Četvrtak, 15.06.2017.

21:36

Brnabićevoj "posao", Dačiću "politika"

Od osamostaljenja 2006. godine na čelu Vlade Srbije su bili Vojislav Koštunica, Mirko Cvetković, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić – sledeća je Ana Brnabić.

Izvor: B92

Brnabiæevoj "posao", Daèiæu "politika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

oregon

pre 6 godina

Nema tu pomoći. Isto bi bilo Dačić ili Brnabić, samo Brnabić će slušati 100% a Dačić bi slušao 90% i koristio trikove. Promene bi bilo jedino da Janković ili Radulović ilimneko treći iz opozicije skupi većinu u skupštini i donese potpise i iznenadi starešinu. Realno, šanse za tako nešto su nula jer strah od izbacivanja iz SNS, strah od novih izbora, strah od medijskog pritiska na pojedince u koje sistem pokaže prstom je daleko većo od otpora novoj premijerki i sveopštem vladaru.

Boban

pre 6 godina

@Pera
Jeste po ustavu vlast njena ali je po broju poslanika skupština njegova. Za par dana ukoliko se drzne da slučajno misli svojom glavom, skupština napravi opstrukciju a ona sem LDP-a i još par poslanika što je zanemarljivo, nema poslanike uz sebe. I ćao vlada, novi izbori i tako to.

Goran

pre 6 godina

Nadrljaće Brnabićeva kao i Krstić, Verbić i svi ostale vanstranačke ličnosti koje su pomislile da mogu nešto da urade u ovoj državi čak i kada su loši đaci na vlasti ... osim ako ne igra onako kako gazda svira, što je vrlo moguće. Kako god - svi neuspesi biće pripisani njoj, a gazda će se već pobrinuti da se svi uspesi predstave kao njegovi.
Naravno, za sve to nije kriv gazda, nego raja koja mu to dozvoljava.

stranac 1952

pre 6 godina

(Vedran, 16. jun 2017 06:51)
Sasvim se slažem, a sa takvom politikom rukovođenja boljitka vam nema! Svodi se na "JA sam uradio, ONI su pogrešili!":(

MisterNo

pre 6 godina

Moram ispraviti vecinu komentatora ovde - formalno nije prekrsio Ustav. Naime Predsednik daje mandat najjacoj grupaciji u parlamentu, tj. njenom predsedniku. U ovom slucaju Predsednik Vucic je dao mandat predsedniku SNS-a Vucicu....

momboy

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.
(nemoj da se čikaš, 15. jun 2017 22:02)

E tu gresis! Nas narod jeste glup... Uzasno glup, neprosvecen, zatvoren i neobrazovan... I to je osnovna premisa kojom svaka rasprava u i o Srbiji, bilo socioloska, bilo politicka, treba da pocne. Narod je glup! I kada se kroz tu prizmu posmatra, sve je puno jasnije i nerazumno dobija smisao.

Mazga

pre 6 godina

Odjednom svi formalisti i postuju slovo zakona. AV je i dalje predsednik SNS- i odatle crpi kompletnu politicku moc. Ako je neko ikad imao veze sa politickim partijama zna da sva tela u politickoj stranci rade po principu sta kaze onaj iznad i sluze kao unapred programirane tupe glasacke masine. Prosto. Politicka moc nikad ne dolazi sa premijerskog ili predsednickog mesta. Odjednom svi se prave kao da zivimo u Svajcarskoj a ne nazalost u Srbiji.

s t v

pre 6 godina

Briga me što ćete mi lupati minuse, ali moram da kažem svima onima "zgroženima" što predsednik najavljuje podelu poslova u vladi.
Kada je Tadić glumio sve, osim odgovorne osobe, samo ste se smeškali.
Za Cvetkovića ste mislili da je Deda mraz.

Ipak moram odati priznanje svima vama koji znate i poznajete rad vlade koja, još uvek zvanično, nije počela sa radom.
Još kada bi svi počeli da bacamo đubre u kontejnere (a ne da nam vlast bude kriva što je po ulicama) gde bi nam bio kraj.

Radmilo

pre 6 godina

Od ovog čoveka se nije moglo bolje očekivati. Zavadi pa vladaj. Morao je sebi da naporavi mesto velikog pomiritelja. Sramotno.
A. Brnabić je pokušala da pogura razvoj informacionog sistema javne uprave. Mali pomak je postigla, trebalo je ostaviti da radi to i dalje. Možda Dačić 'zna politiku najbolje' ali i to je za jadnu trojku.
Ovakav loš potez mogu da opravdam jedino pritiscima sa strane, sa engleske i sa ruske. A Srbija!

Kell

pre 6 godina

Osoba koja je pisala ovaj tekst ne zna još u i šta znaci biti tehnokrata. Cvetkovic i sada Barnabic neće da budu tehnokrate jer nisu tehnokrate.

lena

pre 6 godina

Čestitam na izboru za premijerku. Uspeh Vam je zagarantovan smo ako ostanete svoja, odlučna i ako ne dozvolite da vam predsednik "sedne" na kičmu i radite ono što on želi.Sigurna sam da ćete bez obzira na razlike u mišljenjima i različitosti po pitanjima seksualne orijentacije, imati podršku za sve poteze koje su u korist države. Učlanjenje u stranku Vam nije potrebno,bio bi to veliki minus. Ostanite takvi, a Srbi umeju i da vole i da pamte dobro i da tako uzvrate. Srećno. A, da, majka sam sinova i supruga u srećnom braku i podržavam sve što je dobro za Srbiju.

smesni su

pre 6 godina

Neko rece da je dacic katastrofalan politicar. Dacic je maestralan politicar, uspeo je da sps podigne iz pepela i da bude na vlasti 10 godina

vasa

pre 6 godina

Ovo se dalo za očekivati, da se ostane broj 1, strah od saradnika, strah da se ne izgubi vlast, da ne prođe kao Nikolić, kao Šešelj.Ona je njegov garant vlasti zato što je ranjiva zato što nema podršku mnogih i kao takva slušaće njega neće ga izdati, te priče da smo tolerantno društvo da je stručnjak to pada u vodu, za nas je uteha što stvarno jeste stručna i sposobna samo je pitanje koliko sme od vođe.Na svim ostalim ključnim mestima dovedeni su poslušnici većina bez karatera, prosto nedostojni pozicija na kojima su, a on pa on je sam sebi najveći neprijatelj treba samo da se raspriča...biće nama bolje jednog dana jedne godine...

