Četvrtak, 06.07.2017.

17:26

Oglasio se Centar za socijalni rad posle ubistva žene

Gradski centar za socijalni rad Beograda oglasio se povodom jučerašnje tragedije kada je muž kamenom ubio ženu u prostorijama Centra u Novom Beogradu.

Izvor: B92

Oglasio se Centar za socijalni rad posle ubistva žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Kutuzov

pre 6 godina

Cela problematika ovog leži u poslednjoj rečenici teksta gde novoproklamovani ministar kaže nešto kao ali ne kaže apsolutno ništa jer, jadan, i ne zna šta je socijalni rad. Onda izjaviš neki kliše čisto onako... Dok su takvi ministri i sudovi nema nama boljitka. sad je bio Centar taj koji je nadrljao, ali ovaj scenario nije stran ni drugim institucijama. Nekad to bude dom zdravlja ili bolnica nekad bude policija itd... kako očekivati da bilo šta funkcioniše u ovoj zemlji kada ministri ni izdaleka nemaju pojma o oblastima gde su postavljeni. Pa čekaj, pobiše one silne junake u helikopteru i nikom ništa. Najmanje dva ministra je trebalo da snose odgovornost za to.
Pa zašto centri (ili bilo ko odatle) da snose odgovornost za propuste suda? Da, tužilaštva i sudovi su najveći problem i tu se apsolutno sva priča oko odgovornosti završava.

Nebojša

pre 6 godina

Ovakvi centri su steciste onih bez znanja i obrazovanja.
O kakvim meram pricaju oni i o kakvom sastanku pod nadzorom ako nemaju fizicko obezbedjenje za takve sastanke i ako u zgradu moze da uđe svako i sa oružjem i sa hladnim oružjem i kamenjem koje je poslužilo kao hladno oružje.
Sve odgovorne otpustiti a direktora u zatvor jer zbog njegovog znanja i nesposbnosti je izgubljen jedan život.

garfild

pre 6 godina

Koji centar i ustanova moze da pomogne zeni koja je tucena od prvog dana braka i rodi troje dece takvom coveku, koji je osudjen za nasilje u porodici, i ona mu rodi jos jedno dete. Pritom nisu sirotinja. Eto, recite mi, koji centar u kojoj to zemlji na svetu?

r

pre 6 godina

Problem ove zemlje se zasniva na postavljanju nestručnih kadrova na rukovodeća mesta, nezainteresovanih politikanata čija podobnost se meri političkom poslušnošću, a koji nemaju dan staža u resorima kojima rukovode i tako je od ministarstava, pa naniže. Osim toga, ceo sistem je u potpunosti nesinhronizovan i odgovornosti i procedure nisu jasno definisane. Zato se sve ovo dešava i dešavaće se. Ljudi koji rade na ovim radnim mestima su ubijeni u pojam količinom posla i njegovom težinom, jer ni za njih država ne mari i ne ispunjava prema njima elementarne obaveze. Oni služe da se njima obriše pod, kad dođe do ovakvih situacija, a političari ostaju na svojim mestima. U tome i mediji imaju ogromnu ulogu, obaveštavajući tako da potkrepe ovakav sistem. U svakoj normalnoj zemlji bi za ovo prvo ministar podneo ostavku momentalno, makar došao u resor juče.

Ево, и мене каменујте!

pre 6 godina

Држава = институције.
Институције = народ.

Док то Срби схвате, биће касно. Центар је нестручан? А ви којима центар није требао, јесте ли некада отишли да видите у којим условима раде? Нисте. Јесте ли посетили неко ватрогасно удружење да видите у каквим се кршевима возе? Нисте. Јесте ли отишли у Дом здравља да им понудите неку постељину као донацију? Нисте. Мислите да зато што плаћате порез, да је ту ПРЕСТАЛА ваша ОДГОВОРНОСТ? Стално кмечите и слинавите како политичари никада не преузимају одговорност, а ВИ сте им директно сву своју одговорност натоварили на леђа. Зато сте гласали. Па, ето вам гласања. А нисте гласали за СНС, кажете? И то је ваша одговорност. Мислите да се ствари мењају тако што кукате? Тако што 1 изађете на гласање? Е, моји Срби... колико сте ви заостао народ... Туга једна. Радници центра за социјални рад раде са најгором врстом људи. Нису полиција, нису ни психијатрија, а имају посла са људима којима углавном треба да се позабаве полиција и психијатрија. Питате - где је одговорност? Нема је. Ми смо народ који нема одговорност. Према себи, према држави, према родитељима, према отаџбини, према свом дворишту, према свом комшији. Зарад смирења ваше савести, ево дајте да обесимо и спалимо раднике центра. А шта ћемо са ватрогасцима? Са болничарима? Са професорима? Хм???

Seljak

pre 6 godina

A kakva ovlascenja ima centar. Nikakva. Zato, ne pljujte te ljude koji se bore sa bedom i uzasom ceo zivot jer niko ne zeli to da resi. Da je skot zatvoren kao recidivista na 20 god ovo se ne bi desilo...

1kch4

pre 6 godina

Ono sto je tu najveci problem- covek usred zgrade gde su zaposleni ubija zenu kamenom (ko zna koliko ju je puta udario), a niko od njih da pritrci njoj u pomoc?

Banana gradjani

pre 6 godina

"Susret protekao u najboljem redu". U tom susretu zena je ubijena kamenom u prisustvu rodjene dece. Sram vas bilo!!!
(MM, 6. jul 2017 18:48)

Nije u tom susretu. Prvi susret je bio sa decom, susret sa zenom gde je doslo do ubistva je drugi susret.
Citaj malo pazljivije, sram te bilo!!!

dejanR

pre 6 godina

Jeste robijao, ali je pitanje da li je pri tome lečen. Izlečen sigurno bio nije, a kazna je doprinela da se u njemu akumulira agresija, koja je eksplidirala u emotivno napetom trenutku. U tome leži manjkavost zakona i prakse tretiranja počinilaca te vrste nasilja.

Vladan R

pre 6 godina

Meni zaista nista nije jasno, ali bas nista nije jasno. Pod jedan kako se nekome moze dozvoliti bilo kakav dalji kontakt sa porodicom, ako je vise puta osudjivan upravo zbog nasilja u porodici. Kakav mentalni sklop mora da ima onaj ko napise ili primeni takav zakon. Pod dva zasto zene ostaju u vezi sa takvim osobama. Siledzija je ako sam dobro razumeo, suprugu konstantno maltretirao od kada su stupili u brak, da bi 2010 bio osudjen uslovno na 3 godine. I pored svega sto se dogadjalo u braku i pored te osude iz 2010, da li kada je konacno odlucila da ga prijavi, da li ako je bilo ranijih prijava, kada je ucinjeno bar nesto od strane drzave, ona i dalje ne da ostaje u kontaktu sa njim, nego radja i trece najmlajde dete, otprilike 2014 godine.

