Subota, 29.04.2017.

23:25

Dačić: Ne bi bilo pametno hapsiti Musliua

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da to ipak nije pametno.

Izvor: Beta

Daèiæ: Ne bi bilo pametno hapsiti Musliua IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Deki

pre 6 godina

@(Nenad, 29. april 2017 23:48), razlika je ta što tamo tužilac hapsi i radi svoj posao jer je nezavistan. Na pritisak Brisela, USA, i same vlade francuske je pušten RH. Kod nas direktno utiče AV na tužilaštvo.

boki

pre 6 godina

Zasta da ga hapse?Zbog slobode govora?Pustite da prica u prazno i nedajmo se da nas provociraju albanci moramo da sacekamo pravi trenutak to je mudra i odgovorna politika a ne skakanje do plafona Posle svakog albanskog lupanja!

Tonci

pre 6 godina

I sad cemo svi da mislimo na Albance pa da vi neradnici i probisveti mozete slobodno da nastavite sa rastakanjem zemlje. Albanac i Srbin su prijatelji a neprijatelji su im politicari.

Igy

pre 6 godina

Au kako ste pametni...
Coveka koji poziva na rusenje ustavnog poretka necete da hapsite da od njega ne bi pravili zrtvu,
Necete da rusite nelegalnu gradjevinu u NP da ne bi izazivali nemire,
Ne smete da resite problem huligana da ne bi imali nerede na utakmicama...

Samo razmislite kako izgleda kada u americi na nekoj farmi naprave oruzanu formaciju koja ne priznaje drzavi i bori se protiv iste... Opkole ih specijalci, sacekaju malo i onda oni postanu mucenici za ideju, ali ne ostane niko da ih slavi...
A mi... Pa kakvo vodjstvo u drzavi, takva i drzava...

Opasan kriminalac

pre 6 godina

Pa sa... Izivljavajte se zato na meni. Policajci mi prete da ce raspisati poternicu, jer me trazi sudija za prekrsaje, zbog manjeg saobracajnog prekrsaja. I dolaze mi 5x na kapiju zbog toga. Zna se ko je pretnja za stabilnost u ovoj drzavi

Dno

pre 6 godina

Neverovatno je do koje mere se srozala nasa drzava.Zar je ovo jedina reakcija na stvari koje su po vokaciji najvisi cin izadaje drzave i najkaznjivije u celom svetu? Kakva se poruka sa ovim salje bilo kome? Jo god pozeli sad moze da pljune na drzavu i da nastavi da radi svoj posao bez ikakvih posledica? I to nije bilo ko, vec predsednik jedne opstine u Srbiji. Mogu i donekle da razumem da je momenat veoma opasan, i da je mozda i provokacija, ali postoje granice, jednostavno, taj covek ne bi mogao vise da bude to sto jeste, bez obzira sto je izabran na izborima. Ovo je direktno delovanje protiv drzave i pozivanje na delovanje protiv nje. Sta bi se desilo kada bih ja hteo autonomiju za moj kraj, ili Madjari, Vlasi, Bugari...sutra ce isto da traze i Sandzak, opet cemo reci isto? Da ne pominjem bljutavo pozivanje "sta je rekao Vucic"...
Mozda i jeste opasan momenant i sve, ali gospodo, vi niste izabrani da bi se vozili luksuznim kolima i primali velike plate, otimali od naroda, imate iste obaveze kao i mnogi pre vas koji su donosili teske odluke da zastite svoju drzavu, mada iskreno sumnjam da ste im i do clanka...ma i ne sumnjam, vucete se po blatu.

Nenad

pre 6 godina

Pametno. Zasto da ga hapse? U svakoj demokratiji imoj ljudi pravo na otvoreno mislenje.
I u kanadi kvebesani otvorevo u parlamentu govere o sececiji. U americi neki akademici otvoreno o velikom meksiku. Sve je uredu dok nema nasilja.

Koba

pre 6 godina

Ljudi, vi ne mislite da je pametno da hapsite navijace, nije pametno rusiti bespravno izgradjene objekte u Novom Pazaru, ne treba hapsiti ovoga ? Pa jel pametno da mi uopste imamo drzavu ili... ? Nema leba ovde ljudi... Nikad ova zemlja nece stati na zelenu granu

Pavle

pre 6 godina

Dacicu...
U pravu nema "pametno" ili "nije pametno", vec postoji ZAKON, koji mora da vazi i za siptare, ako vazi za Srbe.
To sto Srbi nece dici bunu zato sto je uhapsen kriminalac, a siptari hoce, ne znaci da ne trebate da uhapsite siptarskog separatistu, vec da treba da se razracunate i sa svima koji ga podrzavaju. Po ZAKONU.
Dakle, prvo hapsenje, pa ko se usprotivi, opet hapsenje, a ko se uhvati oruzja, zna se. I sve ce biti kako treba.

