Petak, 03.11.2017.

12:33

Dva imena manje na spisku država koje su priznale Kosovo

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je ažuriran spisak zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug

Dva imena manje na spisku država koje su priznale Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

leptirica

pre 6 godina

Ova rasprava nema smisla sve dok se Srbija ne postavi prema Kosovu i svima koji ga priznaju kao državu. Dačić likuje radi povlačenja priznanja nekih država koje ni na karti ne može naći, a ne tako davno je Kosovu dat pozivni broj, postoji carina, granični prijelaz i još brdo ustupaka, da ne spominjem rođendansko pjevušenje na uho Rami. Sve ove stvari je odobrila Srbija i nije mi jasno kako je tim ustupcima Srbija željela pokazati svijetu da se bori za Kosovo.

Aleksandar

pre 6 godina

@(ja, 3. novembar 2017 13:46)

U kom to univerzumu je UN nešto što 'karakteriše državu' i bez čega se, posledično, ne može biti država? Hoćeš reći da Švajcarska nije bila država do 2002. godine?

Vladica Ristic

pre 6 godina

Kvazi država . Treba negirat na svim nivoima u međunarodnim društvima njen legitimitet , jer je po USTAVU SRBIJE to teritorija Srbije !

Pera Bangaloz

pre 6 godina

"Капетан Немо" Kapetane, pitate se pitate pa evo odgovora...94. God. Igrom slučaja razgovarao sam u Smederevu, sa jednim starim Albancem, pekarom. Tom prilikom mi je rekao:"Vidiš Pero, meni ne odgovara odcepljenje Kosova..ovde radim i zarađujem, tamo mi porodica..ne trebaju mi granice. Al da znaš da će rata da bude i već su plaćeni avioni kojima će da vas bombarduju!" E pa sad vidite o čemu je reč.

Капетан Немо

pre 6 godina

И, колико их сада има који су признали независност Косова? Колико држава, са колико становника?
Тешко да ће повлачење признања неке мале острвске земље, која, узгред будиречено, припада економски најнеразвијенијем континенту, било шта да промени. За три дана нико се тога неће ни сећати. Све док Русија и, пре свих, Кина не почну агресивније да се понашају према државама које су признале независност Косова, бар онолико агресивно колико су агресивне Сједињене Америчке Државе, и почну значајније да користе свој, пре свега, економски али и политички утицај, мало шта може озбиљније да се промени у нашу корист. Русија и Кина имају својих проблема и интереса да би се у значајнијој мери позабавиле проблемом Косова. Они имају принципијелан став по питању Косова али баш да озбиљније залегну за нас и нашу ствар - то ће се тешко десити. САД је по том питању много ангажованија и агресивнија и они су стварно залегли за независност Косова. Улажу сав свој утицај: лобирају, уцењују, прете, подмићују...
Само ми није јасно - зашто? Зашто им је толико важна независност Косова? Ако су то природни ресурси - добили би их они и од Србије. Ако су војне базе - могу они војне базе да имају у скоро свакој земљи на Балкану а и шире. Ако су преко Србије желели да дестабилизују и ослабе Русију - могу они да је дестабилизују на много других начина. Ако су хтели да докажу да нису анти-муслимански настројени - не видим да су баш у томе успели. Једноставно, нико, апсолутно нико, ми није дао неки иоле ваљани разлог, ни политичари, ни политички аналитичари, ни војни аналитичари, ни новинари, нико, зашто су Американци толико загризли за независност Косова? Кажу: догодило се насиље над Албанцима! Нигде на Свету се није догодило ни једно насиље над неким народом, само над Албанцима, па су Срби морали да буду бомбардовани и да им се одузме територија?! Било је много озбиљнијег насиља над многим народима, чак и над Србима, па нико није због тога изгубио део територије. Разумео бих да на Косову и Метохији има нафте или злата у огромним количинама. Не могу да оправдам али могу да разумем. Али нема, ни нафте ни злата. Чега год да има, једноставно ништа ми не пије воду. Не видим ни један смислени и рационални разлог да се упрегне целокупна НАТО-машинерија и упрегну огромни дипломатски напори и, наравно, потроши огроман новац, ко зна колико милијарди долара, да би Косово било независно?!
Има ли неког ко има одговор на ово питање? Вероватно има, али тај неће то јавно да каже.
Ееееее, моја Србијо, са Косовом и Метохијом!!!