domoni

pre 6 godina

Znaci ti kao premijer si se mesao u sve i svaku poru zivota i vlade a Brnabiceva ce nastaviti sa radom samo u oblasti samouprave i organizovati sastanke vlade kao neki. Pa i Tadic je bio nenapadniji u slucaju Cvetkovic.
Otvoreno kaze ja sam bog i batina a ovo dvoje su marionete koje cu kontrolisati (iako Dacica kontrolisu Rusi)

sn

pre 6 godina

u svakom trenutku sns,koji ima vecinu u parlamentu moze da je degradira i to je jedino relevantno.PreCednik drzave,ujedno i pretsednik sns-a,moze,hoce i mora da vuce konce,ne iz potaje ,vec javno,zaobilazeci Ustav,uvodeci preCednicki sistem na mala vrata.Ali,narodne mase ove krezave,malogradjanske i ruralne srbije to i hoce,to vole,to ih vraca u detinjstvo kada je njihov otac sve odlucivao i nosio svu odgovornost a oni su morali jedino da se igraju i ne prave galamu.Narod ce moci na miru da gleda pinkoviziju,rijalitije,grand i sve moguce latino-indijsko-turske serije.Normalno i fudbal,sto je sustinski najvaznije.Srbija je u "sigurnim"rukama....

Allegretto

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Zato što je dirigent ostao isti.

Jovan

pre 6 godina

Ok za Anu ali dati Dacicu politiku da vodi pa to je KATASTROFA. On je olicenje Ruske politike i Ruskih interesa a ne Srpskih.E Vucicu naredio ti Putin da Dacic mora da vodi politiku.

Roki

pre 6 godina

Kompletna vlast je u jednim rukama, nazalost, oporavak nam ne ide dobro, standard srozan totalno, ali covek suvereno vlada, narod se ponasa kao mumije, a ovi politicari oko njega su samo ikebane, umesto sto sede za stolom vlade ministri, mozemo ih zameniti saksijama sa cvecem, cvece bi nas manje kostalo a istu bi ulogu odigralo kao i clanovi vlade a lepo i izgleda.

Testera

pre 6 godina

Zar prethodni parlamentarni izbori nisu odrzani zato sto je vodka zeleo da se otarasu sps-a? Drugo pitanje, kako neko sa manje od godinu dana politickog iskustva moze da bude premijer jedne zemlje?
Bilo mi je lakse da emigriram nego da nadjem odgovore. Zbogom pameti.

Vedran

pre 6 godina

Vučić je ovo pametno odigrao: s jedne strane postavljanjem deklarirane homoseksualne zene zapadu predstavlja svoju stranku kao modernu proevropsku a sa druge strane hrvatica + lezbejka ne moze imati kod primitivnog dela naroda koji cini visok postotak toliku podrsku da se desi da ga samostalno zameni i prestigne kao sto je on uradio Nikolicu. Drugim recima, ona je idealna marioneta i nemojte sumnjati da sad Vučić i predsednikuje i vlada preko nje!

e

pre 6 godina

Upravo je tu postavljena da vodja and SNS compani cuva obraz i dupe. Dakle sve sto bude dobro pripisace sebi zasluge, a ona cebiti dezurni krivac u neuspehu. Taj neuspeh moze biti bilo koji sektor pa i spoljna politika,. Po ustavu premijer je kreira ane Dacic.Nece ovo izaci na dobro.

Djed Milutin

pre 6 godina

Katastrofalna je zabluda imati poverenje u Ivicu Dačića.Kljuc sumnji gradjana ,u dobre namere Vucica,je njegovo oslanjanje na SPS,a posebno na Dačića.Dakle,ovo je mišljenje ogromne većine gradjana,i onih koji izlaze i onih koji ne izlaze da glasaju(veliki procenat ne izlazi upravo bojkotujući Dačića i slične).Licno mislim da Dacic nije loš ka covek,ali ima slabu efikasnost i sklon je dolovima koji zakonom nisu preporučljivo.

Eskim

pre 6 godina

"Ne sećam se da je Tomislav Nikolić dok je bio predsednik govorio šta će da radi premijer. Ili se to Ustav promenio.
(Dečko, 15. jun 2017 23:47)"

Još će se na kraju ispostaviti da je Toma Diploma najprofesionalnije radio posao predsednika.

Antigona

pre 6 godina

"Ništa ja ovde ne razumem.
(outsider, 15. jun 2017 23:50)"
Da pokušam da objasnim.
Ovo je politički teatar u najčistijem obliku. Politički teatar je sinonim za empty show. To je poziranje koje ne signalizira neku istinsku ideju, već je prosta predstava u korist vlasti.

Eto tako

pre 6 godina

Logičan izbor: žena govori i ruski i engleski i ima diplomu iz marketinga.

Cele svoje karijere, pre politike, bila je zadužena za odnose s javnošću. I sad će biti Vučićev PR.

Napredno.

+SAVO

pre 6 godina

И даље ће у земљи Србији, Дачић да буде у влади!!! Да ли постоји безвреднија и беспотребнија особа?

sretno anuška

pre 6 godina

Ana,
ako si već prihvatila funkciju (ne posao već FUNKCIJU), onda to odradi po Ustavu a ne po sistemu 'želje i pozdravi'. Ne plaši se i budi hrabra. Možeš ti to. Dobro proući komentar Čede Jovanovića, vrlo je koristan. Sve najbolje ti želim.

Bane

pre 6 godina

Predsednik države predlaže mandatara on ne delegira rad istog koliko je poznao. Ali u Srbiji je kanda sve to normalno. Čovek nije ni mesec dana predsednik već ozbiljno krši svoja ovlašćenja. Normalo to je svako ko razmišlja svojom glavom znao ali ovoj banana državi kanda ljudima treba crtati.

