1. Mislim da dijalog o EU nije realna opcija iz prostog razloga šot se mi tu u stvari ne pitamo mnogo ,Naime bitno je da smo na evropskom putu jer bi u suprotnom bili na Ruskom što je situacija EU ne može sebi da dozvoli u svom dvorištu . Da li ćemo ikada biti primljeni nije ni verovatno a ni važno .Mnogi uslovi koje nam postavljaju su u našem interesu ,neki možda nisu ali mnogi zasigurno jesu na primer vladavina prava i borba protiv korupcije ,sloboda medija ...Zašto vlasti decenijama izbegavaju da urede te oblasti ako su one u NAŠEM najboljem interesu?
  (Zlopamtilo, 14. avgust 2017 13:21)

  # Link komentara

 2. Ja ne znam iz kog razloga je javnost kivna na DSS. Nisam njihov simpatizer, kao uostalom ni jedne stranke u ovoj državi koja liči na sve samo ne na državu.

  Bitno je da se na njih osipa drvljem i kamenjem a niko da se zapita koliko je logičan ovaj zahtev. Ja logičniji još nisam čuo. Dokle ćemo da srljamo tamo gde nas niko neće i da plaćamo cenu svaki put kada se iznenadimo sadržajem svakog novog poglavlja?

  KARTE NA STO! SVI!

  U međuvremenu, nadam se da nam nije pobegao taj poslednji voz da preuredimo društvo koje je jednostavno katastrofa u svakom pogledu.
  (Pustite DSS, 14. avgust 2017 05:47)

  # Link komentara

 3. Niasmo toliko radili i trudili se da bih sada odustali
  (milos, 13. avgust 2017 12:58)

  Nasa sns buducnost. Ovaj Milos i 600 pluseva koje je dobio su isti oni koji ce posedati u fotelje kroz par godina. Mladi i vrlo neobrazovani, bez licnog stava, bez obraza i casti.
   (Sumadin, 14. avgust 2017 00:34)

  # Link komentara

 4. Ko veruje da će ruski špijuni Srbiju da uvedu u EU, ili je naivan ili glup. I DSS se svojevremeno predstavljao kao proevropska stranka, to je čak bio lajtmotiv koalicije sa DS. Nakon ubistva Đinđića (pozdravljeno u Rusiji), niko u Srbiji i ne zagovara ulazak u EU iskreno, već formalno samo do trenutka kada bude i trebalo da se uđe.
  Razlika u odnosu na Ukrajinu je samo u tome što se ovde niko neće ni buniti zbog "zaokreta".
  Mi bi kao da uđemo, a oni nam kao ne daju. I svi se prave blesavi. Srbija NIKADA neće ući u EU, zapamtite. Projekat "evropske Srbije" je bio projekat jednog čoveka, Zorana Đinđića. Tako je i završio.
  (CATAPA, 13. avgust 2017 23:37)

  # Link komentara

 5. kaze ministarka Joksimovic: "debata o EU je u Srbiji „otvorena odavno“, a najširi prostor javne debate o svim ključnim pitanjima države i društva jesu izbori „na kojima je ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka sa platformom evropskog puta“
  Dakle, glasanjem za Vucica glasali smo za ulazak u EU. Uglavnom tacno, ali ne potpuno... koliko se secam Vucic je isao da poseti i Merkleovu i Putina, pa je krenula prica o nabavci o MIG-ova. Dakle, poruka o "sedenju na obe stolice" je bila jednako naglasena, kao i ona o strateskom putu ka EU.
  A da ne pricamo da su sve SNS izborne kampanje govorile da ce KiM ostati deo Srbije... dakle, draga ministarko, bolje da se ne pozivate na izborna obecanja i to za sta su ljudi glasali.
  (da osvezimo pamcenje, 13. avgust 2017 23:17)

  # Link komentara

 6. DSS je ostala verna svojoj politici preko četvrt veka.Državotvorna i demokratska partija desnog centra.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (depos, 13. avgust 2017 22:27)

