Četvrtak, 21.09.2017.

14:02

"Vulin kaže da je unosio po 9.000 evra"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je kako je u Srbiju neopaženo uneo tetkinih 205.000 evra, piše <a href="https://www.krik.rs/vulin-uneo-sam-9-000-po-9-000-evra/" class="text-link" target= "_blank">KRIK</a>.

Izvor: B92

"Vulin kaže da je unosio po 9.000 evra" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

go

pre 6 godina

U ili iz Kanade jednako stranci i kanadjani imaju pravo izneti CAD 10000 ili
Euro 6800 u gotovini. Sve ostalo je kaznjivi prekrsaj ili kriminal , visak novaca se oduzima.
U Kanadi je inace veoma neprihvatljiv promet gotovinom, i svaki veci iznos pod rigoroznom kontrolom, a pranje novca strogo protiv zakonito.
Ako je X tetka stvarni donator ona ce veoma jednostavno dokazati cistocu
porekla svog kapitala kroz kanadske taksene papire cime ce apsolutno znatno
vise pomoci svog sestrica Vulina u ovom trenutku.
Ako tetka stvarno posvedoci svoju nadleznost bez adekvatnih kanadskih
papira onda je ona teski kriminalc po kanadskom zakonu, i bilo ko moze da pokrene reviziju njene poreske prijave tj cisto cinkarenje inspekciji "CRA."
Transfer cistog novca Kanada-Srbija kroz bankovni sistem funkcionise besprekorno, sve ostalo je nedolicno za ministra.

Darko

pre 6 godina

@ U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5%.......
(rusosaurus, 21. septembar 2017 17:40)

Cekaj, ti zaista mislis da je njemu tetka poklonila 200,000 evra!!? Ja ne verujem ni da postoji famozna tetka u Kanadi dok neko ne proveri uz DNK dokaz. Toliko im verujem! Hvala.

bogatun

pre 6 godina

Aman pustite čoveka više, vidite da je teška sirotinja.....gde će vam duša??? (mr.real, 21. septembar 2017 16:54)

Mojoj porodici je, dok je on bio ministar socijalni, smanjena soc. pomoć sa 16000 na 13000 bez ikakvog obrazloženja, a savetovano nam je da se ne bunimo, jer je drugima i više smanjeno

Bager

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.
(gradjanin, 21. septembar 2017 14:33)

Ovo nije tačno, to je nekad bilo ali sada, do 10.000 uneo/izneo niko te ništa ne pita i nisi dužan da objašnjavaš bilo šta.

rusosaurus

pre 6 godina

U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5% na dobijenu sumu što je oko 5 000 eur, a priznaćete da je to iako zamašna svota ipak je relativno malo za "legalizovanje" 200 000 eura. Ovakvo ponašanje je samo pokazatelj bahatosti nosioca vlasti koji sebe stavljaju iznad zakona čak i onih koje mogu sami donositi kroz svoju većinu u Skupštini.Ako se pak radi o pozajmnici takođe mora postojati ugovor jer ne ulazeći u "tetkin" porodični status i broj članova porodice sumnjam da bi iko bez dokumenta i na lepe oči pozajmio toliki iznos jer je bez toga nedokaziv pravni posao ili ti od para može da bude kod vraćanja veliko ništa.O tehnici unošenja ili podizanja para je iluzorno govoriti jer je na sudu nemoguće dokazati postojanje nezakonite radnje jer npr. teoretski mu je moglo 22 putnika iz nekog autobusa koji dolazi iz inostranstva poneti po 9 900 eura( mislim da je toliki i broj stranke gospodina Ministra).Od sudskog epiloga ove priče nema ništa , a moral-etiku ne vredi ni pominjati u istom tekstu sa dotičnim.

a sad je bolje nego ikad...

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! ... (Tata spalio Đenku, 21. septembar 2017 15:27)

Ja se ne secam da je Dinkic pominjao ikakvu tetku ili da je imao neke pare koje su se nenadano pojavile. Naprotiv, secam da je Seselj skoro rekao da je Dinkic lopov asketa, tj da on, Seselj zna da je ovaj krao, iako Dinkic nema neku imovinu i bogatstvo koje bi to potvrdjivale.

DS & co su bili mala deca u odnosu na ove sad. Niti je iko od njih dobio stotine kvadrata stanova od drzave, niti su nenadano nabavili stotine hiljada evra za stanove po Beogradu i Bugarskoj, niti su im nepoznati prijatelji placali desetine hiljada evra za decje skolarine. Deca su im isla u drzavne skole, a cerke, sinovi i tazbina im nisu dobijali ambasadorska, gradonacelnicka i poslanicka mesta kao sto je to sad slucaj. Braca im se nisu zajedno sa svojim vojnim obezbedjenjem po ulici obracunavala sa policijom...

