Nedelja, 09.04.2017.

10:45

Vučić: RIK pred kamerama da otvori džakove

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je RIK da javno otvori džakove sa izbornih mesta, za koja Saša Janković osporava broj prebrojanih glasova.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: RIK pred kamerama da otvori džakove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

sn

pre 7 godina

Papageno-gresis covece,grdno,ja ,prost i neuk covek,sam znao da ce sve procedure da mu budu bas takve i to sam masu puta napisao,pustio u javnost i uglavnom dobijao negativne kritike.Covek je presvuceni radikal i ko je to zaboravio ili prevideo sada se kaje.Ali dzaba,ovaj je uzjahao...

snovidjenje

pre 7 godina

@jasno je rekao da ga je bas briga za proteste-alal vera majstore,objasnio si jasno i glatko,zbog tvog i slicnih komentara ih i citam.Ovako blistave analize su istinski retke.Javi se jos koji put,daj jos malo svetla...

Igor

pre 7 godina

RIK treba da radi svoj posao bez da ih TI ili bilo ko drugi pozove da otvaraju džakove i broje glasove PRED KAMERAMA. Kamere služe da se ti dodvoriš biračkom telu koje nema inetelkualnu sposobnost da shvati i razume šta se dešava, zato je tvoja cela politika usmerena na to šta izgovaraš pred TV-om (iglumeći nekog čvrstog autokratakog lidera), dok zemlju besomučno zadužujete i izvlačite novac preko svojih firmi. Samo mi nije jasno da li stvarno misliš da se Vlast koja te bude nasledila neće baviti vašim prevarama, povezanim licima itd?! Posle vas treba okrenuti list i zatrti sve lopuže i repove iz 90-ih, zajedno sa ruskim lobijem i agenturom koja je veoma jaka u Srbiji a narod toga uopšte nije svestan. Dok god budemo pod tako jakim uticajem Rusa, mi se nećemo iščupati iz ovog blata. Ne kažem da treba da se priklonimo SAD, šta više ne želim to, ali što dalje od Rusa ako mislimo da sačuvamo državu. Guraju nas u sukob sa Zapadom već 30 godina, rezultate vidimo!

Radojko

pre 7 godina

Ako su zapisnici uredno potpisani od svih predstavnika na glasačkom mestu, džakovi gube značaj. Oni se otvaraju u slučaju nesaglasja članova izborne komisije ili tvrdnje treće strane da su svi potpisnici dogovorno krivotvorili podatke; ali bi tada i predstavnici opozicije morali u zatvor, a njih je svuda bilo više od pola. Jasno, izbori nisu bili fer, premijer se nije skidao sa TV, ali je ova naknadna pamet 7 dana posle izbora prosto smešna. Nije trebalo izaći na izbore. Pristali smo jer smo se nadali drugom krugu. Pogrešili smo, ali mleko je sada proliveno. Ove zakasnele primedbe ne bude osmeh već podsmeh.

FOTOPRESS

pre 7 godina

Ono sto je uocljivo je da je Aleksandar Vucic odlicno savladao psihologiju rukovodjenja,vladanja,manipulacije.A prost narod sve to prihvata.Za Vucica su morali da glasaju clanovi stranaka SPS,Rasima Ljajica,Palme,Madjari,PUPS,SNS,Radikali...E sada realno recite da li bi Vucic sam sakupio 5% ? Ako nije svesno onda je tuzno.Svi oni koji protestvuju u Srbiji nisu glasali za njega.Realno!

Aca

pre 7 godina

Na osnovu “sigurnih” nepravlinosti sa nekoliko izbornih mesta izvesti zaključak o 300 hiljada potencijalnih ukradenih glasova ?!?!?! U matematici postoji tzv. nepotpuna indukcija, ali da se primeni u ovom slučaju – to je čista politička manipulacija. Vredja to i logiku velikog broja mladih mislećih ljudi, koji ovih dana protestuju širom Srbije. Ne protestuju oni zbog kradje glasova, koje nije (u značajnoj meri) bilo, već zbog osećanja nemoći da se nešto promeni na bolje regularnim sredstvima. Nad tim treba da se zamisle naši vlastelinčići Janković, Jeremić, Tadić, Šutanovac, Čeda, Radulović, Obradović … Dok ne ostave po strani svoje lične interese i sujete neće se ništa promeniti. Nikakvi ulični protesti to ne mogu da urade umesto njih!

Јасно је рекао да га баш брига за протесте!

pre 7 godina

@ (Fijasko, 9. april 2017 11:15)

Не зависи то од тога колико је људи на улицама - то зависи од апарата репресије: војске, полиције, служби безбедности (секундарно, јер не располажу таквом физичком силом као прве две групације). Па, ни Милошевић није пао због демонстрација, већ зато што су га "издале" горње три групације.