  Ne znam da li ce moj komentar objaviti, ali ste potpuno u pravu. Kostunica nije tipican srpski politicar po tome sto nije bio populista, sto je u Vladu dosao i izasao sa istim automobilom, sto se borio na inteligentan nacin (preko sopstvenog Ustava) za ocuvanje KiM, na kraju krajeva i Wikiliks je potvrdio da je bio jedini koji nije isao po svoje misljenje kod drugih. Naravno da je i on imao propusta, ali je sve to u njegovom slucaju preuvelicano jer mnogim mocnicima nije odgovoralo da ostane na vlasti. Na primer, prica se da je on bio spor i nespreman premijer, iz prve ruke sam cuo od osobe kojoj 100% verujem da je Kostunica uvek bio potpuno pripremljen za sastanke, da je bio jasan u definisanju akcija i ciljeva... jedino sto je cinio vise od drugih (opet netipicno za Srbiju) je sto je verovao svojim saradnicima da ce raditi kako je dogovoreno. Tu su ga mnogi izneverili, pocev od TAdica, Dinkica itt.
  To sto Srbija danas govori o Kostunici je dokaz zasto je Srbija ovde gde jeste... cak su mu i zaboravili da je on taj koji je pobedio Milosevica. Zbog toga je Vas komentar valjda dobio toliko minusa.
  (molim objavite, 13. avgust 2017 23:11)

  # Link komentara

 7. Kostunica je postupio ispravno kada je podneo ostavku po proglasenju nezavisnog Kosova. Samo kome ni jedna vijuga ne funkcionise na mozgu moze da misli drugacije.Kostunici je bila ostala opcija upad sa vojskom na Kosovo i nista vise.(Dragica, 13. avgust 2017 13:34)Ako nećete da sklonite ovaj komentar,onda bi bio red da objavite moj.DSS je od osnivanja(1992)bila protiv rata i nikada nije vodila ratnohušačku politiku.90-ih godina,za razliku od nekih velikih opozicionih stranaka(SRS,SPO...) nije imala paravojne formacije niti je podržala lidere bosanskih Srba,konkretno Karadžića,kada je odbio da se povinuje Miloševićevoj molbi da potpiše dejtonski mirovni sporazum.Zato je neviđena laž da se Koštunica zalagao za neku vojnu opciju na Kosovu.Zar smo zaboravili da su to od njega,kao i pre toga od Đinđića tražili ovi koji danas vladaju zemljom.A znali su i oni da to nije realna opcija.Pa onda su bili kao i danas populisti,koji govore ono što narod želi da čuje,pa su DSS i Koštunicu optuživali za izdaju,a danas ih optužuju previše tvrdi i nefleksibilni po pitanju Kosova.Sada oni koji nisu videli pad berlinskog zida i promene,koje su usledile,optužuju nekog za izolaciju.DSS je ostala verna svojoj politici preko četvrt veka.Državotvorna i demokratska partija desnog centra.
   (depos, 13. avgust 2017 22:27)

  # Link komentara

 8. Nije isto uci u EU 90ih,2000,2010.... Isto tako niko ne voza Tursku,ulazak u EU je dobrovoljan.Podlozan je ispunjavanju uslova koje njihova vladajuca elita,kao i ove u Srbiji, ne zeli da ispuni vec 50 godina. I to je cela prica . Vladajucim oligarhijama u srbistanu,bilo da su tzv demokrate ili napredni radikali najvise odgovara ovo medju stanje. U vreme danas kanonizovanog Djindjica premijera i Dr Voje predsednika legaliste , Kole je -na primer - radio isto sto i za vreme diktatora Slobe.I EU je morala da intervenise.Srbistanskoj 'eliti' iskreno uspostavljanje normalnog sistema vrednosti ne pada na pamet. Da se potpuno otvoreno okrenu Putinovoj majcici ,to im ne treba posto bi ekonomski propali preko noci. A sistem kakav je u Rusiji je ovde uspostavljen jos u vreme Slobodana Milosevica i do dan danas se ne menja niti se ikada promenio. Samo je kompromitovani Sloba i njegovi najblizi pusten niz vodu, ogromna vecina sa crne liste EU i SAD su i dan danas zivi,zdravi,bogati i vladaju.
  (Trbhozborci velikog vodje, 13. avgust 2017 20:49)

