Utorak, 11.04.2017.

12:50

Tilerson: Rusija neka bira, ili mi ili oni

Državni sekretar SAD Reks Tilerson "izdao je ultimatum" Rusiji - da stane na stranu SAD i saveznika, ili da "prihvati" Iran, Hezbolah i Bašara Asada, piše AP.

Izvor: B92

Tilerson: Rusija neka bira, ili mi ili oni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

kiza

pre 7 godina

Citam komentare i ne verujem, i podsecaju me na prosjaka pored puta koji se svadja sam sa sobom oko toga koji je automobil brzi - Mercedes, Ford, BMW ili Audi.

Ajd pola te energije ulozite u nesto korisno, npr. da okrecimo bolnice i osnovne skole da se ne sramotimo vise.

Novak

pre 7 godina

@grof Mogu samo da ti kazem da OPCENITO nisi u pravu - ima toliko lepsih mesta za zivot i rad od Londona, Pariza ili gotovo bilo kog velikog grada u Americi (za manje, do 250k stanovnika je vec druga prica) - i bolji uslovi zivota, i manje posla/stresa i bolja plata...

Wam

pre 7 godina

Prosto je neverovatno da vise od 90 % evropskih citalaca smatra americku politiku nepogresivom, jedino odlucujucom i bez premca.
(Boo!, 11. april 2017 17:19)
Prosto je neverovatno da vise od 90 % srpskih citalaca smatra rusku, iransku, severnokorejaku i Asadovu politiku nepogresivim, jedino odlucujucim i bez premca.

Dragan

pre 7 godina

Naravno da ce Rusija radije izabrati da nastavi da podrzava legalnog predsednika Asada, nego da podrzi Al Nusru (sirijski ogranak Al-Kaide) i druge "lajt" dzihadiste...

Педро

pre 7 godina

Ах та чувена реч транзиција! Ено у Ираку и Авганистану после "ослобођења народа од диктатора" још траје после 15 година. Све исто као првог дана. Берлин 1945, бомбе и даље на све стране...

Grof

pre 7 godina

Mozda su ameri i licemjerni (svakako sa jesu..), ali u koliko eura da ce Rusi galamiti, davati svakakve izjave, stvari prikazivati i onako i ovako....i na kraju podviti rep i napraviti ono sto Amerikanci i zele u biti..

I da se ne lazemo- 99% nas ovdje na forumu i opcenito, svoje djete bi poslali da zivi i radi u Londonu, Parisu, New Yorku, San Franciscu i opcenito Zapadu(pa koliko god licemjeran bio), nego u Moskvu ili ostale ruske gubernije...
Dok god je tako- svaka prica je suvisna.

Pamet u glavu, ako je jos imamo. I pamet i glavu

pre 7 godina

"Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu..." E ajd bas da nabrojimo te mnogo puta situacije gde je Amerika smenjivala legitimno izabrane vlade. Tacnije, koje su to "legitimne" vlade imale problema sa Amerima? Irak, Libija, Sirija, Kuba, Severna Koreja? Sve do jednog diktatorski rezimi, koji su uredno pohapsili I pobili opozicione lidere, novinare I intelektualce, gde su "predsednici" dozivotno na vlasti, nema politickih stranaka (sem vladajuce) niti bilo kakvih politickih sloboda. Doduse u Iranu postoje izbori, ali strogo kontrolisani od strane verskih poglavara. Nesto ne primetih da sa Amerima imaju problema Norveska, Brazil, Indija, Finska, Grcka, Japan...

Sto se tice izjave Tilersona, to je diplomatski ultimatum Rusiji I ne znam sto sad mi u Srbiji padamo u nesvest od ljutnje I razocarenja. Tramp nam je prilicno naklonjen do sada bio I da smo pametni da se ne svrstavamo na stranu Rusa u globalnom sukobu, gde mozemo samo da prodjemo pregazeni. U najboljem slucaju treba da cutimo. Toliko smo siromasni I ojadjeni da ne vidim sto bi smo se mi nesto postavljali izmedju dve sile. Pri tom je jedna politicki i diplomatski osetno jaca a od nje u sirem smislu ekonomski zavisimo.

Milan Ljubovic

pre 7 godina

Rusi su odmah trazili da se napravi komisija i sve proveri vezano za to hemijsko naoruzanje. Ovo je tipično američko laganje njihovom neobaveštenom gradjaninu.

Jadan Sirijski narod niko i ne pita iako su većinski i u ovom trenutku za Asada.
Amerika hoće apsolutni svetski monopol na energiju i smatra da Rusija nema pravo ni na deo. To neće proći.

Miro

pre 7 godina

Ne brinite se ljudi, nema nista ni od rata niti od zategnutosti izmedju Amerike i Rusije. Ovo je cisto politika da se zaustavi istraga o comunikacijama Trumpa i Tilersona sa Putinom i da se zamazu oci americkim medijama i narodu.Jedino mi je zao jadnog ispacenog Sirijskog naroda proko cijih ledja se ova politika vodi, a preko i nasih jer ce uskoro da navali novi talas izbeglica preko nasih teritorija.

