Ponedeljak, 23.10.2017.

16:41

Lista 10 zemalja koje "najviše ugrožavaju EU", tu i Srbija

Britanski portal “Ekspres“ objavio je listu od 10 zemalja koje, kako navode, trenutno najviše ugrožavaju Evropsku uniju – među njima je i Srbija.

Izvor: B92

Lista 10 zemalja koje "najviše ugrožavaju EU", tu i Srbija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

branimir

pre 6 godina

Ha ha ha, Srbija je ovde prvi put u zaista impresivnom društvu (i to jedna izvan EU)! Ovo može zaista samo da joj služi na čast...

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Ne bi se bas moglo reci da su u zapadnoj Evropi gradjani podlegli nacionalnom populizmu. U Nemackoj,Holandiji i Francuskoj pobedile su demokratske snage. 13 procenata za ultradesnicu u Nemackoj jeste mnogo, ali nije strasno sa obzirom na migrantsku krizu i terorizam, sto im je dalo vetar u ledja.
Ne treba da nas cudi uspon nacionalnih populista u bivsim komunistickim drzavama, Jednostavno, ovdasnji politicki lideri su skolovani u sistemu u kojem je jedna-jedina partija imala svu moc.Takodje smo imali zabranu iskazivanja nacionalnih osecanja, pa je sa padom Berlinskog zida nastala eksplozija tih osecanja, uglavnom navodjena sa neznanjem i primitivizmom, bas od bivsih komunista. To sto se politicari i danas koriste nacionalnim populizmom, sto im uvecava popularnost, pokazuje da ex komunisticka drustva jos nisu izlecena od posledica komunistickog sistema. Samo je boljsevicka ideologija promenjena nacionalistickom, dok je sistem vrednosti ostao isti.
Jedini spas za te drzave je veliki napor u primeni ,ne samo evropskog sistema, vec i evropskih vrednosti. To kod nas znaci da se moraju doneti odluke, uz nacionalni konsenzus, koje ce dovesti do raskida kontinuiteta sa negativnom politikom i delima koja su nas gotovo unistila, posebno devedesetih godina.

s.

pre 6 godina

(Како ме теретираш..., 23. oktobar 2017 21:05)

Tekst neću da komantarišem, svako ima pravo na svoje mišljenje, znaš mišljenje je kao dupe svako ga ima, samo mi kaži gde sam spomenuo streljanje?
Išao si da bereš gljive bez kontrole?
I ako možeš objasni mi "prodaju" NIS-a za 400 mil EUR i popravku onih kanti za 185 mil EUR.
Pa vidi ko koga tretira kao magarca ili konja, šta si već napisao.
Haug, ja ti više neću odgovarati, imam pametnija posla.

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Dečko , mišu mali, nismo mi platili avione to je ukupno naoružanje koje ide sa njima, 10 novih motora za te ''kante'' i gomili drugih stvari.... Mogao si pre neki dan da na N1 čuješ Britanskog analitičara šta kaže ali izgleda da osim malicioznog komentara nemaš suštinski šta da izjaviš ....jer ne znaš ama baš ništa.

Mile

pre 6 godina

Bilo kako bilo, na njihovom sajtu su prikazali Srbiju u pravom obliku sa Kosovom. Inače, zaboravili su samo da pogledaju u svoje dvorište, bregzit je činjenica, ostalo su nagadjanja.

Dejan

pre 6 godina

Velika Britanija nesto smera. Slabljenje ili raspad EU bi joj najvise odgovaralo jel tada ne bi imala kome da plati ogromnu sumu kao pravno obavezujucu za Bregzit.

Moze se slobodno reci da je na celu ovih deset Velika Britanija.

tony

pre 6 godina

...ček malo, Britanija koja je izašla iz EU i time praktično započela rušenje EU sada priča da neko drugi ugrožava EU...veoma jadno i licemerno ali od Engleza se ništa drugi i nije moglo očekivati...

Како ме теретираш...