  # Link komentara

 9. ... Што се тиче уласка у
  НАТО,само Црна Гора није расписала референдум,него је одлука донета
  у Парламенту.Сви остали,који су ушли у НАТО у последњих 25-26 година
  су имали референдуме.P.S.Јесу све нове чланице ЕУ имале "обавезни"
  референдум,али све на крају,кад је све било готово.
  (артиљерац, 13. avgust 2017 19:04)

  Da li će ili neće biti raspisan referendum o ulasku u NATO ili će o tome biti odlučeno glasanjem u parlamentu je slobodan izbor svake države, a Crna Gora i pre nje Slovačka su odlučile da to bude iskazano glasanjem u parlamentu. Slobodan izbor o ulasku ili o neulasku u EU je takođe slobodan izbor svake države a taj slobodan izbor se iskazuje jedino referendumom - onda kada budu ispunjeni svi uslovi (slovi iz Poglavlja) koji su obavezni za članstvo; referendum raspisati pre ispunjenja uslova je neodgovorno i neozbiljno, zato što se može dogoditi da se građani odluče za članstvo a onda jedan ili više uslova za članstvo (zbog nekog razloga) ne budu ispunjeni.
  PS: Ako bih Vam rekla da ću se za Vas udati i Vi tek onda kupili sve ono što ste naveli, to nikako ne znači da nemam pravo na slobodnu volju da se zbog nekog razloga predomislim.
  (Samosvesna gradjanka, 13. avgust 2017 20:10)

  # Link komentara

 10. Sto je mnogo mnogo je.. Ima da nas vozaju ko Tursku 50 godina, a skoro smo pola tog vremena prosli sa šargarepom na dugačkom štapu.
   (Da se zna..., 13. avgust 2017 20:06)

  # Link komentara

 11. Necuveno je, da u doba globalizacije, internacionalizacije, i svih koristi koje bi Srbija imala od ulaska u Eu, Vi i dalje preispitujete opravdanost potpisivanja sporayuma o pridruzivanju, i clanstvu.
  (aleksa, 13. avgust 2017 19:06)

  # Link komentara

 12. @ samosvesna gradjanka Знам ја то одлично,само бих волео да нас
  влада приупита a priori а не кад је све готово.Замислите да ја хоћу,
  рецимо,да се оженим вама.И сашијем одело,купим прстење,купим и вама
  венчаницу,закажем венчање,кафану,музику па тек онда питам ВАС хоћете
  ли да се удате за мене.Јел да да није прилично?Што се тиче уласка у
  НАТО,само Црна Гора није расписала референдум,него је одлука донета
  у Парламенту.Сви остали,који су ушли у НАТО у последњих 25-26 година
  су имали референдуме.P.S.Јесу све нове чланице ЕУ имале "обавезни"
  референдум,али све на крају,кад је све било готово.
  (артиљерац, 13. avgust 2017 19:04)

  # Link komentara

 13. @Јован: Ако сте толико сигурни да су грађани Србије за ЕУ, а не против чланства у ЕУ за шта се залаже друга страна, зашто то не проверимо на референдуму? Неко ће рећи имали смо изборе, а странке имају програме. Чак и да занемаримо да им се програми мењају након избора (рецимо најсвежији пример је позив на унутрашњи дијалог о делу наше државне територије- а тога се не сећам из кампање), остаје питање личних интереса који појединце опредељују за одређене странке. Референдум брале, али ускоро, а не кад буде прекасно. Наравно уз једнаку медијску заступљеност обе идеје. Да се пребројимо.
   (Пантелија, 13. avgust 2017 18:37)

  # Link komentara

 14. Gospodo, Norveska sedi na ogromnim zalihama nafte. To je jedina drzava koju nikako ne mozemo uzeti kao primer.
  Oni koji nisu u EU ili NATO ce jako brzo da udju,cim malo zaskripi. Ne zamajavajte se.
  (Norvež, 13. avgust 2017 18:37)

  # Link komentara

 15. Kada stvorimo takve uslove EU nam nece biti bitna.
  (tamara, 13. avgust 2017 17:05)
  A zašto konačno ne radite na tim uslovima, nego sve kontra? Počnite več jednom, a ne da samo kukate kako vas niko ne voli!:(
  (Slovenac, dugogodišnji čitalac, 13. avgust 2017 18:30)

  # Link komentara

 16. ... Ми МОРАМО прво да постигнемо наш,
  српски консензус,желимо ли у ЕУ,па онда да радимо,или не,на томе.
  (артиљерац, 13. avgust 2017 17:25)

