Nedelja, 24.09.2017.

11:23

Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu FOTO

Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić danas je uručio pаsoš i ličnu kartu Srbije britаnskom glumcu i reditelju Rejfu Fаjnsu.

Izvor: Beta

Vuèiæ uruèio srpski pasoš i liènu kartu Rejfu Fajnsu FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

SRBIN SA KOSOVA

pre 6 godina

Vučiću, kada će SRBI SA KOSOVA I METOHIJE da postanu državljani republike SRBIJE, za nas je SRPSKI PASOŠ NEDOSTUPAN. Velika sramota, SRBI SA KOSOVA (namerno bez METOHIJE) su VAM važni samo onda kada treba da glasaju za Vas, samo tada je KOSOVO SRBIJA, a ne onda kada sprovodite tu vašu da ne kažem kakvu politiku.

Tihomir

pre 6 godina

Sramota me je od ovog šoveka, bez dostojanstva, ili bar političke mudrosti u ovom protokolarnom poslu, ako je to uopšte, po protokolu, posao predsednika Srbije! Razumeo bih da je predsednik Srbije dodelio Fajns-u zvanje počasnog konzula, pa da, tim povodom, izgovori par prigodnih rečenica o ZASLUGAMA(?) Fajns-a za Srbiju.

Muka mi je od egzaltiranostvi i snishodljivosti predsednika Srbije:

"Vučić je rekao da su ON i građani Srbije srećni i ponosni DO NEBA što je Fajns postao građanin Srbije..."?!

Aleksandar Vučić može, u svoje lično ime, da balavi o njegovoj sreći, ali privatno, u nekom bircuzu, ili srpskoj mehani, "...kad se dobro podnapio vina...", ali ni tada kao predsednik Srbije, a još manje u ime građana Srbije. Nisu mu građani Srbije dali mandat da im oduzima dostojanstvo.

Nije Fajns Arčibald Rajs pa da mu predsednik Srbije zahvaljuje DO NEBA u ime ponosnih(?!) građana Srbije. Šta je to Fajns uradio izvanredno za Srbiju pa da mu ja, kao građanin Srbije, budem zahvalan DO NEBA? Da ima ponosa i dostojanstva, ili bar pameti, predsednik Srbije ne bi tako neodgovorno iskazivao "ZAHVALNOST DO NEBA", ni u svoje lično ime, a pogotovo ne u ime građana Srbije!

Molim sve čitaoce teksta da ponovo pročitaju izjavu Fajnsa sa kraja teksta. Tako to rade pametni i iskusni poslovni ljudi!

I, naravno, kad čovek bez specifične težine padne u zamku i trans opčinjenosti samim sobom, ne može da prati ni tok svojih sopstvenih misli:

"Obično kada ljudi govore O RAZLOZIMA DAVANJA NEKOME DRŽAVLJANSTVA, ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, VALJDA POLAZEĆI OD SEBE,..."

(ovde Vučić poentira i nastavlja)

"...neke naopake razloge kao što su PARE..."?!

U istoj nesuvisloj "besedi" predsednik Srbije:

"Rekao je da zahvaljući NJEMU...",

(ovako kako je napisano nije jasno kome ide zahvalnost: Vučiću, ili Fajnsu),

"...DOBIJAMO SUBVENCIJE za filmove u našoj zemlji."!!!

Znači, NISU PARE, NEGO SUBVENCIJE!!! "Nije šija nego vrat!"

pozz

pre 6 godina

Dobar je glumaci i sipatičan lik. Ne očekujte od njega da razume prilike u našoj zemlji. On je ipak stranac, koji bi da ovde snima filmove, zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi i živopisnoj arhitekturi, u rasponu od zgrada od pre 150 godina do monstruma socrealizma.
Dolazio je i pre skoro deset godina, ko se seća.
Naše političke prilike - naša stvar.

Goran

pre 6 godina

Meni su, kada sam prijavio da se iseljavam, ponistili licnu kartu. Samo rezident Srbije moze imati Licnu kartu. Takodje, prakticno je nemoguce da se dobiju ti dokumenti a da se ne ide licno po salterima. Mislim da treba da se istrazi kako je ovo tehnicki odradjeno, ako je "preko veze", onda se radi o kriminalu, bez obzira na to da li on ima PRAVO na ove dokumente ili ne. Ako je prijavio adresu ovde i uredno cekao u redovima sa drugim gradjanima, onda bi to neko primetio, zar ne? Nemoguce je da se niko iz vlasti nije zamislio nad ovom neravnopravnoscu i protekcijom i da javno pokazuju ovakvo ponasanje.

