Ponedeljak, 23.10.2017.

21:25

"I šta to Rusi rade da pomognu Srbiji?"

Visoki zvaničnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji rekao je da SAD ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski imunitet

Izvor: Tanjug

"I šta to Rusi rade da pomognu Srbiji?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

smarate spineri,. bas smarate

pre 6 godina

@Realista

Nesto mnogo mesas hrvatski novogovor i srpski, ekavicu i ijekavicu... Sta je problem, nemas koncentraciju, pao secer, niste jos dobili dorucak?

putin voli gimnasticarke

pre 6 godina

Sta rusi rade da pomognu Srbiji?Pa evo kupili od nas NIS za 450 miliona-do sada izvukli nafte za skoro 10 milijardi.Uz to dobili prava na sve busotine u zemlji i inostranstvu.Umalo da zaboravim "tuzni jok" secate se toga?Poklonili nam 6 rashodovanih migova za 200 miliona,rasturili SFRJ.Gospodin Ji je lepo rekao morate se opredeliti.Srpska verzija ulaska u EU je koristimo pare i fondove EU,saradjujemo sa NATO i njihove tajne prosledjujemo rusima.Posto su oni u NATO-u "glupi" nece provaliti sta Vulin radi.Inace u rusiji imate elitnu srpsku dijasporu,da ih ne nabrajam?Ima tu jos ali i ovo je dosta!

bogdan trojkaš

pre 6 godina

1.Rusi nisu protiv ulaska Srbije u EU.
2.Ako vidimo da nam je pametno da idemo u EU, moramo ostaviti nauci da utvrdi ko je za šta kriv u prošlosti i gledati u budućnost.
3.Političari koje smo izabrali da nas vode, čine sve da ne uđu u EU jer takve tamo ne podnose, a EU odgovara da ovakva Srbija ne bude u EU.
4. U slučaju kakvog rata, ponovo će se mešati i deliti karte.
5.Možemo i dalje voleti Ruse i mrzeti Amere ali na svoju štetu
6.Ajmo u EU a Rusima želimo svako dobro!

МилеНС

pre 6 godina

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Swedenonline, 23. oktobar 2017 22:33)

Едукуј се ти нато боту. При удару зрна 30мм од осиромашеног уранијума из гатлинг топова авиона А-10 у оклопна возила долази и до сагоревања материјала уз стварање радиоактивне "прашине" која иде около ношена ветровима и контаминира за сва времена, све где падне! 1999. Грчка је регистровала радиоактивност због употребе те муниције 1999.! Припадници италијанског контигента кфора који су први ушли у најзагађенија подручја су помрли. Али о њима ће неко нешто и рећи а о Србима и Албанцима због којих је то зло разасуто нико неће причати а сваке године је све више оболелих, управо карактеристично за 18 година од тог догађаја да се деси права епидемија карцинома. Ако је безбедно ено ти у музеју 3 зрна , носи их себи кући.

Zoza

pre 6 godina

Svetom vlada nasilje velikih sila, strasno otvoren napad od oba mocnika na jednu suverenu zemlju, Rusi nam uzese NIS i naftna polja za dzabe sto bar ne poklonismo da se ne prica prodali smo, ovi drugi otvoreno nam otese deo teritorije i napravise veliku materijalnu stetu bombardovanjem i sad ovo izjavljuju sramota gde im je obraz, daju nam mrvice pomoci a napravili milijarde stete,invalida dece bez roditelja itd. A svemu smo i mi krivi biranjem pogresnih ljudi u politici.MILOSEVIC ,ŠESELJ, VUCIC , TOMA , DACIC PA PONOVO U KRUG KODA SMO POD HIPNOZOM.Pamet u glavu na izborima u dva kruga na vlasti sa ovima napredka nema opet zakuvali na sve strane i dobro se zivi samo u njihovim izjavama na TV, standard najgori u Evropi.

kako da ne

pre 6 godina

Sto pre Srbi shvate da nam niko nije ‘brat’ vec sa svako gleda svoj interes, to bolje. Samo sto pre. Rusi nas nisu gadjali bombama jer nisu bili u situaciji, uostalom nikog ni ne gadjaju jer nisu sila broj 1, izdavali su nas i oni kroz istoriju. Sto se kaze ‘ne daj Boze da te rus brani i grk hrani’. Znate tu staru? Svi gledaju samo svoj interes, a opet od EU smo dobili vise milijardi nepovratno kroz zadnjih 10-tak godina. E, sad sto boljitka sa svime time nema pogledajte seber jer, ipak, vi izlazite na izbore? Pozdrav

@ja

pre 6 godina

Stvar je u tome da su Rusijom krajem 18. i početkom 19. veka vladali carevi Nemci, koji su imali ambicije da postanu papa, pa se desilo da su Rusi potukli Turke na moru, iskrcali se na jugu i osvojili celu Italiju, isteravši Fdrancuze odatle, a zatim i iz cele Švajcarske, predvođeni Suvorovim, krvareći po planinskim vrletima, sve zbog ambicija tadašnjeg cara. A verovatno i zbog nečije projekcije za čiju korist treba, a za čiju nikako ne sme da se angažuje Rusija. Moglii sy tada, ne Srbiju osloboditi, nego Carigrad uzeti, pa ih je car zato i poslao da se istroše negde drugde. Cara su ubrzo ubili plemići i generali, ali (ni)je već učinjeno... A koliko su puta Rusi Austriju i Prusku restaurirali, ovi su im, da su i dobronamerni, morali jednom zlom vratiti, statistički gledano( ali nije slučajno)

srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Kad vec treba da se bira izmedju Rusa i USA, najbolje je i jedne i druge oterati u tri lepe. Ni Rusi ni Amerikanci nam nisu prijatelji, pitanje je samo golog interesa. Zato se treba drzati po strani, a ako to nije moguce - onda istrgovati sto se bolje moze. Npr, uci cemo u NATO (ionako su sve susedne zemlje u NATO), ali nam vratite pola Kosova , napravite 1000 km autoputeva, dovedite Ford ... ili, pusticmeo Ruse da odavde vrse uticaj na zapadni svet, ali trazimo gas u pola cene , jos 15 Mig-ova, S-400, otvaranje jos 5 ruskih banaka, itd itd. Nemamo spretne politicare, neke vodje iz proslosti bi iz ove muke uspele da izvuku korist i sa jedne i sa druge strane. Nasi danasnji politicari su toliko "talentovani" da cemo na kraju dobiti batine i od Rusa i od USA.

cudo

pre 6 godina

uvek sam se pitao odakle dolaze te price i ta pitanja "sta su to rusi nama ucinili". pa evo ovako. Pre 19og veka zaista nista a onda 1. pomogli nam materijalno i politicki u oslobadjanju od turaka. pojedini cak dolazili da se bore 2. I sv rat. usli u rat kada ga je austrija objavila srbiji iako niko njima nije objavio rat. ova odluka je posredno na kraju kostala cara Nikolaja II glave. 3. vrsili pritisak na saveznike da nas prevezu iz Albanije na Krf sto su oni odbijali/odugovlacili da ucine. ucinili tek pod ruskim pritiskom i pretnjom Rusije da ce se povuci iz rata. 4. oslobodili nas '45te. 5. nisu priznali kosovo i blokiraju mu pristup UN. jel treba jos?

Lajavi krelac

pre 6 godina

Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza...

(Strojimir, 23. oktobar 2017 23:06)

EU krediti nisu povoljni, ubijaju nam privredu a kad smo već kod toga, mi njima dajemo subvencije 10.000e po radnom mestu i rob za 200e mesečno bez poreza i doprinosa od tih kredita, dakle ništa ih ne košta, naprotiv... Što se tiče povlaštenog izvoza, imamo ga samo sa Rusijom. I poslednje, mrzim EU a volim Rusiju!

Igor

pre 6 godina

Da rezimiramo...Rusija je ulozila veto na rezoluciju da nas oznace kao genocidnu drzavu,nisu nas bombardovali,nisu priznali Kosovo,od pamtiveka smo braca po veri i saveznici....Neznam kako nam to USA pomaze,bombama radioaktivnim ?Izolacijama ,otimanjem Kosova..i da ne nabrajam njihov trud za globalizacijom ,zeljom da vladaju celom planetom..ko je kome ovde prijatelj?

Bridge

pre 6 godina

Interesantni komentari, za sve nedaće u Srbiji krivi su drugi! U tome se svi slazemo! Jedino se ne slazemo u tome ko je kriv, US ili Rusija, ali to je manje bitno. Vazno je da se slazemo u onom bitnom!

wook

pre 6 godina

Pardon!Svi ti koji kažu,,Rusi nas nisu bombardovali 1999,, neka se samo sete koliko su nas Rusi zavlačili da uđemo dublje u rat sa celim svetom,.A onda kada su nam okrenuli ledja u martu 24.3.1999. uvode nam sankcije i šalju izaslanika koji kaže Slobi ,,pakuj prnje sa Kosova inače ćete imati zemlju sravnjenu i ravnu kao ovaj sto,,.

Eustahije Brzić

pre 6 godina

... što se Rusije konkretno tice... to sto nam nisu pomogli u ovom poslednjem ratu je razumljivo onima koji prate politicku scenu Sveta šire a ne preki Pink TV-a... dakle samo nedovoljno zreli i neupuceni smatraju da je za sve kriv Slobodan M. istina je drugacija... vojna akcija je bila isplanirana i na nju se cekalo dok se nisu ispunili drugi uslovi potrebni da se Rusija ne umeša. USA je preko svojih posrednika ( Saudi Arabije) iscenirala i otvorila rat u Ceceniji koji je Rusiju sklonio u stranu sve do 2002-ge godina... amko želite i ostale istoriske cinjenice sve vam je danas dostupno... ali potrebno je potrošiti slobodno veeme za obrazovanje... e kada se to bude desilo Srbiji svima ce nam krenuti bolje... hvala na pažnji...

Nikola M.

pre 6 godina

Volim Bitlse, ali volim i Čajkovskog, volim Tolstoja, ali volim i Bukovskog, a najviše volim američki film po ruskom romanu. Umiljato jagnje dve majke ima. Ako neće Vučić, ja ću sedeti ne na dve, nego na četiri stolice. Minimum.

shvatio

pre 6 godina

Brajane, mi hocemo da udjemo u EU, ne da postanemo deo USA. Ne razumem sto se vi toliko uzbudjujete zbog nas, jedino ako ne mislite da ste vlasnici EU. Rusi mozda nisu ucininli mnogo dobrog za nas, ali vi ste ucinili mnogo loseg. Ne priznajete to, vec nam delite lekcije. Znam da su velike sile nadmene, ali vi ga preteraste.

bole

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto ovako marginalnoj licnosti danas dajete toliko medijskog prostora,mislim da preteruje,mozda zna da njihovo vreme prolazi,pa bi da opet otvore neki haos ovde.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

"Ne pitajte sta Rusi mogu dobro da urade za Srbiju,vec sta vi (Amerikanci) mozete dobro da uradite za Srbiju" :D

Rusi,Ameri,EU,smarate. Provaljeni ste.