To je to

pre 6 godina

Pa za Albance je najbolje da svi povuku priznanje
Onda ostane 2 miliona Albanaca da živi na Kosovu u sklopu Srbije
Referendum
Albanci kao većina izglasaju nezavisnost
Kraj priče
PoZZZ

Sve oko nas je Amsterdam

pre 6 godina

Sao Tome i Prinsipe,Trinidad i Tobago vrede najviše.Dva glasa a četiri države.
(Jarić T Živadin, 03. novembar 2017 12:46)

Brate, Trinidad i Tobago je jedna drzava

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
@posmatrač
Koji plemeniti metali? Ni olovo ni cink nisu plemeniti metali. Plemeniti metali su u istocnoj Srbiji ;).

faton

pre 6 godina

obe Drzave nisu je zvanicno nikada priznale niti imali nameru, zato ne razumem ovu buju kao pobeda Srbske Politike,

A Surinam niko ne zna da li su uopste nesto Priznali ili povukli.

kole

pre 6 godina

Meni je drago, nikad to više verovatno neće biti naše potpuno, ali da se zaštite crkve, enklave, sever, i da nikad ne priznamo otcepljenje - DA SE DRZAVA NE "PARA" DALJE... To je najvaznije, mislim, zbog Sandžaka, Vojvodine, Preševske doline...

journalist u mirovini

pre 6 godina

Kakve posledice ima Evropa što su Uganda i još jedna afrička zemlja nisu priznale Kosovo ? Da li će SNS da ima veći broj glasova na sledećim parlamentarnim i beogradskim izborima ?To što Rusi onako naivno špijuniraju kako Balkan,tako i Srbiju,kako oni misle da nastave svoj život.Da li u siromaštvu sa Rusijom da gradjani stoje u redu za hleb,ili da je Rusija prošle godine investirala 81 milion dolara u Srbiju,dok je USA donirala oko milijardu i po dolara.Gde odlaze mladi stručnjaci? Da li u Rusiju ili na zapad ? Da li SNS može da odgovori na ova pitanja ?

osica

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
(posmatrač, 3. novembar 2017 14:19

Ne vidim kakve veze to ima sa temom. Šta može Srbija tu da uradi ? Kada ti okupiraju teritoriju najveće sile i ovo zrno pomaka je veliko ! Svi znamo da su Kosovo priznali zbog svojih manifetluka i pljačke, ali šta po tvom mišljenju možemo da uradimo trenutno ?

Dragana

pre 6 godina

@loša matematika
Kojih dva miliona kosovskih Albanaca? Nije uopšte sigurno koliko ih je stvarno ikad bilo, a pogotovo koliko ih od tog broja još uvek živi na KiM a ne u Nemačkoj, Austriji itd. Normalan popis nije rađen 30 godina, dosta se toga izmenjalo.

Vlajko

pre 6 godina

Ja mislim da će AV da ga prizna do kraja mandata. Zato i jeste tu gde jeste. Posle odlazi sa koferima para da gustira u nekoj egzoticnoj drzavici... Surinamu npr.

bla bla

pre 6 godina

Jos ce ispasti da nijedna zemlja ustvari nije priznala Kosovo...
Kako je amer bio u poseti i rekao sta je imao da kaze, pocelo je spinovanje oko Kosova i oko parlamentarnih izbora.

posmatrač

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...

ReKon

pre 6 godina

Ne zamlacujte vise ovaj narod Kosovom.
Kosovo je cena nase idiotske politike uz pomoc Rusije, i to je zavrsena prica.

Zbog tog Kosova i nesredjene situacije, najbolji, najobrazovaniji, najpetniji odlaze na Zapad iz Srbije da se vise nikad ne vrate.

Srbija hitno u NATO i EU ako mislimo da spasimo sto se spasiti moze, inace kao nacija nestajemo za koju deceniju.

dalje

pre 6 godina

to nikad država biti neće, priznanje i članstvo u korumpiranim i politizovanim 'institucijama' ne čini te državom. kultura, istorija i vekovna gradnja nacionalnog bića daju državnost...

loša matematika

pre 6 godina

Da ima sreće i morala u svetu nijedna zemlja ne bi priznala Kosovo i onda bismo imali samo problem oko toga da 2 miliona kosovskih albanaca ne želi da živi u nečemu što se zove Srbija i da skoro 8 miliona srba ne želi da deli državu sa albancima iz nekih istorijskih razloga a to bi već bilo situacija u kojoj bismo morali da im priznamo pravo na samoopredeljenje pod određenim uslovima. Put do nezavisnosti ne vodi preko iznuđenih i kupljenih priznanja već isključivo preko dugih i napornih pregovora kojima albanci nisu skloni. Amerika je potpomogla i iskoristila albansku nespremnost na dijalog da u svom ratu sa rusima napravi državu koja bi sutra, u slučaku potrebe, bila kompletna vojna baza. Rusija je odgovorila tako što je srbe, takođe nesklone dijalogu, naložila da je kosovska secesija problem i tako nas je upregla da crpimo američle vojne i političke resurse za račun Rusije. Obrni - okreni, ispali smo teški volovi (i mi i albanci, bez razlike) jer se mrzimo i ubijamo a da pritom niko od nas nema nikakve koristi od toga. Pritom uopšte ne ulazim u razmatranje činjenice da niko nikad nije imao nikakve koristi od ubijanja i mržnje već samo ćistu štetu jer je to način da ova ideja dospe do onih koji od smrti i mržnje dalje i ne vide.