Неко је једном рекао да нешто није стварно твоје докле год немаш војску која то може да одбрани, кад неко дође да ти то узме на силу. Ова власт се одржава само зато што им људи у војсци и полицији служе у томе. Сав напор у протестима треба да се усмери ка томе да се људима у апаратима репресије олакша да престану да служе власти која крши све могуће писане и моралне законе. Људи у апаратима репресије морају да схвате да није Закон оно што им каже шеф, већ оно што пише у Закону и да су запослени у тим структурама (на свој захтев и по својој вољи!) управо зато да би ШТИТИЛИ ЗАКОНЕ - А НЕ ШЕФОВЕ! И морају да схвате да им нису послодавци шефови, већ НАРОД! Они који се другачије понашају су саучесници у криминалу властодржаца, који крше законе и не обазиру се ни на шта, па ни на одлуке судова. Ова власт признаје само закон најбруталније силе и тек кад схвати да наспрам себе има управо такву физичку силу, која неће устукнути, тад ће се склонити - па чак ни тад није искључено да неће хтети крвопролиће и зато је важно да они који имају моћ силе у војсци и полицији покажу здрав разум, непоколебљивост, истрајност и да то, пре свега, јасно и недвосмислено покажу.

мики

pre 7 godina

Када тако добро бројиш те демостранте ајде молим те просветли ме па ми реци колико је јуче било сендвичара јуче на контра митингу у Н.Саду. Е толико би и ти имао на твом сваком митингу да не возиш и водаш онај нарид по Србији. Него шта би са оних 72 сата за коначне резултате или сада ноћу вадите листиће које сте убацивали. А објавићете после 16 и поновљених избора које сте сами поништили. Лопине неопеване.

Papageno

pre 7 godina

(Trifke, 9. april 2017 11:28)

Ko je mogao pre izbora da pretpostavi da će Vučić tako bahato i bezobrazno da zloupotrebi medije i druge državne resurse u svoju korist? Ko je mogao da zna da će biti toliko drzak i bahat da će raspustiti parlament?

A sve i da je opozicija bojkotovala izbore i učešće glasača bilo ispod 50%, da li bi to nešto bitno promenilo? Ne bi. Izbori bi i tada bili sasvim legalni jer zakon ne propisuje izborni cenzus.

Naravno, ti izbori bi bili nelegitimni. Da li bismo to prihvatili? Ne, naravno. Dakle i da je opozicija bojkotovala izbore, opet bi bilo protesta. Jedina razlika je da bi onda Vučić (kroz Maju Gojković) pametovao "a što niste izašli na izbore?", umesto "a zašto ste učestvovali na izborima ako vam nešto nije bilo u redu?"

Da li su sada izbori legalni i legitimni? Legalni jesu, ali legitimni nikako nisu! Upravo zato ljudi, s punim pravom, protestuju!

Ovako ili onako bilo bi protesta za koje je jedini uzrok i krivac Vučić i njegovo uništavanje svih institucija države! Dosta je bilo!

Lacerta

pre 7 godina

Ti si poslednji koji bi smeo da priča o džakovima sa listićima!

I neću da RIK otvara džakove pred kamerama, nego da RIK objasni otkud razlike koje pominje Janković ili da dokaže da Janković nije u pravu!

barka

pre 7 godina

Nesto mi govori da su ti dzakovi vec "overeni" od SNS RIK komisije. Zasto od pocetka nije bilo transparentnosti,a o Kosovu da i ne govorimo? Prevara je evidentna,u pitanju je samo broj ukradenih glasova. Ove predstave sa "otvaranjem pred kamerama" vise ne prolaze.

Fijasko

pre 7 godina

Naravno, one dzakove koje ti budes odabrao...Ja zaista ne znam sta ovaj narod vise ceka?! Ovolika bahatost i ovoliko laganje i trovanje preko medija od strane jednog coveka je nezapamceno.Ali, nema veze.Sedite vi u vasim toplim domovima, radite od jutra do sutra za 200e od kojih ne mozete ni da kupite hranu za mesec dana i ponavljate sebi i bliznjima: Cuti, nije lose, ima i gore, budi srecan sto imas posao...A sutradan, kada vasa deca i sva ova omladina sto je izasla na ulice zapali preko grane, pitajte se gde vam je bila pamet, a najvise hrabrost i dostojanstvo!

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Nista na ovim izborima nije bilo posteno. Pogledajte samo koliko je vremena bio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a koliko ostali kandidati. Da li je posteno sto su se na jugu za jednu crvenu kupovali glasovi gladnih biraca? Da li je posteno sto je od nasih para vozao 5 hiljada gladnih ljudi od mesta do mesta? Da li je posteno sto je trku trcao kao premijer, a ne kao predsednicki kandidat. Da li je posteno sto nije bilo ni jedne debate? Da li je posteno, sto glumi postenje, dok njegovi blatoidi sprovode javni linc nad svakim ko mu se suprotstavi? Znamo se Vucicu i zato ostajemo na ulici. Niko nikada nije pobedio mladost jedne zemlje, pa neces ni ti.