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Погледај како нас ЕУ и Америка третирају па нам реци - ако не желе да будемо руски тројански коњ, зашто нас константно праве магарцима? Зар мисле да је то у реду? Зар мисле да ћемо бити послушна чланица што нас више понижавају? И ако си ти тако паметан и све знаш, то значи да и они знају. Онда, што своје грађане ЕУ оптерећују силним издвајањима новца за Србију као кандидата за ЕУ чланство? Значи ли то да онда ЕУ директно лаже и обмањује своје грађане, троши њихов порески новац само зато да би се играла са Русијом? И како смо то ми ето тројански коњи у ЕУ, и то руски, а Албанија, Косово* и Федерација БиХ (без РС) нису исламски тројански коњ? Ко ту кога зеза? Иначе, што се руског утицаја у Србији тиче, то је само спин за дневне потребе - Русија има ненормалан утицај у Бугарској и Румунији па њих нико не назива коњима, али их тако третирају. Али вас свезналице то инако не занима. Вама је довољна једна етикета да цео народ или једног човека - обезвредите, па чак и стрељате.

Lanas

pre 6 godina

Britanske novine??? Hajde sada lepo da i mi kako bi trebalo uvedemo vize za engleze!!! Dolaze ovde dzaba a ovi nasi cim ih inicijalizuju u masoneriju sve bi uradili da se uvuki..

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Нисмо у еу.....нелогичан текст у потпуности......чиста пропаганда

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

krik naglas

pre 6 godina

clanak verovatno iz domace kuhinje sobzirom da ima gomilu geografskih gresaka i kako to hajde ostali djene djene ali maltene osnivaci nemacka i francuska ugrozavaju eu smesno doduse kome je potreban megalomanski drzavni nazovimo ga tako aparat ili ti birokratija koja nista neradi nego donosi razno razne cesto sumanute i nepotrebne zakone dabi sebe opravdao i svoje megalomanske super velike plate cak i za eu a nalazi se u u briselu i jos nesto taj aparat sam sebe je unistio onog trenutka kada je dozvolio dolazak nazovimo izbeglica iz azije i afrike tj izbeglice iz ratnih zona obicno ostanu po kampovima u najblizoj van ratnoj zoni i neidu toliko daleko mozda pojedinacno ali ne u milionima kao sada taj brisel i nesposobna administracija eu je ustvari iskopao jamu za eu i zakucao joj zadnji ekser u sanduk a ne ove nabrojane zemlje

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..Stvar ne moze biti jasnija.

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

s.

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.

mario

pre 6 godina

Dobro, bar nekad da budemo u ok ekipi.
(Nikola, 23. oktobar 2017 18:58)
Ne ugrožavate vi EU kao ta ekipa već se za vas smatra da ste trojanski konj Rusije tako vi ugrožavate.Naravno još niste članica,pa ni ne možete.

No 1

pre 6 godina

Spisak je premali,treba sve drzave,koje zele da zadrze svoj identitet,da budu na listi! A ispred svih GB koja je napusta i time povlaci i ostale da
dobro razmisle u sta se upustaju!

Prave se Englezi

pre 6 godina

EU ugrozavaju zemlje koje su je osnovale: Francuska, Nemacka i jedna o zemalja Beneluksa embriona EU (Holandija). A oni koji koji prvi izbise kamen iz zida EU, o njima ni reci. Engleska posla. Pokojni De Gol nije hteo ni da cuje o ulasku Engleske u EU. Nije je hteo "ni golu" kako je pricao.

I Skandinavija i Srbija počinju na "S"

pre 6 godina

"Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija."

Nije loše društvo. Od nabrojanih država, jedino Norveška i Srbija nisu članice EU, a kad bi Srbija i Norveška na isti način "ugrožavale" EU, Srbija bi bila odlično mesto za život, makar nikada ne postala punopravna članica Unije, poput Norvešeke.

PS: Kako to Nemačka i Francuska ugrožavaju nešto što su same osnovale i čiju okosnicu čine? kako to da Španija, sa još uvek nerešenom katalonskom krizom, ne ugrožava EU, a Švedska je, kako je navedeno, ugrožava?

Oftalmolog

pre 6 godina

Dakle samo pola “unije” ih ugrozava...!!!
Ajmo opet na pocetak... STA je i KO je eu? par hiljada birokrata koji su se navikli na visoke plate?

Ispravka

pre 6 godina

koja je to drzava Skandinavija? Hahahaha... retardi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mr o, 23. oktobar 2017 16:45)

Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija.