Stvar resena

pre 6 godina

Sad nema nikakvih problema da Srbiaj prizna Kosovo, posto smo svi videli da priznanje moze da se povuce. Za jedno 200 godina, kad Srbja ojaca i Srbi postanu vecina na Kosovu, vraticemo proces i povuci priznanje. Ne salim se. To je tako.

Mare

pre 6 godina

Srbi ujedinite se, drzava da organizuje sastanak sa finansijski najmocnim biznismenima u nameri da se izdvoje odredjena sredstva od njihovih godisnjih prihoda (procentualno), a da se njima obezbede odredjene poreske olaksice i na osnovu tih sredstava da se lobira kod drzava koje su prizbale Kosovo. KOSOVO NIJE IZGUBLJENO, ma sta ko mislio!

ja

pre 6 godina

Imaju svoj pasos i automobilske tablice, nista drugo sto karakterise jednu drzavu. Nemaju dve najvaznije stvari - priznanje UN i vojsku.

Da ne zalazim tek u to koliko su siromasni i da nemaju nikakvu proizvodnju niti privredu, jer je Kosovo oduvek zavisilo od ostatka Srbije.

Ta "drzava" je samo paravan za kriminal i NATO bazu, nista vise.

Pedi Grk

pre 6 godina

Neka se jave kada ih priznaju Rusija i Kina.
(Goran, 03. novembar 2017 13:15)Dodao bi Indiju i Brazil ili geografski skoro pola sveta ili trecina stanovnistva samo od te cetiri zemlje.

da

pre 6 godina

O cemu mi pricamo?
Pa njih nisu priznale najveca zemlja na svetu i uticajna sila(Rusija), pa onda najmnogoljudnija zemlja na svetu i verovatno najmocnija zemlja na svetu sa najvecom ekonomijom na svetu KINA, pa onda druga najmnogoljudnija zemlja na svetu i svetska sila u usponu(INDIJA) pa onda sila u usponu i velika zemlja najveca u Juznoj Americi(Brazil), pa onda sila i velika zemlja Meksiko, sve preko 100 miliona stanovnika, Brazil 250 miliona stanovnika, Indozenija 300 miliona stanovnika, pa onda Rumunija, Spanija, Grcka uticajne zemlje u Evropi koje imaju preko 80 miliona st. zajedno plus Kipar i Slovacka i Belorusija u Evropi. Znaci ukupno skoro 100 miliona ljudi u Evropi nije priznalo Kosovo plus Srbija i Bosna to je 110 miliona.
Ne kazem da je nesto idealno, ali svet je podeljen, tako i po ovom pitanju i nista tu nije reseno i ostace zamrznut konflikt decenijama, a tako i neka bude, blokiracemo ih, tuzakacemo, boricemo se, imamo nase ljude tamo, manastire, zemlju, teritorije, imovinu, nista nije gotovo, kako bi oni zeleli.

parmenid

pre 6 godina

Topi se prednost . Samo , da ne završi utakmica kao zvezda juče u košarci . Zadnja četvrtina smanjili na 2 poena , i onda usledila serija protivnika pred kraj za glatku pobedu . Sva sreća pa imamo dobrog trenera inače ne bi bilo ne neizvesno , ovako bar imaš neki tričak nade pred kraj .

loša matematika

pre 6 godina

Da ima sreće i morala u svetu nijedna zemlja ne bi priznala Kosovo i onda bismo imali samo problem oko toga da 2 miliona kosovskih albanaca ne želi da živi u nečemu što se zove Srbija i da skoro 8 miliona srba ne želi da deli državu sa albancima iz nekih istorijskih razloga a to bi već bilo situacija u kojoj bismo morali da im priznamo pravo na samoopredeljenje pod određenim uslovima. Put do nezavisnosti ne vodi preko iznuđenih i kupljenih priznanja već isključivo preko dugih i napornih pregovora kojima albanci nisu skloni. Amerika je potpomogla i iskoristila albansku nespremnost na dijalog da u svom ratu sa rusima napravi državu koja bi sutra, u slučaku potrebe, bila kompletna vojna baza. Rusija je odgovorila tako što je srbe, takođe nesklone dijalogu, naložila da je kosovska secesija problem i tako nas je upregla da crpimo američle vojne i političke resurse za račun Rusije. Obrni - okreni, ispali smo teški volovi (i mi i albanci, bez razlike) jer se mrzimo i ubijamo a da pritom niko od nas nema nikakve koristi od toga. Pritom uopšte ne ulazim u razmatranje činjenice da niko nikad nije imao nikakve koristi od ubijanja i mržnje već samo ćistu štetu jer je to način da ova ideja dospe do onih koji od smrti i mržnje dalje i ne vide.

ReKon

pre 6 godina

Ne zamlacujte vise ovaj narod Kosovom.
Kosovo je cena nase idiotske politike uz pomoc Rusije, i to je zavrsena prica.

