1. Evropa se muči sa strateškim pitanjima, a odgovora nema. Ko trampi strategiju za zakon, strategiju mu je napisao drugi. Madjarska i Poljska kažu tudja ruka svrab ne češe, Grčka to dokazuje, a buduće jezgro kaže da su slabi pa ne mogu da se počešaju. Znači nije do zakona nego do strategija a opet strategije su samo za neke a za druge samo zakoni. I kako to da se ujedini i da mrdne dalje od čekanja vetra (strategije) i od jedrenjaka sa jedrima koji sav vetar pokupe. Ispašće odoše jedra, a brod potonu.
    (oni ne razgovaraju samo daju izjave, jezik im bez duše to je dovoljno upozorenje skim se ima posla, 14. septembar 2017 11:48)

    # Link komentara

  2. Reči političara uvek zvuče lepo i ambiciozno, a onda se uvek nešto ispreči i uvek je neko drugi kriv za to. Takodje, nikome ne pada na pamet da rešenje nije u sve većem i većem uplivom države (ili Unije) u živote gradjana i težnji političara i birokrata za sve većom kontrolom svih segmenata društva. Doslovno svi istorijski primeri imaju suprotnu pouku: manje državnih ovlašćenja, ograničenih prevashodno na vladavinu prava, red i mir, a sa druge strane - više slobode i odgovornosti za same gradjane.
    (Liberty, 14. septembar 2017 11:36)

    # Link komentara