neka ga spaljuju onda nedaleko od tebe.

  Kada su ovakve stvari u pitanju uvek podrzavam gradjane, jer stavim sebe u takvu situaciju.
  (realno, 14. novembar 2017 19:09)

  # Link komentara

 8. Kod nas bi to funkcionisalo kao u Indiji.
  (Dusan, 14. novembar 2017 19:06)

  # Link komentara

 9. Bravo, samo napred. Neka vlast umesto fontane na Slaviji pokloni Beogradu jedno takvo postrojenje.
   (Zoran, 14. novembar 2017 19:01)

  # Link komentara

 10. Podrska za Kosjeric !!!
  (Smetlar, 14. novembar 2017 18:43)

  # Link komentara

 11. sta ti je srbin !!! gusi se u smecu , deponije na otvorenom, pokraj reka zagadjuju vodu, zivotnu sredinu a on protestuje jer ce se napraviti postrojenje za unistavanje / spaljivanje smeca !? Idite malo na sever evrope npr. Holandija nema deponije, smece se spaljuje. izgleda da neki politirari nisu izvukli [remiju za u svoj dzep pa n apujdavaju ljude.
  (tamo neo, 14. novembar 2017 18:26)

  # Link komentara

 12. Naravno. Bravo.
   (Miroslav, 14. novembar 2017 18:26)

  # Link komentara

 13. Ovi su verovatno u samim počecima televizije istu gledali sa naočarima za sunce, ne duže od 5 minuta! Pa, najrazvijenije zemlje sveta brdo love zarađuju od prerade smeća. Zašto ne bi i mi, zašto ne bi i Kosjerić pravio pare od otpada?
  (Vlada, 14. novembar 2017 18:24)

  # Link komentara

 14. Ovo mi nije jasno, u svim zemljama ljude zele da naprave sisteme za spaljivanje otpada da im otpad ne bi truleo i zagadjivao im okolinu, ovi hoce upravo obrnuto. Nemci su ponosni na to sto vise nemaju deponije. Ako pogledate kako izgledaju nemacke reke a kako nase, nase divlje deponije, rekao bih da Nemci rade ispravno a ne mi.
  (ne damo svoje djubre, 14. novembar 2017 18:20)

  # Link komentara

 15. podrzavam!! iako znam da u EU postoji par takvih postrojenja koje ne zagadjuju okolinu. Ovde to ne bi uspelo jer je drzava u rasulu, neko iz vlasti ce hteti da se ugradi i nece kupiti odgovarajuci filter ili vec sta treba. To u uredjenoj drzavi nije moguce zato ovo kod nas nece uspeti.
  (prosecan_student, 14. novembar 2017 18:16)

  # Link komentara