Stojan

pre 6 godina

A šta ćemo sa Čarlsom Kejterom (Charles Cather), Amerikancem koji već jedno 4-5 godina živi u Srbiji, neumorno radi na promociji naše zemlje, ide nazad u domovinu samo da zaradi za život ovde? Ako je neko zaslužio pasoš i ličnu kartu to je onda on.

zex1

pre 6 godina

posle ovoga, vise niko nece doci u Srbiju da bilo sta radi, iz straha da im ne nametnu srpska dokumenta i sastanka sa svevisnjim pri urucenju... covek nema pametnija posla nego da se ,na silu, smeska(pozira) na dodeli papira ,koje ce ovaj da zaturi ili baci cim se spasi od napasti... ovom i ovakvim slikama padaju(jos dublje) u nasim a i ocima celog sveta... da mi je da znam cija je ideja... stvarno smo zalosni, a manja steta da se nerviramo zbog ovakvih ispada , a druge stvari prolaze iz ledja, dok cirkus zamajava...

Interstellar

pre 6 godina

Ja sam glup, da mi neka dobra duša objasni, kako izrade takav pasoš, koju sliku iskoriste i kakve otiske prstiju pošto su dokumenta biometrijska?

Gde ja živim

pre 6 godina

Gotivim Fajnsa (ime mu se izgovara Rejf, a ne Ralf iako meni nije uopšte jasno zašto), ima dobre filmove, sasvim dobar glumac i čini se dobar lik, ali ne radi se to ovako. Timoti Džon Bajford je uradio za srpsku kulturu i decu više nego svi ministri u poslednjih 25 godina, pa je dobio državljanstvo tek nakon 33 godine provedene ovde. O penziji da ne pričamo. A da jeste to je prethodna vlast kriva, ovi bi to uradili čas posla (malo sutra). Jedan doktor, zaboravio sam ime i odakle je, 40 godina živi u Srbiji i stalno obnavlja dokumenta. Pa jel to lepo? Nemam ništa protiv davanja državljanstva, ali valjda ima neki kriterijum. Ja ga ne vidim. Uostalom naši režiseri i glumci jedva sastavljaju kraj sa krajem i nikom ništa. Ne radi se to tako gospodo. Mada opet Fajns je nešto i radio ovde (nedovoljan razlog), ali po kojoj logici je Sigal dobio pasoš. To mi tek nije jasno. Pa kome je u Srbiji bilo šta jasno, taj treba da dobije Nobela.

tocka

pre 6 godina

Ponoviću ovo opet, koliko je potrebno. Mi smo skroz pukli kao narod.
Koliko god da ne volim sadašnju vlast, ovo nema nikakve veze ni sa njom, ni sa stanjem u drzavi.
Jedan fantastičan glumac i filmadžija je sada Srbin. Svakom normalnom bi trebalo da je drago.
Druga pozitivna stvar je što će ga to verovatno osloboditi nekih birokratskih zavrzlama i moćiće čovek da slobodno radi i investira.
Treća stvar, to bi trebalo da je podtrek drugima da urade isto.
Četvrta stvar, za one koji znaju istoriju filma, znaju da je područje Los Andjelesa, takozvani Holivud, postao to što jeste zato što je početkom dvadesetog veka bio oslobodjen poreza za filmsku industriju, a i veći deo ovog posla nije bio pravno regulisan. To je vodilo sve filmadžije sveta da ostave svoje bogate sredine i odu u pustinju.

Nije sve kao što izgleda

pre 6 godina

Covek se zove ralf, a ne rejf! Nadam se da nisu pogresili ime i u pasosu.
(Sinatra, 24. septembar 2017 12:53)

Njegovo ime se izgovara Rejf. Kad je došao u Beograd radi snimanja filma Koriolan, iznenadio se kad je čuo da ga svi zovu Ralf.

Petar

pre 6 godina

Moja žena je odbijana za državljanstvo tri puta. Završila je medicinu u Srbiji kao strani državljanin i htela je da živi tamo. 2013. smo digli ruke od svega i otišli za Nemačku. Mnogo je nepravde u Srbiji a ovo u naslovu je samo jedna od njih.