Nebojsa

pre 6 godina

Iako mi je ekstremno odvratan kao covek i politicar, cestitam mu za nivo kako ga zabole za misljenje javnosti! Za tako nesto treba imati petlju.

Djed Uros sa Juga

pre 6 godina

U normalnim zemljama kad nemozes da dokazes poreklo, lepo ti udare po najvecoj stopi porez. Ako ne mozes da platis, imovina se oduzima i prodaje.

TT001

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.
(Kimi Liman, 21. septembar 2017 15:13)
A inace u ovoj drzavi se postuju zahtevi demonstranata?
I sta i da ga smeni vodja?
“Zrtvovace se“ godinu-godinu i po i onda biti nagradjen jos boljom funkcijom.
Vec poznato...

Sale

pre 6 godina

Manipulacija zakona Kanade i Srbije bi trebala da rezultira u postupku gde bi doticni odgovarao jer je pocinio kriminalno delo utaje poreza.

Sve i da je pozajmica, zna se kako se pozajmice transferuju: preko banke... a kada se to uradi preko banke tu se daje drzavama mogucnost da sprece pranje para, sto je u ovom slucaju najverovatnije problem...

Javno prizna da je manipulisao zakone Kanade i Srbije i svi cute.

Kanada

pre 6 godina

Ako je ovo istina sto ovaj čovek kaže o iznošenju para iz Kanade onda on može i krivično da odgovara pred kanadskim vlastima, jer je to ovde u Kanadi kriminalno delo.

ganDra

pre 6 godina

Majko mila kakve bljuvotine! Kakva bre tetka!? Pa ko veruje u ovakve price? Ovo je nivo K.Golubovica.Deco, bezite odavde.Idite negde gde je normalno. Ucite ,radite,volite se i prozivite zivot bez ovakvih likova.
Imam 53 i upravo to sad radim za svoju porodicu.Ako sam ja osudjen da me neko pravi budalom, moja deca vala nisu. Ne dam.

moderno doba slavi svojinu i njenu privatnost dok te ne nategnu a onda crtaš svaki dan odakle je šta

pre 6 godina

Nije morao da putuje, transferi mogu da budu i elektronski, a isplata čak i na keš automatima. U blizini ih ima ih u Bukureštu, Temišvaru, Zagrebu, Beču, dovoljan je mobilčni telefon i e-mal adresa za transfer i podizanje novca. I da, iznosi ispod 10,000 ne moraju da se prijave, jedino što bi morao da najavi sumu od preko 5,000 na većini ovih automata dan ranije da bi mu rezervisali (hiljade freelance krativaca ih koristi). A mogao je da kaže da je vrteo bitcoin.

Samo napred

pre 6 godina

kako mozete da sumnjate u komunistu.Pa u komunizmu nema privatne imovine,sve pripada narodu.Tako da je on te pare doneo za narod,a ne za sebe.

Neprilagođen

pre 6 godina

@Može biti samo je*an: Piše druže, pa šta? Vidiš koja je to bahatost: "Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak". Dakle istražne radnje nisu uključivale ovakva pitanja. Jednostavno, "nezavisno" sudstvo je izgleda nezavisno samo od tebe i mene poštenih. Od ovakvih itekako zavisi...

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! Ja ih razumem. Bave se politikom i na vlasti su, tako da nemaju mnogo para, slabo zarađuju i neophodna im je pomoć bogate rodbine po svetu! Godinama, što duže bude bio u vlasi, sve više rodbine će da upoznaje!
Eee moja Srbijo!!! I to je ministar odbrane! Njegovo objašnjenje vređa inteligenciju i maloumnih.

Kimi Liman

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.

Pravnink evropske drzave u EU

pre 6 godina

Istraga je prosta sada. Ili Vulin u pasosu ima 23 odlazaka u Kanadu ili se uvidom u tetkin pasos konstatuje da tetka u pasosu ima ubelezene ulaske u drzave a koji po datumima odgovaraju Vulinovom boravku u tim drzavama. Nadam se da je tuzilastvo za 2 godine utvrdilo bar kako se tetka zove pa da ova prosta istraga bude okoncana. Izgubio pasos a tetka preminula? Nebitno, kanadske poreske vlasti moraju da imaju evidenciju o iznosenju tolikog novca iz drzave jer bez njihovog odobrenja iznosenje tolikog novca u cashu predstavlja krivicno delo. Tuzilastvo konstatovalo da nije nadlezno i da nema dokaza o korupciji i organizovanom kriminalu. ha ha ha To bese ono sito tuzilastvo koje je utvrdilo da srpski LOTO nije namesten?

gradjanin

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.