Pera

pre 6 godina

Premijerka, vlast je vasa - a ne Predsednika. A to "politicko" vodstvo nije po Ustavu - vi vodite i politiku i ekonomiju, vi se pitate, ma sta Predsednik rekao. Tako da preuzmite odgovornost, ne dajte da vas koncima vuku i koriste moc koju ste upravo stekli.

kontras

pre 6 godina

Sta ste glasali to ste i dobili.Samo me interesuje sta ce biti sa humanitarnim centrom u Nisu i Kosovom a mozda je Brnabic samo zrtva da svale krivicu na nju a oni toboze cisti i pravedni.

upitnik

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?
(bojcilo, 15. jun 2017 22:10)

Bravo, konačno da neko postavi pravo pitanje! Ko je od parlamentarnih stranaka kandidovao g-đu Brnabić? Kog kandidata je predložila SNS na razgovoru sa Predsednikom ako je uopšte smela da predloži? Ako zvanično nije kandidovana od strane vladajuće koalicije ispada da je kandidovana samo od jednog čoveka! Novinari bi trebali malo da pišu i o tom pitanju! Što se tiče proširenja resora u Vladi, pa valjda novi premijer treba da odlučuje o tome a ne da nam Predsednik saopštava unapred broj ministarstava?! Ispravite me ako grešim, molim vas!

džigi

pre 6 godina

ono što najbolje Dačić zna ... politika. neznam kako da protumačim ovo. Dačić je učio politiku od Miloševića,i katastrofalan je političar i ako je ovo što on najbolje zna, onda nije baš nizašto. 'blago' nama...

Džoni

pre 6 godina

Sad bi bila fora da SNS ne izglasa ovu, nego da izađe pred predsednika sa svojim kandidatom koji je obezbedio većinu. U principu tako se po ustavu i radi, onaj ko obezbedi većinu u parlamentu dolazi kod predsednika i on mu poverava mandat. Pošto ovde sve odlučuje jedan čovek jasno je da će sigurno više od pola poslanika SNS glasati protiv svoje volje samo da ne naljute svemogućeg.

т

pre 6 godina

Замислите да имамо два премијера - власти и опозиције. Ниједан не би имао потпуну самовољу, један би другог ометали, али на крају би се договорили, па би и нама било боље.

ned

pre 6 godina

Kako može neko da jednu premijerku ograniči da ne treba da se bavi politikom? Odakle vam takav stav. Njen osnovni posao je politika. Dačić bi trebalo da sluša nju. Nije ni stupila na dužnost a već je uskraćena za posao za koji je izabrana. Devojko, iz te fotelje kad odeš sa sobom ćeš poneti samo svoj obraz, ne zaboravi. Od danas si samo ti za sve odgovorna. Čuvaj obraz!

aninimus

pre 6 godina

Pa realno, nije ona za "politiku", a jos manje Dačić za "posao". Sta god mi mislili o njemu, ipak je on stari lisac, i bolje bi se snasao u politickim pitanjima nego Ana. Na kraju krajeva, ona se nikad jije ji bavila politikom. S druge strane, ne moze se zamisliti Dačić da drži pod kontorlom ekonomska pitanja, javne finansije, reformu državne uprave, razvoj infrastrukture. Tu je ipak Brnabićevoj lakše da nastavi Vučićevim tempom.

sale

pre 6 godina

Nas predsednik svaki dan krsi ustav i svoja ovlascenja.
Presednik treba da preda mandat stranci ili koaliciji koja ima vecinu, pa ta stranka predlozi mandatara.
A ako vec prekrsi svoja ovlascenja pa predlozi mandatara onda bi trebao da pusti buducu premijerku da sama formira vladu a ne da on kaze ko ce da bude u vladi i ko ce sta da radu, to je posao premijerke a ne predsednika.

nemoj da se čikaš

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.

Vladan

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Strašno je koliko si u pravu, od komentara do nika...

бт

pre 6 godina

Predsednik Srbije je istakao i da će Brnabićeva da se bavi “pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić, koji uživa njegovo ogromno poverenje, voditi suštinski politički deo”.

Да ли овај човек схвата да сваки пута када каже нешто овако, ко ће се у Влади бавити чиме и слично, директно крши Устав на чије поштовање тек што се заклео. По Уставу председник републике нема апсолутно никакве ингеренције над Владом и њеним радом, штавише те две функције су баш по Уставу потпуно раздвојене. У нормалној земљи председник државе би само за једну овакву изјаву био би одмах смењен.

bojcilo

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?

Vladan

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Strašno je koliko si u pravu, od komentara do nika...

bojcilo

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?

Pera

pre 6 godina

Premijerka, vlast je vasa - a ne Predsednika. A to "politicko" vodstvo nije po Ustavu - vi vodite i politiku i ekonomiju, vi se pitate, ma sta Predsednik rekao. Tako da preuzmite odgovornost, ne dajte da vas koncima vuku i koriste moc koju ste upravo stekli.

Bane

pre 6 godina

Predsednik države predlaže mandatara on ne delegira rad istog koliko je poznao. Ali u Srbiji je kanda sve to normalno. Čovek nije ni mesec dana predsednik već ozbiljno krši svoja ovlašćenja. Normalo to je svako ko razmišlja svojom glavom znao ali ovoj banana državi kanda ljudima treba crtati.

džigi

pre 6 godina

ono što najbolje Dačić zna ... politika. neznam kako da protumačim ovo. Dačić je učio politiku od Miloševića,i katastrofalan je političar i ako je ovo što on najbolje zna, onda nije baš nizašto. 'blago' nama...

Džoni

pre 6 godina

Sad bi bila fora da SNS ne izglasa ovu, nego da izađe pred predsednika sa svojim kandidatom koji je obezbedio većinu. U principu tako se po ustavu i radi, onaj ko obezbedi većinu u parlamentu dolazi kod predsednika i on mu poverava mandat. Pošto ovde sve odlučuje jedan čovek jasno je da će sigurno više od pola poslanika SNS glasati protiv svoje volje samo da ne naljute svemogućeg.

upitnik

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?
(bojcilo, 15. jun 2017 22:10)

Bravo, konačno da neko postavi pravo pitanje! Ko je od parlamentarnih stranaka kandidovao g-đu Brnabić? Kog kandidata je predložila SNS na razgovoru sa Predsednikom ako je uopšte smela da predloži? Ako zvanično nije kandidovana od strane vladajuće koalicije ispada da je kandidovana samo od jednog čoveka! Novinari bi trebali malo da pišu i o tom pitanju! Što se tiče proširenja resora u Vladi, pa valjda novi premijer treba da odlučuje o tome a ne da nam Predsednik saopštava unapred broj ministarstava?! Ispravite me ako grešim, molim vas!

