1. @marko_sthml
  Glupost. Pre dve godine se digla galama kada su Rusi na molbu EK dostavili listu evropskih zvanicnika kojima je zabranjen ulaz (a posle slicne situacije sa nekim parlamentarcem).
  To je sad debelo bajata vest.
  A CG je dobila reciprocan odgovor dve godine kasnije (naravno onda kad je to odgovaralo RF).
  I nema "bezanja" iz kandzi - jer u istima nije ni bila. Ali sada jeste, samo nekim drugim...
   (genije, 31. maj 2017 15:08)

  # Link komentara

 2. Čekajte ljudi? Crna Gora je, bez ikakve potrebe, ničim izazvana, uvela sankcije jednoj od najmoćnijih država sveta a velika većina grdjana, na ovom šizofrenom Balkanu, takav postupak, prihvati kao nešto najnormalnije dok odgovor Rusije na tu crnogorsku "principijelnost", pkarakteriše kao nešto ružno i nedozvoljivo?! Da se ja pitam zabranio bih ulaz svim gradjanima sa crnogorskim putnim isprava. Od takve odluke ne bi imala korist ni Crna Gora ni Rusija ali, to bi bio principijelan i recipročni odgovor na crnogorsko duhovno posrtanje, koje ima za cilj da se u očima NATO moćnika pokaže kao pouzdan sluga.
  (Topličanin Milan, 31. maj 2017 11:00)

  1. Nije uvela ničim izazvana, ni bez ikakve potrebe, uvela ih je na traženje EU čiji član pokušava postati. Ne radi se tu o principima, radi se o provođenju jedinstvene politike EU.
  2. Principijelno bi onda bilo od Rusa da uvedu sankcije i ostalim državama koje su uvele sankcije Rusiji, a ne samo maloj CG.
  3. Duhovno posrtanje CG? Nisam znao da je Rusija duhovni mount everest pa da se okretanje zapadu smatra duhovnim posrtanjem.
  4. CG je svoj put izabrala sama, ne vidim da se u CG opterećuju što Srbija ne može odlučiti hoće li na zapad ili istok.
   (leptirica, 31. maj 2017 13:09)

  # Link komentara

 3. Rusi su mnogo jaki! Velika sila! Pa neka sada ovi pokušaju da uđu u Rusiju. Neka kopaju rovove ispod ruske granice. Neka se sakrivaju u kamionima za Rusiju. Jaka Rusija je uspela da im spreči ulazak! 5:0 za cara Putina!
  (slavko, 31. maj 2017 11:28)

  # Link komentara

 4. Ha ha ha, to znaci da ne mogu da u udju u Rusiju , a u obe drzave saveznike Rusije tj Belorusiju i Kirgistan?Samo beka Rusi placaju porez ba nekretnine u Cg i sve je ok.
  (Stari Taja, 31. maj 2017 11:04)

  # Link komentara

 5. Čekajte ljudi? Crna Gora je, bez ikakve potrebe, ničim izazvana, uvela sankcije jednoj od najmoćnijih država sveta a velika većina grdjana, na ovom šizofrenom Balkanu, takav postupak, prihvati kao nešto najnormalnije dok odgovor Rusije na tu crnogorsku "principijelnost", pkarakteriše kao nešto ružno i nedozvoljivo?! Da se ja pitam zabranio bih ulaz svim gradjanima sa crnogorskim putnim isprava. Od takve odluke ne bi imala korist ni Crna Gora ni Rusija ali, to bi bio principijelan i recipročni odgovor na crnogorsko duhovno posrtanje, koje ima za cilj da se u očima NATO moćnika pokaže kao pouzdan sluga.
  (Topličanin Milan, 31. maj 2017 11:00)

  # Link komentara

 6. @ "@marko_sthlm 

  Spali su na to da ne dopustaju crnogorcima da im nekaznjeno uvode sankcije.
  (samo reciprocitet, 31. maj 2017 10:05)"

  I kao što rekoh, zašto na taj način ne kazne i nemce, francuze, britance, amerikance, grke, bugare, mađare, špance? I oni su Rusiji uveli sankcije!
  Naravno da neće jer im se ne isplati ... ali zašto oštriti zube na jednoj maloj CG?
   (marko_sthlm, 31. maj 2017 10:57)

