Utorak, 24.10.2017.

07:24

EU u panici: "Ruše" nas Rusi, pomoć

Osam država EU je potpisalo pismo visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini kojim traže da se suzbije ruska propaganda, posebno na području Zapadnog Balkana.

Izvor: Tanjug

EU u panici: "Ruše" nas Rusi, pomoæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

ukratko o nikada lakom

pre 6 godina

@Lacerta
Može i obrnuto, Rusija se zakopala u Siriji, Sankcije bacaju Rusku proivredu na kolena, Rusija u recesiji zbog cena nafte, Turska je tvrdji orah nego što je Rusija mislila. Nije to naš posao. SAD su imperija koja je podeljena izmedju sebe, Rusija je regionalna sila koja traži svog partnera, jer to joj je put ka super sili. Nemačka gubi udobnost u EU, geopolitički njena budućnost je u Rusiji, ona doduše to izbegava jer bi odmah postala legitimna meta za SAD pa se okreće Indiji i Japanu. A oni koji dele Srbe na rusofile i one druge, biće odgovorni za svaku slabost i napetost koju time unesu u unutrašnju dinamiku dok se pazimo od ovakvih zubatih.

Agramer

pre 6 godina

Iz Hrvatske sam i mogu reći da se ne sjećam da je ikada otkako pamtim pokrenuto i podržano tako mnogo raznovrsnih projekata, kao u ovih zadnjih par godina od kada smo u EU.

Dakako, ulicama Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke još uvijek ne teku med i mlijeko, ali iluzorno je očekivati da će EU riješiti baš svaki interni problem država članica. Ali podrška postoji i pozitivne promjene su vidljive.

Da je samo propaganda ...

pre 6 godina

Ruska propaganda ima efekta u Srbiji zato što je Srbija želi. Ne zbog toga što ima nekakvu patološku zaljubljenost u Rusiju, nego zato što joj Rusija izgleda kao slamka spasa od EU koja (u našim očima) promoviše proganjanje Srba i nepravdu prema Srbiji, naročito na Kosovu, ali i u BiH itd. Od početnog stanovišta da su svi nacionalizmi doveli do raspada SFRJ, ali je srpski kao nacionalizam najjače strane bio najodgovorniji, tokom relativno vremena je došlo do transformacije u kojoj je srpski nacionalizam JEDINI krivac za raspad zemlje i JEDINI generator zločina koji su se dogodili, a nacionalizmi i zločini svih drugih učesnika su "opravdani" ili "nedokazivi". Mi to ne možemo da prihvatimo i da se sa tim pomirimo jer znamo da je to laž i metenje pod tepih, dok je za moćne zapadne zemlje to zgodan način da se na prečac privede kraju jedno kontroverzno poglavlje istorije.

Патас

pre 6 godina

ЕУ је у кризи и руши се због гломазне бирократије а не због руса. Они што сједе у Бриселу имају плате по 20 хиљада евра и више, изгубили су осјећај за реалност. То је њихов проблем. С друге стране Русија ради оно што мора, на пропаганду одговара контрапропагандом. Путин је свјестан да не смије да понови грешке својих претходника из Совјетског Савеза - грешке које су довеле до распада те државе. Зато и постоје РТ и Спутник. Ако неко жели да ти уништи економију и државу мораш да се бориш свим средствима и да такође играш прљаво. То је закон опстанка и тако су ствари уређене.

Marko

pre 6 godina

@Pa...
EU je oaza preostale civilizacije.

Negde sam čuo da je Australija oaza, a verujem ni da Švajcarska nije loša za život.
Na spisku su uglavnom slovenske zemlje i zemlje nekadašnjeg SSSR. Mislim da je njihova povezanost sa Rusijom logična, koliko god u da su u prošlosti imali problema sa njom. Trebalo bi se navesti konkretan primer propagande protiv EU od strane Ruskih medija, jer ovako deluje da je propaganda od strane EU zemalja protiv Rusije.

rusosaurus

pre 6 godina

Skoro svaka država ulaže sredstva u propagandu kojom opravdava svoje delovanje u unutrašnjoj i vanjskoj politici i to je tako od davnina. U sudaru propagandnih mašina jača i bolja pobeđuje.Optuživati bilo koju državu za propagandu je isto kao osuda vojnika zbog nošenja uniforme u legalnoj vojsci. Propaganda ne mora biti istinita ali ako je u celosti laž brzo se okrene protiv autora bez obzira na njegovu trenutnu poziciju i moć.Opasnost je ako propagandne parole postaju aksiomi i sastavni deo zakona kao što je bilo u nacističkoj Nemačkoj sa rasnim zakonima .Koliko znam EU i USA su prvi pokrenuli implementiranje propagandnih floskula u svoje zakonodavstvo kroz sankcije prema privatnim i pravnim licima iz Rusije , a potom i prema celoj državi Rusiji i medijima iz Rusije.Rusija i ruski mediji ne rade ništa drugo i drugačije od onog što su zapadne države radile Rusiji od 1945(svaka batina ima dva kraja). na ovamo .Svako drugo mišljenje je samo projekcija navijačkih strasti prema ličnim sklonostima ka jednoj ili drugoj strani .

OX

pre 6 godina

...........1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...
(Podsetilac, 24. oktobar 2017 12:33)

Gore-dole se slazem stobom. Isto tako bi se ti slozio i sa tvrdnjom da Rusi ne znaju ni o sebi da se brinu a da ne pricam o njihovoj "brizi" za Srbiju i druge zemlje Balkana (posebno ne 90tih). I pokraj toga ja opet ne bih trcao u zagrljaj nekome ko mi je radio o glavi u proslih 150 godina na ovaj ili onaj nacin.

jasdf

pre 6 godina

@dragan
Za to treba da se postaraju zemlje u kojima zavrse ti proizvodi.
Ako Srbija ima 5 puta vecu dozvoljenu kolicinu aflatoksina u mleku od zemalja EU, svaki farmer iz EU ce pokusati da mleko sa viskon aflatoksina izveze u Srbiju. Tu ce imati bar neku zaradu a u suprotnom bi morao da plati za unistavanje tog mleka. Resenje za taj problem je da Srbija uvede isti standard za kolicinu aflatoksina u mleku, i problem resen.
Isto i sa svim ostalim, dok se prodaje ono sta pise na ambalazi i dok je to dozvoljeno zakonima drzave jedini koji moze nesto da uradi je zemlja u kojoj se prodaje.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jasdf;
----------
Zar nije najlogicnije, da ljudi koji zive u SAD bolje poznaju tamosnje prilike od vas, koji zivite ovde? Po toj logici ni Vi, licno, ne biste smeli da kritikujete Srbiju, ili bilo sta sto se ovde desava? Ovi koje vi kritikujete mogli bi, u tom slucaju, da se posluze istim argumentom i kazu; zasto vi koji nkritikujete Srbiju ne dodjete u SADDa zivite i osetite svu "dobrotu"?! Kritika neke pojave ne zavisi od prebivalista, velicine plate ili kolicine hrane koju pojede vec od shvatanja, obrazovanja i integriteta licnosti.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

@Jasdf, licemeran si sa takvim postavkama stvari. Kao i sa osudjivanjem onih koji osudjuju politiku Zapada a zive na Zapadu. Zapadna propaganda traje od pocetka drugog svetskog rata, a zapoceta je globalno vec u prvom i nakon prvog se pojacala. Ta propaganda i danas unistava Istocni blok, kako politicki tako i ekonomski ne dozvoljavajuci im sa manipulacijama i sankcijama da se razviju. Zapitaj se koliko bi Ruska Federacija bila razvijenija nego sto je sada, da se u svakoj deceniji ne dogodi po nekoliko krugova sankcija kako od strane Sjedinjenih Americkih Drzava tako i od njenih saveznika kojih je puna evropa. Da ne nabrajam dalje odnosno druge razloge. Moras da budes svestan toga da licemerje ne vodi nicemu i da razlkog iz kojeg se odlazi na Zapad jeste upravo taj Zapad sa svojom politikom unistenja zarad licnih interesa. Nakon toga se jave neki kvaziigraci na politickim daskama sveta sa potpisivanjem peticije zbog ugrozavanja odredjenih delova evrope od strane Rusije sa licnom propagandom. A polovina tih drzava je naterana ili je u saradnji sa Zapadnim blokom to ucinila.

Deus

pre 6 godina

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!
(Lacerta, 24. oktobar 2017 11:28)
--
Treba da svima bude jasno da su sredstva ruske propagande u Srbiji Sputnjik, tv stanica Russia Today, list Geopolitika i jos mozda par listova. Velika vecina ostalih (cesto "nezavisnih") sajtova, listova, TV kanala su u sluzbi USA, EU i neoliberalne propagande. U Srbiji svako iole informisan zna koji su to mediji. A vidim da USA botova ima vec poprilicno ovde. Saberite dva i dva ...

Jasdf

pre 6 godina

I ja živim u SAD već 18 god
(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)
A nisi otisao da zivis u srecnu i sredjenu Rusiju vec u te SAD sa svim tim histerijama, panikama i haosima?
Zanimljivo je kako ti svi sto vole Rusiju uhvate svaku priliku da odu da zive u mrski im i siromasan zapad pored svih izobilja Rusije.
No, ako cemo da pricamo o fobijama i mrznjama kod administracija, Rusija od svih pobrojanih daleko prednjaci.

Gastarbeiter

pre 6 godina

U Nemackoj na kablu postoji pored CCN BBS i Russia Today,..kao i Al Jazeera ...i nikome to ne smeta niti iko pominje...Postoje i Turski kanali,,,Indiski(Bolivud)..postoji i Pink i drugi kanali sa Balkana(do duse nasi nisu besplatni ko ostali)

Dragan

pre 6 godina

A kako bi bilo da se postaraju da kvalitet proizvoda bude isti u svim zemljama EU? Zasto bi neko sirio dezinformacije kada je istina dovoljno losa?

Mare

pre 6 godina

Jasdf

Hajde da jednom resimo tu vecitu floskulu "mrzitelji Zapada radije bi ziveli na Zapadu nego bilo gde drugde". Gospodine, postoji razlika izmedju ponasanja Zapada prema sebi i ponasanja Zapada prema drugima.Zapad ne dozvoljava da drugi dosegnu njihov nivo razvoja i trudi se svim silama da zemlje van njihovih drzava odrze na odredjenom nivou razvoja. Eto zato mi ne volimo Zapad, jer nase zemlje ogranicava, a idemo tamo da bi osetili sta znaci ziveti u zemlji koja je razvijena.

mc

pre 6 godina

@sinek.
sve je to ok sem te price o velikoj srbiji. dok je bila kraljevina shs, a protivnik sam monarhije, jel Hrvatima bilo gore nego sad?
mi treba da pravimo uniju i saradnju bez da bilo ko bude glavni. ali sa postovanjem tudje teritorije.
i sami smo sebi teski zasto bi izurpirali tudje? a oteli su nam kosovo i svasta nesto materijalno..

ko uopste razmislja o velikoj srbiji sem bolesnika politicara?

Zemljoradnik

pre 6 godina

... i kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!! A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.
(Antidoping, 24. oktobar 2017 09:58)
- Mislite dampinguju. Damping cena, ne doping.

Zdravko

pre 6 godina

(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)

Da sam na tvom mestu, odmah bi spakovao svoje stvari i trajno napustio SAD a odselio se u Rusiju, ako nista drugo, iz saosecanja sa neopravdano i nicim izazvanim satanizovanjem Rusije.

Podsetilac

pre 6 godina

istorija

Nekako zaboraviste da je kroz istoriju mezimice Rusije na ovim prostorima su bile uvek Bugarska i donekle Crna Gora i uvek je na ustrb Srbije Bugarskoj obecavani neki prostori, setimo se da su Sovjeti hteli da spoje Bugarskau sa SFRJ i da smaknu Tita i verovatno bi nam glavni grad bila Sofija a ne Beogradu. Setimo se 1948 goidne kada su nas otkacili kako i 1991 godine, samo sto su nam SAD i zaapd pritegli u pomoc 1948 godine.
Zaboraviste 90 te. Rusija je 2 meseca pre SAD priznala nezavisnstu Hrvatsku 1992 godine. Rusija je glasala u UN maja 1992 da nam se uvedu najteze sankcije koje je ikada dosada dobila neka drzava u UN (od 15 clanica SB UN jedino je Kina bila uzdrzana). Glasali su u UN na generalnoj skupstini u jesen iste da se izbacimo iz UN (samo su Kenija, Svazilend, Tanzanija, Zimbabve i Jugoslavije bile protiv, neke clanice nisu glasale , neke su bile uzdrzane). Glasali su da nas izbace iz KEBS sadasnjeg OEBS. 1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...

Vuk

pre 6 godina

Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.
(Nikola, 24. oktobar 2017 09:11

Ma jasta more, zaboravio si samo ono "truli"... Kako vam ljudi vise ne dosadi? Zivot vam prodje u sanjanju " propasti Zapada", a u medjuvremenu sve sto vredi i sto je voljno i sposobno da radi vam/ nam se iseli na taj Zapad... Da li je moguce da je neko ovako tvrdoglav i zatucan, uporan u samodestrukciji? Natuznije je sto vas najgori iz ovog drustva truju tim nebulozama, rusofilijom i sami zive vrhunski od toga, a vi skapavate. Sta je sa vama?