Tamara

pre 6 godina

Tako se radi kad nema zakona.Covek koji je od prvog dana maltretirao halo zakon reaugujte koja je jadna zena po redu na ovako brutalan nacin ubijena pred decom jos kokiko ce ih biti drzavo

valerina

pre 6 godina

Ne znam zasto svi osudjuju Centar za socijalni rad? To sto u banana drzavi tuzilastvo i sudovi ne rade kako treba je druga stvar. Pa nece strucni radnici iz Centra za zatvore coveka, zna se ciji je to posao.

Istina je malo drugačija

pre 6 godina

Ovako zvuči tendenciozno saopštenje centra koji želi da sa sebe spere krivicu. Očevici su već saopštili da žena nije umrla od jednog udarca u glavu već ju je on više puta udario. Ona je čak uspela i da mu pobegne i da uđe u prostorije centra. Pri tom je vikala kako će je ubiti. To je, složićete se, sasvim dovoljno vremena da reaguje i neko od očevidaca a i obezbeđenje. Problem je što, izgleda, obezbeđenje ne postoji a očevicima nije palo na pamet da pomognu ženi. Nije to bilo ovako kako centar saopštava. Po njima, on je došao, udario je kamenom i ona je pala mrtva. Grozim se ovakvog tendencioznog izveštavanja i pranja ruku od bilo kakva odgovornosti.

ivica

pre 6 godina

susret koji su imali je zvanično završio kada su napustili prostorije centra; ubistvo se desilo napolju, ne u kancelariji centra. pročitajte više puta ako ne razumete

Nindza

pre 6 godina

Posto sam vojsku sluzio civilno, bas u centru za socijalni rad, meni je neshvatljivo da tamo nema stalnog policajca koji bi dezurao. Svake nedelje bude bar jedna tuca, dreka, incident, koji rezultuju intervencijom policije.
I to su sve najgore situacije, jer tu nema toliko dzeparosa, lopova i sl., vec kada je nasilje u pitanju, uglavnom je iz strasti - takve osobe je skoro nemoguce smiriti. Neko tu dobija zabranu da vidi decu, razvodi, ljubomore, nasilja, strasno.
Joj kad sam jednoj zeni nosio poziv da dodje na razgovor, kad me je bukvalno fizicki uvukla u stan i pocela da pokazuje sta je sve kupila za dete, i da nije proneverila pare, pri tom psujuci "one cetiri kokoske iz centra, koje bi njen muz pobio da je ziv, jer je imao i pistolj".
Dok sam ja objasnio da sam "vojnik", i da nemam predstavu sta je u koverti koju sam nosio, niti da znam o cemu se radi, niti me preterano i zanima, i da ne puca jer se predajem :)

dobi

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija........................................................Zapravo suprotno, ovo je tragedija.
(Z, 6. jul 2017 17:32)

lola

pre 6 godina

sramno sve po zakonu sve u najboljem redu a zena mrtva, culi povike /poziv u pomoc zavukli se ko misevi u svoje kancelarije e pa gospodo ako ste uradili sve po zakonu pali ste iz humanosti a posto ste zaposleni u Centru za soc rad trebala bi da imate vise empatije. Sram vas bilo.

da li ce neko da podnese ostavku

pre 6 godina

Znači, Centar za socijalni rad stanje redovno kao sto dole neko napisa.
Eto desio se nekakav mali incident, mi smo uradili što smo mogli i nikom ništa.
Da se ovo desilo u nekoj normalnoj zemlji glave bi letele od ostavki i odgovornosti. Ali vas boli ..... prosto rečeno.
U DRŽAVNOJ USTANOVI ČIJA JE DUŽNOST PORODIČNI PROBLEMI MUŽ LUDAK UBIJE ŽENU NA VAŠE OČI. I nikom ništa. Ništa odgovornost, ništa ostavke! Izdali ste zvanično saopštenje i nastavićete po starom, ... do sledećeg ubistva u vašoj ustanovi.

Graoran

pre 6 godina

Na osnovu cije procene je takav covek pusten dva meseca ranije? Sta znaci kontrolisani sastanak kad je ishod ubistvo? Kompletan sistem je besmislen ako se ovakve jezive stvari desavaju... Neko mora da odgovara! Ne zivimo u kamenom dobu valjda...

Zoran

pre 6 godina

Dajte malo smanjite doživljaj!

Prvo, ubistvo se sticajem okolnosti desilo u Centru. Mogao je on tu nesrećnicu da sačeka ispred kuće, ispred samoposluge, negde dok čeka autobus ili ispred posla, na poslu, svejedno... Očigledno je teška psihijatrija u pitanju i ako je rešio da ubije, ne bi ga sprečilo ni šest onih napumpanih sa crnim majicama sa Predsednikove inauguracije No2 na Andrićevom vencu što su davili novinare.

Drugo, ako je istina to što rođaci navode da je ludak maltretirao OD PRVOG DANA, a nema razloga da nije istina zato što je to ipak bila osoba sa umanjenom pecepcijom stvarnosti, zašto je ta jadnica uopšte rađala decu sa njim?

Da je tzv. društvena zajednica omanula 100% ni to nije sporno. Moje pitanje je, a gde to u ovoj našoj opštoj nesreći društvena zajednica nije omanula?

teodora

pre 6 godina

isplakah se živa. jadna ova deca. godine i godine terapije. bezuspešne. ovo je tuga prevelika. takođe je i sramota ove države, kako je dozvoljeno da nasilnik dođe u kontakt sa žrtvom? ne mogu da pređem preko ovoga nikako. jadna ova deca. ne znam šta bih više rekla.

nego kako

pre 6 godina

Nisam nista drugo ocekivao od demagoga, naravno, bez potpisa. Zaista zelim da znam koji diletant je napisao ovo otvoreno pismo. Lako je kriti se iza Centra za socijalni rad.

nezreli

pre 6 godina

Vazno je ispuniti formu, gomila operisana od zdravog razuma i samostalnog, zrelog razmisljanja i odlucivanja.
I ta neverovatna, nerazumna, neselektivna tolerancija prema svemu...

Fenomen

pre 6 godina

Najvaznije od svega je...da vi niste krivi. Povraca mi se od vaseg nebuloznog saopstenja...kazu...susret je protekao u najboljem redu...osim sto se desilo ubistvo...ne mogu da verujem. Samo zbog saopstenja treba vam svima dati otkaze.

svasta

pre 6 godina

@smor - nije "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog" nego "kad dvojica glupana PREGLASAJU jednog pametnog", a nasi pametni odlaze (prosecno 50-tak hiljada godisnje vec 10-15 godina)...

trener saradnik

pre 6 godina

Srbija i znacenje reci MORAL nepostoji u praksi a kamoli na papiru drzavnih institucija koje jednostavno nisu spremne,obucene i ucene za ovakve moguce dogadjaje. Boze oprosti i pomogni jadnoj deci.Krivac se zna ko je ali nista od toga

F dg

pre 6 godina

Znaci sacekao da istekne jedna mera u martu,pusten dva meseca ranije iz zatvora i u stvari vrlo slobodan covek,koji je lepo osmislio kako ce da dokrajci ovu zenu.