Realista

pre 6 godina

EU tj zapad ima pravo da pita na koju cemo stranu, jer nam daju kredite i trziste na koje plasiramo robu. Pa ne mislite valjda da mozemo od njih da uzmemo samo sto nama pase, a oni da nam ne postavljaju nikakve uvjete?
Njihov uvjet za saradnju je da odlucimo gde cemo. Prije ili kasnije ce to pitati i rusi. Nije pitanje tko je pravedan. Kao sto nije pravedno, da smo unistili 2 susjedne drzave a za to nismo platili ni evra i jos se cudimo sto nas ne vole, a mi slavimo one koji su pravomocno osudjeni zbog agreaije na te zemlje koje smo mi financirali. Ko je tu onda licemer?

Max

pre 6 godina

što je starije kokoš ili jaje?
Srbija će se ponašati kao članica EU i oduzeti diplomatski status Rusije Kada je dobila članstvo u EU.

miso

pre 6 godina

Jednom je americki ambasador pitao Patrijarha Pavla nesto u smislu,sta mozemo da ucinimo da vam pomognemo?
A nas mudri Patrijarh je odgovorio,nemojte nista da cinite tako cete najvise da nam pomognete.

balkanski cirkus

pre 6 godina

Čovek opušteno troluje (jer za to dobija debelu kovertu), novinari prenose (uz malo "filovanje") a balkanska raja se prima toliko da samo što se ne potuku....nije ni čudo što su balkanci stalno u sukobu kad nemaju ni pola grama mozga....

brza fotografija

pre 6 godina

Protiv EU su oni kojima ovakvo bezvlašće i lopovluk odgovara. Nemaju ni ameri ni rusi, ni istorija veze sa tim. To je čitava filozofija. Ko ovo svesno ne vidi taj je naivan ko francuska sobarica.

backo

pre 6 godina

Zasto bi USA zvanicnik trebao da se mesa u odnos SRB i RUS, jos se kao brine da nas ne sputavaju na putu do cilja. A cilj EU? Sine EU, vi ste preko okeana, odbij bre vise... Svuda mora da zabadaju klanfu...

Dawkins

pre 6 godina

Ljudi, gde je razum? Čovek nije tražio da to uradimo Nemačkoj ili Francuskoj, umesto Rusiji. Nisu nas bombardivali? Nisu ni Japanci, npr. Nesrazmerno su nam više pomogli ne tražeći ništa za uzvrat. O zemljama EU i da ne govorim.
Bezmozgovići, muka mi je od vas koji živite sa povezom oko očiju i bespogovorno slušate ove koji ljube turska stopala i veličaju Murata.

Jovan

pre 6 godina

Da vidimo....ne priznaju Kosovo, nisu nas bombardovali, ne optujuju nas za genocid, ne smatraju nas stokom, ne smatraju nas divljacima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Che, 23. oktobar 2017 23:09) Normalan gradjanin srbije ovako razmislja....

Ja

pre 6 godina

Preporucujem malo citamje diplomatije 19 veka, pa da vidite kako su tadasnje diplomate i politicari stvarali Srbiju tj odvajali je od turaka i to u najtezem periodu nase istorije. Malo na istok malo na zapad. Rusija potpise San stefanski mir eto nas kod austro ugara da molimo za pomoc. Okrenu nam oni ledja eto nas opet kod Rusa kao najveci prijatelji. Poenta je price, sta mi dobijamo od Rusa?

Banana

pre 6 godina

Ne ulazim u neku dubinu, ne stajem ni na čiju stranu. Nisam ni za Amere, ni za Ruse, ni za EU, tako da me Rusofili ne shvate pogrešno.
Ali lad se već pominje bratstvo, kakva je to bratska zemlja, koja nema sporazum o izručenju? Zašto čuvaju sve tajkune koji pokradu sprski bedni narod i zapale za Rusiju kao najveće gnjide i uživaju u novcu napaćenog naroda? Jel to radi brat bratu?

Person

pre 6 godina

Stvarno nisam za Rusku guberniju i stvarno mislim da nam je mesto u Eu, ali...

ovakvi nastupi podsete gde smo.

Rusi možda ne pomažu ali nas nisu razrovali bombama 1999, nisu nam razorili infrastrukturu, nisu nam naneli stetu od desetina milijardi EUR.

Cime su NATO vojnici koji prolaze kroz Srbiju zaslužili imunitet? bacanjem bombi?

Zato ovakve izjave pokazuju da nas neće u Evropi. da moramao svoj put da nađemo. ni u EU ni uz Rusiju.

Licemeri

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Nema života na Marsu, Čak Noris je bio tamo.

Aha, to nije ovaj članak !

Čak Noris je istovremeno sjeo na dvije stolice

Ali jedan je Čak Noris

mrki

pre 6 godina

Cilj amera da Srbija bude bolje. Otmu 10% teritorije i još hoće da nas nateraju da to priznamo kao da nije ni bilo naše.
Može ovaj korejac da priča šta hoće amerima nikad ne verujem. Rusi braća oduvek i zauvek.

Swarog

pre 6 godina

Sta se njega to tice, ne pretenduje Srbija pristupu u Sjedinjene Drzave nego u EU. To je stvar Brisela a USA treba konacno da razgule iz Evrope. 70 godina je dosta! Zivela federalna Evropska Unija!

vlada

pre 6 godina

Kako deo naroda zaboravlja i to brzo.Kome he odgovaralo da se SFRJ radpadne kada je bila na pragu ulaska u EU i NATO, pa Rusiji.Ko je svojim NE cinjenjem doveo do bombardovanja 1999-e?Rusija.Gde su se sklonili vlastodrsci i njihove porodice iz 90-ih?U Rusiju.Ko je sugerisao i trazio saveznicko bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu?Komunisti.Ko je posle bombardovanja 1999e utekao sa aeorodroma u Pristini?Rusi.Ko je separatnim mirom sa Kajzerom zabio noz u ledja saveznicima i srpskoj vojsci na Solunskom frontu?Rusija..........

Strojimir

pre 6 godina

Izgleda ako dodje do davanja imuniteta , Srbija automatski biva odbacena kao kandidat za EU.
(Mislim, 23. oktobar 2017 22:32)

I to je apsolutno posten odnos. EU nisu potrebne bezbednosne tempirane bombe i trojanski konji u svom sastavu..

Ako hoces da budes tretiran jednako kao Madjarska, Hrvatska, Rumunija, Slovacka, molim lepo, ispuni uslove i to je to. Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza itd..

Ovde bi se u roku od par godina sve raspalo do kraja, ono malo investitora bi otislo,o rastu bi mogli da sanjamo, opet bi kasnile penzije , plate, strajkovi na sve strane... Pa se vi izvolite inatiti..

Ruski botovi ovde me ne zanimaju, ovo je namenjeno obicnim, a trezvenim ljudima , kini razmisljaju o svojoj buducnosti.

PG13

pre 6 godina

a kako vasa vojska i vojnici mogu da ikaju imuntet u svakoj drzavi u kojoj su prisutni? Ne kazem ni da Rusi treba da imaju imunitet al niste ni vi nista bolji

Predrag

pre 6 godina

@Nezapamceno licemejre i dvostruki arsini! 

Bogoljub Karić - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Ramuš Haradinaj - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Naser Orić oslobođen a Dačić peva Erdoganu, Orićevom zaštitniku.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Čiste smrtonosni otpad, koji ste vi posejali, sprečavaju otuđenje naše istorijske, kulturne i verske imovine na AP KiM-u, sprečavanjem separatista i terorista da se po vašem nagovoru učlane se u UNESKO, ne dozvoljavaju da Srbe proglasite genocidnim narodom raznim podmuklim rezolucijama u UN, pokušavaju da nam omoguće stabilne prihode izgradnjom gasovoda koji bi prošao našom zemljom, što vi ne dozvoljavate. U krajnjoj liniji, između brata pa i ne najboljeg i siledžije, razbojnika koji nas je osakatio, biramo brata. Kakav god da je, naša je krv.

lokator

pre 6 godina

Znate zasto je tako arogantan i bezobrazan?Zato sto su nas Slobodan Milosevic,SPS,JUL i radikali unistili zajedno sa belosvetskim barabama tako sto su ih doveli da nas bombarduju sa otrovima i na kraju potpisao Sloba kapitulaciju i mi smo izgubili i rat i Kosovo i buducnost.Moze im se,oni su "pobedili".

Volim USA

pre 6 godina

Sta ce nam Rusi. Ako hocemo u EU mi cemo morati izbaciti taj centar. Sada je samo pitanje hocemo li sebi napraviti veci problem i dati im imunitet pa izbaciti ili odmah izbaciti. EU sigurno nece da dozvoli da ima centar ruski na svojoj teritoriji. E ako necete u EU, to je onda vec druga stvar, odmah se izjasnite da znamo na cemu smo. Onda nemojte ni da sanjate nemacke i danske plate vec Putinove i Lukasenkove.

Globtroter

pre 6 godina

Oladite rusofili. Ne volim ni Ameriku ni Rusiju, već Srbiju. Nema ništa dobro u vezi sa Ruskim centrom. Samo dodatno širenje uticaja. Bojim se da smo opet zarobljeni ruskom propagandom. Manje-više isti ljudi kontrolišu sve još od vremena Slobe, ali ovaj glupavi narod nema potencijal da evoluira.

Ragnar

pre 6 godina

E, pogledas samo kartu sveta i jednostavno vidis, zasto je Rusija skoro svima trn u oku .... Kolo srece se okrece, to Hojta najvise boli . A Srbija je u celoj ovoj prici samo jedan kliker u cipeli.

munze

pre 6 godina

nego gospodine Ji, da se osvrnete malo na tone osiromašenog uranijuma što ste milosrdno posipali po nama u vašim izjavama, čisto da nam pomognete u procesu logičnog razmišljanja

Bucko razmisljam

pre 6 godina

On je naveo da te zemlje ne mogu da balansiraju između dve strane, i dodao da su SAD partner Srbiji na putu ka Uniji.

JASNO I GLASNO !

SAD su partner Srbiji na putu ka Uniji ali Boga mi ako Srbija nastavi ovako da se "lize sa Rusijom", SAD ce joj biti LJUTI NEPRIJATELJ a to nece biti dobro za Srbiju !

a da mu drug koferce nesto otpeva?

pre 6 godina

kakvo je to ribanje i branje usiju palo u sred beograda, ovakvo ponizavanje je mucno gledati... uspeh spoljne politike i medjunarodnog ugleda srbije u praksi.

Jonska

pre 6 godina

Zato sto nas Rusi nisu nikad bombardovali
(Zaciorski, 23. oktobar 2017 22:00

Pa je li moguce sa neko posle 20 godina nije ukapirao u sta u nas Rusi gurnuli i da su najodgovorniji za bombardovanje Srbije.

Cim su se dogovorili sa Amerima, pustili su nas niz vodu....znamo kako prolaze oni koji Rusi brane i Grci hrane.

Trampe Srbine

pre 6 godina

Rusi nam " pomazu" od 1945-e...Od Staljina do Putina, poslali 3 akumulatora za Mig-ove, poklonili im NIS, prodaju nam najskuplji gas u Evropi, " uvezli nam Fiat automobile i da ne nabrajam dalje njihovu " pomoc"...