Trifke

pre 7 godina

Lideri opozicije su napravili losu procenu i na osnovu nje ogromnu gresku. Lose su procenili da ce uz toliko kandidata izaci veliki broj biraca i da ce Beli povuci mnogo veci broj apstinenata te da ce biti drugog kruga tako da bi onda i najvecim skepticima bilo jasno da je Vucic pobediv i da bi u drugom krugu sigurno bio porazen. Verujuci u sve ovo pristali su na najneravnopravnije moguce uslove u predizbornoj kampanji i naravno doziveli tezak poraz. Sve njihove zalbe su osnovane ali sada je kasno za to...jedino ako hoce na silu da promene nesto a to je najgori moguci nacin da se dodje do normalne Srbije. Vucic je imao 95% zastupljenosti u medijima, koristio je drzavna sredstva za kampanju, zatvorio Skupstinu do izbora, nastavio da bude premijer, svi su znali da nece izaci ni na jedan tv duel, biracki spisak je los da losiji ne moze biti i daje velike mogucnosti za kradju itd...itd... NE IZLAZI SE NA IZBORE POD TAKVIM OKOLNOSTIMA. Svojim pristankom da ucestvuju na ovakvim izborima dali su mu legitimitet i omogucili da sprovodi svoju apsolutisticku vlast narednih pet godina. Izbore su morali da bojkotuju i da ga puste da se "takmici" samo sa Seseljom i eventualno Cankom. Tada ne bi imao legitimitet i protesti bi bili najnormalnija stvar. Zato sada treba da puste ovu decu koja protestuju jer ne zele da zive u diktaturi i da im ne prilaze ni na koji nacin jer su direktni krivci sto je diktatura dobila legitimitet. Na mladima svet ostaje pa mozda oni urade bar nesto.za razliku od politicara...dovoljno je za pocetak da se izbore za potpuno sredjivanje birackog spiska, to je najvaznije. Insistiranja tipa da Maja Gojkovic bude smenjena su besmislena jer i da je smene dovesce nekog drugog ko ce posao raditi potpuno isto kao i Maja. Sredjivanje spiskova i da RTS konacno postane javni servis gradjana su dve najvaznije stvari da sledece godine u Beogradu dobijemo vlast kakvu narod zeli i da se mogucnost kradje svede na minimum a da uslovi za sve kandidate budu isti.

žaco

pre 7 godina

nema potrbe otvarati đakove gdine premijeru-predsedniče. Izbori nisu bili ni fer ni demokratski zato što si na rts-u ti lično svaki dan po 2 sata a opozicija po nekoliko minuta u onoj umanjenoj tkz. slikomu slici a ti naravno u krupnom planu, tako da si narodu preko rts-a neregularno isprao mozgove.
Birači su istovremeno uplašeni i ucenjeni otkazom jer ko ne sakupi stotine kapilarnih glasova dobiće otkaz i on i članovi njegove familije.
Sve ovo je kriminalno ponašanje sns-a i zbog toga trebaju ostavke na rts-u i novi parlamentarni izbori

Draganče

pre 7 godina

Nulta tolerancija? Javni dug sa 15 na 27 milijardi €? BG na vodi? KiM u medjunarodnim institucijama? Nekretnine na KiM, Trepča, Gazivode? Gašenje srpskih fabrika i subvencionisanje stranih? Razlike plata izmedju realnog sektora i stranačkih uhlebljenih kadrova?

Lacerta

pre 7 godina

Ti si poslednji koji bi smeo da priča o džakovima sa listićima!

I neću da RIK otvara džakove pred kamerama, nego da RIK objasni otkud razlike koje pominje Janković ili da dokaže da Janković nije u pravu!

Draganče

pre 7 godina

Nulta tolerancija? Javni dug sa 15 na 27 milijardi €? BG na vodi? KiM u medjunarodnim institucijama? Nekretnine na KiM, Trepča, Gazivode? Gašenje srpskih fabrika i subvencionisanje stranih? Razlike plata izmedju realnog sektora i stranačkih uhlebljenih kadrova?

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Nista na ovim izborima nije bilo posteno. Pogledajte samo koliko je vremena bio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a koliko ostali kandidati. Da li je posteno sto su se na jugu za jednu crvenu kupovali glasovi gladnih biraca? Da li je posteno sto je od nasih para vozao 5 hiljada gladnih ljudi od mesta do mesta? Da li je posteno sto je trku trcao kao premijer, a ne kao predsednicki kandidat. Da li je posteno sto nije bilo ni jedne debate? Da li je posteno, sto glumi postenje, dok njegovi blatoidi sprovode javni linc nad svakim ko mu se suprotstavi? Znamo se Vucicu i zato ostajemo na ulici. Niko nikada nije pobedio mladost jedne zemlje, pa neces ni ti.