SRBIN,Parizanin

pre 6 godina

Zivim u Francuskoj od moje 19-e godine.Veliki sam patriota,svaki dan pratim nase vesti,nisam hteo da uzmem Francusko drzavljanstvo.Imam Srpski pasos,najnoviji,elektronski koji sam izvadio u Ambasadi u Parizu.Rodom sam iz Pirota i istekla mi je licna karta odavno,ona stara,braon boje.Ne znam ni gde mi je,dosao sam pre 5 godina u Pirot i zatrazio novu licnu kartu zeleci da ovu oglasim nevazecom bez obzira sto je istekla jer ne znam gde mi je,ceo stan sam prevrnuo.Kada sam sluzbenici pomenuo da dolazim iz Pariza a buduci da NISAM PONEO NI KAFU,NI BOMBONJERU,NI VISKI ili sta vec(ne vidim drugi razlog) receno mi je da MORAM da donesem staru licnu kartu.Kada sam rekao da ne znam gde je i da sam je najverovatnije izgubio saopsteno mi je da angazujem nekog da je trazi u mom stanu u Parizu.Kada sam video na gde ide razgovor,ukljucio sam svoj mobilni da snima dalji razgovor.Nije bilo drugih ljudi,bio sam sam na salteru,pocetak Avgusta pre 5 godina.Zatvorili su mi salter ispred nosa,nisam uopste bio drzak ali sam ostao unezveren.Kada sam onako ostao da stojim sav zacudjen otvorila mi je salter njena koleginica rekavsi"sta stojite i dalje tu,koleginica vam je lepo rekla".Rekao sam da snimam razgovor,pokazao mobilni i onda je KRENULA DRUGA PRICA.Prvo su mi rekli da mogu biti KAZNJEN STO NISAM IZVADIO NOVU LICNU KARTU jer svako lice mora da jer ima ali su mi posle dali obrazac da je izvadim.toliko mi se smucilo od svega da se NISAM VRATIO NAZAD U MUP da licnu kartu izvadim.Toliko.

Eustahije

pre 6 godina

A mogu li ja posle 4 godine čekanja da dobijem drzavljanstvo? Rodjen u Novom Sadu, odrastao u Bijeljini i evo vec 4 godine cekam to parce papira.

СолеОБРЕНОВАЧКИ

pre 6 godina

Којим добром овом човеку дотични уручује пасош? Чиме нас је то ова глумачка величина задужила? Но, мишљења сам да му је требало и орден уручити, или је то само онај претходни делио...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Usrecio ga. Samo se pitam po kom osnovu dadose strancu drzavljanstvo kad znam zenu koja zivi i radi 15 godina u Srbiji i ima troje dece sa svojim nevencanim suprugom Srbinom i ne moze da dobije drzavljanstvo. Svo troje dece imaju srpski pasos.

Фрфљави

pre 6 godina

Раније то радио и кад је био премијер. Смтрали смо да је то био посао премијера. Сада ради као председник. Не ваља овде нешто.

Мирослав

pre 6 godina

Ја жиивим у Македонији, рођен у Србији, имам држављанство, али да бих добио личну карту морам да се откаже Македонске. Где је ту закон у ова два случаја?

little Djokica alias Terza Tereza

pre 6 godina

Super. Nisam siguran da li je morao, ili sada mora da se odrekne engleskog državljanstva. Možda i ne zna da mora.
Elem, državljanstvo je dobio besplatno, ali će za ispis platiti bar 300 evra.

Krokodil

pre 6 godina

Po kom osnovu molim vas?!?
Evo zasto ne volim ovo deljenje isprava razno raznim svetskim facama.
U servisu gde odrzavam auto dosao je crnac koji je pobegao iz afrike, vredan i dobat decko na leb da ga mazes, zna sve da popravi na kolima, radi za trojicu, bori se, sam se snasao za posao ovde, naucio vec malo jezik za par meseci, predao sve uredno papire i 90% je sansa da ce biti odbijen!
E moji politicari!

Krokodil

pre 6 godina

Po kom osnovu molim vas?!?
Evo zasto ne volim ovo deljenje isprava razno raznim svetskim facama.
U servisu gde odrzavam auto dosao je crnac koji je pobegao iz afrike, vredan i dobat decko na leb da ga mazes, zna sve da popravi na kolima, radi za trojicu, bori se, sam se snasao za posao ovde, naucio vec malo jezik za par meseci, predao sve uredno papire i 90% je sansa da ce biti odbijen!
E moji politicari!

Petar

pre 6 godina

Moja žena je odbijana za državljanstvo tri puta. Završila je medicinu u Srbiji kao strani državljanin i htela je da živi tamo. 2013. smo digli ruke od svega i otišli za Nemačku. Mnogo je nepravde u Srbiji a ovo u naslovu je samo jedna od njih.

Фрфљави

pre 6 godina

Раније то радио и кад је био премијер. Смтрали смо да је то био посао премијера. Сада ради као председник. Не ваља овде нешто.