Dejan

pre 6 godina

E moj Dacicu. Mozete ti i tvoj partner da pricate I lazete narod koliko hocete. Vi niste I nesmete da uhapsite Musliju a iskreno vama bi trebalo zabraniti da se bavite politikom jer ste sramota srpskog naroda. Nazalost ni drugi nisu bolji a i oni koji vas biraju ne zasluzuju bolje. Ne kaze se dzabe kakav narod takav i vodja.

M.Mitrovic

pre 6 godina

Ne hapsiti Musliju, ne primenjivati nikakav zakon, ne rusiti Zukorlicev univerzit............
Sta je sledece sto "nije pametno" kad su Albanci u pitanju???

Berliner

pre 6 godina

Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca.

"Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe da vodi računa da svojim reakcijama ne napravi dodatnu štetu ili od Muslija žrtvu, to je jedini razlog zašto se to ovde ne čini. I to nije odraz naše slabosti, već snage i mudrosti da kontrolišemo situaciju"

Cekaj, elementarnom logikom proizilazi da su sve ostale zemlje slabe zato sto bi ovakav separatista dobio poziv tuzioca, samo je Srbija jaka, jer to nece da uradi?! E, ovo da nije tuzno bilo bi presmesno! Ja razumem razloge zasto nece da ga hapse, ali onda i neka ih kazu iskreno, a ne da prave ljude idiotima!

smesko

pre 6 godina

Dacicu, u nekoj normalnoj i pravnoj drzavi bi cak i ti za ovu izjavu dobio poziv od tuzioca! Ali dobro znamo da je Srbija svetlosnu godinu daleko od normalne i pravne drzave i nemojte posle da cmizdrite sto nam nisu isporucili Haradinaja!!!

Nije poenta demonstracija sile već poštovanje reda!!!

pre 6 godina

Izgleda da ja treba da ga hapism kao autoelektričar koji živi od trgovine preko interenta.

Jer ako država treba po zakonu da ga hapsi, ali neće jer je dobra i smerna, ako se država ne meša u svoj posao, ne vidim zašto i ja ne bih uradio isto.

Pa da vidimo kakav red ćemo da imamo ako pravila postoje da ne bi postojala!

Jao samo da doživim da Onom gore pukne film dok sam živ, da vam se smejem i da vas žalim istovremeno dok sam još u krvi i mesu. Tu mislim na svu bagru ovozemaljsku!

djoka

pre 6 godina

Da je ovo normalna država, kao što nije, on di posle njegovih izjava bio uhapšen po službenoj dužnosti. Nek izjavi neki meksički političar u Americi da je Teksas Meksiko i da ne priznaje ustav i vladu Amerike i samo brojte minute dok mu FBI ne zakuca na vrata. Ovi naši ne smeju da se obracunaju sa huliganima, ne smeju da hapse separatise, pa šta onda smete i za šta služite!?

valjdanormalan

pre 6 godina

ne verujem šta čovek kaže, pa ko tebe pita da li je pametno ili ne. Ljutimo se kada nam francuzi kažu da nije pametno izručiti onoga zločinca... šta mi u stvari hoćemo???

Milos Radic

pre 6 godina

Ne moramo pominjati Musliua.
Setimo se samo onoga sta je predsednik nase vlade govorio o Kosmajcu, on uhapsen ali je par dana posle toga pusten jer nije bilo dokaza.
A ovamo mi 'digli nos' zato sto nam Francuska nije isporucila Haradinaja

Baba

pre 6 godina

Ako ovo sto je Dacic izjavio nije pritisak vlasti na pravosudje, ja onda ne znam sta je. Sada ce EU da nam pravi problem zbog toga sto povladjujemo primitivcima sa velikim potencijalom da naprave s*, jer primitivci to ne razumeju. Ako je to tako, onda se uopste ne razlikujemo od onih za koje mislimo da su primitivniji od nas. I? Gde onda u Srbiji pocinje civilizacija? Da li je upravo ovo bila namera g. Musliua, da pokaze celom svetu da u Srbiji ne postoji pravna drzava? Upravo zbog ovakvih pojava teski mediokriteti ne smeju da se bave politikom u Srbiji!

Svevladovic

pre 6 godina

Pa da... Vucic, Vucevic, Vucicevic i ostali Dacici najbolje znaju sta je za Srbiju dobro... Sta ce nam onda ZAKONI??? Izglasajte u Skupstini da se svi zakoni brisu i terajte kako vam je volja... Sta diktator kaze tako neka bude!

anonymous

pre 6 godina

Znači li ovo da će zakon biti primenjen ako neko kaže primeni, a ako se tome nekome ne svidja nešto onda će reći ne treba primeniti zakon o on neće ni biti primenjen?!