Fijasko

pre 7 godina

Naravno, one dzakove koje ti budes odabrao...Ja zaista ne znam sta ovaj narod vise ceka?! Ovolika bahatost i ovoliko laganje i trovanje preko medija od strane jednog coveka je nezapamceno.Ali, nema veze.Sedite vi u vasim toplim domovima, radite od jutra do sutra za 200e od kojih ne mozete ni da kupite hranu za mesec dana i ponavljate sebi i bliznjima: Cuti, nije lose, ima i gore, budi srecan sto imas posao...A sutradan, kada vasa deca i sva ova omladina sto je izasla na ulice zapali preko grane, pitajte se gde vam je bila pamet, a najvise hrabrost i dostojanstvo!

žaco

pre 7 godina

nema potrbe otvarati đakove gdine premijeru-predsedniče. Izbori nisu bili ni fer ni demokratski zato što si na rts-u ti lično svaki dan po 2 sata a opozicija po nekoliko minuta u onoj umanjenoj tkz. slikomu slici a ti naravno u krupnom planu, tako da si narodu preko rts-a neregularno isprao mozgove.
Birači su istovremeno uplašeni i ucenjeni otkazom jer ko ne sakupi stotine kapilarnih glasova dobiće otkaz i on i članovi njegove familije.
Sve ovo je kriminalno ponašanje sns-a i zbog toga trebaju ostavke na rts-u i novi parlamentarni izbori

barka

pre 7 godina

Nesto mi govori da su ti dzakovi vec "overeni" od SNS RIK komisije. Zasto od pocetka nije bilo transparentnosti,a o Kosovu da i ne govorimo? Prevara je evidentna,u pitanju je samo broj ukradenih glasova. Ove predstave sa "otvaranjem pred kamerama" vise ne prolaze.

Trifke

pre 7 godina

Lideri opozicije su napravili losu procenu i na osnovu nje ogromnu gresku. Lose su procenili da ce uz toliko kandidata izaci veliki broj biraca i da ce Beli povuci mnogo veci broj apstinenata te da ce biti drugog kruga tako da bi onda i najvecim skepticima bilo jasno da je Vucic pobediv i da bi u drugom krugu sigurno bio porazen. Verujuci u sve ovo pristali su na najneravnopravnije moguce uslove u predizbornoj kampanji i naravno doziveli tezak poraz. Sve njihove zalbe su osnovane ali sada je kasno za to...jedino ako hoce na silu da promene nesto a to je najgori moguci nacin da se dodje do normalne Srbije. Vucic je imao 95% zastupljenosti u medijima, koristio je drzavna sredstva za kampanju, zatvorio Skupstinu do izbora, nastavio da bude premijer, svi su znali da nece izaci ni na jedan tv duel, biracki spisak je los da losiji ne moze biti i daje velike mogucnosti za kradju itd...itd... NE IZLAZI SE NA IZBORE POD TAKVIM OKOLNOSTIMA. Svojim pristankom da ucestvuju na ovakvim izborima dali su mu legitimitet i omogucili da sprovodi svoju apsolutisticku vlast narednih pet godina. Izbore su morali da bojkotuju i da ga puste da se "takmici" samo sa Seseljom i eventualno Cankom. Tada ne bi imao legitimitet i protesti bi bili najnormalnija stvar. Zato sada treba da puste ovu decu koja protestuju jer ne zele da zive u diktaturi i da im ne prilaze ni na koji nacin jer su direktni krivci sto je diktatura dobila legitimitet. Na mladima svet ostaje pa mozda oni urade bar nesto.za razliku od politicara...dovoljno je za pocetak da se izbore za potpuno sredjivanje birackog spiska, to je najvaznije. Insistiranja tipa da Maja Gojkovic bude smenjena su besmislena jer i da je smene dovesce nekog drugog ko ce posao raditi potpuno isto kao i Maja. Sredjivanje spiskova i da RTS konacno postane javni servis gradjana su dve najvaznije stvari da sledece godine u Beogradu dobijemo vlast kakvu narod zeli i da se mogucnost kradje svede na minimum a da uslovi za sve kandidate budu isti.

Igor

pre 7 godina

RIK treba da radi svoj posao bez da ih TI ili bilo ko drugi pozove da otvaraju džakove i broje glasove PRED KAMERAMA. Kamere služe da se ti dodvoriš biračkom telu koje nema inetelkualnu sposobnost da shvati i razume šta se dešava, zato je tvoja cela politika usmerena na to šta izgovaraš pred TV-om (iglumeći nekog čvrstog autokratakog lidera), dok zemlju besomučno zadužujete i izvlačite novac preko svojih firmi. Samo mi nije jasno da li stvarno misliš da se Vlast koja te bude nasledila neće baviti vašim prevarama, povezanim licima itd?! Posle vas treba okrenuti list i zatrti sve lopuže i repove iz 90-ih, zajedno sa ruskim lobijem i agenturom koja je veoma jaka u Srbiji a narod toga uopšte nije svestan. Dok god budemo pod tako jakim uticajem Rusa, mi se nećemo iščupati iz ovog blata. Ne kažem da treba da se priklonimo SAD, šta više ne želim to, ali što dalje od Rusa ako mislimo da sačuvamo državu. Guraju nas u sukob sa Zapadom već 30 godina, rezultate vidimo!