Sendvič od 205.000 EUR

pre 6 godina

Super majstore, samo nam pokaži da si 23 puta ušao u Kanadu (ne pečat za ulazak u Srbiju) i sve ti je oprošteno.

A ako ne možeš, a ti fino ostavka.

Pritom, u celoj priči mi je najveći problem kako poreska uprava ne reaguje da neko sa zvaničnim primanjima od max 150.000 - 200.000 DIN, skuplja bez kredita 205.000 EUR. Niko ništa. Ali zato ako ne stoji tačan naziv vaše firme na keš računu ili ne daj bože na fakturi koju ste uzeli za odbijanje PDV-a, nastaje drama. Tako da gospodo iz poreske, SRAM VAS BILO. Gospodo iz policije, SRAM VAS BILO. Gospodo iz tužilaštva, SRAM VAS BILO.
I ne, niste vi krivi samo zbog ovoga, nego i zbog toga što celu jednu novu generaciju učite da je dozvoljeno krasti i varati. I zbog toga što će svi normalni odavde pobeći, da se ne bi udavili u blatu koje ste napravili.

Još jednom, SRAM VAS BILO!!!!

Bank of Canada

pre 6 godina

Moze se lako proveriti dal je to istina, samo trazite od Banke Kanade da posalje Tetkin mesecni izvestaj i odma ce se videti dal je novac redovno vadjen. Verujte mi Kanada ce pomoci da potvrdi ove cinjenice bile one tacne ili ne.

Maslačak

pre 6 godina

Ahahahahahahahaha! Pa što nisi odmah rekao?!

Čitanje ove vesti me je prvo nasmejalo, a onda mi je na um pala slika pileta koje se upetljava u kučine...

masak

pre 6 godina

Sad ce da kaze da nije on 23x unosio po 9000e vec da su razni ljudi za njega unosili po 9000e. Pored toga sto je vredjanje inteligencije ovo je i bezobrazno...mada znamo da u Srbiji to nije nista neobicno i ovakvi su nam na najvisim pozicijama u zemlji u svim sferama.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Onda bi na put potrošio preko 50.000 evra ako je "stvarno" tako radio! Jeftinije bi prošao da je platio porez na celu sumu!

BoltonBastard

pre 6 godina

I neka si Vuline, mi kao narod što se tiče politike smo i onako mazohisti, nikakve ti konsekvence nećeš snositi, a mi ćemo opet glasati za tebe odnosno za onog ko te je tu postavio.

metall

pre 6 godina

Ovo sa Vulinom je takvo ponižavanje i vređanje građana da je prešlo svaku meru. Ali, može im se - ta bahata ekipa vidi koliko je narod priprost, lakoveran, očajan i primitivan, nažalost, i rade šta hoće. Sprdaju se sa svima, devastirali su društvo i zemlju u potpunosti, smeju nam se u lice, a onda, bez obzira na sve sutra im dva miliona da glas. To više nije psihologija jednog naroda, to je već patologija.

metall

pre 6 godina

Ovo sa Vulinom je takvo ponižavanje i vređanje građana da je prešlo svaku meru. Ali, može im se - ta bahata ekipa vidi koliko je narod priprost, lakoveran, očajan i primitivan, nažalost, i rade šta hoće. Sprdaju se sa svima, devastirali su društvo i zemlju u potpunosti, smeju nam se u lice, a onda, bez obzira na sve sutra im dva miliona da glas. To više nije psihologija jednog naroda, to je već patologija.

Sendvič od 205.000 EUR

pre 6 godina

Super majstore, samo nam pokaži da si 23 puta ušao u Kanadu (ne pečat za ulazak u Srbiju) i sve ti je oprošteno.

A ako ne možeš, a ti fino ostavka.

Pritom, u celoj priči mi je najveći problem kako poreska uprava ne reaguje da neko sa zvaničnim primanjima od max 150.000 - 200.000 DIN, skuplja bez kredita 205.000 EUR. Niko ništa. Ali zato ako ne stoji tačan naziv vaše firme na keš računu ili ne daj bože na fakturi koju ste uzeli za odbijanje PDV-a, nastaje drama. Tako da gospodo iz poreske, SRAM VAS BILO. Gospodo iz policije, SRAM VAS BILO. Gospodo iz tužilaštva, SRAM VAS BILO.
I ne, niste vi krivi samo zbog ovoga, nego i zbog toga što celu jednu novu generaciju učite da je dozvoljeno krasti i varati. I zbog toga što će svi normalni odavde pobeći, da se ne bi udavili u blatu koje ste napravili.