Druze, citaj. U citanju je spas. Sudeci po odnosu plus/minus(na "Skandinavija zemlja AHAHAHAHA"), citanje je ozbiljna boljka citalaca sajta. :)

ja

pre 6 godina

Britanci nisu bili za eu ni 1992,, to znam sigurno, bio sam tamo. Zeleli su da naprave svoju uniju sa nekim zemljama bliskog istoka, komonvelta i specijalne veze sa dalekim istokom. Pošto su izasli nije im interes da eu opstane, eu im neće nikada oprostiti šamar.

C i n i k

pre 6 godina

Mogu da se slozim po pitanju Srbije,nema nikakve sanse da cemo ka EU da napredujemo sa ovakvi stavom prema okupaciji Ukrajine/Krima,i sa ovakvim otvorenim proruskim sstavovima,mimo EU politike.
Medjutim,ne slazem se sa tekstom u pogledu Holandije,Francuske,Nemacke pa i Madjarske. U Holandiji je nedavno pobedila lista za EU a lista protiv EU je dozivela debakl,Orban nikada nije nista izjavio protiv EU, s tim da njegovi stavovi prema muslimanskim izbeglicama ne treba dovoditi u vezu sa nemerom da ev.Madjarska ode iz EU,cak je u Madjarskoj i najvece poverenje gradjana u EU.Orban se hvali da ''brani''EU od tih ljudi iz Sirije..
U Francuskoj nije pobedila Le Pen,tacnije,u 2.krugu je dozivela debakl od Makrona koji je cvrsto za EU.
Nemacka?
AfD nije dobila koliko su ocekivali,Merkl je i pored toga sto je primila milion izbeglica opet osvojila vecinu,ja razumem Engleze,oni sada prave famu da je EU pred raspadom ne bi li svoj glup potez pravdali,ali nije tako,cak ni izbliza.
Danas ako pitate nekog u Londonu, a koji ima ispod 50 g, da li je za Eu, reci ce vam ''DA'' bez ikakve dileme !

Magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...Osim toga, oni kao pretnju EU vide i mađarskog predsednika Viktora Orbana..."

Viktor Orban je Mađarski Premijer, a ne Predsednik...
Najveći neprijatelji, i pretnja za EU, nalazi se u Briselu - to je aktuelno rukovodstvo i prateća administracija!

Aлександар

pre 6 godina

Shvatam. Shodno listi na kojoj su oni koji ugrozavaju EU, neminovno se namece zakljucak da Bugarska i Rumunija cuvaju stabilnost EU.

Vojvodjanin

pre 6 godina

Ispada da one zemlje koje nose ekonomiju EU ugrozavaju je....A ko to ne ugrozava EU??? Ovakve neboluze davno nisam cuo?!?!?

Srbiji treba da je cast da je spomenut u kontekstu sa Nemackom, Francuskom, Holandijom i ostalima...?!


Uostalom, ako kazem da je 'Sputnjik' je u odnosu na portal 'Ekspres' akademija nauka u oblasti informisanja - onda je jasno znacaj ove 'konstatacije'....

I Skandinavija i Srbija počinju na "S"

pre 6 godina

"Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija."

Nije loše društvo. Od nabrojanih država, jedino Norveška i Srbija nisu članice EU, a kad bi Srbija i Norveška na isti način "ugrožavale" EU, Srbija bi bila odlično mesto za život, makar nikada ne postala punopravna članica Unije, poput Norvešeke.

PS: Kako to Nemačka i Francuska ugrožavaju nešto što su same osnovale i čiju okosnicu čine? kako to da Španija, sa još uvek nerešenom katalonskom krizom, ne ugrožava EU, a Švedska je, kako je navedeno, ugrožava?

Aлександар

pre 6 godina

Shvatam. Shodno listi na kojoj su oni koji ugrozavaju EU, neminovno se namece zakljucak da Bugarska i Rumunija cuvaju stabilnost EU.

Magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...Osim toga, oni kao pretnju EU vide i mađarskog predsednika Viktora Orbana..."

Viktor Orban je Mađarski Premijer, a ne Predsednik...
Najveći neprijatelji, i pretnja za EU, nalazi se u Briselu - to je aktuelno rukovodstvo i prateća administracija!

Oftalmolog

pre 6 godina

Dakle samo pola “unije” ih ugrozava...!!!
Ajmo opet na pocetak... STA je i KO je eu? par hiljada birokrata koji su se navikli na visoke plate?

ja

pre 6 godina

Britanci nisu bili za eu ni 1992,, to znam sigurno, bio sam tamo. Zeleli su da naprave svoju uniju sa nekim zemljama bliskog istoka, komonvelta i specijalne veze sa dalekim istokom. Pošto su izasli nije im interes da eu opstane, eu im neće nikada oprostiti šamar.