SRBIN,Parizanin

pre 6 godina

Zivim u Francuskoj od moje 19-e godine.Veliki sam patriota,svaki dan pratim nase vesti,nisam hteo da uzmem Francusko drzavljanstvo.Imam Srpski pasos,najnoviji,elektronski koji sam izvadio u Ambasadi u Parizu.Rodom sam iz Pirota i istekla mi je licna karta odavno,ona stara,braon boje.Ne znam ni gde mi je,dosao sam pre 5 godina u Pirot i zatrazio novu licnu kartu zeleci da ovu oglasim nevazecom bez obzira sto je istekla jer ne znam gde mi je,ceo stan sam prevrnuo.Kada sam sluzbenici pomenuo da dolazim iz Pariza a buduci da NISAM PONEO NI KAFU,NI BOMBONJERU,NI VISKI ili sta vec(ne vidim drugi razlog) receno mi je da MORAM da donesem staru licnu kartu.Kada sam rekao da ne znam gde je i da sam je najverovatnije izgubio saopsteno mi je da angazujem nekog da je trazi u mom stanu u Parizu.Kada sam video na gde ide razgovor,ukljucio sam svoj mobilni da snima dalji razgovor.Nije bilo drugih ljudi,bio sam sam na salteru,pocetak Avgusta pre 5 godina.Zatvorili su mi salter ispred nosa,nisam uopste bio drzak ali sam ostao unezveren.Kada sam onako ostao da stojim sav zacudjen otvorila mi je salter njena koleginica rekavsi"sta stojite i dalje tu,koleginica vam je lepo rekla".Rekao sam da snimam razgovor,pokazao mobilni i onda je KRENULA DRUGA PRICA.Prvo su mi rekli da mogu biti KAZNJEN STO NISAM IZVADIO NOVU LICNU KARTU jer svako lice mora da jer ima ali su mi posle dali obrazac da je izvadim.toliko mi se smucilo od svega da se NISAM VRATIO NAZAD U MUP da licnu kartu izvadim.Toliko.

Мирослав

pre 6 godina

Ја жиивим у Македонији, рођен у Србији, имам држављанство, али да бих добио личну карту морам да се откаже Македонске. Где је ту закон у ова два случаја?

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Usrecio ga. Samo se pitam po kom osnovu dadose strancu drzavljanstvo kad znam zenu koja zivi i radi 15 godina u Srbiji i ima troje dece sa svojim nevencanim suprugom Srbinom i ne moze da dobije drzavljanstvo. Svo troje dece imaju srpski pasos.

Eustahije

pre 6 godina

A mogu li ja posle 4 godine čekanja da dobijem drzavljanstvo? Rodjen u Novom Sadu, odrastao u Bijeljini i evo vec 4 godine cekam to parce papira.

tocka

pre 6 godina

Ponoviću ovo opet, koliko je potrebno. Mi smo skroz pukli kao narod.
Koliko god da ne volim sadašnju vlast, ovo nema nikakve veze ni sa njom, ni sa stanjem u drzavi.
Jedan fantastičan glumac i filmadžija je sada Srbin. Svakom normalnom bi trebalo da je drago.
Druga pozitivna stvar je što će ga to verovatno osloboditi nekih birokratskih zavrzlama i moćiće čovek da slobodno radi i investira.
Treća stvar, to bi trebalo da je podtrek drugima da urade isto.
Četvrta stvar, za one koji znaju istoriju filma, znaju da je područje Los Andjelesa, takozvani Holivud, postao to što jeste zato što je početkom dvadesetog veka bio oslobodjen poreza za filmsku industriju, a i veći deo ovog posla nije bio pravno regulisan. To je vodilo sve filmadžije sveta da ostave svoje bogate sredine i odu u pustinju.

Gde ja živim

pre 6 godina

Gotivim Fajnsa (ime mu se izgovara Rejf, a ne Ralf iako meni nije uopšte jasno zašto), ima dobre filmove, sasvim dobar glumac i čini se dobar lik, ali ne radi se to ovako. Timoti Džon Bajford je uradio za srpsku kulturu i decu više nego svi ministri u poslednjih 25 godina, pa je dobio državljanstvo tek nakon 33 godine provedene ovde. O penziji da ne pričamo. A da jeste to je prethodna vlast kriva, ovi bi to uradili čas posla (malo sutra). Jedan doktor, zaboravio sam ime i odakle je, 40 godina živi u Srbiji i stalno obnavlja dokumenta. Pa jel to lepo? Nemam ništa protiv davanja državljanstva, ali valjda ima neki kriterijum. Ja ga ne vidim. Uostalom naši režiseri i glumci jedva sastavljaju kraj sa krajem i nikom ništa. Ne radi se to tako gospodo. Mada opet Fajns je nešto i radio ovde (nedovoljan razlog), ali po kojoj logici je Sigal dobio pasoš. To mi tek nije jasno. Pa kome je u Srbiji bilo šta jasno, taj treba da dobije Nobela.

