Ponedeljak, 06.11.2017.

23:02

Hojt Ji: Poruka o dve stolice bila savet, ne ultimatum

Poruka Srbiji da ne sedi na dve stolice je bila savet, a ne ultimatum, rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brajan Hojt Ji.

Izvor: B92

Hojt Ji: Poruka o dve stolice bila savet, ne ultimatum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

luka dorćol

pre 6 godina

Amerika mora malo da promeni pristup prema nama ako nas toliko želi na svoju stranu, Rusi barem ne menjaju svoje izjave i kažu jasno i glasno šta misle.

filozof

pre 6 godina

(ANTE BAN, 7. novembar 2017 14:21)

Hvala na savetima dragi komšija, ali u EU se Hrvatska i Estonija ne pitaju ništa. Ukoliko Nemačka odluči da ubrza pristupanje Srbije Uniji moraćete da sagnete glavu i da prihvatite naš ulazak kao bele lale.

ANTE BAN

pre 6 godina

Komšije; EU nije bivša Jugoslavija, da svoje stavove, pravila ponašanja, uzuse namećete drugima! Nakon istupa ovog Amerikanca i tokom predsjedanja Estonije, sumnjam da ćete otvoriti i jedno poglavlje! U EU vas NITKO nije prisiljavao! Iako ovakovim tempom sjedenja na 2 stolice vi teoretski- ne možete ući u EU niti za 30 godina, - znajte da će se postupak još više usporiti! Za 2 godine predsjeda Hrvatska, a tada nećete ni milimetra maknuti bez ispunjemja naših uvjeta! Jer- u našoj kući(EU) mi-ukućani- odredjujemo pravila ponašanja!

Kaktus

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !
(Nije yankee vec chinky !,
S
Majstore svaka ti cast na komentaru , najzad da procitam pravu repliku na bljuvotine likova poput “maister (konjusar)jacob “ koji ovde svojim bljuvotinama iz dan u dan upravo predstavlja tu 5 kolonu , barem mu se po potpisu zna ko je i sta je! Samo bih jos dodao da se sve ne moze novcem naplatiti o vratiti a to su hiljade zivota koje su nam zlotvori iz usa i eu ugasili i jos uvek nam ih gase kroz silan otrov njihove demokratije prosut bombama po celoj Srbiji ! A ti jacobe kad pocnes iskasljavati krv i na skaneru vidis velike “mrlje “ zahvali se zato tvojim sponzirima i svima tebi slicnim!

1389

pre 6 godina

Imaju naši političari već iskustva iz devedesetih sa štapom i šargarepom, mada gledao sam video na youtube gde dačić drži govor kako smo pobedili nato...

Ratko

pre 6 godina

Kako menja pricu cim je osetio tvrdo. Zato treba uvek ostro braniti sopstvene interese, a ne da nam se tu sepure neki mali fuinkcionercici bilo koje zemlje.

Katarina

pre 6 godina

Što se više pravda sve se više ukopava...nije to nikava instrukcija bila, već čista pretnja i ucena a sada evo dopunjena obavezom da uvedemo sankcije Rusiji... strašno sramno, beskrupulozno i bezobzirno... Misle da su gospodari sveta ...

Bucko razmisljam

pre 6 godina

Hojt Ji: Poruka o dve stolice bila savet, ne ultimatum

Sto se mene licno tice ja to ni tada nisam s'vatio niti kao savet niti kao ultimatum vec jednostavno kao KONSTATACIJU da Srbija sedi na dve stolice sto je TACNO a na taj nacin je jednostavno NEMOGUCE postati clanica EU !
Gosp. Hojt Ji je samo "stavio do znanja" Vlastima u Srbiji da NIKOGA izvan Srbije NISU USPELI svojim "praznim pricama" da "uvere" da je "strateski cilj Srbije clanstvo u EU" !
NIKO Srbiju "ne prisiljava" da postane clanica EU ali ako "srpski visoki zvanicnici" svakoga dana svojim "brizljivo zatupljenim gradjanima" ponavljaju da se Srbija "uzurbanim koracima krece ka clanstvu u EU" onda to jednostavno posle "konstatacije" Gosp. Hojta SVI VIDIMO da to "ne pije vodu" i da se na takav nacin kako ova vlast Srbije vodi politiku "sedeci na dve stolice" NE POSTAJE CLANICA EU i ako se ova vlast uskoro sama ne opredeli za "jednu stolicu" SAD i EU ce joj "izvuci svoju stolicu ispod d**eta" pa neka sedi na RUSKOJ STOLICI ali onda vise NIKOGA nece OBMANJIVATI pricama o "evropskom putu Srbije" koji nije "potkrepljen" DELIMA !

Виоп

pre 6 godina

Прво да вратите одузето и платите порушено. А тек да одете на ноге родбини побијених и тражите опрост па онда да нешта причамо.

srbenda

pre 6 godina

Amerika i Evropa su dva različita kontinenta, a Vi ste, predpostavljam Amerikanac, ili pak samo zastupate njihove interese ?! Pa šta je Vas gospodine briga, kojom brzinom će Srbija da uđe u Evropu. Jasno Vam je stavljeno do znanja, da hoćemo dobre odnose i sa Amerikom, i sa Rusijom. Da se ne odričemo niti jednih, niti drugih. U čemu je problem? Vaše [američke] probleme rešavajte sami, ali ne na teret Srbije. Ne terajte nas da radimo za vas, jer vi sve vreme radite protiv nas!

nada22

pre 6 godina

(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)
Bar 50% te "pomoći" dobija NVO (nove, ili već osnovane), a koju korist ima narod Srbije od njih i njihovih kancelarija sa kožnim foteljema? To što s vremena na vreme kao nešto kritikuju nema nikakve vajde ni za koga osim za njih jer samo ispunjavaju zadate im zadatke, kako bi se "pomoć" nastavila. Ni 5 % tih organizacija ZAISTA radi nešto konkretno za boljitak građana, ali nažalost za njih nema značajne pomoći iz EU, a još manje iz USA, već su volonteri i finasiraju svoje projekte uklavnom sami sa par komšija.

Mile Kifla

pre 6 godina

Koliko ja znam Amerika nije članica EU prema tome nema nikakvo pravo da govori u ime EU.
Ako je se radilo o nekoj vrsti saveta onda hvala na savetu.A ja bih vas savetovao da malo zaboravite na Srbiju.

