"Sudija mora biti pošten i hrabar"

Ono što je od najveće važnosti, a uopšte nije prisutno u javnosti, to je da i sama država ne ispunjava svoje obaveze i ne ponaša se u skladu sa vladavinom prava. Odatle se zapravo sve generiše. Država, javna preduzeća i lokalne samouprave morali bi da počnu da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa zakonom, bez sudskih postupaka

Dijana Ivanov Kadić, Nova ekonomija
Pošaljite komentar
 1. Ja se izvinjavam što sada pišem kom. posle 10 dana, nadam se da će biti objavljen. Gospodjo, ako se izvrši pritisak na sudiju a on to ne prijavi znači da veća instanca ne može da mu pomogne jer je, logično, NEEFIKASNA tj. neupotrebljiva; znači nema razloga da postoji... Drugo, znamo da su prepisani novi zakoni iz ozbiljnih država gde se poštuje svaki zarez, tačka u tom Zakonu. Prvo ste trebali da editujete Zakone pa tek da ih usvojite. Nisu oni loši nego vam političari kreiraju Zakone. Naravno da im je bitna bila saradnja sa HT, prioriteti su se znali. Zašto da se zaleću u Srbiju kad nije regulisala ni saradnju sa HT?...Treće: "...kad ono bude priznato, ako bude, a ja se nadam da neće...." Šta reći? Ne želimo vladavinu prava pa to ti je. Svi sporovi u Strazburu se rešeni u korist naroda. Kao što državu ne interesuje da li će platiti iz budžeta ili iz džepa tako i nas ne interesuje. Samo mi recite nešto. Odakle ćete platiti Grcima za RTB BOR???? Napominjem da su SVE VLASTI od 90-tih krive! Odakle ćete platiti Izraelu za davinićev satelit? Nema „U se i u svoje kljuse“. Strazbur pa da se naučite!!!!
  (Made in Serbia, 11. septembar 2017 12:02)

  # Link komentara

 2. Nije istina da je problem samo u izvršenju presuda, već se i sami postupci odugovlače u nedogled, odlažu se ročišta, a u pojedinim krivičnim predmetima se godinama ne donese pravnosnažna presuda dok je okrivljeni u pritvoru koji mora imati ograničeno trajanje. Dakle problem je sistemski i odnosi se na sve faze postupka. Nije lepo da sudije skidaju sa sebe odgovornost za nesto sto svi znamo kako je u našem pravosuđu. Izjaviti da problem našeg pravosuđa nije neefikasnost nego kvalitet pravosuđa je zaista strašna izjava koja ne odgovara istini. Statistika o sudu u Strazburu koja se odnosi na do sada donete meritorne odluke za neefikasnost pravosuđa apsolutno nije tačna. Doneto je mnogo više odluka Evropskog suda za ljudska prava baš zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku, nego što to sudija navodi, pokušavajući da minimalizuje problem. Naravno posle je država morala sve to da plati iz budžeta.
  (Lena, 5. septembar 2017 11:32)

  # Link komentara

 3. Srbija je u pravnom smislu vrlo nesigurna zemlja. Vodio sam neravnopravni sudski spor protiv kompanije Lafarge 13 godina. Ta moćna kompanija mi je ponudila zaradu od 14000 din/mes., kao Stručnom sradniku za rudarstvo, sa 37 godina radnog inženjerskog.(valjda to nema nigde u svetu) i kada nisam potpisao taj PONIŽAVAJUĆI dokument, dobio otkaz. U Okružnom s7udu u Novom Sadu POKRADU sve dokaze i preinače prvostepenu presudu u korist Tuženog. Nijedno Tužilaštvo nije reagovalo na krivične prijave. A tek je čudna revizija VS Srbije. Obraćao sam se svima od Ustavnog suda Srbije do Majkla Davenporta, i naravno Dragani Boljević, koja je vrlo dobro upoznata sa ovom sudskom RAŠOMONIJADOM, i kojoj ovog puta ČESTITAM n aovom divnom INTERVJU-u.
  Srpsko pravosuđe me je oteralo da živim u šumi u Repubublici Srpskoj. I dalje se osećam da sam emigrirao iz AVGANISTANA u PAKISTAN.
  (Maksa, 4. septembar 2017 19:24)

  # Link komentara

 4. Kako da bude posten sudija ,ako je izabran na neposten nacin .Kako da bude hrabar sudija ,kad nije potkovan znanjem i ima veliki.pritisak onih koji su ga izabzrali .Mora se ti meni ja tebi .
  (Ljubica, 1. septembar 2017 23:38)

  # Link komentara

 5. Sve cestitke sudiji Bojovic.Prosto ne mogu da verujem da nije znala kako se birale sudije,posto i gradjani koji nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa Vss znaju da su izabrani preko prijateljskih veza .Izabrane sudije za vreme Ministra Selakovica i drzavnog sekretara ,bar u nasem gradu nije bilo bitno ni.vreme studiranja ,prosek na fakultetu ,a o strucnosti ,osposebljenosti i dostojnosti da ne spomiljemo .Samo veze ,veze..Ne znam zasto ovo pisem kada se sve zna .
  (Pancevka, 1. septembar 2017 16:46)

  # Link komentara