FOTOPRESS

pre 7 godina

Ono sto je uocljivo je da je Aleksandar Vucic odlicno savladao psihologiju rukovodjenja,vladanja,manipulacije.A prost narod sve to prihvata.Za Vucica su morali da glasaju clanovi stranaka SPS,Rasima Ljajica,Palme,Madjari,PUPS,SNS,Radikali...E sada realno recite da li bi Vucic sam sakupio 5% ? Ako nije svesno onda je tuzno.Svi oni koji protestvuju u Srbiji nisu glasali za njega.Realno!

мики

pre 7 godina

Када тако добро бројиш те демостранте ајде молим те просветли ме па ми реци колико је јуче било сендвичара јуче на контра митингу у Н.Саду. Е толико би и ти имао на твом сваком митингу да не возиш и водаш онај нарид по Србији. Него шта би са оних 72 сата за коначне резултате или сада ноћу вадите листиће које сте убацивали. А објавићете после 16 и поновљених избора које сте сами поништили. Лопине неопеване.

Papageno

pre 7 godina

(Trifke, 9. april 2017 11:28)

Ko je mogao pre izbora da pretpostavi da će Vučić tako bahato i bezobrazno da zloupotrebi medije i druge državne resurse u svoju korist? Ko je mogao da zna da će biti toliko drzak i bahat da će raspustiti parlament?

A sve i da je opozicija bojkotovala izbore i učešće glasača bilo ispod 50%, da li bi to nešto bitno promenilo? Ne bi. Izbori bi i tada bili sasvim legalni jer zakon ne propisuje izborni cenzus.

Naravno, ti izbori bi bili nelegitimni. Da li bismo to prihvatili? Ne, naravno. Dakle i da je opozicija bojkotovala izbore, opet bi bilo protesta. Jedina razlika je da bi onda Vučić (kroz Maju Gojković) pametovao "a što niste izašli na izbore?", umesto "a zašto ste učestvovali na izborima ako vam nešto nije bilo u redu?"

Da li su sada izbori legalni i legitimni? Legalni jesu, ali legitimni nikako nisu! Upravo zato ljudi, s punim pravom, protestuju!

Ovako ili onako bilo bi protesta za koje je jedini uzrok i krivac Vučić i njegovo uništavanje svih institucija države! Dosta je bilo!

Јасно је рекао да га баш брига за протесте!

pre 7 godina

@ (Fijasko, 9. april 2017 11:15)

Не зависи то од тога колико је људи на улицама - то зависи од апарата репресије: војске, полиције, служби безбедности (секундарно, јер не располажу таквом физичком силом као прве две групације). Па, ни Милошевић није пао због демонстрација, већ зато што су га "издале" горње три групације.

Неко је једном рекао да нешто није стварно твоје докле год немаш војску која то може да одбрани, кад неко дође да ти то узме на силу. Ова власт се одржава само зато што им људи у војсци и полицији служе у томе. Сав напор у протестима треба да се усмери ка томе да се људима у апаратима репресије олакша да престану да служе власти која крши све могуће писане и моралне законе. Људи у апаратима репресије морају да схвате да није Закон оно што им каже шеф, већ оно што пише у Закону и да су запослени у тим структурама (на свој захтев и по својој вољи!) управо зато да би ШТИТИЛИ ЗАКОНЕ - А НЕ ШЕФОВЕ! И морају да схвате да им нису послодавци шефови, већ НАРОД! Они који се другачије понашају су саучесници у криминалу властодржаца, који крше законе и не обазиру се ни на шта, па ни на одлуке судова. Ова власт признаје само закон најбруталније силе и тек кад схвати да наспрам себе има управо такву физичку силу, која неће устукнути, тад ће се склонити - па чак ни тад није искључено да неће хтети крвопролиће и зато је важно да они који имају моћ силе у војсци и полицији покажу здрав разум, непоколебљивост, истрајност и да то, пре свега, јасно и недвосмислено покажу.

sn

pre 7 godina

Papageno-gresis covece,grdno,ja ,prost i neuk covek,sam znao da ce sve procedure da mu budu bas takve i to sam masu puta napisao,pustio u javnost i uglavnom dobijao negativne kritike.Covek je presvuceni radikal i ko je to zaboravio ili prevideo sada se kaje.Ali dzaba,ovaj je uzjahao...