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

Vojvodjanin

pre 6 godina

Ispada da one zemlje koje nose ekonomiju EU ugrozavaju je....A ko to ne ugrozava EU??? Ovakve neboluze davno nisam cuo?!?!?

Srbiji treba da je cast da je spomenut u kontekstu sa Nemackom, Francuskom, Holandijom i ostalima...?!


Uostalom, ako kazem da je 'Sputnjik' je u odnosu na portal 'Ekspres' akademija nauka u oblasti informisanja - onda je jasno znacaj ove 'konstatacije'....

s.

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.

Ispravka

pre 6 godina

koja je to drzava Skandinavija? Hahahaha... retardi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mr o, 23. oktobar 2017 16:45)

Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija.

Druze, citaj. U citanju je spas. Sudeci po odnosu plus/minus(na "Skandinavija zemlja AHAHAHAHA"), citanje je ozbiljna boljka citalaca sajta. :)

Prave se Englezi

pre 6 godina

EU ugrozavaju zemlje koje su je osnovale: Francuska, Nemacka i jedna o zemalja Beneluksa embriona EU (Holandija). A oni koji koji prvi izbise kamen iz zida EU, o njima ni reci. Engleska posla. Pokojni De Gol nije hteo ni da cuje o ulasku Engleske u EU. Nije je hteo "ni golu" kako je pricao.

tony

pre 6 godina

...ček malo, Britanija koja je izašla iz EU i time praktično započela rušenje EU sada priča da neko drugi ugrožava EU...veoma jadno i licemerno ali od Engleza se ništa drugi i nije moglo očekivati...

No 1

pre 6 godina

Spisak je premali,treba sve drzave,koje zele da zadrze svoj identitet,da budu na listi! A ispred svih GB koja je napusta i time povlaci i ostale da
dobro razmisle u sta se upustaju!

C i n i k

pre 6 godina

Mogu da se slozim po pitanju Srbije,nema nikakve sanse da cemo ka EU da napredujemo sa ovakvi stavom prema okupaciji Ukrajine/Krima,i sa ovakvim otvorenim proruskim sstavovima,mimo EU politike.
Medjutim,ne slazem se sa tekstom u pogledu Holandije,Francuske,Nemacke pa i Madjarske. U Holandiji je nedavno pobedila lista za EU a lista protiv EU je dozivela debakl,Orban nikada nije nista izjavio protiv EU, s tim da njegovi stavovi prema muslimanskim izbeglicama ne treba dovoditi u vezu sa nemerom da ev.Madjarska ode iz EU,cak je u Madjarskoj i najvece poverenje gradjana u EU.Orban se hvali da ''brani''EU od tih ljudi iz Sirije..
U Francuskoj nije pobedila Le Pen,tacnije,u 2.krugu je dozivela debakl od Makrona koji je cvrsto za EU.
Nemacka?
AfD nije dobila koliko su ocekivali,Merkl je i pored toga sto je primila milion izbeglica opet osvojila vecinu,ja razumem Engleze,oni sada prave famu da je EU pred raspadom ne bi li svoj glup potez pravdali,ali nije tako,cak ni izbliza.
Danas ako pitate nekog u Londonu, a koji ima ispod 50 g, da li je za Eu, reci ce vam ''DA'' bez ikakve dileme !

mario

pre 6 godina

Dobro, bar nekad da budemo u ok ekipi.
(Nikola, 23. oktobar 2017 18:58)
Ne ugrožavate vi EU kao ta ekipa već se za vas smatra da ste trojanski konj Rusije tako vi ugrožavate.Naravno još niste članica,pa ni ne možete.

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..Stvar ne moze biti jasnija.

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Нисмо у еу.....нелогичан текст у потпуности......чиста пропаганда

Lanas

pre 6 godina

Britanske novine??? Hajde sada lepo da i mi kako bi trebalo uvedemo vize za engleze!!! Dolaze ovde dzaba a ovi nasi cim ih inicijalizuju u masoneriju sve bi uradili da se uvuki..

Mile

pre 6 godina

Bilo kako bilo, na njihovom sajtu su prikazali Srbiju u pravom obliku sa Kosovom. Inače, zaboravili su samo da pogledaju u svoje dvorište, bregzit je činjenica, ostalo su nagadjanja.