Još jednom, SRAM VAS BILO!!!!

Maslačak

pre 6 godina

Ahahahahahahahaha! Pa što nisi odmah rekao?!

Čitanje ove vesti me je prvo nasmejalo, a onda mi je na um pala slika pileta koje se upetljava u kučine...

ganDra

pre 6 godina

Majko mila kakve bljuvotine! Kakva bre tetka!? Pa ko veruje u ovakve price? Ovo je nivo K.Golubovica.Deco, bezite odavde.Idite negde gde je normalno. Ucite ,radite,volite se i prozivite zivot bez ovakvih likova.
Imam 53 i upravo to sad radim za svoju porodicu.Ako sam ja osudjen da me neko pravi budalom, moja deca vala nisu. Ne dam.

Pravnink evropske drzave u EU

pre 6 godina

Istraga je prosta sada. Ili Vulin u pasosu ima 23 odlazaka u Kanadu ili se uvidom u tetkin pasos konstatuje da tetka u pasosu ima ubelezene ulaske u drzave a koji po datumima odgovaraju Vulinovom boravku u tim drzavama. Nadam se da je tuzilastvo za 2 godine utvrdilo bar kako se tetka zove pa da ova prosta istraga bude okoncana. Izgubio pasos a tetka preminula? Nebitno, kanadske poreske vlasti moraju da imaju evidenciju o iznosenju tolikog novca iz drzave jer bez njihovog odobrenja iznosenje tolikog novca u cashu predstavlja krivicno delo. Tuzilastvo konstatovalo da nije nadlezno i da nema dokaza o korupciji i organizovanom kriminalu. ha ha ha To bese ono sito tuzilastvo koje je utvrdilo da srpski LOTO nije namesten?

Djed Uros sa Juga

pre 6 godina

U normalnim zemljama kad nemozes da dokazes poreklo, lepo ti udare po najvecoj stopi porez. Ako ne mozes da platis, imovina se oduzima i prodaje.

Kanada

pre 6 godina

Ako je ovo istina sto ovaj čovek kaže o iznošenju para iz Kanade onda on može i krivično da odgovara pred kanadskim vlastima, jer je to ovde u Kanadi kriminalno delo.

Bank of Canada

pre 6 godina

Moze se lako proveriti dal je to istina, samo trazite od Banke Kanade da posalje Tetkin mesecni izvestaj i odma ce se videti dal je novac redovno vadjen. Verujte mi Kanada ce pomoci da potvrdi ove cinjenice bile one tacne ili ne.

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! Ja ih razumem. Bave se politikom i na vlasti su, tako da nemaju mnogo para, slabo zarađuju i neophodna im je pomoć bogate rodbine po svetu! Godinama, što duže bude bio u vlasi, sve više rodbine će da upoznaje!
Eee moja Srbijo!!! I to je ministar odbrane! Njegovo objašnjenje vređa inteligenciju i maloumnih.

masak

pre 6 godina

Sad ce da kaze da nije on 23x unosio po 9000e vec da su razni ljudi za njega unosili po 9000e. Pored toga sto je vredjanje inteligencije ovo je i bezobrazno...mada znamo da u Srbiji to nije nista neobicno i ovakvi su nam na najvisim pozicijama u zemlji u svim sferama.

Sale

pre 6 godina

Manipulacija zakona Kanade i Srbije bi trebala da rezultira u postupku gde bi doticni odgovarao jer je pocinio kriminalno delo utaje poreza.

Sve i da je pozajmica, zna se kako se pozajmice transferuju: preko banke... a kada se to uradi preko banke tu se daje drzavama mogucnost da sprece pranje para, sto je u ovom slucaju najverovatnije problem...

Javno prizna da je manipulisao zakone Kanade i Srbije i svi cute.

TT001

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.
(Kimi Liman, 21. septembar 2017 15:13)
A inace u ovoj drzavi se postuju zahtevi demonstranata?
I sta i da ga smeni vodja?
“Zrtvovace se“ godinu-godinu i po i onda biti nagradjen jos boljom funkcijom.
Vec poznato...

Samo napred

pre 6 godina

kako mozete da sumnjate u komunistu.Pa u komunizmu nema privatne imovine,sve pripada narodu.Tako da je on te pare doneo za narod,a ne za sebe.

Neprilagođen

pre 6 godina

@Može biti samo je*an: Piše druže, pa šta? Vidiš koja je to bahatost: "Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak". Dakle istražne radnje nisu uključivale ovakva pitanja. Jednostavno, "nezavisno" sudstvo je izgleda nezavisno samo od tebe i mene poštenih. Od ovakvih itekako zavisi...