Bosko Buha

pre 6 godina

Izvinite, ne znam sto se tu petlja Velika Britanija kao potpisnica kad vec izlazi i BrExitira iz Unije. Ma hajde ljudi, dosta je bilo ! Pocevsi od one bolesne Klintonke koja kao kaze ''izgubila sam izbore zbog Rusije'' a ne kao zbog cinjenice da je na pokvaren nacin zapravo ukrala nominaciju Sandersu koji je bio 'people's choice''. A sta reci za zelje Istocne Evrope kao npr Poljake koji su sluzili dorucak americkim trupama pre nekoliko meseci jer su dosli kao da ih ''stite'' od Rusa. Izvinite Poljaci ali kad se upere puske na jednoga a tj isto ima naoruzanje, ocekujte da ce to da bude uradjeno i vama pa vi Poljaci i ostali Evropljani koji se ugrozeni od Rusije kukajte i zovite NATO da vam ''pomogne''.

jadno

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole...
(dosli do zida, 24. oktobar 2017 10:50)

Jesi, rusofil si, kao i svi ono ostali koji pocinju sa "nisam Naprednjak ali...", "ne mrzim homoseksualce ali..." i slicno.

Pa...

pre 6 godina

Kod njih izgleda stalno neka panika, pedofilija, pederi i lezbejke na svakom koraku, narkomani, preljubnici, fini ludaci, nastranosti svih vrsta...šta sve ne čitam o EU, kosa mi se diže na glavi od mentalnog sklopa botova koji to smišljaju za neuke narodne mase da im profilišu njihovo jadno mnenje...Ništa od toga nije tačno već poooodosta vremena. A Rusi...pa dovoljno je pogledati nemontiran materijal sa Youtube pa da se odmakneš od njih što dalje i još dalje, kao i od delova Amerike gde ni sa policijom ne bih zalazio. Ova kuknjava kako nisu procvale ruže i ne teče med imleko ulicama ovih što su ušli u EU je već degutantna. Prvo, ako vam je loše, a vi izađite. Teško je ući, izaći je lakše. Drugo, EU vam daje pristupne uslove - ispunite ih, organizujte se, radite...nemojte samo da kukate, a u stvari, vama "leva ruka ne zna šta radi desna", taj sistem bi da negujete i u EU kao omiljenu aktivnost. Ne može, pa ste nesretni. Buuuu-huuuu, šmrc. Zapamtite - potamneli mozgovi - EU je oaza preostale civilizacije. Mi Balkanci, sa sto mana i dvesta primitivizama, možemo samo da sanjamo i budemo sretni što nam se uopšte nudi pristupna šansa...u protivnom: dve ovce, frula, pa na njivu...

Aleksandar

pre 6 godina

Americke bombe ili ruska propaganda? Pa ko sta voli .

(izbor, 24. oktobar 2017 09:06)

Ja bih novozelandsku pastirsku pitu, ako može? A svet bi bio daleko lepše mesto kad ne bi postojali ni SAD ni Rusija...

Realista

pre 6 godina

Za sirenje ruske propagande u Srbiji je veci krivac nasa drzava tj vlasti nego cak i Rusija. Oni su im dozvollili vrsnjanje po Srbiji u svim sferama od medija, politike do ekonomije. A najveci stos je sto se navodno sve vlasti od 2000 zalazu za pristup EU a narodu i glasacima serviraju tezu o saradnji sa zapadom, istokom tj sedenjem na 2 stolice. Pa smo za EU ali ne zelimo da uvedemo sankcije Rusije koje je uvela EU (a zaboravismo da su Rusi glasali 1992 za sankcije koje su predlozile SAD i EU clanice u UN) , onda smo kako vojno neutlrani a malo vezbamo sa NATO malo sa Rusima, imamo neki objekta u Nisu za koji zapadanjci sumnjaju da se je prekrivrena vojna baza i gde se vrsi spijunaza i sirenje propagadne...

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.
(Sinek, 24. oktobar 2017 09:19)
Ne pominjete milijarde evra uzete iz pristupnih fondova EU, sredjene bolnice, skolske ustanove i putnu i zeleznicku mrezu. Nije realno da ocekujete da vasa drzava koja je tek par godina clan EU, ima isti standard kao i drzave u kojima demokratija i trzisna ekonomija funkcionisu decenijama. Da nije clanica Unije, u Hrvatskoj nikada ne bi doslo do procesuiranja bivsih drzavnika i tajkuna. Ako zele brzi put do boljeg zivota, komsije Hrvati se trebaju okrenuti buducnosti, a ne negativnim osobinama iz proslosti. Pozdrav svim gradjanima Hrvatske iz Srbije.

Jova

pre 6 godina

Mozete da pisete svakojake nebuloze ali jedna cinjenica je nepobitna, dok je Goli otok funkcionisao (nije bas najdemokratskija institucija ali ...), na ovim prostorima se mnogo bolje zivelo.

Zana

pre 6 godina

Prestanite da budete velikobriznici za Bakan. Vaše neznanje je toliko da se stidimo vašeg stida.
Pocnite da radite nemojte se bogatiti na tuđoj nesreći.
Ako vratite film unazad videćete vaša nedela zbog kojih se narodi Balkana nemogu oporaviti.

istorija

pre 6 godina

@Milan
Rusi nam nikad nisu pomogli? Pa ko je glasao u UNESCO protiv ulaska Kosova?Ko je glasao protiv rezolucije o Srebrenici? Ameri?Ko nas je bombardovao 1999.?Rusi? Uci malo i istoriju i vidi zasto su Rusi usli u Prvi Svetski Rat,nespremni, kad im je svaki peti vojnik imao pusku!Zbog obecanja ruskog cara Nikolaja II! Naravno da su I njihovi interesi bili ugrozeni,ali ne bi tako brzo usli u rat,ministar finansija je dao ostavku,jer je rekao da drzava nije spremna,a car ga nije poslusao. Saveznici zapadni bi pustili nase da umru u Grckoj,a tek na pretnju Rusije da ce sklopiti separatni mir sa Austro-Asiatic resili da posalju brodove... A kada su nam zapadnjaci pomogli?

Raca

pre 6 godina

@ Stvarno, evo ja živim u Holandiji, ljudi u panici trče goli po ulicama...
(archos, 24. oktobar 2017 08:49)
------------------------------

E pa nismo baš toliko bukvalni kako misliš.Niste ti i tvoji sugrađani u panici i ne mislimo da zbog te panike od Rusa trčite goli po ulicama.
Ali jeste vaša administracija koja je jedna od perjanica NATO.A administracija i narod jedne države su često puta kroz istoriju bili u koliziji.
I nije lepo što likiješ zbog činjenice da živiš u Holandiji.Ili pokušavam da kažeš da se kao Holanđanin osećaš na sigurnom od Rusa.To je po malo bljak !!
Dobro znaš da nisi Holanđanin,da su ti koreni negde na tamo na Balkanu,i da jeste na delu žestoka rusofobija,i u tvojoj Holandiji i u EU i u SAD.....
I ja živim u SAD već 18 god pa se ne bojim i nije me sramota da kažem da je u SAD na delu neviđena antiruska histerija i propaganda od strane administracije,dok obični građani nisu u stanju ni da pokažu Rusiju na mapi.

....

pre 6 godina

Podrzavam! Ili ce Evropa da krene ostro na Rusiju, ili ce na Balkanu opet biti rata. Dok se Rusija ne istera sa Balkana nema mira ovde. Zao mi je samo ovog neobrazovanog i sludjenog naroda. Puna usta Rusije ali beze masovno u Nemacku. Pa idite gospodo u Njizni Novgorod ili Vorkutu kada je tamo toliko lepo. Vecina Srba kada bi videli na sta to lici bezali bi iz Rusije kao djavo od krsta.

Agramer

pre 6 godina

Za one koji se pitaju kakve veze imaju Rusi i njihova propaganda s Brexitom, neka pročitaju:

https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy?CMP=Share_iOSApp_Other

Također, uzmite malo vremena i usporedite samo naslove članaka na raznim srpskim portalima koji se odnose na EU (i Zapad) i Rusiju. Lako je uočiti zanimljiv i indikativan kontrast.

Lacerta

pre 6 godina

"EU u panici", "Haos u Americi", "Evropa na samrti", "Amerika se raspada", "Rusija nepobediva", "Amerika pred kolapsom", "Vojna i ekonomska snaga Rusije neprijatno iznenadila Zapad", "Evropa na kolenima", "Beznađe vlada Evropom", "Defetizam se širi Amerikom", "Rusija nikad jača u novijoj istoriji", "Zapad vapi za ukidanjem sankcija Rusiji", "Zapadne sankcije vipestruko ojaale Rusiju", bla, bla, bla, truć, truć, truć, mogu ovako do 101 i nazad.

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!

milan

pre 6 godina

Teško će biti sa pomoći iz EU kada unutar tih zemalja na z. Balkanu postoji dvomislenost u nameri da se sedenjem na dve stolice izvuče za sebe i svoju politiku što više. Naivno da je jedno sigurno niti će EU gledati na to blagonakolno niti će Rusija to šaranje večno gledati da obadvoje gledaju na prvom mestu svoj interes a z. B. gde stigne.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

Najgore je za svoje neuspehe kriviti druge. Teško je sprečtiti nečiji uticaj, posebno ako je uspešan u onome što radi i što stvara uticaj. To su činjenice koje treba uzimati u obzir. Svako normalan i prirodan nastoji da širi svoj uticaj, pre svega u cilju svojih koristi. Činjenica je da su EU i Amerika, medijski i u ekonimskom životu jako prisutni na prostorima Balkana, daleko više od Rusije. Uticaj Rusije na prostorima Balana je funkcija (ne)uspešne politike EU i Amerike na tim prostorima.
Slanje pomoćnika zamenika diplomata na prostore Balkana, sa zapaljivom i ultimativnom retorikom,konkretno od strene Amerike,koji se čak usudjuje da govori u ime cele EU, objektivno dovodi do većeg uticja Rusije na ovim prostorima i srozavanja ugleda Amerike a posebno EU.

OX

pre 6 godina

Nije preterano vezano za ovu vest ali ima ono "zasto vlast goni kriminalce i dodatno ne voli socijalne medijume zbog laznih vesti? Ne vole konkurenciju" Tako je sa EU u vezi Rusije, nece brale oni konkurenciju u zamajavanju plebsa.

Milan

pre 6 godina

Jadan taj kome Rusija pomaze... Nikad kroz istoriju nama Rusija nije pomogla vec nas je samo gurala u sukobe a mi zinuli u "bracu Ruse" kao klenovi samo ginemo. Kada bi ovaj nas narod bio pismeniji bezao bi od njih glavom bez obzira. Mada ovde ljudi veruju da nam je bolje nego u Nemackoj i sta vise reci...

Vojvodjanin

pre 6 godina

Bravo Sinek! Hvala na izvestaju 'sa terena'! Cestitam na zapazanjima i sto ste podelili sa nama!

Nije valjda da 'progresivni' ljudi u Srbiji jos uvek veruju u to izreku iz doba hladnog rata po cemu "Sve sto Rusi kazu je prljava komunisticka propaganda, a sto ameri i zapad govore je najcistija istina ikada uklesana u kamen?!"

Za one koji jos uvel veruju u Americku/Zapadnu 'demokraciju' istinitost/pravdu' slobodu govora/izrazvanja' predlazem da procijatu nekoliko (od million) dokumenata sto je objavio Wikileak and Snuoden u poslednjih par godina, pa da svhate ko laze svet decenijama!

Ko razume, shvatice!

dosli do zida

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole.Vec svi ovi veliki izvoznici demokratije ispadaju smesni, a on cuti i kulira ih.
Prva Merkel ne moze da sastavi Parlament a ovi desnicari iz AfD ima ih 93 tamo, ima da joj pomere i mali i veliki mozak.Digli se protiv nje Poljaci, Cesi, polako krece lavina o izdvajanju pojedinih teritorija iz maticnih zemalja.
A ona je EU, svi ostali su bili samo statisti kao i u Vucicevom SNS.Nema vise ni podrsku od naredbodavaca iz USA.

да да

pre 6 godina

Аком
под Еуском пропагандом подразумевате ИСТИНУ онда ок, него, не видим да се буне Немачка, Аустрија, Француска, Шпанија, Италиј, Грчка ? Само енглези и америчке вазалне државце ...

mario

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama
(bole, 24. oktobar 2017 09:06)
A vi bi samo pare,e pa pare treba i zaraditi nije EU bankomat kako što vam je bila ExYu.Zašto onda od pijavica uzimate pare iz bezpovratnih fondova??