Swedenonline

pre 6 godina

Za početak, nisu nam istresli nekoliko tona osiromašenog uranijuma. Nisu nas ni bombardovali 3 puta u poslednjih 70 godina.
(Felix Hill, 23. oktobar 2017 22:01)

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Kako sta...pa kupili su NIS sa sve rafinerijama, izvorima nafte, benziskim pumpama (jedna kosta 6 miliona evra), pravima za uskopavnje nafte... I sve to za 400 miliona,a nama su "poklonili" 6 aviona , starih cetrdeset godina za 200 miliona.
Znaci 12 krseva vredi kao ceo NIS. Odlicno braco.

A sto su nas gurnuli 90ih u rat sa NATO-om, i sto cuvaju sve Miloseviceve, kariceve...i ostale u Rusiji, da ne pominjemo.

Nula dolara donacija od 2000. God.

Srbijo, jadna si sa svojom bracom.

Gvadalkanal

pre 6 godina

Ovaj čovek govori prave stvari, a s obzirom na to odakle je, pametno je slušati ga. Ipak, ovom narodu i njegovom rukovodstvu, pamet nije na listi vrlina.

Schumacher

pre 6 godina

Pa ko kaze da je nasoj vlasti cilj ulazak u EU?
Oni tu pricu koriste samo da zamajavaju narod, znaju da se u ovakvim mutnim vremenima nabolje krade. Zato nam stalno obecavaju uazak u EU, dok u praksi sve cine (ili ne cine) da se to nikad ne desi.
Zasto ne srede pravosudje?
Zasto ne usvajaju evropske zakone?
Pa prosto zato sto im to ne odgovara!

kraja

pre 6 godina

"Brajan Hojt Ji rekao je da SAD ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski imunitet"

...ja bih voleo da cujem obrazlozenje zasto su pripadnici nato trupa, koji su bombardovali srbiju dobili taj imunitet...???
...ali iz usta nekog kompetentnijeg od ovog zamenika pomocnika...
...a mogla bi drzava i malo da nas postedi njegovih "misljenja", covek je neprijatan, bahat i iskljuciv...
...o "strucnosti" za balkan da ne govorim...
...zalutao...

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??
(srbenda, 23. oktobar 2017 21:54)
To je sve uradio Sadaman Muljosevic sa vama " Srbendama"...I dalje nastavljate da stetocinarite po Srbiji...Eee, trebalo je Sestog oktobra kao u Rumuniji!!!

Java

pre 6 godina

Ovaj zemljak je dosao da ciljem da zapocne tucu u kafani, treba samo reci da je sve u pravu i naruciti mu pivu. Malo korupcije nije na odmet, nije on imun na to, videli se to po njegovim predhodnicima. Neka ode bogat odavde da slabim ucinkom.

Predrag

pre 6 godina

Bravo. Svaka reč na mestu. Naši političari nas samo zamajavaju pričom kako bi rado Srbiju u EU a čine sve da u nju ne uđe. I da ponovim Brajanovo pitanje? Zbog čega ruskom centru u Nišu i osoblju treba diplomatski status? Molim za odgovor.

Gille

pre 6 godina

"I šta to Rusi rade da pomognu Srbiji?"

I Amerikanci mogu.
Dobar savet im je dao blazeno-pocivsi patrijarh Pavle:
“Samo nemojte da nam odmažete, na taj način ćete nam pomoći", odgovorio je bivšem ambasadoru SAD Vorenu Zimermanu, na pitanje šta može da učini za SPC).

Jaric T Zivadin

pre 6 godina

To nas pita neprijatelj koji nas je bombardovao,oteo deo teritorije,uUN-u rade protiv interesa nase zemlje.Ni to im nije dovoljno, nego huskaju i druge zemlje protiv nas.

srbenda

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Za pocetak, Rusi nas ne bombarduju, ne zatiru osiromasenim uranijumom, ne uriniraju po nasim svetinjama i etnicki nas ne ciste.

Meni sasvim dovoljno.

A sta ste VI uradili za nas u poslednje vreme?

SEVERAC ®

pre 6 godina

високи званичник америке, говори једној европској држави како да се понаша и шта да ради да би се прикључила европској унији... ма све је то нормално...

blek stena

pre 6 godina

Mrtav 'ladan gleda u oči, zamenjuje teze i u lice nam saopštava kako je neophodno da budemo krpa od države sa karakterom sunđera i da radimo samo ono što se njima dopada. Kao i sa lokalnim siledžijom, ako pristaneš da te "siluje" on će to da radi stalno, a ako bar malo pokažeš zube i ne okrećeš mu dobrovoljno donji deo leđa onda ima još nade za tebe. Nisam rusofil, ali pre su ti ljudi u Nišu zaslužili diplomatski status nego NATO vojnici koji već sada mogu da švrljaju po Srbiji sa svim mogućim imunitetima.

PAOK

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici”

Zadnja je vreme doslo kad Ameri pricaju o medjunarodnm pravu.

Olga

pre 6 godina

Ko god prošeta Vojvođanskim poljima i vidi kako rade naše bušotine iz kojih Rusi izvade milijardu i sto miliona eura godišnje pita se isto. Jadna je ta bratska ruska pomoć, naspram besomučno eksploatacije naše nafte. Iskoristili su nas i prevarili zahvaljujući Koštunici. To se ne radi "braći".

srecan put

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici?”, upitao je Hojt Ji novinare u pauzi 17. Srpskog ekonomskog foruma.

A da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se bombarduje neka suverena drzava bez odluke SB UN? I da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se na teritoriji medjunarodno priznate drzave napravi najveca vojna baza u Evropi po imenu Bondstil u kojoj boravi okupatorska vojska? Da li jepraksa u medjunarodnoj zajednici da se bacaju bombe sa osiromasenim uranijumom?

Zela

pre 6 godina

Nazalost, bombardovanjem i ostalim delovanjima ste nas nepovratno gurnuli Rusima i Kinezima u zagrljaj. Nazalost mi imamo hiljadugodisnju istoriju, pa pamtimo malo duze. Najlakse ja pamtiti ko kokoska i biti ko Crnogorac na koju stranu puse vetar, ali mi volimo inat i da bude sto biti ne moze..

POP

pre 6 godina

Lepo covek objasnio . Kratko i jasno.

Zaludjuju nas Rusijom a Ruse bas briga za nas .
Uvale nam ponekad otpad i rashod vojne opreme i kazu "Kosovo necemo priznati dok Srbija ne prizna" i to je to .

Inace Putina cenim kao ozbiljnog coveka koji je podigao Rusiju , ali za Srbiju ga zabole leva cipela

Ste Van

pre 6 godina

Ti Rusi, veliki naši neprijatelji, nikada nam nisu oteli srce i kolevku naše domovine, nikada nas nisu bombardovali i razarali.. za razliku od vas, naših velikih prijatelja i dušebriznika koji su nam snove srušili, živote uzeli i koji sebi dajete za pravo da nam delite lekcije.. Daleko vam prokleta kuća, ništarije....

Ljubica

pre 6 godina

Srbiji je pomogla Rusija tako sto nam je poklonila migove na dve godine kada sledi remont za koi ce poreski obveznic platiti Rusima 200 miliona evra za remont.Jedni nam otkidaju deo teritorije drugi nas koriste za NIS i tako Srbija postaje jaka zemlja.

Ste Van

pre 6 godina

Ti Rusi, veliki naši neprijatelji, nikada nam nisu oteli srce i kolevku naše domovine, nikada nas nisu bombardovali i razarali.. za razliku od vas, naših velikih prijatelja i dušebriznika koji su nam snove srušili, živote uzeli i koji sebi dajete za pravo da nam delite lekcije.. Daleko vam prokleta kuća, ništarije....

PAOK

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici”

Zadnja je vreme doslo kad Ameri pricaju o medjunarodnm pravu.

Person

pre 6 godina

Stvarno nisam za Rusku guberniju i stvarno mislim da nam je mesto u Eu, ali...

ovakvi nastupi podsete gde smo.

Rusi možda ne pomažu ali nas nisu razrovali bombama 1999, nisu nam razorili infrastrukturu, nisu nam naneli stetu od desetina milijardi EUR.

Cime su NATO vojnici koji prolaze kroz Srbiju zaslužili imunitet? bacanjem bombi?

Zato ovakve izjave pokazuju da nas neće u Evropi. da moramao svoj put da nađemo. ni u EU ni uz Rusiju.

Licemeri

Jovan

pre 6 godina

Da vidimo....ne priznaju Kosovo, nisu nas bombardovali, ne optujuju nas za genocid, ne smatraju nas stokom, ne smatraju nas divljacima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Che, 23. oktobar 2017 23:09) Normalan gradjanin srbije ovako razmislja....

KOSIGNAS

pre 6 godina

Čiste smrtonosni otpad, koji ste vi posejali, sprečavaju otuđenje naše istorijske, kulturne i verske imovine na AP KiM-u, sprečavanjem separatista i terorista da se po vašem nagovoru učlane se u UNESKO, ne dozvoljavaju da Srbe proglasite genocidnim narodom raznim podmuklim rezolucijama u UN, pokušavaju da nam omoguće stabilne prihode izgradnjom gasovoda koji bi prošao našom zemljom, što vi ne dozvoljavate. U krajnjoj liniji, između brata pa i ne najboljeg i siledžije, razbojnika koji nas je osakatio, biramo brata. Kakav god da je, naša je krv.

Jaric T Zivadin

pre 6 godina

To nas pita neprijatelj koji nas je bombardovao,oteo deo teritorije,uUN-u rade protiv interesa nase zemlje.Ni to im nije dovoljno, nego huskaju i druge zemlje protiv nas.

kraja

pre 6 godina

"Brajan Hojt Ji rekao je da SAD ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski imunitet"

...ja bih voleo da cujem obrazlozenje zasto su pripadnici nato trupa, koji su bombardovali srbiju dobili taj imunitet...???
...ali iz usta nekog kompetentnijeg od ovog zamenika pomocnika...
...a mogla bi drzava i malo da nas postedi njegovih "misljenja", covek je neprijatan, bahat i iskljuciv...
...o "strucnosti" za balkan da ne govorim...
...zalutao...

mrki

pre 6 godina

Cilj amera da Srbija bude bolje. Otmu 10% teritorije i još hoće da nas nateraju da to priznamo kao da nije ni bilo naše.
Može ovaj korejac da priča šta hoće amerima nikad ne verujem. Rusi braća oduvek i zauvek.

blek stena

pre 6 godina

Mrtav 'ladan gleda u oči, zamenjuje teze i u lice nam saopštava kako je neophodno da budemo krpa od države sa karakterom sunđera i da radimo samo ono što se njima dopada. Kao i sa lokalnim siledžijom, ako pristaneš da te "siluje" on će to da radi stalno, a ako bar malo pokažeš zube i ne okrećeš mu dobrovoljno donji deo leđa onda ima još nade za tebe. Nisam rusofil, ali pre su ti ljudi u Nišu zaslužili diplomatski status nego NATO vojnici koji već sada mogu da švrljaju po Srbiji sa svim mogućim imunitetima.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Za pocetak, Rusi nas ne bombarduju, ne zatiru osiromasenim uranijumom, ne uriniraju po nasim svetinjama i etnicki nas ne ciste.