Vlada

pre 7 godina

Nisam rusofil ni najmanje, ali uvek se setim one izjave cara Nikolaja. "Napadati Rusiju je lako. Ali, to je uzaludno."

Šalu na stranu, ovi Rusi bi mogli da pokažu i malo morala i kažu nešto o tom hemijskom oružju, odakle tamo ima li ga još. Ponašaju se kao da ih je baš briga.

Meni je ok da oni drže svoju vojnu bazu kad već i Amerikanci drže svuda, ali mi nije ok da ne daju da se sagradi gasovod iz Zaliva preko Sirije da bi oni monopolisali gas u Evropi. Mislim mi u Srbiji plaćamo zbog toga skuplji gas ne vidim da je to u našem interesu.

boka

pre 7 godina

U ovakvoj izjavi se vidi sva nemoc U.S.A. za resavnje problema koji su sami stvorili.Sa Rusijom ili recimo Kinom se ne razgovara sa pozicije sile,nego diplomatskim potezima se dolazi do resenja.Smesni su kao i uvek,kada imaju jakog protivnika samo prete....

Milan Galveston TX USA

pre 7 godina

Izjava Mr. Rex Tillerson-a nije ultimativna! Ne pisite svasta. Gledao sam prenos. U principu, birajte sa kiome cete saradjivati. Tu je velika razlika. I ne zamajavajte narod da se konfrontira sa zapadom, jer je Srbija ionako polako pocela postajati crna oaza u Evropi, a samo za rusko potkusurivanje sa svetom. Nastavak Milosevicevog sna. Zato nam mladi i pobegose iz zemlje. I to opet na taj Vama mrski zapad.

Edhe ti mu

pre 7 godina

Kako se zove ono što jedemo a izlazi na drugu stranu?
(Dalibor, 11. april 2017 13:30)

To se zove Hrana !
(Mamer N'goj, 11. april 2017 15:33)

Prijatno, šta drugo da ti kažem

Mare

pre 7 godina

Nemojte gospodo nemojte da se zanosite pretnjama i ucenama jer mnogi pre vas po istom šablonu su probali pa se nisu proveli baš najbolje.

Dragan

pre 7 godina

Kakav ultimatum.Rusija je tu da zavrsi rat, i donese slobodu Sirijskom narodu.Narod Sirije ce da odluci o svom predsedniku, a niko drugi nema pravo da ga skida sa polozaja.Narod vec pati punih 6 godina, ima li kraja napokon ovom ludom ratu.Hoce li velike sile, napokon da se dogovore, ili ce mo i dalje ziveti u strahu i neizvesnoati.

Štareći

pre 7 godina

Primjetno je, da je laž i populizam danas u modi....
Sveopšte laži se lansiraju kao vatromet...
Divota jedna...
Što bolje lažeš, avanzuješ...

cvarci i kavurma

pre 7 godina

Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu, koji je direktno ili indirektno izazvao onoliko sukoba i ratova po svetu, koji je bespravno ili uz silu uzurpirao ili iskoriscavao mnoge resorse i nalazista po svetu, i dalje 'maltretira' sve po svetu kad im se prohte, tuga jedna kad oni donose tzv 'demokratiju', svi znamo kako izgledaju neke zemlje posle njihove demokratije sada a kako su izgledale pre toga. Sto je najtuznije svi 'cute' a licno SAD pravi probleme Evropi i ostatku sveta, ima li kraja njihovoj osionosti i bahacenju...

kraja

pre 7 godina

"Mi želimo da oslobodimo narod Sirije od patnje."

...kao sto je "madam" olbrajt oslobadjala decu iraka...???
...i, zasto uopste mislite da rusija u svom izboru treba da ima i vas u vidu...???
...imate vi uz sebe dovoljno apsolutistickih rezima koji vam se uopste ne gade...
...za kraj, podrazumeva se...
...licemeri...

Martin

pre 7 godina

Svako ko Rusiju stavlja pred "svršen čin" ili je lud ili ne želi dobro svojoj zemlji!? Kakav crni ultimatum, koja količina licemerstva u izjavi "ili si sa nama ili protiv nas"

Zvezdarac

pre 7 godina

Ne znam sta je tacno, ali spasili Irak ,spasili Libiju, gde god su spasili svi u haosu i Sadam je imao nuklearno naoruzanje, Ruje necu da komentarisem, poznajem Libanku kojoj i danas taj Asad placa studije......