СолеОБРЕНОВАЧКИ

pre 6 godina

Којим добром овом човеку дотични уручује пасош? Чиме нас је то ова глумачка величина задужила? Но, мишљења сам да му је требало и орден уручити, или је то само онај претходни делио...

little Djokica alias Terza Tereza

pre 6 godina

Super. Nisam siguran da li je morao, ili sada mora da se odrekne engleskog državljanstva. Možda i ne zna da mora.
Elem, državljanstvo je dobio besplatno, ali će za ispis platiti bar 300 evra.

Interstellar

pre 6 godina

Ja sam glup, da mi neka dobra duša objasni, kako izrade takav pasoš, koju sliku iskoriste i kakve otiske prstiju pošto su dokumenta biometrijska?

Nije sve kao što izgleda

pre 6 godina

Covek se zove ralf, a ne rejf! Nadam se da nisu pogresili ime i u pasosu.
(Sinatra, 24. septembar 2017 12:53)

Njegovo ime se izgovara Rejf. Kad je došao u Beograd radi snimanja filma Koriolan, iznenadio se kad je čuo da ga svi zovu Ralf.

Stojan

pre 6 godina

A šta ćemo sa Čarlsom Kejterom (Charles Cather), Amerikancem koji već jedno 4-5 godina živi u Srbiji, neumorno radi na promociji naše zemlje, ide nazad u domovinu samo da zaradi za život ovde? Ako je neko zaslužio pasoš i ličnu kartu to je onda on.

zex1

pre 6 godina

posle ovoga, vise niko nece doci u Srbiju da bilo sta radi, iz straha da im ne nametnu srpska dokumenta i sastanka sa svevisnjim pri urucenju... covek nema pametnija posla nego da se ,na silu, smeska(pozira) na dodeli papira ,koje ce ovaj da zaturi ili baci cim se spasi od napasti... ovom i ovakvim slikama padaju(jos dublje) u nasim a i ocima celog sveta... da mi je da znam cija je ideja... stvarno smo zalosni, a manja steta da se nerviramo zbog ovakvih ispada , a druge stvari prolaze iz ledja, dok cirkus zamajava...

Tihomir

pre 6 godina

Sramota me je od ovog šoveka, bez dostojanstva, ili bar političke mudrosti u ovom protokolarnom poslu, ako je to uopšte, po protokolu, posao predsednika Srbije! Razumeo bih da je predsednik Srbije dodelio Fajns-u zvanje počasnog konzula, pa da, tim povodom, izgovori par prigodnih rečenica o ZASLUGAMA(?) Fajns-a za Srbiju.

Muka mi je od egzaltiranostvi i snishodljivosti predsednika Srbije:

"Vučić je rekao da su ON i građani Srbije srećni i ponosni DO NEBA što je Fajns postao građanin Srbije..."?!

Aleksandar Vučić može, u svoje lično ime, da balavi o njegovoj sreći, ali privatno, u nekom bircuzu, ili srpskoj mehani, "...kad se dobro podnapio vina...", ali ni tada kao predsednik Srbije, a još manje u ime građana Srbije. Nisu mu građani Srbije dali mandat da im oduzima dostojanstvo.

Nije Fajns Arčibald Rajs pa da mu predsednik Srbije zahvaljuje DO NEBA u ime ponosnih(?!) građana Srbije. Šta je to Fajns uradio izvanredno za Srbiju pa da mu ja, kao građanin Srbije, budem zahvalan DO NEBA? Da ima ponosa i dostojanstva, ili bar pameti, predsednik Srbije ne bi tako neodgovorno iskazivao "ZAHVALNOST DO NEBA", ni u svoje lično ime, a pogotovo ne u ime građana Srbije!

Molim sve čitaoce teksta da ponovo pročitaju izjavu Fajnsa sa kraja teksta. Tako to rade pametni i iskusni poslovni ljudi!

I, naravno, kad čovek bez specifične težine padne u zamku i trans opčinjenosti samim sobom, ne može da prati ni tok svojih sopstvenih misli:

"Obično kada ljudi govore O RAZLOZIMA DAVANJA NEKOME DRŽAVLJANSTVA, ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, VALJDA POLAZEĆI OD SEBE,..."

(ovde Vučić poentira i nastavlja)

"...neke naopake razloge kao što su PARE..."?!

U istoj nesuvisloj "besedi" predsednik Srbije:

"Rekao je da zahvaljući NJEMU...",

(ovako kako je napisano nije jasno kome ide zahvalnost: Vučiću, ili Fajnsu),

"...DOBIJAMO SUBVENCIJE za filmove u našoj zemlji."!!!

Znači, NISU PARE, NEGO SUBVENCIJE!!! "Nije šija nego vrat!"