Nebojsa

pre 6 godina

Iako mi je ekstremno odvratan kao covek i politicar, cestitam mu za nivo kako ga zabole za misljenje javnosti! Za tako nesto treba imati petlju.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Onda bi na put potrošio preko 50.000 evra ako je "stvarno" tako radio! Jeftinije bi prošao da je platio porez na celu sumu!

gradjanin

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.

a sad je bolje nego ikad...

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! ... (Tata spalio Đenku, 21. septembar 2017 15:27)

Ja se ne secam da je Dinkic pominjao ikakvu tetku ili da je imao neke pare koje su se nenadano pojavile. Naprotiv, secam da je Seselj skoro rekao da je Dinkic lopov asketa, tj da on, Seselj zna da je ovaj krao, iako Dinkic nema neku imovinu i bogatstvo koje bi to potvrdjivale.

DS & co su bili mala deca u odnosu na ove sad. Niti je iko od njih dobio stotine kvadrata stanova od drzave, niti su nenadano nabavili stotine hiljada evra za stanove po Beogradu i Bugarskoj, niti su im nepoznati prijatelji placali desetine hiljada evra za decje skolarine. Deca su im isla u drzavne skole, a cerke, sinovi i tazbina im nisu dobijali ambasadorska, gradonacelnicka i poslanicka mesta kao sto je to sad slucaj. Braca im se nisu zajedno sa svojim vojnim obezbedjenjem po ulici obracunavala sa policijom...

Kimi Liman

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.

bogatun

pre 6 godina

Aman pustite čoveka više, vidite da je teška sirotinja.....gde će vam duša??? (mr.real, 21. septembar 2017 16:54)

Mojoj porodici je, dok je on bio ministar socijalni, smanjena soc. pomoć sa 16000 na 13000 bez ikakvog obrazloženja, a savetovano nam je da se ne bunimo, jer je drugima i više smanjeno

BoltonBastard

pre 6 godina

I neka si Vuline, mi kao narod što se tiče politike smo i onako mazohisti, nikakve ti konsekvence nećeš snositi, a mi ćemo opet glasati za tebe odnosno za onog ko te je tu postavio.

rusosaurus

pre 6 godina

U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5% na dobijenu sumu što je oko 5 000 eur, a priznaćete da je to iako zamašna svota ipak je relativno malo za "legalizovanje" 200 000 eura. Ovakvo ponašanje je samo pokazatelj bahatosti nosioca vlasti koji sebe stavljaju iznad zakona čak i onih koje mogu sami donositi kroz svoju većinu u Skupštini.Ako se pak radi o pozajmnici takođe mora postojati ugovor jer ne ulazeći u "tetkin" porodični status i broj članova porodice sumnjam da bi iko bez dokumenta i na lepe oči pozajmio toliki iznos jer je bez toga nedokaziv pravni posao ili ti od para može da bude kod vraćanja veliko ništa.O tehnici unošenja ili podizanja para je iluzorno govoriti jer je na sudu nemoguće dokazati postojanje nezakonite radnje jer npr. teoretski mu je moglo 22 putnika iz nekog autobusa koji dolazi iz inostranstva poneti po 9 900 eura( mislim da je toliki i broj stranke gospodina Ministra).Od sudskog epiloga ove priče nema ništa , a moral-etiku ne vredi ni pominjati u istom tekstu sa dotičnim.

Darko

pre 6 godina

@ U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5%.......
(rusosaurus, 21. septembar 2017 17:40)

Cekaj, ti zaista mislis da je njemu tetka poklonila 200,000 evra!!? Ja ne verujem ni da postoji famozna tetka u Kanadi dok neko ne proveri uz DNK dokaz. Toliko im verujem! Hvala.

moderno doba slavi svojinu i njenu privatnost dok te ne nategnu a onda crtaš svaki dan odakle je šta

pre 6 godina

Nije morao da putuje, transferi mogu da budu i elektronski, a isplata čak i na keš automatima. U blizini ih ima ih u Bukureštu, Temišvaru, Zagrebu, Beču, dovoljan je mobilčni telefon i e-mal adresa za transfer i podizanje novca. I da, iznosi ispod 10,000 ne moraju da se prijave, jedino što bi morao da najavi sumu od preko 5,000 na većini ovih automata dan ranije da bi mu rezervisali (hiljade freelance krativaca ih koristi). A mogao je da kaže da je vrteo bitcoin.