Zbog tog Kosova i nesredjene situacije, najbolji, najobrazovaniji, najpetniji odlaze na Zapad iz Srbije da se vise nikad ne vrate.

Srbija hitno u NATO i EU ako mislimo da spasimo sto se spasiti moze, inace kao nacija nestajemo za koju deceniju.

Vlajko

pre 6 godina

Ja mislim da će AV da ga prizna do kraja mandata. Zato i jeste tu gde jeste. Posle odlazi sa koferima para da gustira u nekoj egzoticnoj drzavici... Surinamu npr.

posmatrač

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...

Dragana

pre 6 godina

@loša matematika
Kojih dva miliona kosovskih Albanaca? Nije uopšte sigurno koliko ih je stvarno ikad bilo, a pogotovo koliko ih od tog broja još uvek živi na KiM a ne u Nemačkoj, Austriji itd. Normalan popis nije rađen 30 godina, dosta se toga izmenjalo.

ja

pre 6 godina

Imaju svoj pasos i automobilske tablice, nista drugo sto karakterise jednu drzavu. Nemaju dve najvaznije stvari - priznanje UN i vojsku.

Da ne zalazim tek u to koliko su siromasni i da nemaju nikakvu proizvodnju niti privredu, jer je Kosovo oduvek zavisilo od ostatka Srbije.

Ta "drzava" je samo paravan za kriminal i NATO bazu, nista vise.

da

pre 6 godina

O cemu mi pricamo?
Pa njih nisu priznale najveca zemlja na svetu i uticajna sila(Rusija), pa onda najmnogoljudnija zemlja na svetu i verovatno najmocnija zemlja na svetu sa najvecom ekonomijom na svetu KINA, pa onda druga najmnogoljudnija zemlja na svetu i svetska sila u usponu(INDIJA) pa onda sila u usponu i velika zemlja najveca u Juznoj Americi(Brazil), pa onda sila i velika zemlja Meksiko, sve preko 100 miliona stanovnika, Brazil 250 miliona stanovnika, Indozenija 300 miliona stanovnika, pa onda Rumunija, Spanija, Grcka uticajne zemlje u Evropi koje imaju preko 80 miliona st. zajedno plus Kipar i Slovacka i Belorusija u Evropi. Znaci ukupno skoro 100 miliona ljudi u Evropi nije priznalo Kosovo plus Srbija i Bosna to je 110 miliona.
Ne kazem da je nesto idealno, ali svet je podeljen, tako i po ovom pitanju i nista tu nije reseno i ostace zamrznut konflikt decenijama, a tako i neka bude, blokiracemo ih, tuzakacemo, boricemo se, imamo nase ljude tamo, manastire, zemlju, teritorije, imovinu, nista nije gotovo, kako bi oni zeleli.

bla bla

pre 6 godina

Jos ce ispasti da nijedna zemlja ustvari nije priznala Kosovo...
Kako je amer bio u poseti i rekao sta je imao da kaze, pocelo je spinovanje oko Kosova i oko parlamentarnih izbora.

osica

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
(posmatrač, 3. novembar 2017 14:19

Ne vidim kakve veze to ima sa temom. Šta može Srbija tu da uradi ? Kada ti okupiraju teritoriju najveće sile i ovo zrno pomaka je veliko ! Svi znamo da su Kosovo priznali zbog svojih manifetluka i pljačke, ali šta po tvom mišljenju možemo da uradimo trenutno ?

journalist u mirovini

pre 6 godina

Kakve posledice ima Evropa što su Uganda i još jedna afrička zemlja nisu priznale Kosovo ? Da li će SNS da ima veći broj glasova na sledećim parlamentarnim i beogradskim izborima ?To što Rusi onako naivno špijuniraju kako Balkan,tako i Srbiju,kako oni misle da nastave svoj život.Da li u siromaštvu sa Rusijom da gradjani stoje u redu za hleb,ili da je Rusija prošle godine investirala 81 milion dolara u Srbiju,dok je USA donirala oko milijardu i po dolara.Gde odlaze mladi stručnjaci? Da li u Rusiju ili na zapad ? Da li SNS može da odgovori na ova pitanja ?

Pedi Grk

pre 6 godina

Neka se jave kada ih priznaju Rusija i Kina.
(Goran, 03. novembar 2017 13:15)Dodao bi Indiju i Brazil ili geografski skoro pola sveta ili trecina stanovnistva samo od te cetiri zemlje.

dalje

pre 6 godina

to nikad država biti neće, priznanje i članstvo u korumpiranim i politizovanim 'institucijama' ne čini te državom. kultura, istorija i vekovna gradnja nacionalnog bića daju državnost...

