1. Utvrditi sta je povod ovakog ponasanja, pa tek onda reagovati.
  Ako su Romi prosili ili lomoli javnu imovinu, onda tuziti i krivicno goniti pocinioce.
  Ako je u pitanju cista diskriminacija, dati otkaz komunalcima i ponisiti im staz u sluzbi....za primer drugima.
   (Našu miliciju niko ne sme da bije, 19. maj 2017 16:01)

  # Link komentara

 2. Kada bih ja isekao neispravni, raspadnuti automobil i izašao sa njim na ulicu, te započeo neprijavljeni privatni posao prikupljanja sekundarnih sirovina, u roku od par sati bi mi vozilo bilo oduzeto i odveženo na deponiju, gde pripada, a ja kažnjen prekršajno, ako ne i krivično gonjen. Prvi su na mestima gde mogu da ostvare svoja prava i na njima insistiraju do najsitnijih detalja, a o obavezama ni ne razmišljaju. Osećam se kao građanin drugog reda u sopstvenoj zemlji u poređenju sa njima.
  (chokoholic, 19. maj 2017 14:16)

  Eh, jadan ti. Sanjaš o tome da ispišeš decu iz škole i sakupljaš sekundarne sirovine ali ti država ne dozvoljava. Samo privilegovani Romi to smeju.
  (Sramota, 19. maj 2017 15:43)

  # Link komentara

 3. Био сам са супругом и ћеркицом у доњем парку на Калемегдану пре неки дан када је неких 10-ак Рома и Ромкиња у том парку разваљивала мобилијар предвиђен за децу. По њих 5 је било на свакој великој љуљашци у исто време. Дрмали су и љуљали се као да хоће то да униште. После сам видео да је неко то пријавио комуналној полицији која је дошла да интервенише и да спаси од вандала оно што смо муком и са оно мало средстава која имамо на располагању као сиромашно друштво (а можда и помоћу донација са запада) урадили да парк заличи на цивилизовано друштво. Ето само толико.
  (Неша Србин, 19. maj 2017 14:30)

  # Link komentara

 4. Mene samo interesuje kad će policija početi da brani romskim dečacima da vozikaju prepravljene freze po Beogradu dok skupljaju sekundarne sirovine. Meni stalno zautavljaju i gledaju mi markicu da li je nova, a tim klincima ne traže ni ličnu kartu, ni vozačku dozvolu, ni saobraćajnu dozvolu, niti ikakav atest (jer freza ne može biti vozilo za prevoz robe i ljudi), itd. Pritom ta deca ne poznaju elementarne saobraćajne propise i video sam nekoliko nesreća za koja su ona kriva...
  (Dosta više..., 19. maj 2017 14:24)

  # Link komentara

 5. Nikad nisam branio policiju, ali sam 101% siguran da ih bez potrebe ne bi izbacili sa igralista
  (The ugly truth, 19. maj 2017 13:48)

  Siguran si jer tako osećaš i osećaj te ne vara? Sigurno je jedno, da se taj osećaj zove ksenofobija i šovinizam. Takvi imaju potrebu da izbacuju ne samo sa igrališta, nego i iz kuće, ulice, grada, države. Ali, siguran sam da nas ima u većini civilizovanih, tolerantnih, humanih, saosećajnih. Nadam se da ćeš i ti porazmisliti i biti deo većine Srbije.
  (realno, 19. maj 2017 14:17)

  # Link komentara

 6. Moram reći da mi je pravde za Rome i dvostrukih aršina, koji za njih važe, već dosta. Ni jedna manjina u Srbiji se nije izborila da nema obavezu nošenja dokumanata, registracije automobila, školovanja dece osnovnoškolskog uzrasta... osim Romi. Kada bih ja isekao neispravni, raspadnuti automobil i izašao sa njim na ulicu, te započeo neprijavljeni privatni posao prikupljanja sekundarnih sirovina, u roku od par sati bi mi vozilo bilo oduzeto i odveženo na deponiju, gde pripada, a ja kažnjen prekršajno, ako ne i krivično gonjen. Prvi su na mestima gde mogu da ostvare svoja prava i na njima insistiraju do najsitnijih detalja, a o obavezama ni ne razmišljaju. Osećam se kao građanin drugog reda u sopstvenoj zemlji u poređenju sa njima.
  (chokoholic, 19. maj 2017 14:16)

  # Link komentara

 7. Stamota. Romi su deo naseg drustva i moramo ih integrisati u njega svidelo se to nekom ili ne. Ako su bili u pratnji roditelja s kojim pravom decu terati sa igralista iz parka loji je javno dobro. Te komumalce suspendovati s posla i dati obuku o osmovnim ljjudskim pravima.
  (MB, 19. maj 2017 14:13)

  # Link komentara

 8. Ta "nevladina organizacija" što lovi greške drugih, bolje da rešava probleme roma, na pr. da zbrine one mlade žene sa bebama na raskrsnicama i Novog i starog Beograda što prose između kola itd itd
  (Crna ovca, 19. maj 2017 14:12)

  # Link komentara

 9. Pitanje za šoviniste iz komunalne policije : Kada ćete biti dovoljno hrabri da kaznite vlasnike velikih pasa koji svoje ljubimce šetaju bez povodaca i vlasbike koji svoje ljubimce šetaju na dečijim igralištima, kada ćete kažnjavati one koji razbacuju otpad gde stignu ili pljuju po ulicama, kada ćete kazniti kamiondzije koji u Milutina Milankovića voze po trotoaru i ostavljaju blato na istom (Prijavljivano tri puta), kada ćete kažnjavati bahate vlasnike kafića iz kojih gruva muzika do kasno u noć, kada .... Verovatno nikada jer bitnije je kazniti one koji ne plaćaju BusPlus i ganjati romsku decu iz parkova.
   (Opet, 19. maj 2017 13:53)

  # Link komentara

 10. Srbija je zbog neodgovornog, nehumanog odnosa prema Romima dobila pre neki dan debele packe ali to kao da nikoga ne pogađa i ne tangira. Komunalci samo slažu svoje izgreda jedan na drugi samo ne znam gde im je maksimum, dosta je već odavno.
  (milan, 19. maj 2017 13:51)

  # Link komentara

 11. Nikad nisam branio policiju, ali sam 101% siguran da ih bez potrebe ne bi izbacili sa igralista
  (The ugly truth, 19. maj 2017 13:48)

  # Link komentara

 12. A nije zato sto su prosili?
   (milan, 19. maj 2017 13:46)

  # Link komentara