  Svaka država je pre članstva u EU morala da o tome raspiše referendum; REFERENDUM O ULASKU U EU JE OBAVEZAN,a članstvo u NATO je dovoljno da o tome bude glasanje u parlamentu.
  (Samosvesna gradjanka, 13. avgust 2017 18:27)

  # Link komentara

 17. @šormaz
  Za vreme Vlade DSS-a su vraćani krediti i bila ja najniža zaduženost Srbije što lako možete da proverite.
  @Jaroslav
  Promena politike u odnosu na izbornu platformu je specijalnost drugih stranaka a ne DSS-a. Uređenost države neće da donsese EU, SAD ili Rusija, nego to treba sami da odradimo.
  Narod treba da razume koja je cena ulaska u EU. Smatram da je jednako pogubna i politika da se ulazi i u bilo kakve druge unije.
  (Jagodinac, 13. avgust 2017 17:54)

  # Link komentara

 18. ја не волим ни у кафану да ме неко води,а да ме није питао.Да ме
  вуче за рукав.А то раде све власти од 2000 на овамо.Ниједна влада
  није изашла пред народ Србије(ваљда смо их МИ бирали) и рекла:Ово су
  предности,а ово су мане уласка у ЕУ.Овде добијамо,овде губимо.Не,ЕУ
  изнад свега.Па потписасмо ССП 2008 где смо се нагузили ЕУ,а уласка
  у ЕУ ни на видику.И шта је страшно у предлогу ДСС да се РАЗГОВАРА о
  томе?Па Швајцарска има САВЕЗНЕ(не кантоналне)референдуме о много
  небитнијим питањима од овог.Нпр,да ли да се забрани даље подизање
  МИНАРЕТА(не џамија)у Швајцарској.Шта је алтернатива?У се и у своје
  кљусе.Ми смо ионако на систему прелевмана у трговини с ЕУ,па ништа
  не губимо.И неко спомену Русију и русофиле.Па Русија НИШТА нема
  против нашег уласка у ЕУ.Има против уласка у НАТО.Ако ми грађани
  Србије МОРАМО стално да се делимо на неки начин(партизани-четници,
  звездаши-партизановци,русофили-еурофили)онда нам се добро не пише.
  Вући ће нас Запад дупетом за нос.Ми МОРАМО прво да постигнемо наш,
  српски консензус,желимо ли у ЕУ,па онда да радимо,или не,на томе.
  (артиљерац, 13. avgust 2017 17:25)

  # Link komentara

 19. Ako nas uslovljavaju, prekinuti pregovore o pristupanju....okrenuti se Kini u ekonomskom smislu. Dok se Ameri i Rusi svadjaju, ovi trljaju ruke i prave bum u Africi. Sada nam ponekad prave probleme zbog saradnje sa Kinom, ali yo je normalno jer smo u procesu pristupanja, kada prekinemo proces, prepreke ne postoje sto se tiče ekonomske saradnje sa Kinom i ostalim zemljama..
   (kinaa, 13. avgust 2017 17:23)

  # Link komentara

 20. Nisu mi jasni oni koji misle da cemo u EU bez priznanja Kosova i ulaska u NATO. Cak i tada morali bismo da dostignemo odredjeni nivo uredjenosti drzave. Vidite da nece Crnu Goru tamo. A cak i da udjemo niko nam nece dati pare zato sto smo clanovi, smesno mi je da ljudi tako razmisljaju. EU je zastarela ideologija.

  Nama treba da bude model jedna Norveska. Njoj cvetaju ruze, a ne Bugarskoj, Grckoj, Hrvatskoj i ostalim siromasnim zemljama koje su clanice.
  Potrebne su promene pre svega u drustvu. Kultura, obrazovanje, struka u prvom planu. Da se pre svega eliminise korupcija i kriminal ali za to je potrebna neka vlast koja snage i zelje za to ima.
  Kada stvorimo takve uslove EU nam nece biti bitna.
  (tamara, 13. avgust 2017 17:05)

  # Link komentara

 21. Citat: "Borislave, DSS jeste bio u Vladi kada je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost. Koštunica je tada VRATIO mandat narodu "