Radojko

pre 7 godina

Ako su zapisnici uredno potpisani od svih predstavnika na glasačkom mestu, džakovi gube značaj. Oni se otvaraju u slučaju nesaglasja članova izborne komisije ili tvrdnje treće strane da su svi potpisnici dogovorno krivotvorili podatke; ali bi tada i predstavnici opozicije morali u zatvor, a njih je svuda bilo više od pola. Jasno, izbori nisu bili fer, premijer se nije skidao sa TV, ali je ova naknadna pamet 7 dana posle izbora prosto smešna. Nije trebalo izaći na izbore. Pristali smo jer smo se nadali drugom krugu. Pogrešili smo, ali mleko je sada proliveno. Ove zakasnele primedbe ne bude osmeh već podsmeh.

Aca

pre 7 godina

Na osnovu “sigurnih” nepravlinosti sa nekoliko izbornih mesta izvesti zaključak o 300 hiljada potencijalnih ukradenih glasova ?!?!?! U matematici postoji tzv. nepotpuna indukcija, ali da se primeni u ovom slučaju – to je čista politička manipulacija. Vredja to i logiku velikog broja mladih mislećih ljudi, koji ovih dana protestuju širom Srbije. Ne protestuju oni zbog kradje glasova, koje nije (u značajnoj meri) bilo, već zbog osećanja nemoći da se nešto promeni na bolje regularnim sredstvima. Nad tim treba da se zamisle naši vlastelinčići Janković, Jeremić, Tadić, Šutanovac, Čeda, Radulović, Obradović … Dok ne ostave po strani svoje lične interese i sujete neće se ništa promeniti. Nikakvi ulični protesti to ne mogu da urade umesto njih!

snovidjenje

pre 7 godina

@jasno je rekao da ga je bas briga za proteste-alal vera majstore,objasnio si jasno i glatko,zbog tvog i slicnih komentara ih i citam.Ovako blistave analize su istinski retke.Javi se jos koji put,daj jos malo svetla...

Draganče

pre 7 godina

Nulta tolerancija? Javni dug sa 15 na 27 milijardi €? BG na vodi? KiM u medjunarodnim institucijama? Nekretnine na KiM, Trepča, Gazivode? Gašenje srpskih fabrika i subvencionisanje stranih? Razlike plata izmedju realnog sektora i stranačkih uhlebljenih kadrova?

Fijasko

pre 7 godina

Naravno, one dzakove koje ti budes odabrao...Ja zaista ne znam sta ovaj narod vise ceka?! Ovolika bahatost i ovoliko laganje i trovanje preko medija od strane jednog coveka je nezapamceno.Ali, nema veze.Sedite vi u vasim toplim domovima, radite od jutra do sutra za 200e od kojih ne mozete ni da kupite hranu za mesec dana i ponavljate sebi i bliznjima: Cuti, nije lose, ima i gore, budi srecan sto imas posao...A sutradan, kada vasa deca i sva ova omladina sto je izasla na ulice zapali preko grane, pitajte se gde vam je bila pamet, a najvise hrabrost i dostojanstvo!

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Nista na ovim izborima nije bilo posteno. Pogledajte samo koliko je vremena bio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a koliko ostali kandidati. Da li je posteno sto su se na jugu za jednu crvenu kupovali glasovi gladnih biraca? Da li je posteno sto je od nasih para vozao 5 hiljada gladnih ljudi od mesta do mesta? Da li je posteno sto je trku trcao kao premijer, a ne kao predsednicki kandidat. Da li je posteno sto nije bilo ni jedne debate? Da li je posteno, sto glumi postenje, dok njegovi blatoidi sprovode javni linc nad svakim ko mu se suprotstavi? Znamo se Vucicu i zato ostajemo na ulici. Niko nikada nije pobedio mladost jedne zemlje, pa neces ni ti.

žaco

pre 7 godina

nema potrbe otvarati đakove gdine premijeru-predsedniče. Izbori nisu bili ni fer ni demokratski zato što si na rts-u ti lično svaki dan po 2 sata a opozicija po nekoliko minuta u onoj umanjenoj tkz. slikomu slici a ti naravno u krupnom planu, tako da si narodu preko rts-a neregularno isprao mozgove.
Birači su istovremeno uplašeni i ucenjeni otkazom jer ko ne sakupi stotine kapilarnih glasova dobiće otkaz i on i članovi njegove familije.
Sve ovo je kriminalno ponašanje sns-a i zbog toga trebaju ostavke na rts-u i novi parlamentarni izbori

barka

pre 7 godina

Nesto mi govori da su ti dzakovi vec "overeni" od SNS RIK komisije. Zasto od pocetka nije bilo transparentnosti,a o Kosovu da i ne govorimo? Prevara je evidentna,u pitanju je samo broj ukradenih glasova. Ove predstave sa "otvaranjem pred kamerama" vise ne prolaze.

