1. @seljadin
  To što si ti video u vojsci su tenzije i konflikti koji su prisutni u skoro svim slučajevima raspadanja tiranijskih sistema. A teoriju "sukoba civilizacija" je izmislio Samjuel Hantington, američki političar u Karterovoj administraciji. Navodno ga je brinulo da će islamski fundamentalizam postati najveća pretnja po mir u svetu, dok nije imao išta da zameri američkom savezu sa Saudijskom Arabijom (očigledno tu nije video nikav problem oko sukoba civilizacija), podršci najgorim mogućim islamskim ekstremistima po Avganistanu itd. Al očigledno mu je projekat uspeo, kad žrtve zapadnog imperijalizma danas koriste propagandističke termine i teorije koje isti nameće.
  (Mission civilisatrice, 19. jun 2017 22:47)

  # Link komentara

 2. Bio sam u Parizu i Kanu vojska patrolira aerodromom ulicama naoruzana do zuba u pancirima . Podsetilo me na vojnicke dane u 549 mot brigadi Prizren kad sam kao tinejdzer naucio sta je sukob civilizacija.
  (seljadin, 19. jun 2017 20:29)

  # Link komentara

 3. Ma koji haos, ne ložite narod?! Nema mrtvih, nema povredjenih. Zatvoren Šanzelize, to je sve. Malopre sam prošo tuda, s posla.
  (Neradnik, 19. jun 2017 19:10)

  Dobro je što si optimista, ali je loše što nisi realista. Grad u kome špartaju patrole vojske i policije sa dugim cevima, u kojima se svako malo dešavaju verski motivisani napadi i ubistva na javnim mestima, koji ima sastav populacije takav da niko ne zna kad i gde će da se desi sledeći napad...i tako dalje, je u totalnom haosu. Ne postoji drugi naziv za to.
  (Beli maharadža, 19. jun 2017 20:03)

  # Link komentara

 4. Onaj terorista u Kanadi ubi 6 muslimana i sad ovaj u London
   (Sandžak, 19. jun 2017 20:02)

  # Link komentara

 5. Ma koji haos, ne ložite narod?! Nema mrtvih, nema povredjenih. Zatvoren Šanzelize, to je sve. Malopre sam prošo tuda, s posla.
  (Neradnik, 19. jun 2017 19:10)

  # Link komentara

 6. Šteta što Amerikanci ništa ne mogu da urade u Zapadnoj Evropi svojim demokratskim bombarderima. Eno ih u Siriji da potroše nagomilano oružje i da proviciraju pravoslavce.
  U svakom slučaju, nadam se da će im i Crnogorci pomoći, zar i oni ne pripadaju natovskoj armadi.
  (A šta kažu muslimani sa Balkana, 19. jun 2017 18:47)

  # Link komentara