бт

pre 6 godina

Predsednik Srbije je istakao i da će Brnabićeva da se bavi “pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić, koji uživa njegovo ogromno poverenje, voditi suštinski politički deo”.

Да ли овај човек схвата да сваки пута када каже нешто овако, ко ће се у Влади бавити чиме и слично, директно крши Устав на чије поштовање тек што се заклео. По Уставу председник републике нема апсолутно никакве ингеренције над Владом и њеним радом, штавише те две функције су баш по Уставу потпуно раздвојене. У нормалној земљи председник државе би само за једну овакву изјаву био би одмах смењен.

kontras

pre 6 godina

Sta ste glasali to ste i dobili.Samo me interesuje sta ce biti sa humanitarnim centrom u Nisu i Kosovom a mozda je Brnabic samo zrtva da svale krivicu na nju a oni toboze cisti i pravedni.

ned

pre 6 godina

Kako može neko da jednu premijerku ograniči da ne treba da se bavi politikom? Odakle vam takav stav. Njen osnovni posao je politika. Dačić bi trebalo da sluša nju. Nije ni stupila na dužnost a već je uskraćena za posao za koji je izabrana. Devojko, iz te fotelje kad odeš sa sobom ćeš poneti samo svoj obraz, ne zaboravi. Od danas si samo ti za sve odgovorna. Čuvaj obraz!

nemoj da se čikaš

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.

sale

pre 6 godina

Nas predsednik svaki dan krsi ustav i svoja ovlascenja.
Presednik treba da preda mandat stranci ili koaliciji koja ima vecinu, pa ta stranka predlozi mandatara.
A ako vec prekrsi svoja ovlascenja pa predlozi mandatara onda bi trebao da pusti buducu premijerku da sama formira vladu a ne da on kaze ko ce da bude u vladi i ko ce sta da radu, to je posao premijerke a ne predsednika.

aninimus

pre 6 godina

Pa realno, nije ona za "politiku", a jos manje Dačić za "posao". Sta god mi mislili o njemu, ipak je on stari lisac, i bolje bi se snasao u politickim pitanjima nego Ana. Na kraju krajeva, ona se nikad jije ji bavila politikom. S druge strane, ne moze se zamisliti Dačić da drži pod kontorlom ekonomska pitanja, javne finansije, reformu državne uprave, razvoj infrastrukture. Tu je ipak Brnabićevoj lakše da nastavi Vučićevim tempom.

т

pre 6 godina

Замислите да имамо два премијера - власти и опозиције. Ниједан не би имао потпуну самовољу, један би другог ометали, али на крају би се договорили, па би и нама било боље.

Eskim

pre 6 godina

"Ne sećam se da je Tomislav Nikolić dok je bio predsednik govorio šta će da radi premijer. Ili se to Ustav promenio.
(Dečko, 15. jun 2017 23:47)"

Još će se na kraju ispostaviti da je Toma Diploma najprofesionalnije radio posao predsednika.

+SAVO

pre 6 godina

И даље ће у земљи Србији, Дачић да буде у влади!!! Да ли постоји безвреднија и беспотребнија особа?

Eto tako

pre 6 godina

Logičan izbor: žena govori i ruski i engleski i ima diplomu iz marketinga.

Cele svoje karijere, pre politike, bila je zadužena za odnose s javnošću. I sad će biti Vučićev PR.

Napredno.

Vedran

pre 6 godina

Vučić je ovo pametno odigrao: s jedne strane postavljanjem deklarirane homoseksualne zene zapadu predstavlja svoju stranku kao modernu proevropsku a sa druge strane hrvatica + lezbejka ne moze imati kod primitivnog dela naroda koji cini visok postotak toliku podrsku da se desi da ga samostalno zameni i prestigne kao sto je on uradio Nikolicu. Drugim recima, ona je idealna marioneta i nemojte sumnjati da sad Vučić i predsednikuje i vlada preko nje!

Antigona

pre 6 godina

"Ništa ja ovde ne razumem.
(outsider, 15. jun 2017 23:50)"
Da pokušam da objasnim.
Ovo je politički teatar u najčistijem obliku. Politički teatar je sinonim za empty show. To je poziranje koje ne signalizira neku istinsku ideju, već je prosta predstava u korist vlasti.

Roki

pre 6 godina

Kompletna vlast je u jednim rukama, nazalost, oporavak nam ne ide dobro, standard srozan totalno, ali covek suvereno vlada, narod se ponasa kao mumije, a ovi politicari oko njega su samo ikebane, umesto sto sede za stolom vlade ministri, mozemo ih zameniti saksijama sa cvecem, cvece bi nas manje kostalo a istu bi ulogu odigralo kao i clanovi vlade a lepo i izgleda.

Testera

pre 6 godina

Zar prethodni parlamentarni izbori nisu odrzani zato sto je vodka zeleo da se otarasu sps-a? Drugo pitanje, kako neko sa manje od godinu dana politickog iskustva moze da bude premijer jedne zemlje?
Bilo mi je lakse da emigriram nego da nadjem odgovore. Zbogom pameti.

e

pre 6 godina

Upravo je tu postavljena da vodja and SNS compani cuva obraz i dupe. Dakle sve sto bude dobro pripisace sebi zasluge, a ona cebiti dezurni krivac u neuspehu. Taj neuspeh moze biti bilo koji sektor pa i spoljna politika,. Po ustavu premijer je kreira ane Dacic.Nece ovo izaci na dobro.

MisterNo

pre 6 godina

Moram ispraviti vecinu komentatora ovde - formalno nije prekrsio Ustav. Naime Predsednik daje mandat najjacoj grupaciji u parlamentu, tj. njenom predsedniku. U ovom slucaju Predsednik Vucic je dao mandat predsedniku SNS-a Vucicu....

sretno anuška

pre 6 godina

Ana,
ako si već prihvatila funkciju (ne posao već FUNKCIJU), onda to odradi po Ustavu a ne po sistemu 'želje i pozdravi'. Ne plaši se i budi hrabra. Možeš ti to. Dobro proući komentar Čede Jovanovića, vrlo je koristan. Sve najbolje ti želim.

