1. Francuska agencija prenosi izjavu stručnjaka za obrazovanje Dukađina Pupovcija, koji upozorava da će "dugoročno etničke podele u školstvu štetno delovati na društvo i doneti političku nestabilnost", a za srpske učenike na Kosovu on tvrdi da su u opasnosti da žive "izvan realnosti".
  Интересантно да док су Албанци били у позицији Срба, дакле мањина, не само да су инсистирали на тој подвојености него су чинили све да се не интегришу у српско друштво. Наравно нису ни сматрали да они живе изван реалности већ су је на сваки начин мењали у своју корист.
   (Бата Стојковић, 13. septembar 2017 22:39)

  # Link komentara

 2. Sve su to Amerika i Evropa znale, da ce biti posledica raspada YU,
  sto im je bio cilj. Da su samo 10% onoga sto ulazu za obstoj BiH uložili u o obstoj YU ništa od ovoga se ne bi desilo.
  (Sin lovca na medvede, 13. septembar 2017 18:39)

  # Link komentara

 3. I u Oslu se izbegavaju u sirokom luku.
   (Nord, 13. septembar 2017 17:57)

  # Link komentara

 4. uzasno i tuzno!!! ja sam odrasto u CH i ovde decabkoja govore francuski i nemackibidu u istu skola ali u razlicita odeljenja.... jedni uce nemacki a drugi francuski kao strani jezik! i to je to... ali mi ne umemao da se ugledamo na uredjene drzave (iz nekog razloga svica nije videla rata 500 god.) nego pratimo Ruse, koje ceo zapad bas i ne voli, bas kao i nas srbe, i nazalost moram reci, sasvim zasluzeno!
   (slavko, 13. septembar 2017 16:20)

  # Link komentara

 5. E tugo jesenja. Deca da se izbegavaju.
  (ky3ma, 13. septembar 2017 16:16)

  # Link komentara

 6. Uče ruski...čak smo i od Albanaca nazadniji
   (rusofil, 13. septembar 2017 16:09)

  # Link komentara

 7. @bbbb
  Banalizujete, jer znanje bilo kog stranog jezika je odlična stvar.
   (Shi shi sho, 13. septembar 2017 15:23)

  # Link komentara

 8. Zapravo je najzalosnije sto ta srpska deca na Kosovu uce ruski kao strani jezik! Sta misle da ce dobiti time? Nadrealno. Pa i u samoj RU je obavezan kao strani jezik upravo engleski.Nenormalno i tipicno za nas.
   (C i n i k, 13. septembar 2017 15:17)

  # Link komentara

 9. Politicari koji su doveli do ovoga mirno uzivaju u svojim udobnim domovima...
   (Bekrija i Delija, 13. septembar 2017 15:13)

  # Link komentara

 10. Kod nas u Zvorniku u Bosni gde je vecinsko srpsko stanovnistvo (~85%), nema nekih podela. Isao sam u osnovnu skolu gde su svi bili izmesani, i Srbi i Muslimani. Cak u srednjoj mi najbolji drug i ostao je Semir O.Nikad nisam vidio da je u obe skole bilo kakvi verskih problema, naravno bilo je nasilnika koji su tukli decu i uzimali im pare (bez obzira koje su vere bili), ali to je kucno vaspitanje.
  Koliko se mogu setit u osnovnoj je bilo da deca Islamske vere imaju slobodan cas ili cas veronauke zavisno kako su roditelji odlucili na pocetku godine sa razrednim staresinom.
  Iskreno nikad nije bilo problema ni u celom gradu (samo ono posle rata do 96e dok su jos tenzije bile, ali od 96> sve je ok). Imaju 3 dzamije nove izgradjene, 1 u centru grada nekih ~50metara od crkve. Danas se deca igraju zajedno ovde i druze i nemaju komplekse njihovih, sada vec, djedova i baba. Kompleksi koji oni imaju su vec prevazidjeni ljudi oce zive normalno boli njih briga i za Dodika i Izetbegovica. Valjda ce nekad biti bolje vreme vise da se latimo ovih ratova, istorija Balkana pun k**** ratova dajte malo vise mira da ne moram(o) da bjezim(o) odavde.
  (ddejan90, 13. septembar 2017 15:02)

  # Link komentara

 11. Užas. Politika identiteta koja je došla sa zapada. Mi, na Balkanu, različitih vera etničkog porekla smo živeli u harmoniji dok nije došla nacija u 19. veku kao dominantan oblik društvene organizacije. A svaka nacija je stvorena u krvi. Srbija i CG u 19. veku, ostale krajem 20.

  Socijalizam je pokušao sa umiri ovu sistemsku nestabilnost, ali je tranzicija u kapitalizam samo ubrzala sve konsekvence.

  Deca treba da uče na oba jezika. A istoriju, koja je uvek ideološka, nek izučavaju kada sazru i kada im se osposobi aparat za kritičko mišljenje i sumnju u sve što im svaka nacija ponaosob servira kao dnevnu dozu indoktrinacije.
   (Labud, 13. septembar 2017 14:52)

  # Link komentara

 12. "a za srpske učenike na Kosovu on tvrdi da su u opasnosti da žive "izvan realnosti""

  Ako si tako veliki ljubitelj realnosti uci onda albansku decu kako je Krim deo Rusije. Ili mozda ta realnost ne odgovara ?
  (ja, 13. septembar 2017 14:47)

  # Link komentara

 13. Mnogo ce nasa deca imati od ruskog jeziak u skolama. Uhvatila nas je velika rusofilija a od Rusa nikakve koristi ni sada , ni u buducnosti kao sto je nismo imali od njih ni u proslosti. Jedino je sudbina da ce oba decaka i Srbin i Albanac sa Kosova veroatno posao traziti u nekoj drzavi EU sa tim sto ce Albanac imati prednost jer zna jezike koji se govore na zapadu.
  (bbbb, 13. septembar 2017 14:45)

  # Link komentara

 14. Zapadni cinizam nema granice, fuj!
  (Cvexi, 13. septembar 2017 14:31)

  # Link komentara