Teodora

pre 6 godina

Sve je proteklo u najboljem redu i po zakonu. Oni su uradili sve kako treba....A to sto se on vratio sa kamenom, to je nesto drugo....Lud covek, pa nisu oni psihijatrija...Ne vredi prica. Uvesti novi zakon: Roditelj koji je nasilan da se optuzi na tezak rad za koji ce da dobija novac, koji ce da mu/joj se oduzima za hranu i smestaj u zatvoru i za alimentaciju za decu i suprugu/a. U zatvor sa nasilnicima ali da rade i da nikada ne izadju napolje do 18. godine mladjeg deteta.

Milorad

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda." - Srbija, gde ubijanje bracnog partnera kamenom u glavu pred troje maloletne dece se vodi kao susret u najboljem redu bez incidenata.

Dragana

pre 6 godina

Ovo je strašno,nasilja je sve više i više,zaista nisam optimista.Možda će moj komentar naići na negativne reakcije ali ću svejedno reći šta mislim.Položaj žena u ovom našem društvu je na jako niskom mestu.Žena u ovom društvu može uglavnom biti nečija supruga,starleta,pevaljla,domaćica i prodavačica.Retke su one koje svojim trudom bez ičije pomoći ili protivusluga ostvare neku karijeru.Retke su one koje društvo ne posmatra kao nečiju suprugu ili ćerku nego osobu za sebe.To je tako ali nisu samo muškarci krivi i mi žene snosimo krivicu.Vekovima se na žensku decu ovde gleda kao na teret koji što pre treba da se uda i ode od kuće.Majke vaspitavaju ćerke i usadjuju im u glavu da je jedini njihov cilj da se udaju i radjaju a ako kojim slučajem otkriju da je muž nasilnik da ćute i trpe radi dece.A baš takva atmosfera je pogubna po decu jer odrastaju u nezdravoj atmosferi.I tako sve u krug.Nijedna žena ne sme da trpi nasilje.Ako ti udari jedan šamar udariće i drugi i treći a tada je već kasno.Mnoge žene opravdavaju muževe nasilnike,krive sebe za to,dopuštaju da ih tretiraju kao djubre a to je začarani krug koji se na žalost gotovo uvek prekida kada neko strada a to je uglavnom žena.Što se ovog slučaja tiče,Centar je pogrešio što je posle svega dopustio da ovaj čovek vidi decu.A ako već jeste taj susret je morao da bude organizovam na bezbedan način.Mogao je i na decu da nasrne.Strašno.

smor

pre 6 godina

Samo i Srbiji niko nikada nije odgovoran! Podvlacim ODGOVORAN nije isto sto i kriv!! Ministar prosvete nije odgovoran za one testove,ministar zdravlja i odbrane za helikopter, ministar kulture za batinjanje na televiziji i rijalitijima, Ministar policije za savamalu.. Gadite mi se, ali sta ja da radim.. 60% na izborima, ne znam
ko je tacno rekao ali to mi ne izlazi iz glave.. "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog"

Karlo

pre 6 godina

"show must go on"....nasilnik je dva puta isao u zatvor zbog nasilja, znaci nisu samo prijave bile u pitanju, on je bio dva put pravosnazno osudjivan... i neko njemu i dalje dozvoljava da ih vidja...gde ste sad politicari da kazete nesto, da osudite, da obecate da se nikad nikom nece to ponoviti...gadi mi se i cela zemlja i celo drustvo

Miki

pre 6 godina

Centar za socijalni rad procenjuje i upucuje slucaj dalje policiji.Policija dalje sprovodi do tuzilastva.Centar je dostavio svoju procenu,policija je svoj deo posla obavila 2 puta,ali to tuzilastvo je,po ko zna koji put,zakazalo.Ja ne znam kako ta sudinica/sudija moze sebe u oci pogledati,znajuci da je dala samo 2 godine zatvora osobi koja je visestruki prestupnik i koji je sad pocinio masakr i samoubistvo.Ali onda dolazimo do toga kakav je zakon.I tako dalje.Zacarani krug.

dragoljub

pre 6 godina

ko je ovde blesav? šta znači ovo
-I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju,...-
el to nas neko zeza?

Z

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija.

Potencijalac

pre 6 godina

Virtuelna priča, virtuelnih eksperata, koji glume profesiju, i radne rezultate... U klimatizovanim kancelarijama, F.B. kompjuterima, na kojem se rutinski i šablonski iskucaju brojevi predmeta, sa experskim psihološkim mišljenjima... I tako dan, za danom, platom, za platom... Do konkretnog rezultata rada.

Z

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija.

smor

pre 6 godina

Samo i Srbiji niko nikada nije odgovoran! Podvlacim ODGOVORAN nije isto sto i kriv!! Ministar prosvete nije odgovoran za one testove,ministar zdravlja i odbrane za helikopter, ministar kulture za batinjanje na televiziji i rijalitijima, Ministar policije za savamalu.. Gadite mi se, ali sta ja da radim.. 60% na izborima, ne znam
ko je tacno rekao ali to mi ne izlazi iz glave.. "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog"

Fenomen

pre 6 godina

Najvaznije od svega je...da vi niste krivi. Povraca mi se od vaseg nebuloznog saopstenja...kazu...susret je protekao u najboljem redu...osim sto se desilo ubistvo...ne mogu da verujem. Samo zbog saopstenja treba vam svima dati otkaze.

Potencijalac

pre 6 godina

Virtuelna priča, virtuelnih eksperata, koji glume profesiju, i radne rezultate... U klimatizovanim kancelarijama, F.B. kompjuterima, na kojem se rutinski i šablonski iskucaju brojevi predmeta, sa experskim psihološkim mišljenjima... I tako dan, za danom, platom, za platom... Do konkretnog rezultata rada.

dragoljub

pre 6 godina

ko je ovde blesav? šta znači ovo
-I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju,...-
el to nas neko zeza?

Milorad

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda." - Srbija, gde ubijanje bracnog partnera kamenom u glavu pred troje maloletne dece se vodi kao susret u najboljem redu bez incidenata.

Graoran

pre 6 godina

Na osnovu cije procene je takav covek pusten dva meseca ranije? Sta znaci kontrolisani sastanak kad je ishod ubistvo? Kompletan sistem je besmislen ako se ovakve jezive stvari desavaju... Neko mora da odgovara! Ne zivimo u kamenom dobu valjda...

Miki

pre 6 godina

Centar za socijalni rad procenjuje i upucuje slucaj dalje policiji.Policija dalje sprovodi do tuzilastva.Centar je dostavio svoju procenu,policija je svoj deo posla obavila 2 puta,ali to tuzilastvo je,po ko zna koji put,zakazalo.Ja ne znam kako ta sudinica/sudija moze sebe u oci pogledati,znajuci da je dala samo 2 godine zatvora osobi koja je visestruki prestupnik i koji je sad pocinio masakr i samoubistvo.Ali onda dolazimo do toga kakav je zakon.I tako dalje.Zacarani krug.