Mare

pre 6 godina

Srbi ujedinite se, drzava da organizuje sastanak sa finansijski najmocnim biznismenima u nameri da se izdvoje odredjena sredstva od njihovih godisnjih prihoda (procentualno), a da se njima obezbede odredjene poreske olaksice i na osnovu tih sredstava da se lobira kod drzava koje su prizbale Kosovo. KOSOVO NIJE IZGUBLJENO, ma sta ko mislio!

parmenid

pre 6 godina

Topi se prednost . Samo , da ne završi utakmica kao zvezda juče u košarci . Zadnja četvrtina smanjili na 2 poena , i onda usledila serija protivnika pred kraj za glatku pobedu . Sva sreća pa imamo dobrog trenera inače ne bi bilo ne neizvesno , ovako bar imaš neki tričak nade pred kraj .

To je to

pre 6 godina

Pa za Albance je najbolje da svi povuku priznanje
Onda ostane 2 miliona Albanaca da živi na Kosovu u sklopu Srbije
Referendum
Albanci kao većina izglasaju nezavisnost
Kraj priče
PoZZZ

Капетан Немо

pre 6 godina

И, колико их сада има који су признали независност Косова? Колико држава, са колико становника?
Тешко да ће повлачење признања неке мале острвске земље, која, узгред будиречено, припада економски најнеразвијенијем континенту, било шта да промени. За три дана нико се тога неће ни сећати. Све док Русија и, пре свих, Кина не почну агресивније да се понашају према државама које су признале независност Косова, бар онолико агресивно колико су агресивне Сједињене Америчке Државе, и почну значајније да користе свој, пре свега, економски али и политички утицај, мало шта може озбиљније да се промени у нашу корист. Русија и Кина имају својих проблема и интереса да би се у значајнијој мери позабавиле проблемом Косова. Они имају принципијелан став по питању Косова али баш да озбиљније залегну за нас и нашу ствар - то ће се тешко десити. САД је по том питању много ангажованија и агресивнија и они су стварно залегли за независност Косова. Улажу сав свој утицај: лобирају, уцењују, прете, подмићују...
Само ми није јасно - зашто? Зашто им је толико важна независност Косова? Ако су то природни ресурси - добили би их они и од Србије. Ако су војне базе - могу они војне базе да имају у скоро свакој земљи на Балкану а и шире. Ако су преко Србије желели да дестабилизују и ослабе Русију - могу они да је дестабилизују на много других начина. Ако су хтели да докажу да нису анти-муслимански настројени - не видим да су баш у томе успели. Једноставно, нико, апсолутно нико, ми није дао неки иоле ваљани разлог, ни политичари, ни политички аналитичари, ни војни аналитичари, ни новинари, нико, зашто су Американци толико загризли за независност Косова? Кажу: догодило се насиље над Албанцима! Нигде на Свету се није догодило ни једно насиље над неким народом, само над Албанцима, па су Срби морали да буду бомбардовани и да им се одузме територија?! Било је много озбиљнијег насиља над многим народима, чак и над Србима, па нико није због тога изгубио део територије. Разумео бих да на Косову и Метохији има нафте или злата у огромним количинама. Не могу да оправдам али могу да разумем. Али нема, ни нафте ни злата. Чега год да има, једноставно ништа ми не пије воду. Не видим ни један смислени и рационални разлог да се упрегне целокупна НАТО-машинерија и упрегну огромни дипломатски напори и, наравно, потроши огроман новац, ко зна колико милијарди долара, да би Косово било независно?!
Има ли неког ко има одговор на ово питање? Вероватно има, али тај неће то јавно да каже.
Ееееее, моја Србијо, са Косовом и Метохијом!!!

faton

pre 6 godina

obe Drzave nisu je zvanicno nikada priznale niti imali nameru, zato ne razumem ovu buju kao pobeda Srbske Politike,

A Surinam niko ne zna da li su uopste nesto Priznali ili povukli.

Sve oko nas je Amsterdam

pre 6 godina

Sao Tome i Prinsipe,Trinidad i Tobago vrede najviše.Dva glasa a četiri države.
(Jarić T Živadin, 03. novembar 2017 12:46)

Brate, Trinidad i Tobago je jedna drzava

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
@posmatrač
Koji plemeniti metali? Ni olovo ni cink nisu plemeniti metali. Plemeniti metali su u istocnoj Srbiji ;).

kole

pre 6 godina

Meni je drago, nikad to više verovatno neće biti naše potpuno, ali da se zaštite crkve, enklave, sever, i da nikad ne priznamo otcepljenje - DA SE DRZAVA NE "PARA" DALJE... To je najvaznije, mislim, zbog Sandžaka, Vojvodine, Preševske doline...

Stvar resena

pre 6 godina

Sad nema nikakvih problema da Srbiaj prizna Kosovo, posto smo svi videli da priznanje moze da se povuce. Za jedno 200 godina, kad Srbja ojaca i Srbi postanu vecina na Kosovu, vraticemo proces i povuci priznanje. Ne salim se. To je tako.