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne, baš ovo je znak slabosti. Prava reakcija je hapšenje, kao o onomad kad su rušili spomenik u Preševu. Niko nije zucnuo. Za šta plaćamo policiju i specijalce?

Advokat svih Srba

pre 6 godina

A ko da ga uhapsi? Konvertit Vučić koji je Albancima za ovih pet godina dao ono što demokrate nisu za 12 godina. Pa vi niste mogli par meseci da srušite ili makar pomerite onaj nakaradni spomenik teroristima iz OVPBM pa na jadevite jade ga nekako pomeriše, a u Novom Pazaru još uvek visi tabla kolaboratora Aćifa Hadžiahmetovića. Pa praktično juče vam se predsednik Albanije šetao po jug Srbije i još ga je čuvala srpska policija! Svidelo se nekome ili ne, svi ćemo se pokoriti volji Amerike da se stvori homogena i velika Albanska država, a ako pogledate ko sve vlada državama koje su susedi Albanije, ovo je istorijski trenutak jer su sve američki ljudi, sa sve radikalskim preobraćenikom. A Srbi kao Srbi, mi smo naš nacionalni cilj u koji smo uložili i mladost, snagu, volju izgubili tumarajući po utopijskoj Jugoslaviji koja je otišla niz vetar, zato i otud ova sveopšta bezvoljnost među narodom, imam utisak da dođu do Beograda, narod bi se samo sagnuo i to bi bio njihov otpor.

pravna drzava

pre 6 godina

U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Можда сте у праву, али бар забрана деловањем политиком и суспензијом у општини

samuilo

pre 6 godina

Zakon služi da se primenjuje jedanko na sve, a ne po vašem nahođenju, da li je pametno ili ne. Još jedan od dokaza koja diktatura vlada ovde.

onako usput

pre 6 godina

Zakon se postuje ili ne postuje delovalo to tebipametno ili ne! Znaci, vi birate da ne postupite PO ZAKONU jer vam se postovanje zakona cini glupim?

Ogi

pre 6 godina

Ne, to bi bilo jedino pametno što biste mogli da uradite, pošto bi to bio nagovještaj da ovdje ipak postoji neka država. Ovako se sa nama sprda ko stigne.

Д. Карповић

pre 6 godina

Начин на који се Дачић понаша и каже да су они као паметни јер не хапсе Муслија говори нам ѕаправо да они појма немају о правној држави и демократији. У правној држави се неко хапси кад је прекршио ѕакон, а Муслију је прекршио закон и налог ѕа хапшење не иѕдаје ни министар полиције ни председник владе.

Nenad

pre 6 godina

"U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti."

Ali zato ta ista Francuska pusti na slobodu teroristu, iako i sami imaju problem sa terorizmom.

Ljudi, prestanimo da se zavaravamo. Ne postoji drzava u kojoj je zakon iznad politike i nacionalne bezbednosti. Ni kod nas ni u Francuskoj, ni u Rusiji, ni u SAD...

samuilo

pre 6 godina

Zakon služi da se primenjuje jedanko na sve, a ne po vašem nahođenju, da li je pametno ili ne. Još jedan od dokaza koja diktatura vlada ovde.

pravna drzava

pre 6 godina

U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti.

Advokat svih Srba

pre 6 godina

A ko da ga uhapsi? Konvertit Vučić koji je Albancima za ovih pet godina dao ono što demokrate nisu za 12 godina. Pa vi niste mogli par meseci da srušite ili makar pomerite onaj nakaradni spomenik teroristima iz OVPBM pa na jadevite jade ga nekako pomeriše, a u Novom Pazaru još uvek visi tabla kolaboratora Aćifa Hadžiahmetovića. Pa praktično juče vam se predsednik Albanije šetao po jug Srbije i još ga je čuvala srpska policija! Svidelo se nekome ili ne, svi ćemo se pokoriti volji Amerike da se stvori homogena i velika Albanska država, a ako pogledate ko sve vlada državama koje su susedi Albanije, ovo je istorijski trenutak jer su sve američki ljudi, sa sve radikalskim preobraćenikom. A Srbi kao Srbi, mi smo naš nacionalni cilj u koji smo uložili i mladost, snagu, volju izgubili tumarajući po utopijskoj Jugoslaviji koja je otišla niz vetar, zato i otud ova sveopšta bezvoljnost među narodom, imam utisak da dođu do Beograda, narod bi se samo sagnuo i to bi bio njihov otpor.

onako usput

pre 6 godina

Zakon se postuje ili ne postuje delovalo to tebipametno ili ne! Znaci, vi birate da ne postupite PO ZAKONU jer vam se postovanje zakona cini glupim?