Karlo

pre 6 godina

"show must go on"....nasilnik je dva puta isao u zatvor zbog nasilja, znaci nisu samo prijave bile u pitanju, on je bio dva put pravosnazno osudjivan... i neko njemu i dalje dozvoljava da ih vidja...gde ste sad politicari da kazete nesto, da osudite, da obecate da se nikad nikom nece to ponoviti...gadi mi se i cela zemlja i celo drustvo

Teodora

pre 6 godina

Sve je proteklo u najboljem redu i po zakonu. Oni su uradili sve kako treba....A to sto se on vratio sa kamenom, to je nesto drugo....Lud covek, pa nisu oni psihijatrija...Ne vredi prica. Uvesti novi zakon: Roditelj koji je nasilan da se optuzi na tezak rad za koji ce da dobija novac, koji ce da mu/joj se oduzima za hranu i smestaj u zatvoru i za alimentaciju za decu i suprugu/a. U zatvor sa nasilnicima ali da rade i da nikada ne izadju napolje do 18. godine mladjeg deteta.

da li ce neko da podnese ostavku

pre 6 godina

Znači, Centar za socijalni rad stanje redovno kao sto dole neko napisa.
Eto desio se nekakav mali incident, mi smo uradili što smo mogli i nikom ništa.
Da se ovo desilo u nekoj normalnoj zemlji glave bi letele od ostavki i odgovornosti. Ali vas boli ..... prosto rečeno.
U DRŽAVNOJ USTANOVI ČIJA JE DUŽNOST PORODIČNI PROBLEMI MUŽ LUDAK UBIJE ŽENU NA VAŠE OČI. I nikom ništa. Ništa odgovornost, ništa ostavke! Izdali ste zvanično saopštenje i nastavićete po starom, ... do sledećeg ubistva u vašoj ustanovi.

lola

pre 6 godina

sramno sve po zakonu sve u najboljem redu a zena mrtva, culi povike /poziv u pomoc zavukli se ko misevi u svoje kancelarije e pa gospodo ako ste uradili sve po zakonu pali ste iz humanosti a posto ste zaposleni u Centru za soc rad trebala bi da imate vise empatije. Sram vas bilo.

F dg

pre 6 godina

Znaci sacekao da istekne jedna mera u martu,pusten dva meseca ranije iz zatvora i u stvari vrlo slobodan covek,koji je lepo osmislio kako ce da dokrajci ovu zenu.

Istina je malo drugačija

pre 6 godina

Ovako zvuči tendenciozno saopštenje centra koji želi da sa sebe spere krivicu. Očevici su već saopštili da žena nije umrla od jednog udarca u glavu već ju je on više puta udario. Ona je čak uspela i da mu pobegne i da uđe u prostorije centra. Pri tom je vikala kako će je ubiti. To je, složićete se, sasvim dovoljno vremena da reaguje i neko od očevidaca a i obezbeđenje. Problem je što, izgleda, obezbeđenje ne postoji a očevicima nije palo na pamet da pomognu ženi. Nije to bilo ovako kako centar saopštava. Po njima, on je došao, udario je kamenom i ona je pala mrtva. Grozim se ovakvog tendencioznog izveštavanja i pranja ruku od bilo kakva odgovornosti.

Dragana

pre 6 godina

Ovo je strašno,nasilja je sve više i više,zaista nisam optimista.Možda će moj komentar naići na negativne reakcije ali ću svejedno reći šta mislim.Položaj žena u ovom našem društvu je na jako niskom mestu.Žena u ovom društvu može uglavnom biti nečija supruga,starleta,pevaljla,domaćica i prodavačica.Retke su one koje svojim trudom bez ičije pomoći ili protivusluga ostvare neku karijeru.Retke su one koje društvo ne posmatra kao nečiju suprugu ili ćerku nego osobu za sebe.To je tako ali nisu samo muškarci krivi i mi žene snosimo krivicu.Vekovima se na žensku decu ovde gleda kao na teret koji što pre treba da se uda i ode od kuće.Majke vaspitavaju ćerke i usadjuju im u glavu da je jedini njihov cilj da se udaju i radjaju a ako kojim slučajem otkriju da je muž nasilnik da ćute i trpe radi dece.A baš takva atmosfera je pogubna po decu jer odrastaju u nezdravoj atmosferi.I tako sve u krug.Nijedna žena ne sme da trpi nasilje.Ako ti udari jedan šamar udariće i drugi i treći a tada je već kasno.Mnoge žene opravdavaju muževe nasilnike,krive sebe za to,dopuštaju da ih tretiraju kao djubre a to je začarani krug koji se na žalost gotovo uvek prekida kada neko strada a to je uglavnom žena.Što se ovog slučaja tiče,Centar je pogrešio što je posle svega dopustio da ovaj čovek vidi decu.A ako već jeste taj susret je morao da bude organizovam na bezbedan način.Mogao je i na decu da nasrne.Strašno.

dobi

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija........................................................Zapravo suprotno, ovo je tragedija.
(Z, 6. jul 2017 17:32)

Nindza

pre 6 godina

Posto sam vojsku sluzio civilno, bas u centru za socijalni rad, meni je neshvatljivo da tamo nema stalnog policajca koji bi dezurao. Svake nedelje bude bar jedna tuca, dreka, incident, koji rezultuju intervencijom policije.
I to su sve najgore situacije, jer tu nema toliko dzeparosa, lopova i sl., vec kada je nasilje u pitanju, uglavnom je iz strasti - takve osobe je skoro nemoguce smiriti. Neko tu dobija zabranu da vidi decu, razvodi, ljubomore, nasilja, strasno.
Joj kad sam jednoj zeni nosio poziv da dodje na razgovor, kad me je bukvalno fizicki uvukla u stan i pocela da pokazuje sta je sve kupila za dete, i da nije proneverila pare, pri tom psujuci "one cetiri kokoske iz centra, koje bi njen muz pobio da je ziv, jer je imao i pistolj".
Dok sam ja objasnio da sam "vojnik", i da nemam predstavu sta je u koverti koju sam nosio, niti da znam o cemu se radi, niti me preterano i zanima, i da ne puca jer se predajem :)

nego kako

pre 6 godina

Nisam nista drugo ocekivao od demagoga, naravno, bez potpisa. Zaista zelim da znam koji diletant je napisao ovo otvoreno pismo. Lako je kriti se iza Centra za socijalni rad.

Seljak

pre 6 godina

A kakva ovlascenja ima centar. Nikakva. Zato, ne pljujte te ljude koji se bore sa bedom i uzasom ceo zivot jer niko ne zeli to da resi. Da je skot zatvoren kao recidivista na 20 god ovo se ne bi desilo...