Meni sasvim dovoljno.

A sta ste VI uradili za nas u poslednje vreme?

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Kako sta...pa kupili su NIS sa sve rafinerijama, izvorima nafte, benziskim pumpama (jedna kosta 6 miliona evra), pravima za uskopavnje nafte... I sve to za 400 miliona,a nama su "poklonili" 6 aviona , starih cetrdeset godina za 200 miliona.
Znaci 12 krseva vredi kao ceo NIS. Odlicno braco.

A sto su nas gurnuli 90ih u rat sa NATO-om, i sto cuvaju sve Miloseviceve, kariceve...i ostale u Rusiji, da ne pominjemo.

Nula dolara donacija od 2000. God.

Srbijo, jadna si sa svojom bracom.

Banana

pre 6 godina

Ne ulazim u neku dubinu, ne stajem ni na čiju stranu. Nisam ni za Amere, ni za Ruse, ni za EU, tako da me Rusofili ne shvate pogrešno.
Ali lad se već pominje bratstvo, kakva je to bratska zemlja, koja nema sporazum o izručenju? Zašto čuvaju sve tajkune koji pokradu sprski bedni narod i zapale za Rusiju kao najveće gnjide i uživaju u novcu napaćenog naroda? Jel to radi brat bratu?

Predrag

pre 6 godina

@Nezapamceno licemejre i dvostruki arsini! 

Bogoljub Karić - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Ramuš Haradinaj - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Naser Orić oslobođen a Dačić peva Erdoganu, Orićevom zaštitniku.

Zela

pre 6 godina

Nazalost, bombardovanjem i ostalim delovanjima ste nas nepovratno gurnuli Rusima i Kinezima u zagrljaj. Nazalost mi imamo hiljadugodisnju istoriju, pa pamtimo malo duze. Najlakse ja pamtiti ko kokoska i biti ko Crnogorac na koju stranu puse vetar, ali mi volimo inat i da bude sto biti ne moze..

Globtroter

pre 6 godina

Oladite rusofili. Ne volim ni Ameriku ni Rusiju, već Srbiju. Nema ništa dobro u vezi sa Ruskim centrom. Samo dodatno širenje uticaja. Bojim se da smo opet zarobljeni ruskom propagandom. Manje-više isti ljudi kontrolišu sve još od vremena Slobe, ali ovaj glupavi narod nema potencijal da evoluira.

srecan put

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici?”, upitao je Hojt Ji novinare u pauzi 17. Srpskog ekonomskog foruma.

A da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se bombarduje neka suverena drzava bez odluke SB UN? I da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se na teritoriji medjunarodno priznate drzave napravi najveca vojna baza u Evropi po imenu Bondstil u kojoj boravi okupatorska vojska? Da li jepraksa u medjunarodnoj zajednici da se bacaju bombe sa osiromasenim uranijumom?

POP

pre 6 godina

Lepo covek objasnio . Kratko i jasno.

Zaludjuju nas Rusijom a Ruse bas briga za nas .
Uvale nam ponekad otpad i rashod vojne opreme i kazu "Kosovo necemo priznati dok Srbija ne prizna" i to je to .

Inace Putina cenim kao ozbiljnog coveka koji je podigao Rusiju , ali za Srbiju ga zabole leva cipela

vlada

pre 6 godina

Kako deo naroda zaboravlja i to brzo.Kome he odgovaralo da se SFRJ radpadne kada je bila na pragu ulaska u EU i NATO, pa Rusiji.Ko je svojim NE cinjenjem doveo do bombardovanja 1999-e?Rusija.Gde su se sklonili vlastodrsci i njihove porodice iz 90-ih?U Rusiju.Ko je sugerisao i trazio saveznicko bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu?Komunisti.Ko je posle bombardovanja 1999e utekao sa aeorodroma u Pristini?Rusi.Ko je separatnim mirom sa Kajzerom zabio noz u ledja saveznicima i srpskoj vojsci na Solunskom frontu?Rusija..........

srbenda

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??

Strojimir

pre 6 godina

Izgleda ako dodje do davanja imuniteta , Srbija automatski biva odbacena kao kandidat za EU.
(Mislim, 23. oktobar 2017 22:32)

I to je apsolutno posten odnos. EU nisu potrebne bezbednosne tempirane bombe i trojanski konji u svom sastavu..

Ako hoces da budes tretiran jednako kao Madjarska, Hrvatska, Rumunija, Slovacka, molim lepo, ispuni uslove i to je to. Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza itd..

Ovde bi se u roku od par godina sve raspalo do kraja, ono malo investitora bi otislo,o rastu bi mogli da sanjamo, opet bi kasnile penzije , plate, strajkovi na sve strane... Pa se vi izvolite inatiti..

Ruski botovi ovde me ne zanimaju, ovo je namenjeno obicnim, a trezvenim ljudima , kini razmisljaju o svojoj buducnosti.

Ja

pre 6 godina

Preporucujem malo citamje diplomatije 19 veka, pa da vidite kako su tadasnje diplomate i politicari stvarali Srbiju tj odvajali je od turaka i to u najtezem periodu nase istorije. Malo na istok malo na zapad. Rusija potpise San stefanski mir eto nas kod austro ugara da molimo za pomoc. Okrenu nam oni ledja eto nas opet kod Rusa kao najveci prijatelji. Poenta je price, sta mi dobijamo od Rusa?

Jonska

pre 6 godina

Zato sto nas Rusi nisu nikad bombardovali
(Zaciorski, 23. oktobar 2017 22:00

Pa je li moguce sa neko posle 20 godina nije ukapirao u sta u nas Rusi gurnuli i da su najodgovorniji za bombardovanje Srbije.

Cim su se dogovorili sa Amerima, pustili su nas niz vodu....znamo kako prolaze oni koji Rusi brane i Grci hrane.

SEVERAC ®

pre 6 godina

високи званичник америке, говори једној европској држави како да се понаша и шта да ради да би се прикључила европској унији... ма све је то нормално...

Gille

pre 6 godina

"I šta to Rusi rade da pomognu Srbiji?"

I Amerikanci mogu.
Dobar savet im je dao blazeno-pocivsi patrijarh Pavle:
“Samo nemojte da nam odmažete, na taj način ćete nam pomoći", odgovorio je bivšem ambasadoru SAD Vorenu Zimermanu, na pitanje šta može da učini za SPC).

a da mu drug koferce nesto otpeva?

pre 6 godina

kakvo je to ribanje i branje usiju palo u sred beograda, ovakvo ponizavanje je mucno gledati... uspeh spoljne politike i medjunarodnog ugleda srbije u praksi.

lokator

pre 6 godina

Znate zasto je tako arogantan i bezobrazan?Zato sto su nas Slobodan Milosevic,SPS,JUL i radikali unistili zajedno sa belosvetskim barabama tako sto su ih doveli da nas bombarduju sa otrovima i na kraju potpisao Sloba kapitulaciju i mi smo izgubili i rat i Kosovo i buducnost.Moze im se,oni su "pobedili".

Swarog

pre 6 godina

Sta se njega to tice, ne pretenduje Srbija pristupu u Sjedinjene Drzave nego u EU. To je stvar Brisela a USA treba konacno da razgule iz Evrope. 70 godina je dosta! Zivela federalna Evropska Unija!

munze

pre 6 godina

nego gospodine Ji, da se osvrnete malo na tone osiromašenog uranijuma što ste milosrdno posipali po nama u vašim izjavama, čisto da nam pomognete u procesu logičnog razmišljanja

PG13

pre 6 godina

a kako vasa vojska i vojnici mogu da ikaju imuntet u svakoj drzavi u kojoj su prisutni? Ne kazem ni da Rusi treba da imaju imunitet al niste ni vi nista bolji

Bucko razmisljam

pre 6 godina

On je naveo da te zemlje ne mogu da balansiraju između dve strane, i dodao da su SAD partner Srbiji na putu ka Uniji.

JASNO I GLASNO !

SAD su partner Srbiji na putu ka Uniji ali Boga mi ako Srbija nastavi ovako da se "lize sa Rusijom", SAD ce joj biti LJUTI NEPRIJATELJ a to nece biti dobro za Srbiju !

Ragnar

pre 6 godina

E, pogledas samo kartu sveta i jednostavno vidis, zasto je Rusija skoro svima trn u oku .... Kolo srece se okrece, to Hojta najvise boli . A Srbija je u celoj ovoj prici samo jedan kliker u cipeli.

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??
(srbenda, 23. oktobar 2017 21:54)
To je sve uradio Sadaman Muljosevic sa vama " Srbendama"...I dalje nastavljate da stetocinarite po Srbiji...Eee, trebalo je Sestog oktobra kao u Rumuniji!!!

Olga

pre 6 godina

Ko god prošeta Vojvođanskim poljima i vidi kako rade naše bušotine iz kojih Rusi izvade milijardu i sto miliona eura godišnje pita se isto. Jadna je ta bratska ruska pomoć, naspram besomučno eksploatacije naše nafte. Iskoristili su nas i prevarili zahvaljujući Koštunici. To se ne radi "braći".

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Nema života na Marsu, Čak Noris je bio tamo.

Aha, to nije ovaj članak !

Čak Noris je istovremeno sjeo na dvije stolice

Ali jedan je Čak Noris

Schumacher

pre 6 godina

Pa ko kaze da je nasoj vlasti cilj ulazak u EU?
Oni tu pricu koriste samo da zamajavaju narod, znaju da se u ovakvim mutnim vremenima nabolje krade. Zato nam stalno obecavaju uazak u EU, dok u praksi sve cine (ili ne cine) da se to nikad ne desi.
Zasto ne srede pravosudje?
Zasto ne usvajaju evropske zakone?
Pa prosto zato sto im to ne odgovara!

Trampe Srbine

pre 6 godina

Rusi nam " pomazu" od 1945-e...Od Staljina do Putina, poslali 3 akumulatora za Mig-ove, poklonili im NIS, prodaju nam najskuplji gas u Evropi, " uvezli nam Fiat automobile i da ne nabrajam dalje njihovu " pomoc"...

Predrag

pre 6 godina

Bravo. Svaka reč na mestu. Naši političari nas samo zamajavaju pričom kako bi rado Srbiju u EU a čine sve da u nju ne uđe. I da ponovim Brajanovo pitanje? Zbog čega ruskom centru u Nišu i osoblju treba diplomatski status? Molim za odgovor.

Java

pre 6 godina

Ovaj zemljak je dosao da ciljem da zapocne tucu u kafani, treba samo reci da je sve u pravu i naruciti mu pivu. Malo korupcije nije na odmet, nije on imun na to, videli se to po njegovim predhodnicima. Neka ode bogat odavde da slabim ucinkom.

Swedenonline

pre 6 godina

Za početak, nisu nam istresli nekoliko tona osiromašenog uranijuma. Nisu nas ni bombardovali 3 puta u poslednjih 70 godina.
(Felix Hill, 23. oktobar 2017 22:01)

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!