Trifke

pre 7 godina

Lideri opozicije su napravili losu procenu i na osnovu nje ogromnu gresku. Lose su procenili da ce uz toliko kandidata izaci veliki broj biraca i da ce Beli povuci mnogo veci broj apstinenata te da ce biti drugog kruga tako da bi onda i najvecim skepticima bilo jasno da je Vucic pobediv i da bi u drugom krugu sigurno bio porazen. Verujuci u sve ovo pristali su na najneravnopravnije moguce uslove u predizbornoj kampanji i naravno doziveli tezak poraz. Sve njihove zalbe su osnovane ali sada je kasno za to...jedino ako hoce na silu da promene nesto a to je najgori moguci nacin da se dodje do normalne Srbije. Vucic je imao 95% zastupljenosti u medijima, koristio je drzavna sredstva za kampanju, zatvorio Skupstinu do izbora, nastavio da bude premijer, svi su znali da nece izaci ni na jedan tv duel, biracki spisak je los da losiji ne moze biti i daje velike mogucnosti za kradju itd...itd... NE IZLAZI SE NA IZBORE POD TAKVIM OKOLNOSTIMA. Svojim pristankom da ucestvuju na ovakvim izborima dali su mu legitimitet i omogucili da sprovodi svoju apsolutisticku vlast narednih pet godina. Izbore su morali da bojkotuju i da ga puste da se "takmici" samo sa Seseljom i eventualno Cankom. Tada ne bi imao legitimitet i protesti bi bili najnormalnija stvar. Zato sada treba da puste ovu decu koja protestuju jer ne zele da zive u diktaturi i da im ne prilaze ni na koji nacin jer su direktni krivci sto je diktatura dobila legitimitet. Na mladima svet ostaje pa mozda oni urade bar nesto.za razliku od politicara...dovoljno je za pocetak da se izbore za potpuno sredjivanje birackog spiska, to je najvaznije. Insistiranja tipa da Maja Gojkovic bude smenjena su besmislena jer i da je smene dovesce nekog drugog ko ce posao raditi potpuno isto kao i Maja. Sredjivanje spiskova i da RTS konacno postane javni servis gradjana su dve najvaznije stvari da sledece godine u Beogradu dobijemo vlast kakvu narod zeli i da se mogucnost kradje svede na minimum a da uslovi za sve kandidate budu isti.

мики

pre 7 godina

Када тако добро бројиш те демостранте ајде молим те просветли ме па ми реци колико је јуче било сендвичара јуче на контра митингу у Н.Саду. Е толико би и ти имао на твом сваком митингу да не возиш и водаш онај нарид по Србији. Него шта би са оних 72 сата за коначне резултате или сада ноћу вадите листиће које сте убацивали. А објавићете после 16 и поновљених избора које сте сами поништили. Лопине неопеване.

Aca

pre 7 godina

Na osnovu “sigurnih” nepravlinosti sa nekoliko izbornih mesta izvesti zaključak o 300 hiljada potencijalnih ukradenih glasova ?!?!?! U matematici postoji tzv. nepotpuna indukcija, ali da se primeni u ovom slučaju – to je čista politička manipulacija. Vredja to i logiku velikog broja mladih mislećih ljudi, koji ovih dana protestuju širom Srbije. Ne protestuju oni zbog kradje glasova, koje nije (u značajnoj meri) bilo, već zbog osećanja nemoći da se nešto promeni na bolje regularnim sredstvima. Nad tim treba da se zamisle naši vlastelinčići Janković, Jeremić, Tadić, Šutanovac, Čeda, Radulović, Obradović … Dok ne ostave po strani svoje lične interese i sujete neće se ništa promeniti. Nikakvi ulični protesti to ne mogu da urade umesto njih!

Igor

pre 7 godina

RIK treba da radi svoj posao bez da ih TI ili bilo ko drugi pozove da otvaraju džakove i broje glasove PRED KAMERAMA. Kamere služe da se ti dodvoriš biračkom telu koje nema inetelkualnu sposobnost da shvati i razume šta se dešava, zato je tvoja cela politika usmerena na to šta izgovaraš pred TV-om (iglumeći nekog čvrstog autokratakog lidera), dok zemlju besomučno zadužujete i izvlačite novac preko svojih firmi. Samo mi nije jasno da li stvarno misliš da se Vlast koja te bude nasledila neće baviti vašim prevarama, povezanim licima itd?! Posle vas treba okrenuti list i zatrti sve lopuže i repove iz 90-ih, zajedno sa ruskim lobijem i agenturom koja je veoma jaka u Srbiji a narod toga uopšte nije svestan. Dok god budemo pod tako jakim uticajem Rusa, mi se nećemo iščupati iz ovog blata. Ne kažem da treba da se priklonimo SAD, šta više ne želim to, ali što dalje od Rusa ako mislimo da sačuvamo državu. Guraju nas u sukob sa Zapadom već 30 godina, rezultate vidimo!