Tamara

pre 6 godina

Tako se radi kad nema zakona.Covek koji je od prvog dana maltretirao halo zakon reaugujte koja je jadna zena po redu na ovako brutalan nacin ubijena pred decom jos kokiko ce ih biti drzavo

trener saradnik

pre 6 godina

Srbija i znacenje reci MORAL nepostoji u praksi a kamoli na papiru drzavnih institucija koje jednostavno nisu spremne,obucene i ucene za ovakve moguce dogadjaje. Boze oprosti i pomogni jadnoj deci.Krivac se zna ko je ali nista od toga

1kch4

pre 6 godina

Ono sto je tu najveci problem- covek usred zgrade gde su zaposleni ubija zenu kamenom (ko zna koliko ju je puta udario), a niko od njih da pritrci njoj u pomoc?

teodora

pre 6 godina

isplakah se živa. jadna ova deca. godine i godine terapije. bezuspešne. ovo je tuga prevelika. takođe je i sramota ove države, kako je dozvoljeno da nasilnik dođe u kontakt sa žrtvom? ne mogu da pređem preko ovoga nikako. jadna ova deca. ne znam šta bih više rekla.

Zoran

pre 6 godina

Dajte malo smanjite doživljaj!

Prvo, ubistvo se sticajem okolnosti desilo u Centru. Mogao je on tu nesrećnicu da sačeka ispred kuće, ispred samoposluge, negde dok čeka autobus ili ispred posla, na poslu, svejedno... Očigledno je teška psihijatrija u pitanju i ako je rešio da ubije, ne bi ga sprečilo ni šest onih napumpanih sa crnim majicama sa Predsednikove inauguracije No2 na Andrićevom vencu što su davili novinare.

Drugo, ako je istina to što rođaci navode da je ludak maltretirao OD PRVOG DANA, a nema razloga da nije istina zato što je to ipak bila osoba sa umanjenom pecepcijom stvarnosti, zašto je ta jadnica uopšte rađala decu sa njim?

Da je tzv. društvena zajednica omanula 100% ni to nije sporno. Moje pitanje je, a gde to u ovoj našoj opštoj nesreći društvena zajednica nije omanula?

Vladan R

pre 6 godina

Meni zaista nista nije jasno, ali bas nista nije jasno. Pod jedan kako se nekome moze dozvoliti bilo kakav dalji kontakt sa porodicom, ako je vise puta osudjivan upravo zbog nasilja u porodici. Kakav mentalni sklop mora da ima onaj ko napise ili primeni takav zakon. Pod dva zasto zene ostaju u vezi sa takvim osobama. Siledzija je ako sam dobro razumeo, suprugu konstantno maltretirao od kada su stupili u brak, da bi 2010 bio osudjen uslovno na 3 godine. I pored svega sto se dogadjalo u braku i pored te osude iz 2010, da li kada je konacno odlucila da ga prijavi, da li ako je bilo ranijih prijava, kada je ucinjeno bar nesto od strane drzave, ona i dalje ne da ostaje u kontaktu sa njim, nego radja i trece najmlajde dete, otprilike 2014 godine.

dejanR

pre 6 godina

Jeste robijao, ali je pitanje da li je pri tome lečen. Izlečen sigurno bio nije, a kazna je doprinela da se u njemu akumulira agresija, koja je eksplidirala u emotivno napetom trenutku. U tome leži manjkavost zakona i prakse tretiranja počinilaca te vrste nasilja.

Ево, и мене каменујте!

pre 6 godina

Држава = институције.
Институције = народ.

Док то Срби схвате, биће касно. Центар је нестручан? А ви којима центар није требао, јесте ли некада отишли да видите у којим условима раде? Нисте. Јесте ли посетили неко ватрогасно удружење да видите у каквим се кршевима возе? Нисте. Јесте ли отишли у Дом здравља да им понудите неку постељину као донацију? Нисте. Мислите да зато што плаћате порез, да је ту ПРЕСТАЛА ваша ОДГОВОРНОСТ? Стално кмечите и слинавите како политичари никада не преузимају одговорност, а ВИ сте им директно сву своју одговорност натоварили на леђа. Зато сте гласали. Па, ето вам гласања. А нисте гласали за СНС, кажете? И то је ваша одговорност. Мислите да се ствари мењају тако што кукате? Тако што 1 изађете на гласање? Е, моји Срби... колико сте ви заостао народ... Туга једна. Радници центра за социјални рад раде са најгором врстом људи. Нису полиција, нису ни психијатрија, а имају посла са људима којима углавном треба да се позабаве полиција и психијатрија. Питате - где је одговорност? Нема је. Ми смо народ који нема одговорност. Према себи, према држави, према родитељима, према отаџбини, према свом дворишту, према свом комшији. Зарад смирења ваше савести, ево дајте да обесимо и спалимо раднике центра. А шта ћемо са ватрогасцима? Са болничарима? Са професорима? Хм???

nezreli

pre 6 godina

Vazno je ispuniti formu, gomila operisana od zdravog razuma i samostalnog, zrelog razmisljanja i odlucivanja.
I ta neverovatna, nerazumna, neselektivna tolerancija prema svemu...

svasta

pre 6 godina

@smor - nije "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog" nego "kad dvojica glupana PREGLASAJU jednog pametnog", a nasi pametni odlaze (prosecno 50-tak hiljada godisnje vec 10-15 godina)...

r

pre 6 godina

Problem ove zemlje se zasniva na postavljanju nestručnih kadrova na rukovodeća mesta, nezainteresovanih politikanata čija podobnost se meri političkom poslušnošću, a koji nemaju dan staža u resorima kojima rukovode i tako je od ministarstava, pa naniže. Osim toga, ceo sistem je u potpunosti nesinhronizovan i odgovornosti i procedure nisu jasno definisane. Zato se sve ovo dešava i dešavaće se. Ljudi koji rade na ovim radnim mestima su ubijeni u pojam količinom posla i njegovom težinom, jer ni za njih država ne mari i ne ispunjava prema njima elementarne obaveze. Oni služe da se njima obriše pod, kad dođe do ovakvih situacija, a političari ostaju na svojim mestima. U tome i mediji imaju ogromnu ulogu, obaveštavajući tako da potkrepe ovakav sistem. U svakoj normalnoj zemlji bi za ovo prvo ministar podneo ostavku momentalno, makar došao u resor juče.

valerina

pre 6 godina

Ne znam zasto svi osudjuju Centar za socijalni rad? To sto u banana drzavi tuzilastvo i sudovi ne rade kako treba je druga stvar. Pa nece strucni radnici iz Centra za zatvore coveka, zna se ciji je to posao.

garfild

pre 6 godina

Koji centar i ustanova moze da pomogne zeni koja je tucena od prvog dana braka i rodi troje dece takvom coveku, koji je osudjen za nasilje u porodici, i ona mu rodi jos jedno dete. Pritom nisu sirotinja. Eto, recite mi, koji centar u kojoj to zemlji na svetu?