TEDZG

pre 6 godina

Dakle bio sam nedavno na sajmu kave u Milanu dakle ove priče su takva glupost.
EU živi punim plućima i nikad se u Europi bolje nije živjelo.
Biznis cvjeta na sve strane traži se masa radnika i onda ovakav naslov o nekakvoj Rusiji koja je u velikim ekonomskim problemima.

zaeu

pre 6 godina

Naslov sa jedne strane nema blage veze sa tekstom ali upravo najbolje objasnjava! Nije EU u panice i ne trazi ona pomoc vec pojedine zemlje traze pomoc od EU koja je prilicno bila medijski pasivna poslednjih godina bar kod nas. A u vezi cega traze pomoc? Pa u vezi toga da je svaki drugi naslov "Evropa propada", "Rusi nadigrali zapad", "EU se raspada", "Amerika gori", "Amerika nas truje, Rusi su spas drz-ne daj..." I onda kad se vratimo na ovaj naslov, ko potpisuje vest? Tanjug - zar nije ugasen?

dule

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)

Jos samo da niste sve pare zaradili tako sto ste prodali svu zemlju ruskim tajkunima i mafijasima, i da ne znate svi ruski redom bolje nego sami Rusi, i da vam svaka druga novina nije na ruskom pa davam poverujem.

Nego nemate vise zemlje da prodate rusima, a para nestaje, pa se sada nadate da ce vam Amerika dati pare za to samo sto ste odjednom postali anti-ruski nastrojeni, no i ta krava moze da se sve manje muze.

Problem je i sto je cak i Amerikancima dosadila ta anti-ruska histerija, nego prosecan Amerikanac vidi da njemu u novcaniku ostaje sve manje, a pare idu tamo da se bombarduje neki Taliban ili da se salje kamion pun para nekom tamo despotu iz treceg sveta sto zaradjuje pare svercom cigareta u zemlji za koji nikad nije cuo, pa se okrece tome sta se desava u njegovoj zemlji, a to se ondak odrazi i na izbore kod njih, jer je za razliku od vas, njima ne vlada jedan despot 30 godina.

Sve mi se cini da cete pre svega morati da se latite malko i motike da bi nesto i zaradili, jer nemate vise ni gde da uglavite "svoje" u drzavnu firmu i vlast, jer te drzave vise nema, sami ste na svojem.

dragana

pre 6 godina

Da Rusi su neprijatelj, zapadnom balkanu ponovo uvodimo vize (10e da proverimo da li ste terorista i važi 3 godine), a od Srba očekujemo da uvedu Rusiji sankcije. U stvari najbolje bi bilo da Srbi bombadruju Ruse migovima koje su im poslali, Hojt bi se radovao...

Grozni

pre 6 godina

Ono kad plasenje Rusima dignes na sasvim novi nivo. Znaci EU ima slobodu medija i ekstremno ogranicavanje svih medija koji im se ne svide i koje dobiju etiketu propagande. xD
Znaci EU i S.Koreja se razlikuju u kaznama a ne u tretiranju medija ako ovo prodje xD

Sinek

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.

Stojko

pre 6 godina

Necuvena glupost i licemerje.
Prvo te izbombarduju, izlupaju ti samare, a onda ti nedaju da pricas sta ti se dogodilo. A kad pocnes da pricas sta ti se dogodilo onda si njihov neprijatelj.

Страх образ каља често...

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)
А јел, тако, рођаче? Па што онда та ваша власт не конфискује сву имовину коју су Руси купили по оним козјим врлетима што их ви зовете - обала? Што ваша власт не конфискује новац који сте ви узели од Руса за те ваше козје врлети? Него, дефинитивно је кроатизација Црне Горе у пуном јеку - НИКАДА, али подвлачим НИКАДА се Црна Гора није тако бедно и јадно понижавала као данас. Некада сте имали морал и кичму и тада сте били уз Русију, и то тада када је било далеко теже бити уз Русију и Србију. Али добро. Ваша одлука.
Успут, колика вам је то држава када су вам "државни удар" покушали да изведу 3 мушкарца и 1 баба?

Nikola

pre 6 godina

Dovoljno videti koliko ljudi umire od kancera,koliko parova ne moze da ima decu itd,sta ce nam ruska propaganda pored Nato bombardovanja.Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.

csc

pre 6 godina

Predlažem da predupredite rusku propagandu i sve države koje su joj izložene hitno primite u EU. Ako, umesto prijema, planirate da nam emitujete šarene emisije kako je u EU bajno, odmah da vam kažemo - man'te se ćorava posla, od toga nema ništa.

Antidoping

pre 6 godina

Potpisala i Velika Britanija, koji je svoj stav prema EU pokazala i dala primer svima! Uz zdušnu podršku, svetskih ekonomskih giganata poput Litve, Estonije, Latvije, Rumunije...
Gledam na ART ( švapsko-francuska TV) kako Nemci snadbevaju Rumuniju svinjskim mesom. To možda nije toliko šokantno, osim ako znamo da je Nemačka više industrijska zemlja, a Rumunija poljoprivredno stočarska. I kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!!
A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.

Zika

pre 6 godina

Nije Zapadni Balkan nego Rusija ima samo uticaj u jednoj od tih drzava a to je Srbija. Rusija sigurno nema nista sta da trazi po Hrvatskoj, Sloveniji niti Crnoj Gori a da ne pricamo po Rumuniji, Bugarskoj ili Grckoj.

budvanin

pre 6 godina

Crna Gora ima jedinstvo sva tri ogranka vlasti u borbi protiv ruskog uticaja u destabilizaciji zemlje.Tužilaštvo goni one koju su prali milione $ dobjene od ruskih službi za antidržavno djelovanje,u toku je suđenje stranim državljanima i domaćim političarima koji su osumljičeni za pokušaj terorizma,strogo se poštuju sankcije Rusije,i crna lista onih koji ne mogu da uđu u CG.

bole

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama

spovac

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.
(Iks Oks, 24. oktobar 2017 08:42)
BRAVO za komentar. Istina je takva da u drzave propale EU godisnje iz Srbije, na zalost, trajno ode vise od 20 hiljada mladih i obrazovanih ljudi.

nervozna ganglija

pre 6 godina

Prvo, nema Rusija toliko para da bi potplaćivala a drugo, pored nesposobne i samozadovoljne Birokratije nije im ni potreban Rusija jer gradjani sami uvidjaju šta im je najveći problem...

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Uticaj ruske propagande na pomenute drzave je zanemarljiv u odnosu na isti u Srbiji.Ovde su svi tabloidi i vecina ostale dnevne stampe u sluzbi te propagande. Tu je i citav esalon analiticara koji svakodnevno na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bulazne o dvostrukim standardima EU i SAD.Oni kojima je u interesu da, oslanjajuci se ma milosevicevsku propagandu, sticu politicku popularnost, svesno ili nesvesno, unistavaju evropski put i sansu Srbije da iskoraci ka boljoj buducnosti.

Milan

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jedan iz mase, 24. oktobar 2017 08:03)

Ja im predlazem da okace sliku s Fantom....svako moze da dobije lajk ako okaci sliku s Fantom!
P.S gluplju reklamu nisam video!

neobavezno

pre 6 godina

Ne ruse EU Rusi vec se Unija urusava iznutra. Nesto sto je trulo, pada samo od sebe. A Rusi su dezurni krivci koji sluze da se prikriju sopstvene slabosti. EU ne zeli da se suoci sama sa sobom i problemima koje je sama napravila. EU pod uticajem SAD i NATO-a trazi konfrotaciju sa Rusijom, permanentno. Huskaju svoje clanice i vrse nevidjenu medijsku propagandu.

Iks Oks

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.

Jedan iz mase

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)

Dusan

pre 6 godina

EU,izgleda samo mrtvo slovo na papiru,izgubise rat bez i jednog metka .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neuwied, 24. oktobar 2017 07:49)

XA XA. Panika i histerija. Izgleda da je Putin najveci strateg danasnjice. O ovi jadnici mogu samo da placu i kukaju.

Zoran

pre 6 godina

Hoće da kažu, da i oni rade propagandu, samo su Rusi bolji. I kako im Rusi ruše jedinstvo, kada je Velika Britanija glasala da izađe iz EU?

absurd

pre 6 godina

Preneseno od velikog brata,za sve nase probleme koje nismo i ne mozemo da resimo vec znamo,nismo mi krivi vec ko,pa Rusi,naravno! Dokazi,sta ce nam?

Jedan iz mase

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)

absurd

pre 6 godina

Preneseno od velikog brata,za sve nase probleme koje nismo i ne mozemo da resimo vec znamo,nismo mi krivi vec ko,pa Rusi,naravno! Dokazi,sta ce nam?

Sinek

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.

neobavezno

pre 6 godina

Ne ruse EU Rusi vec se Unija urusava iznutra. Nesto sto je trulo, pada samo od sebe. A Rusi su dezurni krivci koji sluze da se prikriju sopstvene slabosti. EU ne zeli da se suoci sama sa sobom i problemima koje je sama napravila. EU pod uticajem SAD i NATO-a trazi konfrotaciju sa Rusijom, permanentno. Huskaju svoje clanice i vrse nevidjenu medijsku propagandu.

Stojko

pre 6 godina

Necuvena glupost i licemerje.
Prvo te izbombarduju, izlupaju ti samare, a onda ti nedaju da pricas sta ti se dogodilo. A kad pocnes da pricas sta ti se dogodilo onda si njihov neprijatelj.

Nikola

pre 6 godina

Dovoljno videti koliko ljudi umire od kancera,koliko parova ne moze da ima decu itd,sta ce nam ruska propaganda pored Nato bombardovanja.Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.

Zoran

pre 6 godina

Hoće da kažu, da i oni rade propagandu, samo su Rusi bolji. I kako im Rusi ruše jedinstvo, kada je Velika Britanija glasala da izađe iz EU?

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Uticaj ruske propagande na pomenute drzave je zanemarljiv u odnosu na isti u Srbiji.Ovde su svi tabloidi i vecina ostale dnevne stampe u sluzbi te propagande. Tu je i citav esalon analiticara koji svakodnevno na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bulazne o dvostrukim standardima EU i SAD.Oni kojima je u interesu da, oslanjajuci se ma milosevicevsku propagandu, sticu politicku popularnost, svesno ili nesvesno, unistavaju evropski put i sansu Srbije da iskoraci ka boljoj buducnosti.

Milan

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jedan iz mase, 24. oktobar 2017 08:03)

Ja im predlazem da okace sliku s Fantom....svako moze da dobije lajk ako okaci sliku s Fantom!
P.S gluplju reklamu nisam video!

dragana

pre 6 godina

Da Rusi su neprijatelj, zapadnom balkanu ponovo uvodimo vize (10e da proverimo da li ste terorista i važi 3 godine), a od Srba očekujemo da uvedu Rusiji sankcije. U stvari najbolje bi bilo da Srbi bombadruju Ruse migovima koje su im poslali, Hojt bi se radovao...

nervozna ganglija

pre 6 godina

Prvo, nema Rusija toliko para da bi potplaćivala a drugo, pored nesposobne i samozadovoljne Birokratije nije im ni potreban Rusija jer gradjani sami uvidjaju šta im je najveći problem...

Dusan

pre 6 godina

EU,izgleda samo mrtvo slovo na papiru,izgubise rat bez i jednog metka .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neuwied, 24. oktobar 2017 07:49)

XA XA. Panika i histerija. Izgleda da je Putin najveci strateg danasnjice. O ovi jadnici mogu samo da placu i kukaju.

Vojvodjanin

pre 6 godina

Bravo Sinek! Hvala na izvestaju 'sa terena'! Cestitam na zapazanjima i sto ste podelili sa nama!

Nije valjda da 'progresivni' ljudi u Srbiji jos uvek veruju u to izreku iz doba hladnog rata po cemu "Sve sto Rusi kazu je prljava komunisticka propaganda, a sto ameri i zapad govore je najcistija istina ikada uklesana u kamen?!"

Za one koji jos uvel veruju u Americku/Zapadnu 'demokraciju' istinitost/pravdu' slobodu govora/izrazvanja' predlazem da procijatu nekoliko (od million) dokumenata sto je objavio Wikileak and Snuoden u poslednjih par godina, pa da svhate ko laze svet decenijama!

Ko razume, shvatice!

dosli do zida

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole.Vec svi ovi veliki izvoznici demokratije ispadaju smesni, a on cuti i kulira ih.
Prva Merkel ne moze da sastavi Parlament a ovi desnicari iz AfD ima ih 93 tamo, ima da joj pomere i mali i veliki mozak.Digli se protiv nje Poljaci, Cesi, polako krece lavina o izdvajanju pojedinih teritorija iz maticnih zemalja.
A ona je EU, svi ostali su bili samo statisti kao i u Vucicevom SNS.Nema vise ni podrsku od naredbodavaca iz USA.

bole

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama

Deus

pre 6 godina

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!
(Lacerta, 24. oktobar 2017 11:28)
--
Treba da svima bude jasno da su sredstva ruske propagande u Srbiji Sputnjik, tv stanica Russia Today, list Geopolitika i jos mozda par listova. Velika vecina ostalih (cesto "nezavisnih") sajtova, listova, TV kanala su u sluzbi USA, EU i neoliberalne propagande. U Srbiji svako iole informisan zna koji su to mediji. A vidim da USA botova ima vec poprilicno ovde. Saberite dva i dva ...

Grozni

pre 6 godina

Ono kad plasenje Rusima dignes na sasvim novi nivo. Znaci EU ima slobodu medija i ekstremno ogranicavanje svih medija koji im se ne svide i koje dobiju etiketu propagande. xD
Znaci EU i S.Koreja se razlikuju u kaznama a ne u tretiranju medija ako ovo prodje xD

Страх образ каља често...