Djordje

pre 6 godina

Vi Ameri mislite svasta, to niko zivi nezna, ali bitno je kako kazete. Kad cete vec jednom prestati sa licemerjem? Svi na ovom svetu znaju da vam je Rusija trn u oku, mora li zbog toga da bude i svakoj zemlji na ovom svetu?
Nego kazite vi nama sta je sa zemljama u kojima ste ostavili haos i na hiljade hiljada mrtvih? Jel to ta demokratija na globalnom nivou, ta pravednost i cistota Americka? Kazite nam to?

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Mi pokazemo dobru volju i napravimo ogroman ekonomski gubitak i moralnu sramotu prvog reda. Oni kazu super, i nikom nista, ostajemo tu gde smo. A osramotimo se. Tako da cemo mi lako uvesti sankcije i sve ostalo - ako budemo punopravni clanovi. AKO......

milorad

pre 6 godina

SAD nisu clanica EU ali odredjuje uslove ulaska u EU !?!?. Kad vec to cine sto ne pricaju o vladavini prava i tako neophodnoj reformi sudstva i naravno borbi protiv korupcije(citaj lopovluka u Srbiji). Resenjemova dva pitanja u Srbiji bi lancano bio resen veliki deo problema, ukljucujuci i ekonomski razvoj. Kakave koristi kao gradjanin imam od uvodjenja ili ne uvodjenja sankcija bilo kome.

Petar

pre 6 godina

Uzvratni savet bi mogao da bude "Ubuduce ne pominjite stolice jer mi vise volimo klupu".

Drugo, koliko je tesko svatiti da "Kad budemo 100% u clanstvu EU, uskladjenost sa EU ce biti 100%". Trenotno nismo ni 3% u EU.

Trece, Moze EU da vidi "Koliko smo posveceni EU, ali isto tako mi vidimo kolko je EU posvecena nama, pogotovo kroz presude taznih sudova, sudskim odlukama o (ne) izrucivanju optuzenih ratnih xlocinaca (vise puta dok se na Kosovu hapse svi za koga Pristina izda nalog cak i ako za to nema osnova sto usporava pivratak prognanih). Mi sve to vidimo dok Evropa idalje mase sa vladavinom prava. Sto se tice presuda Haskog suda koliko one mogu biti relevantne kad statut tog suda po kome se sudi nije po standardima EU. Ni u jednom sudu u Evropi na primer nemoze da se optuzenik drzi vise godina pre i tokom sudjenja, da sud donese oslobadjajucu presudu i da on posle svih tih godina nema pravo na kompenzaciju. Tako nesto ne postoji u evropskom prsvosudju.

Cervrto kazete da se ugledamo na Crnu Goru. Ja jedino sto vidim u Crnoj gori vec duze vreme da Milo Djukanovic i dalje vlada i da mu je ukupni staz vladanja 2 godine duzi od Lukasenka predsednika Belorusije koga vi smatrate Diktatorom.

Peto ako takozvana posvecenost EU nema nikkve veze sa vladavinom prava, standardima, vrednostima, moralom, pravdom, vec kako se cini samo sa poslusnoscu Briselu (nekada se tako Moskva ponasala),
Onda nama, Hvala lepo, ta(kva) EU ni netreba. Samo nas ne dirajte.

Nadzirac

pre 6 godina

"Стање дуга опште државе на дан 30.09.2017. године износи 24.451.162.212 eвра од чега јавни дуг централног нивоа власти Републике Србије износи 24.107.924.883 евра и негарантовани дуг јединица локалне власти 343.237.330 евра."

Gore navedeni iznos (bez donacija, citaj milostinje) ne dugujemo Rusiji, vec NATO drzavama. Bez tih para sve bi stalo, pocevsi od penzija, pa na dalje!

Niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vucic Tito, niti vise ima berlinskog zida, dakle nema vise sedenja na dve stolice.

Dr. za rock and roll

pre 6 godina

Pa ne bi se ti ponasao onako da si davao savet a onaj skot-skat ili kako mu se vec izgovara ime pored tebe onako cinicki izazivao i smejao. Mi nismo budale nas ne mozes da hvatas na strani jezik. Mi imamo 2 oka na glavi i trece koje je za tebe bez duse i morala predstavlja naucnu fantastiku.

Nebojša

pre 6 godina

Pošto će ovo postati najpoznatija izreka da se prisetimo kako ona glasi u originalnoj verziji: "Ne može se sa jedno d..p. na dve klupe". Još da napomenem da se ne govori prijatelju i nekom koga hoćete da posavetujete, već kada se nekom podsmevate i želite da ga uvredite. Verovatno je to i bio cilj ovog uvaženog gosta, šta drugo.

ernesto che

pre 6 godina

@ meinster jakob

Druze ako imas malo vise od 12-13 god, onda bi trebao da znas da oni nista ne daju dzabe i da sve to desetostruko naplate, al naucices, polako, cenim da imas vremena.

Gagi

pre 6 godina

"EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!"
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Na stranu to što ja živim samo od para koje sam zaradim, pitao bih te šta će biti kada ti što "non-stop daju pare" prestanu da ih daju? Znam da će meni biti isto, ali šta će se tebi promeniti?

Vaš Vulin

pre 6 godina

Možda je CG uvođenjem sankcija Rusiji trasirala brzi put u EU ali zato pogledajte naš napredak. Pogledajte kolike plate su kod nas. Ko bi još poželeo da ode da živi u Švajcarsku iz zemlje u kojoj se pravi mercedes? I ne samo da se pravi nego se i ne izvozi. A fabrika koja ga pravi je simbol oporavka srpske industrije kako reče Aleksandar Vučić predsednik Srbije. E pa braćo, junaci nama je odlično ovde i zato ostajte ovde. Ziveli!

Kompromis

pre 6 godina

Pa zašto CG nije u EU kada je uvela sankcije i ušla u NATO. Meni sve ovo liči na čoveka koji ima ljubavnicu i laže ju da će ostaviti ženu. Naravno ženu nikada neće ostaviti zbog male avanture.

drug

pre 6 godina

Drug nije u pravu. On sad samo prica pricu. To jeste bila pretnja Srbiji.