Milan

pre 7 godina

Pocetkom prosle nedelje je isti ovaj Tilerson izjavio da Asad treba da ostane, tj da sirijski narod treba da odluci da li je za Asada ili nije. Ovo vise nije ozbiljna politika, ovo je postalo cista sprdnja koliko je sve to neozbiljno i neodgovorno ponasanje. Problem je samo sto se radi o stvarima od kojih zavisi mir kako na Bliskom istoku tako i u svetu.

delboj

pre 7 godina

Rat u Siriji traje 6 godina. Svih ovih godina dok se Rusija nije umijesala Islamska drzava je kontrolisala 2/3 teritorije Sirije. U poslednjih par mjeseci Islamska drzava i ostale teroristicke grupe su pred porazom. Ako Asad nije do sada upotrebljavao hemijsko oruzje, dok je protivnik bio nadmocniji zasto bi to uradio sada kada je na pragu pobjede? Ovo bomardovanje od strane SAD-a je samo pomoglo ID da se konsoliduje. Pametnome dosta.

doomsday looms

pre 7 godina

Ovo sad moze da preraste u ozbiljan vojni sukob, dakle ratni ciljevi proizraelske koalicije (SAD, Turska, zalivske zemlje): unistenjem proiranskih struja u Siriji (Asad) prekinuti vezu Irana i Hezbolaha a zatim unistiti sada izolovani Hezbolah u juznom Libanu, dakle odbaciti Iranski uticaj nazad u okvire njihovih granica. Iran ako zeli da zadrzi trenutnu poziciju morace da posalje armiju u Siriju - druge nema. Rusi su u jako losoj poziciji jer u tom delu sveta nemaju snage da vode konvencionalni rat, mogli bi da zaprete nuklearnim oruzjem ali realnija opcija im je da se povuku i da doturaju oruzje Iranu

nasa posla

pre 7 godina

@mrka kapa,
dok Srbin ukapira prosao voz. A Obama je nazivan mekuscem. Toliko o nasoj doslednosti. Da ne govorimo o kada Putin bombarduje. Onda je to cvece iz Kremlja.

Bivsi administrator

pre 7 godina

Oxidant....srecom nije Hilari,vec bi sakali da ti daju 40 dana,pomen....a poubava li ponuda,pa i Hitlera da su stavili je manje zlo od (cuj kako lepo zvuci?) saveznika...

skordisk

pre 7 godina

Ne opravdavam nikakvo oruzje, ali od hemijskog oruzja bar umres instant-odmah, a od oruzja punjenog osiromasenim uranijumom generacije umiru dugo i polako godinama.

Osim toga, gde su dokazi ko je i kako gadjao hemijskim oruzjem?
Sve ovo lici na slučaj Račak (Kosovo) i Markale (BiH). Prvo su bili povodi, a kad se sve zavrsilo ispostavilo se da je cela stvar sa povodima namestena.

Branko

pre 7 godina

I Irak i Libiju ste rešili "odlično", da li to isto spremate i za Siriju? Da li primećujete šta ostaje posle vašeg uplitanja u sukobe koje ste izazvali "prolećima" i uterivanja vaše "demokratije" ?

Beograd

pre 7 godina

Nema dvoumljenja.Rusija je vec izabrala i uvek izabira takve ludake.Rusija nije Mentalno ok.Bojim se da ce i Srbija veoma brzo izabrati Rusiju.

Maerika i Engleska bice zemlja..

pre 7 godina

Ovako ni Klintonova ne bi zakuvala, alal vera majstori.
Nadam se da ce Rusija uz pomoc Kine napraviti multipolarni svet koji je slobodan.

Srbenda

pre 7 godina

A vi ste po pravilu dobro obavešteni o svemu, pa i o tome gde se nalaze skladištacistih, pa ste bez ijedna greške, pogodili skladište sa hemijskim otrovima, ne dajući privtom priliku Rusima da ih mirno izmesti i neutrališe. Ipak ste vi ameri samo divlji zapad!

Maerika i Engleska bice zemlja..

pre 7 godina

Ovako ni Klintonova ne bi zakuvala, alal vera majstori.
Nadam se da ce Rusija uz pomoc Kine napraviti multipolarni svet koji je slobodan.

delboj

pre 7 godina

Rat u Siriji traje 6 godina. Svih ovih godina dok se Rusija nije umijesala Islamska drzava je kontrolisala 2/3 teritorije Sirije. U poslednjih par mjeseci Islamska drzava i ostale teroristicke grupe su pred porazom. Ako Asad nije do sada upotrebljavao hemijsko oruzje, dok je protivnik bio nadmocniji zasto bi to uradio sada kada je na pragu pobjede? Ovo bomardovanje od strane SAD-a je samo pomoglo ID da se konsoliduje. Pametnome dosta.

skordisk

pre 7 godina

Ne opravdavam nikakvo oruzje, ali od hemijskog oruzja bar umres instant-odmah, a od oruzja punjenog osiromasenim uranijumom generacije umiru dugo i polako godinama.

Osim toga, gde su dokazi ko je i kako gadjao hemijskim oruzjem?
Sve ovo lici na slučaj Račak (Kosovo) i Markale (BiH). Prvo su bili povodi, a kad se sve zavrsilo ispostavilo se da je cela stvar sa povodima namestena.