Д. Карповић

pre 6 godina

Начин на који се Дачић понаша и каже да су они као паметни јер не хапсе Муслија говори нам ѕаправо да они појма немају о правној држави и демократији. У правној држави се неко хапси кад је прекршио ѕакон, а Муслију је прекршио закон и налог ѕа хапшење не иѕдаје ни министар полиције ни председник владе.

Ogi

pre 6 godina

Ne, to bi bilo jedino pametno što biste mogli da uradite, pošto bi to bio nagovještaj da ovdje ipak postoji neka država. Ovako se sa nama sprda ko stigne.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Можда сте у праву, али бар забрана деловањем политиком и суспензијом у општини

Nenad

pre 6 godina

"U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti."

Ali zato ta ista Francuska pusti na slobodu teroristu, iako i sami imaju problem sa terorizmom.

Ljudi, prestanimo da se zavaravamo. Ne postoji drzava u kojoj je zakon iznad politike i nacionalne bezbednosti. Ni kod nas ni u Francuskoj, ni u Rusiji, ni u SAD...

Pavle

pre 6 godina

Dacicu...
U pravu nema "pametno" ili "nije pametno", vec postoji ZAKON, koji mora da vazi i za siptare, ako vazi za Srbe.
To sto Srbi nece dici bunu zato sto je uhapsen kriminalac, a siptari hoce, ne znaci da ne trebate da uhapsite siptarskog separatistu, vec da treba da se razracunate i sa svima koji ga podrzavaju. Po ZAKONU.
Dakle, prvo hapsenje, pa ko se usprotivi, opet hapsenje, a ko se uhvati oruzja, zna se. I sve ce biti kako treba.

Nenad

pre 6 godina

Pametno. Zasto da ga hapse? U svakoj demokratiji imoj ljudi pravo na otvoreno mislenje.
I u kanadi kvebesani otvorevo u parlamentu govere o sececiji. U americi neki akademici otvoreno o velikom meksiku. Sve je uredu dok nema nasilja.

boki

pre 6 godina

Zasta da ga hapse?Zbog slobode govora?Pustite da prica u prazno i nedajmo se da nas provociraju albanci moramo da sacekamo pravi trenutak to je mudra i odgovorna politika a ne skakanje do plafona Posle svakog albanskog lupanja!

Koba

pre 6 godina

Ljudi, vi ne mislite da je pametno da hapsite navijace, nije pametno rusiti bespravno izgradjene objekte u Novom Pazaru, ne treba hapsiti ovoga ? Pa jel pametno da mi uopste imamo drzavu ili... ? Nema leba ovde ljudi... Nikad ova zemlja nece stati na zelenu granu

Tonci

pre 6 godina

I sad cemo svi da mislimo na Albance pa da vi neradnici i probisveti mozete slobodno da nastavite sa rastakanjem zemlje. Albanac i Srbin su prijatelji a neprijatelji su im politicari.

Opasan kriminalac

pre 6 godina

Pa sa... Izivljavajte se zato na meni. Policajci mi prete da ce raspisati poternicu, jer me trazi sudija za prekrsaje, zbog manjeg saobracajnog prekrsaja. I dolaze mi 5x na kapiju zbog toga. Zna se ko je pretnja za stabilnost u ovoj drzavi

Igy

pre 6 godina

Au kako ste pametni...
Coveka koji poziva na rusenje ustavnog poretka necete da hapsite da od njega ne bi pravili zrtvu,
Necete da rusite nelegalnu gradjevinu u NP da ne bi izazivali nemire,
Ne smete da resite problem huligana da ne bi imali nerede na utakmicama...

Samo razmislite kako izgleda kada u americi na nekoj farmi naprave oruzanu formaciju koja ne priznaje drzavi i bori se protiv iste... Opkole ih specijalci, sacekaju malo i onda oni postanu mucenici za ideju, ali ne ostane niko da ih slavi...
A mi... Pa kakvo vodjstvo u drzavi, takva i drzava...

Deki

pre 6 godina

@(Nenad, 29. april 2017 23:48), razlika je ta što tamo tužilac hapsi i radi svoj posao jer je nezavistan. Na pritisak Brisela, USA, i same vlade francuske je pušten RH. Kod nas direktno utiče AV na tužilaštvo.

M.Mitrovic

pre 6 godina

Ne hapsiti Musliju, ne primenjivati nikakav zakon, ne rusiti Zukorlicev univerzit............
Sta je sledece sto "nije pametno" kad su Albanci u pitanju???