Goran

pre 6 godina

Meni su, kada sam prijavio da se iseljavam, ponistili licnu kartu. Samo rezident Srbije moze imati Licnu kartu. Takodje, prakticno je nemoguce da se dobiju ti dokumenti a da se ne ide licno po salterima. Mislim da treba da se istrazi kako je ovo tehnicki odradjeno, ako je "preko veze", onda se radi o kriminalu, bez obzira na to da li on ima PRAVO na ove dokumente ili ne. Ako je prijavio adresu ovde i uredno cekao u redovima sa drugim gradjanima, onda bi to neko primetio, zar ne? Nemoguce je da se niko iz vlasti nije zamislio nad ovom neravnopravnoscu i protekcijom i da javno pokazuju ovakvo ponasanje.

pozz

pre 6 godina

Dobar je glumaci i sipatičan lik. Ne očekujte od njega da razume prilike u našoj zemlji. On je ipak stranac, koji bi da ovde snima filmove, zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi i živopisnoj arhitekturi, u rasponu od zgrada od pre 150 godina do monstruma socrealizma.
Dolazio je i pre skoro deset godina, ko se seća.
Naše političke prilike - naša stvar.

SRBIN SA KOSOVA

pre 6 godina

Vučiću, kada će SRBI SA KOSOVA I METOHIJE da postanu državljani republike SRBIJE, za nas je SRPSKI PASOŠ NEDOSTUPAN. Velika sramota, SRBI SA KOSOVA (namerno bez METOHIJE) su VAM važni samo onda kada treba da glasaju za Vas, samo tada je KOSOVO SRBIJA, a ne onda kada sprovodite tu vašu da ne kažem kakvu politiku.

Petar

pre 6 godina

Moja žena je odbijana za državljanstvo tri puta. Završila je medicinu u Srbiji kao strani državljanin i htela je da živi tamo. 2013. smo digli ruke od svega i otišli za Nemačku. Mnogo je nepravde u Srbiji a ovo u naslovu je samo jedna od njih.

SRBIN,Parizanin

pre 6 godina

Zivim u Francuskoj od moje 19-e godine.Veliki sam patriota,svaki dan pratim nase vesti,nisam hteo da uzmem Francusko drzavljanstvo.Imam Srpski pasos,najnoviji,elektronski koji sam izvadio u Ambasadi u Parizu.Rodom sam iz Pirota i istekla mi je licna karta odavno,ona stara,braon boje.Ne znam ni gde mi je,dosao sam pre 5 godina u Pirot i zatrazio novu licnu kartu zeleci da ovu oglasim nevazecom bez obzira sto je istekla jer ne znam gde mi je,ceo stan sam prevrnuo.Kada sam sluzbenici pomenuo da dolazim iz Pariza a buduci da NISAM PONEO NI KAFU,NI BOMBONJERU,NI VISKI ili sta vec(ne vidim drugi razlog) receno mi je da MORAM da donesem staru licnu kartu.Kada sam rekao da ne znam gde je i da sam je najverovatnije izgubio saopsteno mi je da angazujem nekog da je trazi u mom stanu u Parizu.Kada sam video na gde ide razgovor,ukljucio sam svoj mobilni da snima dalji razgovor.Nije bilo drugih ljudi,bio sam sam na salteru,pocetak Avgusta pre 5 godina.Zatvorili su mi salter ispred nosa,nisam uopste bio drzak ali sam ostao unezveren.Kada sam onako ostao da stojim sav zacudjen otvorila mi je salter njena koleginica rekavsi"sta stojite i dalje tu,koleginica vam je lepo rekla".Rekao sam da snimam razgovor,pokazao mobilni i onda je KRENULA DRUGA PRICA.Prvo su mi rekli da mogu biti KAZNJEN STO NISAM IZVADIO NOVU LICNU KARTU jer svako lice mora da jer ima ali su mi posle dali obrazac da je izvadim.toliko mi se smucilo od svega da se NISAM VRATIO NAZAD U MUP da licnu kartu izvadim.Toliko.

Krokodil

pre 6 godina

Po kom osnovu molim vas?!?
Evo zasto ne volim ovo deljenje isprava razno raznim svetskim facama.
U servisu gde odrzavam auto dosao je crnac koji je pobegao iz afrike, vredan i dobat decko na leb da ga mazes, zna sve da popravi na kolima, radi za trojicu, bori se, sam se snasao za posao ovde, naucio vec malo jezik za par meseci, predao sve uredno papire i 90% je sansa da ce biti odbijen!
E moji politicari!

Фрфљави

pre 6 godina

Раније то радио и кад је био премијер. Смтрали смо да је то био посао премијера. Сада ради као председник. Не ваља овде нешто.