Ljubica

pre 6 godina

Srbiji je pomogla Rusija tako sto nam je poklonila migove na dve godine kada sledi remont za koi ce poreski obveznic platiti Rusima 200 miliona evra za remont.Jedni nam otkidaju deo teritorije drugi nas koriste za NIS i tako Srbija postaje jaka zemlja.

Gvadalkanal

pre 6 godina

Ovaj čovek govori prave stvari, a s obzirom na to odakle je, pametno je slušati ga. Ipak, ovom narodu i njegovom rukovodstvu, pamet nije na listi vrlina.

Volim USA

pre 6 godina

Sta ce nam Rusi. Ako hocemo u EU mi cemo morati izbaciti taj centar. Sada je samo pitanje hocemo li sebi napraviti veci problem i dati im imunitet pa izbaciti ili odmah izbaciti. EU sigurno nece da dozvoli da ima centar ruski na svojoj teritoriji. E ako necete u EU, to je onda vec druga stvar, odmah se izjasnite da znamo na cemu smo. Onda nemojte ni da sanjate nemacke i danske plate vec Putinove i Lukasenkove.

putin voli gimnasticarke

pre 6 godina

Sta rusi rade da pomognu Srbiji?Pa evo kupili od nas NIS za 450 miliona-do sada izvukli nafte za skoro 10 milijardi.Uz to dobili prava na sve busotine u zemlji i inostranstvu.Umalo da zaboravim "tuzni jok" secate se toga?Poklonili nam 6 rashodovanih migova za 200 miliona,rasturili SFRJ.Gospodin Ji je lepo rekao morate se opredeliti.Srpska verzija ulaska u EU je koristimo pare i fondove EU,saradjujemo sa NATO i njihove tajne prosledjujemo rusima.Posto su oni u NATO-u "glupi" nece provaliti sta Vulin radi.Inace u rusiji imate elitnu srpsku dijasporu,da ih ne nabrajam?Ima tu jos ali i ovo je dosta!

МилеНС

pre 6 godina

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Swedenonline, 23. oktobar 2017 22:33)

Едукуј се ти нато боту. При удару зрна 30мм од осиромашеног уранијума из гатлинг топова авиона А-10 у оклопна возила долази и до сагоревања материјала уз стварање радиоактивне "прашине" која иде около ношена ветровима и контаминира за сва времена, све где падне! 1999. Грчка је регистровала радиоактивност због употребе те муниције 1999.! Припадници италијанског контигента кфора који су први ушли у најзагађенија подручја су помрли. Али о њима ће неко нешто и рећи а о Србима и Албанцима због којих је то зло разасуто нико неће причати а сваке године је све више оболелих, управо карактеристично за 18 година од тог догађаја да се деси права епидемија карцинома. Ако је безбедно ено ти у музеју 3 зрна , носи их себи кући.

brza fotografija

pre 6 godina

Protiv EU su oni kojima ovakvo bezvlašće i lopovluk odgovara. Nemaju ni ameri ni rusi, ni istorija veze sa tim. To je čitava filozofija. Ko ovo svesno ne vidi taj je naivan ko francuska sobarica.

cudo

pre 6 godina

uvek sam se pitao odakle dolaze te price i ta pitanja "sta su to rusi nama ucinili". pa evo ovako. Pre 19og veka zaista nista a onda 1. pomogli nam materijalno i politicki u oslobadjanju od turaka. pojedini cak dolazili da se bore 2. I sv rat. usli u rat kada ga je austrija objavila srbiji iako niko njima nije objavio rat. ova odluka je posredno na kraju kostala cara Nikolaja II glave. 3. vrsili pritisak na saveznike da nas prevezu iz Albanije na Krf sto su oni odbijali/odugovlacili da ucine. ucinili tek pod ruskim pritiskom i pretnjom Rusije da ce se povuci iz rata. 4. oslobodili nas '45te. 5. nisu priznali kosovo i blokiraju mu pristup UN. jel treba jos?

balkanski cirkus

pre 6 godina

Čovek opušteno troluje (jer za to dobija debelu kovertu), novinari prenose (uz malo "filovanje") a balkanska raja se prima toliko da samo što se ne potuku....nije ni čudo što su balkanci stalno u sukobu kad nemaju ni pola grama mozga....

miso

pre 6 godina

Jednom je americki ambasador pitao Patrijarha Pavla nesto u smislu,sta mozemo da ucinimo da vam pomognemo?
A nas mudri Patrijarh je odgovorio,nemojte nista da cinite tako cete najvise da nam pomognete.

Zoza

pre 6 godina

Svetom vlada nasilje velikih sila, strasno otvoren napad od oba mocnika na jednu suverenu zemlju, Rusi nam uzese NIS i naftna polja za dzabe sto bar ne poklonismo da se ne prica prodali smo, ovi drugi otvoreno nam otese deo teritorije i napravise veliku materijalnu stetu bombardovanjem i sad ovo izjavljuju sramota gde im je obraz, daju nam mrvice pomoci a napravili milijarde stete,invalida dece bez roditelja itd. A svemu smo i mi krivi biranjem pogresnih ljudi u politici.MILOSEVIC ,ŠESELJ, VUCIC , TOMA , DACIC PA PONOVO U KRUG KODA SMO POD HIPNOZOM.Pamet u glavu na izborima u dva kruga na vlasti sa ovima napredka nema opet zakuvali na sve strane i dobro se zivi samo u njihovim izjavama na TV, standard najgori u Evropi.

Igor

pre 6 godina

Da rezimiramo...Rusija je ulozila veto na rezoluciju da nas oznace kao genocidnu drzavu,nisu nas bombardovali,nisu priznali Kosovo,od pamtiveka smo braca po veri i saveznici....Neznam kako nam to USA pomaze,bombama radioaktivnim ?Izolacijama ,otimanjem Kosova..i da ne nabrajam njihov trud za globalizacijom ,zeljom da vladaju celom planetom..ko je kome ovde prijatelj?

kako da ne

pre 6 godina

Sto pre Srbi shvate da nam niko nije ‘brat’ vec sa svako gleda svoj interes, to bolje. Samo sto pre. Rusi nas nisu gadjali bombama jer nisu bili u situaciji, uostalom nikog ni ne gadjaju jer nisu sila broj 1, izdavali su nas i oni kroz istoriju. Sto se kaze ‘ne daj Boze da te rus brani i grk hrani’. Znate tu staru? Svi gledaju samo svoj interes, a opet od EU smo dobili vise milijardi nepovratno kroz zadnjih 10-tak godina. E, sad sto boljitka sa svime time nema pogledajte seber jer, ipak, vi izlazite na izbore? Pozdrav

bogdan trojkaš

pre 6 godina

1.Rusi nisu protiv ulaska Srbije u EU.
2.Ako vidimo da nam je pametno da idemo u EU, moramo ostaviti nauci da utvrdi ko je za šta kriv u prošlosti i gledati u budućnost.
3.Političari koje smo izabrali da nas vode, čine sve da ne uđu u EU jer takve tamo ne podnose, a EU odgovara da ovakva Srbija ne bude u EU.
4. U slučaju kakvog rata, ponovo će se mešati i deliti karte.
5.Možemo i dalje voleti Ruse i mrzeti Amere ali na svoju štetu
6.Ajmo u EU a Rusima želimo svako dobro!

shvatio

pre 6 godina

Brajane, mi hocemo da udjemo u EU, ne da postanemo deo USA. Ne razumem sto se vi toliko uzbudjujete zbog nas, jedino ako ne mislite da ste vlasnici EU. Rusi mozda nisu ucininli mnogo dobrog za nas, ali vi ste ucinili mnogo loseg. Ne priznajete to, vec nam delite lekcije. Znam da su velike sile nadmene, ali vi ga preteraste.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

"Ne pitajte sta Rusi mogu dobro da urade za Srbiju,vec sta vi (Amerikanci) mozete dobro da uradite za Srbiju" :D

Rusi,Ameri,EU,smarate. Provaljeni ste.

Dawkins

pre 6 godina

Ljudi, gde je razum? Čovek nije tražio da to uradimo Nemačkoj ili Francuskoj, umesto Rusiji. Nisu nas bombardivali? Nisu ni Japanci, npr. Nesrazmerno su nam više pomogli ne tražeći ništa za uzvrat. O zemljama EU i da ne govorim.
Bezmozgovići, muka mi je od vas koji živite sa povezom oko očiju i bespogovorno slušate ove koji ljube turska stopala i veličaju Murata.

Lajavi krelac

pre 6 godina

Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza...

(Strojimir, 23. oktobar 2017 23:06)

EU krediti nisu povoljni, ubijaju nam privredu a kad smo već kod toga, mi njima dajemo subvencije 10.000e po radnom mestu i rob za 200e mesečno bez poreza i doprinosa od tih kredita, dakle ništa ih ne košta, naprotiv... Što se tiče povlaštenog izvoza, imamo ga samo sa Rusijom. I poslednje, mrzim EU a volim Rusiju!

srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Kad vec treba da se bira izmedju Rusa i USA, najbolje je i jedne i druge oterati u tri lepe. Ni Rusi ni Amerikanci nam nisu prijatelji, pitanje je samo golog interesa. Zato se treba drzati po strani, a ako to nije moguce - onda istrgovati sto se bolje moze. Npr, uci cemo u NATO (ionako su sve susedne zemlje u NATO), ali nam vratite pola Kosova , napravite 1000 km autoputeva, dovedite Ford ... ili, pusticmeo Ruse da odavde vrse uticaj na zapadni svet, ali trazimo gas u pola cene , jos 15 Mig-ova, S-400, otvaranje jos 5 ruskih banaka, itd itd. Nemamo spretne politicare, neke vodje iz proslosti bi iz ove muke uspele da izvuku korist i sa jedne i sa druge strane. Nasi danasnji politicari su toliko "talentovani" da cemo na kraju dobiti batine i od Rusa i od USA.

smarate spineri,. bas smarate

pre 6 godina

@Realista

Nesto mnogo mesas hrvatski novogovor i srpski, ekavicu i ijekavicu... Sta je problem, nemas koncentraciju, pao secer, niste jos dobili dorucak?

Realista

pre 6 godina

EU tj zapad ima pravo da pita na koju cemo stranu, jer nam daju kredite i trziste na koje plasiramo robu. Pa ne mislite valjda da mozemo od njih da uzmemo samo sto nama pase, a oni da nam ne postavljaju nikakve uvjete?
Njihov uvjet za saradnju je da odlucimo gde cemo. Prije ili kasnije ce to pitati i rusi. Nije pitanje tko je pravedan. Kao sto nije pravedno, da smo unistili 2 susjedne drzave a za to nismo platili ni evra i jos se cudimo sto nas ne vole, a mi slavimo one koji su pravomocno osudjeni zbog agreaije na te zemlje koje smo mi financirali. Ko je tu onda licemer?

wook

pre 6 godina

Pardon!Svi ti koji kažu,,Rusi nas nisu bombardovali 1999,, neka se samo sete koliko su nas Rusi zavlačili da uđemo dublje u rat sa celim svetom,.A onda kada su nam okrenuli ledja u martu 24.3.1999. uvode nam sankcije i šalju izaslanika koji kaže Slobi ,,pakuj prnje sa Kosova inače ćete imati zemlju sravnjenu i ravnu kao ovaj sto,,.