Banana gradjani

pre 6 godina

"Susret protekao u najboljem redu". U tom susretu zena je ubijena kamenom u prisustvu rodjene dece. Sram vas bilo!!!
(MM, 6. jul 2017 18:48)

Nije u tom susretu. Prvi susret je bio sa decom, susret sa zenom gde je doslo do ubistva je drugi susret.
Citaj malo pazljivije, sram te bilo!!!

ivica

pre 6 godina

susret koji su imali je zvanično završio kada su napustili prostorije centra; ubistvo se desilo napolju, ne u kancelariji centra. pročitajte više puta ako ne razumete

Nebojša

pre 6 godina

Ovakvi centri su steciste onih bez znanja i obrazovanja.
O kakvim meram pricaju oni i o kakvom sastanku pod nadzorom ako nemaju fizicko obezbedjenje za takve sastanke i ako u zgradu moze da uđe svako i sa oružjem i sa hladnim oružjem i kamenjem koje je poslužilo kao hladno oružje.
Sve odgovorne otpustiti a direktora u zatvor jer zbog njegovog znanja i nesposbnosti je izgubljen jedan život.

Kutuzov

pre 6 godina

Cela problematika ovog leži u poslednjoj rečenici teksta gde novoproklamovani ministar kaže nešto kao ali ne kaže apsolutno ništa jer, jadan, i ne zna šta je socijalni rad. Onda izjaviš neki kliše čisto onako... Dok su takvi ministri i sudovi nema nama boljitka. sad je bio Centar taj koji je nadrljao, ali ovaj scenario nije stran ni drugim institucijama. Nekad to bude dom zdravlja ili bolnica nekad bude policija itd... kako očekivati da bilo šta funkcioniše u ovoj zemlji kada ministri ni izdaleka nemaju pojma o oblastima gde su postavljeni. Pa čekaj, pobiše one silne junake u helikopteru i nikom ništa. Najmanje dva ministra je trebalo da snose odgovornost za to.
Pa zašto centri (ili bilo ko odatle) da snose odgovornost za propuste suda? Da, tužilaštva i sudovi su najveći problem i tu se apsolutno sva priča oko odgovornosti završava.

ivica

pre 6 godina

susret koji su imali je zvanično završio kada su napustili prostorije centra; ubistvo se desilo napolju, ne u kancelariji centra. pročitajte više puta ako ne razumete

Banana gradjani

pre 6 godina

"Susret protekao u najboljem redu". U tom susretu zena je ubijena kamenom u prisustvu rodjene dece. Sram vas bilo!!!
(MM, 6. jul 2017 18:48)

Nije u tom susretu. Prvi susret je bio sa decom, susret sa zenom gde je doslo do ubistva je drugi susret.
Citaj malo pazljivije, sram te bilo!!!

Zoran

pre 6 godina

Dajte malo smanjite doživljaj!

Prvo, ubistvo se sticajem okolnosti desilo u Centru. Mogao je on tu nesrećnicu da sačeka ispred kuće, ispred samoposluge, negde dok čeka autobus ili ispred posla, na poslu, svejedno... Očigledno je teška psihijatrija u pitanju i ako je rešio da ubije, ne bi ga sprečilo ni šest onih napumpanih sa crnim majicama sa Predsednikove inauguracije No2 na Andrićevom vencu što su davili novinare.

Drugo, ako je istina to što rođaci navode da je ludak maltretirao OD PRVOG DANA, a nema razloga da nije istina zato što je to ipak bila osoba sa umanjenom pecepcijom stvarnosti, zašto je ta jadnica uopšte rađala decu sa njim?

Da je tzv. društvena zajednica omanula 100% ni to nije sporno. Moje pitanje je, a gde to u ovoj našoj opštoj nesreći društvena zajednica nije omanula?

Ево, и мене каменујте!

pre 6 godina

Држава = институције.
Институције = народ.

Док то Срби схвате, биће касно. Центар је нестручан? А ви којима центар није требао, јесте ли некада отишли да видите у којим условима раде? Нисте. Јесте ли посетили неко ватрогасно удружење да видите у каквим се кршевима возе? Нисте. Јесте ли отишли у Дом здравља да им понудите неку постељину као донацију? Нисте. Мислите да зато што плаћате порез, да је ту ПРЕСТАЛА ваша ОДГОВОРНОСТ? Стално кмечите и слинавите како политичари никада не преузимају одговорност, а ВИ сте им директно сву своју одговорност натоварили на леђа. Зато сте гласали. Па, ето вам гласања. А нисте гласали за СНС, кажете? И то је ваша одговорност. Мислите да се ствари мењају тако што кукате? Тако што 1 изађете на гласање? Е, моји Срби... колико сте ви заостао народ... Туга једна. Радници центра за социјални рад раде са најгором врстом људи. Нису полиција, нису ни психијатрија, а имају посла са људима којима углавном треба да се позабаве полиција и психијатрија. Питате - где је одговорност? Нема је. Ми смо народ који нема одговорност. Према себи, према држави, према родитељима, према отаџбини, према свом дворишту, према свом комшији. Зарад смирења ваше савести, ево дајте да обесимо и спалимо раднике центра. А шта ћемо са ватрогасцима? Са болничарима? Са професорима? Хм???

valerina

pre 6 godina

Ne znam zasto svi osudjuju Centar za socijalni rad? To sto u banana drzavi tuzilastvo i sudovi ne rade kako treba je druga stvar. Pa nece strucni radnici iz Centra za zatvore coveka, zna se ciji je to posao.

garfild

pre 6 godina

Koji centar i ustanova moze da pomogne zeni koja je tucena od prvog dana braka i rodi troje dece takvom coveku, koji je osudjen za nasilje u porodici, i ona mu rodi jos jedno dete. Pritom nisu sirotinja. Eto, recite mi, koji centar u kojoj to zemlji na svetu?

Teodora

pre 6 godina

Sve je proteklo u najboljem redu i po zakonu. Oni su uradili sve kako treba....A to sto se on vratio sa kamenom, to je nesto drugo....Lud covek, pa nisu oni psihijatrija...Ne vredi prica. Uvesti novi zakon: Roditelj koji je nasilan da se optuzi na tezak rad za koji ce da dobija novac, koji ce da mu/joj se oduzima za hranu i smestaj u zatvoru i za alimentaciju za decu i suprugu/a. U zatvor sa nasilnicima ali da rade i da nikada ne izadju napolje do 18. godine mladjeg deteta.

Seljak

pre 6 godina

A kakva ovlascenja ima centar. Nikakva. Zato, ne pljujte te ljude koji se bore sa bedom i uzasom ceo zivot jer niko ne zeli to da resi. Da je skot zatvoren kao recidivista na 20 god ovo se ne bi desilo...