Zvezdarac

pre 7 godina

Ne znam sta je tacno, ali spasili Irak ,spasili Libiju, gde god su spasili svi u haosu i Sadam je imao nuklearno naoruzanje, Ruje necu da komentarisem, poznajem Libanku kojoj i danas taj Asad placa studije......

Branko

pre 7 godina

I Irak i Libiju ste rešili "odlično", da li to isto spremate i za Siriju? Da li primećujete šta ostaje posle vašeg uplitanja u sukobe koje ste izazvali "prolećima" i uterivanja vaše "demokratije" ?

Srbenda

pre 7 godina

A vi ste po pravilu dobro obavešteni o svemu, pa i o tome gde se nalaze skladištacistih, pa ste bez ijedna greške, pogodili skladište sa hemijskim otrovima, ne dajući privtom priliku Rusima da ih mirno izmesti i neutrališe. Ipak ste vi ameri samo divlji zapad!

Milan

pre 7 godina

Pocetkom prosle nedelje je isti ovaj Tilerson izjavio da Asad treba da ostane, tj da sirijski narod treba da odluci da li je za Asada ili nije. Ovo vise nije ozbiljna politika, ovo je postalo cista sprdnja koliko je sve to neozbiljno i neodgovorno ponasanje. Problem je samo sto se radi o stvarima od kojih zavisi mir kako na Bliskom istoku tako i u svetu.

kraja

pre 7 godina

"Mi želimo da oslobodimo narod Sirije od patnje."

...kao sto je "madam" olbrajt oslobadjala decu iraka...???
...i, zasto uopste mislite da rusija u svom izboru treba da ima i vas u vidu...???
...imate vi uz sebe dovoljno apsolutistickih rezima koji vam se uopste ne gade...
...za kraj, podrazumeva se...
...licemeri...

Martin

pre 7 godina

Svako ko Rusiju stavlja pred "svršen čin" ili je lud ili ne želi dobro svojoj zemlji!? Kakav crni ultimatum, koja količina licemerstva u izjavi "ili si sa nama ili protiv nas"

Bivsi administrator

pre 7 godina

Oxidant....srecom nije Hilari,vec bi sakali da ti daju 40 dana,pomen....a poubava li ponuda,pa i Hitlera da su stavili je manje zlo od (cuj kako lepo zvuci?) saveznika...

cvarci i kavurma

pre 7 godina

Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu, koji je direktno ili indirektno izazvao onoliko sukoba i ratova po svetu, koji je bespravno ili uz silu uzurpirao ili iskoriscavao mnoge resorse i nalazista po svetu, i dalje 'maltretira' sve po svetu kad im se prohte, tuga jedna kad oni donose tzv 'demokratiju', svi znamo kako izgledaju neke zemlje posle njihove demokratije sada a kako su izgledale pre toga. Sto je najtuznije svi 'cute' a licno SAD pravi probleme Evropi i ostatku sveta, ima li kraja njihovoj osionosti i bahacenju...

Beograd

pre 7 godina

Nema dvoumljenja.Rusija je vec izabrala i uvek izabira takve ludake.Rusija nije Mentalno ok.Bojim se da ce i Srbija veoma brzo izabrati Rusiju.

doomsday looms

pre 7 godina

Ovo sad moze da preraste u ozbiljan vojni sukob, dakle ratni ciljevi proizraelske koalicije (SAD, Turska, zalivske zemlje): unistenjem proiranskih struja u Siriji (Asad) prekinuti vezu Irana i Hezbolaha a zatim unistiti sada izolovani Hezbolah u juznom Libanu, dakle odbaciti Iranski uticaj nazad u okvire njihovih granica. Iran ako zeli da zadrzi trenutnu poziciju morace da posalje armiju u Siriju - druge nema. Rusi su u jako losoj poziciji jer u tom delu sveta nemaju snage da vode konvencionalni rat, mogli bi da zaprete nuklearnim oruzjem ali realnija opcija im je da se povuku i da doturaju oruzje Iranu

Milan Ljubovic

pre 7 godina

Rusi su odmah trazili da se napravi komisija i sve proveri vezano za to hemijsko naoruzanje. Ovo je tipično američko laganje njihovom neobaveštenom gradjaninu.

Jadan Sirijski narod niko i ne pita iako su većinski i u ovom trenutku za Asada.
Amerika hoće apsolutni svetski monopol na energiju i smatra da Rusija nema pravo ni na deo. To neće proći.

nasa posla

pre 7 godina

@mrka kapa,
dok Srbin ukapira prosao voz. A Obama je nazivan mekuscem. Toliko o nasoj doslednosti. Da ne govorimo o kada Putin bombarduje. Onda je to cvece iz Kremlja.

Štareći

pre 7 godina

Primjetno je, da je laž i populizam danas u modi....
Sveopšte laži se lansiraju kao vatromet...
Divota jedna...
Što bolje lažeš, avanzuješ...