Eustahije Brzić

pre 6 godina

... što se Rusije konkretno tice... to sto nam nisu pomogli u ovom poslednjem ratu je razumljivo onima koji prate politicku scenu Sveta šire a ne preki Pink TV-a... dakle samo nedovoljno zreli i neupuceni smatraju da je za sve kriv Slobodan M. istina je drugacija... vojna akcija je bila isplanirana i na nju se cekalo dok se nisu ispunili drugi uslovi potrebni da se Rusija ne umeša. USA je preko svojih posrednika ( Saudi Arabije) iscenirala i otvorila rat u Ceceniji koji je Rusiju sklonio u stranu sve do 2002-ge godina... amko želite i ostale istoriske cinjenice sve vam je danas dostupno... ali potrebno je potrošiti slobodno veeme za obrazovanje... e kada se to bude desilo Srbiji svima ce nam krenuti bolje... hvala na pažnji...

Bridge

pre 6 godina

Interesantni komentari, za sve nedaće u Srbiji krivi su drugi! U tome se svi slazemo! Jedino se ne slazemo u tome ko je kriv, US ili Rusija, ali to je manje bitno. Vazno je da se slazemo u onom bitnom!

backo

pre 6 godina

Zasto bi USA zvanicnik trebao da se mesa u odnos SRB i RUS, jos se kao brine da nas ne sputavaju na putu do cilja. A cilj EU? Sine EU, vi ste preko okeana, odbij bre vise... Svuda mora da zabadaju klanfu...

bole

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto ovako marginalnoj licnosti danas dajete toliko medijskog prostora,mislim da preteruje,mozda zna da njihovo vreme prolazi,pa bi da opet otvore neki haos ovde.

Nikola M.

pre 6 godina

Volim Bitlse, ali volim i Čajkovskog, volim Tolstoja, ali volim i Bukovskog, a najviše volim američki film po ruskom romanu. Umiljato jagnje dve majke ima. Ako neće Vučić, ja ću sedeti ne na dve, nego na četiri stolice. Minimum.

Max

pre 6 godina

što je starije kokoš ili jaje?
Srbija će se ponašati kao članica EU i oduzeti diplomatski status Rusije Kada je dobila članstvo u EU.

@ja

pre 6 godina

Stvar je u tome da su Rusijom krajem 18. i početkom 19. veka vladali carevi Nemci, koji su imali ambicije da postanu papa, pa se desilo da su Rusi potukli Turke na moru, iskrcali se na jugu i osvojili celu Italiju, isteravši Fdrancuze odatle, a zatim i iz cele Švajcarske, predvođeni Suvorovim, krvareći po planinskim vrletima, sve zbog ambicija tadašnjeg cara. A verovatno i zbog nečije projekcije za čiju korist treba, a za čiju nikako ne sme da se angažuje Rusija. Moglii sy tada, ne Srbiju osloboditi, nego Carigrad uzeti, pa ih je car zato i poslao da se istroše negde drugde. Cara su ubrzo ubili plemići i generali, ali (ni)je već učinjeno... A koliko su puta Rusi Austriju i Prusku restaurirali, ovi su im, da su i dobronamerni, morali jednom zlom vratiti, statistički gledano( ali nije slučajno)

vlada

pre 6 godina

Kako deo naroda zaboravlja i to brzo.Kome he odgovaralo da se SFRJ radpadne kada je bila na pragu ulaska u EU i NATO, pa Rusiji.Ko je svojim NE cinjenjem doveo do bombardovanja 1999-e?Rusija.Gde su se sklonili vlastodrsci i njihove porodice iz 90-ih?U Rusiju.Ko je sugerisao i trazio saveznicko bombardovanje Srbije u Drugom svetskom ratu?Komunisti.Ko je posle bombardovanja 1999e utekao sa aeorodroma u Pristini?Rusi.Ko je separatnim mirom sa Kajzerom zabio noz u ledja saveznicima i srpskoj vojsci na Solunskom frontu?Rusija..........

POP

pre 6 godina

Lepo covek objasnio . Kratko i jasno.

Zaludjuju nas Rusijom a Ruse bas briga za nas .
Uvale nam ponekad otpad i rashod vojne opreme i kazu "Kosovo necemo priznati dok Srbija ne prizna" i to je to .

Inace Putina cenim kao ozbiljnog coveka koji je podigao Rusiju , ali za Srbiju ga zabole leva cipela

Swedenonline

pre 6 godina

Za početak, nisu nam istresli nekoliko tona osiromašenog uranijuma. Nisu nas ni bombardovali 3 puta u poslednjih 70 godina.
(Felix Hill, 23. oktobar 2017 22:01)

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!

Jonska

pre 6 godina

Zato sto nas Rusi nisu nikad bombardovali
(Zaciorski, 23. oktobar 2017 22:00

Pa je li moguce sa neko posle 20 godina nije ukapirao u sta u nas Rusi gurnuli i da su najodgovorniji za bombardovanje Srbije.

Cim su se dogovorili sa Amerima, pustili su nas niz vodu....znamo kako prolaze oni koji Rusi brane i Grci hrane.

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Kako sta...pa kupili su NIS sa sve rafinerijama, izvorima nafte, benziskim pumpama (jedna kosta 6 miliona evra), pravima za uskopavnje nafte... I sve to za 400 miliona,a nama su "poklonili" 6 aviona , starih cetrdeset godina za 200 miliona.
Znaci 12 krseva vredi kao ceo NIS. Odlicno braco.

A sto su nas gurnuli 90ih u rat sa NATO-om, i sto cuvaju sve Miloseviceve, kariceve...i ostale u Rusiji, da ne pominjemo.

Nula dolara donacija od 2000. God.

Srbijo, jadna si sa svojom bracom.

Strojimir

pre 6 godina

Izgleda ako dodje do davanja imuniteta , Srbija automatski biva odbacena kao kandidat za EU.
(Mislim, 23. oktobar 2017 22:32)

I to je apsolutno posten odnos. EU nisu potrebne bezbednosne tempirane bombe i trojanski konji u svom sastavu..

Ako hoces da budes tretiran jednako kao Madjarska, Hrvatska, Rumunija, Slovacka, molim lepo, ispuni uslove i to je to. Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza itd..

Ovde bi se u roku od par godina sve raspalo do kraja, ono malo investitora bi otislo,o rastu bi mogli da sanjamo, opet bi kasnile penzije , plate, strajkovi na sve strane... Pa se vi izvolite inatiti..

Ruski botovi ovde me ne zanimaju, ovo je namenjeno obicnim, a trezvenim ljudima , kini razmisljaju o svojoj buducnosti.

Globtroter

pre 6 godina

Oladite rusofili. Ne volim ni Ameriku ni Rusiju, već Srbiju. Nema ništa dobro u vezi sa Ruskim centrom. Samo dodatno širenje uticaja. Bojim se da smo opet zarobljeni ruskom propagandom. Manje-više isti ljudi kontrolišu sve još od vremena Slobe, ali ovaj glupavi narod nema potencijal da evoluira.

Zlobodan Kimdzongumovic

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??
(srbenda, 23. oktobar 2017 21:54)
To je sve uradio Sadaman Muljosevic sa vama " Srbendama"...I dalje nastavljate da stetocinarite po Srbiji...Eee, trebalo je Sestog oktobra kao u Rumuniji!!!

Predrag

pre 6 godina

Bravo. Svaka reč na mestu. Naši političari nas samo zamajavaju pričom kako bi rado Srbiju u EU a čine sve da u nju ne uđe. I da ponovim Brajanovo pitanje? Zbog čega ruskom centru u Nišu i osoblju treba diplomatski status? Molim za odgovor.

Gvadalkanal

pre 6 godina

Ovaj čovek govori prave stvari, a s obzirom na to odakle je, pametno je slušati ga. Ipak, ovom narodu i njegovom rukovodstvu, pamet nije na listi vrlina.

Bucko razmisljam

pre 6 godina

On je naveo da te zemlje ne mogu da balansiraju između dve strane, i dodao da su SAD partner Srbiji na putu ka Uniji.

JASNO I GLASNO !

SAD su partner Srbiji na putu ka Uniji ali Boga mi ako Srbija nastavi ovako da se "lize sa Rusijom", SAD ce joj biti LJUTI NEPRIJATELJ a to nece biti dobro za Srbiju !

Trampe Srbine

pre 6 godina

Rusi nam " pomazu" od 1945-e...Od Staljina do Putina, poslali 3 akumulatora za Mig-ove, poklonili im NIS, prodaju nam najskuplji gas u Evropi, " uvezli nam Fiat automobile i da ne nabrajam dalje njihovu " pomoc"...

Ljubica

pre 6 godina

Srbiji je pomogla Rusija tako sto nam je poklonila migove na dve godine kada sledi remont za koi ce poreski obveznic platiti Rusima 200 miliona evra za remont.Jedni nam otkidaju deo teritorije drugi nas koriste za NIS i tako Srbija postaje jaka zemlja.

Ste Van

pre 6 godina

Ti Rusi, veliki naši neprijatelji, nikada nam nisu oteli srce i kolevku naše domovine, nikada nas nisu bombardovali i razarali.. za razliku od vas, naših velikih prijatelja i dušebriznika koji su nam snove srušili, živote uzeli i koji sebi dajete za pravo da nam delite lekcije.. Daleko vam prokleta kuća, ništarije....

Olga

pre 6 godina

Ko god prošeta Vojvođanskim poljima i vidi kako rade naše bušotine iz kojih Rusi izvade milijardu i sto miliona eura godišnje pita se isto. Jadna je ta bratska ruska pomoć, naspram besomučno eksploatacije naše nafte. Iskoristili su nas i prevarili zahvaljujući Koštunici. To se ne radi "braći".

Volim USA

pre 6 godina

Sta ce nam Rusi. Ako hocemo u EU mi cemo morati izbaciti taj centar. Sada je samo pitanje hocemo li sebi napraviti veci problem i dati im imunitet pa izbaciti ili odmah izbaciti. EU sigurno nece da dozvoli da ima centar ruski na svojoj teritoriji. E ako necete u EU, to je onda vec druga stvar, odmah se izjasnite da znamo na cemu smo. Onda nemojte ni da sanjate nemacke i danske plate vec Putinove i Lukasenkove.

mrki

pre 6 godina

Cilj amera da Srbija bude bolje. Otmu 10% teritorije i još hoće da nas nateraju da to priznamo kao da nije ni bilo naše.
Može ovaj korejac da priča šta hoće amerima nikad ne verujem. Rusi braća oduvek i zauvek.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Čiste smrtonosni otpad, koji ste vi posejali, sprečavaju otuđenje naše istorijske, kulturne i verske imovine na AP KiM-u, sprečavanjem separatista i terorista da se po vašem nagovoru učlane se u UNESKO, ne dozvoljavaju da Srbe proglasite genocidnim narodom raznim podmuklim rezolucijama u UN, pokušavaju da nam omoguće stabilne prihode izgradnjom gasovoda koji bi prošao našom zemljom, što vi ne dozvoljavate. U krajnjoj liniji, između brata pa i ne najboljeg i siledžije, razbojnika koji nas je osakatio, biramo brata. Kakav god da je, naša je krv.