Aleksandar

pre 6 godina

@(ja, 3. novembar 2017 13:46)

U kom to univerzumu je UN nešto što 'karakteriše državu' i bez čega se, posledično, ne može biti država? Hoćeš reći da Švajcarska nije bila država do 2002. godine?

Vladica Ristic

pre 6 godina

Kvazi država . Treba negirat na svim nivoima u međunarodnim društvima njen legitimitet , jer je po USTAVU SRBIJE to teritorija Srbije !

Pera Bangaloz

pre 6 godina

"Капетан Немо" Kapetane, pitate se pitate pa evo odgovora...94. God. Igrom slučaja razgovarao sam u Smederevu, sa jednim starim Albancem, pekarom. Tom prilikom mi je rekao:"Vidiš Pero, meni ne odgovara odcepljenje Kosova..ovde radim i zarađujem, tamo mi porodica..ne trebaju mi granice. Al da znaš da će rata da bude i već su plaćeni avioni kojima će da vas bombarduju!" E pa sad vidite o čemu je reč.

leptirica

pre 6 godina

Ova rasprava nema smisla sve dok se Srbija ne postavi prema Kosovu i svima koji ga priznaju kao državu. Dačić likuje radi povlačenja priznanja nekih država koje ni na karti ne može naći, a ne tako davno je Kosovu dat pozivni broj, postoji carina, granični prijelaz i još brdo ustupaka, da ne spominjem rođendansko pjevušenje na uho Rami. Sve ove stvari je odobrila Srbija i nije mi jasno kako je tim ustupcima Srbija željela pokazati svijetu da se bori za Kosovo.

ReKon

pre 6 godina

Ne zamlacujte vise ovaj narod Kosovom.
Kosovo je cena nase idiotske politike uz pomoc Rusije, i to je zavrsena prica.

Zbog tog Kosova i nesredjene situacije, najbolji, najobrazovaniji, najpetniji odlaze na Zapad iz Srbije da se vise nikad ne vrate.

Srbija hitno u NATO i EU ako mislimo da spasimo sto se spasiti moze, inace kao nacija nestajemo za koju deceniju.

loša matematika

pre 6 godina

Da ima sreće i morala u svetu nijedna zemlja ne bi priznala Kosovo i onda bismo imali samo problem oko toga da 2 miliona kosovskih albanaca ne želi da živi u nečemu što se zove Srbija i da skoro 8 miliona srba ne želi da deli državu sa albancima iz nekih istorijskih razloga a to bi već bilo situacija u kojoj bismo morali da im priznamo pravo na samoopredeljenje pod određenim uslovima. Put do nezavisnosti ne vodi preko iznuđenih i kupljenih priznanja već isključivo preko dugih i napornih pregovora kojima albanci nisu skloni. Amerika je potpomogla i iskoristila albansku nespremnost na dijalog da u svom ratu sa rusima napravi državu koja bi sutra, u slučaku potrebe, bila kompletna vojna baza. Rusija je odgovorila tako što je srbe, takođe nesklone dijalogu, naložila da je kosovska secesija problem i tako nas je upregla da crpimo američle vojne i političke resurse za račun Rusije. Obrni - okreni, ispali smo teški volovi (i mi i albanci, bez razlike) jer se mrzimo i ubijamo a da pritom niko od nas nema nikakve koristi od toga. Pritom uopšte ne ulazim u razmatranje činjenice da niko nikad nije imao nikakve koristi od ubijanja i mržnje već samo ćistu štetu jer je to način da ova ideja dospe do onih koji od smrti i mržnje dalje i ne vide.

parmenid

pre 6 godina

Topi se prednost . Samo , da ne završi utakmica kao zvezda juče u košarci . Zadnja četvrtina smanjili na 2 poena , i onda usledila serija protivnika pred kraj za glatku pobedu . Sva sreća pa imamo dobrog trenera inače ne bi bilo ne neizvesno , ovako bar imaš neki tričak nade pred kraj .

da

pre 6 godina

O cemu mi pricamo?
Pa njih nisu priznale najveca zemlja na svetu i uticajna sila(Rusija), pa onda najmnogoljudnija zemlja na svetu i verovatno najmocnija zemlja na svetu sa najvecom ekonomijom na svetu KINA, pa onda druga najmnogoljudnija zemlja na svetu i svetska sila u usponu(INDIJA) pa onda sila u usponu i velika zemlja najveca u Juznoj Americi(Brazil), pa onda sila i velika zemlja Meksiko, sve preko 100 miliona stanovnika, Brazil 250 miliona stanovnika, Indozenija 300 miliona stanovnika, pa onda Rumunija, Spanija, Grcka uticajne zemlje u Evropi koje imaju preko 80 miliona st. zajedno plus Kipar i Slovacka i Belorusija u Evropi. Znaci ukupno skoro 100 miliona ljudi u Evropi nije priznalo Kosovo plus Srbija i Bosna to je 110 miliona.
Ne kazem da je nesto idealno, ali svet je podeljen, tako i po ovom pitanju i nista tu nije reseno i ostace zamrznut konflikt decenijama, a tako i neka bude, blokiracemo ih, tuzakacemo, boricemo se, imamo nase ljude tamo, manastire, zemlju, teritorije, imovinu, nista nije gotovo, kako bi oni zeleli.