Dno

pre 6 godina

Neverovatno je do koje mere se srozala nasa drzava.Zar je ovo jedina reakcija na stvari koje su po vokaciji najvisi cin izadaje drzave i najkaznjivije u celom svetu? Kakva se poruka sa ovim salje bilo kome? Jo god pozeli sad moze da pljune na drzavu i da nastavi da radi svoj posao bez ikakvih posledica? I to nije bilo ko, vec predsednik jedne opstine u Srbiji. Mogu i donekle da razumem da je momenat veoma opasan, i da je mozda i provokacija, ali postoje granice, jednostavno, taj covek ne bi mogao vise da bude to sto jeste, bez obzira sto je izabran na izborima. Ovo je direktno delovanje protiv drzave i pozivanje na delovanje protiv nje. Sta bi se desilo kada bih ja hteo autonomiju za moj kraj, ili Madjari, Vlasi, Bugari...sutra ce isto da traze i Sandzak, opet cemo reci isto? Da ne pominjem bljutavo pozivanje "sta je rekao Vucic"...
Mozda i jeste opasan momenant i sve, ali gospodo, vi niste izabrani da bi se vozili luksuznim kolima i primali velike plate, otimali od naroda, imate iste obaveze kao i mnogi pre vas koji su donosili teske odluke da zastite svoju drzavu, mada iskreno sumnjam da ste im i do clanka...ma i ne sumnjam, vucete se po blatu.

smesko

pre 6 godina

Dacicu, u nekoj normalnoj i pravnoj drzavi bi cak i ti za ovu izjavu dobio poziv od tuzioca! Ali dobro znamo da je Srbija svetlosnu godinu daleko od normalne i pravne drzave i nemojte posle da cmizdrite sto nam nisu isporucili Haradinaja!!!

Berliner

pre 6 godina

Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca.

"Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe da vodi računa da svojim reakcijama ne napravi dodatnu štetu ili od Muslija žrtvu, to je jedini razlog zašto se to ovde ne čini. I to nije odraz naše slabosti, već snage i mudrosti da kontrolišemo situaciju"

Cekaj, elementarnom logikom proizilazi da su sve ostale zemlje slabe zato sto bi ovakav separatista dobio poziv tuzioca, samo je Srbija jaka, jer to nece da uradi?! E, ovo da nije tuzno bilo bi presmesno! Ja razumem razloge zasto nece da ga hapse, ali onda i neka ih kazu iskreno, a ne da prave ljude idiotima!

Dejan

pre 6 godina

E moj Dacicu. Mozete ti i tvoj partner da pricate I lazete narod koliko hocete. Vi niste I nesmete da uhapsite Musliju a iskreno vama bi trebalo zabraniti da se bavite politikom jer ste sramota srpskog naroda. Nazalost ni drugi nisu bolji a i oni koji vas biraju ne zasluzuju bolje. Ne kaze se dzabe kakav narod takav i vodja.

djoka

pre 6 godina

Da je ovo normalna država, kao što nije, on di posle njegovih izjava bio uhapšen po službenoj dužnosti. Nek izjavi neki meksički političar u Americi da je Teksas Meksiko i da ne priznaje ustav i vladu Amerike i samo brojte minute dok mu FBI ne zakuca na vrata. Ovi naši ne smeju da se obracunaju sa huliganima, ne smeju da hapse separatise, pa šta onda smete i za šta služite!?

Svevladovic

pre 6 godina

Pa da... Vucic, Vucevic, Vucicevic i ostali Dacici najbolje znaju sta je za Srbiju dobro... Sta ce nam onda ZAKONI??? Izglasajte u Skupstini da se svi zakoni brisu i terajte kako vam je volja... Sta diktator kaze tako neka bude!

valjdanormalan

pre 6 godina

ne verujem šta čovek kaže, pa ko tebe pita da li je pametno ili ne. Ljutimo se kada nam francuzi kažu da nije pametno izručiti onoga zločinca... šta mi u stvari hoćemo???

anonymous

pre 6 godina

Znači li ovo da će zakon biti primenjen ako neko kaže primeni, a ako se tome nekome ne svidja nešto onda će reći ne treba primeniti zakon o on neće ni biti primenjen?!

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne, baš ovo je znak slabosti. Prava reakcija je hapšenje, kao o onomad kad su rušili spomenik u Preševu. Niko nije zucnuo. Za šta plaćamo policiju i specijalce?