Njih jednako boli i to sto je Srbija blizu Kini i sto je blizu Rusiji.
Kod njih je, ili sa nama ili protiv nas. To je jasno. Najjaci su.

A sto se tice Americke pomoci, oni ce nama pomoci jednako kao sto pomazu u svom komsiliku.
Skoro citava centralna i juzna Amerika je puna sirotinje.
Zasto njima ne pomazu? Najblizi su im.
Kad negde postave vladu koja im odgovara, onda upumpavaju dolar i ispumpavaju sirovine. Vecina dolara zavrsi u dzepovina bogatasa.
Sirotinja bezi preko granica u Ameriku da bude jeftina radna snaga.

Tu bi drug trebao da ide, da prodaje svoje price o tome kako ce Amerika nekom pomoci.

Nije yankee vec chinky !

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !

EU citizen

pre 6 godina

Mr. Ji, Srbija t.j. sadašnjja garniturs na vlasti razume samo ultimatume i više od toga a predloge dajte drugom civilizovanim zemljama koje imaju jasno zacrtanu perspektivu. Ovde predlozi znače samo potvrdu da su kao na pravom putu a vrlo dobro znaju da je taj put, put pakla.

aleksa

pre 6 godina

Rusuja nije nista vece/manje zlo od usa i zapada
a zasto bi sebi pucali u nogu?!?
jedna mozda najbitnija stvar sto imamo od rusa je sto kosovo nije primljena u UN...

korpora

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Koliko vredi rudnik u Trepci? U poredjenju s tim to sto EU daje je baksis.

kvazar

pre 6 godina

Kako sad sankcije kad pre neki dan u Rusiji navala na ajfon. Kako Apple moze da izvozi u Rusiju kad su sankcije? A da, to vazi samo za banana drzave, za srpski krompir i jabuke. Oni i dlaje saradjuju i imaju razmenu od ko zna koliko stotina milijardi. I ove price o dve stolice su prevazidjene. Kakv bre Hojt. Kad to dodje iz usta Trampa ili Merkelove onda cemo ozbiljnije shvatiti.

Sledeći put Dačić da mu otpeva "How many roads..."

pre 6 godina

Poruka o dve stolice bila je pouka o dve stolice, sada proširena poukom o crnogoriskim sankcijama protiv Rusije. Nadalje, pouka o suprotstavljenim vizijama regiona između Rusije i SAD, između redova, govori o tome da su vizije balkanskog regiona od strane SAD i EU istovetne, što samo znači da EU, kroz svoju spoljnu politiku štiti nacionalne interese SAD. E, to više nema nikakve veze sa poukom o dve srpske stolice, jer je problem mnogo, mnogo veći. Jesu SAD pobedile u II svetskom ratu, a Nemačka izgubila. Ali, to je bilo prilično davno, današnje SAD nisu više tadašnje SAD, niti je današanja Nemačka ista kao tadašnja Nemačka; a ni Sovjetski savez nije više ni sovjetski, ni savez iz 1945. ili 1955. Ni Japan iz 1945. nije istovetan današnjem Japanu, a kamoli Kina, Indija... Predstoje nam krupne promene, primarno na relaciji istok-zapad, kako u geostrateškom tako i finasijsko-ekonomskom smislu.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Savet" pracen pretnjom buzdovanom nije nikakav savet. To je pretnja koju je Teodor Ruzvelt lepo opisao kao okosnicu americke spoljne politike: "govori blago i nosi ogromnu batinu"

kraja

pre 6 godina

..."karijerni diplomata" cije izjave treba da tumaci ceo politicki vrh, ambasada, novinari, on sam...
..."mislio, sam, rekao sam, nisam rekao"...
...a onda mu se otme, nicim izazvano, kako je eto i crna gora uvela sankcije rusiji i pokazala svojim partnerima kuda zeli da ide...???
...i za ovo ce reci da nije mislio da i srbija treba to isto da ucini, ali...
...posaljite nam drugog pomocnika zamenika, please...
...moze i viktorija nuland, njen originalni "fuck europe" jezik odlicno razumemo...

Meister Jakob

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!

Meister Jakob

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!

luka dorćol

pre 6 godina

Amerika mora malo da promeni pristup prema nama ako nas toliko želi na svoju stranu, Rusi barem ne menjaju svoje izjave i kažu jasno i glasno šta misle.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Savet" pracen pretnjom buzdovanom nije nikakav savet. To je pretnja koju je Teodor Ruzvelt lepo opisao kao okosnicu americke spoljne politike: "govori blago i nosi ogromnu batinu"

kraja

pre 6 godina

..."karijerni diplomata" cije izjave treba da tumaci ceo politicki vrh, ambasada, novinari, on sam...
..."mislio, sam, rekao sam, nisam rekao"...
...a onda mu se otme, nicim izazvano, kako je eto i crna gora uvela sankcije rusiji i pokazala svojim partnerima kuda zeli da ide...???
...i za ovo ce reci da nije mislio da i srbija treba to isto da ucini, ali...
...posaljite nam drugog pomocnika zamenika, please...
...moze i viktorija nuland, njen originalni "fuck europe" jezik odlicno razumemo...

Sledeći put Dačić da mu otpeva "How many roads..."

pre 6 godina

Poruka o dve stolice bila je pouka o dve stolice, sada proširena poukom o crnogoriskim sankcijama protiv Rusije. Nadalje, pouka o suprotstavljenim vizijama regiona između Rusije i SAD, između redova, govori o tome da su vizije balkanskog regiona od strane SAD i EU istovetne, što samo znači da EU, kroz svoju spoljnu politiku štiti nacionalne interese SAD. E, to više nema nikakve veze sa poukom o dve srpske stolice, jer je problem mnogo, mnogo veći. Jesu SAD pobedile u II svetskom ratu, a Nemačka izgubila. Ali, to je bilo prilično davno, današnje SAD nisu više tadašnje SAD, niti je današanja Nemačka ista kao tadašnja Nemačka; a ni Sovjetski savez nije više ni sovjetski, ni savez iz 1945. ili 1955. Ni Japan iz 1945. nije istovetan današnjem Japanu, a kamoli Kina, Indija... Predstoje nam krupne promene, primarno na relaciji istok-zapad, kako u geostrateškom tako i finasijsko-ekonomskom smislu.