Edhe ti mu

pre 7 godina

Kako se zove ono što jedemo a izlazi na drugu stranu?
(Dalibor, 11. april 2017 13:30)

To se zove Hrana !
(Mamer N'goj, 11. april 2017 15:33)

Prijatno, šta drugo da ti kažem

Miro

pre 7 godina

Ne brinite se ljudi, nema nista ni od rata niti od zategnutosti izmedju Amerike i Rusije. Ovo je cisto politika da se zaustavi istraga o comunikacijama Trumpa i Tilersona sa Putinom i da se zamazu oci americkim medijama i narodu.Jedino mi je zao jadnog ispacenog Sirijskog naroda proko cijih ledja se ova politika vodi, a preko i nasih jer ce uskoro da navali novi talas izbeglica preko nasih teritorija.

Педро

pre 7 godina

Ах та чувена реч транзиција! Ено у Ираку и Авганистану после "ослобођења народа од диктатора" још траје после 15 година. Све исто као првог дана. Берлин 1945, бомбе и даље на све стране...

boka

pre 7 godina

U ovakvoj izjavi se vidi sva nemoc U.S.A. za resavnje problema koji su sami stvorili.Sa Rusijom ili recimo Kinom se ne razgovara sa pozicije sile,nego diplomatskim potezima se dolazi do resenja.Smesni su kao i uvek,kada imaju jakog protivnika samo prete....

Milan Galveston TX USA

pre 7 godina

Izjava Mr. Rex Tillerson-a nije ultimativna! Ne pisite svasta. Gledao sam prenos. U principu, birajte sa kiome cete saradjivati. Tu je velika razlika. I ne zamajavajte narod da se konfrontira sa zapadom, jer je Srbija ionako polako pocela postajati crna oaza u Evropi, a samo za rusko potkusurivanje sa svetom. Nastavak Milosevicevog sna. Zato nam mladi i pobegose iz zemlje. I to opet na taj Vama mrski zapad.

Dragan

pre 7 godina

Kakav ultimatum.Rusija je tu da zavrsi rat, i donese slobodu Sirijskom narodu.Narod Sirije ce da odluci o svom predsedniku, a niko drugi nema pravo da ga skida sa polozaja.Narod vec pati punih 6 godina, ima li kraja napokon ovom ludom ratu.Hoce li velike sile, napokon da se dogovore, ili ce mo i dalje ziveti u strahu i neizvesnoati.

Mare

pre 7 godina

Nemojte gospodo nemojte da se zanosite pretnjama i ucenama jer mnogi pre vas po istom šablonu su probali pa se nisu proveli baš najbolje.

Grof

pre 7 godina

Mozda su ameri i licemjerni (svakako sa jesu..), ali u koliko eura da ce Rusi galamiti, davati svakakve izjave, stvari prikazivati i onako i ovako....i na kraju podviti rep i napraviti ono sto Amerikanci i zele u biti..

I da se ne lazemo- 99% nas ovdje na forumu i opcenito, svoje djete bi poslali da zivi i radi u Londonu, Parisu, New Yorku, San Franciscu i opcenito Zapadu(pa koliko god licemjeran bio), nego u Moskvu ili ostale ruske gubernije...
Dok god je tako- svaka prica je suvisna.

Pamet u glavu, ako je jos imamo. I pamet i glavu

pre 7 godina

"Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu..." E ajd bas da nabrojimo te mnogo puta situacije gde je Amerika smenjivala legitimno izabrane vlade. Tacnije, koje su to "legitimne" vlade imale problema sa Amerima? Irak, Libija, Sirija, Kuba, Severna Koreja? Sve do jednog diktatorski rezimi, koji su uredno pohapsili I pobili opozicione lidere, novinare I intelektualce, gde su "predsednici" dozivotno na vlasti, nema politickih stranaka (sem vladajuce) niti bilo kakvih politickih sloboda. Doduse u Iranu postoje izbori, ali strogo kontrolisani od strane verskih poglavara. Nesto ne primetih da sa Amerima imaju problema Norveska, Brazil, Indija, Finska, Grcka, Japan...

Sto se tice izjave Tilersona, to je diplomatski ultimatum Rusiji I ne znam sto sad mi u Srbiji padamo u nesvest od ljutnje I razocarenja. Tramp nam je prilicno naklonjen do sada bio I da smo pametni da se ne svrstavamo na stranu Rusa u globalnom sukobu, gde mozemo samo da prodjemo pregazeni. U najboljem slucaju treba da cutimo. Toliko smo siromasni I ojadjeni da ne vidim sto bi smo se mi nesto postavljali izmedju dve sile. Pri tom je jedna politicki i diplomatski osetno jaca a od nje u sirem smislu ekonomski zavisimo.

Vlada

pre 7 godina

Nisam rusofil ni najmanje, ali uvek se setim one izjave cara Nikolaja. "Napadati Rusiju je lako. Ali, to je uzaludno."

Šalu na stranu, ovi Rusi bi mogli da pokažu i malo morala i kažu nešto o tom hemijskom oružju, odakle tamo ima li ga još. Ponašaju se kao da ih je baš briga.