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)
А јел, тако, рођаче? Па што онда та ваша власт не конфискује сву имовину коју су Руси купили по оним козјим врлетима што их ви зовете - обала? Што ваша власт не конфискује новац који сте ви узели од Руса за те ваше козје врлети? Него, дефинитивно је кроатизација Црне Горе у пуном јеку - НИКАДА, али подвлачим НИКАДА се Црна Гора није тако бедно и јадно понижавала као данас. Некада сте имали морал и кичму и тада сте били уз Русију, и то тада када је било далеко теже бити уз Русију и Србију. Али добро. Ваша одлука.
Успут, колика вам је то држава када су вам "државни удар" покушали да изведу 3 мушкарца и 1 баба?

Iks Oks

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.

Zika

pre 6 godina

Nije Zapadni Balkan nego Rusija ima samo uticaj u jednoj od tih drzava a to je Srbija. Rusija sigurno nema nista sta da trazi po Hrvatskoj, Sloveniji niti Crnoj Gori a da ne pricamo po Rumuniji, Bugarskoj ili Grckoj.

Bosko Buha

pre 6 godina

Izvinite, ne znam sto se tu petlja Velika Britanija kao potpisnica kad vec izlazi i BrExitira iz Unije. Ma hajde ljudi, dosta je bilo ! Pocevsi od one bolesne Klintonke koja kao kaze ''izgubila sam izbore zbog Rusije'' a ne kao zbog cinjenice da je na pokvaren nacin zapravo ukrala nominaciju Sandersu koji je bio 'people's choice''. A sta reci za zelje Istocne Evrope kao npr Poljake koji su sluzili dorucak americkim trupama pre nekoliko meseci jer su dosli kao da ih ''stite'' od Rusa. Izvinite Poljaci ali kad se upere puske na jednoga a tj isto ima naoruzanje, ocekujte da ce to da bude uradjeno i vama pa vi Poljaci i ostali Evropljani koji se ugrozeni od Rusije kukajte i zovite NATO da vam ''pomogne''.

budvanin

pre 6 godina

Crna Gora ima jedinstvo sva tri ogranka vlasti u borbi protiv ruskog uticaja u destabilizaciji zemlje.Tužilaštvo goni one koju su prali milione $ dobjene od ruskih službi za antidržavno djelovanje,u toku je suđenje stranim državljanima i domaćim političarima koji su osumljičeni za pokušaj terorizma,strogo se poštuju sankcije Rusije,i crna lista onih koji ne mogu da uđu u CG.

zaeu

pre 6 godina

Naslov sa jedne strane nema blage veze sa tekstom ali upravo najbolje objasnjava! Nije EU u panice i ne trazi ona pomoc vec pojedine zemlje traze pomoc od EU koja je prilicno bila medijski pasivna poslednjih godina bar kod nas. A u vezi cega traze pomoc? Pa u vezi toga da je svaki drugi naslov "Evropa propada", "Rusi nadigrali zapad", "EU se raspada", "Amerika gori", "Amerika nas truje, Rusi su spas drz-ne daj..." I onda kad se vratimo na ovaj naslov, ko potpisuje vest? Tanjug - zar nije ugasen?

Dragan

pre 6 godina

A kako bi bilo da se postaraju da kvalitet proizvoda bude isti u svim zemljama EU? Zasto bi neko sirio dezinformacije kada je istina dovoljno losa?

Antidoping

pre 6 godina

Potpisala i Velika Britanija, koji je svoj stav prema EU pokazala i dala primer svima! Uz zdušnu podršku, svetskih ekonomskih giganata poput Litve, Estonije, Latvije, Rumunije...
Gledam na ART ( švapsko-francuska TV) kako Nemci snadbevaju Rumuniju svinjskim mesom. To možda nije toliko šokantno, osim ako znamo da je Nemačka više industrijska zemlja, a Rumunija poljoprivredno stočarska. I kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!!
A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.

istorija

pre 6 godina

@Milan
Rusi nam nikad nisu pomogli? Pa ko je glasao u UNESCO protiv ulaska Kosova?Ko je glasao protiv rezolucije o Srebrenici? Ameri?Ko nas je bombardovao 1999.?Rusi? Uci malo i istoriju i vidi zasto su Rusi usli u Prvi Svetski Rat,nespremni, kad im je svaki peti vojnik imao pusku!Zbog obecanja ruskog cara Nikolaja II! Naravno da su I njihovi interesi bili ugrozeni,ali ne bi tako brzo usli u rat,ministar finansija je dao ostavku,jer je rekao da drzava nije spremna,a car ga nije poslusao. Saveznici zapadni bi pustili nase da umru u Grckoj,a tek na pretnju Rusije da ce sklopiti separatni mir sa Austro-Asiatic resili da posalju brodove... A kada su nam zapadnjaci pomogli?

Da je samo propaganda ...

pre 6 godina

Ruska propaganda ima efekta u Srbiji zato što je Srbija želi. Ne zbog toga što ima nekakvu patološku zaljubljenost u Rusiju, nego zato što joj Rusija izgleda kao slamka spasa od EU koja (u našim očima) promoviše proganjanje Srba i nepravdu prema Srbiji, naročito na Kosovu, ali i u BiH itd. Od početnog stanovišta da su svi nacionalizmi doveli do raspada SFRJ, ali je srpski kao nacionalizam najjače strane bio najodgovorniji, tokom relativno vremena je došlo do transformacije u kojoj je srpski nacionalizam JEDINI krivac za raspad zemlje i JEDINI generator zločina koji su se dogodili, a nacionalizmi i zločini svih drugih učesnika su "opravdani" ili "nedokazivi". Mi to ne možemo da prihvatimo i da se sa tim pomirimo jer znamo da je to laž i metenje pod tepih, dok je za moćne zapadne zemlje to zgodan način da se na prečac privede kraju jedno kontroverzno poglavlje istorije.

TEDZG

pre 6 godina

Dakle bio sam nedavno na sajmu kave u Milanu dakle ove priče su takva glupost.
EU živi punim plućima i nikad se u Europi bolje nije živjelo.
Biznis cvjeta na sve strane traži se masa radnika i onda ovakav naslov o nekakvoj Rusiji koja je u velikim ekonomskim problemima.

Milan

pre 6 godina

Jadan taj kome Rusija pomaze... Nikad kroz istoriju nama Rusija nije pomogla vec nas je samo gurala u sukobe a mi zinuli u "bracu Ruse" kao klenovi samo ginemo. Kada bi ovaj nas narod bio pismeniji bezao bi od njih glavom bez obzira. Mada ovde ljudi veruju da nam je bolje nego u Nemackoj i sta vise reci...

Raca

pre 6 godina

@ Stvarno, evo ja živim u Holandiji, ljudi u panici trče goli po ulicama...
(archos, 24. oktobar 2017 08:49)
------------------------------

E pa nismo baš toliko bukvalni kako misliš.Niste ti i tvoji sugrađani u panici i ne mislimo da zbog te panike od Rusa trčite goli po ulicama.
Ali jeste vaša administracija koja je jedna od perjanica NATO.A administracija i narod jedne države su često puta kroz istoriju bili u koliziji.
I nije lepo što likiješ zbog činjenice da živiš u Holandiji.Ili pokušavam da kažeš da se kao Holanđanin osećaš na sigurnom od Rusa.To je po malo bljak !!
Dobro znaš da nisi Holanđanin,da su ti koreni negde na tamo na Balkanu,i da jeste na delu žestoka rusofobija,i u tvojoj Holandiji i u EU i u SAD.....
I ja živim u SAD već 18 god pa se ne bojim i nije me sramota da kažem da je u SAD na delu neviđena antiruska histerija i propaganda od strane administracije,dok obični građani nisu u stanju ni da pokažu Rusiju na mapi.

Патас

pre 6 godina

ЕУ је у кризи и руши се због гломазне бирократије а не због руса. Они што сједе у Бриселу имају плате по 20 хиљада евра и више, изгубили су осјећај за реалност. То је њихов проблем. С друге стране Русија ради оно што мора, на пропаганду одговара контрапропагандом. Путин је свјестан да не смије да понови грешке својих претходника из Совјетског Савеза - грешке које су довеле до распада те државе. Зато и постоје РТ и Спутник. Ако неко жели да ти уништи економију и државу мораш да се бориш свим средствима и да такође играш прљаво. То је закон опстанка и тако су ствари уређене.

spovac

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.
(Iks Oks, 24. oktobar 2017 08:42)
BRAVO za komentar. Istina je takva da u drzave propale EU godisnje iz Srbije, na zalost, trajno ode vise od 20 hiljada mladih i obrazovanih ljudi.

Pa...

pre 6 godina

Kod njih izgleda stalno neka panika, pedofilija, pederi i lezbejke na svakom koraku, narkomani, preljubnici, fini ludaci, nastranosti svih vrsta...šta sve ne čitam o EU, kosa mi se diže na glavi od mentalnog sklopa botova koji to smišljaju za neuke narodne mase da im profilišu njihovo jadno mnenje...Ništa od toga nije tačno već poooodosta vremena. A Rusi...pa dovoljno je pogledati nemontiran materijal sa Youtube pa da se odmakneš od njih što dalje i još dalje, kao i od delova Amerike gde ni sa policijom ne bih zalazio. Ova kuknjava kako nisu procvale ruže i ne teče med imleko ulicama ovih što su ušli u EU je već degutantna. Prvo, ako vam je loše, a vi izađite. Teško je ući, izaći je lakše. Drugo, EU vam daje pristupne uslove - ispunite ih, organizujte se, radite...nemojte samo da kukate, a u stvari, vama "leva ruka ne zna šta radi desna", taj sistem bi da negujete i u EU kao omiljenu aktivnost. Ne može, pa ste nesretni. Buuuu-huuuu, šmrc. Zapamtite - potamneli mozgovi - EU je oaza preostale civilizacije. Mi Balkanci, sa sto mana i dvesta primitivizama, možemo samo da sanjamo i budemo sretni što nam se uopšte nudi pristupna šansa...u protivnom: dve ovce, frula, pa na njivu...

OX

pre 6 godina

...........1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...
(Podsetilac, 24. oktobar 2017 12:33)

Gore-dole se slazem stobom. Isto tako bi se ti slozio i sa tvrdnjom da Rusi ne znaju ni o sebi da se brinu a da ne pricam o njihovoj "brizi" za Srbiju i druge zemlje Balkana (posebno ne 90tih). I pokraj toga ja opet ne bih trcao u zagrljaj nekome ko mi je radio o glavi u proslih 150 godina na ovaj ili onaj nacin.

csc

pre 6 godina

Predlažem da predupredite rusku propagandu i sve države koje su joj izložene hitno primite u EU. Ako, umesto prijema, planirate da nam emitujete šarene emisije kako je u EU bajno, odmah da vam kažemo - man'te se ćorava posla, od toga nema ništa.

Jova

pre 6 godina

Mozete da pisete svakojake nebuloze ali jedna cinjenica je nepobitna, dok je Goli otok funkcionisao (nije bas najdemokratskija institucija ali ...), na ovim prostorima se mnogo bolje zivelo.

mario

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama
(bole, 24. oktobar 2017 09:06)
A vi bi samo pare,e pa pare treba i zaraditi nije EU bankomat kako što vam je bila ExYu.Zašto onda od pijavica uzimate pare iz bezpovratnih fondova??

dule

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)

Jos samo da niste sve pare zaradili tako sto ste prodali svu zemlju ruskim tajkunima i mafijasima, i da ne znate svi ruski redom bolje nego sami Rusi, i da vam svaka druga novina nije na ruskom pa davam poverujem.

Nego nemate vise zemlje da prodate rusima, a para nestaje, pa se sada nadate da ce vam Amerika dati pare za to samo sto ste odjednom postali anti-ruski nastrojeni, no i ta krava moze da se sve manje muze.

Problem je i sto je cak i Amerikancima dosadila ta anti-ruska histerija, nego prosecan Amerikanac vidi da njemu u novcaniku ostaje sve manje, a pare idu tamo da se bombarduje neki Taliban ili da se salje kamion pun para nekom tamo despotu iz treceg sveta sto zaradjuje pare svercom cigareta u zemlji za koji nikad nije cuo, pa se okrece tome sta se desava u njegovoj zemlji, a to se ondak odrazi i na izbore kod njih, jer je za razliku od vas, njima ne vlada jedan despot 30 godina.

Sve mi se cini da cete pre svega morati da se latite malko i motike da bi nesto i zaradili, jer nemate vise ni gde da uglavite "svoje" u drzavnu firmu i vlast, jer te drzave vise nema, sami ste na svojem.

OX

pre 6 godina

Nije preterano vezano za ovu vest ali ima ono "zasto vlast goni kriminalce i dodatno ne voli socijalne medijume zbog laznih vesti? Ne vole konkurenciju" Tako je sa EU u vezi Rusije, nece brale oni konkurenciju u zamajavanju plebsa.