Dejan

pre 6 godina

Velika Britanija nesto smera. Slabljenje ili raspad EU bi joj najvise odgovaralo jel tada ne bi imala kome da plati ogromnu sumu kao pravno obavezujucu za Bregzit.

Moze se slobodno reci da je na celu ovih deset Velika Britanija.

Како ме теретираш...

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Погледај како нас ЕУ и Америка третирају па нам реци - ако не желе да будемо руски тројански коњ, зашто нас константно праве магарцима? Зар мисле да је то у реду? Зар мисле да ћемо бити послушна чланица што нас више понижавају? И ако си ти тако паметан и све знаш, то значи да и они знају. Онда, што своје грађане ЕУ оптерећују силним издвајањима новца за Србију као кандидата за ЕУ чланство? Значи ли то да онда ЕУ директно лаже и обмањује своје грађане, троши њихов порески новац само зато да би се играла са Русијом? И како смо то ми ето тројански коњи у ЕУ, и то руски, а Албанија, Косово* и Федерација БиХ (без РС) нису исламски тројански коњ? Ко ту кога зеза? Иначе, што се руског утицаја у Србији тиче, то је само спин за дневне потребе - Русија има ненормалан утицај у Бугарској и Румунији па њих нико не назива коњима, али их тако третирају. Али вас свезналице то инако не занима. Вама је довољна једна етикета да цео народ или једног човека - обезвредите, па чак и стрељате.

krik naglas

pre 6 godina

clanak verovatno iz domace kuhinje sobzirom da ima gomilu geografskih gresaka i kako to hajde ostali djene djene ali maltene osnivaci nemacka i francuska ugrozavaju eu smesno doduse kome je potreban megalomanski drzavni nazovimo ga tako aparat ili ti birokratija koja nista neradi nego donosi razno razne cesto sumanute i nepotrebne zakone dabi sebe opravdao i svoje megalomanske super velike plate cak i za eu a nalazi se u u briselu i jos nesto taj aparat sam sebe je unistio onog trenutka kada je dozvolio dolazak nazovimo izbeglica iz azije i afrike tj izbeglice iz ratnih zona obicno ostanu po kampovima u najblizoj van ratnoj zoni i neidu toliko daleko mozda pojedinacno ali ne u milionima kao sada taj brisel i nesposobna administracija eu je ustvari iskopao jamu za eu i zakucao joj zadnji ekser u sanduk a ne ove nabrojane zemlje

branimir

pre 6 godina

Ha ha ha, Srbija je ovde prvi put u zaista impresivnom društvu (i to jedna izvan EU)! Ovo može zaista samo da joj služi na čast...

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Dečko , mišu mali, nismo mi platili avione to je ukupno naoružanje koje ide sa njima, 10 novih motora za te ''kante'' i gomili drugih stvari.... Mogao si pre neki dan da na N1 čuješ Britanskog analitičara šta kaže ali izgleda da osim malicioznog komentara nemaš suštinski šta da izjaviš ....jer ne znaš ama baš ništa.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Ne bi se bas moglo reci da su u zapadnoj Evropi gradjani podlegli nacionalnom populizmu. U Nemackoj,Holandiji i Francuskoj pobedile su demokratske snage. 13 procenata za ultradesnicu u Nemackoj jeste mnogo, ali nije strasno sa obzirom na migrantsku krizu i terorizam, sto im je dalo vetar u ledja.
Ne treba da nas cudi uspon nacionalnih populista u bivsim komunistickim drzavama, Jednostavno, ovdasnji politicki lideri su skolovani u sistemu u kojem je jedna-jedina partija imala svu moc.Takodje smo imali zabranu iskazivanja nacionalnih osecanja, pa je sa padom Berlinskog zida nastala eksplozija tih osecanja, uglavnom navodjena sa neznanjem i primitivizmom, bas od bivsih komunista. To sto se politicari i danas koriste nacionalnim populizmom, sto im uvecava popularnost, pokazuje da ex komunisticka drustva jos nisu izlecena od posledica komunistickog sistema. Samo je boljsevicka ideologija promenjena nacionalistickom, dok je sistem vrednosti ostao isti.
Jedini spas za te drzave je veliki napor u primeni ,ne samo evropskog sistema, vec i evropskih vrednosti. To kod nas znaci da se moraju doneti odluke, uz nacionalni konsenzus, koje ce dovesti do raskida kontinuiteta sa negativnom politikom i delima koja su nas gotovo unistila, posebno devedesetih godina.