Baba

pre 6 godina

Ako ovo sto je Dacic izjavio nije pritisak vlasti na pravosudje, ja onda ne znam sta je. Sada ce EU da nam pravi problem zbog toga sto povladjujemo primitivcima sa velikim potencijalom da naprave s*, jer primitivci to ne razumeju. Ako je to tako, onda se uopste ne razlikujemo od onih za koje mislimo da su primitivniji od nas. I? Gde onda u Srbiji pocinje civilizacija? Da li je upravo ovo bila namera g. Musliua, da pokaze celom svetu da u Srbiji ne postoji pravna drzava? Upravo zbog ovakvih pojava teski mediokriteti ne smeju da se bave politikom u Srbiji!

Milos Radic

pre 6 godina

Ne moramo pominjati Musliua.
Setimo se samo onoga sta je predsednik nase vlade govorio o Kosmajcu, on uhapsen ali je par dana posle toga pusten jer nije bilo dokaza.
A ovamo mi 'digli nos' zato sto nam Francuska nije isporucila Haradinaja

Nije poenta demonstracija sile već poštovanje reda!!!

pre 6 godina

Izgleda da ja treba da ga hapism kao autoelektričar koji živi od trgovine preko interenta.

Jer ako država treba po zakonu da ga hapsi, ali neće jer je dobra i smerna, ako se država ne meša u svoj posao, ne vidim zašto i ja ne bih uradio isto.

Pa da vidimo kakav red ćemo da imamo ako pravila postoje da ne bi postojala!

Jao samo da doživim da Onom gore pukne film dok sam živ, da vam se smejem i da vas žalim istovremeno dok sam još u krvi i mesu. Tu mislim na svu bagru ovozemaljsku!

Advokat svih Srba

pre 6 godina

A ko da ga uhapsi? Konvertit Vučić koji je Albancima za ovih pet godina dao ono što demokrate nisu za 12 godina. Pa vi niste mogli par meseci da srušite ili makar pomerite onaj nakaradni spomenik teroristima iz OVPBM pa na jadevite jade ga nekako pomeriše, a u Novom Pazaru još uvek visi tabla kolaboratora Aćifa Hadžiahmetovića. Pa praktično juče vam se predsednik Albanije šetao po jug Srbije i još ga je čuvala srpska policija! Svidelo se nekome ili ne, svi ćemo se pokoriti volji Amerike da se stvori homogena i velika Albanska država, a ako pogledate ko sve vlada državama koje su susedi Albanije, ovo je istorijski trenutak jer su sve američki ljudi, sa sve radikalskim preobraćenikom. A Srbi kao Srbi, mi smo naš nacionalni cilj u koji smo uložili i mladost, snagu, volju izgubili tumarajući po utopijskoj Jugoslaviji koja je otišla niz vetar, zato i otud ova sveopšta bezvoljnost među narodom, imam utisak da dođu do Beograda, narod bi se samo sagnuo i to bi bio njihov otpor.

pravna drzava

pre 6 godina

U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti.

onako usput

pre 6 godina

Zakon se postuje ili ne postuje delovalo to tebipametno ili ne! Znaci, vi birate da ne postupite PO ZAKONU jer vam se postovanje zakona cini glupim?

samuilo

pre 6 godina

Zakon služi da se primenjuje jedanko na sve, a ne po vašem nahođenju, da li je pametno ili ne. Još jedan od dokaza koja diktatura vlada ovde.

Д. Карповић

pre 6 godina

Начин на који се Дачић понаша и каже да су они као паметни јер не хапсе Муслија говори нам ѕаправо да они појма немају о правној држави и демократији. У правној држави се неко хапси кад је прекршио ѕакон, а Муслију је прекршио закон и налог ѕа хапшење не иѕдаје ни министар полиције ни председник владе.

Ogi

pre 6 godina

Ne, to bi bilo jedino pametno što biste mogli da uradite, pošto bi to bio nagovještaj da ovdje ipak postoji neka država. Ovako se sa nama sprda ko stigne.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Можда сте у праву, али бар забрана деловањем политиком и суспензијом у општини

Nenad

pre 6 godina

"U normalnim,uredjenim drzavama(Francuska),Tužilac se ne bi mnogo dvoumio oko hapsenja tipovs kao Musliju,bez obzira sta o tome misle Premijer ili ministar spoljnih poslova.
Dačić ovim javno pokazuje da u Srbiji Tuzilastvo,sud,policija nisu nezavisni,već da rade po nalogu Politicara na Vlasti."

Ali zato ta ista Francuska pusti na slobodu teroristu, iako i sami imaju problem sa terorizmom.

Ljudi, prestanimo da se zavaravamo. Ne postoji drzava u kojoj je zakon iznad politike i nacionalne bezbednosti. Ni kod nas ni u Francuskoj, ni u Rusiji, ni u SAD...

Deki

pre 6 godina

@(Nenad, 29. april 2017 23:48), razlika je ta što tamo tužilac hapsi i radi svoj posao jer je nezavistan. Na pritisak Brisela, USA, i same vlade francuske je pušten RH. Kod nas direktno utiče AV na tužilaštvo.