Djed Milutin

pre 6 godina

Katastrofalna je zabluda imati poverenje u Ivicu Dačića.Kljuc sumnji gradjana ,u dobre namere Vucica,je njegovo oslanjanje na SPS,a posebno na Dačića.Dakle,ovo je mišljenje ogromne većine gradjana,i onih koji izlaze i onih koji ne izlaze da glasaju(veliki procenat ne izlazi upravo bojkotujući Dačića i slične).Licno mislim da Dacic nije loš ka covek,ali ima slabu efikasnost i sklon je dolovima koji zakonom nisu preporučljivo.

Goran

pre 6 godina

Nadrljaće Brnabićeva kao i Krstić, Verbić i svi ostale vanstranačke ličnosti koje su pomislile da mogu nešto da urade u ovoj državi čak i kada su loši đaci na vlasti ... osim ako ne igra onako kako gazda svira, što je vrlo moguće. Kako god - svi neuspesi biće pripisani njoj, a gazda će se već pobrinuti da se svi uspesi predstave kao njegovi.
Naravno, za sve to nije kriv gazda, nego raja koja mu to dozvoljava.

momboy

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.
(nemoj da se čikaš, 15. jun 2017 22:02)

E tu gresis! Nas narod jeste glup... Uzasno glup, neprosvecen, zatvoren i neobrazovan... I to je osnovna premisa kojom svaka rasprava u i o Srbiji, bilo socioloska, bilo politicka, treba da pocne. Narod je glup! I kada se kroz tu prizmu posmatra, sve je puno jasnije i nerazumno dobija smisao.

Jovan

pre 6 godina

Ok za Anu ali dati Dacicu politiku da vodi pa to je KATASTROFA. On je olicenje Ruske politike i Ruskih interesa a ne Srpskih.E Vucicu naredio ti Putin da Dacic mora da vodi politiku.

Allegretto

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Zato što je dirigent ostao isti.

oregon

pre 6 godina

Nema tu pomoći. Isto bi bilo Dačić ili Brnabić, samo Brnabić će slušati 100% a Dačić bi slušao 90% i koristio trikove. Promene bi bilo jedino da Janković ili Radulović ilimneko treći iz opozicije skupi većinu u skupštini i donese potpise i iznenadi starešinu. Realno, šanse za tako nešto su nula jer strah od izbacivanja iz SNS, strah od novih izbora, strah od medijskog pritiska na pojedince u koje sistem pokaže prstom je daleko većo od otpora novoj premijerki i sveopštem vladaru.

sn

pre 6 godina

u svakom trenutku sns,koji ima vecinu u parlamentu moze da je degradira i to je jedino relevantno.PreCednik drzave,ujedno i pretsednik sns-a,moze,hoce i mora da vuce konce,ne iz potaje ,vec javno,zaobilazeci Ustav,uvodeci preCednicki sistem na mala vrata.Ali,narodne mase ove krezave,malogradjanske i ruralne srbije to i hoce,to vole,to ih vraca u detinjstvo kada je njihov otac sve odlucivao i nosio svu odgovornost a oni su morali jedino da se igraju i ne prave galamu.Narod ce moci na miru da gleda pinkoviziju,rijalitije,grand i sve moguce latino-indijsko-turske serije.Normalno i fudbal,sto je sustinski najvaznije.Srbija je u "sigurnim"rukama....

domoni

pre 6 godina

Znaci ti kao premijer si se mesao u sve i svaku poru zivota i vlade a Brnabiceva ce nastaviti sa radom samo u oblasti samouprave i organizovati sastanke vlade kao neki. Pa i Tadic je bio nenapadniji u slucaju Cvetkovic.
Otvoreno kaze ja sam bog i batina a ovo dvoje su marionete koje cu kontrolisati (iako Dacica kontrolisu Rusi)

vasa

pre 6 godina

Ovo se dalo za očekivati, da se ostane broj 1, strah od saradnika, strah da se ne izgubi vlast, da ne prođe kao Nikolić, kao Šešelj.Ona je njegov garant vlasti zato što je ranjiva zato što nema podršku mnogih i kao takva slušaće njega neće ga izdati, te priče da smo tolerantno društvo da je stručnjak to pada u vodu, za nas je uteha što stvarno jeste stručna i sposobna samo je pitanje koliko sme od vođe.Na svim ostalim ključnim mestima dovedeni su poslušnici većina bez karatera, prosto nedostojni pozicija na kojima su, a on pa on je sam sebi najveći neprijatelj treba samo da se raspriča...biće nama bolje jednog dana jedne godine...

smesni su

pre 6 godina

Neko rece da je dacic katastrofalan politicar. Dacic je maestralan politicar, uspeo je da sps podigne iz pepela i da bude na vlasti 10 godina

stranac 1952

pre 6 godina

(Vedran, 16. jun 2017 06:51)
Sasvim se slažem, a sa takvom politikom rukovođenja boljitka vam nema! Svodi se na "JA sam uradio, ONI su pogrešili!":(

Boban

pre 6 godina

@Pera
Jeste po ustavu vlast njena ali je po broju poslanika skupština njegova. Za par dana ukoliko se drzne da slučajno misli svojom glavom, skupština napravi opstrukciju a ona sem LDP-a i još par poslanika što je zanemarljivo, nema poslanike uz sebe. I ćao vlada, novi izbori i tako to.

Radmilo

pre 6 godina

Od ovog čoveka se nije moglo bolje očekivati. Zavadi pa vladaj. Morao je sebi da naporavi mesto velikog pomiritelja. Sramotno.
A. Brnabić je pokušala da pogura razvoj informacionog sistema javne uprave. Mali pomak je postigla, trebalo je ostaviti da radi to i dalje. Možda Dačić 'zna politiku najbolje' ali i to je za jadnu trojku.
Ovakav loš potez mogu da opravdam jedino pritiscima sa strane, sa engleske i sa ruske. A Srbija!

Kell

pre 6 godina

Osoba koja je pisala ovaj tekst ne zna još u i šta znaci biti tehnokrata. Cvetkovic i sada Barnabic neće da budu tehnokrate jer nisu tehnokrate.

