Nastavlljen proces rehabilitacije Nedića

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu nastavljen proces po zahtevu za rehabilitaciju srpskog premijera za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Da ne idemo dalje: ovde se radi o SUDSKOM/pravnom procesu pred (navodno?) merodavnim sudom. Pazite bez obzira sta ko mislio pravno gledano svako ima pravo na PRAVO pdnosno zadovoljenje pravde/prava pred nadleznim/priznatim organom izvrsne pravne vlasti odnosno sudom. U ovom slucaju naslednici Nedica pred sudom traze “pravdu “ za doticnog I “ciscenje “ njegovog dela i licnosti od “navidnih” zlocina njemu pripisanih. E sad tu je problem: prvo njemu nikad nije ni pravno sudjeno (pred merodavnim sudom) tako da nema pravnog osnova da se sada pred ovim sudom uopste ovo razmatra- dakle ovaj SUD je MORAO da se proglasi NE NADLEZNIM za ovaj proces jer nema pravnog PREDMETA da se revidira ili ponovo razmatra! Druga materijalna POVREDA sudske procedure je POZIVANJE KAO MATERIJALNIH(!?) svedoka bilo koje strane nekakvih ISTORICARA je totalna ludost ovog suda jer od kada su to ISTORICARI svedoci,forenzicari,pravno obicena lica iliti bilo kakvi MATERIJALNI svedoci/ strucnjaci da bi oni svedocili za ili protiv doticnog lika!E tu je i problem jer SUD ne postuje pravnu proceduru UTVRDJIVANJEM cinjenica kroz relevantna svedocenja,ocevidaca(kojih naravno vise nema ), forenzicnih dokaza ili predstavki (kojih naravno nema) itd. Ovde se samo radi o populizmu svih strana pa i samog SUDA koji ocigledno zeli da bude deo ovog nepotrebnog CIRKUSA!Nedic je NEPOBITNO bio deo rezima/sistema cije zrtve su mnogobrojne o tome svedoce groblja, unistene porodice sirom Srbije .
  (Plajvaz, 23. oktobar 2017 14:27)

  # Link komentara

 2. Tokom posete pre tri dana Šojgu je rekao:
  "... „Pre 73 godine naši očevi i dede su rame uz rame oslobađali Beograd. To je posebno važno danas kada mnogi pokušavaju da prepisuju istoriju i kada se u nekim državama podižu spomenici onima koji su ratovali protiv nas i bili na strani fašizma. Mi ne možemo to da prihvatimo...”
  Ja bih eventualno samo ono "prepisuju" prepravio u "dopisuju". Šta god mislio o Putinu i Rusiji danas, Rusija, tada u sklopu SSSR-a, je svetska sila sa apsolutno najvećim brojem žrtava tokom WWII i koja se, za razliku od nas, ne stidi svoje pobedničke prošlosti. Nedićevi podređeni, formalno iz Ljotićevog "Zbora", pomagali su u hapšenju Kragujevčana, koje su potom streljali Nemci. Ne može ovo društvo, koliko god moralno srozano, da obeležava kragujevačke žrtve pre dva dana, a da rehabilituje Nedića. Šojgu & ja to ne prihvatamo, a vi - kako 'oćete, već je zbog averzije prema crvenima mnogo istorijskih fakata prepravljeno.
  (Srboljub, 23. oktobar 2017 10:23)

  # Link komentara

 3. За Милутина: "Сетите се само Крагујевца и Краљева?". Знате ли ко је тамо свесрдно и без гриже савести помагао Немцима? Недићевци и Љотићевци! Сам Недић је пар месеци касније био у том истом Крагујевцу и име ниједном није поменуо страдање!
   (poznavalac, 23. oktobar 2017 10:23)

  # Link komentara

 4. U Beogradu je u toku proces rehabilitacije Nedića, ali hoće li će rehabilitacije biti ili ne, kada i do kada će važiti, to se odlučuje negdje drugo. Taj centar, ili bolje reći centri moći, toliko su zatrpani raznim stvarima o kojima odlučuju i petljaju se u sve i svašta, da će to malo da potraje jer oni "imaju puno važnoga posla", a ne vole mnogo da rade i da se umaraju. To je njima neka vrsta zabave, rekreacije, za. ebancije, pa kad dođe na red. Mislite li da slučajno ili nimalo slučajno Anti Paveliću, poglavniku NDH, nikada nitko, ni u prisustvu ni u odsustvu, bilo gdje u svijetu, niti jedan sud nikada nije donio neku presudu niti za krivo parkiranje, a kamoli za zločine. Svi smo mi u nekoj vrsti Matrix igrice Velikog Brata koji nas gleda i upravlja našim životima. Vučić, ali i mnogi, mnogi drugi „političari“ su živi dokaz da je tako, kao da su ispali iz nekakve igrice Velikog Brata. Vegeta, a može biti i Začin C, otrovi su koji idu u sve i svašta, ali „popravljaju“ okus.
  (Stavlja se u sve i svašta i "popravlja" okus, 23. oktobar 2017 10:01)

  # Link komentara

 5. Ništa mi nemamo pravo prozivati Hrvate za njihovo ponašanje o ustašluku jer nismo ništa bolji, već da se samo pokrijemo ušima. Kakav Nedić i ta bagra, šta vam je ljudi da li nam to u ovome svemu treba?
  (Ka-Min, 23. oktobar 2017 09:31)

  # Link komentara

 6. Tu se mota onaj 'samostalni' istoricar, Pisari, da li je iko uspeo da dodje do bilo njegove kakve biografije/bibliografije a da nije vezano za napore da se Srbiji I Srbima natovari genocid.
  Za neupucene, ista osoba u dokumentu pod nazivom "Mesta Stradanja" direktno optuzio Srbe da se nisu dovoljno bunili protiv okupacionih snaga, da su potpisivanjem nazovi 'elite' za prestanak pruzanja otpora okupatoru stali na njihovu stranu(a sad se setite Kraljeva I kragujevca), da su znali sta se desava na Starom sajmistu i da noista nisu preduzimali, uostalom procitajte sami.
  Dokument je dostupan javno.
  Meni su namere te osobe savim jasne, dalje je svojim pisanjima o starom sajmistu u dnevnom listu Politika samo potvrdio sta radi.
  Nejasno je ko mu omugucava takvu pljuvacinu i izvrtanje....
  (Milutin, 23. oktobar 2017 09:21)

  # Link komentara

 7. Smrt fasizmu, sloboda narodu!!!
   (kasapin, 23. oktobar 2017 07:09)

  # Link komentara