Mare

pre 6 godina

Srbi ujedinite se, drzava da organizuje sastanak sa finansijski najmocnim biznismenima u nameri da se izdvoje odredjena sredstva od njihovih godisnjih prihoda (procentualno), a da se njima obezbede odredjene poreske olaksice i na osnovu tih sredstava da se lobira kod drzava koje su prizbale Kosovo. KOSOVO NIJE IZGUBLJENO, ma sta ko mislio!

Stvar resena

pre 6 godina

Sad nema nikakvih problema da Srbiaj prizna Kosovo, posto smo svi videli da priznanje moze da se povuce. Za jedno 200 godina, kad Srbja ojaca i Srbi postanu vecina na Kosovu, vraticemo proces i povuci priznanje. Ne salim se. To je tako.

ja

pre 6 godina

Imaju svoj pasos i automobilske tablice, nista drugo sto karakterise jednu drzavu. Nemaju dve najvaznije stvari - priznanje UN i vojsku.

Da ne zalazim tek u to koliko su siromasni i da nemaju nikakvu proizvodnju niti privredu, jer je Kosovo oduvek zavisilo od ostatka Srbije.

Ta "drzava" je samo paravan za kriminal i NATO bazu, nista vise.

Sve oko nas je Amsterdam

pre 6 godina

Sao Tome i Prinsipe,Trinidad i Tobago vrede najviše.Dva glasa a četiri države.
(Jarić T Živadin, 03. novembar 2017 12:46)

Brate, Trinidad i Tobago je jedna drzava

dalje

pre 6 godina

to nikad država biti neće, priznanje i članstvo u korumpiranim i politizovanim 'institucijama' ne čini te državom. kultura, istorija i vekovna gradnja nacionalnog bića daju državnost...

To je to

pre 6 godina

Pa za Albance je najbolje da svi povuku priznanje
Onda ostane 2 miliona Albanaca da živi na Kosovu u sklopu Srbije
Referendum
Albanci kao većina izglasaju nezavisnost
Kraj priče
PoZZZ

Dragana

pre 6 godina

@loša matematika
Kojih dva miliona kosovskih Albanaca? Nije uopšte sigurno koliko ih je stvarno ikad bilo, a pogotovo koliko ih od tog broja još uvek živi na KiM a ne u Nemačkoj, Austriji itd. Normalan popis nije rađen 30 godina, dosta se toga izmenjalo.

journalist u mirovini

pre 6 godina

Kakve posledice ima Evropa što su Uganda i još jedna afrička zemlja nisu priznale Kosovo ? Da li će SNS da ima veći broj glasova na sledećim parlamentarnim i beogradskim izborima ?To što Rusi onako naivno špijuniraju kako Balkan,tako i Srbiju,kako oni misle da nastave svoj život.Da li u siromaštvu sa Rusijom da gradjani stoje u redu za hleb,ili da je Rusija prošle godine investirala 81 milion dolara u Srbiju,dok je USA donirala oko milijardu i po dolara.Gde odlaze mladi stručnjaci? Da li u Rusiju ili na zapad ? Da li SNS može da odgovori na ova pitanja ?

Vladica Ristic

pre 6 godina

Kvazi država . Treba negirat na svim nivoima u međunarodnim društvima njen legitimitet , jer je po USTAVU SRBIJE to teritorija Srbije !

posmatrač

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...

Pedi Grk

pre 6 godina

Neka se jave kada ih priznaju Rusija i Kina.
(Goran, 03. novembar 2017 13:15)Dodao bi Indiju i Brazil ili geografski skoro pola sveta ili trecina stanovnistva samo od te cetiri zemlje.

osica

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
(posmatrač, 3. novembar 2017 14:19

Ne vidim kakve veze to ima sa temom. Šta može Srbija tu da uradi ? Kada ti okupiraju teritoriju najveće sile i ovo zrno pomaka je veliko ! Svi znamo da su Kosovo priznali zbog svojih manifetluka i pljačke, ali šta po tvom mišljenju možemo da uradimo trenutno ?