Mazga

pre 6 godina

Odjednom svi formalisti i postuju slovo zakona. AV je i dalje predsednik SNS- i odatle crpi kompletnu politicku moc. Ako je neko ikad imao veze sa politickim partijama zna da sva tela u politickoj stranci rade po principu sta kaze onaj iznad i sluze kao unapred programirane tupe glasacke masine. Prosto. Politicka moc nikad ne dolazi sa premijerskog ili predsednickog mesta. Odjednom svi se prave kao da zivimo u Svajcarskoj a ne nazalost u Srbiji.

lena

pre 6 godina

Čestitam na izboru za premijerku. Uspeh Vam je zagarantovan smo ako ostanete svoja, odlučna i ako ne dozvolite da vam predsednik "sedne" na kičmu i radite ono što on želi.Sigurna sam da ćete bez obzira na razlike u mišljenjima i različitosti po pitanjima seksualne orijentacije, imati podršku za sve poteze koje su u korist države. Učlanjenje u stranku Vam nije potrebno,bio bi to veliki minus. Ostanite takvi, a Srbi umeju i da vole i da pamte dobro i da tako uzvrate. Srećno. A, da, majka sam sinova i supruga u srećnom braku i podržavam sve što je dobro za Srbiju.

s t v

pre 6 godina

Briga me što ćete mi lupati minuse, ali moram da kažem svima onima "zgroženima" što predsednik najavljuje podelu poslova u vladi.
Kada je Tadić glumio sve, osim odgovorne osobe, samo ste se smeškali.
Za Cvetkovića ste mislili da je Deda mraz.

Ipak moram odati priznanje svima vama koji znate i poznajete rad vlade koja, još uvek zvanično, nije počela sa radom.
Još kada bi svi počeli da bacamo đubre u kontejnere (a ne da nam vlast bude kriva što je po ulicama) gde bi nam bio kraj.

džigi

pre 6 godina

ono što najbolje Dačić zna ... politika. neznam kako da protumačim ovo. Dačić je učio politiku od Miloševića,i katastrofalan je političar i ako je ovo što on najbolje zna, onda nije baš nizašto. 'blago' nama...

kontras

pre 6 godina

Sta ste glasali to ste i dobili.Samo me interesuje sta ce biti sa humanitarnim centrom u Nisu i Kosovom a mozda je Brnabic samo zrtva da svale krivicu na nju a oni toboze cisti i pravedni.

Pera

pre 6 godina

Premijerka, vlast je vasa - a ne Predsednika. A to "politicko" vodstvo nije po Ustavu - vi vodite i politiku i ekonomiju, vi se pitate, ma sta Predsednik rekao. Tako da preuzmite odgovornost, ne dajte da vas koncima vuku i koriste moc koju ste upravo stekli.

Bane

pre 6 godina

Predsednik države predlaže mandatara on ne delegira rad istog koliko je poznao. Ali u Srbiji je kanda sve to normalno. Čovek nije ni mesec dana predsednik već ozbiljno krši svoja ovlašćenja. Normalo to je svako ko razmišlja svojom glavom znao ali ovoj banana državi kanda ljudima treba crtati.

upitnik

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?
(bojcilo, 15. jun 2017 22:10)

Bravo, konačno da neko postavi pravo pitanje! Ko je od parlamentarnih stranaka kandidovao g-đu Brnabić? Kog kandidata je predložila SNS na razgovoru sa Predsednikom ako je uopšte smela da predloži? Ako zvanično nije kandidovana od strane vladajuće koalicije ispada da je kandidovana samo od jednog čoveka! Novinari bi trebali malo da pišu i o tom pitanju! Što se tiče proširenja resora u Vladi, pa valjda novi premijer treba da odlučuje o tome a ne da nam Predsednik saopštava unapred broj ministarstava?! Ispravite me ako grešim, molim vas!

bojcilo

pre 6 godina

Koja politicka stranka ili koalicija je predlozila Anu Brnabic? Ima li igde tog podatka? Predsednik daje mandat za formiranje Vlade politickoj stranci ili koaliciji koja je ima vecinu da to i uradi. Ili se ovde radi o jos jednoj uzurpaciji ovlascenja?

Džoni

pre 6 godina

Sad bi bila fora da SNS ne izglasa ovu, nego da izađe pred predsednika sa svojim kandidatom koji je obezbedio većinu. U principu tako se po ustavu i radi, onaj ko obezbedi većinu u parlamentu dolazi kod predsednika i on mu poverava mandat. Pošto ovde sve odlučuje jedan čovek jasno je da će sigurno više od pola poslanika SNS glasati protiv svoje volje samo da ne naljute svemogućeg.

aninimus

pre 6 godina

Pa realno, nije ona za "politiku", a jos manje Dačić za "posao". Sta god mi mislili o njemu, ipak je on stari lisac, i bolje bi se snasao u politickim pitanjima nego Ana. Na kraju krajeva, ona se nikad jije ji bavila politikom. S druge strane, ne moze se zamisliti Dačić da drži pod kontorlom ekonomska pitanja, javne finansije, reformu državne uprave, razvoj infrastrukture. Tu je ipak Brnabićevoj lakše da nastavi Vučićevim tempom.

Vladan

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Strašno je koliko si u pravu, od komentara do nika...

бт

pre 6 godina

Predsednik Srbije je istakao i da će Brnabićeva da se bavi “pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić, koji uživa njegovo ogromno poverenje, voditi suštinski politički deo”.

Да ли овај човек схвата да сваки пута када каже нешто овако, ко ће се у Влади бавити чиме и слично, директно крши Устав на чије поштовање тек што се заклео. По Уставу председник републике нема апсолутно никакве ингеренције над Владом и њеним радом, штавише те две функције су баш по Уставу потпуно раздвојене. У нормалној земљи председник државе би само за једну овакву изјаву био би одмах смењен.

nemoj da se čikaš

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.

ned

pre 6 godina

Kako može neko da jednu premijerku ograniči da ne treba da se bavi politikom? Odakle vam takav stav. Njen osnovni posao je politika. Dačić bi trebalo da sluša nju. Nije ni stupila na dužnost a već je uskraćena za posao za koji je izabrana. Devojko, iz te fotelje kad odeš sa sobom ćeš poneti samo svoj obraz, ne zaboravi. Od danas si samo ti za sve odgovorna. Čuvaj obraz!

sale

pre 6 godina

Nas predsednik svaki dan krsi ustav i svoja ovlascenja.
Presednik treba da preda mandat stranci ili koaliciji koja ima vecinu, pa ta stranka predlozi mandatara.
A ako vec prekrsi svoja ovlascenja pa predlozi mandatara onda bi trebao da pusti buducu premijerku da sama formira vladu a ne da on kaze ko ce da bude u vladi i ko ce sta da radu, to je posao premijerke a ne predsednika.