Mile Kifla

pre 6 godina

Koliko ja znam Amerika nije članica EU prema tome nema nikakvo pravo da govori u ime EU.
Ako je se radilo o nekoj vrsti saveta onda hvala na savetu.A ja bih vas savetovao da malo zaboravite na Srbiju.

Kaktus

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !
(Nije yankee vec chinky !,
S
Majstore svaka ti cast na komentaru , najzad da procitam pravu repliku na bljuvotine likova poput “maister (konjusar)jacob “ koji ovde svojim bljuvotinama iz dan u dan upravo predstavlja tu 5 kolonu , barem mu se po potpisu zna ko je i sta je! Samo bih jos dodao da se sve ne moze novcem naplatiti o vratiti a to su hiljade zivota koje su nam zlotvori iz usa i eu ugasili i jos uvek nam ih gase kroz silan otrov njihove demokratije prosut bombama po celoj Srbiji ! A ti jacobe kad pocnes iskasljavati krv i na skaneru vidis velike “mrlje “ zahvali se zato tvojim sponzirima i svima tebi slicnim!

filozof

pre 6 godina

(ANTE BAN, 7. novembar 2017 14:21)

Hvala na savetima dragi komšija, ali u EU se Hrvatska i Estonija ne pitaju ništa. Ukoliko Nemačka odluči da ubrza pristupanje Srbije Uniji moraćete da sagnete glavu i da prihvatite naš ulazak kao bele lale.

drug

pre 6 godina

Drug nije u pravu. On sad samo prica pricu. To jeste bila pretnja Srbiji.

Njih jednako boli i to sto je Srbija blizu Kini i sto je blizu Rusiji.
Kod njih je, ili sa nama ili protiv nas. To je jasno. Najjaci su.

A sto se tice Americke pomoci, oni ce nama pomoci jednako kao sto pomazu u svom komsiliku.
Skoro citava centralna i juzna Amerika je puna sirotinje.
Zasto njima ne pomazu? Najblizi su im.
Kad negde postave vladu koja im odgovara, onda upumpavaju dolar i ispumpavaju sirovine. Vecina dolara zavrsi u dzepovina bogatasa.
Sirotinja bezi preko granica u Ameriku da bude jeftina radna snaga.

Tu bi drug trebao da ide, da prodaje svoje price o tome kako ce Amerika nekom pomoci.

milorad

pre 6 godina

SAD nisu clanica EU ali odredjuje uslove ulaska u EU !?!?. Kad vec to cine sto ne pricaju o vladavini prava i tako neophodnoj reformi sudstva i naravno borbi protiv korupcije(citaj lopovluka u Srbiji). Resenjemova dva pitanja u Srbiji bi lancano bio resen veliki deo problema, ukljucujuci i ekonomski razvoj. Kakave koristi kao gradjanin imam od uvodjenja ili ne uvodjenja sankcija bilo kome.

Nije yankee vec chinky !

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !

Djordje

pre 6 godina

Vi Ameri mislite svasta, to niko zivi nezna, ali bitno je kako kazete. Kad cete vec jednom prestati sa licemerjem? Svi na ovom svetu znaju da vam je Rusija trn u oku, mora li zbog toga da bude i svakoj zemlji na ovom svetu?
Nego kazite vi nama sta je sa zemljama u kojima ste ostavili haos i na hiljade hiljada mrtvih? Jel to ta demokratija na globalnom nivou, ta pravednost i cistota Americka? Kazite nam to?

Ratko

pre 6 godina

Kako menja pricu cim je osetio tvrdo. Zato treba uvek ostro braniti sopstvene interese, a ne da nam se tu sepure neki mali fuinkcionercici bilo koje zemlje.

aleksa

pre 6 godina

Rusuja nije nista vece/manje zlo od usa i zapada
a zasto bi sebi pucali u nogu?!?
jedna mozda najbitnija stvar sto imamo od rusa je sto kosovo nije primljena u UN...

srbenda

pre 6 godina

Amerika i Evropa su dva različita kontinenta, a Vi ste, predpostavljam Amerikanac, ili pak samo zastupate njihove interese ?! Pa šta je Vas gospodine briga, kojom brzinom će Srbija da uđe u Evropu. Jasno Vam je stavljeno do znanja, da hoćemo dobre odnose i sa Amerikom, i sa Rusijom. Da se ne odričemo niti jednih, niti drugih. U čemu je problem? Vaše [američke] probleme rešavajte sami, ali ne na teret Srbije. Ne terajte nas da radimo za vas, jer vi sve vreme radite protiv nas!

Katarina

pre 6 godina

Što se više pravda sve se više ukopava...nije to nikava instrukcija bila, već čista pretnja i ucena a sada evo dopunjena obavezom da uvedemo sankcije Rusiji... strašno sramno, beskrupulozno i bezobzirno... Misle da su gospodari sveta ...

Виоп

pre 6 godina

Прво да вратите одузето и платите порушено. А тек да одете на ноге родбини побијених и тражите опрост па онда да нешта причамо.

Dr. za rock and roll

pre 6 godina

Pa ne bi se ti ponasao onako da si davao savet a onaj skot-skat ili kako mu se vec izgovara ime pored tebe onako cinicki izazivao i smejao. Mi nismo budale nas ne mozes da hvatas na strani jezik. Mi imamo 2 oka na glavi i trece koje je za tebe bez duse i morala predstavlja naucnu fantastiku.

nada22

pre 6 godina

(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)
Bar 50% te "pomoći" dobija NVO (nove, ili već osnovane), a koju korist ima narod Srbije od njih i njihovih kancelarija sa kožnim foteljema? To što s vremena na vreme kao nešto kritikuju nema nikakve vajde ni za koga osim za njih jer samo ispunjavaju zadate im zadatke, kako bi se "pomoć" nastavila. Ni 5 % tih organizacija ZAISTA radi nešto konkretno za boljitak građana, ali nažalost za njih nema značajne pomoći iz EU, a još manje iz USA, već su volonteri i finasiraju svoje projekte uklavnom sami sa par komšija.

ernesto che

pre 6 godina

@ meinster jakob

Druze ako imas malo vise od 12-13 god, onda bi trebao da znas da oni nista ne daju dzabe i da sve to desetostruko naplate, al naucices, polako, cenim da imas vremena.

