1. I na Kefaloniji su pozari. Mi smo smesteni u mestu Pessada i citave noci nismo spavali jer smo iz kuce posmatrali vatrenu stihiju koja je gutala deo mesta Karavados koje je pored nas,i to na dve lokacije. Nimalo prijatno,cak smo razmisljali da li da se pakujemo. I ovde poslednja dva dana duva izuzetno jak vetar koji je juce bio na vrhuncu. Jos uvek lete avioni za gasenje pozara,ali na srecu izgleda da je lokalizovano.
   (MasaUrisAljosa, 14. avgust 2017 07:26)

  # Link komentara

 2. tako je prosle godine izgorelo pola tasosa kad sam bio na letovanju, sa ovakvim temperaturama dovoljno je da neko baci pikavac iz kola i da uz vetar se to brzo rasiri, a i ljudi su generalno nemarni i pale vatre na ovakvim temperaturama. ali ovo je vec standardno za celu juznu evropu i postaje sve gore svake godine, nemoguce je i obnoviti te sumske povrsine. trebalo bi usavrsiti tehniku za odbranu od ovih velikih pozara.
   (marko, 14. avgust 2017 00:07)

  # Link komentara

 3. mi smo na zakintosu trenutno. gori sa 5 razlicitih strana. kako ugase koji,sutradan 2-3 nova. A vetar duva zadnja 2 dana haos. bas kao da je neko cekao. pisem ovo jer ne mogu spavati od preleta vatrogasnih helikoptera. pozdrav.
   (homer, 13. avgust 2017 22:05)

  # Link komentara