s.

pre 6 godina

(Како ме теретираш..., 23. oktobar 2017 21:05)

Tekst neću da komantarišem, svako ima pravo na svoje mišljenje, znaš mišljenje je kao dupe svako ga ima, samo mi kaži gde sam spomenuo streljanje?
Išao si da bereš gljive bez kontrole?
I ako možeš objasni mi "prodaju" NIS-a za 400 mil EUR i popravku onih kanti za 185 mil EUR.
Pa vidi ko koga tretira kao magarca ili konja, šta si već napisao.
Haug, ja ti više neću odgovarati, imam pametnija posla.

s.

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.

C i n i k

pre 6 godina

Mogu da se slozim po pitanju Srbije,nema nikakve sanse da cemo ka EU da napredujemo sa ovakvi stavom prema okupaciji Ukrajine/Krima,i sa ovakvim otvorenim proruskim sstavovima,mimo EU politike.
Medjutim,ne slazem se sa tekstom u pogledu Holandije,Francuske,Nemacke pa i Madjarske. U Holandiji je nedavno pobedila lista za EU a lista protiv EU je dozivela debakl,Orban nikada nije nista izjavio protiv EU, s tim da njegovi stavovi prema muslimanskim izbeglicama ne treba dovoditi u vezu sa nemerom da ev.Madjarska ode iz EU,cak je u Madjarskoj i najvece poverenje gradjana u EU.Orban se hvali da ''brani''EU od tih ljudi iz Sirije..
U Francuskoj nije pobedila Le Pen,tacnije,u 2.krugu je dozivela debakl od Makrona koji je cvrsto za EU.
Nemacka?
AfD nije dobila koliko su ocekivali,Merkl je i pored toga sto je primila milion izbeglica opet osvojila vecinu,ja razumem Engleze,oni sada prave famu da je EU pred raspadom ne bi li svoj glup potez pravdali,ali nije tako,cak ni izbliza.
Danas ako pitate nekog u Londonu, a koji ima ispod 50 g, da li je za Eu, reci ce vam ''DA'' bez ikakve dileme !

mario

pre 6 godina

Dobro, bar nekad da budemo u ok ekipi.
(Nikola, 23. oktobar 2017 18:58)
Ne ugrožavate vi EU kao ta ekipa već se za vas smatra da ste trojanski konj Rusije tako vi ugrožavate.Naravno još niste članica,pa ni ne možete.

Како ме теретираш...

pre 6 godina

Svi znaju da je Srbija Ruski Trojanski lonj u EU (ako ikada uđe).
Zemlja koja nikada ništa dobro od Rusije nike imala (o.k. ruski ulazak u Prvi svetski rat, i to je sve) je spremna da uništi budućnost svojih građana zbog potpuno iracionalnog odnosa prema Rusiji.
Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Погледај како нас ЕУ и Америка третирају па нам реци - ако не желе да будемо руски тројански коњ, зашто нас константно праве магарцима? Зар мисле да је то у реду? Зар мисле да ћемо бити послушна чланица што нас више понижавају? И ако си ти тако паметан и све знаш, то значи да и они знају. Онда, што своје грађане ЕУ оптерећују силним издвајањима новца за Србију као кандидата за ЕУ чланство? Значи ли то да онда ЕУ директно лаже и обмањује своје грађане, троши њихов порески новац само зато да би се играла са Русијом? И како смо то ми ето тројански коњи у ЕУ, и то руски, а Албанија, Косово* и Федерација БиХ (без РС) нису исламски тројански коњ? Ко ту кога зеза? Иначе, што се руског утицаја у Србији тиче, то је само спин за дневне потребе - Русија има ненормалан утицај у Бугарској и Румунији па њих нико не назива коњима, али их тако третирају. Али вас свезналице то инако не занима. Вама је довољна једна етикета да цео народ или једног човека - обезвредите, па чак и стрељате.

Ispravka

pre 6 godina

koja je to drzava Skandinavija? Hahahaha... retardi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mr o, 23. oktobar 2017 16:45)

Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija.