Bager

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.
(gradjanin, 21. septembar 2017 14:33)

Ovo nije tačno, to je nekad bilo ali sada, do 10.000 uneo/izneo niko te ništa ne pita i nisi dužan da objašnjavaš bilo šta.

go

pre 6 godina

U ili iz Kanade jednako stranci i kanadjani imaju pravo izneti CAD 10000 ili
Euro 6800 u gotovini. Sve ostalo je kaznjivi prekrsaj ili kriminal , visak novaca se oduzima.
U Kanadi je inace veoma neprihvatljiv promet gotovinom, i svaki veci iznos pod rigoroznom kontrolom, a pranje novca strogo protiv zakonito.
Ako je X tetka stvarni donator ona ce veoma jednostavno dokazati cistocu
porekla svog kapitala kroz kanadske taksene papire cime ce apsolutno znatno
vise pomoci svog sestrica Vulina u ovom trenutku.
Ako tetka stvarno posvedoci svoju nadleznost bez adekvatnih kanadskih
papira onda je ona teski kriminalc po kanadskom zakonu, i bilo ko moze da pokrene reviziju njene poreske prijave tj cisto cinkarenje inspekciji "CRA."
Transfer cistog novca Kanada-Srbija kroz bankovni sistem funkcionise besprekorno, sve ostalo je nedolicno za ministra.

moderno doba slavi svojinu i njenu privatnost dok te ne nategnu a onda crtaš svaki dan odakle je šta

pre 6 godina

Nije morao da putuje, transferi mogu da budu i elektronski, a isplata čak i na keš automatima. U blizini ih ima ih u Bukureštu, Temišvaru, Zagrebu, Beču, dovoljan je mobilčni telefon i e-mal adresa za transfer i podizanje novca. I da, iznosi ispod 10,000 ne moraju da se prijave, jedino što bi morao da najavi sumu od preko 5,000 na većini ovih automata dan ranije da bi mu rezervisali (hiljade freelance krativaca ih koristi). A mogao je da kaže da je vrteo bitcoin.

Nebojsa

pre 6 godina

Iako mi je ekstremno odvratan kao covek i politicar, cestitam mu za nivo kako ga zabole za misljenje javnosti! Za tako nesto treba imati petlju.

a sad je bolje nego ikad...

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! ... (Tata spalio Đenku, 21. septembar 2017 15:27)

Ja se ne secam da je Dinkic pominjao ikakvu tetku ili da je imao neke pare koje su se nenadano pojavile. Naprotiv, secam da je Seselj skoro rekao da je Dinkic lopov asketa, tj da on, Seselj zna da je ovaj krao, iako Dinkic nema neku imovinu i bogatstvo koje bi to potvrdjivale.

DS & co su bili mala deca u odnosu na ove sad. Niti je iko od njih dobio stotine kvadrata stanova od drzave, niti su nenadano nabavili stotine hiljada evra za stanove po Beogradu i Bugarskoj, niti su im nepoznati prijatelji placali desetine hiljada evra za decje skolarine. Deca su im isla u drzavne skole, a cerke, sinovi i tazbina im nisu dobijali ambasadorska, gradonacelnicka i poslanicka mesta kao sto je to sad slucaj. Braca im se nisu zajedno sa svojim vojnim obezbedjenjem po ulici obracunavala sa policijom...

Samo napred

pre 6 godina

kako mozete da sumnjate u komunistu.Pa u komunizmu nema privatne imovine,sve pripada narodu.Tako da je on te pare doneo za narod,a ne za sebe.

ganDra

pre 6 godina

Majko mila kakve bljuvotine! Kakva bre tetka!? Pa ko veruje u ovakve price? Ovo je nivo K.Golubovica.Deco, bezite odavde.Idite negde gde je normalno. Ucite ,radite,volite se i prozivite zivot bez ovakvih likova.
Imam 53 i upravo to sad radim za svoju porodicu.Ako sam ja osudjen da me neko pravi budalom, moja deca vala nisu. Ne dam.

TT001

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.
(Kimi Liman, 21. septembar 2017 15:13)
A inace u ovoj drzavi se postuju zahtevi demonstranata?
I sta i da ga smeni vodja?
“Zrtvovace se“ godinu-godinu i po i onda biti nagradjen jos boljom funkcijom.
Vec poznato...

gradjanin

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.

Bager

pre 6 godina

Gradjani Srbije tj. rezidenti nemaju pravo da unose devize u zemlju, osim u slucaju da imaju potvrdu da su ih izneli. Nasi gradjani na radu u inostranstvu imaju pravo da unose devize u zemlju, sume preko 10.000 eura su duzni da prijave.
(gradjanin, 21. septembar 2017 14:33)

Ovo nije tačno, to je nekad bilo ali sada, do 10.000 uneo/izneo niko te ništa ne pita i nisi dužan da objašnjavaš bilo šta.