Jasdf

pre 6 godina

I ja živim u SAD već 18 god
(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)
A nisi otisao da zivis u srecnu i sredjenu Rusiju vec u te SAD sa svim tim histerijama, panikama i haosima?
Zanimljivo je kako ti svi sto vole Rusiju uhvate svaku priliku da odu da zive u mrski im i siromasan zapad pored svih izobilja Rusije.
No, ako cemo da pricamo o fobijama i mrznjama kod administracija, Rusija od svih pobrojanih daleko prednjaci.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

Najgore je za svoje neuspehe kriviti druge. Teško je sprečtiti nečiji uticaj, posebno ako je uspešan u onome što radi i što stvara uticaj. To su činjenice koje treba uzimati u obzir. Svako normalan i prirodan nastoji da širi svoj uticaj, pre svega u cilju svojih koristi. Činjenica je da su EU i Amerika, medijski i u ekonimskom životu jako prisutni na prostorima Balkana, daleko više od Rusije. Uticaj Rusije na prostorima Balana je funkcija (ne)uspešne politike EU i Amerike na tim prostorima.
Slanje pomoćnika zamenika diplomata na prostore Balkana, sa zapaljivom i ultimativnom retorikom,konkretno od strene Amerike,koji se čak usudjuje da govori u ime cele EU, objektivno dovodi do većeg uticja Rusije na ovim prostorima i srozavanja ugleda Amerike a posebno EU.

Podsetilac

pre 6 godina

istorija

Nekako zaboraviste da je kroz istoriju mezimice Rusije na ovim prostorima su bile uvek Bugarska i donekle Crna Gora i uvek je na ustrb Srbije Bugarskoj obecavani neki prostori, setimo se da su Sovjeti hteli da spoje Bugarskau sa SFRJ i da smaknu Tita i verovatno bi nam glavni grad bila Sofija a ne Beogradu. Setimo se 1948 goidne kada su nas otkacili kako i 1991 godine, samo sto su nam SAD i zaapd pritegli u pomoc 1948 godine.
Zaboraviste 90 te. Rusija je 2 meseca pre SAD priznala nezavisnstu Hrvatsku 1992 godine. Rusija je glasala u UN maja 1992 da nam se uvedu najteze sankcije koje je ikada dosada dobila neka drzava u UN (od 15 clanica SB UN jedino je Kina bila uzdrzana). Glasali su u UN na generalnoj skupstini u jesen iste da se izbacimo iz UN (samo su Kenija, Svazilend, Tanzanija, Zimbabve i Jugoslavije bile protiv, neke clanice nisu glasale , neke su bile uzdrzane). Glasali su da nas izbace iz KEBS sadasnjeg OEBS. 1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...

Lacerta

pre 6 godina

"EU u panici", "Haos u Americi", "Evropa na samrti", "Amerika se raspada", "Rusija nepobediva", "Amerika pred kolapsom", "Vojna i ekonomska snaga Rusije neprijatno iznenadila Zapad", "Evropa na kolenima", "Beznađe vlada Evropom", "Defetizam se širi Amerikom", "Rusija nikad jača u novijoj istoriji", "Zapad vapi za ukidanjem sankcija Rusiji", "Zapadne sankcije vipestruko ojaale Rusiju", bla, bla, bla, truć, truć, truć, mogu ovako do 101 i nazad.

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!

Vuk

pre 6 godina

Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.
(Nikola, 24. oktobar 2017 09:11

Ma jasta more, zaboravio si samo ono "truli"... Kako vam ljudi vise ne dosadi? Zivot vam prodje u sanjanju " propasti Zapada", a u medjuvremenu sve sto vredi i sto je voljno i sposobno da radi vam/ nam se iseli na taj Zapad... Da li je moguce da je neko ovako tvrdoglav i zatucan, uporan u samodestrukciji? Natuznije je sto vas najgori iz ovog drustva truju tim nebulozama, rusofilijom i sami zive vrhunski od toga, a vi skapavate. Sta je sa vama?

Aleksandar

pre 6 godina

Americke bombe ili ruska propaganda? Pa ko sta voli .

(izbor, 24. oktobar 2017 09:06)

Ja bih novozelandsku pastirsku pitu, ako može? A svet bi bio daleko lepše mesto kad ne bi postojali ni SAD ni Rusija...

Zemljoradnik

pre 6 godina

... i kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!! A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.
(Antidoping, 24. oktobar 2017 09:58)
- Mislite dampinguju. Damping cena, ne doping.

jadno

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole...
(dosli do zida, 24. oktobar 2017 10:50)

Jesi, rusofil si, kao i svi ono ostali koji pocinju sa "nisam Naprednjak ali...", "ne mrzim homoseksualce ali..." i slicno.

Zana

pre 6 godina

Prestanite da budete velikobriznici za Bakan. Vaše neznanje je toliko da se stidimo vašeg stida.
Pocnite da radite nemojte se bogatiti na tuđoj nesreći.
Ako vratite film unazad videćete vaša nedela zbog kojih se narodi Balkana nemogu oporaviti.

Mare

pre 6 godina

Jasdf

Hajde da jednom resimo tu vecitu floskulu "mrzitelji Zapada radije bi ziveli na Zapadu nego bilo gde drugde". Gospodine, postoji razlika izmedju ponasanja Zapada prema sebi i ponasanja Zapada prema drugima.Zapad ne dozvoljava da drugi dosegnu njihov nivo razvoja i trudi se svim silama da zemlje van njihovih drzava odrze na odredjenom nivou razvoja. Eto zato mi ne volimo Zapad, jer nase zemlje ogranicava, a idemo tamo da bi osetili sta znaci ziveti u zemlji koja je razvijena.

rusosaurus

pre 6 godina

Skoro svaka država ulaže sredstva u propagandu kojom opravdava svoje delovanje u unutrašnjoj i vanjskoj politici i to je tako od davnina. U sudaru propagandnih mašina jača i bolja pobeđuje.Optuživati bilo koju državu za propagandu je isto kao osuda vojnika zbog nošenja uniforme u legalnoj vojsci. Propaganda ne mora biti istinita ali ako je u celosti laž brzo se okrene protiv autora bez obzira na njegovu trenutnu poziciju i moć.Opasnost je ako propagandne parole postaju aksiomi i sastavni deo zakona kao što je bilo u nacističkoj Nemačkoj sa rasnim zakonima .Koliko znam EU i USA su prvi pokrenuli implementiranje propagandnih floskula u svoje zakonodavstvo kroz sankcije prema privatnim i pravnim licima iz Rusije , a potom i prema celoj državi Rusiji i medijima iz Rusije.Rusija i ruski mediji ne rade ništa drugo i drugačije od onog što su zapadne države radile Rusiji od 1945(svaka batina ima dva kraja). na ovamo .Svako drugo mišljenje je samo projekcija navijačkih strasti prema ličnim sklonostima ka jednoj ili drugoj strani .

да да

pre 6 godina

Аком
под Еуском пропагандом подразумевате ИСТИНУ онда ок, него, не видим да се буне Немачка, Аустрија, Француска, Шпанија, Италиј, Грчка ? Само енглези и америчке вазалне државце ...

Zdravko

pre 6 godina

(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)

Da sam na tvom mestu, odmah bi spakovao svoje stvari i trajno napustio SAD a odselio se u Rusiju, ako nista drugo, iz saosecanja sa neopravdano i nicim izazvanim satanizovanjem Rusije.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.
(Sinek, 24. oktobar 2017 09:19)
Ne pominjete milijarde evra uzete iz pristupnih fondova EU, sredjene bolnice, skolske ustanove i putnu i zeleznicku mrezu. Nije realno da ocekujete da vasa drzava koja je tek par godina clan EU, ima isti standard kao i drzave u kojima demokratija i trzisna ekonomija funkcionisu decenijama. Da nije clanica Unije, u Hrvatskoj nikada ne bi doslo do procesuiranja bivsih drzavnika i tajkuna. Ako zele brzi put do boljeg zivota, komsije Hrvati se trebaju okrenuti buducnosti, a ne negativnim osobinama iz proslosti. Pozdrav svim gradjanima Hrvatske iz Srbije.

....

pre 6 godina

Podrzavam! Ili ce Evropa da krene ostro na Rusiju, ili ce na Balkanu opet biti rata. Dok se Rusija ne istera sa Balkana nema mira ovde. Zao mi je samo ovog neobrazovanog i sludjenog naroda. Puna usta Rusije ali beze masovno u Nemacku. Pa idite gospodo u Njizni Novgorod ili Vorkutu kada je tamo toliko lepo. Vecina Srba kada bi videli na sta to lici bezali bi iz Rusije kao djavo od krsta.

Gastarbeiter

pre 6 godina

U Nemackoj na kablu postoji pored CCN BBS i Russia Today,..kao i Al Jazeera ...i nikome to ne smeta niti iko pominje...Postoje i Turski kanali,,,Indiski(Bolivud)..postoji i Pink i drugi kanali sa Balkana(do duse nasi nisu besplatni ko ostali)

Marko

pre 6 godina

@Pa...
EU je oaza preostale civilizacije.

Negde sam čuo da je Australija oaza, a verujem ni da Švajcarska nije loša za život.
Na spisku su uglavnom slovenske zemlje i zemlje nekadašnjeg SSSR. Mislim da je njihova povezanost sa Rusijom logična, koliko god u da su u prošlosti imali problema sa njom. Trebalo bi se navesti konkretan primer propagande protiv EU od strane Ruskih medija, jer ovako deluje da je propaganda od strane EU zemalja protiv Rusije.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

@Jasdf, licemeran si sa takvim postavkama stvari. Kao i sa osudjivanjem onih koji osudjuju politiku Zapada a zive na Zapadu. Zapadna propaganda traje od pocetka drugog svetskog rata, a zapoceta je globalno vec u prvom i nakon prvog se pojacala. Ta propaganda i danas unistava Istocni blok, kako politicki tako i ekonomski ne dozvoljavajuci im sa manipulacijama i sankcijama da se razviju. Zapitaj se koliko bi Ruska Federacija bila razvijenija nego sto je sada, da se u svakoj deceniji ne dogodi po nekoliko krugova sankcija kako od strane Sjedinjenih Americkih Drzava tako i od njenih saveznika kojih je puna evropa. Da ne nabrajam dalje odnosno druge razloge. Moras da budes svestan toga da licemerje ne vodi nicemu i da razlkog iz kojeg se odlazi na Zapad jeste upravo taj Zapad sa svojom politikom unistenja zarad licnih interesa. Nakon toga se jave neki kvaziigraci na politickim daskama sveta sa potpisivanjem peticije zbog ugrozavanja odredjenih delova evrope od strane Rusije sa licnom propagandom. A polovina tih drzava je naterana ili je u saradnji sa Zapadnim blokom to ucinila.

jasdf

pre 6 godina

@dragan
Za to treba da se postaraju zemlje u kojima zavrse ti proizvodi.
Ako Srbija ima 5 puta vecu dozvoljenu kolicinu aflatoksina u mleku od zemalja EU, svaki farmer iz EU ce pokusati da mleko sa viskon aflatoksina izveze u Srbiju. Tu ce imati bar neku zaradu a u suprotnom bi morao da plati za unistavanje tog mleka. Resenje za taj problem je da Srbija uvede isti standard za kolicinu aflatoksina u mleku, i problem resen.
Isto i sa svim ostalim, dok se prodaje ono sta pise na ambalazi i dok je to dozvoljeno zakonima drzave jedini koji moze nesto da uradi je zemlja u kojoj se prodaje.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jasdf;
----------
Zar nije najlogicnije, da ljudi koji zive u SAD bolje poznaju tamosnje prilike od vas, koji zivite ovde? Po toj logici ni Vi, licno, ne biste smeli da kritikujete Srbiju, ili bilo sta sto se ovde desava? Ovi koje vi kritikujete mogli bi, u tom slucaju, da se posluze istim argumentom i kazu; zasto vi koji nkritikujete Srbiju ne dodjete u SADDa zivite i osetite svu "dobrotu"?! Kritika neke pojave ne zavisi od prebivalista, velicine plate ili kolicine hrane koju pojede vec od shvatanja, obrazovanja i integriteta licnosti.

Realista

pre 6 godina

Za sirenje ruske propagande u Srbiji je veci krivac nasa drzava tj vlasti nego cak i Rusija. Oni su im dozvollili vrsnjanje po Srbiji u svim sferama od medija, politike do ekonomije. A najveci stos je sto se navodno sve vlasti od 2000 zalazu za pristup EU a narodu i glasacima serviraju tezu o saradnji sa zapadom, istokom tj sedenjem na 2 stolice. Pa smo za EU ali ne zelimo da uvedemo sankcije Rusije koje je uvela EU (a zaboravismo da su Rusi glasali 1992 za sankcije koje su predlozile SAD i EU clanice u UN) , onda smo kako vojno neutlrani a malo vezbamo sa NATO malo sa Rusima, imamo neki objekta u Nisu za koji zapadanjci sumnjaju da se je prekrivrena vojna baza i gde se vrsi spijunaza i sirenje propagadne...

Agramer

pre 6 godina

Iz Hrvatske sam i mogu reći da se ne sjećam da je ikada otkako pamtim pokrenuto i podržano tako mnogo raznovrsnih projekata, kao u ovih zadnjih par godina od kada smo u EU.

Dakako, ulicama Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke još uvijek ne teku med i mlijeko, ali iluzorno je očekivati da će EU riješiti baš svaki interni problem država članica. Ali podrška postoji i pozitivne promjene su vidljive.