  # Link komentara

 7. "Sankcije Evropske unije, koje je podržala Crna Gora, uvedene su 2014. nakon ruske agresije na Ukrajinu..."
  Ovaj deo clanka nije tacan. Sankcije su uvedene posto je na Krimu organizovan referendum za prisajedinjenje Rusiji (uzgred, kao odgovor na drzavni udar u Ukrajini, organizovan od strane Amerikanaca)
  Ako bi neko uvodio sankcije zbog agresije, tesko da bi SAD i vecina evropskih drzava bila preskocena
  (Slobodan, 31. maj 2017 10:54)

  # Link komentara

 8. Zasto zbog NATO ? Crna Gora je uvela sankcije Rusiji i uveli su zabranu ulaska nekim ruskim drzavljanima na teritoriju Crne Gore, ovo je reciprocitet
  (ja, 31. maj 2017 09:24)

  Uvele su sve zemlje članice NATO-a, sve članice EU i zemlje kandidati za članstvo EU osim Srbije (zato i pregovori ne idu brzo kao sa CG) jer je to zvanićno politika EU i NATO-a, pa ne vidim da je Rusija niti jednu od vlada zemalja članica EU i NATO-a stavila na takav spisak. To ti je ono kad ne možeš velikog nasilnika nategnuti za uho , pa netegneš njegovog malog bracu koji samo radi ono što mu je veliki brat rekao da radi.
   (leptirica, 31. maj 2017 10:52)

  # Link komentara

 9. Ja se ne sjećam tolike drame kada je Hrvatska (pa i ranije Slovenija, Mađarska..) ulazila u NATO iako je i tada Rusija bila oštro protiv širenja NATOa.

  Zašto ih CG toliko muči?
  (Vitez, 31. maj 2017 10:46)

  # Link komentara

 10. Zaista neverovatni komentari, kada SAD proglase nekog perosnom non grata onda tako radi velika sila, a kada Rusija uradi onda se ponaša kao uvređena mlada. Skror svaka država ima ovakve spiskove u skaldu sa svojim interesima.
  (Arsa, 31. maj 2017 10:46)

  # Link komentara

 11. @evroskeptik
  Da, da, samo sto rusi nisu ulagali nesto po Evropi, pa i saradjuju. Dok su u Crnu Goru upumpali ogromne pare, kasnije ovi otisli na drugu stranu. Npr Rusi i Francuzi imaju odlicnu saradnju, ali rusi ulazu dosta na Azurnoj obali. Idi slobodno do Nice, Kana i ostalih mesta videces menije restoraana ispred i na ruskom, konobari znaju ruski, imas prodavnice 'Little Russia', imas prelepu rusku crkvu u Nici. Dok crnogorci udarili bananu, okrenuli se i otisli. Ja nisam ni za ruse ni za Eu, ja zivim van EU, u CH :D Ali kad pogledate, rusi su mogli da uloze milijarde u Crnu goru, ubirali bi i jedni i drugi od mora najvise. Ovako crnogorci otisli na drugu stranu, ka EU i Nato. Sta, italijani ce im pomoci da razviju njihovo primorje? Hrvati? Francuzi, spanjoli i ostali? Nema nista od toga.
  (Pa kako ne, 31. maj 2017 10:41)

  # Link komentara

 12. Jel to znaci da ne smeju da ulaze u savez u koji oni zele, vec samo kako ima kazu R. O majko bozija, sta oni umisljaju.
  (App, 31. maj 2017 10:39)

  # Link komentara

 13. Dobro, pa šta?
   (Nenad, 31. maj 2017 10:33)

  # Link komentara

 14. Čudo su nam Rusi napravili kroz istoriju pa će i u budućnosti. Ne kažem da će Nato i EU više al nece ni ovi. Da je pravde ne bi ni sa rusima ni sa EU nego Kinezima pa da nas bog vidi. Oni bar svoje saveznike drže sitim i zadovoljnim. A svakako su ekonomska sila broj jedan a sta ce tek da budu. Ova politika zapada i Rusije gde se koplja lome na drugima je bas fer inace. Da NATO nema interese na balkanu ne bi ga imali ni Rusi nego ovako se kolju preko tuđe kičme.
   (osedeo, 31. maj 2017 10:30)

  # Link komentara

 15. Na sta je spala jadna i nekada velika Rusija... da zabrani ulazak za 30 ak ljudi i to je to.
  I jos pusta filmove svojim gradjanima da ne idu u CG na more svake godine ali braća Rusi i ne haju mnogo za to.
  Nemaju nameru da odustanu od lepota Jadrana ,cak naprotiv.
  Toliko o uspesnosti drzavne politike malog Putina.
   (Nis Jug, 31. maj 2017 10:11)