Meni je ok da oni drže svoju vojnu bazu kad već i Amerikanci drže svuda, ali mi nije ok da ne daju da se sagradi gasovod iz Zaliva preko Sirije da bi oni monopolisali gas u Evropi. Mislim mi u Srbiji plaćamo zbog toga skuplji gas ne vidim da je to u našem interesu.

Dragan

pre 7 godina

Naravno da ce Rusija radije izabrati da nastavi da podrzava legalnog predsednika Asada, nego da podrzi Al Nusru (sirijski ogranak Al-Kaide) i druge "lajt" dzihadiste...

Wam

pre 7 godina

Prosto je neverovatno da vise od 90 % evropskih citalaca smatra americku politiku nepogresivom, jedino odlucujucom i bez premca.
(Boo!, 11. april 2017 17:19)
Prosto je neverovatno da vise od 90 % srpskih citalaca smatra rusku, iransku, severnokorejaku i Asadovu politiku nepogresivim, jedino odlucujucim i bez premca.

Novak

pre 7 godina

@grof Mogu samo da ti kazem da OPCENITO nisi u pravu - ima toliko lepsih mesta za zivot i rad od Londona, Pariza ili gotovo bilo kog velikog grada u Americi (za manje, do 250k stanovnika je vec druga prica) - i bolji uslovi zivota, i manje posla/stresa i bolja plata...

kiza

pre 7 godina

Citam komentare i ne verujem, i podsecaju me na prosjaka pored puta koji se svadja sam sa sobom oko toga koji je automobil brzi - Mercedes, Ford, BMW ili Audi.

Ajd pola te energije ulozite u nesto korisno, npr. da okrecimo bolnice i osnovne skole da se ne sramotimo vise.

Beograd

pre 7 godina

Nema dvoumljenja.Rusija je vec izabrala i uvek izabira takve ludake.Rusija nije Mentalno ok.Bojim se da ce i Srbija veoma brzo izabrati Rusiju.

nasa posla

pre 7 godina

@mrka kapa,
dok Srbin ukapira prosao voz. A Obama je nazivan mekuscem. Toliko o nasoj doslednosti. Da ne govorimo o kada Putin bombarduje. Onda je to cvece iz Kremlja.

Maerika i Engleska bice zemlja..

pre 7 godina

Ovako ni Klintonova ne bi zakuvala, alal vera majstori.
Nadam se da ce Rusija uz pomoc Kine napraviti multipolarni svet koji je slobodan.

Grof

pre 7 godina

Mozda su ameri i licemjerni (svakako sa jesu..), ali u koliko eura da ce Rusi galamiti, davati svakakve izjave, stvari prikazivati i onako i ovako....i na kraju podviti rep i napraviti ono sto Amerikanci i zele u biti..

I da se ne lazemo- 99% nas ovdje na forumu i opcenito, svoje djete bi poslali da zivi i radi u Londonu, Parisu, New Yorku, San Franciscu i opcenito Zapadu(pa koliko god licemjeran bio), nego u Moskvu ili ostale ruske gubernije...
Dok god je tako- svaka prica je suvisna.

Vlada

pre 7 godina

Nisam rusofil ni najmanje, ali uvek se setim one izjave cara Nikolaja. "Napadati Rusiju je lako. Ali, to je uzaludno."

Šalu na stranu, ovi Rusi bi mogli da pokažu i malo morala i kažu nešto o tom hemijskom oružju, odakle tamo ima li ga još. Ponašaju se kao da ih je baš briga.

Meni je ok da oni drže svoju vojnu bazu kad već i Amerikanci drže svuda, ali mi nije ok da ne daju da se sagradi gasovod iz Zaliva preko Sirije da bi oni monopolisali gas u Evropi. Mislim mi u Srbiji plaćamo zbog toga skuplji gas ne vidim da je to u našem interesu.

skordisk

pre 7 godina

Ne opravdavam nikakvo oruzje, ali od hemijskog oruzja bar umres instant-odmah, a od oruzja punjenog osiromasenim uranijumom generacije umiru dugo i polako godinama.

Osim toga, gde su dokazi ko je i kako gadjao hemijskim oruzjem?
Sve ovo lici na slučaj Račak (Kosovo) i Markale (BiH). Prvo su bili povodi, a kad se sve zavrsilo ispostavilo se da je cela stvar sa povodima namestena.

Pamet u glavu, ako je jos imamo. I pamet i glavu

pre 7 godina

"Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu..." E ajd bas da nabrojimo te mnogo puta situacije gde je Amerika smenjivala legitimno izabrane vlade. Tacnije, koje su to "legitimne" vlade imale problema sa Amerima? Irak, Libija, Sirija, Kuba, Severna Koreja? Sve do jednog diktatorski rezimi, koji su uredno pohapsili I pobili opozicione lidere, novinare I intelektualce, gde su "predsednici" dozivotno na vlasti, nema politickih stranaka (sem vladajuce) niti bilo kakvih politickih sloboda. Doduse u Iranu postoje izbori, ali strogo kontrolisani od strane verskih poglavara. Nesto ne primetih da sa Amerima imaju problema Norveska, Brazil, Indija, Finska, Grcka, Japan...