  Kakva demagogija! Neka vrate narodu protraćene godine i svu decu koja su otišla iz Srbije zbog njihovog igranja patriotizma. Neka vrate svu sramotu koju su nam naneli crkveni jurišnici i oni drugi, što ih znamo pod firmom "Kosovo za patike". Koji mandat, šta će narodu mandat? Narodu treba uređena država u kojoj se može živeti od svog posla a pošto mi to nismo u stanju da napravimo, jer evo pravimo već 70 godina, onda bolje da nas EU organizuje.
  (Jaroslav, 13. avgust 2017 16:50)

  # Link komentara

 22. Naravno da je integracija Srbije u EU od značaja za razvoj i prosperitet ! Diskutabilno je pod kojim uslovima ćemo biti inegrisani i kad ? Geopolitički odnosi u Evropi i u svetu su promenljivi i nisu oročeni, tako da i državna spoljna politika mora da se prilagođava tim promenama ! Stiče se utisak da mi trenutno vodimo spoljnu politiku kao da je 2.000. godina ! Odnosi u svetu i u EU su se drastično promenili od tada da je neophodno prilagoditi spoljnu politiku akuelnoj globalnoj situaciji u svetu i balansirati između interesa najuticajnih faktora, SAD, EU i Rusije ! Ono što je najveći izazov za Srbiju u spoljno političkom kursu, pronaći najmanji zajednički imenitelj za interese napred navedenih velesila i EU kojoj stremimo !
   (Boris Banović, 13. avgust 2017 16:44)

  # Link komentara

 23. Diskutabilno je u kom smo mi zacaranom krugu,u EU ili Ruskom.
  (Marijana, 13. avgust 2017 16:44)

  # Link komentara

 24. Eh a sada nam je kriva EU sto smo umesto industrije , proizvodnje i tehnoloskog razvijanja Srbije od 05.10.2000. gradili samo trzne centre. U EU smo poznati kao siromasna zemlja sa veoma bogatim politicarima !
  (maxzsa, 13. avgust 2017 15:53)

  # Link komentara

 25. Mi non stop kasnimo za geopolitickim desavanjima, pa tako i ovaj put. Srbija je prva trebala izaci iz SFRJ i odmah traziti pristup u EU i NATO ali neee, mi cemo da se borimo za jugoslovenstvo, zabludu jednog megalomanskog kralja i jednog pokvarenog premijera. EU sada 30 godina kasnije? Kasno, narode, kasno... ne ide se 44. u cetnike niti se ulazi u kafanu odakle su neki vec poceli da izlaze, a ostali se grupisu po separeima.
  P.s. plus na svaki komentar od mene koji istice da se moramo okrenuti sebi i svojoj kuci, pa kad nju sredimo i kad nam u njoj bude potaman lako cemo se dogovarati sa drugima.
  (vlado, 13. avgust 2017 15:43)

  # Link komentara

 26. Meni se pak cini da je doslo vreme (vec odavno), da izadjemo iz zacaranog kruga Miloseviceve politike, i da se ozbiljno posvetimo evro i nista manje bitnim atlantskim integracijama. Da napokon zaboravimo na tu azijsku uniju sa Rusijom i Belorusijom i raznim diktatorima sirom sveta, koju nam je prvo pokusao podvaliti Milosevic, a zatim i Kostunica. U stvari kamo srece da se nikada nismo ni nasali na tom putu, kojim smo krenuli jos pre vise od 30 godina, i do dana danasnjeg bauljamo i razbijamo se, misleci da je ulazak u jos veci mrak, u stvari izlaz iz tunela.
  (obrnuto gospodo, 13. avgust 2017 15:38)

  # Link komentara

 27. A sta biste predlozili kao alternativu EU?
  (Maslacak, 13. avgust 2017 15:33)

  # Link komentara

 28. Ne mozemo u EU dok ne priznamo KiM. Kai ni u NATO dok ne resimo teritorijalne probleme (citaj dok ne priznamo KiM). Jednom kada SRB dostigne zahtevani nivo standarda nece biti bitno da li smo ili nismo u EU. To je medel Norveske. Pitanje je samo da li narod i politicari zele takav put. Mnodgo jednostavnije nego ovo sto sada radimo. Od 2000 g kai pokusavamo da udjemo u EU a svi nam kazu nema pre 2030. A ni tada mozda necete moci.... pametnom dosta. Samo napredno.
  (mornarpopaj1966, 13. avgust 2017 15:20)