Eustahije

pre 6 godina

A mogu li ja posle 4 godine čekanja da dobijem drzavljanstvo? Rodjen u Novom Sadu, odrastao u Bijeljini i evo vec 4 godine cekam to parce papira.

Мирослав

pre 6 godina

Ја жиивим у Македонији, рођен у Србији, имам држављанство, али да бих добио личну карту морам да се откаже Македонске. Где је ту закон у ова два случаја?

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Usrecio ga. Samo se pitam po kom osnovu dadose strancu drzavljanstvo kad znam zenu koja zivi i radi 15 godina u Srbiji i ima troje dece sa svojim nevencanim suprugom Srbinom i ne moze da dobije drzavljanstvo. Svo troje dece imaju srpski pasos.

Gde ja živim

pre 6 godina

Gotivim Fajnsa (ime mu se izgovara Rejf, a ne Ralf iako meni nije uopšte jasno zašto), ima dobre filmove, sasvim dobar glumac i čini se dobar lik, ali ne radi se to ovako. Timoti Džon Bajford je uradio za srpsku kulturu i decu više nego svi ministri u poslednjih 25 godina, pa je dobio državljanstvo tek nakon 33 godine provedene ovde. O penziji da ne pričamo. A da jeste to je prethodna vlast kriva, ovi bi to uradili čas posla (malo sutra). Jedan doktor, zaboravio sam ime i odakle je, 40 godina živi u Srbiji i stalno obnavlja dokumenta. Pa jel to lepo? Nemam ništa protiv davanja državljanstva, ali valjda ima neki kriterijum. Ja ga ne vidim. Uostalom naši režiseri i glumci jedva sastavljaju kraj sa krajem i nikom ništa. Ne radi se to tako gospodo. Mada opet Fajns je nešto i radio ovde (nedovoljan razlog), ali po kojoj logici je Sigal dobio pasoš. To mi tek nije jasno. Pa kome je u Srbiji bilo šta jasno, taj treba da dobije Nobela.

little Djokica alias Terza Tereza

pre 6 godina

Super. Nisam siguran da li je morao, ili sada mora da se odrekne engleskog državljanstva. Možda i ne zna da mora.
Elem, državljanstvo je dobio besplatno, ali će za ispis platiti bar 300 evra.

СолеОБРЕНОВАЧКИ

pre 6 godina

Којим добром овом човеку дотични уручује пасош? Чиме нас је то ова глумачка величина задужила? Но, мишљења сам да му је требало и орден уручити, или је то само онај претходни делио...

Interstellar

pre 6 godina

Ja sam glup, da mi neka dobra duša objasni, kako izrade takav pasoš, koju sliku iskoriste i kakve otiske prstiju pošto su dokumenta biometrijska?

zex1

pre 6 godina

posle ovoga, vise niko nece doci u Srbiju da bilo sta radi, iz straha da im ne nametnu srpska dokumenta i sastanka sa svevisnjim pri urucenju... covek nema pametnija posla nego da se ,na silu, smeska(pozira) na dodeli papira ,koje ce ovaj da zaturi ili baci cim se spasi od napasti... ovom i ovakvim slikama padaju(jos dublje) u nasim a i ocima celog sveta... da mi je da znam cija je ideja... stvarno smo zalosni, a manja steta da se nerviramo zbog ovakvih ispada , a druge stvari prolaze iz ledja, dok cirkus zamajava...

tocka

pre 6 godina

Ponoviću ovo opet, koliko je potrebno. Mi smo skroz pukli kao narod.
Koliko god da ne volim sadašnju vlast, ovo nema nikakve veze ni sa njom, ni sa stanjem u drzavi.
Jedan fantastičan glumac i filmadžija je sada Srbin. Svakom normalnom bi trebalo da je drago.
Druga pozitivna stvar je što će ga to verovatno osloboditi nekih birokratskih zavrzlama i moćiće čovek da slobodno radi i investira.
Treća stvar, to bi trebalo da je podtrek drugima da urade isto.
Četvrta stvar, za one koji znaju istoriju filma, znaju da je područje Los Andjelesa, takozvani Holivud, postao to što jeste zato što je početkom dvadesetog veka bio oslobodjen poreza za filmsku industriju, a i veći deo ovog posla nije bio pravno regulisan. To je vodilo sve filmadžije sveta da ostave svoje bogate sredine i odu u pustinju.