Gagi

pre 6 godina

"EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!"
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Na stranu to što ja živim samo od para koje sam zaradim, pitao bih te šta će biti kada ti što "non-stop daju pare" prestanu da ih daju? Znam da će meni biti isto, ali šta će se tebi promeniti?

Nadzirac

pre 6 godina

"Стање дуга опште државе на дан 30.09.2017. године износи 24.451.162.212 eвра од чега јавни дуг централног нивоа власти Републике Србије износи 24.107.924.883 евра и негарантовани дуг јединица локалне власти 343.237.330 евра."

Gore navedeni iznos (bez donacija, citaj milostinje) ne dugujemo Rusiji, vec NATO drzavama. Bez tih para sve bi stalo, pocevsi od penzija, pa na dalje!

Niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vucic Tito, niti vise ima berlinskog zida, dakle nema vise sedenja na dve stolice.

kvazar

pre 6 godina

Kako sad sankcije kad pre neki dan u Rusiji navala na ajfon. Kako Apple moze da izvozi u Rusiju kad su sankcije? A da, to vazi samo za banana drzave, za srpski krompir i jabuke. Oni i dlaje saradjuju i imaju razmenu od ko zna koliko stotina milijardi. I ove price o dve stolice su prevazidjene. Kakv bre Hojt. Kad to dodje iz usta Trampa ili Merkelove onda cemo ozbiljnije shvatiti.

Kompromis

pre 6 godina

Pa zašto CG nije u EU kada je uvela sankcije i ušla u NATO. Meni sve ovo liči na čoveka koji ima ljubavnicu i laže ju da će ostaviti ženu. Naravno ženu nikada neće ostaviti zbog male avanture.

korpora

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Koliko vredi rudnik u Trepci? U poredjenju s tim to sto EU daje je baksis.

Bucko razmisljam

pre 6 godina

Hojt Ji: Poruka o dve stolice bila savet, ne ultimatum

Sto se mene licno tice ja to ni tada nisam s'vatio niti kao savet niti kao ultimatum vec jednostavno kao KONSTATACIJU da Srbija sedi na dve stolice sto je TACNO a na taj nacin je jednostavno NEMOGUCE postati clanica EU !
Gosp. Hojt Ji je samo "stavio do znanja" Vlastima u Srbiji da NIKOGA izvan Srbije NISU USPELI svojim "praznim pricama" da "uvere" da je "strateski cilj Srbije clanstvo u EU" !
NIKO Srbiju "ne prisiljava" da postane clanica EU ali ako "srpski visoki zvanicnici" svakoga dana svojim "brizljivo zatupljenim gradjanima" ponavljaju da se Srbija "uzurbanim koracima krece ka clanstvu u EU" onda to jednostavno posle "konstatacije" Gosp. Hojta SVI VIDIMO da to "ne pije vodu" i da se na takav nacin kako ova vlast Srbije vodi politiku "sedeci na dve stolice" NE POSTAJE CLANICA EU i ako se ova vlast uskoro sama ne opredeli za "jednu stolicu" SAD i EU ce joj "izvuci svoju stolicu ispod d**eta" pa neka sedi na RUSKOJ STOLICI ali onda vise NIKOGA nece OBMANJIVATI pricama o "evropskom putu Srbije" koji nije "potkrepljen" DELIMA !

Petar

pre 6 godina

Uzvratni savet bi mogao da bude "Ubuduce ne pominjite stolice jer mi vise volimo klupu".

Drugo, koliko je tesko svatiti da "Kad budemo 100% u clanstvu EU, uskladjenost sa EU ce biti 100%". Trenotno nismo ni 3% u EU.

Trece, Moze EU da vidi "Koliko smo posveceni EU, ali isto tako mi vidimo kolko je EU posvecena nama, pogotovo kroz presude taznih sudova, sudskim odlukama o (ne) izrucivanju optuzenih ratnih xlocinaca (vise puta dok se na Kosovu hapse svi za koga Pristina izda nalog cak i ako za to nema osnova sto usporava pivratak prognanih). Mi sve to vidimo dok Evropa idalje mase sa vladavinom prava. Sto se tice presuda Haskog suda koliko one mogu biti relevantne kad statut tog suda po kome se sudi nije po standardima EU. Ni u jednom sudu u Evropi na primer nemoze da se optuzenik drzi vise godina pre i tokom sudjenja, da sud donese oslobadjajucu presudu i da on posle svih tih godina nema pravo na kompenzaciju. Tako nesto ne postoji u evropskom prsvosudju.

Cervrto kazete da se ugledamo na Crnu Goru. Ja jedino sto vidim u Crnoj gori vec duze vreme da Milo Djukanovic i dalje vlada i da mu je ukupni staz vladanja 2 godine duzi od Lukasenka predsednika Belorusije koga vi smatrate Diktatorom.

Peto ako takozvana posvecenost EU nema nikkve veze sa vladavinom prava, standardima, vrednostima, moralom, pravdom, vec kako se cini samo sa poslusnoscu Briselu (nekada se tako Moskva ponasala),
Onda nama, Hvala lepo, ta(kva) EU ni netreba. Samo nas ne dirajte.

Vaš Vulin

pre 6 godina

Možda je CG uvođenjem sankcija Rusiji trasirala brzi put u EU ali zato pogledajte naš napredak. Pogledajte kolike plate su kod nas. Ko bi još poželeo da ode da živi u Švajcarsku iz zemlje u kojoj se pravi mercedes? I ne samo da se pravi nego se i ne izvozi. A fabrika koja ga pravi je simbol oporavka srpske industrije kako reče Aleksandar Vučić predsednik Srbije. E pa braćo, junaci nama je odlično ovde i zato ostajte ovde. Ziveli!

1389

pre 6 godina

Imaju naši političari već iskustva iz devedesetih sa štapom i šargarepom, mada gledao sam video na youtube gde dačić drži govor kako smo pobedili nato...