Agramer

pre 6 godina

Za one koji se pitaju kakve veze imaju Rusi i njihova propaganda s Brexitom, neka pročitaju:

https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy?CMP=Share_iOSApp_Other

Također, uzmite malo vremena i usporedite samo naslove članaka na raznim srpskim portalima koji se odnose na EU (i Zapad) i Rusiju. Lako je uočiti zanimljiv i indikativan kontrast.

mc

pre 6 godina

@sinek.
sve je to ok sem te price o velikoj srbiji. dok je bila kraljevina shs, a protivnik sam monarhije, jel Hrvatima bilo gore nego sad?
mi treba da pravimo uniju i saradnju bez da bilo ko bude glavni. ali sa postovanjem tudje teritorije.
i sami smo sebi teski zasto bi izurpirali tudje? a oteli su nam kosovo i svasta nesto materijalno..

ko uopste razmislja o velikoj srbiji sem bolesnika politicara?

milan

pre 6 godina

Teško će biti sa pomoći iz EU kada unutar tih zemalja na z. Balkanu postoji dvomislenost u nameri da se sedenjem na dve stolice izvuče za sebe i svoju politiku što više. Naivno da je jedno sigurno niti će EU gledati na to blagonakolno niti će Rusija to šaranje večno gledati da obadvoje gledaju na prvom mestu svoj interes a z. B. gde stigne.

ukratko o nikada lakom

pre 6 godina

@Lacerta
Može i obrnuto, Rusija se zakopala u Siriji, Sankcije bacaju Rusku proivredu na kolena, Rusija u recesiji zbog cena nafte, Turska je tvrdji orah nego što je Rusija mislila. Nije to naš posao. SAD su imperija koja je podeljena izmedju sebe, Rusija je regionalna sila koja traži svog partnera, jer to joj je put ka super sili. Nemačka gubi udobnost u EU, geopolitički njena budućnost je u Rusiji, ona doduše to izbegava jer bi odmah postala legitimna meta za SAD pa se okreće Indiji i Japanu. A oni koji dele Srbe na rusofile i one druge, biće odgovorni za svaku slabost i napetost koju time unesu u unutrašnju dinamiku dok se pazimo od ovakvih zubatih.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Uticaj ruske propagande na pomenute drzave je zanemarljiv u odnosu na isti u Srbiji.Ovde su svi tabloidi i vecina ostale dnevne stampe u sluzbi te propagande. Tu je i citav esalon analiticara koji svakodnevno na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bulazne o dvostrukim standardima EU i SAD.Oni kojima je u interesu da, oslanjajuci se ma milosevicevsku propagandu, sticu politicku popularnost, svesno ili nesvesno, unistavaju evropski put i sansu Srbije da iskoraci ka boljoj buducnosti.

budvanin

pre 6 godina

Crna Gora ima jedinstvo sva tri ogranka vlasti u borbi protiv ruskog uticaja u destabilizaciji zemlje.Tužilaštvo goni one koju su prali milione $ dobjene od ruskih službi za antidržavno djelovanje,u toku je suđenje stranim državljanima i domaćim političarima koji su osumljičeni za pokušaj terorizma,strogo se poštuju sankcije Rusije,i crna lista onih koji ne mogu da uđu u CG.

Milan

pre 6 godina

Jadan taj kome Rusija pomaze... Nikad kroz istoriju nama Rusija nije pomogla vec nas je samo gurala u sukobe a mi zinuli u "bracu Ruse" kao klenovi samo ginemo. Kada bi ovaj nas narod bio pismeniji bezao bi od njih glavom bez obzira. Mada ovde ljudi veruju da nam je bolje nego u Nemackoj i sta vise reci...

Zika

pre 6 godina

Nije Zapadni Balkan nego Rusija ima samo uticaj u jednoj od tih drzava a to je Srbija. Rusija sigurno nema nista sta da trazi po Hrvatskoj, Sloveniji niti Crnoj Gori a da ne pricamo po Rumuniji, Bugarskoj ili Grckoj.

Jasdf

pre 6 godina

I ja živim u SAD već 18 god
(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)
A nisi otisao da zivis u srecnu i sredjenu Rusiju vec u te SAD sa svim tim histerijama, panikama i haosima?
Zanimljivo je kako ti svi sto vole Rusiju uhvate svaku priliku da odu da zive u mrski im i siromasan zapad pored svih izobilja Rusije.
No, ako cemo da pricamo o fobijama i mrznjama kod administracija, Rusija od svih pobrojanih daleko prednjaci.

Sinek

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.

Lacerta

pre 6 godina

"EU u panici", "Haos u Americi", "Evropa na samrti", "Amerika se raspada", "Rusija nepobediva", "Amerika pred kolapsom", "Vojna i ekonomska snaga Rusije neprijatno iznenadila Zapad", "Evropa na kolenima", "Beznađe vlada Evropom", "Defetizam se širi Amerikom", "Rusija nikad jača u novijoj istoriji", "Zapad vapi za ukidanjem sankcija Rusiji", "Zapadne sankcije vipestruko ojaale Rusiju", bla, bla, bla, truć, truć, truć, mogu ovako do 101 i nazad.

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!

jadno

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole...
(dosli do zida, 24. oktobar 2017 10:50)

Jesi, rusofil si, kao i svi ono ostali koji pocinju sa "nisam Naprednjak ali...", "ne mrzim homoseksualce ali..." i slicno.

Pa...

pre 6 godina

Kod njih izgleda stalno neka panika, pedofilija, pederi i lezbejke na svakom koraku, narkomani, preljubnici, fini ludaci, nastranosti svih vrsta...šta sve ne čitam o EU, kosa mi se diže na glavi od mentalnog sklopa botova koji to smišljaju za neuke narodne mase da im profilišu njihovo jadno mnenje...Ništa od toga nije tačno već poooodosta vremena. A Rusi...pa dovoljno je pogledati nemontiran materijal sa Youtube pa da se odmakneš od njih što dalje i još dalje, kao i od delova Amerike gde ni sa policijom ne bih zalazio. Ova kuknjava kako nisu procvale ruže i ne teče med imleko ulicama ovih što su ušli u EU je već degutantna. Prvo, ako vam je loše, a vi izađite. Teško je ući, izaći je lakše. Drugo, EU vam daje pristupne uslove - ispunite ih, organizujte se, radite...nemojte samo da kukate, a u stvari, vama "leva ruka ne zna šta radi desna", taj sistem bi da negujete i u EU kao omiljenu aktivnost. Ne može, pa ste nesretni. Buuuu-huuuu, šmrc. Zapamtite - potamneli mozgovi - EU je oaza preostale civilizacije. Mi Balkanci, sa sto mana i dvesta primitivizama, možemo samo da sanjamo i budemo sretni što nam se uopšte nudi pristupna šansa...u protivnom: dve ovce, frula, pa na njivu...

neobavezno

pre 6 godina

Ne ruse EU Rusi vec se Unija urusava iznutra. Nesto sto je trulo, pada samo od sebe. A Rusi su dezurni krivci koji sluze da se prikriju sopstvene slabosti. EU ne zeli da se suoci sama sa sobom i problemima koje je sama napravila. EU pod uticajem SAD i NATO-a trazi konfrotaciju sa Rusijom, permanentno. Huskaju svoje clanice i vrse nevidjenu medijsku propagandu.

Nikola

pre 6 godina

Dovoljno videti koliko ljudi umire od kancera,koliko parova ne moze da ima decu itd,sta ce nam ruska propaganda pored Nato bombardovanja.Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.

absurd

pre 6 godina

Preneseno od velikog brata,za sve nase probleme koje nismo i ne mozemo da resimo vec znamo,nismo mi krivi vec ko,pa Rusi,naravno! Dokazi,sta ce nam?

Podsetilac

pre 6 godina

istorija

Nekako zaboraviste da je kroz istoriju mezimice Rusije na ovim prostorima su bile uvek Bugarska i donekle Crna Gora i uvek je na ustrb Srbije Bugarskoj obecavani neki prostori, setimo se da su Sovjeti hteli da spoje Bugarskau sa SFRJ i da smaknu Tita i verovatno bi nam glavni grad bila Sofija a ne Beogradu. Setimo se 1948 goidne kada su nas otkacili kako i 1991 godine, samo sto su nam SAD i zaapd pritegli u pomoc 1948 godine.
Zaboraviste 90 te. Rusija je 2 meseca pre SAD priznala nezavisnstu Hrvatsku 1992 godine. Rusija je glasala u UN maja 1992 da nam se uvedu najteze sankcije koje je ikada dosada dobila neka drzava u UN (od 15 clanica SB UN jedino je Kina bila uzdrzana). Glasali su u UN na generalnoj skupstini u jesen iste da se izbacimo iz UN (samo su Kenija, Svazilend, Tanzanija, Zimbabve i Jugoslavije bile protiv, neke clanice nisu glasale , neke su bile uzdrzane). Glasali su da nas izbace iz KEBS sadasnjeg OEBS. 1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...

mario

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama
(bole, 24. oktobar 2017 09:06)
A vi bi samo pare,e pa pare treba i zaraditi nije EU bankomat kako što vam je bila ExYu.Zašto onda od pijavica uzimate pare iz bezpovratnih fondova??

Dusan

pre 6 godina

EU,izgleda samo mrtvo slovo na papiru,izgubise rat bez i jednog metka .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neuwied, 24. oktobar 2017 07:49)

XA XA. Panika i histerija. Izgleda da je Putin najveci strateg danasnjice. O ovi jadnici mogu samo da placu i kukaju.

....

pre 6 godina

Podrzavam! Ili ce Evropa da krene ostro na Rusiju, ili ce na Balkanu opet biti rata. Dok se Rusija ne istera sa Balkana nema mira ovde. Zao mi je samo ovog neobrazovanog i sludjenog naroda. Puna usta Rusije ali beze masovno u Nemacku. Pa idite gospodo u Njizni Novgorod ili Vorkutu kada je tamo toliko lepo. Vecina Srba kada bi videli na sta to lici bezali bi iz Rusije kao djavo od krsta.

Vuk

pre 6 godina

Zapad ce se urusiti kao Rimsko carstvo,kao Habsburška Monarhija itd.Austrijanci su pre 100 godina vladili evropom a danas im zelja da ne budu manjina u sopstvenoj drzavi.
(Nikola, 24. oktobar 2017 09:11

Ma jasta more, zaboravio si samo ono "truli"... Kako vam ljudi vise ne dosadi? Zivot vam prodje u sanjanju " propasti Zapada", a u medjuvremenu sve sto vredi i sto je voljno i sposobno da radi vam/ nam se iseli na taj Zapad... Da li je moguce da je neko ovako tvrdoglav i zatucan, uporan u samodestrukciji? Natuznije je sto vas najgori iz ovog drustva truju tim nebulozama, rusofilijom i sami zive vrhunski od toga, a vi skapavate. Sta je sa vama?

Iks Oks

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.

Zdravko

pre 6 godina

(Raca, 24. oktobar 2017 11:45)

Da sam na tvom mestu, odmah bi spakovao svoje stvari i trajno napustio SAD a odselio se u Rusiju, ako nista drugo, iz saosecanja sa neopravdano i nicim izazvanim satanizovanjem Rusije.

TEDZG

pre 6 godina

Dakle bio sam nedavno na sajmu kave u Milanu dakle ove priče su takva glupost.
EU živi punim plućima i nikad se u Europi bolje nije živjelo.
Biznis cvjeta na sve strane traži se masa radnika i onda ovakav naslov o nekakvoj Rusiji koja je u velikim ekonomskim problemima.

dosli do zida

pre 6 godina

Nisam Rusofil, ali onom Putinu kapa dole.Vec svi ovi veliki izvoznici demokratije ispadaju smesni, a on cuti i kulira ih.
Prva Merkel ne moze da sastavi Parlament a ovi desnicari iz AfD ima ih 93 tamo, ima da joj pomere i mali i veliki mozak.Digli se protiv nje Poljaci, Cesi, polako krece lavina o izdvajanju pojedinih teritorija iz maticnih zemalja.
A ona je EU, svi ostali su bili samo statisti kao i u Vucicevom SNS.Nema vise ni podrsku od naredbodavaca iz USA.

dragana

pre 6 godina

Da Rusi su neprijatelj, zapadnom balkanu ponovo uvodimo vize (10e da proverimo da li ste terorista i važi 3 godine), a od Srba očekujemo da uvedu Rusiji sankcije. U stvari najbolje bi bilo da Srbi bombadruju Ruse migovima koje su im poslali, Hojt bi se radovao...

Vojvodjanin

pre 6 godina

Bravo Sinek! Hvala na izvestaju 'sa terena'! Cestitam na zapazanjima i sto ste podelili sa nama!

Nije valjda da 'progresivni' ljudi u Srbiji jos uvek veruju u to izreku iz doba hladnog rata po cemu "Sve sto Rusi kazu je prljava komunisticka propaganda, a sto ameri i zapad govore je najcistija istina ikada uklesana u kamen?!"

Za one koji jos uvel veruju u Americku/Zapadnu 'demokraciju' istinitost/pravdu' slobodu govora/izrazvanja' predlazem da procijatu nekoliko (od million) dokumenata sto je objavio Wikileak and Snuoden u poslednjih par godina, pa da svhate ko laze svet decenijama!