т

pre 6 godina

Замислите да имамо два премијера - власти и опозиције. Ниједан не би имао потпуну самовољу, један би другог ометали, али на крају би се договорили, па би и нама било боље.

Eskim

pre 6 godina

"Ne sećam se da je Tomislav Nikolić dok je bio predsednik govorio šta će da radi premijer. Ili se to Ustav promenio.
(Dečko, 15. jun 2017 23:47)"

Još će se na kraju ispostaviti da je Toma Diploma najprofesionalnije radio posao predsednika.

Eto tako

pre 6 godina

Logičan izbor: žena govori i ruski i engleski i ima diplomu iz marketinga.

Cele svoje karijere, pre politike, bila je zadužena za odnose s javnošću. I sad će biti Vučićev PR.

Napredno.

+SAVO

pre 6 godina

И даље ће у земљи Србији, Дачић да буде у влади!!! Да ли постоји безвреднија и беспотребнија особа?

Antigona

pre 6 godina

"Ništa ja ovde ne razumem.
(outsider, 15. jun 2017 23:50)"
Da pokušam da objasnim.
Ovo je politički teatar u najčistijem obliku. Politički teatar je sinonim za empty show. To je poziranje koje ne signalizira neku istinsku ideju, već je prosta predstava u korist vlasti.

Vedran

pre 6 godina

Vučić je ovo pametno odigrao: s jedne strane postavljanjem deklarirane homoseksualne zene zapadu predstavlja svoju stranku kao modernu proevropsku a sa druge strane hrvatica + lezbejka ne moze imati kod primitivnog dela naroda koji cini visok postotak toliku podrsku da se desi da ga samostalno zameni i prestigne kao sto je on uradio Nikolicu. Drugim recima, ona je idealna marioneta i nemojte sumnjati da sad Vučić i predsednikuje i vlada preko nje!

Djed Milutin

pre 6 godina

Katastrofalna je zabluda imati poverenje u Ivicu Dačića.Kljuc sumnji gradjana ,u dobre namere Vucica,je njegovo oslanjanje na SPS,a posebno na Dačića.Dakle,ovo je mišljenje ogromne većine gradjana,i onih koji izlaze i onih koji ne izlaze da glasaju(veliki procenat ne izlazi upravo bojkotujući Dačića i slične).Licno mislim da Dacic nije loš ka covek,ali ima slabu efikasnost i sklon je dolovima koji zakonom nisu preporučljivo.

Testera

pre 6 godina

Zar prethodni parlamentarni izbori nisu odrzani zato sto je vodka zeleo da se otarasu sps-a? Drugo pitanje, kako neko sa manje od godinu dana politickog iskustva moze da bude premijer jedne zemlje?
Bilo mi je lakse da emigriram nego da nadjem odgovore. Zbogom pameti.

sretno anuška

pre 6 godina

Ana,
ako si već prihvatila funkciju (ne posao već FUNKCIJU), onda to odradi po Ustavu a ne po sistemu 'želje i pozdravi'. Ne plaši se i budi hrabra. Možeš ti to. Dobro proući komentar Čede Jovanovića, vrlo je koristan. Sve najbolje ti želim.

Roki

pre 6 godina

Kompletna vlast je u jednim rukama, nazalost, oporavak nam ne ide dobro, standard srozan totalno, ali covek suvereno vlada, narod se ponasa kao mumije, a ovi politicari oko njega su samo ikebane, umesto sto sede za stolom vlade ministri, mozemo ih zameniti saksijama sa cvecem, cvece bi nas manje kostalo a istu bi ulogu odigralo kao i clanovi vlade a lepo i izgleda.

e

pre 6 godina

Upravo je tu postavljena da vodja and SNS compani cuva obraz i dupe. Dakle sve sto bude dobro pripisace sebi zasluge, a ona cebiti dezurni krivac u neuspehu. Taj neuspeh moze biti bilo koji sektor pa i spoljna politika,. Po ustavu premijer je kreira ane Dacic.Nece ovo izaci na dobro.

s t v

pre 6 godina

Briga me što ćete mi lupati minuse, ali moram da kažem svima onima "zgroženima" što predsednik najavljuje podelu poslova u vladi.
Kada je Tadić glumio sve, osim odgovorne osobe, samo ste se smeškali.
Za Cvetkovića ste mislili da je Deda mraz.

Ipak moram odati priznanje svima vama koji znate i poznajete rad vlade koja, još uvek zvanično, nije počela sa radom.
Još kada bi svi počeli da bacamo đubre u kontejnere (a ne da nam vlast bude kriva što je po ulicama) gde bi nam bio kraj.

Radmilo

pre 6 godina

Od ovog čoveka se nije moglo bolje očekivati. Zavadi pa vladaj. Morao je sebi da naporavi mesto velikog pomiritelja. Sramotno.
A. Brnabić je pokušala da pogura razvoj informacionog sistema javne uprave. Mali pomak je postigla, trebalo je ostaviti da radi to i dalje. Možda Dačić 'zna politiku najbolje' ali i to je za jadnu trojku.
Ovakav loš potez mogu da opravdam jedino pritiscima sa strane, sa engleske i sa ruske. A Srbija!

Boban

pre 6 godina

@Pera
Jeste po ustavu vlast njena ali je po broju poslanika skupština njegova. Za par dana ukoliko se drzne da slučajno misli svojom glavom, skupština napravi opstrukciju a ona sem LDP-a i još par poslanika što je zanemarljivo, nema poslanike uz sebe. I ćao vlada, novi izbori i tako to.

lena

pre 6 godina

Čestitam na izboru za premijerku. Uspeh Vam je zagarantovan smo ako ostanete svoja, odlučna i ako ne dozvolite da vam predsednik "sedne" na kičmu i radite ono što on želi.Sigurna sam da ćete bez obzira na razlike u mišljenjima i različitosti po pitanjima seksualne orijentacije, imati podršku za sve poteze koje su u korist države. Učlanjenje u stranku Vam nije potrebno,bio bi to veliki minus. Ostanite takvi, a Srbi umeju i da vole i da pamte dobro i da tako uzvrate. Srećno. A, da, majka sam sinova i supruga u srećnom braku i podržavam sve što je dobro za Srbiju.