Nije poenta demonstracija sile već poštovanje reda!!!

pre 6 godina

Izgleda da ja treba da ga hapism kao autoelektričar koji živi od trgovine preko interenta.

Jer ako država treba po zakonu da ga hapsi, ali neće jer je dobra i smerna, ako se država ne meša u svoj posao, ne vidim zašto i ja ne bih uradio isto.

Pa da vidimo kakav red ćemo da imamo ako pravila postoje da ne bi postojala!

Jao samo da doživim da Onom gore pukne film dok sam živ, da vam se smejem i da vas žalim istovremeno dok sam još u krvi i mesu. Tu mislim na svu bagru ovozemaljsku!

Milos Radic

pre 6 godina

Ne moramo pominjati Musliua.
Setimo se samo onoga sta je predsednik nase vlade govorio o Kosmajcu, on uhapsen ali je par dana posle toga pusten jer nije bilo dokaza.
A ovamo mi 'digli nos' zato sto nam Francuska nije isporucila Haradinaja

Tonci

pre 6 godina

I sad cemo svi da mislimo na Albance pa da vi neradnici i probisveti mozete slobodno da nastavite sa rastakanjem zemlje. Albanac i Srbin su prijatelji a neprijatelji su im politicari.

Koba

pre 6 godina

Ljudi, vi ne mislite da je pametno da hapsite navijace, nije pametno rusiti bespravno izgradjene objekte u Novom Pazaru, ne treba hapsiti ovoga ? Pa jel pametno da mi uopste imamo drzavu ili... ? Nema leba ovde ljudi... Nikad ova zemlja nece stati na zelenu granu

Svevladovic

pre 6 godina

Pa da... Vucic, Vucevic, Vucicevic i ostali Dacici najbolje znaju sta je za Srbiju dobro... Sta ce nam onda ZAKONI??? Izglasajte u Skupstini da se svi zakoni brisu i terajte kako vam je volja... Sta diktator kaze tako neka bude!

valjdanormalan

pre 6 godina

ne verujem šta čovek kaže, pa ko tebe pita da li je pametno ili ne. Ljutimo se kada nam francuzi kažu da nije pametno izručiti onoga zločinca... šta mi u stvari hoćemo???

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne, baš ovo je znak slabosti. Prava reakcija je hapšenje, kao o onomad kad su rušili spomenik u Preševu. Niko nije zucnuo. Za šta plaćamo policiju i specijalce?

anonymous

pre 6 godina

Znači li ovo da će zakon biti primenjen ako neko kaže primeni, a ako se tome nekome ne svidja nešto onda će reći ne treba primeniti zakon o on neće ni biti primenjen?!

smesko

pre 6 godina

Dacicu, u nekoj normalnoj i pravnoj drzavi bi cak i ti za ovu izjavu dobio poziv od tuzioca! Ali dobro znamo da je Srbija svetlosnu godinu daleko od normalne i pravne drzave i nemojte posle da cmizdrite sto nam nisu isporucili Haradinaja!!!

Baba

pre 6 godina

Ako ovo sto je Dacic izjavio nije pritisak vlasti na pravosudje, ja onda ne znam sta je. Sada ce EU da nam pravi problem zbog toga sto povladjujemo primitivcima sa velikim potencijalom da naprave s*, jer primitivci to ne razumeju. Ako je to tako, onda se uopste ne razlikujemo od onih za koje mislimo da su primitivniji od nas. I? Gde onda u Srbiji pocinje civilizacija? Da li je upravo ovo bila namera g. Musliua, da pokaze celom svetu da u Srbiji ne postoji pravna drzava? Upravo zbog ovakvih pojava teski mediokriteti ne smeju da se bave politikom u Srbiji!

M.Mitrovic

pre 6 godina

Ne hapsiti Musliju, ne primenjivati nikakav zakon, ne rusiti Zukorlicev univerzit............
Sta je sledece sto "nije pametno" kad su Albanci u pitanju???

Berliner

pre 6 godina

Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca.

"Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe da vodi računa da svojim reakcijama ne napravi dodatnu štetu ili od Muslija žrtvu, to je jedini razlog zašto se to ovde ne čini. I to nije odraz naše slabosti, već snage i mudrosti da kontrolišemo situaciju"

Cekaj, elementarnom logikom proizilazi da su sve ostale zemlje slabe zato sto bi ovakav separatista dobio poziv tuzioca, samo je Srbija jaka, jer to nece da uradi?! E, ovo da nije tuzno bilo bi presmesno! Ja razumem razloge zasto nece da ga hapse, ali onda i neka ih kazu iskreno, a ne da prave ljude idiotima!

djoka

pre 6 godina

Da je ovo normalna država, kao što nije, on di posle njegovih izjava bio uhapšen po službenoj dužnosti. Nek izjavi neki meksički političar u Americi da je Teksas Meksiko i da ne priznaje ustav i vladu Amerike i samo brojte minute dok mu FBI ne zakuca na vrata. Ovi naši ne smeju da se obracunaju sa huliganima, ne smeju da hapse separatise, pa šta onda smete i za šta služite!?