Potencijalac

pre 6 godina

Virtuelna priča, virtuelnih eksperata, koji glume profesiju, i radne rezultate... U klimatizovanim kancelarijama, F.B. kompjuterima, na kojem se rutinski i šablonski iskucaju brojevi predmeta, sa experskim psihološkim mišljenjima... I tako dan, za danom, platom, za platom... Do konkretnog rezultata rada.

Dragana

pre 6 godina

Ovo je strašno,nasilja je sve više i više,zaista nisam optimista.Možda će moj komentar naići na negativne reakcije ali ću svejedno reći šta mislim.Položaj žena u ovom našem društvu je na jako niskom mestu.Žena u ovom društvu može uglavnom biti nečija supruga,starleta,pevaljla,domaćica i prodavačica.Retke su one koje svojim trudom bez ičije pomoći ili protivusluga ostvare neku karijeru.Retke su one koje društvo ne posmatra kao nečiju suprugu ili ćerku nego osobu za sebe.To je tako ali nisu samo muškarci krivi i mi žene snosimo krivicu.Vekovima se na žensku decu ovde gleda kao na teret koji što pre treba da se uda i ode od kuće.Majke vaspitavaju ćerke i usadjuju im u glavu da je jedini njihov cilj da se udaju i radjaju a ako kojim slučajem otkriju da je muž nasilnik da ćute i trpe radi dece.A baš takva atmosfera je pogubna po decu jer odrastaju u nezdravoj atmosferi.I tako sve u krug.Nijedna žena ne sme da trpi nasilje.Ako ti udari jedan šamar udariće i drugi i treći a tada je već kasno.Mnoge žene opravdavaju muževe nasilnike,krive sebe za to,dopuštaju da ih tretiraju kao djubre a to je začarani krug koji se na žalost gotovo uvek prekida kada neko strada a to je uglavnom žena.Što se ovog slučaja tiče,Centar je pogrešio što je posle svega dopustio da ovaj čovek vidi decu.A ako već jeste taj susret je morao da bude organizovam na bezbedan način.Mogao je i na decu da nasrne.Strašno.

Fenomen

pre 6 godina

Najvaznije od svega je...da vi niste krivi. Povraca mi se od vaseg nebuloznog saopstenja...kazu...susret je protekao u najboljem redu...osim sto se desilo ubistvo...ne mogu da verujem. Samo zbog saopstenja treba vam svima dati otkaze.

Z

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija.

Milorad

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda." - Srbija, gde ubijanje bracnog partnera kamenom u glavu pred troje maloletne dece se vodi kao susret u najboljem redu bez incidenata.

lola

pre 6 godina

sramno sve po zakonu sve u najboljem redu a zena mrtva, culi povike /poziv u pomoc zavukli se ko misevi u svoje kancelarije e pa gospodo ako ste uradili sve po zakonu pali ste iz humanosti a posto ste zaposleni u Centru za soc rad trebala bi da imate vise empatije. Sram vas bilo.

1kch4

pre 6 godina

Ono sto je tu najveci problem- covek usred zgrade gde su zaposleni ubija zenu kamenom (ko zna koliko ju je puta udario), a niko od njih da pritrci njoj u pomoc?

dragoljub

pre 6 godina

ko je ovde blesav? šta znači ovo
-I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju,...-
el to nas neko zeza?

Vladan R

pre 6 godina

Meni zaista nista nije jasno, ali bas nista nije jasno. Pod jedan kako se nekome moze dozvoliti bilo kakav dalji kontakt sa porodicom, ako je vise puta osudjivan upravo zbog nasilja u porodici. Kakav mentalni sklop mora da ima onaj ko napise ili primeni takav zakon. Pod dva zasto zene ostaju u vezi sa takvim osobama. Siledzija je ako sam dobro razumeo, suprugu konstantno maltretirao od kada su stupili u brak, da bi 2010 bio osudjen uslovno na 3 godine. I pored svega sto se dogadjalo u braku i pored te osude iz 2010, da li kada je konacno odlucila da ga prijavi, da li ako je bilo ranijih prijava, kada je ucinjeno bar nesto od strane drzave, ona i dalje ne da ostaje u kontaktu sa njim, nego radja i trece najmlajde dete, otprilike 2014 godine.

dobi

pre 6 godina

"I juče je takav susret dece s ocem protekao "u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda", navodi se u saopštenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliše odnose deteta s roditeljem s kojim ne žive." ?!?!?!?!?!?!?!

Ovo nije drzava ovo je parodija........................................................Zapravo suprotno, ovo je tragedija.
(Z, 6. jul 2017 17:32)

Miki

pre 6 godina

Centar za socijalni rad procenjuje i upucuje slucaj dalje policiji.Policija dalje sprovodi do tuzilastva.Centar je dostavio svoju procenu,policija je svoj deo posla obavila 2 puta,ali to tuzilastvo je,po ko zna koji put,zakazalo.Ja ne znam kako ta sudinica/sudija moze sebe u oci pogledati,znajuci da je dala samo 2 godine zatvora osobi koja je visestruki prestupnik i koji je sad pocinio masakr i samoubistvo.Ali onda dolazimo do toga kakav je zakon.I tako dalje.Zacarani krug.

smor

pre 6 godina

Samo i Srbiji niko nikada nije odgovoran! Podvlacim ODGOVORAN nije isto sto i kriv!! Ministar prosvete nije odgovoran za one testove,ministar zdravlja i odbrane za helikopter, ministar kulture za batinjanje na televiziji i rijalitijima, Ministar policije za savamalu.. Gadite mi se, ali sta ja da radim.. 60% na izborima, ne znam
ko je tacno rekao ali to mi ne izlazi iz glave.. "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog"

trener saradnik

pre 6 godina

Srbija i znacenje reci MORAL nepostoji u praksi a kamoli na papiru drzavnih institucija koje jednostavno nisu spremne,obucene i ucene za ovakve moguce dogadjaje. Boze oprosti i pomogni jadnoj deci.Krivac se zna ko je ali nista od toga

da li ce neko da podnese ostavku

pre 6 godina

Znači, Centar za socijalni rad stanje redovno kao sto dole neko napisa.
Eto desio se nekakav mali incident, mi smo uradili što smo mogli i nikom ništa.
Da se ovo desilo u nekoj normalnoj zemlji glave bi letele od ostavki i odgovornosti. Ali vas boli ..... prosto rečeno.
U DRŽAVNOJ USTANOVI ČIJA JE DUŽNOST PORODIČNI PROBLEMI MUŽ LUDAK UBIJE ŽENU NA VAŠE OČI. I nikom ništa. Ništa odgovornost, ništa ostavke! Izdali ste zvanično saopštenje i nastavićete po starom, ... do sledećeg ubistva u vašoj ustanovi.

nego kako

pre 6 godina

Nisam nista drugo ocekivao od demagoga, naravno, bez potpisa. Zaista zelim da znam koji diletant je napisao ovo otvoreno pismo. Lako je kriti se iza Centra za socijalni rad.