Druze, citaj. U citanju je spas. Sudeci po odnosu plus/minus(na "Skandinavija zemlja AHAHAHAHA"), citanje je ozbiljna boljka citalaca sajta. :)

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

Vozdovac

pre 6 godina

Pa dobro, realno. Vucic i njegova stranka su desni populisti i na neki nacin pretece ovoga sto se sada desava po Evropi. Ne direktne, ali to da se na vlast dolazi pricajuci o "lopovima", "izdajnicima", " zutima" i sl. pocelo je ovde..Svi smo svedoci da je ova vlast samo deklarativno za EU, dok istovremeno iz sve snage veslaju ka Putinu..Stvar ne moze biti jasnija.

Dozivesmo i to da gluposti sa ovih prostora postanu evropski trend..

Oftalmolog

pre 6 godina

Dakle samo pola “unije” ih ugrozava...!!!
Ajmo opet na pocetak... STA je i KO je eu? par hiljada birokrata koji su se navikli na visoke plate?

Vojvodjanin

pre 6 godina

Ispada da one zemlje koje nose ekonomiju EU ugrozavaju je....A ko to ne ugrozava EU??? Ovakve neboluze davno nisam cuo?!?!?

Srbiji treba da je cast da je spomenut u kontekstu sa Nemackom, Francuskom, Holandijom i ostalima...?!


Uostalom, ako kazem da je 'Sputnjik' je u odnosu na portal 'Ekspres' akademija nauka u oblasti informisanja - onda je jasno znacaj ove 'konstatacije'....

I Skandinavija i Srbija počinju na "S"

pre 6 godina

"Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i – Srbija."

Nije loše društvo. Od nabrojanih država, jedino Norveška i Srbija nisu članice EU, a kad bi Srbija i Norveška na isti način "ugrožavale" EU, Srbija bi bila odlično mesto za život, makar nikada ne postala punopravna članica Unije, poput Norvešeke.

PS: Kako to Nemačka i Francuska ugrožavaju nešto što su same osnovale i čiju okosnicu čine? kako to da Španija, sa još uvek nerešenom katalonskom krizom, ne ugrožava EU, a Švedska je, kako je navedeno, ugrožava?

Aлександар

pre 6 godina

Shvatam. Shodno listi na kojoj su oni koji ugrozavaju EU, neminovno se namece zakljucak da Bugarska i Rumunija cuvaju stabilnost EU.

Magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...Osim toga, oni kao pretnju EU vide i mađarskog predsednika Viktora Orbana..."

Viktor Orban je Mađarski Premijer, a ne Predsednik...
Najveći neprijatelji, i pretnja za EU, nalazi se u Briselu - to je aktuelno rukovodstvo i prateća administracija!

ja

pre 6 godina

Britanci nisu bili za eu ni 1992,, to znam sigurno, bio sam tamo. Zeleli su da naprave svoju uniju sa nekim zemljama bliskog istoka, komonvelta i specijalne veze sa dalekim istokom. Pošto su izasli nije im interes da eu opstane, eu im neće nikada oprostiti šamar.

Mile

pre 6 godina

Bilo kako bilo, na njihovom sajtu su prikazali Srbiju u pravom obliku sa Kosovom. Inače, zaboravili su samo da pogledaju u svoje dvorište, bregzit je činjenica, ostalo su nagadjanja.

No 1

pre 6 godina

Spisak je premali,treba sve drzave,koje zele da zadrze svoj identitet,da budu na listi! A ispred svih GB koja je napusta i time povlaci i ostale da
dobro razmisle u sta se upustaju!

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

Pogledajte samo kakve kante od aviona plaćamo 185 mil EUR.
O "prodaji" NIS-a i svega što je uz to išlo neću ovoga puta.
(s., 23. oktobar 2017 19:21)

Dečko , mišu mali, nismo mi platili avione to je ukupno naoružanje koje ide sa njima, 10 novih motora za te ''kante'' i gomili drugih stvari.... Mogao si pre neki dan da na N1 čuješ Britanskog analitičara šta kaže ali izgleda da osim malicioznog komentara nemaš suštinski šta da izjaviš ....jer ne znaš ama baš ništa.