FOTOPRESS

pre 7 godina

Ono sto je uocljivo je da je Aleksandar Vucic odlicno savladao psihologiju rukovodjenja,vladanja,manipulacije.A prost narod sve to prihvata.Za Vucica su morali da glasaju clanovi stranaka SPS,Rasima Ljajica,Palme,Madjari,PUPS,SNS,Radikali...E sada realno recite da li bi Vucic sam sakupio 5% ? Ako nije svesno onda je tuzno.Svi oni koji protestvuju u Srbiji nisu glasali za njega.Realno!

Radojko

pre 7 godina

Ako su zapisnici uredno potpisani od svih predstavnika na glasačkom mestu, džakovi gube značaj. Oni se otvaraju u slučaju nesaglasja članova izborne komisije ili tvrdnje treće strane da su svi potpisnici dogovorno krivotvorili podatke; ali bi tada i predstavnici opozicije morali u zatvor, a njih je svuda bilo više od pola. Jasno, izbori nisu bili fer, premijer se nije skidao sa TV, ali je ova naknadna pamet 7 dana posle izbora prosto smešna. Nije trebalo izaći na izbore. Pristali smo jer smo se nadali drugom krugu. Pogrešili smo, ali mleko je sada proliveno. Ove zakasnele primedbe ne bude osmeh već podsmeh.

Papageno

pre 7 godina

(Trifke, 9. april 2017 11:28)

Ko je mogao pre izbora da pretpostavi da će Vučić tako bahato i bezobrazno da zloupotrebi medije i druge državne resurse u svoju korist? Ko je mogao da zna da će biti toliko drzak i bahat da će raspustiti parlament?

A sve i da je opozicija bojkotovala izbore i učešće glasača bilo ispod 50%, da li bi to nešto bitno promenilo? Ne bi. Izbori bi i tada bili sasvim legalni jer zakon ne propisuje izborni cenzus.

Naravno, ti izbori bi bili nelegitimni. Da li bismo to prihvatili? Ne, naravno. Dakle i da je opozicija bojkotovala izbore, opet bi bilo protesta. Jedina razlika je da bi onda Vučić (kroz Maju Gojković) pametovao "a što niste izašli na izbore?", umesto "a zašto ste učestvovali na izborima ako vam nešto nije bilo u redu?"

Da li su sada izbori legalni i legitimni? Legalni jesu, ali legitimni nikako nisu! Upravo zato ljudi, s punim pravom, protestuju!

Ovako ili onako bilo bi protesta za koje je jedini uzrok i krivac Vučić i njegovo uništavanje svih institucija države! Dosta je bilo!

Јасно је рекао да га баш брига за протесте!

pre 7 godina

@ (Fijasko, 9. april 2017 11:15)

Не зависи то од тога колико је људи на улицама - то зависи од апарата репресије: војске, полиције, служби безбедности (секундарно, јер не располажу таквом физичком силом као прве две групације). Па, ни Милошевић није пао због демонстрација, већ зато што су га "издале" горње три групације.

Неко је једном рекао да нешто није стварно твоје докле год немаш војску која то може да одбрани, кад неко дође да ти то узме на силу. Ова власт се одржава само зато што им људи у војсци и полицији служе у томе. Сав напор у протестима треба да се усмери ка томе да се људима у апаратима репресије олакша да престану да служе власти која крши све могуће писане и моралне законе. Људи у апаратима репресије морају да схвате да није Закон оно што им каже шеф, већ оно што пише у Закону и да су запослени у тим структурама (на свој захтев и по својој вољи!) управо зато да би ШТИТИЛИ ЗАКОНЕ - А НЕ ШЕФОВЕ! И морају да схвате да им нису послодавци шефови, већ НАРОД! Они који се другачије понашају су саучесници у криминалу властодржаца, који крше законе и не обазиру се ни на шта, па ни на одлуке судова. Ова власт признаје само закон најбруталније силе и тек кад схвати да наспрам себе има управо такву физичку силу, која неће устукнути, тад ће се склонити - па чак ни тад није искључено да неће хтети крвопролиће и зато је важно да они који имају моћ силе у војсци и полицији покажу здрав разум, непоколебљивост, истрајност и да то, пре свега, јасно и недвосмислено покажу.

snovidjenje

pre 7 godina

@jasno je rekao da ga je bas briga za proteste-alal vera majstore,objasnio si jasno i glatko,zbog tvog i slicnih komentara ih i citam.Ovako blistave analize su istinski retke.Javi se jos koji put,daj jos malo svetla...

sn

pre 7 godina

Papageno-gresis covece,grdno,ja ,prost i neuk covek,sam znao da ce sve procedure da mu budu bas takve i to sam masu puta napisao,pustio u javnost i uglavnom dobijao negativne kritike.Covek je presvuceni radikal i ko je to zaboravio ili prevideo sada se kaje.Ali dzaba,ovaj je uzjahao...

Lacerta

pre 7 godina

Ti si poslednji koji bi smeo da priča o džakovima sa listićima!

I neću da RIK otvara džakove pred kamerama, nego da RIK objasni otkud razlike koje pominje Janković ili da dokaže da Janković nije u pravu!