Person

pre 6 godina

Stvarno nisam za Rusku guberniju i stvarno mislim da nam je mesto u Eu, ali...

ovakvi nastupi podsete gde smo.

Rusi možda ne pomažu ali nas nisu razrovali bombama 1999, nisu nam razorili infrastrukturu, nisu nam naneli stetu od desetina milijardi EUR.

Cime su NATO vojnici koji prolaze kroz Srbiju zaslužili imunitet? bacanjem bombi?

Zato ovakve izjave pokazuju da nas neće u Evropi. da moramao svoj put da nađemo. ni u EU ni uz Rusiju.

Licemeri

Jovan

pre 6 godina

Da vidimo....ne priznaju Kosovo, nisu nas bombardovali, ne optujuju nas za genocid, ne smatraju nas stokom, ne smatraju nas divljacima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Che, 23. oktobar 2017 23:09) Normalan gradjanin srbije ovako razmislja....

Banana

pre 6 godina

Ne ulazim u neku dubinu, ne stajem ni na čiju stranu. Nisam ni za Amere, ni za Ruse, ni za EU, tako da me Rusofili ne shvate pogrešno.
Ali lad se već pominje bratstvo, kakva je to bratska zemlja, koja nema sporazum o izručenju? Zašto čuvaju sve tajkune koji pokradu sprski bedni narod i zapale za Rusiju kao najveće gnjide i uživaju u novcu napaćenog naroda? Jel to radi brat bratu?

lokator

pre 6 godina

Znate zasto je tako arogantan i bezobrazan?Zato sto su nas Slobodan Milosevic,SPS,JUL i radikali unistili zajedno sa belosvetskim barabama tako sto su ih doveli da nas bombarduju sa otrovima i na kraju potpisao Sloba kapitulaciju i mi smo izgubili i rat i Kosovo i buducnost.Moze im se,oni su "pobedili".

Ja

pre 6 godina

Preporucujem malo citamje diplomatije 19 veka, pa da vidite kako su tadasnje diplomate i politicari stvarali Srbiju tj odvajali je od turaka i to u najtezem periodu nase istorije. Malo na istok malo na zapad. Rusija potpise San stefanski mir eto nas kod austro ugara da molimo za pomoc. Okrenu nam oni ledja eto nas opet kod Rusa kao najveci prijatelji. Poenta je price, sta mi dobijamo od Rusa?

PAOK

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici”

Zadnja je vreme doslo kad Ameri pricaju o medjunarodnm pravu.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Za pocetak, Rusi nas ne bombarduju, ne zatiru osiromasenim uranijumom, ne uriniraju po nasim svetinjama i etnicki nas ne ciste.

Meni sasvim dovoljno.

A sta ste VI uradili za nas u poslednje vreme?

Zela

pre 6 godina

Nazalost, bombardovanjem i ostalim delovanjima ste nas nepovratno gurnuli Rusima i Kinezima u zagrljaj. Nazalost mi imamo hiljadugodisnju istoriju, pa pamtimo malo duze. Najlakse ja pamtiti ko kokoska i biti ko Crnogorac na koju stranu puse vetar, ali mi volimo inat i da bude sto biti ne moze..

Swarog

pre 6 godina

Sta se njega to tice, ne pretenduje Srbija pristupu u Sjedinjene Drzave nego u EU. To je stvar Brisela a USA treba konacno da razgule iz Evrope. 70 godina je dosta! Zivela federalna Evropska Unija!

kraja

pre 6 godina

"Brajan Hojt Ji rekao je da SAD ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski imunitet"

...ja bih voleo da cujem obrazlozenje zasto su pripadnici nato trupa, koji su bombardovali srbiju dobili taj imunitet...???
...ali iz usta nekog kompetentnijeg od ovog zamenika pomocnika...
...a mogla bi drzava i malo da nas postedi njegovih "misljenja", covek je neprijatan, bahat i iskljuciv...
...o "strucnosti" za balkan da ne govorim...
...zalutao...

blek stena

pre 6 godina

Mrtav 'ladan gleda u oči, zamenjuje teze i u lice nam saopštava kako je neophodno da budemo krpa od države sa karakterom sunđera i da radimo samo ono što se njima dopada. Kao i sa lokalnim siledžijom, ako pristaneš da te "siluje" on će to da radi stalno, a ako bar malo pokažeš zube i ne okrećeš mu dobrovoljno donji deo leđa onda ima još nade za tebe. Nisam rusofil, ali pre su ti ljudi u Nišu zaslužili diplomatski status nego NATO vojnici koji već sada mogu da švrljaju po Srbiji sa svim mogućim imunitetima.

Jaric T Zivadin

pre 6 godina

To nas pita neprijatelj koji nas je bombardovao,oteo deo teritorije,uUN-u rade protiv interesa nase zemlje.Ni to im nije dovoljno, nego huskaju i druge zemlje protiv nas.

srbenda

pre 6 godina

A sta ste vi uradili? A da... Rasturili SFRJ, pomagali sve naše neprijatelje, bombardovali nas, oteli KiM, doveli ekipu koja dere kožu sa ledja narodu 20 godina. I nešto ti nije kao jasno??

Ragnar

pre 6 godina

E, pogledas samo kartu sveta i jednostavno vidis, zasto je Rusija skoro svima trn u oku .... Kolo srece se okrece, to Hojta najvise boli . A Srbija je u celoj ovoj prici samo jedan kliker u cipeli.

srecan put

pre 6 godina

“Zašto Rusija to traži, zašto vrši pritisak na Srbiju da joj da nešto što nije norma u međunarodnoj zajednici?”, upitao je Hojt Ji novinare u pauzi 17. Srpskog ekonomskog foruma.

A da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se bombarduje neka suverena drzava bez odluke SB UN? I da li je praksa u medjunarodnoj zajednici da se na teritoriji medjunarodno priznate drzave napravi najveca vojna baza u Evropi po imenu Bondstil u kojoj boravi okupatorska vojska? Da li jepraksa u medjunarodnoj zajednici da se bacaju bombe sa osiromasenim uranijumom?

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Nema života na Marsu, Čak Noris je bio tamo.

Aha, to nije ovaj članak !

Čak Noris je istovremeno sjeo na dvije stolice

Ali jedan je Čak Noris

munze

pre 6 godina

nego gospodine Ji, da se osvrnete malo na tone osiromašenog uranijuma što ste milosrdno posipali po nama u vašim izjavama, čisto da nam pomognete u procesu logičnog razmišljanja

SEVERAC ®

pre 6 godina

високи званичник америке, говори једној европској држави како да се понаша и шта да ради да би се прикључила европској унији... ма све је то нормално...

PG13

pre 6 godina

a kako vasa vojska i vojnici mogu da ikaju imuntet u svakoj drzavi u kojoj su prisutni? Ne kazem ni da Rusi treba da imaju imunitet al niste ni vi nista bolji

Gille

pre 6 godina

"I šta to Rusi rade da pomognu Srbiji?"

I Amerikanci mogu.
Dobar savet im je dao blazeno-pocivsi patrijarh Pavle:
“Samo nemojte da nam odmažete, na taj način ćete nam pomoći", odgovorio je bivšem ambasadoru SAD Vorenu Zimermanu, na pitanje šta može da učini za SPC).

Schumacher

pre 6 godina

Pa ko kaze da je nasoj vlasti cilj ulazak u EU?
Oni tu pricu koriste samo da zamajavaju narod, znaju da se u ovakvim mutnim vremenima nabolje krade. Zato nam stalno obecavaju uazak u EU, dok u praksi sve cine (ili ne cine) da se to nikad ne desi.
Zasto ne srede pravosudje?
Zasto ne usvajaju evropske zakone?
Pa prosto zato sto im to ne odgovara!

a da mu drug koferce nesto otpeva?

pre 6 godina

kakvo je to ribanje i branje usiju palo u sred beograda, ovakvo ponizavanje je mucno gledati... uspeh spoljne politike i medjunarodnog ugleda srbije u praksi.

putin voli gimnasticarke

pre 6 godina

Sta rusi rade da pomognu Srbiji?Pa evo kupili od nas NIS za 450 miliona-do sada izvukli nafte za skoro 10 milijardi.Uz to dobili prava na sve busotine u zemlji i inostranstvu.Umalo da zaboravim "tuzni jok" secate se toga?Poklonili nam 6 rashodovanih migova za 200 miliona,rasturili SFRJ.Gospodin Ji je lepo rekao morate se opredeliti.Srpska verzija ulaska u EU je koristimo pare i fondove EU,saradjujemo sa NATO i njihove tajne prosledjujemo rusima.Posto su oni u NATO-u "glupi" nece provaliti sta Vulin radi.Inace u rusiji imate elitnu srpsku dijasporu,da ih ne nabrajam?Ima tu jos ali i ovo je dosta!

Predrag

pre 6 godina

@Nezapamceno licemejre i dvostruki arsini! 

Bogoljub Karić - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Ramuš Haradinaj - oslobođen, Vučić besan pa sa njim u koaliciju.

Naser Orić oslobođen a Dačić peva Erdoganu, Orićevom zaštitniku.

Java

pre 6 godina

Ovaj zemljak je dosao da ciljem da zapocne tucu u kafani, treba samo reci da je sve u pravu i naruciti mu pivu. Malo korupcije nije na odmet, nije on imun na to, videli se to po njegovim predhodnicima. Neka ode bogat odavde da slabim ucinkom.

bogdan trojkaš

pre 6 godina

1.Rusi nisu protiv ulaska Srbije u EU.
2.Ako vidimo da nam je pametno da idemo u EU, moramo ostaviti nauci da utvrdi ko je za šta kriv u prošlosti i gledati u budućnost.
3.Političari koje smo izabrali da nas vode, čine sve da ne uđu u EU jer takve tamo ne podnose, a EU odgovara da ovakva Srbija ne bude u EU.
4. U slučaju kakvog rata, ponovo će se mešati i deliti karte.
5.Možemo i dalje voleti Ruse i mrzeti Amere ali na svoju štetu
6.Ajmo u EU a Rusima želimo svako dobro!

cudo

pre 6 godina

uvek sam se pitao odakle dolaze te price i ta pitanja "sta su to rusi nama ucinili". pa evo ovako. Pre 19og veka zaista nista a onda 1. pomogli nam materijalno i politicki u oslobadjanju od turaka. pojedini cak dolazili da se bore 2. I sv rat. usli u rat kada ga je austrija objavila srbiji iako niko njima nije objavio rat. ova odluka je posredno na kraju kostala cara Nikolaja II glave. 3. vrsili pritisak na saveznike da nas prevezu iz Albanije na Krf sto su oni odbijali/odugovlacili da ucine. ucinili tek pod ruskim pritiskom i pretnjom Rusije da ce se povuci iz rata. 4. oslobodili nas '45te. 5. nisu priznali kosovo i blokiraju mu pristup UN. jel treba jos?

Lajavi krelac

pre 6 godina

Ako neces, nema donacija, nema projekata, nema pretpristupnih fondova,, nema povoljnih kredita, nema povlastenog izvoza...