krik naglas

pre 6 godina

clanak verovatno iz domace kuhinje sobzirom da ima gomilu geografskih gresaka i kako to hajde ostali djene djene ali maltene osnivaci nemacka i francuska ugrozavaju eu smesno doduse kome je potreban megalomanski drzavni nazovimo ga tako aparat ili ti birokratija koja nista neradi nego donosi razno razne cesto sumanute i nepotrebne zakone dabi sebe opravdao i svoje megalomanske super velike plate cak i za eu a nalazi se u u briselu i jos nesto taj aparat sam sebe je unistio onog trenutka kada je dozvolio dolazak nazovimo izbeglica iz azije i afrike tj izbeglice iz ratnih zona obicno ostanu po kampovima u najblizoj van ratnoj zoni i neidu toliko daleko mozda pojedinacno ali ne u milionima kao sada taj brisel i nesposobna administracija eu je ustvari iskopao jamu za eu i zakucao joj zadnji ekser u sanduk a ne ove nabrojane zemlje

Dejan

pre 6 godina

Velika Britanija nesto smera. Slabljenje ili raspad EU bi joj najvise odgovaralo jel tada ne bi imala kome da plati ogromnu sumu kao pravno obavezujucu za Bregzit.

Moze se slobodno reci da je na celu ovih deset Velika Britanija.

Prave se Englezi

pre 6 godina

EU ugrozavaju zemlje koje su je osnovale: Francuska, Nemacka i jedna o zemalja Beneluksa embriona EU (Holandija). A oni koji koji prvi izbise kamen iz zida EU, o njima ni reci. Engleska posla. Pokojni De Gol nije hteo ni da cuje o ulasku Engleske u EU. Nije je hteo "ni golu" kako je pricao.

Lanas

pre 6 godina

Britanske novine??? Hajde sada lepo da i mi kako bi trebalo uvedemo vize za engleze!!! Dolaze ovde dzaba a ovi nasi cim ih inicijalizuju u masoneriju sve bi uradili da se uvuki..

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Ne bi se bas moglo reci da su u zapadnoj Evropi gradjani podlegli nacionalnom populizmu. U Nemackoj,Holandiji i Francuskoj pobedile su demokratske snage. 13 procenata za ultradesnicu u Nemackoj jeste mnogo, ali nije strasno sa obzirom na migrantsku krizu i terorizam, sto im je dalo vetar u ledja.
Ne treba da nas cudi uspon nacionalnih populista u bivsim komunistickim drzavama, Jednostavno, ovdasnji politicki lideri su skolovani u sistemu u kojem je jedna-jedina partija imala svu moc.Takodje smo imali zabranu iskazivanja nacionalnih osecanja, pa je sa padom Berlinskog zida nastala eksplozija tih osecanja, uglavnom navodjena sa neznanjem i primitivizmom, bas od bivsih komunista. To sto se politicari i danas koriste nacionalnim populizmom, sto im uvecava popularnost, pokazuje da ex komunisticka drustva jos nisu izlecena od posledica komunistickog sistema. Samo je boljsevicka ideologija promenjena nacionalistickom, dok je sistem vrednosti ostao isti.
Jedini spas za te drzave je veliki napor u primeni ,ne samo evropskog sistema, vec i evropskih vrednosti. To kod nas znaci da se moraju doneti odluke, uz nacionalni konsenzus, koje ce dovesti do raskida kontinuiteta sa negativnom politikom i delima koja su nas gotovo unistila, posebno devedesetih godina.

tony

pre 6 godina

...ček malo, Britanija koja je izašla iz EU i time praktično započela rušenje EU sada priča da neko drugi ugrožava EU...veoma jadno i licemerno ali od Engleza se ništa drugi i nije moglo očekivati...

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Нисмо у еу.....нелогичан текст у потпуности......чиста пропаганда

s.

pre 6 godina

(Како ме теретираш..., 23. oktobar 2017 21:05)

Tekst neću da komantarišem, svako ima pravo na svoje mišljenje, znaš mišljenje je kao dupe svako ga ima, samo mi kaži gde sam spomenuo streljanje?
Išao si da bereš gljive bez kontrole?
I ako možeš objasni mi "prodaju" NIS-a za 400 mil EUR i popravku onih kanti za 185 mil EUR.
Pa vidi ko koga tretira kao magarca ili konja, šta si već napisao.
Haug, ja ti više neću odgovarati, imam pametnija posla.

branimir

pre 6 godina

Ha ha ha, Srbija je ovde prvi put u zaista impresivnom društvu (i to jedna izvan EU)! Ovo može zaista samo da joj služi na čast...