Sto se tice izjave Tilersona, to je diplomatski ultimatum Rusiji I ne znam sto sad mi u Srbiji padamo u nesvest od ljutnje I razocarenja. Tramp nam je prilicno naklonjen do sada bio I da smo pametni da se ne svrstavamo na stranu Rusa u globalnom sukobu, gde mozemo samo da prodjemo pregazeni. U najboljem slucaju treba da cutimo. Toliko smo siromasni I ojadjeni da ne vidim sto bi smo se mi nesto postavljali izmedju dve sile. Pri tom je jedna politicki i diplomatski osetno jaca a od nje u sirem smislu ekonomski zavisimo.

Milan Galveston TX USA

pre 7 godina

Izjava Mr. Rex Tillerson-a nije ultimativna! Ne pisite svasta. Gledao sam prenos. U principu, birajte sa kiome cete saradjivati. Tu je velika razlika. I ne zamajavajte narod da se konfrontira sa zapadom, jer je Srbija ionako polako pocela postajati crna oaza u Evropi, a samo za rusko potkusurivanje sa svetom. Nastavak Milosevicevog sna. Zato nam mladi i pobegose iz zemlje. I to opet na taj Vama mrski zapad.

Wam

pre 7 godina

Prosto je neverovatno da vise od 90 % evropskih citalaca smatra americku politiku nepogresivom, jedino odlucujucom i bez premca.
(Boo!, 11. april 2017 17:19)
Prosto je neverovatno da vise od 90 % srpskih citalaca smatra rusku, iransku, severnokorejaku i Asadovu politiku nepogresivim, jedino odlucujucim i bez premca.

delboj

pre 7 godina

Rat u Siriji traje 6 godina. Svih ovih godina dok se Rusija nije umijesala Islamska drzava je kontrolisala 2/3 teritorije Sirije. U poslednjih par mjeseci Islamska drzava i ostale teroristicke grupe su pred porazom. Ako Asad nije do sada upotrebljavao hemijsko oruzje, dok je protivnik bio nadmocniji zasto bi to uradio sada kada je na pragu pobjede? Ovo bomardovanje od strane SAD-a je samo pomoglo ID da se konsoliduje. Pametnome dosta.

kraja

pre 7 godina

"Mi želimo da oslobodimo narod Sirije od patnje."

...kao sto je "madam" olbrajt oslobadjala decu iraka...???
...i, zasto uopste mislite da rusija u svom izboru treba da ima i vas u vidu...???
...imate vi uz sebe dovoljno apsolutistickih rezima koji vam se uopste ne gade...
...za kraj, podrazumeva se...
...licemeri...

Srbenda

pre 7 godina

A vi ste po pravilu dobro obavešteni o svemu, pa i o tome gde se nalaze skladištacistih, pa ste bez ijedna greške, pogodili skladište sa hemijskim otrovima, ne dajući privtom priliku Rusima da ih mirno izmesti i neutrališe. Ipak ste vi ameri samo divlji zapad!

Martin

pre 7 godina

Svako ko Rusiju stavlja pred "svršen čin" ili je lud ili ne želi dobro svojoj zemlji!? Kakav crni ultimatum, koja količina licemerstva u izjavi "ili si sa nama ili protiv nas"

Zvezdarac

pre 7 godina

Ne znam sta je tacno, ali spasili Irak ,spasili Libiju, gde god su spasili svi u haosu i Sadam je imao nuklearno naoruzanje, Ruje necu da komentarisem, poznajem Libanku kojoj i danas taj Asad placa studije......

doomsday looms

pre 7 godina

Ovo sad moze da preraste u ozbiljan vojni sukob, dakle ratni ciljevi proizraelske koalicije (SAD, Turska, zalivske zemlje): unistenjem proiranskih struja u Siriji (Asad) prekinuti vezu Irana i Hezbolaha a zatim unistiti sada izolovani Hezbolah u juznom Libanu, dakle odbaciti Iranski uticaj nazad u okvire njihovih granica. Iran ako zeli da zadrzi trenutnu poziciju morace da posalje armiju u Siriju - druge nema. Rusi su u jako losoj poziciji jer u tom delu sveta nemaju snage da vode konvencionalni rat, mogli bi da zaprete nuklearnim oruzjem ali realnija opcija im je da se povuku i da doturaju oruzje Iranu

boka

pre 7 godina

U ovakvoj izjavi se vidi sva nemoc U.S.A. za resavnje problema koji su sami stvorili.Sa Rusijom ili recimo Kinom se ne razgovara sa pozicije sile,nego diplomatskim potezima se dolazi do resenja.Smesni su kao i uvek,kada imaju jakog protivnika samo prete....