  # Link komentara

 16. Ne znam na koji način ulazak Crne Gore u NATO predstavlja pretnju za Rusiju koja je udaljena 2000 kilometara!? Tako da ovo ne može da predstavlja ni "osvetu" i "kažnjavanje" već samo bes jer se CG izvukla iz njihovih kandzi.
  (Maloprstić, 31. maj 2017 10:09)

  # Link komentara

 17. Ne bi trebalo da Moskva naljuti toliko protiv jedne male drzave(mozda i bas toliko i ne bitna figura u velikoj "sahovskoj" tabli) kao sto je C.Gora!
  Pa zasto toliko lutnje kada se zna da C. Gora, kao suverena drzava, imala je pravo da bira svoj saveznik?!
  Zasto toliko lutnje protiv C.Gore kada se zna se i ako ova drzava sada pod NATO kisobranom, ne znaci da ona i njegov narod gaji neprijatelstvo prema Rusiji, naprotiv taj narod postuje Rus, pa sigurno i njena vlada i politicki spektar.
  Na kraj do kraja sto bi rekli, ka na piaci, NATO je dala vise za malu C.Goru, nego Rusia a to znaci vise sigurnosti kada se zna da Rus je daleko a NATO je tu, u Italiu, Hrvatsku, Albaniju, Kosovu...?! A Rus?!
  (Mujo11, 31. maj 2017 10:07)

  # Link komentara

 18. @marko_sthlm

  Spali su na to da ne dopustaju crnogorcima da im nekaznjeno uvode sankcije.
  (samo reciprocitet, 31. maj 2017 10:05)

  # Link komentara

 19. Neverovatno! Rusi se ponasaju kao uvredjena, besna, ostavljena zena...
  (DB, 31. maj 2017 09:52)

  A sankcije kada uvedu SAD i EU su nesto drugo, jel?
   (neko ko zna, 31. maj 2017 10:01)

  # Link komentara

 20. Kakva "osveta"???
  To su samo diplomatske reciprocne mere na vec donete Milove odluke!!!
   (Don Kihot, 31. maj 2017 09:59)

  # Link komentara

 21. Neverovatno! Rusi se ponasaju kao uvredjena, besna, ostavljena zena...
   (DB, 31. maj 2017 09:52)

  # Link komentara

 22. I ako sam protivnik ulaska Srbije u NATO, potez Rusije nije diplomatski. Drugi predstavnici država koje su članice NATO slobodno dolaze u Rusiju i imaju redovne sastanke sa ruskim zvaničnicima.
  (evroskeptik, 31. maj 2017 09:48)

  # Link komentara

 23. Licemerstvo!
  Prave cistu uslugu Crnogorcima. Bugaru, Rumuni, Madjari, Grci, Italijani - ostali politicari iz NATO zemalja nemaju ovakve spiskove, samo je Rusija racunala da je Crna Gora njihova prcija, i samo prema CG su ovakve mere i pritisci???
  (Adam, 31. maj 2017 09:38)

  # Link komentara

 24. "Pobjeda" je služila i u ono vrijeme kao zanimacija dok u kafanu ne stignu novine sa više kredibiliteta.
   (and1, 31. maj 2017 09:33)

  # Link komentara

 25. Uh kako ih boli CG članstvo u Nato!

  A zašto tom istom logikom ne zabrane ulazak u Rusiju Angeli Merkel, Macron-u, čitavom grčkom establišmentu i svim britanskim političarima?!?

  Nego našli da oštre zube na velikoj sili Crnoj Gori koja u taj Nato ulazi zarad sigurnosti i očuvanja celovitosti svineš teritorije!

  Eh na šta je spala nekada velika sila Rusija!
   (marko_sthlm, 31. maj 2017 09:32)

  # Link komentara

 26. Zasto zbog NATO ? Crna Gora je uvela sankcije Rusiji i uveli su zabranu ulaska nekim ruskim drzavljanima na teritoriju Crne Gore, ovo je reciprocitet
  (ja, 31. maj 2017 09:24)

  # Link komentara

 27. Au, bas su se potresli sto ne mogu u Rusiju...
  (Ggg, 31. maj 2017 09:23)

  # Link komentara