  # Link komentara

 29. Verovatno Srbija nece uci u EU do sledecih izbora. Fino ovi iz DSS-a, sa svim ostalim proruskim strankama, neka agituju do mile vilje protiv ulaska u EU, neka pobede sa 4,49% glasova, spreme sitan novac da vrate ovima iz EU, i pravac za Rusiju.
  (Pero Przina, 13. avgust 2017 14:57)

  # Link komentara

 30. Da li je DSS bio na vlasti u trenutku jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova..!? Ako jeste zbog čega onda nisu prekinuli proces evrointegracija nego o tome bruje godinama posle..!? 
  (Borislav, 13. avgust 2017 12:58) 
  Borislave, DSS jeste bio u Vladi kada je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost. Koštunica je tada VRATIO mandat narodu jer nije imao podršku ostalih koalicionih partnera (DS i G17)da izađe iz pregovara sa EU.Sledeću Vladu je vodio DS a naredne SNS i SPS. O njihovim rezultatima najbolje govori kako se živelo 2008. a kako sada.
  (Jagodinac, 13. avgust 2017 14:15)

  Živelo se dobro do početka krize oktobra 2008. (iz EU su nas zatrpavali kreditima), a ne zbog sposobnosti neobaveštenog
   (šormaz, 13. avgust 2017 14:52)

  # Link komentara

 31. Uredjenje naseg drustva zavisi od nas, a nasoj "eliti" to nije u interesu dok ne okoncaju potpuno novu preraspodelu moci i kapitala. To unutrasnje uredjenje je i osnovna tema (ne govore i stranci slucajno o vladavini prava). Ni EU, ni Kosovo i Metohija. To su spinovanja prema narodu koja treba da ga konstantno drze u zabludi da su krivci svuda okolo, samo ne kod nas. I dalje smo drzava bez vladavide prava i drustvo sa ozbiljnom krizom identiteta i posrnulim moralom i osecajem za opsti interes. Ovakvi kakvi smo danas nismo ni najmanje sposobni za resavanje kosovskog pitanja.
  (Predrag, 13. avgust 2017 14:49)

  # Link komentara

 32. BDP Rusije po glavi stanovnika (oko 9000 $) je manji od rumunskog i u EU (28 država) jedino je neznatno veći od bugarskog. 84% izvoza svih roba i ualuga iz Srbije ide u EU i zemlje CEFTA (pretendente i kandidate za EU). Bez ikakve ideologije, rusofilije ili evrofilije, zaključak izvedite sami.
  (prvoslav, 13. avgust 2017 14:44)

  # Link komentara

 33. Tacno. Protivnik sam svega sto se namece na silu, u ovom slucaju to je prikljucenje EU.
  (mile, 13. avgust 2017 13:00)

  Ma toliko ti sile Srbiju da udje u EU, da maltene jedina nije usla od svih kandidata. Sile te da postujes standarde, a ne postuju se uopste. To je ono sto boli. Inace, toliko si prisiljen da udjes u EU, da ne mozes da udjes u narednih 10-20 godina sve i da ih preklinjes.
  (Dex, 13. avgust 2017 14:41)

  # Link komentara

 34. То и ја кажем само Српски круг. Баралите остале кругове. Поштовање и сарадња са свима!
  (Стеф, 13. avgust 2017 14:38)

  # Link komentara

 35. Ovi iz DSS su "neobavesteni" kao i Kostunica sto je bio.Mozda velik procenat gradjana iz politickih razloga ne zeli u EU , nekih 40 posto ali 90 posto ljudi kad pitas kako zelis da zivis upucuje na zivot u EU.Dakle , ako ionako zelimo da imamo standard kao EU onda je logicno da se evrointegracije nastave jer svejedno se mora napraviti referendum o prikljucenju.Island , Norveska i Svajcarska nisu clanice EU ali kad se pogledaju svi ugovori isto je kao da jesu , sto i Srbija reformom ne bi stigla do EU standarda? Odgovor ovima kao sto je DSS je da narod vec 30 godina zeli da nam politicari kroz reformu obezbede taj standard , prva sam za to da zauvek ostanemo prijatelji sa Rusijom ali ne znam nikog ko zeli njihov standard i drustveno uredjenje.
  (Sanja, 13. avgust 2017 14:35)