Goran

pre 6 godina

Meni su, kada sam prijavio da se iseljavam, ponistili licnu kartu. Samo rezident Srbije moze imati Licnu kartu. Takodje, prakticno je nemoguce da se dobiju ti dokumenti a da se ne ide licno po salterima. Mislim da treba da se istrazi kako je ovo tehnicki odradjeno, ako je "preko veze", onda se radi o kriminalu, bez obzira na to da li on ima PRAVO na ove dokumente ili ne. Ako je prijavio adresu ovde i uredno cekao u redovima sa drugim gradjanima, onda bi to neko primetio, zar ne? Nemoguce je da se niko iz vlasti nije zamislio nad ovom neravnopravnoscu i protekcijom i da javno pokazuju ovakvo ponasanje.

Tihomir

pre 6 godina

Sramota me je od ovog šoveka, bez dostojanstva, ili bar političke mudrosti u ovom protokolarnom poslu, ako je to uopšte, po protokolu, posao predsednika Srbije! Razumeo bih da je predsednik Srbije dodelio Fajns-u zvanje počasnog konzula, pa da, tim povodom, izgovori par prigodnih rečenica o ZASLUGAMA(?) Fajns-a za Srbiju.

Muka mi je od egzaltiranostvi i snishodljivosti predsednika Srbije:

"Vučić je rekao da su ON i građani Srbije srećni i ponosni DO NEBA što je Fajns postao građanin Srbije..."?!

Aleksandar Vučić može, u svoje lično ime, da balavi o njegovoj sreći, ali privatno, u nekom bircuzu, ili srpskoj mehani, "...kad se dobro podnapio vina...", ali ni tada kao predsednik Srbije, a još manje u ime građana Srbije. Nisu mu građani Srbije dali mandat da im oduzima dostojanstvo.

Nije Fajns Arčibald Rajs pa da mu predsednik Srbije zahvaljuje DO NEBA u ime ponosnih(?!) građana Srbije. Šta je to Fajns uradio izvanredno za Srbiju pa da mu ja, kao građanin Srbije, budem zahvalan DO NEBA? Da ima ponosa i dostojanstva, ili bar pameti, predsednik Srbije ne bi tako neodgovorno iskazivao "ZAHVALNOST DO NEBA", ni u svoje lično ime, a pogotovo ne u ime građana Srbije!

Molim sve čitaoce teksta da ponovo pročitaju izjavu Fajnsa sa kraja teksta. Tako to rade pametni i iskusni poslovni ljudi!

I, naravno, kad čovek bez specifične težine padne u zamku i trans opčinjenosti samim sobom, ne može da prati ni tok svojih sopstvenih misli:

"Obično kada ljudi govore O RAZLOZIMA DAVANJA NEKOME DRŽAVLJANSTVA, ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, VALJDA POLAZEĆI OD SEBE,..."

(ovde Vučić poentira i nastavlja)

"...neke naopake razloge kao što su PARE..."?!

U istoj nesuvisloj "besedi" predsednik Srbije:

"Rekao je da zahvaljući NJEMU...",

(ovako kako je napisano nije jasno kome ide zahvalnost: Vučiću, ili Fajnsu),

"...DOBIJAMO SUBVENCIJE za filmove u našoj zemlji."!!!

Znači, NISU PARE, NEGO SUBVENCIJE!!! "Nije šija nego vrat!"

SRBIN SA KOSOVA

pre 6 godina

Vučiću, kada će SRBI SA KOSOVA I METOHIJE da postanu državljani republike SRBIJE, za nas je SRPSKI PASOŠ NEDOSTUPAN. Velika sramota, SRBI SA KOSOVA (namerno bez METOHIJE) su VAM važni samo onda kada treba da glasaju za Vas, samo tada je KOSOVO SRBIJA, a ne onda kada sprovodite tu vašu da ne kažem kakvu politiku.

Nije sve kao što izgleda

pre 6 godina

Covek se zove ralf, a ne rejf! Nadam se da nisu pogresili ime i u pasosu.
(Sinatra, 24. septembar 2017 12:53)

Njegovo ime se izgovara Rejf. Kad je došao u Beograd radi snimanja filma Koriolan, iznenadio se kad je čuo da ga svi zovu Ralf.

pozz

pre 6 godina

Dobar je glumaci i sipatičan lik. Ne očekujte od njega da razume prilike u našoj zemlji. On je ipak stranac, koji bi da ovde snima filmove, zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi i živopisnoj arhitekturi, u rasponu od zgrada od pre 150 godina do monstruma socrealizma.
Dolazio je i pre skoro deset godina, ko se seća.
Naše političke prilike - naša stvar.

Stojan

pre 6 godina

A šta ćemo sa Čarlsom Kejterom (Charles Cather), Amerikancem koji već jedno 4-5 godina živi u Srbiji, neumorno radi na promociji naše zemlje, ide nazad u domovinu samo da zaradi za život ovde? Ako je neko zaslužio pasoš i ličnu kartu to je onda on.