Ko razume, shvatice!

zaeu

pre 6 godina

Naslov sa jedne strane nema blage veze sa tekstom ali upravo najbolje objasnjava! Nije EU u panice i ne trazi ona pomoc vec pojedine zemlje traze pomoc od EU koja je prilicno bila medijski pasivna poslednjih godina bar kod nas. A u vezi cega traze pomoc? Pa u vezi toga da je svaki drugi naslov "Evropa propada", "Rusi nadigrali zapad", "EU se raspada", "Amerika gori", "Amerika nas truje, Rusi su spas drz-ne daj..." I onda kad se vratimo na ovaj naslov, ko potpisuje vest? Tanjug - zar nije ugasen?

Stojko

pre 6 godina

Necuvena glupost i licemerje.
Prvo te izbombarduju, izlupaju ti samare, a onda ti nedaju da pricas sta ti se dogodilo. A kad pocnes da pricas sta ti se dogodilo onda si njihov neprijatelj.

Jedan iz mase

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)

bole

pre 6 godina

Daj pare i biće sve super, što ne date pare tamo gde je Ruski uticaj nego opet vama u džep? Nije ni čudno što svi veruju više Rusiji nego EU i SAD pijavicama

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Hrvat sam i Hrvatske... Ovo o propagandi... Najgori oblik dezinformiranja i propagande je EU. Ma ni Amerika joj nije ravna. EU se pokušava pokazati kao raj na zemlji. I je Švabi, Ircu, Nizozemcu, Dancu... A ovima novima i nama Hrvatima EU je zla maćeha. Gubitak identiteta, siromaštvo, čisto ispiranje mozga. Ulaskom u EU, dragi Srbi zaboravite na mnoge stvari kojima se sada ponosite. Bit ćete mali, bjedni poslušnici kao i mi Hrvati (još i gore jer ćete ući poslije nas). EO je kao Austrougarska koju su još nazivali i Tamnica naroda. Sve oni odlučuju, sve oni određuju pa čak i koliko crvene paprike ćete smijeti uzgojiti. Stoga dođite, pridružite nam se u padu u provaliju zvanu EU. Ako mi padamo i samo što nismo napravili touch down zašto ne biste i vi pa da jednom zaboravite one ludorije o Velikoj Srbiji jer smo mi već nestali i u avnojevskim granicama.
(Sinek, 24. oktobar 2017 09:19)
Ne pominjete milijarde evra uzete iz pristupnih fondova EU, sredjene bolnice, skolske ustanove i putnu i zeleznicku mrezu. Nije realno da ocekujete da vasa drzava koja je tek par godina clan EU, ima isti standard kao i drzave u kojima demokratija i trzisna ekonomija funkcionisu decenijama. Da nije clanica Unije, u Hrvatskoj nikada ne bi doslo do procesuiranja bivsih drzavnika i tajkuna. Ako zele brzi put do boljeg zivota, komsije Hrvati se trebaju okrenuti buducnosti, a ne negativnim osobinama iz proslosti. Pozdrav svim gradjanima Hrvatske iz Srbije.

Zoran

pre 6 godina

Hoće da kažu, da i oni rade propagandu, samo su Rusi bolji. I kako im Rusi ruše jedinstvo, kada je Velika Britanija glasala da izađe iz EU?

Realista

pre 6 godina

Za sirenje ruske propagande u Srbiji je veci krivac nasa drzava tj vlasti nego cak i Rusija. Oni su im dozvollili vrsnjanje po Srbiji u svim sferama od medija, politike do ekonomije. A najveci stos je sto se navodno sve vlasti od 2000 zalazu za pristup EU a narodu i glasacima serviraju tezu o saradnji sa zapadom, istokom tj sedenjem na 2 stolice. Pa smo za EU ali ne zelimo da uvedemo sankcije Rusije koje je uvela EU (a zaboravismo da su Rusi glasali 1992 za sankcije koje su predlozile SAD i EU clanice u UN) , onda smo kako vojno neutlrani a malo vezbamo sa NATO malo sa Rusima, imamo neki objekta u Nisu za koji zapadanjci sumnjaju da se je prekrivrena vojna baza i gde se vrsi spijunaza i sirenje propagadne...

nervozna ganglija

pre 6 godina

Prvo, nema Rusija toliko para da bi potplaćivala a drugo, pored nesposobne i samozadovoljne Birokratije nije im ni potreban Rusija jer gradjani sami uvidjaju šta im je najveći problem...

Страх образ каља често...

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)
А јел, тако, рођаче? Па што онда та ваша власт не конфискује сву имовину коју су Руси купили по оним козјим врлетима што их ви зовете - обала? Што ваша власт не конфискује новац који сте ви узели од Руса за те ваше козје врлети? Него, дефинитивно је кроатизација Црне Горе у пуном јеку - НИКАДА, али подвлачим НИКАДА се Црна Гора није тако бедно и јадно понижавала као данас. Некада сте имали морал и кичму и тада сте били уз Русију, и то тада када је било далеко теже бити уз Русију и Србију. Али добро. Ваша одлука.
Успут, колика вам је то држава када су вам "државни удар" покушали да изведу 3 мушкарца и 1 баба?

spovac

pre 6 godina

Kad pogledam naslove (i na ovom portalu) vidim jasne naznake propagande. I sam naslov ove vesti je jasna propaganda. Panika u EU? Rusi ih rasturaju, a oni su nemocni? U poslednje vreme sve se raspada, rusi, puca po savovima, svi hoce iz EU, krenuo talas yahteva ya nezavisnoscu, ekonomija se raspada,...
Zato takvih naslova o Rusiji nema. Sve je u pozitivnim tonovima, u superlativima. Njihovo oruzje, ekonomska moc, superiornost na svakom polju. Sve to da se ljudima stvori utisak da je EU promasena, a Rusija je nesto stabilno i za nas dobro. A politicari, da bi skrenuli paznju sa svoje nesposobnosti, korumpiranosti drzavnog aparata i lose organizacije, skrecu paznju sa tekucih problema, pa pricaju o vecitom rivalstvu "Rusija sama protiv skoro celog sveta", "tamo u EU bas i nije tako sjajno, umrla je, ali joj jos niko nije javio", "ako se mi udruzimo sa Rusijom i Kinom, ima da svi nas pitaju i kad hoce na WC da idu, takmice se ko ce pre da nam ponudi kafu sa ratlukom",...
Istina je daleko drugacija, ali kad bi se to pokazalo, mnogi bi bili poslati u anonimnost.
(Iks Oks, 24. oktobar 2017 08:42)
BRAVO za komentar. Istina je takva da u drzave propale EU godisnje iz Srbije, na zalost, trajno ode vise od 20 hiljada mladih i obrazovanih ljudi.

Deus

pre 6 godina

Dosta kretenske rusofilske propagande za nepismene!
(Lacerta, 24. oktobar 2017 11:28)
--
Treba da svima bude jasno da su sredstva ruske propagande u Srbiji Sputnjik, tv stanica Russia Today, list Geopolitika i jos mozda par listova. Velika vecina ostalih (cesto "nezavisnih") sajtova, listova, TV kanala su u sluzbi USA, EU i neoliberalne propagande. U Srbiji svako iole informisan zna koji su to mediji. A vidim da USA botova ima vec poprilicno ovde. Saberite dva i dva ...

Grozni

pre 6 godina

Ono kad plasenje Rusima dignes na sasvim novi nivo. Znaci EU ima slobodu medija i ekstremno ogranicavanje svih medija koji im se ne svide i koje dobiju etiketu propagande. xD
Znaci EU i S.Koreja se razlikuju u kaznama a ne u tretiranju medija ako ovo prodje xD

Jova

pre 6 godina

Mozete da pisete svakojake nebuloze ali jedna cinjenica je nepobitna, dok je Goli otok funkcionisao (nije bas najdemokratskija institucija ali ...), na ovim prostorima se mnogo bolje zivelo.

mc

pre 6 godina

@sinek.
sve je to ok sem te price o velikoj srbiji. dok je bila kraljevina shs, a protivnik sam monarhije, jel Hrvatima bilo gore nego sad?
mi treba da pravimo uniju i saradnju bez da bilo ko bude glavni. ali sa postovanjem tudje teritorije.
i sami smo sebi teski zasto bi izurpirali tudje? a oteli su nam kosovo i svasta nesto materijalno..

ko uopste razmislja o velikoj srbiji sem bolesnika politicara?

Agramer

pre 6 godina

Iz Hrvatske sam i mogu reći da se ne sjećam da je ikada otkako pamtim pokrenuto i podržano tako mnogo raznovrsnih projekata, kao u ovih zadnjih par godina od kada smo u EU.

Dakako, ulicama Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke još uvijek ne teku med i mlijeko, ali iluzorno je očekivati da će EU riješiti baš svaki interni problem država članica. Ali podrška postoji i pozitivne promjene su vidljive.

istorija

pre 6 godina

@Milan
Rusi nam nikad nisu pomogli? Pa ko je glasao u UNESCO protiv ulaska Kosova?Ko je glasao protiv rezolucije o Srebrenici? Ameri?Ko nas je bombardovao 1999.?Rusi? Uci malo i istoriju i vidi zasto su Rusi usli u Prvi Svetski Rat,nespremni, kad im je svaki peti vojnik imao pusku!Zbog obecanja ruskog cara Nikolaja II! Naravno da su I njihovi interesi bili ugrozeni,ali ne bi tako brzo usli u rat,ministar finansija je dao ostavku,jer je rekao da drzava nije spremna,a car ga nije poslusao. Saveznici zapadni bi pustili nase da umru u Grckoj,a tek na pretnju Rusije da ce sklopiti separatni mir sa Austro-Asiatic resili da posalju brodove... A kada su nam zapadnjaci pomogli?

OX

pre 6 godina

Nije preterano vezano za ovu vest ali ima ono "zasto vlast goni kriminalce i dodatno ne voli socijalne medijume zbog laznih vesti? Ne vole konkurenciju" Tako je sa EU u vezi Rusije, nece brale oni konkurenciju u zamajavanju plebsa.

Aleksandar

pre 6 godina

Americke bombe ili ruska propaganda? Pa ko sta voli .

(izbor, 24. oktobar 2017 09:06)

Ja bih novozelandsku pastirsku pitu, ako može? A svet bi bio daleko lepše mesto kad ne bi postojali ni SAD ni Rusija...

Raca

pre 6 godina

@ Stvarno, evo ja živim u Holandiji, ljudi u panici trče goli po ulicama...
(archos, 24. oktobar 2017 08:49)
------------------------------

E pa nismo baš toliko bukvalni kako misliš.Niste ti i tvoji sugrađani u panici i ne mislimo da zbog te panike od Rusa trčite goli po ulicama.
Ali jeste vaša administracija koja je jedna od perjanica NATO.A administracija i narod jedne države su često puta kroz istoriju bili u koliziji.
I nije lepo što likiješ zbog činjenice da živiš u Holandiji.Ili pokušavam da kažeš da se kao Holanđanin osećaš na sigurnom od Rusa.To je po malo bljak !!
Dobro znaš da nisi Holanđanin,da su ti koreni negde na tamo na Balkanu,i da jeste na delu žestoka rusofobija,i u tvojoj Holandiji i u EU i u SAD.....
I ja živim u SAD već 18 god pa se ne bojim i nije me sramota da kažem da je u SAD na delu neviđena antiruska histerija i propaganda od strane administracije,dok obični građani nisu u stanju ni da pokažu Rusiju na mapi.

Zana

pre 6 godina

Prestanite da budete velikobriznici za Bakan. Vaše neznanje je toliko da se stidimo vašeg stida.
Pocnite da radite nemojte se bogatiti na tuđoj nesreći.
Ako vratite film unazad videćete vaša nedela zbog kojih se narodi Balkana nemogu oporaviti.

Da je samo propaganda ...

pre 6 godina

Ruska propaganda ima efekta u Srbiji zato što je Srbija želi. Ne zbog toga što ima nekakvu patološku zaljubljenost u Rusiju, nego zato što joj Rusija izgleda kao slamka spasa od EU koja (u našim očima) promoviše proganjanje Srba i nepravdu prema Srbiji, naročito na Kosovu, ali i u BiH itd. Od početnog stanovišta da su svi nacionalizmi doveli do raspada SFRJ, ali je srpski kao nacionalizam najjače strane bio najodgovorniji, tokom relativno vremena je došlo do transformacije u kojoj je srpski nacionalizam JEDINI krivac za raspad zemlje i JEDINI generator zločina koji su se dogodili, a nacionalizmi i zločini svih drugih učesnika su "opravdani" ili "nedokazivi". Mi to ne možemo da prihvatimo i da se sa tim pomirimo jer znamo da je to laž i metenje pod tepih, dok je za moćne zapadne zemlje to zgodan način da se na prečac privede kraju jedno kontroverzno poglavlje istorije.

Marko

pre 6 godina

@Pa...
EU je oaza preostale civilizacije.

Negde sam čuo da je Australija oaza, a verujem ni da Švajcarska nije loša za život.
Na spisku su uglavnom slovenske zemlje i zemlje nekadašnjeg SSSR. Mislim da je njihova povezanost sa Rusijom logična, koliko god u da su u prošlosti imali problema sa njom. Trebalo bi se navesti konkretan primer propagande protiv EU od strane Ruskih medija, jer ovako deluje da je propaganda od strane EU zemalja protiv Rusije.