  # Link komentara

 36. Da li je DSS bio na vlasti u trenutku jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova..!? Ako jeste zbog čega onda nisu prekinuli proces evrointegracija nego o tome bruje godinama posle..!?
  (Borislav, 13. avgust 2017 12:58)
  Borislave, DSS jeste bio u Vladi kada je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost. Koštunica je tada VRATIO mandat narodu jer nije imao podršku ostalih koalicionih partnera (DS i G17)da izađe iz pregovara sa EU.Sledeću Vladu je vodio DS a naredne SNS i SPS. O njihovim rezultatima najbolje govori kako se živelo 2008. a kako sada.
  (Jagodinac, 13. avgust 2017 14:15)

  # Link komentara

 37. Hehehe volim ovaj stav "da se Srbija tera da udje na silu u EU", pa ako necete u EU, onda prvo prestanite da uzimate novac-donacije iz te EU i prestanite da koristite povlastice koje EU pruza Srbiji u odredjenim oblastima. Pa onda ako drzava prezivi radite sta god hocete. Drugim recima DSS bi da zadrzi koristi ali da finansijska pomoc ne bude uslovljena. E pa ne ide, nema besplatnog rucka. Kad Srbija bude dovoljno radila i zaradjivala tada ce moci i da bira. Do tada, bez EU Srbija ide na dobos, pa mi posmatrajuci ovu nesrecnu i nepostojecu ekonomiju nije uopste jasno ko koga tu tera i sta je kome u interesu. I da dodam, da Srbija ima ekonomiju jedne Svedske, Kosovo ne bi bio nikakav uslov za ulazak u EU nego bi nas oni jos i molili da udjemo. Ovako prema svetcu tropar, tako da se manite fantazmagorije DSSa i gledajte kako da se pod hitno ratosiljamo Rusa od kojih za sada nasa drzava ne zivi i nema nas neku korist.
   (kasapin, 13. avgust 2017 14:09)

  # Link komentara

 38. Ma kako da ne....

  DSS nije jedina stranka koja navija za Srbiju van EU, a u nekoj konfederaciji sa Rusijom....
   (daylight...., 13. avgust 2017 13:50)

  # Link komentara

 39. Kostunica je postupio ispravno kada je podneo ostavku po proglasenju nezavisnog Kosova. Samo kome ni jedna vijuga ne funkcionise na mozgu moze da misli drugacije.Kostunici je bila ostala opcija upad sa vojskom na Kosovo i nista vise.
   (Dragica, 13. avgust 2017 13:34)

  # Link komentara

 40. Nažalost Srbija neće nikada ući u EU,uvek smo bili ruska gubernija (za potkusurivanje) i to ćemo i ostati.To je postalo jasno onog momenta kada su na vlast dovedeni ovi kako bi nas lagali o nekakvom ulasku u EU a usput uništili državu do te mere da smo postali divlji zapad i despotija.Nekima u EU to odgovara a zašto to je enigma.
  Mnogo smo glup narod!
   (heavy, 13. avgust 2017 13:28)

  # Link komentara

 41. Da narod Srbije zeli politiku koju propagira DSS onda bi oni na izborima imali 55%, ne bi se svake izbore borili za cenzus.
  (Jovan, 13. avgust 2017 13:00)

  # Link komentara

 42. Tacno. Protivnik sam svega sto se namece na silu, u ovom slucaju to je prikljucenje EU.
  (mile, 13. avgust 2017 13:00)

  # Link komentara

 43. Niasmo toliko radili i trudili se da bih sada odustali
  (milos, 13. avgust 2017 12:58)

  # Link komentara

 44. Da li je DSS bio na vlasti u trenutku jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova..!? Ako jeste zbog čega onda nisu prekinuli proces evrointegracija nego o tome bruje godinama posle..!?
  (Borislav, 13. avgust 2017 12:58)

  # Link komentara

 45. Ajde, završi misao:

  "...i da uđe u ruski magični krug."
  (Lacerta, 13. avgust 2017 12:51)

  # Link komentara