Dragan

pre 7 godina

Kakav ultimatum.Rusija je tu da zavrsi rat, i donese slobodu Sirijskom narodu.Narod Sirije ce da odluci o svom predsedniku, a niko drugi nema pravo da ga skida sa polozaja.Narod vec pati punih 6 godina, ima li kraja napokon ovom ludom ratu.Hoce li velike sile, napokon da se dogovore, ili ce mo i dalje ziveti u strahu i neizvesnoati.

Milan

pre 7 godina

Pocetkom prosle nedelje je isti ovaj Tilerson izjavio da Asad treba da ostane, tj da sirijski narod treba da odluci da li je za Asada ili nije. Ovo vise nije ozbiljna politika, ovo je postalo cista sprdnja koliko je sve to neozbiljno i neodgovorno ponasanje. Problem je samo sto se radi o stvarima od kojih zavisi mir kako na Bliskom istoku tako i u svetu.

Milan Ljubovic

pre 7 godina

Rusi su odmah trazili da se napravi komisija i sve proveri vezano za to hemijsko naoruzanje. Ovo je tipično američko laganje njihovom neobaveštenom gradjaninu.

Jadan Sirijski narod niko i ne pita iako su većinski i u ovom trenutku za Asada.
Amerika hoće apsolutni svetski monopol na energiju i smatra da Rusija nema pravo ni na deo. To neće proći.

Bivsi administrator

pre 7 godina

Oxidant....srecom nije Hilari,vec bi sakali da ti daju 40 dana,pomen....a poubava li ponuda,pa i Hitlera da su stavili je manje zlo od (cuj kako lepo zvuci?) saveznika...

cvarci i kavurma

pre 7 godina

Svetski policajac broj 1 koji ima svoje 'interese' svuda po svetu, koji ima svoje baze i trupe svuda po svetu, koji je mnogo puta ligitimno izabrane vlade nekih zemalja 'smenjivao' po svetu, koji je direktno ili indirektno izazvao onoliko sukoba i ratova po svetu, koji je bespravno ili uz silu uzurpirao ili iskoriscavao mnoge resorse i nalazista po svetu, i dalje 'maltretira' sve po svetu kad im se prohte, tuga jedna kad oni donose tzv 'demokratiju', svi znamo kako izgledaju neke zemlje posle njihove demokratije sada a kako su izgledale pre toga. Sto je najtuznije svi 'cute' a licno SAD pravi probleme Evropi i ostatku sveta, ima li kraja njihovoj osionosti i bahacenju...

Branko

pre 7 godina

I Irak i Libiju ste rešili "odlično", da li to isto spremate i za Siriju? Da li primećujete šta ostaje posle vašeg uplitanja u sukobe koje ste izazvali "prolećima" i uterivanja vaše "demokratije" ?

Mare

pre 7 godina

Nemojte gospodo nemojte da se zanosite pretnjama i ucenama jer mnogi pre vas po istom šablonu su probali pa se nisu proveli baš najbolje.

Edhe ti mu

pre 7 godina

Kako se zove ono što jedemo a izlazi na drugu stranu?
(Dalibor, 11. april 2017 13:30)

To se zove Hrana !
(Mamer N'goj, 11. april 2017 15:33)

Prijatno, šta drugo da ti kažem

Miro

pre 7 godina

Ne brinite se ljudi, nema nista ni od rata niti od zategnutosti izmedju Amerike i Rusije. Ovo je cisto politika da se zaustavi istraga o comunikacijama Trumpa i Tilersona sa Putinom i da se zamazu oci americkim medijama i narodu.Jedino mi je zao jadnog ispacenog Sirijskog naroda proko cijih ledja se ova politika vodi, a preko i nasih jer ce uskoro da navali novi talas izbeglica preko nasih teritorija.

Štareći

pre 7 godina

Primjetno je, da je laž i populizam danas u modi....
Sveopšte laži se lansiraju kao vatromet...
Divota jedna...
Što bolje lažeš, avanzuješ...

Педро

pre 7 godina

Ах та чувена реч транзиција! Ено у Ираку и Авганистану после "ослобођења народа од диктатора" још траје после 15 година. Све исто као првог дана. Берлин 1945, бомбе и даље на све стране...

Dragan

pre 7 godina

Naravno da ce Rusija radije izabrati da nastavi da podrzava legalnog predsednika Asada, nego da podrzi Al Nusru (sirijski ogranak Al-Kaide) i druge "lajt" dzihadiste...

Novak

pre 7 godina

@grof Mogu samo da ti kazem da OPCENITO nisi u pravu - ima toliko lepsih mesta za zivot i rad od Londona, Pariza ili gotovo bilo kog velikog grada u Americi (za manje, do 250k stanovnika je vec druga prica) - i bolji uslovi zivota, i manje posla/stresa i bolja plata...

kiza

pre 7 godina

Citam komentare i ne verujem, i podsecaju me na prosjaka pored puta koji se svadja sam sa sobom oko toga koji je automobil brzi - Mercedes, Ford, BMW ili Audi.

Ajd pola te energije ulozite u nesto korisno, npr. da okrecimo bolnice i osnovne skole da se ne sramotimo vise.