Mazga

pre 6 godina

Odjednom svi formalisti i postuju slovo zakona. AV je i dalje predsednik SNS- i odatle crpi kompletnu politicku moc. Ako je neko ikad imao veze sa politickim partijama zna da sva tela u politickoj stranci rade po principu sta kaze onaj iznad i sluze kao unapred programirane tupe glasacke masine. Prosto. Politicka moc nikad ne dolazi sa premijerskog ili predsednickog mesta. Odjednom svi se prave kao da zivimo u Svajcarskoj a ne nazalost u Srbiji.

oregon

pre 6 godina

Nema tu pomoći. Isto bi bilo Dačić ili Brnabić, samo Brnabić će slušati 100% a Dačić bi slušao 90% i koristio trikove. Promene bi bilo jedino da Janković ili Radulović ilimneko treći iz opozicije skupi većinu u skupštini i donese potpise i iznenadi starešinu. Realno, šanse za tako nešto su nula jer strah od izbacivanja iz SNS, strah od novih izbora, strah od medijskog pritiska na pojedince u koje sistem pokaže prstom je daleko većo od otpora novoj premijerki i sveopštem vladaru.

Goran

pre 6 godina

Nadrljaće Brnabićeva kao i Krstić, Verbić i svi ostale vanstranačke ličnosti koje su pomislile da mogu nešto da urade u ovoj državi čak i kada su loši đaci na vlasti ... osim ako ne igra onako kako gazda svira, što je vrlo moguće. Kako god - svi neuspesi biće pripisani njoj, a gazda će se već pobrinuti da se svi uspesi predstave kao njegovi.
Naravno, za sve to nije kriv gazda, nego raja koja mu to dozvoljava.

stranac 1952

pre 6 godina

(Vedran, 16. jun 2017 06:51)
Sasvim se slažem, a sa takvom politikom rukovođenja boljitka vam nema! Svodi se na "JA sam uradio, ONI su pogrešili!":(

Allegretto

pre 6 godina

U prevodu- muzicari se rotiraju ali muzika ostaje ista...e tuzni i prevareni narode..
(StradijaZauvek, 15. jun 2017 21:53)

Zato što je dirigent ostao isti.

smesni su

pre 6 godina

Neko rece da je dacic katastrofalan politicar. Dacic je maestralan politicar, uspeo je da sps podigne iz pepela i da bude na vlasti 10 godina

domoni

pre 6 godina

Znaci ti kao premijer si se mesao u sve i svaku poru zivota i vlade a Brnabiceva ce nastaviti sa radom samo u oblasti samouprave i organizovati sastanke vlade kao neki. Pa i Tadic je bio nenapadniji u slucaju Cvetkovic.
Otvoreno kaze ja sam bog i batina a ovo dvoje su marionete koje cu kontrolisati (iako Dacica kontrolisu Rusi)

Jovan

pre 6 godina

Ok za Anu ali dati Dacicu politiku da vodi pa to je KATASTROFA. On je olicenje Ruske politike i Ruskih interesa a ne Srpskih.E Vucicu naredio ti Putin da Dacic mora da vodi politiku.

sn

pre 6 godina

u svakom trenutku sns,koji ima vecinu u parlamentu moze da je degradira i to je jedino relevantno.PreCednik drzave,ujedno i pretsednik sns-a,moze,hoce i mora da vuce konce,ne iz potaje ,vec javno,zaobilazeci Ustav,uvodeci preCednicki sistem na mala vrata.Ali,narodne mase ove krezave,malogradjanske i ruralne srbije to i hoce,to vole,to ih vraca u detinjstvo kada je njihov otac sve odlucivao i nosio svu odgovornost a oni su morali jedino da se igraju i ne prave galamu.Narod ce moci na miru da gleda pinkoviziju,rijalitije,grand i sve moguce latino-indijsko-turske serije.Normalno i fudbal,sto je sustinski najvaznije.Srbija je u "sigurnim"rukama....

momboy

pre 6 godina

Ne može to tako. Ovlašćenja premijera su definisana i zna se ko je premijer a ko ministar. Nije narod toliko glup, ne podcenjujte narod.
(nemoj da se čikaš, 15. jun 2017 22:02)

E tu gresis! Nas narod jeste glup... Uzasno glup, neprosvecen, zatvoren i neobrazovan... I to je osnovna premisa kojom svaka rasprava u i o Srbiji, bilo socioloska, bilo politicka, treba da pocne. Narod je glup! I kada se kroz tu prizmu posmatra, sve je puno jasnije i nerazumno dobija smisao.

vasa

pre 6 godina

Ovo se dalo za očekivati, da se ostane broj 1, strah od saradnika, strah da se ne izgubi vlast, da ne prođe kao Nikolić, kao Šešelj.Ona je njegov garant vlasti zato što je ranjiva zato što nema podršku mnogih i kao takva slušaće njega neće ga izdati, te priče da smo tolerantno društvo da je stručnjak to pada u vodu, za nas je uteha što stvarno jeste stručna i sposobna samo je pitanje koliko sme od vođe.Na svim ostalim ključnim mestima dovedeni su poslušnici većina bez karatera, prosto nedostojni pozicija na kojima su, a on pa on je sam sebi najveći neprijatelj treba samo da se raspriča...biće nama bolje jednog dana jedne godine...

Kell

pre 6 godina

Osoba koja je pisala ovaj tekst ne zna još u i šta znaci biti tehnokrata. Cvetkovic i sada Barnabic neće da budu tehnokrate jer nisu tehnokrate.

MisterNo

pre 6 godina

Moram ispraviti vecinu komentatora ovde - formalno nije prekrsio Ustav. Naime Predsednik daje mandat najjacoj grupaciji u parlamentu, tj. njenom predsedniku. U ovom slucaju Predsednik Vucic je dao mandat predsedniku SNS-a Vucicu....