"Očekujemo promenu, ali i strahujemo"

Nedavna smrt lidera Kube i ikone revolucije Fidela Kastra nije donele velike promene u toj zemlji, ali Kubanci sa zebnjom sada gledaju u budućnost.

Radmila Cenić, B92
Pošaljite komentar
 1. Država im da sve, stan, namirnice, posao, školovanje, zdravstvenu zaštitu... Zvuči nestvarno. Zašto očekuju promene ako je to odličan sistem? Nemaju luksuza ali luksuz i nije potreban za sreću. Mislim da im ništa ne fali. Malo rade, osnovno imaju, sami sve kontrolišu, znaju šta jedu, šta piju. Druže se, porodice su na okupu, uživaju sa prijateljima, komšijama, sugrađanima. Sunčaju se, kupaju, piju koktele. Šta će im luksuzne vile, body gardi, milioni, sve to samo zadaje probleme, donosi strah i rizik. Ovako im je mnogo bolje.
  (živela Kuba, 22. mart 2017 23:08)

  # Link komentara

 2. U Kubi je ekonomski sitem kao poručen za lenje i neambiciotzne koji se govore "mala je plata ali se malo i radi".Sistemi kao što je u Kubi propadaju i političpki i urušavaju se sami od sebe.
  (Jagodinac, 22. mart 2017 17:01)

  # Link komentara

 3. @moje prorocanstvo, 15. mart 2017 14:15


  Izguglaj Hawai pa onda guglaj Haiti pa uporedi. (Primera ima još, ali ovo je najupečatljiviji)

  Ako ne vidiš razliku, onda si "slep kod očiju"...
  (Zoran, 15. mart 2017 22:25)

  # Link komentara

 4. Gotovi su oni,idu pod Americku diktaturu
   (blinkikoala, 15. mart 2017 15:48)

  # Link komentara

 5. Drzavni magacini koji su vam obezbedjivali "namirnice i potrepštine za kuću" ce za saku dolara biti prodati lancima poput Tesco, Costco, Wallmart ... Oni ce sve to isprazniti i napuniti svojim smecem koje ce vam prodavati za sve skuplje pare! Instalirace vam privatne skole i fakultete koji ce skolovati korisne idiote i stancovati diplome. Decu ce ubediti da su studije prava, medicine, tehnike itd. gubljenje vremena i ponudice im BBA/MBA i slicne skole i kurseve za ispiranje mozgova. Decu koja vole kompjutere ce ubediti da im studije nisu potrebne i da sve sto ih zanima vezano za kompjutere mogu da nauce na online kursevima, koji se vrte u posebnom prozoru dok se oni igraju. Drzavni lekari ce vrlo brzo poceti da otvaraju svoje privatne ordinacije, gde cete moci cak i najslozeniju operaciju da obavite bez zakazivanja, ali za skupe pare. Ostali koji nemaju pare ce morati da cekaju mesecima u redu. Fabrike ce vam dovesti do stecaja, a onda ce ih kupiti za sacicu dolara i gomilu radnika ce oterati na ulicu. Banke (ako ih imate) ce vam takodje dovesti do stecaja, a onda ce se u njihovim starim filijalama pojaviti "sveCka" imena - Barclays, JP Morgan, Citybank ... i ponudice vam plasticne kartice sa kojima cete moci da kupite sve, a kao zalog ce uzeti vase domove koje ce, kada se prezaduzite, prodati, srusiti i tu izgraditi lepe hotele za strance. Vas ce izbaciti na ulicu i reci vam: pa trazili ste kapitalizam, sada uzivajte! I tako dalje, mogao bih do jutra ...
  (moje prorocanstvo, 15. mart 2017 14:15)

  # Link komentara

 6. Zanimljiv tekst, a za sve one koje žele da saznaju više preporučujem blo:
  [link]/
  (Miša, 15. mart 2017 13:53)

  # Link komentara

 7. bilo je tako i u Srbiji nekada, svako je nesto kraduckao iz fabrike, danas to vise nije moguce na tom nivou, elem posle kraha socijale na Kubi, nastaje novo doba koje ce iskoristiti samo najpametniji, ali i najpokvareniji, svima ostalima ce se jos i smanjiti standard, a kriminal ce eksplodirati, droga takodje.
  (seljadin, 15. mart 2017 13:18)

  # Link komentara