Sendvič od 205.000 EUR

pre 6 godina

Super majstore, samo nam pokaži da si 23 puta ušao u Kanadu (ne pečat za ulazak u Srbiju) i sve ti je oprošteno.

A ako ne možeš, a ti fino ostavka.

Pritom, u celoj priči mi je najveći problem kako poreska uprava ne reaguje da neko sa zvaničnim primanjima od max 150.000 - 200.000 DIN, skuplja bez kredita 205.000 EUR. Niko ništa. Ali zato ako ne stoji tačan naziv vaše firme na keš računu ili ne daj bože na fakturi koju ste uzeli za odbijanje PDV-a, nastaje drama. Tako da gospodo iz poreske, SRAM VAS BILO. Gospodo iz policije, SRAM VAS BILO. Gospodo iz tužilaštva, SRAM VAS BILO.
I ne, niste vi krivi samo zbog ovoga, nego i zbog toga što celu jednu novu generaciju učite da je dozvoljeno krasti i varati. I zbog toga što će svi normalni odavde pobeći, da se ne bi udavili u blatu koje ste napravili.

Još jednom, SRAM VAS BILO!!!!

Tata spalio Đenku

pre 6 godina

Tako je i Dinkić nešto slično tvrdio! Ja ih razumem. Bave se politikom i na vlasti su, tako da nemaju mnogo para, slabo zarađuju i neophodna im je pomoć bogate rodbine po svetu! Godinama, što duže bude bio u vlasi, sve više rodbine će da upoznaje!
Eee moja Srbijo!!! I to je ministar odbrane! Njegovo objašnjenje vređa inteligenciju i maloumnih.

Kanada

pre 6 godina

Ako je ovo istina sto ovaj čovek kaže o iznošenju para iz Kanade onda on može i krivično da odgovara pred kanadskim vlastima, jer je to ovde u Kanadi kriminalno delo.

Sale

pre 6 godina

Manipulacija zakona Kanade i Srbije bi trebala da rezultira u postupku gde bi doticni odgovarao jer je pocinio kriminalno delo utaje poreza.

Sve i da je pozajmica, zna se kako se pozajmice transferuju: preko banke... a kada se to uradi preko banke tu se daje drzavama mogucnost da sprece pranje para, sto je u ovom slucaju najverovatnije problem...

Javno prizna da je manipulisao zakone Kanade i Srbije i svi cute.

metall

pre 6 godina

Ovo sa Vulinom je takvo ponižavanje i vređanje građana da je prešlo svaku meru. Ali, može im se - ta bahata ekipa vidi koliko je narod priprost, lakoveran, očajan i primitivan, nažalost, i rade šta hoće. Sprdaju se sa svima, devastirali su društvo i zemlju u potpunosti, smeju nam se u lice, a onda, bez obzira na sve sutra im dva miliona da glas. To više nije psihologija jednog naroda, to je već patologija.

BoltonBastard

pre 6 godina

I neka si Vuline, mi kao narod što se tiče politike smo i onako mazohisti, nikakve ti konsekvence nećeš snositi, a mi ćemo opet glasati za tebe odnosno za onog ko te je tu postavio.

bogatun

pre 6 godina

Aman pustite čoveka više, vidite da je teška sirotinja.....gde će vam duša??? (mr.real, 21. septembar 2017 16:54)

Mojoj porodici je, dok je on bio ministar socijalni, smanjena soc. pomoć sa 16000 na 13000 bez ikakvog obrazloženja, a savetovano nam je da se ne bunimo, jer je drugima i više smanjeno

Kimi Liman

pre 6 godina

Pa sto neko ne organizuje demonstracije sa zahtevom da budu smenjeni i precesuirani i Vulin i ovi koji nisu regaovali? Mora se jednom stati ovom na kraj ili ode mas' u propas'.

Djed Uros sa Juga

pre 6 godina

U normalnim zemljama kad nemozes da dokazes poreklo, lepo ti udare po najvecoj stopi porez. Ako ne mozes da platis, imovina se oduzima i prodaje.

Maslačak

pre 6 godina

Ahahahahahahahaha! Pa što nisi odmah rekao?!

Čitanje ove vesti me je prvo nasmejalo, a onda mi je na um pala slika pileta koje se upetljava u kučine...

