1. Sta se je cokolinda zadnjiput falila da oni vec sad svoje granice kontroliraju po standardima sengena...Nek joj neko kaze da ako svakome pogleda pasos na granici to jos nije to,da udju u sengenski sustav moraju jos puno toga napravit, a uostalom ni nemaju jos kompjuterski sistem na granici sa kojim skenira dokumente i provere u interpolu....
  (qwe, 21. april 2017 23:42)

  # Link komentara

 2. do 1991 si u sloveniju mogla da ideš i bez lične karte
   (zeljko, 20. april 2017 12:23)

  # Link komentara

 3. zato u srbiju moze da udje bilo ko bilo kad i bilo gde to je prava slooda
   (sasa, 20. april 2017 11:46)

  # Link komentara

 4. Slovenija maltretira Hrvatsku iz čiste osvete zbog toga što gubi sporove sa Hrvatskom. A gubi jer ne traži pravedno i zakonsko rješenje već tjera neke svoje interese (tako nije htjela da vrati novac hrvatskim štedišama dok je slovenskim vratila, ili silom hoće skoro cjelu Savudrijsku valu a ne će po sredini zaljeva kako se redovno utvrđuje međunarodna granica na moru). Zato je Hrvatsku blokirala pune dvije godine u pregovorima. Zato sad provodi eu zakon na svoj brutalan osvetnički način i maltretira sve putnike i državljane raznih eu zemalja.

  Migranti koji su ulazili bez dokumenata sa lažnim imenima i godinama rođenja su prolazili bez problema i dočekivani sa sendvićima i čajem u Beču, a državljani EU koji pune kasu koju migranti prazne, sa svim dokumentima, čekaju satima na granici u nenormalnim uvjetima (bez hrane, vode, wca). I onda drže lekcije Balkanu o nacionalizmu a svaka članica eu se ponaša izrazito nacionalistički.
  (eu nacionalizmi, 20. april 2017 10:45)

  # Link komentara

 5. Zahvalan Sloveniji sto je smestila Hrvatsku gde joj je mesto, ne popustajte, pravila iz Brisela se moraju postovati, to vazi i za Hrvatsku. Kad Hrvatska ispuni standarde onda ce moci da ocekuje veca prava u EU.
  Lepo je da se podsete kako je to kad te neko politicki mocniji ucenjuje...Hrvatska to isto radi susedima koji nisu u EU.
  (Srpski slovenc, 20. april 2017 10:44)

  # Link komentara

 6. to je zastita sengen zone,hrvatska kao rumunija i bugarska nisu u sengenu,svajcarska je u sengenu al nije u ue,
  (boki, 20. april 2017 10:16)

  # Link komentara

 7. Francuzi su u 19. veku, posle pada autokratskog režima cara Napoleona III i uspostavljanja (treće) republike, imali običaj da kažu:
  - Kako je ova republika lepo izgledala u vreme cara...
  (Miki, 20. april 2017 10:08)

  # Link komentara

 8. Stvarno apsurd, pustili su milionce ljudi da udje bez ikakvih dokumenata, a sad maltretiraju one sa dokumentima!

  Za sve je kriva Merkelica, tu svoju glupost ce nadam se platiti na predstojecim izborima!
  (unistiteljka EU!, 20. april 2017 10:04)

  # Link komentara