Капетан Немо

pre 6 godina

И, колико их сада има који су признали независност Косова? Колико држава, са колико становника?
Тешко да ће повлачење признања неке мале острвске земље, која, узгред будиречено, припада економски најнеразвијенијем континенту, било шта да промени. За три дана нико се тога неће ни сећати. Све док Русија и, пре свих, Кина не почну агресивније да се понашају према државама које су признале независност Косова, бар онолико агресивно колико су агресивне Сједињене Америчке Државе, и почну значајније да користе свој, пре свега, економски али и политички утицај, мало шта може озбиљније да се промени у нашу корист. Русија и Кина имају својих проблема и интереса да би се у значајнијој мери позабавиле проблемом Косова. Они имају принципијелан став по питању Косова али баш да озбиљније залегну за нас и нашу ствар - то ће се тешко десити. САД је по том питању много ангажованија и агресивнија и они су стварно залегли за независност Косова. Улажу сав свој утицај: лобирају, уцењују, прете, подмићују...
Само ми није јасно - зашто? Зашто им је толико важна независност Косова? Ако су то природни ресурси - добили би их они и од Србије. Ако су војне базе - могу они војне базе да имају у скоро свакој земљи на Балкану а и шире. Ако су преко Србије желели да дестабилизују и ослабе Русију - могу они да је дестабилизују на много других начина. Ако су хтели да докажу да нису анти-муслимански настројени - не видим да су баш у томе успели. Једноставно, нико, апсолутно нико, ми није дао неки иоле ваљани разлог, ни политичари, ни политички аналитичари, ни војни аналитичари, ни новинари, нико, зашто су Американци толико загризли за независност Косова? Кажу: догодило се насиље над Албанцима! Нигде на Свету се није догодило ни једно насиље над неким народом, само над Албанцима, па су Срби морали да буду бомбардовани и да им се одузме територија?! Било је много озбиљнијег насиља над многим народима, чак и над Србима, па нико није због тога изгубио део територије. Разумео бих да на Косову и Метохији има нафте или злата у огромним количинама. Не могу да оправдам али могу да разумем. Али нема, ни нафте ни злата. Чега год да има, једноставно ништа ми не пије воду. Не видим ни један смислени и рационални разлог да се упрегне целокупна НАТО-машинерија и упрегну огромни дипломатски напори и, наравно, потроши огроман новац, ко зна колико милијарди долара, да би Косово било независно?!
Има ли неког ко има одговор на ово питање? Вероватно има, али тај неће то јавно да каже.
Ееееее, моја Србијо, са Косовом и Метохијом!!!

kole

pre 6 godina

Meni je drago, nikad to više verovatno neće biti naše potpuno, ali da se zaštite crkve, enklave, sever, i da nikad ne priznamo otcepljenje - DA SE DRZAVA NE "PARA" DALJE... To je najvaznije, mislim, zbog Sandžaka, Vojvodine, Preševske doline...

bla bla

pre 6 godina

Jos ce ispasti da nijedna zemlja ustvari nije priznala Kosovo...
Kako je amer bio u poseti i rekao sta je imao da kaze, pocelo je spinovanje oko Kosova i oko parlamentarnih izbora.

faton

pre 6 godina

obe Drzave nisu je zvanicno nikada priznale niti imali nameru, zato ne razumem ovu buju kao pobeda Srbske Politike,

A Surinam niko ne zna da li su uopste nesto Priznali ili povukli.

Vlajko

pre 6 godina

Ja mislim da će AV da ga prizna do kraja mandata. Zato i jeste tu gde jeste. Posle odlazi sa koferima para da gustira u nekoj egzoticnoj drzavici... Surinamu npr.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

I dok se mi prepiremo ko je priznao, a ko ne, plemeniti metali i rude sa juga Srbije (Kosova i Metohije) se eksploatišu neverovatnom brzinom... Sve firme najvećih Američkih (Albanskih) lobista... Milijarde idu u nepovrat...
@posmatrač
Koji plemeniti metali? Ni olovo ni cink nisu plemeniti metali. Plemeniti metali su u istocnoj Srbiji ;).

Pera Bangaloz

pre 6 godina

"Капетан Немо" Kapetane, pitate se pitate pa evo odgovora...94. God. Igrom slučaja razgovarao sam u Smederevu, sa jednim starim Albancem, pekarom. Tom prilikom mi je rekao:"Vidiš Pero, meni ne odgovara odcepljenje Kosova..ovde radim i zarađujem, tamo mi porodica..ne trebaju mi granice. Al da znaš da će rata da bude i već su plaćeni avioni kojima će da vas bombarduju!" E pa sad vidite o čemu je reč.

Aleksandar

pre 6 godina

@(ja, 3. novembar 2017 13:46)

U kom to univerzumu je UN nešto što 'karakteriše državu' i bez čega se, posledično, ne može biti država? Hoćeš reći da Švajcarska nije bila država do 2002. godine?

leptirica

pre 6 godina

Ova rasprava nema smisla sve dok se Srbija ne postavi prema Kosovu i svima koji ga priznaju kao državu. Dačić likuje radi povlačenja priznanja nekih država koje ni na karti ne može naći, a ne tako davno je Kosovu dat pozivni broj, postoji carina, granični prijelaz i još brdo ustupaka, da ne spominjem rođendansko pjevušenje na uho Rami. Sve ove stvari je odobrila Srbija i nije mi jasno kako je tim ustupcima Srbija željela pokazati svijetu da se bori za Kosovo.