(Strojimir, 23. oktobar 2017 23:06)

EU krediti nisu povoljni, ubijaju nam privredu a kad smo već kod toga, mi njima dajemo subvencije 10.000e po radnom mestu i rob za 200e mesečno bez poreza i doprinosa od tih kredita, dakle ništa ih ne košta, naprotiv... Što se tiče povlaštenog izvoza, imamo ga samo sa Rusijom. I poslednje, mrzim EU a volim Rusiju!

Realista

pre 6 godina

EU tj zapad ima pravo da pita na koju cemo stranu, jer nam daju kredite i trziste na koje plasiramo robu. Pa ne mislite valjda da mozemo od njih da uzmemo samo sto nama pase, a oni da nam ne postavljaju nikakve uvjete?
Njihov uvjet za saradnju je da odlucimo gde cemo. Prije ili kasnije ce to pitati i rusi. Nije pitanje tko je pravedan. Kao sto nije pravedno, da smo unistili 2 susjedne drzave a za to nismo platili ni evra i jos se cudimo sto nas ne vole, a mi slavimo one koji su pravomocno osudjeni zbog agreaije na te zemlje koje smo mi financirali. Ko je tu onda licemer?

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

"Ne pitajte sta Rusi mogu dobro da urade za Srbiju,vec sta vi (Amerikanci) mozete dobro da uradite za Srbiju" :D

Rusi,Ameri,EU,smarate. Provaljeni ste.

Igor

pre 6 godina

Da rezimiramo...Rusija je ulozila veto na rezoluciju da nas oznace kao genocidnu drzavu,nisu nas bombardovali,nisu priznali Kosovo,od pamtiveka smo braca po veri i saveznici....Neznam kako nam to USA pomaze,bombama radioaktivnim ?Izolacijama ,otimanjem Kosova..i da ne nabrajam njihov trud za globalizacijom ,zeljom da vladaju celom planetom..ko je kome ovde prijatelj?

brza fotografija

pre 6 godina

Protiv EU su oni kojima ovakvo bezvlašće i lopovluk odgovara. Nemaju ni ameri ni rusi, ni istorija veze sa tim. To je čitava filozofija. Ko ovo svesno ne vidi taj je naivan ko francuska sobarica.

bole

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto ovako marginalnoj licnosti danas dajete toliko medijskog prostora,mislim da preteruje,mozda zna da njihovo vreme prolazi,pa bi da opet otvore neki haos ovde.

Nikola M.

pre 6 godina

Volim Bitlse, ali volim i Čajkovskog, volim Tolstoja, ali volim i Bukovskog, a najviše volim američki film po ruskom romanu. Umiljato jagnje dve majke ima. Ako neće Vučić, ja ću sedeti ne na dve, nego na četiri stolice. Minimum.

wook

pre 6 godina

Pardon!Svi ti koji kažu,,Rusi nas nisu bombardovali 1999,, neka se samo sete koliko su nas Rusi zavlačili da uđemo dublje u rat sa celim svetom,.A onda kada su nam okrenuli ledja u martu 24.3.1999. uvode nam sankcije i šalju izaslanika koji kaže Slobi ,,pakuj prnje sa Kosova inače ćete imati zemlju sravnjenu i ravnu kao ovaj sto,,.

МилеНС

pre 6 godina

Osiromašeni uranijum nisu partikl da mogu biti istreseni! Materija visokog densitera se koristi za proboj oklopnih vozila a od zračenja je alfa zračenje koje ni kroz kožu ne prolazi .
Edukuj se pa nećeš talasati!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Swedenonline, 23. oktobar 2017 22:33)

Едукуј се ти нато боту. При удару зрна 30мм од осиромашеног уранијума из гатлинг топова авиона А-10 у оклопна возила долази и до сагоревања материјала уз стварање радиоактивне "прашине" која иде около ношена ветровима и контаминира за сва времена, све где падне! 1999. Грчка је регистровала радиоактивност због употребе те муниције 1999.! Припадници италијанског контигента кфора који су први ушли у најзагађенија подручја су помрли. Али о њима ће неко нешто и рећи а о Србима и Албанцима због којих је то зло разасуто нико неће причати а сваке године је све више оболелих, управо карактеристично за 18 година од тог догађаја да се деси права епидемија карцинома. Ако је безбедно ено ти у музеју 3 зрна , носи их себи кући.

Eustahije Brzić

pre 6 godina

... što se Rusije konkretno tice... to sto nam nisu pomogli u ovom poslednjem ratu je razumljivo onima koji prate politicku scenu Sveta šire a ne preki Pink TV-a... dakle samo nedovoljno zreli i neupuceni smatraju da je za sve kriv Slobodan M. istina je drugacija... vojna akcija je bila isplanirana i na nju se cekalo dok se nisu ispunili drugi uslovi potrebni da se Rusija ne umeša. USA je preko svojih posrednika ( Saudi Arabije) iscenirala i otvorila rat u Ceceniji koji je Rusiju sklonio u stranu sve do 2002-ge godina... amko želite i ostale istoriske cinjenice sve vam je danas dostupno... ali potrebno je potrošiti slobodno veeme za obrazovanje... e kada se to bude desilo Srbiji svima ce nam krenuti bolje... hvala na pažnji...

backo

pre 6 godina

Zasto bi USA zvanicnik trebao da se mesa u odnos SRB i RUS, jos se kao brine da nas ne sputavaju na putu do cilja. A cilj EU? Sine EU, vi ste preko okeana, odbij bre vise... Svuda mora da zabadaju klanfu...

miso

pre 6 godina

Jednom je americki ambasador pitao Patrijarha Pavla nesto u smislu,sta mozemo da ucinimo da vam pomognemo?
A nas mudri Patrijarh je odgovorio,nemojte nista da cinite tako cete najvise da nam pomognete.

kako da ne

pre 6 godina

Sto pre Srbi shvate da nam niko nije ‘brat’ vec sa svako gleda svoj interes, to bolje. Samo sto pre. Rusi nas nisu gadjali bombama jer nisu bili u situaciji, uostalom nikog ni ne gadjaju jer nisu sila broj 1, izdavali su nas i oni kroz istoriju. Sto se kaze ‘ne daj Boze da te rus brani i grk hrani’. Znate tu staru? Svi gledaju samo svoj interes, a opet od EU smo dobili vise milijardi nepovratno kroz zadnjih 10-tak godina. E, sad sto boljitka sa svime time nema pogledajte seber jer, ipak, vi izlazite na izbore? Pozdrav

shvatio

pre 6 godina

Brajane, mi hocemo da udjemo u EU, ne da postanemo deo USA. Ne razumem sto se vi toliko uzbudjujete zbog nas, jedino ako ne mislite da ste vlasnici EU. Rusi mozda nisu ucininli mnogo dobrog za nas, ali vi ste ucinili mnogo loseg. Ne priznajete to, vec nam delite lekcije. Znam da su velike sile nadmene, ali vi ga preteraste.

smarate spineri,. bas smarate

pre 6 godina

@Realista

Nesto mnogo mesas hrvatski novogovor i srpski, ekavicu i ijekavicu... Sta je problem, nemas koncentraciju, pao secer, niste jos dobili dorucak?

srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Kad vec treba da se bira izmedju Rusa i USA, najbolje je i jedne i druge oterati u tri lepe. Ni Rusi ni Amerikanci nam nisu prijatelji, pitanje je samo golog interesa. Zato se treba drzati po strani, a ako to nije moguce - onda istrgovati sto se bolje moze. Npr, uci cemo u NATO (ionako su sve susedne zemlje u NATO), ali nam vratite pola Kosova , napravite 1000 km autoputeva, dovedite Ford ... ili, pusticmeo Ruse da odavde vrse uticaj na zapadni svet, ali trazimo gas u pola cene , jos 15 Mig-ova, S-400, otvaranje jos 5 ruskih banaka, itd itd. Nemamo spretne politicare, neke vodje iz proslosti bi iz ove muke uspele da izvuku korist i sa jedne i sa druge strane. Nasi danasnji politicari su toliko "talentovani" da cemo na kraju dobiti batine i od Rusa i od USA.

balkanski cirkus

pre 6 godina

Čovek opušteno troluje (jer za to dobija debelu kovertu), novinari prenose (uz malo "filovanje") a balkanska raja se prima toliko da samo što se ne potuku....nije ni čudo što su balkanci stalno u sukobu kad nemaju ni pola grama mozga....

Max

pre 6 godina

što je starije kokoš ili jaje?
Srbija će se ponašati kao članica EU i oduzeti diplomatski status Rusije Kada je dobila članstvo u EU.

@ja

pre 6 godina

Stvar je u tome da su Rusijom krajem 18. i početkom 19. veka vladali carevi Nemci, koji su imali ambicije da postanu papa, pa se desilo da su Rusi potukli Turke na moru, iskrcali se na jugu i osvojili celu Italiju, isteravši Fdrancuze odatle, a zatim i iz cele Švajcarske, predvođeni Suvorovim, krvareći po planinskim vrletima, sve zbog ambicija tadašnjeg cara. A verovatno i zbog nečije projekcije za čiju korist treba, a za čiju nikako ne sme da se angažuje Rusija. Moglii sy tada, ne Srbiju osloboditi, nego Carigrad uzeti, pa ih je car zato i poslao da se istroše negde drugde. Cara su ubrzo ubili plemići i generali, ali (ni)je već učinjeno... A koliko su puta Rusi Austriju i Prusku restaurirali, ovi su im, da su i dobronamerni, morali jednom zlom vratiti, statistički gledano( ali nije slučajno)

Zoza

pre 6 godina

Svetom vlada nasilje velikih sila, strasno otvoren napad od oba mocnika na jednu suverenu zemlju, Rusi nam uzese NIS i naftna polja za dzabe sto bar ne poklonismo da se ne prica prodali smo, ovi drugi otvoreno nam otese deo teritorije i napravise veliku materijalnu stetu bombardovanjem i sad ovo izjavljuju sramota gde im je obraz, daju nam mrvice pomoci a napravili milijarde stete,invalida dece bez roditelja itd. A svemu smo i mi krivi biranjem pogresnih ljudi u politici.MILOSEVIC ,ŠESELJ, VUCIC , TOMA , DACIC PA PONOVO U KRUG KODA SMO POD HIPNOZOM.Pamet u glavu na izborima u dva kruga na vlasti sa ovima napredka nema opet zakuvali na sve strane i dobro se zivi samo u njihovim izjavama na TV, standard najgori u Evropi.

Dawkins

pre 6 godina

Ljudi, gde je razum? Čovek nije tražio da to uradimo Nemačkoj ili Francuskoj, umesto Rusiji. Nisu nas bombardivali? Nisu ni Japanci, npr. Nesrazmerno su nam više pomogli ne tražeći ništa za uzvrat. O zemljama EU i da ne govorim.
Bezmozgovići, muka mi je od vas koji živite sa povezom oko očiju i bespogovorno slušate ove koji ljube turska stopala i veličaju Murata.

Bridge

pre 6 godina

Interesantni komentari, za sve nedaće u Srbiji krivi su drugi! U tome se svi slazemo! Jedino se ne slazemo u tome ko je kriv, US ili Rusija, ali to je manje bitno. Vazno je da se slazemo u onom bitnom!