Nebojša

pre 6 godina

Pošto će ovo postati najpoznatija izreka da se prisetimo kako ona glasi u originalnoj verziji: "Ne može se sa jedno d..p. na dve klupe". Još da napomenem da se ne govori prijatelju i nekom koga hoćete da posavetujete, već kada se nekom podsmevate i želite da ga uvredite. Verovatno je to i bio cilj ovog uvaženog gosta, šta drugo.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Mi pokazemo dobru volju i napravimo ogroman ekonomski gubitak i moralnu sramotu prvog reda. Oni kazu super, i nikom nista, ostajemo tu gde smo. A osramotimo se. Tako da cemo mi lako uvesti sankcije i sve ostalo - ako budemo punopravni clanovi. AKO......

EU citizen

pre 6 godina

Mr. Ji, Srbija t.j. sadašnjja garniturs na vlasti razume samo ultimatume i više od toga a predloge dajte drugom civilizovanim zemljama koje imaju jasno zacrtanu perspektivu. Ovde predlozi znače samo potvrdu da su kao na pravom putu a vrlo dobro znaju da je taj put, put pakla.

ANTE BAN

pre 6 godina

Komšije; EU nije bivša Jugoslavija, da svoje stavove, pravila ponašanja, uzuse namećete drugima! Nakon istupa ovog Amerikanca i tokom predsjedanja Estonije, sumnjam da ćete otvoriti i jedno poglavlje! U EU vas NITKO nije prisiljavao! Iako ovakovim tempom sjedenja na 2 stolice vi teoretski- ne možete ući u EU niti za 30 godina, - znajte da će se postupak još više usporiti! Za 2 godine predsjeda Hrvatska, a tada nećete ni milimetra maknuti bez ispunjemja naših uvjeta! Jer- u našoj kući(EU) mi-ukućani- odredjujemo pravila ponašanja!

Meister Jakob

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!

Sledeći put Dačić da mu otpeva "How many roads..."

pre 6 godina

Poruka o dve stolice bila je pouka o dve stolice, sada proširena poukom o crnogoriskim sankcijama protiv Rusije. Nadalje, pouka o suprotstavljenim vizijama regiona između Rusije i SAD, između redova, govori o tome da su vizije balkanskog regiona od strane SAD i EU istovetne, što samo znači da EU, kroz svoju spoljnu politiku štiti nacionalne interese SAD. E, to više nema nikakve veze sa poukom o dve srpske stolice, jer je problem mnogo, mnogo veći. Jesu SAD pobedile u II svetskom ratu, a Nemačka izgubila. Ali, to je bilo prilično davno, današnje SAD nisu više tadašnje SAD, niti je današanja Nemačka ista kao tadašnja Nemačka; a ni Sovjetski savez nije više ni sovjetski, ni savez iz 1945. ili 1955. Ni Japan iz 1945. nije istovetan današnjem Japanu, a kamoli Kina, Indija... Predstoje nam krupne promene, primarno na relaciji istok-zapad, kako u geostrateškom tako i finasijsko-ekonomskom smislu.

Kaktus

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !
(Nije yankee vec chinky !,
S
Majstore svaka ti cast na komentaru , najzad da procitam pravu repliku na bljuvotine likova poput “maister (konjusar)jacob “ koji ovde svojim bljuvotinama iz dan u dan upravo predstavlja tu 5 kolonu , barem mu se po potpisu zna ko je i sta je! Samo bih jos dodao da se sve ne moze novcem naplatiti o vratiti a to su hiljade zivota koje su nam zlotvori iz usa i eu ugasili i jos uvek nam ih gase kroz silan otrov njihove demokratije prosut bombama po celoj Srbiji ! A ti jacobe kad pocnes iskasljavati krv i na skaneru vidis velike “mrlje “ zahvali se zato tvojim sponzirima i svima tebi slicnim!

ANTE BAN

pre 6 godina

Komšije; EU nije bivša Jugoslavija, da svoje stavove, pravila ponašanja, uzuse namećete drugima! Nakon istupa ovog Amerikanca i tokom predsjedanja Estonije, sumnjam da ćete otvoriti i jedno poglavlje! U EU vas NITKO nije prisiljavao! Iako ovakovim tempom sjedenja na 2 stolice vi teoretski- ne možete ući u EU niti za 30 godina, - znajte da će se postupak još više usporiti! Za 2 godine predsjeda Hrvatska, a tada nećete ni milimetra maknuti bez ispunjemja naših uvjeta! Jer- u našoj kući(EU) mi-ukućani- odredjujemo pravila ponašanja!

aleksa

pre 6 godina

Rusuja nije nista vece/manje zlo od usa i zapada
a zasto bi sebi pucali u nogu?!?
jedna mozda najbitnija stvar sto imamo od rusa je sto kosovo nije primljena u UN...

EU citizen

pre 6 godina

Mr. Ji, Srbija t.j. sadašnjja garniturs na vlasti razume samo ultimatume i više od toga a predloge dajte drugom civilizovanim zemljama koje imaju jasno zacrtanu perspektivu. Ovde predlozi znače samo potvrdu da su kao na pravom putu a vrlo dobro znaju da je taj put, put pakla.

Vaš Vulin

pre 6 godina

Možda je CG uvođenjem sankcija Rusiji trasirala brzi put u EU ali zato pogledajte naš napredak. Pogledajte kolike plate su kod nas. Ko bi još poželeo da ode da živi u Švajcarsku iz zemlje u kojoj se pravi mercedes? I ne samo da se pravi nego se i ne izvozi. A fabrika koja ga pravi je simbol oporavka srpske industrije kako reče Aleksandar Vučić predsednik Srbije. E pa braćo, junaci nama je odlično ovde i zato ostajte ovde. Ziveli!

Kompromis

pre 6 godina

Pa zašto CG nije u EU kada je uvela sankcije i ušla u NATO. Meni sve ovo liči na čoveka koji ima ljubavnicu i laže ju da će ostaviti ženu. Naravno ženu nikada neće ostaviti zbog male avanture.

Gagi

pre 6 godina

"EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!"
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Na stranu to što ja živim samo od para koje sam zaradim, pitao bih te šta će biti kada ti što "non-stop daju pare" prestanu da ih daju? Znam da će meni biti isto, ali šta će se tebi promeniti?