Igy

pre 6 godina

Au kako ste pametni...
Coveka koji poziva na rusenje ustavnog poretka necete da hapsite da od njega ne bi pravili zrtvu,
Necete da rusite nelegalnu gradjevinu u NP da ne bi izazivali nemire,
Ne smete da resite problem huligana da ne bi imali nerede na utakmicama...

Samo razmislite kako izgleda kada u americi na nekoj farmi naprave oruzanu formaciju koja ne priznaje drzavi i bori se protiv iste... Opkole ih specijalci, sacekaju malo i onda oni postanu mucenici za ideju, ali ne ostane niko da ih slavi...
A mi... Pa kakvo vodjstvo u drzavi, takva i drzava...

Dejan

pre 6 godina

E moj Dacicu. Mozete ti i tvoj partner da pricate I lazete narod koliko hocete. Vi niste I nesmete da uhapsite Musliju a iskreno vama bi trebalo zabraniti da se bavite politikom jer ste sramota srpskog naroda. Nazalost ni drugi nisu bolji a i oni koji vas biraju ne zasluzuju bolje. Ne kaze se dzabe kakav narod takav i vodja.

Opasan kriminalac

pre 6 godina

Pa sa... Izivljavajte se zato na meni. Policajci mi prete da ce raspisati poternicu, jer me trazi sudija za prekrsaje, zbog manjeg saobracajnog prekrsaja. I dolaze mi 5x na kapiju zbog toga. Zna se ko je pretnja za stabilnost u ovoj drzavi

Dno

pre 6 godina

Neverovatno je do koje mere se srozala nasa drzava.Zar je ovo jedina reakcija na stvari koje su po vokaciji najvisi cin izadaje drzave i najkaznjivije u celom svetu? Kakva se poruka sa ovim salje bilo kome? Jo god pozeli sad moze da pljune na drzavu i da nastavi da radi svoj posao bez ikakvih posledica? I to nije bilo ko, vec predsednik jedne opstine u Srbiji. Mogu i donekle da razumem da je momenat veoma opasan, i da je mozda i provokacija, ali postoje granice, jednostavno, taj covek ne bi mogao vise da bude to sto jeste, bez obzira sto je izabran na izborima. Ovo je direktno delovanje protiv drzave i pozivanje na delovanje protiv nje. Sta bi se desilo kada bih ja hteo autonomiju za moj kraj, ili Madjari, Vlasi, Bugari...sutra ce isto da traze i Sandzak, opet cemo reci isto? Da ne pominjem bljutavo pozivanje "sta je rekao Vucic"...
Mozda i jeste opasan momenant i sve, ali gospodo, vi niste izabrani da bi se vozili luksuznim kolima i primali velike plate, otimali od naroda, imate iste obaveze kao i mnogi pre vas koji su donosili teske odluke da zastite svoju drzavu, mada iskreno sumnjam da ste im i do clanka...ma i ne sumnjam, vucete se po blatu.

Pavle

pre 6 godina

Dacicu...
U pravu nema "pametno" ili "nije pametno", vec postoji ZAKON, koji mora da vazi i za siptare, ako vazi za Srbe.
To sto Srbi nece dici bunu zato sto je uhapsen kriminalac, a siptari hoce, ne znaci da ne trebate da uhapsite siptarskog separatistu, vec da treba da se razracunate i sa svima koji ga podrzavaju. Po ZAKONU.
Dakle, prvo hapsenje, pa ko se usprotivi, opet hapsenje, a ko se uhvati oruzja, zna se. I sve ce biti kako treba.

boki

pre 6 godina

Zasta da ga hapse?Zbog slobode govora?Pustite da prica u prazno i nedajmo se da nas provociraju albanci moramo da sacekamo pravi trenutak to je mudra i odgovorna politika a ne skakanje do plafona Posle svakog albanskog lupanja!

Nenad

pre 6 godina

Pametno. Zasto da ga hapse? U svakoj demokratiji imoj ljudi pravo na otvoreno mislenje.
I u kanadi kvebesani otvorevo u parlamentu govere o sececiji. U americi neki akademici otvoreno o velikom meksiku. Sve je uredu dok nema nasilja.