Bank of Canada

pre 6 godina

Moze se lako proveriti dal je to istina, samo trazite od Banke Kanade da posalje Tetkin mesecni izvestaj i odma ce se videti dal je novac redovno vadjen. Verujte mi Kanada ce pomoci da potvrdi ove cinjenice bile one tacne ili ne.

masak

pre 6 godina

Sad ce da kaze da nije on 23x unosio po 9000e vec da su razni ljudi za njega unosili po 9000e. Pored toga sto je vredjanje inteligencije ovo je i bezobrazno...mada znamo da u Srbiji to nije nista neobicno i ovakvi su nam na najvisim pozicijama u zemlji u svim sferama.

Pravnink evropske drzave u EU

pre 6 godina

Istraga je prosta sada. Ili Vulin u pasosu ima 23 odlazaka u Kanadu ili se uvidom u tetkin pasos konstatuje da tetka u pasosu ima ubelezene ulaske u drzave a koji po datumima odgovaraju Vulinovom boravku u tim drzavama. Nadam se da je tuzilastvo za 2 godine utvrdilo bar kako se tetka zove pa da ova prosta istraga bude okoncana. Izgubio pasos a tetka preminula? Nebitno, kanadske poreske vlasti moraju da imaju evidenciju o iznosenju tolikog novca iz drzave jer bez njihovog odobrenja iznosenje tolikog novca u cashu predstavlja krivicno delo. Tuzilastvo konstatovalo da nije nadlezno i da nema dokaza o korupciji i organizovanom kriminalu. ha ha ha To bese ono sito tuzilastvo koje je utvrdilo da srpski LOTO nije namesten?

rusosaurus

pre 6 godina

U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5% na dobijenu sumu što je oko 5 000 eur, a priznaćete da je to iako zamašna svota ipak je relativno malo za "legalizovanje" 200 000 eura. Ovakvo ponašanje je samo pokazatelj bahatosti nosioca vlasti koji sebe stavljaju iznad zakona čak i onih koje mogu sami donositi kroz svoju većinu u Skupštini.Ako se pak radi o pozajmnici takođe mora postojati ugovor jer ne ulazeći u "tetkin" porodični status i broj članova porodice sumnjam da bi iko bez dokumenta i na lepe oči pozajmio toliki iznos jer je bez toga nedokaziv pravni posao ili ti od para može da bude kod vraćanja veliko ništa.O tehnici unošenja ili podizanja para je iluzorno govoriti jer je na sudu nemoguće dokazati postojanje nezakonite radnje jer npr. teoretski mu je moglo 22 putnika iz nekog autobusa koji dolazi iz inostranstva poneti po 9 900 eura( mislim da je toliki i broj stranke gospodina Ministra).Od sudskog epiloga ove priče nema ništa , a moral-etiku ne vredi ni pominjati u istom tekstu sa dotičnim.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Onda bi na put potrošio preko 50.000 evra ako je "stvarno" tako radio! Jeftinije bi prošao da je platio porez na celu sumu!

Neprilagođen

pre 6 godina

@Može biti samo je*an: Piše druže, pa šta? Vidiš koja je to bahatost: "Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak". Dakle istražne radnje nisu uključivale ovakva pitanja. Jednostavno, "nezavisno" sudstvo je izgleda nezavisno samo od tebe i mene poštenih. Od ovakvih itekako zavisi...

Darko

pre 6 godina

@ U celoj priči tužno je koliko ministar(dipl.pravnik) ne poznaje zakone vlastite države jer je mogao da napravi ugovor o poklonu i legalno plati porez na poklon od 2,5%.......
(rusosaurus, 21. septembar 2017 17:40)

Cekaj, ti zaista mislis da je njemu tetka poklonila 200,000 evra!!? Ja ne verujem ni da postoji famozna tetka u Kanadi dok neko ne proveri uz DNK dokaz. Toliko im verujem! Hvala.

go

pre 6 godina

U ili iz Kanade jednako stranci i kanadjani imaju pravo izneti CAD 10000 ili
Euro 6800 u gotovini. Sve ostalo je kaznjivi prekrsaj ili kriminal , visak novaca se oduzima.
U Kanadi je inace veoma neprihvatljiv promet gotovinom, i svaki veci iznos pod rigoroznom kontrolom, a pranje novca strogo protiv zakonito.
Ako je X tetka stvarni donator ona ce veoma jednostavno dokazati cistocu
porekla svog kapitala kroz kanadske taksene papire cime ce apsolutno znatno
vise pomoci svog sestrica Vulina u ovom trenutku.
Ako tetka stvarno posvedoci svoju nadleznost bez adekvatnih kanadskih
papira onda je ona teski kriminalc po kanadskom zakonu, i bilo ko moze da pokrene reviziju njene poreske prijave tj cisto cinkarenje inspekciji "CRA."
Transfer cistog novca Kanada-Srbija kroz bankovni sistem funkcionise besprekorno, sve ostalo je nedolicno za ministra.