Nebojša

pre 6 godina

Pošto će ovo postati najpoznatija izreka da se prisetimo kako ona glasi u originalnoj verziji: "Ne može se sa jedno d..p. na dve klupe". Još da napomenem da se ne govori prijatelju i nekom koga hoćete da posavetujete, već kada se nekom podsmevate i želite da ga uvredite. Verovatno je to i bio cilj ovog uvaženog gosta, šta drugo.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Mi pokazemo dobru volju i napravimo ogroman ekonomski gubitak i moralnu sramotu prvog reda. Oni kazu super, i nikom nista, ostajemo tu gde smo. A osramotimo se. Tako da cemo mi lako uvesti sankcije i sve ostalo - ako budemo punopravni clanovi. AKO......

Bucko razmisljam

pre 6 godina

Hojt Ji: Poruka o dve stolice bila savet, ne ultimatum

Sto se mene licno tice ja to ni tada nisam s'vatio niti kao savet niti kao ultimatum vec jednostavno kao KONSTATACIJU da Srbija sedi na dve stolice sto je TACNO a na taj nacin je jednostavno NEMOGUCE postati clanica EU !
Gosp. Hojt Ji je samo "stavio do znanja" Vlastima u Srbiji da NIKOGA izvan Srbije NISU USPELI svojim "praznim pricama" da "uvere" da je "strateski cilj Srbije clanstvo u EU" !
NIKO Srbiju "ne prisiljava" da postane clanica EU ali ako "srpski visoki zvanicnici" svakoga dana svojim "brizljivo zatupljenim gradjanima" ponavljaju da se Srbija "uzurbanim koracima krece ka clanstvu u EU" onda to jednostavno posle "konstatacije" Gosp. Hojta SVI VIDIMO da to "ne pije vodu" i da se na takav nacin kako ova vlast Srbije vodi politiku "sedeci na dve stolice" NE POSTAJE CLANICA EU i ako se ova vlast uskoro sama ne opredeli za "jednu stolicu" SAD i EU ce joj "izvuci svoju stolicu ispod d**eta" pa neka sedi na RUSKOJ STOLICI ali onda vise NIKOGA nece OBMANJIVATI pricama o "evropskom putu Srbije" koji nije "potkrepljen" DELIMA !

Nadzirac

pre 6 godina

"Стање дуга опште државе на дан 30.09.2017. године износи 24.451.162.212 eвра од чега јавни дуг централног нивоа власти Републике Србије износи 24.107.924.883 евра и негарантовани дуг јединица локалне власти 343.237.330 евра."

Gore navedeni iznos (bez donacija, citaj milostinje) ne dugujemo Rusiji, vec NATO drzavama. Bez tih para sve bi stalo, pocevsi od penzija, pa na dalje!

Niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vucic Tito, niti vise ima berlinskog zida, dakle nema vise sedenja na dve stolice.

kvazar

pre 6 godina

Kako sad sankcije kad pre neki dan u Rusiji navala na ajfon. Kako Apple moze da izvozi u Rusiju kad su sankcije? A da, to vazi samo za banana drzave, za srpski krompir i jabuke. Oni i dlaje saradjuju i imaju razmenu od ko zna koliko stotina milijardi. I ove price o dve stolice su prevazidjene. Kakv bre Hojt. Kad to dodje iz usta Trampa ili Merkelove onda cemo ozbiljnije shvatiti.

Petar

pre 6 godina

Uzvratni savet bi mogao da bude "Ubuduce ne pominjite stolice jer mi vise volimo klupu".

Drugo, koliko je tesko svatiti da "Kad budemo 100% u clanstvu EU, uskladjenost sa EU ce biti 100%". Trenotno nismo ni 3% u EU.

Trece, Moze EU da vidi "Koliko smo posveceni EU, ali isto tako mi vidimo kolko je EU posvecena nama, pogotovo kroz presude taznih sudova, sudskim odlukama o (ne) izrucivanju optuzenih ratnih xlocinaca (vise puta dok se na Kosovu hapse svi za koga Pristina izda nalog cak i ako za to nema osnova sto usporava pivratak prognanih). Mi sve to vidimo dok Evropa idalje mase sa vladavinom prava. Sto se tice presuda Haskog suda koliko one mogu biti relevantne kad statut tog suda po kome se sudi nije po standardima EU. Ni u jednom sudu u Evropi na primer nemoze da se optuzenik drzi vise godina pre i tokom sudjenja, da sud donese oslobadjajucu presudu i da on posle svih tih godina nema pravo na kompenzaciju. Tako nesto ne postoji u evropskom prsvosudju.

Cervrto kazete da se ugledamo na Crnu Goru. Ja jedino sto vidim u Crnoj gori vec duze vreme da Milo Djukanovic i dalje vlada i da mu je ukupni staz vladanja 2 godine duzi od Lukasenka predsednika Belorusije koga vi smatrate Diktatorom.

Peto ako takozvana posvecenost EU nema nikkve veze sa vladavinom prava, standardima, vrednostima, moralom, pravdom, vec kako se cini samo sa poslusnoscu Briselu (nekada se tako Moskva ponasala),
Onda nama, Hvala lepo, ta(kva) EU ni netreba. Samo nas ne dirajte.

1389

pre 6 godina

Imaju naši političari već iskustva iz devedesetih sa štapom i šargarepom, mada gledao sam video na youtube gde dačić drži govor kako smo pobedili nato...

ernesto che

pre 6 godina

@ meinster jakob

Druze ako imas malo vise od 12-13 god, onda bi trebao da znas da oni nista ne daju dzabe i da sve to desetostruko naplate, al naucices, polako, cenim da imas vremena.

kraja

pre 6 godina

..."karijerni diplomata" cije izjave treba da tumaci ceo politicki vrh, ambasada, novinari, on sam...
..."mislio, sam, rekao sam, nisam rekao"...
...a onda mu se otme, nicim izazvano, kako je eto i crna gora uvela sankcije rusiji i pokazala svojim partnerima kuda zeli da ide...???
...i za ovo ce reci da nije mislio da i srbija treba to isto da ucini, ali...
...posaljite nam drugog pomocnika zamenika, please...
...moze i viktorija nuland, njen originalni "fuck europe" jezik odlicno razumemo...