Karlo

pre 6 godina

"show must go on"....nasilnik je dva puta isao u zatvor zbog nasilja, znaci nisu samo prijave bile u pitanju, on je bio dva put pravosnazno osudjivan... i neko njemu i dalje dozvoljava da ih vidja...gde ste sad politicari da kazete nesto, da osudite, da obecate da se nikad nikom nece to ponoviti...gadi mi se i cela zemlja i celo drustvo

Graoran

pre 6 godina

Na osnovu cije procene je takav covek pusten dva meseca ranije? Sta znaci kontrolisani sastanak kad je ishod ubistvo? Kompletan sistem je besmislen ako se ovakve jezive stvari desavaju... Neko mora da odgovara! Ne zivimo u kamenom dobu valjda...

r

pre 6 godina

Problem ove zemlje se zasniva na postavljanju nestručnih kadrova na rukovodeća mesta, nezainteresovanih politikanata čija podobnost se meri političkom poslušnošću, a koji nemaju dan staža u resorima kojima rukovode i tako je od ministarstava, pa naniže. Osim toga, ceo sistem je u potpunosti nesinhronizovan i odgovornosti i procedure nisu jasno definisane. Zato se sve ovo dešava i dešavaće se. Ljudi koji rade na ovim radnim mestima su ubijeni u pojam količinom posla i njegovom težinom, jer ni za njih država ne mari i ne ispunjava prema njima elementarne obaveze. Oni služe da se njima obriše pod, kad dođe do ovakvih situacija, a političari ostaju na svojim mestima. U tome i mediji imaju ogromnu ulogu, obaveštavajući tako da potkrepe ovakav sistem. U svakoj normalnoj zemlji bi za ovo prvo ministar podneo ostavku momentalno, makar došao u resor juče.

teodora

pre 6 godina

isplakah se živa. jadna ova deca. godine i godine terapije. bezuspešne. ovo je tuga prevelika. takođe je i sramota ove države, kako je dozvoljeno da nasilnik dođe u kontakt sa žrtvom? ne mogu da pređem preko ovoga nikako. jadna ova deca. ne znam šta bih više rekla.

Istina je malo drugačija

pre 6 godina

Ovako zvuči tendenciozno saopštenje centra koji želi da sa sebe spere krivicu. Očevici su već saopštili da žena nije umrla od jednog udarca u glavu već ju je on više puta udario. Ona je čak uspela i da mu pobegne i da uđe u prostorije centra. Pri tom je vikala kako će je ubiti. To je, složićete se, sasvim dovoljno vremena da reaguje i neko od očevidaca a i obezbeđenje. Problem je što, izgleda, obezbeđenje ne postoji a očevicima nije palo na pamet da pomognu ženi. Nije to bilo ovako kako centar saopštava. Po njima, on je došao, udario je kamenom i ona je pala mrtva. Grozim se ovakvog tendencioznog izveštavanja i pranja ruku od bilo kakva odgovornosti.

Tamara

pre 6 godina

Tako se radi kad nema zakona.Covek koji je od prvog dana maltretirao halo zakon reaugujte koja je jadna zena po redu na ovako brutalan nacin ubijena pred decom jos kokiko ce ih biti drzavo

F dg

pre 6 godina

Znaci sacekao da istekne jedna mera u martu,pusten dva meseca ranije iz zatvora i u stvari vrlo slobodan covek,koji je lepo osmislio kako ce da dokrajci ovu zenu.

Nindza

pre 6 godina

Posto sam vojsku sluzio civilno, bas u centru za socijalni rad, meni je neshvatljivo da tamo nema stalnog policajca koji bi dezurao. Svake nedelje bude bar jedna tuca, dreka, incident, koji rezultuju intervencijom policije.
I to su sve najgore situacije, jer tu nema toliko dzeparosa, lopova i sl., vec kada je nasilje u pitanju, uglavnom je iz strasti - takve osobe je skoro nemoguce smiriti. Neko tu dobija zabranu da vidi decu, razvodi, ljubomore, nasilja, strasno.
Joj kad sam jednoj zeni nosio poziv da dodje na razgovor, kad me je bukvalno fizicki uvukla u stan i pocela da pokazuje sta je sve kupila za dete, i da nije proneverila pare, pri tom psujuci "one cetiri kokoske iz centra, koje bi njen muz pobio da je ziv, jer je imao i pistolj".
Dok sam ja objasnio da sam "vojnik", i da nemam predstavu sta je u koverti koju sam nosio, niti da znam o cemu se radi, niti me preterano i zanima, i da ne puca jer se predajem :)

dejanR

pre 6 godina

Jeste robijao, ali je pitanje da li je pri tome lečen. Izlečen sigurno bio nije, a kazna je doprinela da se u njemu akumulira agresija, koja je eksplidirala u emotivno napetom trenutku. U tome leži manjkavost zakona i prakse tretiranja počinilaca te vrste nasilja.

nezreli

pre 6 godina

Vazno je ispuniti formu, gomila operisana od zdravog razuma i samostalnog, zrelog razmisljanja i odlucivanja.
I ta neverovatna, nerazumna, neselektivna tolerancija prema svemu...

svasta

pre 6 godina

@smor - nije "sta je demokratija? kad dojica glupana izglasaju jednog pametnog" nego "kad dvojica glupana PREGLASAJU jednog pametnog", a nasi pametni odlaze (prosecno 50-tak hiljada godisnje vec 10-15 godina)...

Nebojša

pre 6 godina

Ovakvi centri su steciste onih bez znanja i obrazovanja.
O kakvim meram pricaju oni i o kakvom sastanku pod nadzorom ako nemaju fizicko obezbedjenje za takve sastanke i ako u zgradu moze da uđe svako i sa oružjem i sa hladnim oružjem i kamenjem koje je poslužilo kao hladno oružje.
Sve odgovorne otpustiti a direktora u zatvor jer zbog njegovog znanja i nesposbnosti je izgubljen jedan život.

Kutuzov

pre 6 godina

Cela problematika ovog leži u poslednjoj rečenici teksta gde novoproklamovani ministar kaže nešto kao ali ne kaže apsolutno ništa jer, jadan, i ne zna šta je socijalni rad. Onda izjaviš neki kliše čisto onako... Dok su takvi ministri i sudovi nema nama boljitka. sad je bio Centar taj koji je nadrljao, ali ovaj scenario nije stran ni drugim institucijama. Nekad to bude dom zdravlja ili bolnica nekad bude policija itd... kako očekivati da bilo šta funkcioniše u ovoj zemlji kada ministri ni izdaleka nemaju pojma o oblastima gde su postavljeni. Pa čekaj, pobiše one silne junake u helikopteru i nikom ništa. Najmanje dva ministra je trebalo da snose odgovornost za to.
Pa zašto centri (ili bilo ko odatle) da snose odgovornost za propuste suda? Da, tužilaštva i sudovi su najveći problem i tu se apsolutno sva priča oko odgovornosti završava.