OX

pre 6 godina

...........1999 su nas samo moralno podrzavali u ratu protiv NATO . Prvi su dosli na Kosovo u okrivur misije UN i nisu zadrzli ni aedrodorm nistu su trazili neki sektor na Kosovu. Medju privima su napustli misiju KFOR na Kosova i ostavli Srbe na kIM da ih u okrivu te misije cuvaju uglanom pripadnici NATO clanica Amerikanci, Nemci...
(Podsetilac, 24. oktobar 2017 12:33)

Gore-dole se slazem stobom. Isto tako bi se ti slozio i sa tvrdnjom da Rusi ne znaju ni o sebi da se brinu a da ne pricam o njihovoj "brizi" za Srbiju i druge zemlje Balkana (posebno ne 90tih). I pokraj toga ja opet ne bih trcao u zagrljaj nekome ko mi je radio o glavi u proslih 150 godina na ovaj ili onaj nacin.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

@Jasdf, licemeran si sa takvim postavkama stvari. Kao i sa osudjivanjem onih koji osudjuju politiku Zapada a zive na Zapadu. Zapadna propaganda traje od pocetka drugog svetskog rata, a zapoceta je globalno vec u prvom i nakon prvog se pojacala. Ta propaganda i danas unistava Istocni blok, kako politicki tako i ekonomski ne dozvoljavajuci im sa manipulacijama i sankcijama da se razviju. Zapitaj se koliko bi Ruska Federacija bila razvijenija nego sto je sada, da se u svakoj deceniji ne dogodi po nekoliko krugova sankcija kako od strane Sjedinjenih Americkih Drzava tako i od njenih saveznika kojih je puna evropa. Da ne nabrajam dalje odnosno druge razloge. Moras da budes svestan toga da licemerje ne vodi nicemu i da razlkog iz kojeg se odlazi na Zapad jeste upravo taj Zapad sa svojom politikom unistenja zarad licnih interesa. Nakon toga se jave neki kvaziigraci na politickim daskama sveta sa potpisivanjem peticije zbog ugrozavanja odredjenih delova evrope od strane Rusije sa licnom propagandom. A polovina tih drzava je naterana ili je u saradnji sa Zapadnim blokom to ucinila.

Dragan

pre 6 godina

A kako bi bilo da se postaraju da kvalitet proizvoda bude isti u svim zemljama EU? Zasto bi neko sirio dezinformacije kada je istina dovoljno losa?

Mare

pre 6 godina

Jasdf

Hajde da jednom resimo tu vecitu floskulu "mrzitelji Zapada radije bi ziveli na Zapadu nego bilo gde drugde". Gospodine, postoji razlika izmedju ponasanja Zapada prema sebi i ponasanja Zapada prema drugima.Zapad ne dozvoljava da drugi dosegnu njihov nivo razvoja i trudi se svim silama da zemlje van njihovih drzava odrze na odredjenom nivou razvoja. Eto zato mi ne volimo Zapad, jer nase zemlje ogranicava, a idemo tamo da bi osetili sta znaci ziveti u zemlji koja je razvijena.

Bosko Buha

pre 6 godina

Izvinite, ne znam sto se tu petlja Velika Britanija kao potpisnica kad vec izlazi i BrExitira iz Unije. Ma hajde ljudi, dosta je bilo ! Pocevsi od one bolesne Klintonke koja kao kaze ''izgubila sam izbore zbog Rusije'' a ne kao zbog cinjenice da je na pokvaren nacin zapravo ukrala nominaciju Sandersu koji je bio 'people's choice''. A sta reci za zelje Istocne Evrope kao npr Poljake koji su sluzili dorucak americkim trupama pre nekoliko meseci jer su dosli kao da ih ''stite'' od Rusa. Izvinite Poljaci ali kad se upere puske na jednoga a tj isto ima naoruzanje, ocekujte da ce to da bude uradjeno i vama pa vi Poljaci i ostali Evropljani koji se ugrozeni od Rusije kukajte i zovite NATO da vam ''pomogne''.

Antidoping

pre 6 godina

Potpisala i Velika Britanija, koji je svoj stav prema EU pokazala i dala primer svima! Uz zdušnu podršku, svetskih ekonomskih giganata poput Litve, Estonije, Latvije, Rumunije...
Gledam na ART ( švapsko-francuska TV) kako Nemci snadbevaju Rumuniju svinjskim mesom. To možda nije toliko šokantno, osim ako znamo da je Nemačka više industrijska zemlja, a Rumunija poljoprivredno stočarska. I kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!!
A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.

Agramer

pre 6 godina

Za one koji se pitaju kakve veze imaju Rusi i njihova propaganda s Brexitom, neka pročitaju:

https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy?CMP=Share_iOSApp_Other

Također, uzmite malo vremena i usporedite samo naslove članaka na raznim srpskim portalima koji se odnose na EU (i Zapad) i Rusiju. Lako je uočiti zanimljiv i indikativan kontrast.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jasdf;
----------
Zar nije najlogicnije, da ljudi koji zive u SAD bolje poznaju tamosnje prilike od vas, koji zivite ovde? Po toj logici ni Vi, licno, ne biste smeli da kritikujete Srbiju, ili bilo sta sto se ovde desava? Ovi koje vi kritikujete mogli bi, u tom slucaju, da se posluze istim argumentom i kazu; zasto vi koji nkritikujete Srbiju ne dodjete u SADDa zivite i osetite svu "dobrotu"?! Kritika neke pojave ne zavisi od prebivalista, velicine plate ili kolicine hrane koju pojede vec od shvatanja, obrazovanja i integriteta licnosti.

csc

pre 6 godina

Predlažem da predupredite rusku propagandu i sve države koje su joj izložene hitno primite u EU. Ako, umesto prijema, planirate da nam emitujete šarene emisije kako je u EU bajno, odmah da vam kažemo - man'te se ćorava posla, od toga nema ništa.

Milan

pre 6 godina

Njih 14 prima plate da vode kampanju preko drustvenih mreza i prati ih po 2000 pratilaca po osobi?! Znam par tinejdzera koji bi mogli da im objasne par stvari o drustvenim mrezama. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jedan iz mase, 24. oktobar 2017 08:03)

Ja im predlazem da okace sliku s Fantom....svako moze da dobije lajk ako okaci sliku s Fantom!
P.S gluplju reklamu nisam video!

Патас

pre 6 godina

ЕУ је у кризи и руши се због гломазне бирократије а не због руса. Они што сједе у Бриселу имају плате по 20 хиљада евра и више, изгубили су осјећај за реалност. То је њихов проблем. С друге стране Русија ради оно што мора, на пропаганду одговара контрапропагандом. Путин је свјестан да не смије да понови грешке својих претходника из Совјетског Савеза - грешке које су довеле до распада те државе. Зато и постоје РТ и Спутник. Ако неко жели да ти уништи економију и државу мораш да се бориш свим средствима и да такође играш прљаво. То је закон опстанка и тако су ствари уређене.

dule

pre 6 godina

(budvanin, 24. oktobar 2017 09:10)

Jos samo da niste sve pare zaradili tako sto ste prodali svu zemlju ruskim tajkunima i mafijasima, i da ne znate svi ruski redom bolje nego sami Rusi, i da vam svaka druga novina nije na ruskom pa davam poverujem.

Nego nemate vise zemlje da prodate rusima, a para nestaje, pa se sada nadate da ce vam Amerika dati pare za to samo sto ste odjednom postali anti-ruski nastrojeni, no i ta krava moze da se sve manje muze.

Problem je i sto je cak i Amerikancima dosadila ta anti-ruska histerija, nego prosecan Amerikanac vidi da njemu u novcaniku ostaje sve manje, a pare idu tamo da se bombarduje neki Taliban ili da se salje kamion pun para nekom tamo despotu iz treceg sveta sto zaradjuje pare svercom cigareta u zemlji za koji nikad nije cuo, pa se okrece tome sta se desava u njegovoj zemlji, a to se ondak odrazi i na izbore kod njih, jer je za razliku od vas, njima ne vlada jedan despot 30 godina.

Sve mi se cini da cete pre svega morati da se latite malko i motike da bi nesto i zaradili, jer nemate vise ni gde da uglavite "svoje" u drzavnu firmu i vlast, jer te drzave vise nema, sami ste na svojem.

да да

pre 6 godina

Аком
под Еуском пропагандом подразумевате ИСТИНУ онда ок, него, не видим да се буне Немачка, Аустрија, Француска, Шпанија, Италиј, Грчка ? Само енглези и америчке вазалне државце ...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

Najgore je za svoje neuspehe kriviti druge. Teško je sprečtiti nečiji uticaj, posebno ako je uspešan u onome što radi i što stvara uticaj. To su činjenice koje treba uzimati u obzir. Svako normalan i prirodan nastoji da širi svoj uticaj, pre svega u cilju svojih koristi. Činjenica je da su EU i Amerika, medijski i u ekonimskom životu jako prisutni na prostorima Balkana, daleko više od Rusije. Uticaj Rusije na prostorima Balana je funkcija (ne)uspešne politike EU i Amerike na tim prostorima.
Slanje pomoćnika zamenika diplomata na prostore Balkana, sa zapaljivom i ultimativnom retorikom,konkretno od strene Amerike,koji se čak usudjuje da govori u ime cele EU, objektivno dovodi do većeg uticja Rusije na ovim prostorima i srozavanja ugleda Amerike a posebno EU.

Zemljoradnik

pre 6 godina

... i kaže Rumun da mu se ne isplati uzgajati svinje, jer je nemačko svinjsko meso nekonkurentno!!!! A ja sam samo čuo da kinezi dopinguju, kad ono ne-lezi-vraže i zemlja lider u EU.
(Antidoping, 24. oktobar 2017 09:58)
- Mislite dampinguju. Damping cena, ne doping.

milan

pre 6 godina

Teško će biti sa pomoći iz EU kada unutar tih zemalja na z. Balkanu postoji dvomislenost u nameri da se sedenjem na dve stolice izvuče za sebe i svoju politiku što više. Naivno da je jedno sigurno niti će EU gledati na to blagonakolno niti će Rusija to šaranje večno gledati da obadvoje gledaju na prvom mestu svoj interes a z. B. gde stigne.

rusosaurus

pre 6 godina

Skoro svaka država ulaže sredstva u propagandu kojom opravdava svoje delovanje u unutrašnjoj i vanjskoj politici i to je tako od davnina. U sudaru propagandnih mašina jača i bolja pobeđuje.Optuživati bilo koju državu za propagandu je isto kao osuda vojnika zbog nošenja uniforme u legalnoj vojsci. Propaganda ne mora biti istinita ali ako je u celosti laž brzo se okrene protiv autora bez obzira na njegovu trenutnu poziciju i moć.Opasnost je ako propagandne parole postaju aksiomi i sastavni deo zakona kao što je bilo u nacističkoj Nemačkoj sa rasnim zakonima .Koliko znam EU i USA su prvi pokrenuli implementiranje propagandnih floskula u svoje zakonodavstvo kroz sankcije prema privatnim i pravnim licima iz Rusije , a potom i prema celoj državi Rusiji i medijima iz Rusije.Rusija i ruski mediji ne rade ništa drugo i drugačije od onog što su zapadne države radile Rusiji od 1945(svaka batina ima dva kraja). na ovamo .Svako drugo mišljenje je samo projekcija navijačkih strasti prema ličnim sklonostima ka jednoj ili drugoj strani .

jasdf

pre 6 godina

@dragan
Za to treba da se postaraju zemlje u kojima zavrse ti proizvodi.
Ako Srbija ima 5 puta vecu dozvoljenu kolicinu aflatoksina u mleku od zemalja EU, svaki farmer iz EU ce pokusati da mleko sa viskon aflatoksina izveze u Srbiju. Tu ce imati bar neku zaradu a u suprotnom bi morao da plati za unistavanje tog mleka. Resenje za taj problem je da Srbija uvede isti standard za kolicinu aflatoksina u mleku, i problem resen.
Isto i sa svim ostalim, dok se prodaje ono sta pise na ambalazi i dok je to dozvoljeno zakonima drzave jedini koji moze nesto da uradi je zemlja u kojoj se prodaje.

ukratko o nikada lakom

pre 6 godina

@Lacerta
Može i obrnuto, Rusija se zakopala u Siriji, Sankcije bacaju Rusku proivredu na kolena, Rusija u recesiji zbog cena nafte, Turska je tvrdji orah nego što je Rusija mislila. Nije to naš posao. SAD su imperija koja je podeljena izmedju sebe, Rusija je regionalna sila koja traži svog partnera, jer to joj je put ka super sili. Nemačka gubi udobnost u EU, geopolitički njena budućnost je u Rusiji, ona doduše to izbegava jer bi odmah postala legitimna meta za SAD pa se okreće Indiji i Japanu. A oni koji dele Srbe na rusofile i one druge, biće odgovorni za svaku slabost i napetost koju time unesu u unutrašnju dinamiku dok se pazimo od ovakvih zubatih.

Gastarbeiter

pre 6 godina

U Nemackoj na kablu postoji pored CCN BBS i Russia Today,..kao i Al Jazeera ...i nikome to ne smeta niti iko pominje...Postoje i Turski kanali,,,Indiski(Bolivud)..postoji i Pink i drugi kanali sa Balkana(do duse nasi nisu besplatni ko ostali)