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Savet" pracen pretnjom buzdovanom nije nikakav savet. To je pretnja koju je Teodor Ruzvelt lepo opisao kao okosnicu americke spoljne politike: "govori blago i nosi ogromnu batinu"

korpora

pre 6 godina

EU i Amerika nonstop daju pare, normalno da traže da se opredijelite, kad su vam šta Rusi dali?!
Evo danas vijest da EU donira neku pomoć za 8 srpskih opština i ta vijest je dolje u ćošku s jednim komentarom, a Čepurin da neku glupu izjavu i to stoji cijeli dan istaknuto veliko na vrhu početne strane portala i budu stotine komentara!
(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)

Koliko vredi rudnik u Trepci? U poredjenju s tim to sto EU daje je baksis.

Nije yankee vec chinky !

pre 6 godina

Citas i ne verujes.Jedan idiot jos pise kako nam usa i eu daju pare a Rusi ne.E moj kretenu pa ti idioti nam jos nisu vratili ni nadoknadli 0.000001% od onog sto su nam unistili a sto nam duguju Nije ni cudo sto se nedicu i slicnima vode procesi za rehabilitaciju jer peta kolona i prodate duse nazalost vrsljaju ovom bednom Srbijom !

Dr. za rock and roll

pre 6 godina

Pa ne bi se ti ponasao onako da si davao savet a onaj skot-skat ili kako mu se vec izgovara ime pored tebe onako cinicki izazivao i smejao. Mi nismo budale nas ne mozes da hvatas na strani jezik. Mi imamo 2 oka na glavi i trece koje je za tebe bez duse i morala predstavlja naucnu fantastiku.

Виоп

pre 6 godina

Прво да вратите одузето и платите порушено. А тек да одете на ноге родбини побијених и тражите опрост па онда да нешта причамо.

Ratko

pre 6 godina

Kako menja pricu cim je osetio tvrdo. Zato treba uvek ostro braniti sopstvene interese, a ne da nam se tu sepure neki mali fuinkcionercici bilo koje zemlje.

luka dorćol

pre 6 godina

Amerika mora malo da promeni pristup prema nama ako nas toliko želi na svoju stranu, Rusi barem ne menjaju svoje izjave i kažu jasno i glasno šta misle.

drug

pre 6 godina

Drug nije u pravu. On sad samo prica pricu. To jeste bila pretnja Srbiji.

Njih jednako boli i to sto je Srbija blizu Kini i sto je blizu Rusiji.
Kod njih je, ili sa nama ili protiv nas. To je jasno. Najjaci su.

A sto se tice Americke pomoci, oni ce nama pomoci jednako kao sto pomazu u svom komsiliku.
Skoro citava centralna i juzna Amerika je puna sirotinje.
Zasto njima ne pomazu? Najblizi su im.
Kad negde postave vladu koja im odgovara, onda upumpavaju dolar i ispumpavaju sirovine. Vecina dolara zavrsi u dzepovina bogatasa.
Sirotinja bezi preko granica u Ameriku da bude jeftina radna snaga.

Tu bi drug trebao da ide, da prodaje svoje price o tome kako ce Amerika nekom pomoci.

Djordje

pre 6 godina

Vi Ameri mislite svasta, to niko zivi nezna, ali bitno je kako kazete. Kad cete vec jednom prestati sa licemerjem? Svi na ovom svetu znaju da vam je Rusija trn u oku, mora li zbog toga da bude i svakoj zemlji na ovom svetu?
Nego kazite vi nama sta je sa zemljama u kojima ste ostavili haos i na hiljade hiljada mrtvih? Jel to ta demokratija na globalnom nivou, ta pravednost i cistota Americka? Kazite nam to?

Mile Kifla

pre 6 godina

Koliko ja znam Amerika nije članica EU prema tome nema nikakvo pravo da govori u ime EU.
Ako je se radilo o nekoj vrsti saveta onda hvala na savetu.A ja bih vas savetovao da malo zaboravite na Srbiju.

milorad

pre 6 godina

SAD nisu clanica EU ali odredjuje uslove ulaska u EU !?!?. Kad vec to cine sto ne pricaju o vladavini prava i tako neophodnoj reformi sudstva i naravno borbi protiv korupcije(citaj lopovluka u Srbiji). Resenjemova dva pitanja u Srbiji bi lancano bio resen veliki deo problema, ukljucujuci i ekonomski razvoj. Kakave koristi kao gradjanin imam od uvodjenja ili ne uvodjenja sankcija bilo kome.

nada22

pre 6 godina

(Meister Jakob, 6. novembar 2017 23:49)
Bar 50% te "pomoći" dobija NVO (nove, ili već osnovane), a koju korist ima narod Srbije od njih i njihovih kancelarija sa kožnim foteljema? To što s vremena na vreme kao nešto kritikuju nema nikakve vajde ni za koga osim za njih jer samo ispunjavaju zadate im zadatke, kako bi se "pomoć" nastavila. Ni 5 % tih organizacija ZAISTA radi nešto konkretno za boljitak građana, ali nažalost za njih nema značajne pomoći iz EU, a još manje iz USA, već su volonteri i finasiraju svoje projekte uklavnom sami sa par komšija.

srbenda

pre 6 godina

Amerika i Evropa su dva različita kontinenta, a Vi ste, predpostavljam Amerikanac, ili pak samo zastupate njihove interese ?! Pa šta je Vas gospodine briga, kojom brzinom će Srbija da uđe u Evropu. Jasno Vam je stavljeno do znanja, da hoćemo dobre odnose i sa Amerikom, i sa Rusijom. Da se ne odričemo niti jednih, niti drugih. U čemu je problem? Vaše [američke] probleme rešavajte sami, ali ne na teret Srbije. Ne terajte nas da radimo za vas, jer vi sve vreme radite protiv nas!

Katarina

pre 6 godina

Što se više pravda sve se više ukopava...nije to nikava instrukcija bila, već čista pretnja i ucena a sada evo dopunjena obavezom da uvedemo sankcije Rusiji... strašno sramno, beskrupulozno i bezobzirno... Misle da su gospodari sveta ...

filozof

pre 6 godina

(ANTE BAN, 7. novembar 2017 14:21)

Hvala na savetima dragi komšija, ali u EU se Hrvatska i Estonija ne pitaju ništa. Ukoliko Nemačka odluči da ubrza pristupanje Srbije Uniji moraćete da sagnete glavu i da prihvatite naš ulazak kao bele lale.